|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Właśnie dlatego usunęłam ten wątek - żeby nie było jakiejś zepsutej atmosfery na wątku ogólnym... Nie jest już ważne, kto co napisał, trzeba to zostawić za sobą i nie wracać do tego, nie wspominać tu, na ogólnym, o tym, bo jeśli H. to zobaczy, to będzie jej przykro, że nie uszanowałyśmy jej próśb... Zachowajmy te szczegóły dla siebie, a ciepłe słówko dla H. w sercu - jeśli będzie chciała nas odwiedzić po tym wszystkim, to dobrze, jeśli nie, to też dobrze i wcale nie będę się jej dziwić. I tyle na ten temat.
Misia, miło, że takie wnioski wyciągasz, naprawdę miło... Chciałam ratować atmosferę, a wychodzę na kogoś, kto ma coś na sumieniu, bo usunęłam ten nieszczęsny wątek. Świetnie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-07 o 14:10 |
|
|
|
#2852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w sercu mam to co na ustach
Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2012-12-07 o 14:11 |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2855 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odniosę się tylko do laktatora, uważam podobnie, też nie kupowałam, bo nie wiem czy będzie potrzebny, jak coś zawsze można dokupić.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak by były to w ogólnym wychodzą, wiem, bo ja mam prawie zawsze, ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma swoje zdanie i swój rozum. A tamten wątek nie musi istnieć. Czekam na hajs i robie zakupy ![]() póki co ide pisać prezentacje o naśladowaniu
|
|
|
#2857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczesniej nie zwracałam na to uwagi. Mojej Małej zdarza się to raz dziennie albo rzadziej i to jest własnie tak jak opisujeszNie wiem o co chodzi z marsi.. Ale miałam dzisiaj głupi sen. Otóż sniło mi się że poszłam na spacer, był taki słoneczny ładny dzień, bluzeczka z krótkim rękawkiem, i 8 mc ciązy. Idę idę i otworzył mi się brzuch, tak jaby torba kangura Nadia stamtąd wyglądała i uśmiechała się ja się dziwiłam dlaczego była główka do góry skoro lekarz stwierdził ze jest już ułożona głową w dół. Później się okazało ze rodzę i właśnie po drodze urodziłam 2 koty, jeden biały a drugi czarny to było tak bez odejścia wód płodowych. Mówiłam że jeszcze coś mi się w brzuchu rusza i to moja córeczka ,martwiłam się zeby ona nie wyszła bo to jeszcze za wcześnie ![]() Matko
Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2012-12-07 o 14:34 |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- co one z nami wyprawiają?
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie, nie mogę się otrząsnąć, że coś takiego mogło mi się śnić.. na dodatek w tym śnie wszystko było dla mnie takie naturalne: Rodzę kota to rodzę, tak jakby to była najnormalniejsza rzecz na świecie
|
|
#2861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na razie nie mam takich ale już się boję co zacznie mi się śnić jak już będzie bliżej porodu
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Mam taką prośbę a właściwie propozycję. Mamy w klubie taki wątek"zakupy". W związku z tym pomyślałam żeby zebrać wszystko co jest nam potrzebne przy dziecku i do szpitala, wypisać co i ile dokładnie trzeba. do tego jakieś nicki sprzedawców na allegro.
Chodzi mi o to żeby cała lista wyprawkowa była w jednym miejscu
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Ewulka fajnie że już jesteś w domku i z twoja Anulką wszystko dobrze. Jeśli chodzi o traktowanie w szpitalu nie spodziewałabym się po nich nic dobrego
Ważne że masz to za sobą teraz pokażesz się tylko na porodówce ![]() Wisienka jeśli chodzi o imię to mi podoba się Karinka i Maja
|
#2865 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakieś dziwne oskarżenia w tej sprawie w stosunku do Black są nie na miejscu.
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Measia popieram cię. Też niestety miałam Aniołki, oba łyżeczkowane, wiem co to jest. Do tego wszystkie jesteśmy w ciąży i ciężko mi zrozumieć takie podejście, ale również uważam że każda z nas powinna mieć dostęp do tego klubu i zobaczyć co tam się wyprawiało, bo jest tu kilka nieświadomych osób, to mogłoby dotyczyć każdej z nas.
to nie są oskarżenia co do black tylko uważam że dziewczyny które nie zdązyły przeczytać powinny mieć prawo dostępu do tego i wyrazić swoją opinię, bo ciężko zrozumieć- jesteśmy niby zżyte ze sobą, przejmujemy się problemami, wszystko ładnie pięknie, szczerość do bólu...... a od tej szczerości się niedobrze robi. Koniec tematu. takie jest moje zdanie.
Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2012-12-07 o 15:16 |
|
|
|
#2867 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ zażyczył sobie dzisiaj karpia na obiad, więc lecę gotować, a potem sprzątać, bo mamy gości jutro ![]() Miłego piątku
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz coś świątecznego wszystkie włączamy i spiewamy http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-07 o 15:18 |
||
|
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie karpia jemy tylko w święta. U mnie też była rybka dziś na obiad, ale dorsz
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kończę ten temat. miałam swoje przejścia więc może dlatego tak reaguję.
Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2012-12-07 o 15:21 |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, kocham ta piosenke
![]() Ja slucham antyradia a tam to nie leci :p Chyba sie wezme za prasowanie - musze meza namowic na jakiegos boomboxa bo ten co dostalam na komunie odtwarza juz tylko radio
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
.
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Kurcze coś mi się porypało przez chwile z kompem i poszedł pusty post, da się go jakoś usunąć???
|
#2877 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie, zrobiłam sobie taki margines we głowie, że trzeba się przygotować, jakby miało wyskoczyć coś więcej![]() Nooo, tylko nie szalej za bardzo z porządkami, co by Ci Maja przed nowym rokiem nie zrobiła niespodzianki ![]() Kurde, też tak mam, chyba od dwóch tygodni.. Dziękuję, że mi przypomniałaś. Od tygodnia pomelo leży w szafce i czeka aż je pochłonę ![]() Cytat:
![]() Ażem się teraz zdenerwowała![]() Rany, rany.. Cudny brzuszek masz, taki malutki Cytat:
No wiesz, dla niego to robota, jak każda inna![]() Kuźwa, ale mnie wszyscy denerwują w tym domu No ale. Wczoraj wieczorem jak przyszli wszyscy do domu, to mama, żebym jutro (czyli dzisiaj) sprzątnęła. To jej mówię, że sprzątałam codziennie, chociaż tak naprawdę nie powinnam, a i tak nikt tego nie zauważył, więc po co znowu? A ona na to, "żeby było czysto". Dzisiaj rano się mnie siostra pyta, czy wczoraj było sprzątane, bo syf, mówię że tak. Zostałam sama w domu, no to pyk jadę na miotle, bo się faktycznie trochę nazbierało. Siostra wraca i się pyta po co sprzątałam, bo przecież jutro sobota, to jest generalniej. No ja ☠☠☠☠☠☠☠ęCzy to moja wina, że jak ktoś im łaskawie koło dupy coś zrobi, to nie potrafią tego docenić? Po południu sprzątnę, a wieczorem jest taki syf, jakby tydzień nie było ruszane. To jest jakiś problem, żeby po sobie chociaż zbierać klamoty, a nie, żeby potem narzekać, że w domu brudno? Naprawdę mnie już strzela
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-07 o 15:30 |
|||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dajmy już spokój tej dyskusji... ja nie mam pojecia o co chodzi, nie chce wiedziec, mam wiele ciepłych mysli dla H. i tyle.
Marsi, trzymam kciuki posprzątałam, tylko podłogi sobie na jutro zostawię, bo mnie plecy już bolą.... mąż pojedzie do pracy to sobie zajrze do Was po 18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

Odniosę się tylko do laktatora, uważam podobnie, też nie kupowałam, bo nie wiem czy będzie potrzebny, jak coś zawsze można dokupić.

wczesniej nie zwracałam na to uwagi. Mojej Małej zdarza się to raz dziennie albo rzadziej
6 5 4 3 2 1

ślub 28.04.2012

- nie ma czego rozpatrywać i onanizować się tematem,tym bardziej nie zamierzam nikogo oceniać
więc stwierdził, że nie ma co przedłużać, dziecko żyje ale nie wiadomo co się dzieje, więc szybko do szpitala. Pytam się, czy jechać do jego szpitala (30km dalej) a on: na to nie ma czasu
no to ja w ryk, a on, że narazie mam nie pałakać, bo jest wszystko w porządku, ale ciąża to nie matematyka i on nie wie co taki bezruch oznacza i lepiej nie ryzykować. więc ja szybko do domu, pakowałam się w pośpiechu, pojechałam do teściów, zostawiłam auto i zawieźli mnie na izbę przyjęć. W sumie byłam tam o 21, jakoś tak szybko to zleciało, że nie wiem. Pielęgniarka przyszła za izbę po 20 min (!!!) i się pyta co się stało, więc jej mówię, że nie czuję ruchów dziecka, a ta do mnie z ryjem (przepraszam za określenie), że jaka ze mnei matka, skoro dopiero o 21 orientuję się, że coś jest nie tak, skoro dziecko się od rana nie rusza. więc jej zaczynam tłmaczyć wszystko od początku, a ta na koniec: to po co pani przyjechała do szpitala, skoro lekarz już stwierdził, że wszystko jest w porządku!
teorii dlaczego jej nei czuję było miliard, typu, że jestem za gruba, że się za barodze zestresowałam, że dziecko jest za małe (1900gram!) albo że jest za duże i nie ma miejsca itd 

Ażem się teraz zdenerwowała