|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co, no niestety z tego co widziałam jak sama leżałam to po prostu - tam gdzie jest miejsce i tyle. Jak poroniłam prawie półtora roku temu, to jedyne miejsce było na ginekologii, ze mną babka po czyszczeniu macicy, dziewczyna w chyba 5/6 mcu ciąży i ja. Teraz jak leżałam na początku, to na patologii - gdzie normalnie nikt kobiety w 6/7tc nie kładzie dwie ze mną tuż przed porodem z bliźniakami i ja z plamieniem. I co, no jedyne miejsce wolne było, nawet na ginekologii pełno. Z mężem - szoku część dalsza, próbował się do mnie dzisiaj jakby nigdy nic odezwać Ja się zastanawiam, czy z teściową nie pogadać - bo tak sobie myślę, że jakby co, to wyjdzie nagle, że wymyślam bo nikomu nie powiedziałam nic nigdy? |
||
|
|
|
#2822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z czasem pewnie ogarniemy![]() Kija, Ewulka Co za chamstwo ze strony personelu aż się opisać nie da! Cytat:
Cytat:
Nie no trzeba się brać za sprzątanie, nie ma żartów
|
|||
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka super ze u was jednak wszystko OK
co do kobit ze szpitala to brak slow ![]() ![]() czesto tez wlasnie slyszalam ze klada kobiety w zaawansowanej ciazy z takimi ktore poronily lub sa tym zagrozone 9 (raczej tak nie powinno byc )ja dzis na 16 do dentysty jade, a ze popruszylo troche sniegiem wiec trzeba bedzie wczesniej wyjechac
|
#2824 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Wstałam dzis po 7 rano, spojrzałam na termometr a tam -15 stopni
Ach ta zima! jak ja jej nie cierpie... bokeh super brzuch ja kończę 29 tydzień i wydaje mi się że mam troszkę większy ;p |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Czy u Was w domu też się tak strasznie kurzy ???????????? Fakt że nie mamy nigdzie dywanów i może nie ma gdzie to wnikać , ale nawet w łazience strasznie widać a jest taka mała
Po prostu masakra .....Marsii
|
|
|
|
#2826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez w "oszołomie" Przede mną były 3 osoby ale mieli dużo zakupów i kasjerka mówi żebym podeszła że mnie najpierw skasuje. Jeśli chodzi o sklepy to pierwszy raz takie cos mi się przytrafiło ![]() MIŁE BARDZO. Cytat:
jaki aniołek ![]() ewulkaaa -- jak dobrze że wszystko jest ok z dzidziusiem ![]() Cytat:
Ale brzucholek rośnie super to widać na zdjęciach
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-07 o 12:41 |
|||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi szkoda ze tak wyszlo, no ja nie zdazylam doczytac o tym w klubie - ciesze sie ze Nam wyjasnilas...
Na pewno bedziemy czekac na Twoje wiesci co do dzidziusia
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
Black a tak wogóle to dlaczego usunęłaś wątek w klubie?
tylko my mamy tam dostęp, osoba "zainteresowana" została usunięta więc w czym problem? żeby dalej istniał i każdy mógł się doinformować o co tak naprawdę chodzi?
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marsii chyba wszystkie ciepło myślimy... cały czas praktycznie..
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38014336] Ja się zastanawiam, czy z teściową nie pogadać - bo tak sobie myślę, że jakby co, to wyjdzie nagle, że wymyślam bo nikomu nie powiedziałam nic nigdy?[/QUOTE] Moim zdaniem, jezeli macie dobry kontakt, to pewnie,ze pogadac. Nie ma co sie meczyc i dusic w sobie. Cytat:
nie znosze tego robic. Moj Mały tez się kreci zawsze jak cwicze;/ a tak poza tym, to siad krawca, przysiady ale takie z wypychaniem pupy do przodu. Bo jak podczas porodu polozna podpowie, zeby zrobic przysiad, to chodzi o to, zeby ułatwic główce wydostanie się, więc wypychamy pupe do przodu i robimy przysiad. Cwiczenia oddechu oczywiscie (czyli wdech i wydech-dwa razy dłuzszy niz wdech,aby mkasymalnie oproznic płuca i dobrze dotlenic dziecko).
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-07 o 12:45 |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tez jutro będe w oszołomie to zobacze czy u nas tez cos takiego stosuja ;p
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsi czekamy.....
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ewulka jak miło, że już jesteście w domu! Całe i zdrowe Dziewczyny a tych lekarzach i położnych jak piszecie to normalnie mnie coś bierze. Wystarczy odrobina dobrej woli i tyle. A to, że ktoś coś widzi każdego dnia, nie ma żadnego znaczenia Kija synuś cudny Marfil -15? Masakra, to już zima w pełni ![]() Ja o dziwo dziś cała noc przespana, budziłam się tylko 3 razy i właściwie od razu zasypiałam. Kurde, mam ochotę na jajecznicę ze szczypiorkiem. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że ja nie cierpię jajecznicy |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się,
35 tydzień już dzisiaj!!! ![]() Bokeh, brzuchol jest piękny Ewulkaa, bardzo się cieszę, że wszystko ok, w którym szpitalu Cię tak potraktowali? Bo Ty z Gliwic? Trzymaj się cieplutko z Anią ![]() Wczoraj pisałam, że nie jestem gotowa na poród, a od 2 dni śnią mi się takie rzeczy, że hej - wczoraj rodziłam w wannie i po 6godzinach wysłali nas do hotelu bo stwierdzili, że jednak nie urodzę, a dzisiaj mi się śniło, że urodziłam Małego i poszłam z nim do pracy, probowałam karmić i pokłóciłam się straszliwie z wredną kierowniczką, bo powiedziała, że mam karmić na sklepie a nie na zapleczu Mąż po pracy jedzie do Rossmanna po kosmetyki dla mnie i Dzidziusia, wieczorem spakuję torbę ![]() Marsi
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze mamy ciemne panele, meble i czarny szklany stolik pod tv, wiec wszedzie wszystko widac! |
||
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na ktg chodziłam na patologię albo na porodówkę - a tam już całkiem inaczej - na porodówce babka mi wszystko wytłumaczyła, pokazała sale porodowe i w ogóle była taka super a na patologii też całkiem inaczej, babka normalnie ze mną rozmawiała i powiedziała, że chciała mnie wziąć do siebie i już nawet łóżko szykowała, bo jedna dziewczyna poszła na porodówkę, ale nie mogła bo ta dziewczyna wróciła, bo oksytocyna nie zadziałała. Także to chyba tylko an tej ginekologii tak było, mam taką nadzieję! Bo lekarze, pielęgniarki i położne z patlogii i z porodówki wywarli na mnie dobre wrażenie, ale widywałam ich 2 razy dziennie na kilkanaście minut, więc ciężko określić
|
|
|
#2836 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm pycha jest pomelo mniam mniam ![]() Cytat:
normalnie, masakra z tymi babami! a wywalic ich ii przyjać nowych ludzi ! a nie mi na strajki każda pielęgniara lata;/ ja rozumiem są pielegniarki które zaslugują na to zeby dostać podwyższke, ale większość to powinna dostać ale kopa w dup.E !!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
i pamietaj zeby napisać czasem do mnie! cmokas![]() Cytat:
u mnie to tragedia, jeszcze w pokoju mam kolor wenge mebli to musze ze 3 razy dziennie biurko ogarniać. Siemka Laseczki, ale zima!! wstałam o 5 rano i juz usnac nie moglam a teraz spac mi sie chce;p .... mialam na 7.30 na praktyki, ale nie poszlam bo hmm nie chcialo mi sie takie ciemno itd... poszlam na 8...dobrze ze mrozu nie bylo to tylko musialam samochód ze sniegu otrzepać, no i zepsuła mi sie wycieraczka haha dobrze ze sąsiad wyszedł to mi naprawił no i pojechalam do szkoły i ochrzan od nauczycielki dostałam po co ja w taką zimnice przyjechałam i ze slisko itd ;Da teraz pije herbunie i ide pisać prezentacje bo tzt przyjedzie wieczorem a ja musze skonczyc
|
|
|
#2837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38014336]Czytałam o tym, paranoja jakaś ![]() Strasznie się cieszę, że już ok Wiesz co, no niestety z tego co widziałam jak sama leżałam to po prostu - tam gdzie jest miejsce i tyle. Jak poroniłam prawie półtora roku temu, to jedyne miejsce było na ginekologii, ze mną babka po czyszczeniu macicy, dziewczyna w chyba 5/6 mcu ciąży i ja. Teraz jak leżałam na początku, to na patologii - gdzie normalnie nikt kobiety w 6/7tc nie kładzie dwie ze mną tuż przed porodem z bliźniakami i ja z plamieniem. I co, no jedyne miejsce wolne było, nawet na ginekologii pełno. Z mężem - szoku część dalsza, próbował się do mnie dzisiaj jakby nigdy nic odezwać Ja się zastanawiam, czy z teściową nie pogadać - bo tak sobie myślę, że jakby co, to wyjdzie nagle, że wymyślam bo nikomu nie powiedziałam nic nigdy?[/QUOTE] A on nic, żadnego przepraszam chociaż? Ja bym pogadała z teściową jeśli macie dobre relacje. Cytat:
Ze szmatą można by latać codziennie i z odkurzaczem też.
|
|||
|
|
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To mnie pocieszyłyście, bo myślałam że to tylko u mnie tak a jeszcze nie mam tych dywanów to na podłodze to w ogóle "koty" po katach |
|||
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze, zeby porodowka byla dla nas ok..... Mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy w miare milo wspominac nasze porody
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam robić obiad - dziś rybka smażona z surówką z jabłka i marchewki, a później jadę z mamą obejrzeć wanienki i inne pierdółki, których mi brakuje. Wpadnę może wieczorem |
|
|
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam do laboratorium spytać czy mam już wynik z wymazu
Wynik ujemny, nie mam bakterii żadnych |
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. mam pytanie
![]() Boo.. mam teraz brać tą nystatynę co drugi dzień, na następną wizytę ginka wpisała mi zrobienie wymazu.. no i tu pojawia sie problem
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama twierdzi, że w nowym mieszkaniu w nowym budownictwie to normalne po remontach, ale ja mam tego już dość, po jednym dniu jest tyle kurzu, że aż koty się kłębią ![]() Marsii trochę mnie nie było, wróciłam do żywych wraz ze zwolnieniem L4 a tu Ty sobie idziesz ehh. Trzymaj się ciepło i koniecznie dawaj znać co u Ciebie i Maluszka
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałyście może wczoraj że ONZ chce likwidacji Okien życia? W którejś śniadaniówce był rano reportaż i w necie pisali. Komitet Praw Dziecka przy ONZ uznał, że okna życia odbierają szansę na poznanie biologicznych rodziców, więc zwrócił się do Parlamentu Europejskiego z żądaniem likwidacji okien. Teraz się Środa z Senyszyn produkują że jak najbardziej tak powinno być bo to kuriozalna instytucja, relikt epoki Dickensa i takie tam. A że do tej pory 44 dzieci nie wylądowało na śmietniku tylko w oknie to taki mały szczegół, najważniejsze że te dzieci teraz nie mają jak poznać swoich rodziców i będą miały traumę do końca życia...
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Black myślę, że nie o to chodziło. I wątpię, żeby ktoś miał pretensje do Ciebie. edit: właśnie łóżeczko przyjechało biorę się za rozpakowywanie ![]()
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ewulka dobrze, że wróciłyście do domku ![]() Bokeh brzusio rośnie jak na drożdżach. Jakoś smętnie się zrobiło po tym temacie w klubie. Tyle miesiecy Marsi byłaś z nami, a teraz wychodzi na to, że niektóre z nas napisały coś nie tak ... (byc może też ja). Jak tak dalej pójdzie to wątek się nam całkiem rozleci. W każdym bądź razie życzę Ci radosnego przeżywania ostatnich tyg.ciąży i szczęśliwego rozwiązania |
|
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
Każdy ma prawo do swego zdania, chyba że ..... ma później coś na sumieniu....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

przepraszam, że się niedozywałam, ale tam jakoś iaczej czas mijał, skupiałam się tylko na tym, żeby poczuć dziecko
nawet mój mąż stwierdził, że jakaś nieobecna byłam/jestem. Po prostu nic nie było dla mnie ważne, tylko ruchy i jej tętno.
a ja tutaj liczę ruchy i z wielkim brzucholem chodzę
dwie ze mną tuż przed porodem z bliźniakami i ja z plamieniem. I co, no jedyne miejsce wolne było, nawet na ginekologii pełno. 
ale z czasem pewnie ogarniemy
)
Po prostu masakra .....

ale na ktg chodziłam na patologię albo na porodówkę - a tam już całkiem inaczej - na porodówce babka mi wszystko wytłumaczyła, pokazała sale porodowe i w ogóle była taka super