|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cześć
Byłam wczoraj w pracy i nie wiem czy Wam pisałam wcześniej mój dział przestał istnieć .Są dwie opcje albo przejdę do działu gdzie się pracuje na zmiany ,ale 8 godzin i do domu lub inny gdzie jest jedna zmiana od 8 ale po 8-12 godzin dziennie . Myślałam , że mój wkład w pracą jaki dawałam przed ciążą( dodatkowe zadania, 100% realizacja targetów itp) zapewni mi pewność pracy w dziale w którym chciałam pracować , a okazało się, że nie ma pewności czy pójdę tam gdzie chciałam dowiem się to dopiero około 10 stycznia porażka |
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agunia-dzięki
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Koper włoski jest akurat b. specyficzny i może się tak zdarzyć. Jak ja go wypiłam to sama nie czułam się najlepiej
Ja mówię o czymś innym - o micie matki karmiącej. Młodym matkom już w szpitalu wmawia się że prawie niczego jeść nie mogą. Najlepiej by były o chlebie o wodzie, ew. o kurczaku gotowanym i marchewce. No wtedy to by na bank wykarmiły dziecko. Samemu trudno przeżyc na takiej diecie, co dopiero dziecko wykarmić Ja rozumiem alergie, np. częstą na mleko krowie |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
mi zalecali soczki marchewkowe. Ale wstrzymaj się kilka dni
|
#516 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Tłumaczenie na czas zrobiłam, ale za to niewyspana jestem jak cholera ![]() Cytat:
U mnie w domu rodzinnym Mikołaj był jak najbardziej, dostawałam nawet kilka prezentów, ale bardzo długo nie wiedziałam, że robią to rodzice i dziadkowie. Kładziono mi je po prostu pod poduszkę w nocy z 5 na 6 Dlatego same mikołajki nie były już nijak obchodzone, bo przecież ludzie z mojego otoczenia nie mieli z tym nic wspólnego! Ach, jakie to są piękne wspomnienia... To pisanie listów do Świętego, to ich znikanie z parapetu (musiałam położyć na parapecie, a Mikołaj ponoć w nocy zabierał ), usłyszenie po przebudzeniu szelestu papieru do pakowania przy mojej głowie i słowa matki - "powąchaj, to jeszcze pachnie niebem" (bo u nas Mikołaj nie przypominał Santa Claus, wyglądał raczej tak)![]() Cytat:
![]() Znajomi coś takiego mieli, pamiętam, że jakoś strasznie się na to wykosztowali, ale przez pierwsze 2-3 miesiące życia ich synka przewozili go właśnie w tym ![]() Cytat:
skarpetki mężowskie będą równie interesujące, jak nowe ubranka Lilutki ![]() A z Mullerem jak robiłaś? też rejestrowałaś się na ich stronie? opłaca się? ![]() O klubie pampersa też myślałam, ale w końcu odpuściłam. Powinnam wrócić do tej idei? ![]() Fajnie z tymi książkami, no i trochę taniej. Mnie zrobienie dwóch identycznych (a też 32 strony) wyniosło ponad 60€ ![]() Cytat:
Nocny żłobek ![]() i jeszcze długo nie będzie świadome Ale słodkie bardzo, przyznaję, od razu się rozpływam, jak słyszę to 'mymy'
|
||||
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u nas lepiej, dużo lepiej i to bez antybiotyku![]() blu miałam wczoraj zacytowanego Twojego posta z mata ale mieliśmy dzień marudy i w rezultacie nic nie napisałam, patrzyłam też na ta mate tylko w wersji z konikiem, pomysł bardzo fajny, bezpieczna, mi jednak nie pasował ten nieregularny kształt, mój matematyczny umysł tego nie ogarniał poza tym kolory jakoś do mnie nie przemawiają, no i to tylko 74 zł mniej niż mata która ostatecznie wybrałamFabi mam nadzieje ze dziś lepiej![]() Emil
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
tak szybko to jeszcze nigdy zakupow nie zrobilam...
jak weszlam do marketu tak mnie zakrecilo w brzuchu ze myslalam ze niewyrobie zrobulam zakupy w 15 inut i pedem do domu !!! |
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
a no był i marchewkowy
|
#520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 16 jedziemy....już ciężko przełykam ślinę
|
|
#522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-07 o 11:43 |
||
|
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
hey!
Cytat:
Z warzywkami lepiej niż z kaszką. kaszki nie lubi a marcheweczke połykał elegancko wczoraj. sporo zostalo na brodzie,ale uczymy się!
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z Mullerem tak-rejestrowałam się na stronie do klubiku, czy się opłaca nie wiem....przysyłają książeczkę z tymi kuponami-dla dziecka na kosmetyki, jedzonko, zabawki i na kosmetyki dla Mamy i Taty też coś się znajdzie, ogólnie gruba książeczka no i kuponiki podsyłająja za 3książki zapłaciłam 71euro-cały czas się na nią gapię, sobie nie zamówiłam, ale chyba to zrobię, zawsze to już część najfajniejszych fotek będzie wywołana....moja ma jednak 34 strony ![]() a czy w tych rossmanowskich są polskie znaki??bo w tych dmowskich nie i jeśli chciałam napisać kąpiel, musiałam kombinować-napisałam pluskanko:P
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-07 o 11:53 |
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaczynam myśleć o wykładzinie do pokoju![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a na gwiazdkę prezenty przynosiły aniołki, w pewnym momencie w całym domu gasło światło, a jak się z powrotem zapalało pod choinką czekał wór prezentów. Światło gasło, bo aniołki specjalnie zahaczały o linie energetyczne jak leciały, żeby nikt ich nie zobaczył ![]() Ach dzieciństwo to był naprawdę magiczny czas
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a głupia matka wydała fortunę na super wypasione zabawki
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my wczoraj przerabialiśmy to samo, mały zszedł z moich rak dopiero jak przyszedł małż już ksiądz po kolędzie?? :0 a ja byłam przekonana że kolędowanie zaczyna się po świętach |
|
|
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dopiero
i uciekam robić pierogi
|
|
|
|
#535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() noc u mnie słaba ale na szczęście nie ze względu na syna tylko ciągle cieknący nos ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w Wigilie przychodził do nas Gwiazdor, przeważnie widzieliśmy go na żywo - zawsze sąsiad, albo czasami tata był nim.. swoją drogą na początku łapałam się na to, że tata się minął z Gwiazdorem i czeka na niego a on już u nas jest ![]() super są takie wspomnienia, mam nadzieję, że kiedyś moj syn i przyszłe dzieci ' też będą miały takie fajne wspomnienia Nela ![]() Gratulacje dla wszystkich solenizantów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#537 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Dziękuję za miłe powitanie. Trzymam kciuki za szczepienia dzieciaczków.
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
ja Ci dokładnego przepisu nie podam (wiem że mąka, sól, żółtko jajka i gorąca woda), ale moja mama twierdzi, że drogą do sukcesu jest właśnie samo żółtko, bez białka, no i obowiązkowo gorąca woda. A jej ciasto zawsze wychodzi genialne!
zresztą, zadzwonie do mamy i dopytam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-07 o 12:13 |
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, kilogram mąki (nie wsypujesz całej, zostawiasz w razie do dosypania) olej szczypta soli, jajko gorąca woda. Z kilograma ciasta wyjdzie ok 50 pierogów.
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- o super, a po sklejeniu można je normalnie zamrozić??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

,ale 8 godzin i do domu lub inny gdzie jest jedna zmiana od 8 ale po 8-12 godzin dziennie

Ewentualnie o diecie profilaktycznej można poczytać też w wątku 

Dlatego same mikołajki nie były już nijak obchodzone, bo przecież ludzie z mojego otoczenia nie mieli z tym nic wspólnego!
:brzyd al:

u nas lepiej, dużo lepiej i to bez antybiotyku

a marcheweczke połykał elegancko wczoraj. sporo zostalo na brodzie,ale uczymy się!

Mały nie chciał spać na tarasie, płakał i przez to nie spał w dzień w ogóle, a jak niewyspany to na maxa marudził. Cały czas rączki i chodzenie po domu, dziś mój kręgosłup to boleśnie odczuwa
.Muszę to zmienić