Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 15:35   #2881
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Kuźwa, ale mnie wszyscy denerwują w tym domu Chociaż gin powiedziała, żebym ograniczała sprzątanie typu zamiatanie, odkurzanie, zmywanie podłóg, to i tak żeby się nie zanudzić, tak "z lekka" je ogarniam. I tak się złożyło, że przez ten tydzień codziennie to robiłam. Ale oczywiście nikt tego nie zauważył. Za każdym razem mama rano mi mówiła, żebym przynajmniej zamiotła, to jej mówię, że po codziennie? A ona się pyta "to wczoraj było sprzątane?" Więc i tak i tak wychodziło w każdy dzień, bo w sumie chyba mi się włączył syndrom wicia gniazda. No ale. Wczoraj wieczorem jak przyszli wszyscy do domu, to mama, żebym jutro (czyli dzisiaj) sprzątnęła. To jej mówię, że sprzątałam codziennie, chociaż tak naprawdę nie powinnam, a i tak nikt tego nie zauważył, więc po co znowu? A ona na to, "żeby było czysto". Dzisiaj rano się mnie siostra pyta, czy wczoraj było sprzątane, bo syf, mówię że tak. Zostałam sama w domu, no to pyk jadę na miotle, bo się faktycznie trochę nazbierało. Siostra wraca i się pyta po co sprzątałam, bo przecież jutro sobota, to jest generalniej. No ja ☠☠☠☠☠☠☠ę
Czy to moja wina, że jak ktoś im łaskawie koło dupy coś zrobi, to nie potrafią tego docenić? Po południu sprzątnę, a wieczorem jest taki syf, jakby tydzień nie było ruszane. To jest jakiś problem, żeby po sobie chociaż zbierać klamoty, a nie, żeby potem narzekać, że w domu brudno? Naprawdę mnie już strzela
witaj w klubie
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:40   #2882
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Kochane, przepraszam,że krzyczę ale chciałabym być ok wobec Was więc spieszę wyjaśnić dlaczego nie udzielam się na forum

Wiem,że wiele z Was o mnie pyta i dziewczyny pisały także na priv-dziękuję Wam kochane, ja także ciągle o Was myślę

Otóż po ostatnim wydarzeniu z Hosenką, pewne rzeczy jakie zostały opisane w klubie po prostu mną wstrząsnęły a dyskusja nie wiedzieć czemu została usunięta- ja tam wyraziłam swoje zdanie i napisałam,że nie wierzę w to co czytam i dziękuję bardzo za miło spędzony czas ale tu dla mnie nie ma miejsca.

Rozumiem,że wiele z Was nie zdażyla tego przeczytać bo dyskusja zostala usunięta dlatego pozwalam sobie napisać raz jeszcze,że dzięki za wszystko kochane

Bardzo proszę o uszanowanie mojej decyzji - nie ma czego rozpatrywać i onanizować się tematem,tym bardziej nie zamierzam nikogo oceniać

Będę na pewno Was podczytywać i obiecuję przeslać info jak tylko maleństwo pojawi sie na świecie.

Ściskam serdecznie a przy okazji bardzo proszę o cieple myśli dla Hosenki bo one teraz bardzo tego potrzebuje
życzę szczęścia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38014336]Ja się zastanawiam, czy z teściową nie pogadać - bo tak sobie myślę, że jakby co, to wyjdzie nagle, że wymyślam bo nikomu nie powiedziałam nic nigdy?[/QUOTE]

Myślę że powinnaś z nią porozmawiać

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czy u Was w domu też się tak strasznie kurzy ???????????? Fakt że nie mamy nigdzie dywanów i może nie ma gdzie to wnikać , ale nawet w łazience strasznie widać a jest taka mała Po prostu masakra ....
U mnie też masakra,tym bardziej że mam kominek i teraz w zime kurzy się 100 razy bardziej niż zawsze

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no w Gliwicach mnie tak potraktowali... na IP pewnie nie było im na rękę, że o 21 przychodzi jakaś baba i się na oddział wpycha... no i położyli mnie na ginekologii - i tam taka obsługa, że szok ale na ktg chodziłam na patologię albo na porodówkę - a tam już całkiem inaczej - na porodówce babka mi wszystko wytłumaczyła, pokazała sale porodowe i w ogóle była taka super mówiła mi, że dobrze, że przyjechałam, że mam się nie bać porodu i w ogóle była taka kochana a na patologii też całkiem inaczej, babka normalnie ze mną rozmawiała i powiedziała, że chciała mnie wziąć do siebie i już nawet łóżko szykowała, bo jedna dziewczyna poszła na porodówkę, ale nie mogła bo ta dziewczyna wróciła, bo oksytocyna nie zadziałała. Także to chyba tylko an tej ginekologii tak było, mam taką nadzieję! Bo lekarze, pielęgniarki i położne z patlogii i z porodówki wywarli na mnie dobre wrażenie, ale widywałam ich 2 razy dziennie na kilkanaście minut, więc ciężko określić
Aaaa to nie wiedziałam że Ty z Gliwic To blisko mnie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Jakieś dziwne oskarżenia w tej sprawie w stosunku do Black są nie na miejscu.
Zgadzam się w 100%

U mnie mama jest.Umyłysmy okna (a raczej mama umyła bo mi nie pozwoliła skakać myjąc okna.)
Ja sobie w szafkach wymyłam na święta już.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-07 o 15:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:48   #2883
nancykenator
Zakorzenienie

Wisienka_0809 oj mam tak samo, moja mama to ma coś z głową na punkcie sprzątania... mało tego mój mąż też. Ostatnio mi pojechał tekstem, że jakiś taki syf się zrobił i że trzeba by było posprzątać, to ja mu mówię, że przecież nikt mu nie zabrania, to prawie się obraził :/

co do dokładnej wyprawki dla dzidziusia to ja też jestem za
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:55   #2884
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, wyprawka jest na pierwszej stronie w pierwszym poscie. Chyba nawet od szaji z bloga jest zamieszczona. Ja kompletowalam wg tego.

Moj maz powiedzial, ze bedzie sprzatal i gotowal do konca pologu kochany. A potem zebym mu troszke pomagala bo chcialby jak najwiecej z Piotruskiem czasu spedzac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:56   #2885
bijkora
Rozeznanie

własnie chodziło mi o takie porady od doświadczonych mamuś i od tych które są juz wprawione w zakupach jakie firmy, jak wyjśc najlepiej na cenie itp..

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2012-12-07 o 15:57
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:59   #2886
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Wisienka_0809 oj mam tak samo, moja mama to ma coś z głową na punkcie sprzątania... mało tego mój mąż też. Ostatnio mi pojechał tekstem, że jakiś taki syf się zrobił i że trzeba by było posprzątać, to ja mu mówię, że przecież nikt mu nie zabrania, to prawie się obraził :/

co do dokładnej wyprawki dla dzidziusia to ja też jestem za
No właśnie ona takiego małego, ale jednak ma, ale np. teraz przyszła to obeszła cały dom w brudnych i mokrych butach, i dopiero potem ściągnęła. No przecież jutro i tak będzie sprzątane A jeśli ogólnie o facetów chodzi (oczywiście nie wszystkich) to jest tak, że jak oni mają sprzątać, jak przecież to jest "babska robota"
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:59   #2887
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
własnie chodziło mi o takie porady od doświadczonych mamuś i od tych które są juz wprawione w zakupach jakie firmy, jak wyjśc najlepiej na cenie itp..
o właśnie takie coś byłoby dobre dla mnie cały czas wyprawka stanowi ogromne wyzwanie mimo, że już tyle się o tym naczytałam
Stary 2012-12-07, 16:00   #2888
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wyprawka jest na pierwszej stronie w pierwszym poscie. Chyba nawet od szaji z bloga jest zamieszczona. Ja kompletowalam wg tego.

Moj maz powiedzial, ze bedzie sprzatal i gotowal do konca pologu kochany. A potem zebym mu troszke pomagala bo chcialby jak najwiecej z Piotruskiem czasu spedzac
Takiego męża tylko na rękach nosić
Stary 2012-12-07, 16:00   #2889
sylwietta1988
Zakorzenienie

BLACK- mam do Ciebie osobiste pytanie Ty z dowodu jestes Katia czy Katarzyna?
Pytam tylko z czystej ciekawosci, bo znam i Angele i Angelikę
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:01   #2890
bijkora
Rozeznanie

Jest wśród was taka mamusia,która tak jak ja wie że nie bedzie karmić piersią ? Własnie się zastanawiam jak się zatrzymuje laktację od razu..

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-07, 16:04   #2891
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Jest wśród was taka mamusia,która tak jak ja wie że nie bedzie karmić piersią ? Własnie się zastanawiam jak się zatrzymuje laktację od razu..
Lekarz przepisuje jakieś środki farmakologiczne z tego co wiem, ale szczegółów nie znam bo sama karmiłam piersią półtora roku a potem laktacja mi się sama z siebie skończyła jak tylko młody stwierdził że ma dość
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:05   #2892
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
No właśnie ona takiego małego, ale jednak ma, ale np. teraz przyszła to obeszła cały dom w brudnych i mokrych butach, i dopiero potem ściągnęła. No przecież jutro i tak będzie sprzątane A jeśli ogólnie o facetów chodzi (oczywiście nie wszystkich) to jest tak, że jak oni mają sprzątać, jak przecież to jest "babska robota"
Moja mama to nie pójdzie spać jak nie jest posprzątane, pozamiatane i jak nie są naczynia pozmywane. Ja pytam, po co?
A odnośnie małżona mego, to on właśnie lubi sprzątać i mało tego robi to dokładniej ode mnie, ale wydaje mu się, że skoro ja jestem teraz cały czas w domu to wszystko będzie lśniło. A prawda jest taka, że w domu to zawsze jest coś do sprzątania i musiałabym chyba sobie mopa w cztery litery wsadzić, żeby było dobrze.
Stary 2012-12-07, 16:05   #2893
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

uuu nie wiem, a moge zapytac czemu nie bedziesz karmić?

jutro otwierają stok narciarski niedaleko mnie abuuuuu abuuuuuu ide chyba zaraz przymierzyć mje spodnie narciarskie hahaha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:07   #2894
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Lekarz przepisuje jakieś środki farmakologiczne z tego co wiem, ale szczegółów nie znam bo sama karmiłam piersią półtora roku a potem laktacja mi się sama z siebie skończyła jak tylko młody stwierdził że ma dość
A jesteś pewna że nie chcesz karmić ani trochę? Bo to cholernie wygodne jest jak nie trzeba z butlami latać, ja się nijak nie mogłam przestawić jak dzieciowi trzeba było zacząć włączać inne jedzonko niż mleko, tyle z tym było roboty a tak to cyc w dziób i po problemie
Stary 2012-12-07, 16:11   #2895
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

jutro otwierają stok narciarski niedaleko mnie abuuuuu abuuuuuu ide chyba zaraz przymierzyć mje spodnie narciarskie hahaha
Deli, Ty sie nie gniewaj ale wyobrazilam sobie ciebie na tym stoku Taka Bulinka jadąca i nagle łup na pupe i sie toczysz i toczysz, i taki snieżny bałwanek na dole sie pojawia

ja zaszlam dzisiaj do sklepu wioskowego zasypana, bo mało co było widac a zaprzyjazniona sprzedawczyni do mnie z tekstem: Bałwanku, jak ty sie dzisiaj dotoczyłas do mnie

no, uciekam robic drugie bo małżon krzyczy, że głodny
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:13   #2896
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Bo wracam do szkoły niedługo po porodzie.

Właśnie nie wiem jak mam to rozegrać. Termin mam na 07.02, ale od 11 zaczynają mi się ferie. Więc nie wiem czy lepiej karmić dzidzię przez te 2 tygodnie i potem kombinować, czy lepiej od razu zakonczyć laktacje.
Wydaje mi się że lepiej od razu zrobić z tym porządek, bo w szkole nie bedzie przecież możliwości odciągnięcia sobie pokarmu,czy coś w tym stylu..

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-07, 16:14   #2897
s i l v e r
Zakorzenienie

Wreszcie przyszedł mi biustonosz sportowy,zamówiłam na allegro. Od razu lepiej.Super jest,nic nie ciśnie bo te moje to już wszystkie tak cisnęły że masakra.
Stary 2012-12-07, 16:15   #2898
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wklejam linka z bloga Szaji

http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html

Tak jak mowie, ja kompletowalam wg tego i mysle ze ok co do firm, cen, kazda ma inne preferencje wiec tu musicie decydowac same

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:15   #2899
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Deli, Ty sie nie gniewaj ale wyobrazilam sobie ciebie na tym stoku Taka Bulinka jadąca i nagle łup na pupe i sie toczysz i toczysz, i taki snieżny bałwanek na dole sie pojawia

ja zaszlam dzisiaj do sklepu wioskowego zasypana, bo mało co było widac a zaprzyjazniona sprzedawczyni do mnie z tekstem: Bałwanku, jak ty sie dzisiaj dotoczyłas do mnie

no, uciekam robic drugie bo małżon krzyczy, że głodny

muahahah nie Ty jedna to sobie wyobraziłaś ja tak samo haha
Cytat:

Właśnie nie wiem jak mam to rozegrać. Termin mam na 07.02, ale od 11 zaczynają mi się ferie. Więc nie wiem czy lepiej karmić dzidzię przez te 2 tygodnie i potem kombinować, czy lepiej od razu zakonczyć laktacje.
Wydaje mi się że lepiej od razu zrobić z tym porządek, bo w szkole nie bedzie przecież możliwości odciągnięcia sobie pokarmu,czy coś w tym stylu..
Ja też wracam, na uczelnie ;p
tylko ze ja to zamierzam karmić;p myśle że to pogodze
tylko ze Ty bedziesz miec pewnie po 8 h to tez inaczej, ja to juz ostatni semestr studiów plus indywidualne plus bede miec na pewno 2ch fajnych wykładowców to moge sobie na to pozwolić. Musisz dobrze to rozkminić chyba że masz blisko do domku to moglabyś sie urwać na chwile ze szkoly

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-07 o 16:17
Stary 2012-12-07, 16:16   #2900
litllesweetangel
Lurker ;)

Odnosnie snow- wczoraj snilo mi sie, ze nie moglam znalezc TZa. Gdzies poszlismy, zgubilismy i nie moglam go znalezc. Telefony smsy nic a to byly jakies opuszczone budynki w ktorych byla impreza. Jacys faceci gadali do mnie okropne rzeczy ale najbardziej bolal ten motyw ze nie moge go znalezc i co zrobilam ? jak wrocil z nocki wpadlam w taka bekse ze nie moglam go znalezc jak dziecko ktore zgubilo ulubiona zabawke chyba przez dobre 20 minut nie chcialam go puscic

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:18   #2901
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak mowie, ja kompletowalam wg tego i mysle ze ok co do firm, cen, kazda ma inne preferencje wiec tu musicie decydowac same
ja tez według tej listy ide, troche dodałam i troszku powykreślałam a moze nic nie dodalam ale na pewno wykreslalam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-07, 16:19   #2902
j1987
Raczkowanie

Ja po wizycie doktorka, ale niestety nic nie wiem na temat dzidzi bo niestety mój gin został wezwany na porodówkę do nieplanowanej cesarki jakiejś pacjentki, bo był tylko jeden lekarz na oddziale (bo reszta na jakimś szkoleniu czy konferencji) a dwie rodzące i musiał pójść pomóc. ale KTG położna zrobiła i stwierdziła że może być a na USG mam przyjść za tydzień.

Będę próbować nadrabiać bo naskrobałyście dużo, jak tak dalej pójdzie to na rozpakowywanie trzeba będzie kolejny wątek zakładać
Stary 2012-12-07, 16:19   #2903
szklanka19
Zadomowienie

Aaaaa, Delicjanka ja najpierw oglądałam powtórkę Gesslerowej i robili mięso z grilla i mnie skręciło z ochoty na takie coś. Potem czytam, a Ty piszesz "musztarda po obiedzie" i już cały grill mam przed oczami Strasznie bym zjadła takie dobre mięsko z grilla i kiełbaskę, do tego sałatka jakaś i dobre pieczywo...

Bijkora Twój sen genialny Ja wiem, że żeby zahamować laktację lekarze przepisują bromergon i każą bandażować ciasno piersi. Do tego ponoć szałwia jest dobra też. Ale pewnie lekarz da Ci szczegółowe instrukcje

Wisienka nic nie rób! Dbaj o siebie, skoro nie doceniają Twojej pracy tym bardziej to olej. A lekarz kazał Ci odpoczywać
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 16:22   #2904
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Aaaaa, Delicjanka ja najpierw oglądałam powtórkę Gesslerowej i robili mięso z grilla i mnie skręciło z ochoty na takie coś. Potem czytam, a Ty piszesz "musztarda po obiedzie" i już cały grill mam przed oczami Strasznie bym zjadła takie dobre mięsko z grilla i kiełbaskę, do tego sałatka jakaś i dobre pieczywo...
karkówka z grilla aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a :love :

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-07, 16:23   #2905
Wisienka_0809
Rozeznanie

☠☠☠☠a, zaraz wyjdę stąd, z siebie, z domu, i dziecko ze mnie też wyjdzie.

Wpadnę tutaj, jak mi hormony opadną.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2012-12-07 o 16:25
Stary 2012-12-07, 16:26   #2906
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
karkówka z grilla aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a :love :
Skręci mnie zaraz, chyba jeszcze nic mi się w ciąży nie chciało tak jak grilla teraz
Stary 2012-12-07, 16:26   #2907
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

Hmmm, to gorzej... Jak u nas w pracy babki wracały po macierzyńskim to odciągały w łazience i potem trzymały w sekretariacie w lodówce a w zimie na parapecie za oknem (ja miałam blisko do domu więc się urywałam na karmienie), ale nie wiem co jak jest taki maluszek. Po macierzyńskim to jednak inaczej bo dziecko większe, zaczyna jeść inne rzeczy, a na początku laktacja jest jeszcze nieuregulowana. Może się doradzić jakiejś położnej - doradcy laktacyjnego? No i poza tym różnie może się zdarzyć, nie jest powiedziane że będziesz w stanie od razu po feriach wrócić, urodzić też możesz trochę wcześniej i np. z 2 tygodni w domu zrobi Ci się miesiąc czy więcej, dobre i tyle tego karmienia no i może mniejszy szok jak się laktację tak stopniowo zatrzymuje a nie od razu po porodzie? Ale tak tylko spekuluję bo nie wiem jak to jest w rzeczywistości
Stary 2012-12-07, 16:29   #2908
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Skręci mnie zaraz, chyba jeszcze nic mi się w ciąży nie chciało tak jak grilla teraz
mniam mniam mniam
ooooo ja wiem jak zdobyć karkówke z grilla! mój tzt musi jechać na narty, wtedy weźmie mnie, on sobie będzie jeździł a ja sobie pójde na taką karkówke Boże, co za cudowny plan

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-07, 16:31   #2909
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki, na pewno skorzystam
Stary 2012-12-07, 16:42   #2910
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
mniam mniam mniam
ooooo ja wiem jak zdobyć karkówke z grilla! mój tzt musi jechać na narty, wtedy weźmie mnie, on sobie będzie jeździł a ja sobie pójde na taką karkówke Boże, co za cudowny plan
Jadę z Tobą i będziemy jeść, aż nam bokiem wyjdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości