|
|
#811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
ale w naszym foteliku z tego co pamiętam zwiększaCytat:
|
||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy czym chyba najbardziej sprawdza się przy fotelikach, które wyciągasz, czyli takich jak teraz używamy. Tych większych się nie wyciąga zbyt często z auta więc kwestia wygody... no mnie to nie przeszkadza. A ponieważ nie mam isofix, do fotelika 0-13 mamy bazę i też wpięcie z nią fotelika to prosta sprawa. A sama baza montowana jest pasami. Czyli wyjście zawsze jakieś jest ![]() No w każdym razie z powodu braku isofixa nie będę zmieniać auta
|
|
|
|
|
#814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* To nie czytaj! Ja pewnie też mogłabym walczyć o dłuższe kp, ale dostrzegam też pewien plus całkowitego przejścia na mm. Jem nabiał i przestały mnie boleć kolana, a w połowie czwartego miesiąca miałam wrażenie, że spadnę ze schodów. To się pogłębiało, a schodzę z R. w nosidle, więc nie mogłam sobie pozwolić na żaden wypadek. Cytat:
|
||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie nawilżacze powietrza? I jakie polecacie? Wiem, że był temat, ale zapomniałam sobie zapisać
|
#816 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mężaCytat:
Cytat:
dla PatrysiaCytat:
Czasem to aż zmęczona jestem tym swoim uporem, ale odpuścić nie potrafię![]() Cytat:
Cytat:
w sumie wcześniej trochę plamiłam. Ale brałam globulki dopochwowe i myślałam, że to przez nie. Jak tylko odstawiłam globulki, dostałam @.
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/eldom-nawilzacz-po...845040598.html |
|
|
|
|
#818 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Iga a to Ci gaduła nam rośnie nie mogę się już tego doczekać pumcia gratulacje, ciekawa jestem, efektu, pomysł fajny, sama chciałabym przeczytać wspomnienia mojej mamy z moich początków a z Twoim poczuciem humoru na pewno jest co czytać ![]() co do kp nie ma się co teraz obwiniać że się nie karmi, początki są zwykle ciężki a pomoc marna, ja miałam sporo szczęścia bo u mnie jakoś strasznie ciężko nie było, wystarczyły chęci, cierpliwość, wsparcie najbliższych i wiara w to że jestem w stanie wykarmić swoje dziecko, to że 7 tygodni każde karmienie było bólem nie zaliczam do wielkich problemów, dziecko ładnie przybierało i to było najważniejsze, wierzyłam że minie i minęło, teraz sama wygoda ![]() wiktoria fajny fotelik myślę że jest coś na rzeczy choć zaflegmiony tez był, gorączki niby nie było - 37 st, gorzej jadł i podgryzał mi sutki, nawet kupiliśmy żel na dziąsła ale nie zdążyłam go użyć |
||||
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba był polecany tutaj jeszcze jakiś, tańszy dobrze pamiętam?
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale on też potrafi odpuścić
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z kilku powodów go nie kupiliśmy: - chcieliśmy fotelik, który można wpiąć w stelaż wózka, - chcieliśmy żeby fotelik dla noworodka można było łatwo wyjąć razem z dzieckiem i tak je przenosić - dla mnie jest to wygodniejsze niż noszenie samego dziecka, szczególnie jak muszę zabrać młodego, torebkę i transporter z Marianem dziecka jedną ręką bym nie przeniosła, z w nosidle jak najbardziej,- jak dla mnie to ten fotelik dla noworodka to jednak nie byłby tak wygodny jak te z segmentu 0-13 - no i na koniec - nie pomyślałam o tym zupełnie ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ja kojarzę tylko taki (albo jakiś podobny model ale z ELDOMu) |
|
|
|
|
#822 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=blueberry88;3803834 2 wszystkiego dobrego![/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam o tym ząbkowaniu i wychodzi mi na to że to nasze 2 tygodniowe przeziebienie to było właśnie ząbkowanie
tym bardziej się ciesze że nie dałam antybiotykuCytat:
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-08 o 23:15 |
||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#825 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujmy za wszystkie miłe słowa. ![]() Cytat:
, bo tż na przymiarki nie ma czasu, więc musiałam zamówić w ciemno.Cytat:
Czytałam opinię, wg której to fotelik dla dziecka do 8 kg, ale uznałam, że facet się czepia. Cytat:
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
* Po zestawie kaszka, dynia z ziemniaczkiem i mleko spała dosyć długo. Kupy nie zrobiła, chociaż ją męczy, Ale to się zdarza. Może spała, bo dostała wyjątkowo treściwy obiadek (często tak ma po jedzeniu innym, niż mleko), jednak dziękuję za informację. Zwrócę uwagę na łaknienie. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-09 o 00:39 |
||||||
|
|
|
#826 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Mała wreszcie padła. Myślałam, że uda jej się wcześniej, bo nie spała dziś po południu, ale nic z tego ![]() Przyszedł do Zosi spóźniony Mikołaj (teściowa już zdrowa) - przyniósł takie magnetyczne robaczki i taki gryzaczek. Robaczkami na razie bawię się sama, ale gryzaczek został od razu wyściskany i obśliniony ![]() Cytat:
Kładzie się na bok i zadowolona ![]() Nieszczególnie mnie to martwi, bo od początku tak było, że w pewnych kwestiach była miesiąc-dwa do przodu (głównie jeśli chodzi o operowanie palcami, dłońmi - precyzyjna jest, skubana, bardzo i to od dość dawna) a z tym leżeniem na brzuchu (czy przewracaniem się) bunt i koniec. No chyba że na bilansie (który mamy za miesiąc) lekarka uzna, że należy ją w końcu pogonić - wtedy zaczniemy coś działać w tej kwestii. Aha, niedawno trafiłam na dość fajnego bloga, pisanego przez mamę teraz już chyba prawie dwuletniej dziewczynki. Śliczna, ruchliwa, mądra i już nieźle wygadana mała. I trafiłam też na wpis, jak skończyła 7 miesięcy - mama opisywała co potrafi, a czego nie. Jako punkt bodajże drugi widniało - "wciąż nie chce się obracać z pleców na brzuch" ![]() no co - święta się zbliżają, a skoro w tym roku nie trzeba kombinować z prezentami dla rodziców/teściów, tylko strzelić fotoksiążkę, to czemu nie? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tu (chyba powinnam dodać - niestety ) dział dziecięcy zaopatrzony jest lepiej niż każdy inny. I dlatego przepadam!a tak z ciekawości spytam - jakie są ceny w polskim TK Maxxie? bo czasem przejeżdżam obok tego szczecińskiego i tak mnie też kuuuusi... ![]() Tu kocyk to koszt, powiedzmy, 13-15€, body - 7-8€, pajacyk - między 8 a 20, jakiś komplecik od 12€ do 40 (w przypadku jakichś super drogich firm). Zabawki czy butelki przecenione są na ogół o około 50%. Jak jest w PL? opłacałoby mi się, czy raczej nie bałdzo? Cytat:
![]() Tak szybko do kasy to on chyba jeszcze nigdy nie leciał Od tego czasu minęło ponad pół roku a do dziś a) ta koszula jest jedną z jego ulubionych i leży wprost bajecznie doskonale b) 80% szmat i butów kupuje właśnie w TK Maxxie (podczas gdy ja wciąż wytrwale od razu na dział dziecięcy lecę, bo dla siebie ubrań kupić tam zwyczajnie nie umiem) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Hej przyszłam się tylko przywitać i szykujemy się z małą na basen
No, ale na wizaż musiała zajrzećz
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę miała do Ciebie kilka pytań będę pisać na pw. My od stycznia chcemy chodzić.
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
hej
My wstaliśmy przed 9, choć mała wstała o 6,30 i zasnęła na godzinkę przed 8. Jak zasypia sama to o wiele lepiej śpi i o wiele dłużej. A ja tak skromnie powiem że mam dzisiaj urodziny i częstuję tortem ![]() P.S. i tak już ktoś mi zdążył zepsuć humor :/ |
|
|
|
#830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to musielibysmy jeszcze kupic bazę do cabrio fix? bo sie na tym nie znam ![]() aha ![]() bo poczułam jakby ktoś chciał nam na siłę odebrac naszą bliskość i intymność z synkiem, jakis brak zrozumienia i wsparcia Cytat:
![]() Cytat:
hmm chyba się nie opłaca, bou nas zastawy sa po 59,69zł, widziałam sweterkowy rampers stella mccartney kosztowałam 129zł, bluza polo ralph lauren 69zł, zabawki też są ok 50%, body nie wiem bo nie widziałam, butli i tego typu akcesoriów było niewiele Nie dziwię sie mężowi, jak tak mu się udało wymarać , mój jakoś od razu podchodzi do wieszaków z nastawieniem na nie i szybko sie niecierpliwiw, ale jest tego plus, teraz ja moge spokojnie buszować, a on zajmuje się małym![]() Cytat:
hej |
|||||
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartym miesiącu: marchewka, dynia, ziemniak, brokuł, pietruszka w zupie w dwóch ostatnich dniach, jabłko, gruszka, banan też w ostatnich dniach i odstawiłam, bo ulewala na potęgę. Próbowałam podać kaszkę ryżową z malinami, ale jej nie smakuje, więc jadła tylko mąkę ryżową, która była w gotowych słoiczkach i odrobinę skrobii kukurydzianej w zupce (tej z pietruszką) *** W piątym, czyli wczoraj: gluten. Pewnie wprowadzę brzoskwinię, morelę, szpinak, czasem mięsko i może zupki z selerem i porem, jeśli nic się nie będzie działo wcześniej. Skoro krzywi się jak daję jabłko, to będę je przemycać z dynią, albo słodszymi owocami. *** Trochę wykorzystuję to, że na razie czasem się krzywi, ale zjada wszystko (na obiadek daję ok. pół słoiczka), a później może nie mieć ochoty na eksperymenty.---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Depoison - ładne zabawki. Magnetyczne klocki oglądałam w wielu katalogach. Nadalka - Wszystkiego Najlepszego. |
|
|
|
|
#832 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
My byliśmy wczorajszej na chrzcinach, więc szybko odpadłam. Jak zwykle się nie najadłam w kanjpie ale w sumie niby powinnam już być przyzwyczajona, że z moim jedzenia jest zawsze lipa. Antoś był bardzo grzeczny, większość imprezy przespał. W sumie dobrze bo wcześniej cały dzień mi szalał.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() , niedouczeni jak ch...ra.Cytat:
![]() Ad2) podziwiam, bo ja nie bardzo mam kiedy, z moim osobistym marudą się za coś takiego zabrać ![]() U nas młody od rana gada, ślini się jak szalony i śmieje się w głos jak małż mu perdki kolo szyji robi
|
|||||
|
|
|
#833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ale mieliśmy dzisiaj fajny poranek Najpierw przytulańce z małżem, a potem jeszcze wzięłam małą na karmienie, rozebrałam do pieluchy i tak sobie we trójkę jeszcze poleżeliśmy, bosko I dzisiaj pędzimy na basen, nawet małżuś się zadeklarował, że to on chce z małą wejść do wody ![]() Cytat:
co do isofixa to jest tak, że trzeba dokładnie sprawdzić. Co do naszego też pisali, że niby są zaczepy, ale potem okazało się, że jednak ich nie ma, jest tylko przystosowany do ich montażu musisz się dowiedzieć, czy fabrycznie te zaczepy były montowane czy nieCytat:
bardzo mi się ta gąsienica podobaaaa właśnie, co do tej kuli lamaze co kupiłam ostatnio, widzę, że to będzie zabawka na długi czas i naprawdę trafiona Cytat:
ach ten ktoś Cytat:
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
helołł ale zimno brrrr właśnie wróciłam z kościoła tuż przed wyjściem uśpiłam małego więc byłam spokojna że mąż sobie poradzi. Wracam mały oczywiście śpi a w korytarzy leży włączona suszarka wchodzę do sypialni mąż też śpi wniosek suszarka byłą włączona przez godzinę!!!! Ja już widzę ten rachunek za prąd bo Tż przy byle okazji włącza tą suszarkę nawet jak widać że mały śpiący i nie będzie problemu z uśpieniem no normalnie taka jestem zła.
Jeszcze odnośnie dyskusji o kombinezonach w fotelikach, dyskusja i mi dała do myslenia no i mam dylemat jutro szczepienie, jadę z małym sama więc muszę go do nosidła i przejść ok 200m do garażu i tam do zimnego samochodu. Obawiam się że zmarznie jak nie założę kombinezonu, nie mam go z kim zostawić żeby wcześniej pójść i zagrzać samochód a mróz -10 i zapowiada się jutro tak samo i co tu zrobić? Orientujecie się może czy katar jest przeciwskazaniem do szczepienia? |
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie czepiła się asymetrii - że już trzeba na rehabilitację (a wystarczyły odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne), to później wynalazła sobie, że coś jest nie tak ze wzrostem małej (bo ona się jeszcze nie mieści w normalne siatki centylowe, tylko ona przecież startowała z 46cm!), a na koniec jeszcze coś się do wagi przyczepiła, że mała przybrała nieco za mało i trzeba obserwować (BMI Luśki mieści się - uwaga - w 50 centylu!!! a do tego jest regularnie ważona w przychodni i przyrosty ZAWSZE były w normie). I jak dla mnie to jest wyraźny sygnał, że nawet to, że pediatra pracuje w szpitalu dziecięcym i w specjalistycznej poradni nie jest równoznaczne z fachowością ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
katar jest przeciwwskazaniem do szczepienia, i uważaj na to, bo niektórzy pediatrzy potrafią dziecko zakwalifikować do szczepienia mimo kataru, absolutnie na to nie pozwól! Tylko CAŁKOWICIE zdrowe dziecko może być zaszczepione.
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sałata z mc chickena ![]() Cytat:
małżu się spisuje![]() Cytat:
ale to necie wiec wiesz jakie to może być wiarygodne |
|||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie to racja, zależy jaki to katar, bo jeśli wydzieliny jest mało i jest ona przezroczysta, to taki katar - nie katar (bo taki to występuje u dzieci często i nie jest to objaw przeziębienia). Ja miałam na myśli katar, kiedy pojawia się gęsta, zielonkawa wydzielina, wtedy raczej nie powinno się szczepić dziecka
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
Depoison fajne zabawki ![]() Nadalka ![]() Cytat:
![]() A zapomniała napisać przechodzę na dietę bez laktozową na pewien czas, bo mi coś ostatnio Antkowe kupki nie pasują. Dodając do tego moją dietę bezglutenową- mała masakra, bo mi niewiele do jedzenia zostaje. Ale znalazłam rozwiązanie- jedzenie dla niemowląt - przy okazji testuje smaki i przez mleczko mamusi Antoś też. Na razie jadłam kaszkę kukurydziano -ryżową o smaku banan- brzoskwinia- jabłko z nestle(pychota), ale w kolejce czeka taka o smaku malinowym. Plus deserek z bobowity z jagód i soczek z marchwi i jabłka bobo frut. Tak sobie myślę, że jak on się przyzwyczai w mleku to może łatwiej będzie potem wprowadzić na żywca.
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu jeszcze co do odkurzacza muszę skorygować jedną rzecz - on normalnie nie jest super głośny, ale w połączeniu z turboszczotką już tak - ona jest chyba głośniejsza niż odkurzacz
ale jak się użyje zwykłej szczotki (jak się odkurza podłogi) i zmniejszy trochę moc, to jest niezle
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
no wlaśnie u nas ten katar taki dziwny bo wydzieliny żadnej nie ma ale w nosku furczy i jak próbowałam odciągać frida to wydawało mi się ze tam gdzieś głęboko coś jest tylko nie chce puścic...Właśnei tego się boję że pediatra zbagatelizuje ten katar niby byliśmy u niego tydzien temu dokładnie z tym katarem
podajcie linka do przepisu na cynamonki nadalki Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2012-12-09 o 13:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

ale w naszym foteliku z tego co pamiętam zwiększa

Czasem to aż zmęczona jestem tym swoim uporem, ale odpuścić nie potrafię

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dziecka jedną ręką bym nie przeniosła, z w nosidle jak najbardziej,

Dziękujmy za wszystkie miłe słowa.
, bo tż na przymiarki nie ma czasu, więc musiałam zamówić w ciemno.
Kładzie się na bok i zadowolona 
ale w sumie niby powinnam już być przyzwyczajona, że z moim jedzenia jest zawsze lipa. Antoś był bardzo grzeczny, większość imprezy przespał. W sumie dobrze bo wcześniej cały dzień mi szalał.