Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 22:25   #811
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a tu ciekawostka - niekoniecznie jest tak, że baza zwiększa bezpieczeństwo. Wszystko zależy od fotelika. Polecam artykuł http://fotelik.info/pl/news/isofix_n...enstwa,62.html[COLOR="Silver"]
o widzisz,nie wiedziałam ale w naszym foteliku z tego co pamiętam zwiększa
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kurcze zaczynam się zastanawiac cyz my nie mamy wbudowanego isofixa w samochodzie, bo ejst na siedzeniu metka isofix, a montujemy zawsze pasami fotelik
to macie na pewno
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:25   #812
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
u nas było już do tej pory jedzonko z dodatkiem winogron, pora, selera, jagód, a dzisiaj dałam trochę śliwek (wszystko po 4, i 5,mc). Mała jak na razie wszystko dobrze znosi.

Mała zaczęła używać słów : da-da a co najważniejsze ta-ta a najczęściej woła - kiedy jest głodna i bardzo jej się nudzi ma-ma

I woła seriami "ma-ma! ma-ma ma-ma! da-da ma-ma!"
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:30   #813
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
isofix z dobrym fotelikiem to naprawdę spora wygoda, no ale u nas odpada
Zgadzam się Przy czym chyba najbardziej sprawdza się przy fotelikach, które wyciągasz, czyli takich jak teraz używamy. Tych większych się nie wyciąga zbyt często z auta więc kwestia wygody... no mnie to nie przeszkadza. A ponieważ nie mam isofix, do fotelika 0-13 mamy bazę i też wpięcie z nią fotelika to prosta sprawa. A sama baza montowana jest pasami. Czyli wyjście zawsze jakieś jest
No w każdym razie z powodu braku isofixa nie będę zmieniać auta

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:40   #814
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Pisałyście o umiejętnościach Waszych dzieciaczków,Patryś w czwartek skończył 5 miesięcy i od czwartkowego wieczoru obraca się z brzucha na plecy
,nie zawsze mu to wychodzi ale widzę ogromne postępy .I od paru dni zauważyłam,że uważnie ogląda to co trzyma w rączce. Wcześniej jak miał grzechotke ,to trzymał ją i machal.A teraz złapie przedmiot, obraca go,dotyka drugą rączką i dopiero miętoli i macha na wszystkie strony .
*
I tak sobie czytam o kp o tej bliskości i ryczeć mi się chcę. Z perspektywy czasu strasznie żałuję,że nie walczyłam o kp ,doczytałam swego czasu na forach ,że mogłam ściągać mleko przez 5 minut laktatorem,a później normalnie przystawiać.

*
To nie czytaj!

Ja pewnie też mogłabym walczyć o dłuższe kp, ale dostrzegam też pewien plus całkowitego przejścia na mm. Jem nabiał i przestały mnie boleć kolana, a w połowie czwartego miesiąca miałam wrażenie, że spadnę ze schodów. To się pogłębiało, a schodzę z R. w nosidle, więc nie mogłam sobie pozwolić na żaden wypadek.
Cytat:
dziewczyny nie obwiniajcie sie że nie karmicie piersią,każda z nas ma swój rytm, swoje przemiany hormonalne, stresy, zycie- nie można sie prównywać. Ja karmię bo walczyłam bardzo o to, bo taka juz jestem, że jak mi coś nie wychodzi a tego chcę to walczę ostatkami sił o to. Mielismy kryzysy, pogryzione sutki, słabe przyrosty, niewilkie ileości w laktatorze, ale udało się z czego jestem dumna, ostatnio mi powiedziała teściowa- musisz kamrić butelką bo nie wiadomo ile warty ejst ten twój pokram-zabolało, bo ile to mnie ksoztuje...ale cóż...pamiętajcie wszytsko ma plusy i minusy
Ale czemu zabolało? Ja to bym się raczej zagotowała w środku.
Stary 2012-12-08, 22:40   #815
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie macie nawilżacze powietrza? I jakie polecacie? Wiem, że był temat, ale zapomniałam sobie zapisać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:43   #816
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ale się ciesze mały ma dzień żarłoka zjadł już 4 razy piers od rana i cały słoik marchewki
to super

Cytat:
Historyczny dzień, w końcu, PO RAZ PIERWSZY udało się mężowi uśpić Luśkę U mnie wariowała, małż ją wziął, chwilę potrzymał, ta się w niego wtuliła i usnęła
dla męża

Cytat:
stko dobrze znosi.

Mała zaczęła używać słów : da-da a co najważniejsze ta-ta a najczęściej woła - kiedy jest głodna i bardzo jej się nudzi ma-ma

Cytat:
Pisałyście o umiejętnościach Waszych dzieciaczków,Patryś w czwartek skończył 5 miesięcy i od czwartkowego wieczoru obraca się z brzucha na plecy
,nie zawsze mu to wychodzi ale widzę ogromne postępy .I od paru dni zauważyłam,że uważnie ogląda to co trzyma w rączce.
dla Patrysia

Cytat:
dbo taka juz jestem, że jak mi coś nie wychodzi a tego chcę to walczę ostatkami sił o to.
skąd ja to znam Czasem to aż zmęczona jestem tym swoim uporem, ale odpuścić nie potrafię

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nasza Marysia już jest chrześcijanką Chrzest super-nie spała, ale patrzyła zdziwiona co się dzieje, a przy polewaniu główki nawet nie pisnęła
Jutro goście wyjeżdżają
super, ze Marysia była taka grzeczniutka

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
przyszłam tylko pochwalić się że przebił nam się pierwszy ząbek już rozumiem skąd te potoki śliny i dni marudy
wspaniale!

Cytat:
dziewczyny karmiące piersią, które dstały juz okres? dostałyście od razu z zaskoka, czy się cos rozkecało parę dni?
w sumie wcześniej trochę plamiłam. Ale brałam globulki dopochwowe i myślałam, że to przez nie. Jak tylko odstawiłam globulki, dostałam @.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:51   #817
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jakie macie nawilżacze powietrza? I jakie polecacie? Wiem, że był temat, ale zapomniałam sobie zapisać
Ja co prawda nie mam ale dziewczyny chyba polecały taki:
http://allegro.pl/eldom-nawilzacz-po...845040598.html

Stary 2012-12-08, 22:55   #818
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Maciejka Twoja córa to bije wszelkie rekordy jeśli chodzi o szybkość rozwoju fiz., ruchowego
też ostatnio o tym myślałam
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ach, jak mogłam zapomnieć się pochwalić!
kupiłam dziś małej dres, pajacyk z kapturkiem (kot ) i brązowy komplecik (na niemieckiej stronie tego nie ma)
śliczności
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić: Gośka kończy dziś 4 miesiąc!!!Stawiam sernik!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witamy w szóstym miesiącu życia!

A z okazji ukończenia piątego stawiamy torcik.

Iga a to Ci gaduła nam rośnie nie mogę się już tego doczekać
pumcia gratulacje, ciekawa jestem, efektu, pomysł fajny, sama chciałabym przeczytać wspomnienia mojej mamy z moich początków a z Twoim poczuciem humoru na pewno jest co czytać

co do kp nie ma się co teraz obwiniać że się nie karmi, początki są zwykle ciężki a pomoc marna, ja miałam sporo szczęścia bo u mnie jakoś strasznie ciężko nie było, wystarczyły chęci, cierpliwość, wsparcie najbliższych i wiara w to że jestem w stanie wykarmić swoje dziecko, to że 7 tygodni każde karmienie było bólem nie zaliczam do wielkich problemów, dziecko ładnie przybierało i to było najważniejsze, wierzyłam że minie i minęło, teraz sama wygoda

wiktoria fajny fotelik czemu od razu takiego nie kupiliście? bo rozumem że teraz masz dwa foteliki 0+

Cytat:
aaa właśnie coś mi uświadomiłaś, przecież objawem ząbkowania może być katar i kaszel! Wanillko, sama pisałaś, że osłuchowo u małego było wszystko ok, czyżby to przez ząbki
myślę że jest coś na rzeczy choć zaflegmiony tez był, gorączki niby nie było - 37 st, gorzej jadł i podgryzał mi sutki, nawet kupiliśmy żel na dziąsła ale nie zdążyłam go użyć
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:58   #819
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie mam ale dziewczyny chyba polecały taki:
http://allegro.pl/eldom-nawilzacz-po...845040598.html
dzięki
ale chyba był polecany tutaj jeszcze jakiś, tańszy dobrze pamiętam?

Stary 2012-12-08, 22:59   #820
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam Czasem to aż zmęczona jestem tym swoim uporem, ale odpuścić nie potrafię
oj znam to znam, i muszę Ci powiedzieć że odkąd nauczyłam się odpuszczać - maż jeszcze bardziej uparty - żyje mi się dużo spokojniej, ja wiem swoje i to mi wystarcza ale on też potrafi odpuścić
Stary 2012-12-08, 23:01   #821
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wiktoria fajny fotelik czemu od razu takiego nie kupiliście? bo rozumem że teraz masz dwa foteliki 0+
Ale fajnie, że macie zęba

Z kilku powodów go nie kupiliśmy:
- chcieliśmy fotelik, który można wpiąć w stelaż wózka,
- chcieliśmy żeby fotelik dla noworodka można było łatwo wyjąć razem z dzieckiem i tak je przenosić - dla mnie jest to wygodniejsze niż noszenie samego dziecka, szczególnie jak muszę zabrać młodego, torebkę i transporter z Marianem dziecka jedną ręką bym nie przeniosła, z w nosidle jak najbardziej,
- jak dla mnie to ten fotelik dla noworodka to jednak nie byłby tak wygodny jak te z segmentu 0-13
- no i na koniec - nie pomyślałam o tym zupełnie

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
dzięki
ale chyba był polecany tutaj jeszcze jakiś, tańszy dobrze pamiętam?
Ja kojarzę tylko taki (albo jakiś podobny model ale z ELDOMu)

Stary 2012-12-08, 23:09   #822
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
u nas było już do tej pory jedzonko z dodatkiem winogron, pora, selera, jagód, a dzisiaj dałam trochę śliwek (wszystko po 4, i 5,mc). Mała jak na razie wszystko dobrze znosi.

Cytat:
Co wstąpiło w mojego synka ?? !! .
Jeszcze wczoraj było tak fajnie. Dzisiaj obudził się o 5 i nie spał do 8 :/ .

Cały dzień płacze,stęka. Chce być tylko na rączkach. Czy to możliwe,że po jednym dniu się tak przyzwyczaił?? Kurcze ja sobie tak w żartach pisałam,że to pewnie przez to wczorajsze noszenie.
Miałam nadrobić,jak tylko zaczynam coś odpisywać to słysze placz:/
,nie zawsze mu to wychodzi ale widzę ogromne postępy .I od paru dni zauważyłam,że uważnie ogląda to co trzyma w rączce. Wcześniej jak miał grzechotke ,to trzymał ją i machal.A teraz złapie przedmiot, obraca go,dotyka drugą rączką i dopiero miętoli i macha na wszystkie strony .

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

[QUOTE=blueberry88;3803834 2

wszystkiego dobrego![/QUOTE]

Cytat:
Hej Mamuśki, pamiętacie mnie jeszcze?

Nasza Marysia już jest chrześcijanką Chrzest super-nie spała, ale patrzyła zdziwiona co się dzieje, a przy polewaniu główki nawet nie pisnęła
Jutro goście wyjeżdżają

Buziaki i do poczytania, jak moje życie znów wróci do "normalności"
Super, że Maryśka taka grzeczniutka!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Cytat:
przyszłam tylko pochwalić się że przebił nam się pierwszy ząbek już rozumiem skąd te potoki śliny i dni marudy
Wow! Super!

Cytat:
Bebe, dla Twojej jubilatki

Cytat:
sto lat

Cytat:
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:11   #823
wanilllka82
Wtajemniczenie

tak czytam o tym ząbkowaniu i wychodzi mi na to że to nasze 2 tygodniowe przeziebienie to było właśnie ząbkowanie tym bardziej się ciesze że nie dałam antybiotyku

Cytat:
Mój mały ząbkuje już od 3 m-ca życia , teraz ma 6 m-cy oraz 6 zębów i praktycznie cały czas mu idą kolejne zęby, a towarzyszy temu kaszel, katar, masakra można się załamać, bo już nie wiadomo, czy chory, czy to zęby. Co pójdę do lekarki, to jest osłuchowo super, a mały się męczy z tymi wydzielinami .
Cytat:
Mój synek męczył się z ząbkowanie bardzo długo.
Bardzo go swędziało i gryzł wszystko co mu do rączki wpadło.
Przez ukończeniem 7 miesiąca dostał straszny katar, kaszel i zapalenie krtani. Za 3 dni dokładnie w dniu kiedy kończył 7 miesięcy wybił się ząbek i dziecko zaczęło zdrowieć

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-12-08 o 23:15
Stary 2012-12-08, 23:21   #824
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tak czytam o tym ząbkowaniu i wychodzi mi na to że to nasze 2 tygodniowe przeziebienie to było właśnie ząbkowanie tym bardziej się ciesze że nie dałam antybiotyku
ale jaka masakra jest przy takim dziecku, bo nawet nie wiadomo czy to choroba czy ząb idzie czy jeszcze coś innego. Dobrze, że tego antybiotyku nie dałaś

Stary 2012-12-09, 00:38   #825
Maciejka__
Zakorzenienie

Dziękujmy za wszystkie miłe słowa.
Cytat:
Oglądałam go dziś Całkiem fajnie wykonany i wydaje się być całkiem spoko
*
3 to bardzo przyzwoita ocena. Tak naprawdę większość fotelików ma właśnie taką ocenę
Ja dziś kupiłam fotelik dla małego ale z kategorii 0-18
Akurat w tej kategorii 4 mają tylko takie foteliki, które mnie do auta nie pasują bo są na isofixach, których my nie mamy w żadnym z aut
Fotelik kupiłam Britax First Class. Jest bardzo masywny, dobrze wykonany i wydaje się być przy tym wygodny. Do tego montowany jest tyłem do kierunku jazdy. To był powód z jakiego odpadają foteliki 9-18, które nie są montowane tyłem do kierunku jazdy.
Ja też dzisiaj kupiłam, a właściwie zamówiłam fotelik z "3" i również z kategorii 0-18, bo skoro półtora tygodnia temu ważyła 6,6 kg, to nie mogę kupić 9-18. Jest zimno i chcę mieć możliwość założenia kombinezonu. Zdecydowałam się na Teamtex Driver Nania, a później zacznę się zastanawiać nad wyborem większego. W nim mniejsze niemowlęta też można wozić tyłem do kierunku jazdy. Oby tylko dało się go wpiąć , bo tż na przymiarki nie ma czasu, więc musiałam zamówić w ciemno.
Cytat:
Z kilku powodów go nie kupiliśmy:
- chcieliśmy fotelik, który można wpiąć w stelaż wózka,
- chcieliśmy żeby fotelik dla noworodka można było łatwo wyjąć razem z dzieckiem i tak je przenosić - dla mnie jest to wygodniejsze niż noszenie samego dziecka, szczególnie jak muszę zabrać młodego, torebkę i transporter z Marianem dziecka jedną ręką bym nie przeniosła, z w nosidle jak najbardziej,
- jak dla mnie to ten fotelik dla noworodka to jednak nie byłby tak wygodny jak te z segmentu 0-13
- no i na koniec - nie pomyślałam o tym zupełnie

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------
Ja kojarzę tylko taki (albo jakiś podobny model ale z ELDOMu)
Uprzedzając pytanie podpisuję się pod tym wszystkim. Poza tym uwierzyłam, że to fotelik dla dzieci do 13 kg, czyli ok. 15 miesięcy. Teraz jeszcze się łudzę, że jak mała będzie wyższa i lekko ubrana, czyli na wiosnę, to jeszcze da się go używać.

Czytałam opinię, wg której to fotelik dla dziecka do 8 kg, ale uznałam, że facet się czepia.
Cytat:
Istnieje wątek o nietypowych objawach ząbkowania. Czytałaś?

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
W domu wcale nie było lepiej. Walczyłam ze sobą, płakałam, wielokrotnie mówiłam mężowi, żeby zabrał L, bo go nie chcę. Byłam w bardzo złej kondycji psychicznej. W życiu bym nie pomyślała, że mnie to spotka i że będę takie rzeczy wygadywać. A jednak. Karmiłam Małego, pielęgnowałam, ale przez pierwszy miesiąc ani raz nie zostałam z nim sama. Na szczęście byli ze mną mąż i mama. Obawiam się, że gdyby ich nie było, mogłoby dojść do jakiegoś nieszczęścia. Mój mąż był strasznie zmartwiony. Mówił mi, że to depresja, że poszuka mi psychologa, ale nie chciałam. Upierałam się, ze to nie to, choć teraz wiem, ze miał rację. Powoli, małymi kroczkami dochodziłam do równowagi i nauczyłam się kochać moje dziecko. Ale trochę to trwało...
*
ja już od kilku dni nie podaję tej kaszki Przypuszczam, że niechęć do jedzenia u mojego dziecka, może być związana właśnie z glutenem. Dodatkowo była też zielona kupa i śluz (pierwszy raz nam się to zdarzyło), dlatego postanowiłam skonsultować się z pediatrą. Czytałam, że zaburzenia łaknienia to jeden z objawów alergii na gluten
Także masz rację, że chcesz go ostrożnie wprowadzać
To źle z Tobą było. Dobrze, że miałaś wsparcie.
*

Po zestawie kaszka, dynia z ziemniaczkiem i mleko spała dosyć długo. Kupy nie zrobiła, chociaż ją męczy, Ale to się zdarza. Może spała, bo dostała wyjątkowo treściwy obiadek (często tak ma po jedzeniu innym, niż mleko), jednak dziękuję za informację. Zwrócę uwagę na łaknienie.
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wvictoria w Audi można bardzo łatwo "dorobić" isofix, wystarczy u tapicera wyciąć otwory w siedzeniach bo tam jest isofix ale ukryty wiem bo teraz też to robiliśmy bo w drugim aucie mamy isofix i bazę a w Audi wkurzało nas to zapinanie pasami i mąż się zainteresował tematem
Zastrzeliłaś mnie. Poszukałam opisu samochodu tż i okazuje się, że też ma isofix.
Cytat:
nic kompletnie nie było widać bo myślałam o tym, ostatnio miał wręcz potoki śliny ale nawet pediatra sprawdzała w tamtym tygodniu czy może od zębów on sie gorzej nie czuje i mówiła że nie idą, a ja myślałam o tym bo ostatnio jego ulubiona pozycją było leżenie na ramieniu z dziąsłami "wbitymi" w ramię tzn ssał moje/męża ramie, ręce nonstop w buźce oczywiście były ale to od dawna już
Z tych objawów mam tylko wbijanie we mnie dziąseł. Poza tym dostrzegam ogromne zainteresowanie porzuconym na jakiś czas gryzakiem, a jak przed jedzeniem (nie każdym) smaruję dziąsła, to bywają gorące.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-09 o 00:39
Stary 2012-12-09, 01:09   #826
depoison
Zadomowienie

Hello
Mała wreszcie padła. Myślałam, że uda jej się wcześniej, bo nie spała dziś po południu, ale nic z tego

Przyszedł do Zosi spóźniony Mikołaj (teściowa już zdrowa) - przyniósł takie magnetyczne robaczki i taki gryzaczek.
Robaczkami na razie bawię się sama, ale gryzaczek został od razu wyściskany i obśliniony

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Czytam o tym waszym przewracaniu się i smutno mi się robi. Antek parę razy przewracał się na boki(preferuje prawy). Parę razy z placków na brzuch i odwrotnie i ani myśli więcej
to ja Cię pocieszę, bo u nas tak samo, a Zosia jest o tydzień starsza od Antka. Chyba 2-3 razy zdarzyło jej się przewrócić na brzuch, nie spodobał jej się ten wyczyn ani trochę i zaprzestała Kładzie się na bok i zadowolona
Nieszczególnie mnie to martwi, bo od początku tak było, że w pewnych kwestiach była miesiąc-dwa do przodu (głównie jeśli chodzi o operowanie palcami, dłońmi - precyzyjna jest, skubana, bardzo i to od dość dawna) a z tym leżeniem na brzuchu (czy przewracaniem się) bunt i koniec. No chyba że na bilansie (który mamy za miesiąc) lekarka uzna, że należy ją w końcu pogonić - wtedy zaczniemy coś działać w tej kwestii.

Aha, niedawno trafiłam na dość fajnego bloga, pisanego przez mamę teraz już chyba prawie dwuletniej dziewczynki. Śliczna, ruchliwa, mądra i już nieźle wygadana mała. I trafiłam też na wpis, jak skończyła 7 miesięcy - mama opisywała co potrafi, a czego nie. Jako punkt bodajże drugi widniało - "wciąż nie chce się obracać z pleców na brzuch"

Cytat:
Właśnie co wy tak z tymi fotoksiążkami??
no co - święta się zbliżają, a skoro w tym roku nie trzeba kombinować z prezentami dla rodziców/teściów, tylko strzelić fotoksiążkę, to czemu nie?

Cytat:
kurcze wiem własnie powiem tak, od czasu jak TK maxx jest w poznaniu to sporadycznie udało mi się cos wygrzebac, ale wczoooooraj?! było normalnie tyle ciuchów na dziele niemowlęcym, że az się trzęsłam na ich widok przeryłam wszytko, wybrałam co wybrałam, gdybym przejechała ejszcze raz wieszaki znów wybrałabym sporo, bo było tego pełno, mega fajne i niedrogie ciuchy, rozkminiam jak to zrobic, żeby jeszcze raz tam jechac tam jeszcze raz jechać
rozumiem
tu (chyba powinnam dodać - niestety ) dział dziecięcy zaopatrzony jest lepiej niż każdy inny. I dlatego przepadam!
a tak z ciekawości spytam - jakie są ceny w polskim TK Maxxie? bo czasem przejeżdżam obok tego szczecińskiego i tak mnie też kuuuusi...

Tu kocyk to koszt, powiedzmy, 13-15€, body - 7-8€, pajacyk - między 8 a 20, jakiś komplecik od 12€ do 40 (w przypadku jakichś super drogich firm). Zabawki czy butelki przecenione są na ogół o około 50%.

Jak jest w PL? opłacałoby mi się, czy raczej nie bałdzo?

Cytat:
dzieki, moj TŻ nie znosi tk maxxa, przytłacza go ten sklep haha, a ja lubie, uwielbiam szukac perełek mogłabym tam cąły dzień chodzic
mój też nie znosił, dopóki nie zaczął łazić między półkami na dziele męskim (dla zabicia czasu, ja akurat byłam na kuchennym) i nie znalazł koszuli Lagerfeld przecenionej ze 149 € na... 39
Tak szybko do kasy to on chyba jeszcze nigdy nie leciał
Od tego czasu minęło ponad pół roku a do dziś
a) ta koszula jest jedną z jego ulubionych i leży wprost bajecznie doskonale
b) 80% szmat i butów kupuje właśnie w TK Maxxie
(podczas gdy ja wciąż wytrwale od razu na dział dziecięcy lecę, bo dla siebie ubrań kupić tam zwyczajnie nie umiem)

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Helloł
przyszła przesyłka-rekompensata z Hippa:
nowe mleczko 1
słoiczek duży gruszka po 4. miesiącu;
słoiczek duży marchewka+kartofelek;
słoiczek duży jabłko+winogron+kaszka ryżowa, niby po 4., ale u mnie to na pewno jeszcze z miesiąc poczeka, jak nie lepiej;
słoiczek kaszki nocnej z glutenem-to też jeszcze chwila
buteleczka soku jabłkowego-na razie też nie pijemy, bo bolał brzuszek;
duża tuba żelu do kąpieli Hipp
także spora paczuszka różności:jupi :
no to super się zachowali - paczka całkiem niezła!

Cytat:
wow, ale super! gratulujemy!!!!

Cytat:
dziewczyny karmiące piersią, które dstały juz okres? dostałyście od razu z zaskoka, czy się cos rozkecało parę dni?
ja dostałam jeszcze jak karmiłam, więc napiszę - kilka dni wcześniej leciuteńko pobolewał mnie brzuch

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 07:12   #827
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej przyszłam się tylko przywitać i szykujemy się z małą na basen No, ale na wizaż musiała zajrzećz

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 08:16   #828
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej przyszłam się tylko przywitać i szykujemy się z małą na basen No, ale na wizaż musiała zajrzećz
fajnie że chodzicie na basen będę miała do Ciebie kilka pytań będę pisać na pw. My od stycznia chcemy chodzić.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:25   #829
nadalka
Zakorzenienie

hej

My wstaliśmy przed 9, choć mała wstała o 6,30 i zasnęła na godzinkę przed 8.
Jak zasypia sama to o wiele lepiej śpi i o wiele dłużej.

A ja tak skromnie powiem że mam dzisiaj urodziny i częstuję tortem
P.S. i tak już ktoś mi zdążył zepsuć humor :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (31,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-12-09, 09:49   #830
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mam marchewkową z ryżem. Krem z jabłek i jagód Gerber również. I jabłko z brzoskwinią.
Jutro będzie kaszka manna i reszta dyni z ziemniaczkiem, a pojutrze otworzymy brokuł z ziemniakiem. I otwarte przed chwilą jabłko z dynią, żeby ją ruszyło.
Zjadła chętniej, niż samo jabłko. Nawet się specjalnie nie krzywiła, a dostała 1/3 słoiczka.
oot o widzę, że duzo smaków jej serwujesz, my jeszcze z glutenem nie zaczęliśmy
Cytat:
kilka dni przed pobolewał mnie brzuch typowo jak na @ i tyle

to pewnie macie
isofix z dobrym fotelikiem to naprawdę spora wygoda, no ale u nas odpada
aha

a to musielibysmy jeszcze kupic bazę do cabrio fix? bo sie na tym nie znam
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
to macie na pewno
aha
Cytat:
Ale czemu zabolało? Ja to bym się raczej zagotowała w środku.
bo poczułam jakby ktoś chciał nam na siłę odebrac naszą bliskość i intymność z synkiem, jakis brak zrozumienia i wsparcia
Cytat:
w sumie wcześniej trochę plamiłam. Ale brałam globulki dopochwowe i myślałam, że to przez nie. Jak tylko odstawiłam globulki, dostałam @.
hmm ja od dwóch dni plamię i lekko pobolewa mnie pobrzusze czasem, może cos idzie
Cytat:
Hello
Mała wreszcie padła. Myślałam, że uda jej się wcześniej, bo nie spała dziś po południu, ale nic z tego

Przyszedł do Zosi spóźniony Mikołaj (teściowa już zdrowa) - przyniósł takie magnetyczne robaczki i taki gryzaczek.
Robaczkami na razie bawię się sama, ale gryzaczek został od razu wyściskany i obśliniony

rozumiem
tu (chyba powinnam dodać - niestety ) dział dziecięcy zaopatrzony jest lepiej niż każdy inny. I dlatego przepadam!
a tak z ciekawości spytam - jakie są ceny w polskim TK Maxxie? bo czasem przejeżdżam obok tego szczecińskiego i tak mnie też kuuuusi...

Tu kocyk to koszt, powiedzmy, 13-15€, body - 7-8€, pajacyk - między 8 a 20, jakiś komplecik od 12€ do 40 (w przypadku jakichś super drogich firm). Zabawki czy butelki przecenione są na ogół o około 50%.

Jak jest w PL? opłacałoby mi się, czy raczej nie bałdzo?

mój też nie znosił, dopóki nie zaczął łazić między półkami na dziele męskim (dla zabicia czasu, ja akurat byłam na kuchennym) i nie znalazł koszuli Lagerfeld przecenionej ze 149 € na... 39
Tak szybko do kasy to on chyba jeszcze nigdy nie leciał
Od tego czasu minęło ponad pół roku a do dziś
a) ta koszula jest jedną z jego ulubionych i leży wprost bajecznie doskonale
b) 80% szmat i butów kupuje właśnie w TK Maxxie
(podczas gdy ja wciąż wytrwale od razu na dział dziecięcy lecę, bo dla siebie ubrań kupić tam zwyczajnie nie umiem)
fajne prezenty Zosia dostała Jas dostał od dziadków biedroneczkę nuteczkę

hmm chyba się nie opłaca, bou nas zastawy sa po 59,69zł, widziałam sweterkowy rampers stella mccartney kosztowałam 129zł, bluza polo ralph lauren 69zł, zabawki też są ok 50%, body nie wiem bo nie widziałam, butli i tego typu akcesoriów było niewiele

Nie dziwię sie mężowi, jak tak mu się udało wymarać , mój jakoś od razu podchodzi do wieszaków z nastawieniem na nie i szybko sie niecierpliwiw, ale jest tego plus, teraz ja moge spokojnie buszować, a on zajmuje się małym
Cytat:
hej

wszystkiego najlepszego

hej
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:36   #831
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
oot o widzę, że duzo smaków jej serwujesz, my jeszcze z glutenem nie zaczęliśmy
Teraz już trochę tego było.
W czwartym miesiącu: marchewka, dynia, ziemniak, brokuł, pietruszka w zupie w dwóch ostatnich dniach, jabłko, gruszka, banan też w ostatnich dniach i odstawiłam, bo ulewala na potęgę.
Próbowałam podać kaszkę ryżową z malinami, ale jej nie smakuje, więc jadła tylko mąkę ryżową, która była w gotowych słoiczkach i odrobinę skrobii kukurydzianej w zupce (tej z pietruszką)
W piątym, czyli wczoraj: gluten.

Pewnie wprowadzę brzoskwinię, morelę, szpinak, czasem mięsko i może zupki z selerem i porem, jeśli nic się nie będzie działo wcześniej. Skoro krzywi się jak daję jabłko, to będę je przemycać z dynią, albo słodszymi owocami.
Trochę wykorzystuję to, że na razie czasem się krzywi, ale zjada wszystko (na obiadek daję ok. pół słoiczka), a później może nie mieć ochoty na eksperymenty.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Depoison - ładne zabawki. Magnetyczne klocki oglądałam w wielu katalogach.

Nadalka - Wszystkiego Najlepszego.
Stary 2012-12-09, 10:40   #832
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!!
My byliśmy wczorajszej na chrzcinach, więc szybko odpadłam. Jak zwykle się nie najadłam w kanjpieale w sumie niby powinnam już być przyzwyczajona, że z moim jedzenia jest zawsze lipa. Antoś był bardzo grzeczny, większość imprezy przespał. W sumie dobrze bo wcześniej cały dzień mi szalał.
Cytat:
Hej Mamuśki, pamiętacie mnie jeszcze?

Cytat:
oj daje to ogromną radość. My też na początki nie zawuważyliśmy, a teraz to już chyba 3 idzie
Cytat:
no to niezłe jaja, bo ja myślałam, że wcześniej widać rozpulchnione dziąsła czy coś
A właśnie nie koniecznie. Antek też się kosmicznie ślinił i marudził, wgryzał we wszystko, ale rozpulchnionych dziąseł nie miał i pediatra też się nie zorientowała, że to zęby idą...
Cytat:
ja już od kilku dni nie podaję tej kaszki Przypuszczam, że niechęć do jedzenia u mojego dziecka, może być związana właśnie z glutenem. Dodatkowo była też zielona kupa i śluz (pierwszy raz nam się to zdarzyło), dlatego postanowiłam skonsultować się z pediatrą. Czytałam, że zaburzenia łaknienia to jeden z objawów alergii na gluten
Także masz rację, że chcesz go ostrożnie wprowadzać
Najlepiej na razie sobie odpuście i spróbujcie, jak będzie skończone 12 miesięcy. Szkoda dziecka. Lekarze i gluten, niedouczeni jak ch...ra.
Cytat:
to ja Cię pocieszę, bo u nas tak samo, a Zosia jest o tydzień starsza od Antka. Chyba 2-3 razy zdarzyło jej się przewrócić na brzuch, nie spodobał jej się ten wyczyn ani trochę i zaprzestała Kładzie się na bok i zadowolona
Nieszczególnie mnie to martwi, bo od początku tak było, że w pewnych kwestiach była miesiąc-dwa do przodu (głównie jeśli chodzi o operowanie palcami, dłońmi - precyzyjna jest, skubana, bardzo i to od dość dawna) a z tym leżeniem na brzuchu (czy przewracaniem się) bunt i koniec. No chyba że na bilansie (który mamy za miesiąc) lekarka uzna, że należy ją w końcu pogonić - wtedy zaczniemy coś działać w tej kwestii.

no co - święta się zbliżają, a skoro w tym roku nie trzeba kombinować z prezentami dla rodziców/teściów, tylko strzelić fotoksiążkę, to czemu nie?
Ad1) rzeczywiście mnie pocieszyłaś
Ad2) podziwiam, bo ja nie bardzo mam kiedy, z moim osobistym marudą się za coś takiego zabrać

U nas młody od rana gada, ślini się jak szalony i śmieje się w głos jak małż mu perdki kolo szyji robi

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:55   #833
agunia82
Zakorzenienie

Heloł
Ale mieliśmy dzisiaj fajny poranek Najpierw przytulańce z małżem, a potem jeszcze wzięłam małą na karmienie, rozebrałam do pieluchy i tak sobie we trójkę jeszcze poleżeliśmy, bosko

I dzisiaj pędzimy na basen, nawet małżuś się zadeklarował, że to on chce z małą wejść do wody wcześniej się bał, że mała się u niego rozedrze i będzie klops, ale widzę nabrał pewności siebie w kontaktach z nią. I naprawdę mnie to cieszy. Aż go dzisiaj pochwaliłam, że ostatnio jest naprawdę dobrym tatusiem i mężem

Cytat:
. Oby tylko dało się go wpiąć , bo tż na przymiarki nie ma czasu, więc musiałam zamówić w ciemno.
a jak było z fotelikiem 0-9, jak wpinałaś to jak wyciągałaś cały pas to było jeszcze zapasu czy ledwo starczało, żeby ten fotelik opasać? Bo np. u nas w VW to zapasu było sporo, ale jak wpinałam fotelik do laguny rodziców, to ledwo dałam radę go zapiąć przy maksymalnie wyciągniętym pasie. Więc sądzę, że do naszego auta spokojnie wejdzie każdy fotelik, ale do laguny już nie

co do isofixa to jest tak, że trzeba dokładnie sprawdzić. Co do naszego też pisali, że niby są zaczepy, ale potem okazało się, że jednak ich nie ma, jest tylko przystosowany do ich montażu musisz się dowiedzieć, czy fabrycznie te zaczepy były montowane czy nie

Cytat:

super te prezenty bardzo mi się ta gąsienica podoba

aaa właśnie, co do tej kuli lamaze co kupiłam ostatnio, widzę, że to będzie zabawka na długi czas i naprawdę trafiona mała już się nią interesuje przy okazji ćwicząc otwieranie piąstek, bo ją trzeba łapać otwartą dłonią, a wczoraj była u nas znajoma z trochę ponad rocznym dzieckiem i ta zabawka była hitem - najpierw ją sobie turlała, potrząsała nią, bo ona grzechocze, a później ją rozbroiła i sobie układała. I aż ta kumpela stwierdziła, że muszą małej kupić taką piramidkę kółkową w końcu

Cytat:
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń
ach ten ktoś

Cytat:

a to musielibysmy jeszcze kupic bazę do cabrio fix? bo sie na tym nie znam
tak

Stary 2012-12-09, 11:04   #834
allebazi
Rozeznanie

helołł ale zimno brrrr właśnie wróciłam z kościoła tuż przed wyjściem uśpiłam małego więc byłam spokojna że mąż sobie poradzi. Wracam mały oczywiście śpi a w korytarzy leży włączona suszarka wchodzę do sypialni mąż też śpi wniosek suszarka byłą włączona przez godzinę!!!! Ja już widzę ten rachunek za prąd bo Tż przy byle okazji włącza tą suszarkę nawet jak widać że mały śpiący i nie będzie problemu z uśpieniem no normalnie taka jestem zła.

Jeszcze odnośnie dyskusji o kombinezonach w fotelikach, dyskusja i mi dała do myslenia no i mam dylemat jutro szczepienie, jadę z małym sama więc muszę go do nosidła i przejść ok 200m do garażu i tam do zimnego samochodu. Obawiam się że zmarznie jak nie założę kombinezonu, nie mam go z kim zostawić żeby wcześniej pójść i zagrzać samochód a mróz -10 i zapowiada się jutro tak samo i co tu zrobić?
Orientujecie się może czy katar jest przeciwskazaniem do szczepienia?
Stary 2012-12-09, 11:10   #835
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej na razie sobie odpuście i spróbujcie, jak będzie skończone 12 miesięcy. Szkoda dziecka. Lekarze i gluten, niedouczeni jak ch...ra.
no na mnie pediatra pracująca w szpitalu dziecięcym i w poradni wad i zaburzeń rozwoju niemal się nie wydarła, że dziecko ma już skończony 5 miesiąc a ja jeszcze nie zaczęłam wprowadzać glutenu, bo już od miesiąca powinnam... No i ok, zaczęłam wprowadzać ten gluten, ale ze świadomością, że jak tylko będzie chociaż odrobinę coś nie tak odkładam temat do przynajmniej 10 miesiąca bez wyrzutów sumienia, bo w ogóle co ta babka tam gada to zazwyczaj trzeba podzielić przez pół.
Jak nie czepiła się asymetrii - że już trzeba na rehabilitację (a wystarczyły odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne), to później wynalazła sobie, że coś jest nie tak ze wzrostem małej (bo ona się jeszcze nie mieści w normalne siatki centylowe, tylko ona przecież startowała z 46cm!), a na koniec jeszcze coś się do wagi przyczepiła, że mała przybrała nieco za mało i trzeba obserwować (BMI Luśki mieści się - uwaga - w 50 centylu!!! a do tego jest regularnie ważona w przychodni i przyrosty ZAWSZE były w normie).
I jak dla mnie to jest wyraźny sygnał, że nawet to, że pediatra pracuje w szpitalu dziecięcym i w specjalistycznej poradni nie jest równoznaczne z fachowością

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Jeszcze odnośnie dyskusji o kombinezonach w fotelikach, dyskusja i mi dała do myslenia no i mam dylemat jutro szczepienie, jadę z małym sama więc muszę go do nosidła i przejść ok 200m do garażu i tam do zimnego samochodu. Obawiam się że zmarznie jak nie założę kombinezonu, nie mam go z kim zostawić żeby wcześniej pójść i zagrzać samochód a mróz -10 i zapowiada się jutro tak samo i co tu zrobić?
Orientujecie się może czy katar jest przeciwskazaniem do szczepienia?
możesz dziecko opatulić w ciepły kocyk, a nawet dwa, i w foteliku tymi kocykami przykryć
katar jest przeciwwskazaniem do szczepienia, i uważaj na to, bo niektórzy pediatrzy potrafią dziecko zakwalifikować do szczepienia mimo kataru, absolutnie na to nie pozwól! Tylko CAŁKOWICIE zdrowe dziecko może być zaszczepione.

Stary 2012-12-09, 11:25   #836
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już trochę tego było.
W czwartym miesiącu: marchewka, dynia, ziemniak, brokuł, pietruszka w zupie w dwóch ostatnich dniach, jabłko, gruszka, banan też w ostatnich dniach i odstawiłam, bo ulewala na potęgę.
Próbowałam podać kaszkę ryżową z malinami, ale jej nie smakuje, więc jadła tylko mąkę ryżową, która była w gotowych słoiczkach i odrobinę skrobii kukurydzianej w zupce (tej z pietruszką)
W piątym, czyli wczoraj: gluten.

Pewnie wprowadzę brzoskwinię, morelę, szpinak, czasem mięsko i może zupki z selerem i porem, jeśli nic się nie będzie działo wcześniej. Skoro krzywi się jak daję jabłko, to będę je przemycać z dynią, albo słodszymi owocami.
Trochę wykorzystuję to, że na razie czasem się krzywi, ale zjada wszystko (na obiadek daję ok. pół słoiczka), a później może nie mieć ochoty na eksperymenty.
to fakt, później może byc trudno z brokułami itp u nas po słoiku marchwi z ryżem sluzowata kupa, hmm nie wiem czy to nie ten ryz, bo po samej marchwi tego nie było chyba że coś zjadłam i moje mleko to spowodowało bo jadłam ostatnio trochę różności chyba sałata z mc chickena
Cytat:
Heloł
Ale mieliśmy dzisiaj fajny poranek Najpierw przytulańce z małżem, a potem jeszcze wzięłam małą na karmienie, rozebrałam do pieluchy i tak sobie we trójkę jeszcze poleżeliśmy, bosko

I dzisiaj pędzimy na basen, nawet małżuś się zadeklarował, że to on chce z małą wejść do wody wcześniej się bał, że mała się u niego rozedrze i będzie klops, ale widzę nabrał pewności siebie w kontaktach z nią. I naprawdę mnie to cieszy. Aż go dzisiaj pochwaliłam, że ostatnio jest naprawdę dobrym tatusiem i mężem

tak
nono miły poranek małżu się spisuje

Cytat:

możesz dziecko opatulić w ciepły kocyk, a nawet dwa, i w foteliku tymi kocykami przykryć
katar jest przeciwwskazaniem do szczepienia, i uważaj na to, bo niektórzy pediatrzy potrafią dziecko zakwalifikować do szczepienia mimo kataru, absolutnie na to nie pozwól! Tylko CAŁKOWICIE zdrowe dziecko może być zaszczepione.
gdziś ostatnio czytałam że lekki katar nie ejst przeciwwskazaniem:confuse d: chyba ogolnie lekkie przeziębienie tak było napisaneale to necie wiec wiesz jakie to może być wiarygodne
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 11:32   #837
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

gdziś ostatnio czytałam że lekki katar nie ejst przeciwwskazaniem:confuse d: chyba ogolnie lekkie przeziębienie tak było napisaneale to necie wiec wiesz jakie to może być wiarygodne
no w sumie to racja, zależy jaki to katar, bo jeśli wydzieliny jest mało i jest ona przezroczysta, to taki katar - nie katar (bo taki to występuje u dzieci często i nie jest to objaw przeziębienia). Ja miałam na myśli katar, kiedy pojawia się gęsta, zielonkawa wydzielina, wtedy raczej nie powinno się szczepić dziecka

Stary 2012-12-09, 11:34   #838
LadyMagnolia
Rozeznanie

Depoison fajne zabawki
Nadalka
Cytat:
no na mnie pediatra pracująca w szpitalu dziecięcym i w poradni wad i zaburzeń rozwoju niemal się nie wydarła, że dziecko ma już skończony 5 miesiąc a ja jeszcze nie zaczęłam wprowadzać glutenu, bo już od miesiąca powinnam... No i ok, zaczęłam wprowadzać ten gluten, ale ze świadomością, że jak tylko będzie chociaż odrobinę coś nie tak odkładam temat do przynajmniej 10 miesiąca bez wyrzutów sumienia, bo w ogóle co ta babka tam gada to zazwyczaj trzeba podzielić przez pół.
Jak nie czepiła się asymetrii - że już trzeba na rehabilitację (a wystarczyły odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne), to później wynalazła sobie, że coś jest nie tak ze wzrostem małej (bo ona się jeszcze nie mieści w normalne siatki centylowe, tylko ona przecież startowała z 46cm!), a na koniec jeszcze coś się do wagi przyczepiła, że mała przybrała nieco za mało i trzeba obserwować (BMI Luśki mieści się - uwaga - w 50 centylu!!! a do tego jest regularnie ważona w przychodni i przyrosty ZAWSZE były w normie).
I jak dla mnie to jest wyraźny sygnał, że nawet to, że pediatra pracuje w szpitalu dziecięcym i w specjalistycznej poradni nie jest równoznaczne z fachowością

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

"pediatrzy" się znaleźli od siedmiu boleści. U nas zawsze jest problem z zatkanym nosem, więć zawsze drżę, czy to to uczulenie, czy już przeziębienie

A zapomniała napisać przechodzę na dietę bez laktozową na pewien czas, bo mi coś ostatnio Antkowe kupki nie pasują. Dodając do tego moją dietę bezglutenową- mała masakra, bo mi niewiele do jedzenia zostaje. Ale znalazłam rozwiązanie- jedzenie dla niemowląt- przy okazji testuje smaki i przez mleczko mamusi Antoś też.
Na razie jadłam kaszkę kukurydziano -ryżową o smaku banan- brzoskwinia- jabłko z nestle(pychota), ale w kolejce czeka taka o smaku malinowym. Plus deserek z bobowity z jagód i soczek z marchwi i jabłka bobo frut.
Tak sobie myślę, że jak on się przyzwyczai w mleku to może łatwiej będzie potem wprowadzić na żywca.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 11:40   #839
agunia82
Zakorzenienie

Asiu jeszcze co do odkurzacza muszę skorygować jedną rzecz - on normalnie nie jest super głośny, ale w połączeniu z turboszczotką już tak - ona jest chyba głośniejsza niż odkurzacz ale jak się użyje zwykłej szczotki (jak się odkurza podłogi) i zmniejszy trochę moc, to jest niezle

Stary 2012-12-09, 12:27   #840
allebazi
Rozeznanie

no wlaśnie u nas ten katar taki dziwny bo wydzieliny żadnej nie ma ale w nosku furczy i jak próbowałam odciągać frida to wydawało mi się ze tam gdzieś głęboko coś jest tylko nie chce puścic...Właśnei tego się boję że pediatra zbagatelizuje ten katar niby byliśmy u niego tydzien temu dokładnie z tym katarem

podajcie linka do przepisu na cynamonki nadalki

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2012-12-09 o 13:10
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości