|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę szczęścia![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38014336]Ja się zastanawiam, czy z teściową nie pogadać - bo tak sobie myślę, że jakby co, to wyjdzie nagle, że wymyślam bo nikomu nie powiedziałam nic nigdy?[/QUOTE] Myślę że powinnaś z nią porozmawiać Cytat:
Cytat:
To blisko mnie ![]() Cytat:
U mnie mama jest.Umyłysmy okna (a raczej mama umyła bo mi nie pozwoliła skakać myjąc okna.) Ja sobie w szafkach wymyłam na święta już.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-07 o 15:43 |
||||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienka_0809 oj mam tak samo, moja mama to ma coś z głową na punkcie sprzątania... mało tego mój mąż też. Ostatnio mi pojechał tekstem, że jakiś taki syf się zrobił i że trzeba by było posprzątać, to ja mu mówię, że przecież nikt mu nie zabrania, to prawie się obraził :/
co do dokładnej wyprawki dla dzidziusia to ja też jestem za
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyprawka jest na pierwszej stronie
w pierwszym poscie. Chyba nawet od szaji z bloga jest zamieszczona. Ja kompletowalam wg tego.Moj maz powiedzial, ze bedzie sprzatal i gotowal do konca pologu kochany. A potem zebym mu troszke pomagala bo chcialby jak najwiecej z Piotruskiem czasu spedzac
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
własnie chodziło mi o takie porady od doświadczonych mamuś i od tych które są juz wprawione w zakupach
jakie firmy, jak wyjśc najlepiej na cenie itp..
Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2012-12-07 o 15:57 |
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli ogólnie o facetów chodzi (oczywiście nie wszystkich) to jest tak, że jak oni mają sprzątać, jak przecież to jest "babska robota"
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie cały czas wyprawka stanowi ogromne wyzwanie mimo, że już tyle się o tym naczytałam
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK- mam do Ciebie osobiste pytanie
Ty z dowodu jestes Katia czy Katarzyna?Pytam tylko z czystej ciekawosci, bo znam i Angele i Angelikę
|
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Jest wśród was taka mamusia,która tak jak ja wie że nie bedzie karmić piersią ? Własnie się zastanawiam jak się zatrzymuje laktację od razu..
|
|
#2891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnośnie małżona mego, to on właśnie lubi sprzątać i mało tego robi to dokładniej ode mnie, ale wydaje mu się, że skoro ja jestem teraz cały czas w domu to wszystko będzie lśniło. A prawda jest taka, że w domu to zawsze jest coś do sprzątania i musiałabym chyba sobie mopa w cztery litery wsadzić, żeby było dobrze. |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu nie wiem, a moge zapytac czemu nie bedziesz karmić? jutro otwierają stok narciarski niedaleko mnie abuuuuu abuuuuuu ide chyba zaraz przymierzyć mje spodnie narciarskie hahaha
|
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka Bulinka jadąca i nagle łup na pupe i sie toczysz i toczysz, i taki snieżny bałwanek na dole sie pojawia ja zaszlam dzisiaj do sklepu wioskowego zasypana, bo mało co było widac a zaprzyjazniona sprzedawczyni do mnie z tekstem: Bałwanku, jak ty sie dzisiaj dotoczyłas do mnie ![]() no, uciekam robic drugie bo małżon krzyczy, że głodny |
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Bo wracam do szkoły niedługo po porodzie.
Właśnie nie wiem jak mam to rozegrać. Termin mam na 07.02, ale od 11 zaczynają mi się ferie. Więc nie wiem czy lepiej karmić dzidzię przez te 2 tygodnie i potem kombinować, czy lepiej od razu zakonczyć laktacje. Wydaje mi się że lepiej od razu zrobić z tym porządek, bo w szkole nie bedzie przecież możliwości odciągnięcia sobie pokarmu,czy coś w tym stylu..
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie przyszedł mi biustonosz sportowy,zamówiłam na allegro. Od razu lepiej.Super jest,nic nie ciśnie bo te moje to już wszystkie tak cisnęły że masakra.
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam linka z bloga Szaji
http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html Tak jak mowie, ja kompletowalam wg tego i mysle ze ok co do firm, cen, kazda ma inne preferencje wiec tu musicie decydowac same
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muahahah nie Ty jedna to sobie wyobraziłaś ja tak samo haha Cytat:
tylko ze ja to zamierzam karmić;p myśle że to pogodze ![]() tylko ze Ty bedziesz miec pewnie po 8 h to tez inaczej, ja to juz ostatni semestr studiów plus indywidualne plus bede miec na pewno 2ch fajnych wykładowców to moge sobie na to pozwolić. Musisz dobrze to rozkminić chyba że masz blisko do domku to moglabyś sie urwać na chwile ze szkoly
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-07 o 16:17 |
||
|
|
|
#2900 |
|
Lurker ;)
|
Odnosnie snow- wczoraj snilo mi sie, ze nie moglam znalezc TZa. Gdzies poszlismy, zgubilismy i nie moglam go znalezc. Telefony smsy nic a to byly jakies opuszczone budynki w ktorych byla impreza. Jacys faceci gadali do mnie okropne rzeczy ale najbardziej bolal ten motyw ze nie moge go znalezc
i co zrobilam ? jak wrocil z nocki wpadlam w taka bekse ze nie moglam go znalezc jak dziecko ktore zgubilo ulubiona zabawke chyba przez dobre 20 minut nie chcialam go puscic
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno wykreslalam
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie doktorka, ale niestety nic nie wiem na temat dzidzi
bo niestety mój gin został wezwany na porodówkę do nieplanowanej cesarki jakiejś pacjentki, bo był tylko jeden lekarz na oddziale (bo reszta na jakimś szkoleniu czy konferencji) a dwie rodzące i musiał pójść pomóc. ale KTG położna zrobiła i stwierdziła że może być a na USG mam przyjść za tydzień. Będę próbować nadrabiać bo naskrobałyście dużo, jak tak dalej pójdzie to na rozpakowywanie trzeba będzie kolejny wątek zakładać
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa, Delicjanka ja najpierw oglądałam powtórkę Gesslerowej i robili mięso z grilla i mnie skręciło z ochoty na takie coś. Potem czytam, a Ty piszesz "musztarda po obiedzie" i już cały grill mam przed oczami
![]() Bijkora Twój sen genialny Ja wiem, że żeby zahamować laktację lekarze przepisują bromergon i każą bandażować ciasno piersi. Do tego ponoć szałwia jest dobra też. Ale pewnie lekarz da Ci szczegółowe instrukcje ![]() Wisienka nic nie rób! Dbaj o siebie, skoro nie doceniają Twojej pracy tym bardziej to olej. A lekarz kazał Ci odpoczywać |
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
☠☠☠☠a, zaraz wyjdę stąd, z siebie, z domu, i dziecko ze mnie też wyjdzie. Wpadnę tutaj, jak mi hormony opadną. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-07 o 16:25 |
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooooo ja wiem jak zdobyć karkówke z grilla! mój tzt musi jechać na narty, wtedy weźmie mnie, on sobie będzie jeździł a ja sobie pójde na taką karkówke Boże, co za cudowny plan ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

No ale. Wczoraj wieczorem jak przyszli wszyscy do domu, to mama, żebym jutro (czyli dzisiaj) sprzątnęła. To jej mówię, że sprzątałam codziennie, chociaż tak naprawdę nie powinnam, a i tak nikt tego nie zauważył, więc po co znowu? A ona na to, "żeby było czysto". Dzisiaj rano się mnie siostra pyta, czy wczoraj było sprzątane, bo syf, mówię że tak. Zostałam sama w domu, no to pyk jadę na miotle, bo się faktycznie trochę nazbierało. Siostra wraca i się pyta po co sprzątałam, bo przecież jutro sobota, to jest generalniej. No ja ☠☠☠☠☠☠☠ę

- nie ma czego rozpatrywać i onanizować się tematem,tym bardziej nie zamierzam nikogo oceniać
życzę szczęścia
ale na ktg chodziłam na patologię albo na porodówkę - a tam już całkiem inaczej - na porodówce babka mi wszystko wytłumaczyła, pokazała sale porodowe i w ogóle była taka super
a na patologii też całkiem inaczej, babka normalnie ze mną rozmawiała i powiedziała, że chciała mnie wziąć do siebie i już nawet łóżko szykowała, bo jedna dziewczyna poszła na porodówkę, ale nie mogła bo ta dziewczyna wróciła, bo oksytocyna nie zadziałała. Także to chyba tylko an tej ginekologii tak było, mam taką nadzieję! 
kochany. A potem zebym mu troszke pomagala bo chcialby jak najwiecej z Piotruskiem czasu spedzac
jakie firmy, jak wyjśc najlepiej na cenie itp..
6 5 4 3 2 1
A jeśli ogólnie o facetów chodzi (oczywiście nie wszystkich) to jest tak, że jak oni mają sprzątać, jak przecież to jest "babska robota"