MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 10:05   #1351
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
W takim razie kupuję 61zł już z przesyłką.
wow a to na allegro czy w jakims sklepie? wrzuć linka do oferty bo wcześniej chyba tylko link z sukienka był

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

no i witam sie w 24 TC

a co do świąt to u nas jak co roku o 15 spotykamy sie u moich rodziców i tu wigiliujemy a na 20 do teściów i tam siedzimy. W tym roku myślę ze juz o 22 sie zmyjemy bo mój stan dłużej mi nie daje siedziec przytomna
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:06   #1352
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

A właśnie... dziewczny... ostatnio wcale nie mogę położyć się na plecach bo zaraz dostaję takich jakby... bo ja wiem skurczy? Nie bolesnych ale zupełnie jakby mi się macica zaciskała To normalne?
Mam identycznie...tzn ostatnio mniej, ale ok. 20 tygodnia jak tylko sie połózyłam na plecach (tylko tak wyczuwałam małęgo) to zaraz brzuch robił mi się jak kamień...Mówiłam o tym lekarce, a ona: Bo dzieci nie lubia na plecach wola na boczku;p Tyle sie dowiedziałam, ale czytałam gdzieś, że po prostu mało miejsca ma wtedy dziecko i jakies uciski sa i dlatego się tak dzieje i nie powinno sę na płasko na plecach spac, ewentualnie półsiedzaco.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
mężowie są najlepsi

Ano. Mój ostanio leci przez market, a ja za nim się wleke i tylko odwraca się: "toczycie się tam?" Oólnie czesto żartujemy na temat mojej wagi, ale mi to nie przeszkadza w ogóle, bo wiem, ze on to z czułościa mówi...
Najlepiej chrzesniak tżta ma 2 starsze siostry (gimnazjalistki) i zawsze jak na odkłądam ciuchów róznych, w których już nie chodze, to im wioze i wczoraj tez zawiozłam im 2 siaty, a ich mama: no dziewczyny miały nadzieję, ze Monika juz się moze w cos nie mieści i dostaną w spadku znów jakiesąłszki! JA bym chyba nie odwazyła się tak komus powiedzieć.... WYszło, ze modlą się, zebym byla jak największa cziczabombą!;p

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Co do świąt- ja jestem trochę taka Zosia Samosia. Owszem, tęsknie za rodziną i chętnie spędziłabym święta z nimi, ale najbardziej chciałabym zrobić, to tylko z mężem. Teściowie chcą wszystko robić rodzinnie- razem na narty, razem siedzieć, razem wszystko. A mój mąż jest strasznie na nich podatny i jak czasami na niego wtedy patrzę, to widzę trochę taką sierotkę. Przykład- robimy kuchnię, pomagał mój tata. Wszystko robiliśmy sami no i wiadomo jak to bywa, czasem coś nie wyjdzie, tamci przychodzą i marudzą, ja twardo mówię, że tak ma być, a oni od razu do męża i dawaj mu ponownie. Wczoraj już słuchałam, że Sławuś na narty będzie jeździł, do szkoły muzycznej chodził, u dziadków nocował, z łuku strzelał. A jak powiedziałam, że będzie chodził na sztuki walki i strzelał ze śrutówki, to już im wesoło nie było.
Co do świąt to u nas w tym roku wymysliłam sobie wigilie na nowym mieszkaniu....Zawsze jezdziliśmy najpierw do jednych rodziców, potem do drugich (dzieli ich 40 km) Oczywiście moja mama, ze co ja wymyslam, ze z brzuchem bede chodziła i usługiwała wszystkim (z mojej strony bedzie 4 osoby, od tzta- 10;p i to jej przeszkadza) Tłumacze, ze przeciez ja zrobie tylko 2-3 dania, resztę każdy przygotuje, ze mamy zmywarke, więc nie będe przy garasch stała...Ale ona wie swoje i nie daje mi sie nacieszyć, ze w koncu ja mogę kogoś zaprosic a nie tylko do kogoś.... Modle się, tylko, zebym się dobrze zuła, bo w tamtym roku tez mieliśmy robić swięta, a 23.XII miałam # Jakoś grudzien to czas dla mnie radości, ale i obaw, bo mam niemiłe wspomnienia sprzed roku....

Dziewczyny, co do dolegliwości ciązowych, to po 1: Moja kreska na brzuchu jest krzywa;p od dołu dochodzi do lewej strony pepka, od góry do prawej strony;p normalne to? Poza tym wczoraj przytuliłam się rano do tżta a tu na koszuli nocnej plama wielkości cytryny przy piersi? Ucisnęłam i siara by wyleciała? brodawki były suche...nie wiem jak to możliwe...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:09   #1353
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość

jestem ciekawa efektu koncowego u mnie maz ostatnio stwierdził ze koncik dla malucha chce zrobic po urodzeniu a na poczatku niech spi w wózku ja nie jestem do tego do konca przekonana.....
przeciez żeby rozłożyć łozeczko nie musi być jakiś specjalny kącik robiony więc może spać w łóżeczku a kącik bedziecie usttrajać w międzyczasie
Stary 2012-12-10, 10:20   #1354
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję, przydadzą się

bo on twierdzi, że nie jesteśmy bogaczami by wydawać 350zł na 17 zdjęć brzuszkowych... i co rodzina powie... ten tekst to mnie po prostu dobił, bo w jego rodzinie to ja robię zdjęcia "za darmo" i robiłam brzuszkowe dla żony jego brata, jakoś nikt nic nie mówił, a jak ja chcę w końcu stać po drugiej stronie obiektywu to jest problem, bo kasę płacę..

jeszcze 200zł by dał na noworodkową, ale na brzuszkową to powiedział, że to strata pieniędzy..
a jest 17 zdjęć i byłby z Julią też, super pamiątka takie foto z naszą "czwórką"
tez tak mam - my jako jedyni umiemy robic zdjecia -innym sie nie chce moim zdaniem w sumie, albo slepi sa, prosilam meza zeby robil mi zdjecia i o ile innym robi bez wiekszych problemow, to mi jakos nie umie - mowi, ze sie czepiam, no jasne ... do innych ma po prostu wiecej cierpliwosci

najlepsza byla moja mama, pokazuje jej zdjecia mojej fotografki - brzuszka i dzieciaczkow, a ona mowi, ze nie widzi roznicy miedzy zdjeciami mojego brata np. - taaa ale to ja im robilam i one jeszcze jakos wygladaja, choc i tak roznica jest ogromna, mi juz nikt nie zrobi... jeju jak mnie doprowadza do pasji takie cos.
Tylko rozmawialam z nasza fotografka i ona bierze normalnie 300 zl, a od nas, jako, ze sie znamy 250, wiec jeszcze tragedii nie ma, ehhh moim zdaniem, zdjecia sa bardz wazne i piekna, sztuka po prostu - zrobione przez dobrego fotografa albo kogos z dobrym okiem oczywiscie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:27   #1355
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

1 fotka lewa strona od okna
2 prawa strona, błękitna ściana
3 lampka i drewniane bele sufitowe pomalowane na granat
4 biała, drewniana ściana
5 półka pod oknem, na razie na mój modem :d
ślicznie..
tylko mebelki wstawić, ogarnąć i gotowe..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

dobra idę trzymać kciuki prosze.

hej wam..
dzięki wszystkim za kciuki..
u nas miało taaaak strasznie sypać, a lecą pojedyncze płatki śniegu z nieba..
dobrze, że po ostatnim coś zostało na ziemi..

mały od rana nawala mnie po brzuchu.. siły ma już że hoho..
wieczorem od 23-1 non stop się wierci, oby mu już tak na zawsze nie zostało..

czas na śniadanie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:28   #1356
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
tak widziałam ten wózek na żywo. Moja koleżanka ma taki i naprawdę dobrze,solidnie wygląda. Cena też nie najgorsza bo ok 1100 zł.
A koleżanka pewnie przez internet go kupiła? Ciekawa jestem czy można go gdzieś w sklepie z wózkami spotkać... bo też mi wpadł w oko a cena naprawdę ok.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:34   #1357
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ja też jutro wizyta.. na 14.40..
strasznie mi się ciągnął ten miesiąc..

dobranoc..
trzymam kciuki
Cytat:
1 fotka lewa strona od okna
2 prawa strona, błękitna ściana
3 lampka i drewniane bele sufitowe pomalowane na granat
4 biała, drewniana ściana
5 półka pod oknem, na razie na mój modem :d
ale ladne kolorki, taki troche styl fryzyjski, bardzo podoba mi sie tez sufit
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
boshe UMIERAM
mowie wam ale sie napracowalam ..... przy tej przeprowadzce
na raze same lekkie rzeczy, za tydzien kolega uzyczy autka bo dzis nie wypalilo - wiec PRZEPROWADZALAM sie AUTOBUSEM
autobusem?
Stary 2012-12-10, 10:35   #1358
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
no i witam sie w 24 TC

ech te święta..
mnie tylko jedno w nich wkurza.. że mało jesteśmy u siebie z tego powodu, że rodzice i jedni i drudzy blisko i dziadkowie.. i trzeba odwiedzić wszystkich..
a ja bym chciała żebyśmy z mężem i córcią spędzili trochę czasu sami u nas w domu przy choince nie tylko na wyjściach..

Stary 2012-12-10, 10:39   #1359
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

My w tym roku będziemy na dwóch Wigiliach Najpierw u mnie, będzie skromnie, bo tylko ja z mężem i mój tato, a później jedziemy do teściów, i tam już będzie bardziej tłoczno Wygodnie by było gdyby mój tato pojechał do teściów z nami, no ale zobaczymy jak to będzie, myślę, że jakkolwiek wyjdzie, to nie będzie problemu dla nas, my bezkonfliktowi jesteśmy pod tym względem
Fajny pomysł z tym aby Twój tato pojechał z Wami do teściów

My na wigilię jak co roku do mojej babci, będzie z 15osób a co do pierwszego jak i drugiego dnia to jeszcze nie wiemy.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:41   #1360
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A koleżanka pewnie przez internet go kupiła? Ciekawa jestem czy można go gdzieś w sklepie z wózkami spotkać... bo też mi wpadł w oko a cena naprawdę ok.
moja koleżanka kupiła go w sklepie stacjonarnym. ja po nowym roku też ide do sklepu bo maja mieć dostawę
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:45   #1361
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mam identycznie...tzn ostatnio mniej, ale ok. 20 tygodnia jak tylko sie połózyłam na plecach (tylko tak wyczuwałam małęgo) to zaraz brzuch robił mi się jak kamień...Mówiłam o tym lekarce, a ona: Bo dzieci nie lubia na plecach wola na boczku;p Tyle sie dowiedziałam, ale czytałam gdzieś, że po prostu mało miejsca ma wtedy dziecko i jakies uciski sa i dlatego się tak dzieje i nie powinno sę na płasko na plecach spac, ewentualnie półsiedzaco.

Dziewczyny, co do dolegliwości ciązowych, to po 1: Moja kreska na brzuchu jest krzywa;p od dołu dochodzi do lewej strony pepka, od góry do prawej strony;p normalne to? Poza tym wczoraj przytuliłam się rano do tżta a tu na koszuli nocnej plama wielkości cytryny przy piersi? Ucisnęłam i siara by wyleciała? brodawki były suche...nie wiem jak to możliwe...
Z tym leżeniem na plecach to mam tak jak Wy, dusi mnie, więc się przekręcam na boczek i jest ok !

A z tą siarą z cycyszków to chyba możliwe.

z tą pierwszą wigilią po # jakoś będzie, to chyba normalne że takie wspomnienia wracają

Ja to podziwiam, że chce Ci się robić, tzn ja normalnie lubię organizować takie imprezki, ale w tym roku, za bardzo się chyba wszystkim przejmuję i w związku z tym pewnie bym się stresowała czy wszystko jest idealne, więc miło będzie być na gotowym

joanna200
Stary 2012-12-10, 10:50   #1362
klementyna1
Zakorzenienie

A o to co znalazłam na temat spania...http://kobieta-i-zdrowie.wieszjak.pl...do-spania.html
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10008541.html
Stary 2012-12-10, 10:56   #1363
LiwkaO
Wtajemniczenie

Witajcie Laseczki

Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!! Byłam w Lidlu po zakupy o 8 i myślałam, że mam normalnie katar. Podchodzę do kasy i patrze całe ręce w krwi! na szczęście miałam husteczki i zdążyłam wydmuchać nos - coś okropnego! Za jakieś 20 minut gdy byłam na dworze zaczęło mi lecieć ciurkiem na śnieg! Nigdy w życiu mi krew z nosa nie leciała! czuje się jakbym wypiła szklankę krwi!

Strippi - no pokoik zaczyna nabierać kolorów! pięknie będzie

Cytat:
Witam się śnieżnie śniegu nasypało do kolan, w końcu prawdziwa zima, za chwilę lecę psiaka wymęczyć, dla niego to raj

Wczoraj dostałam od teściowej fajowy sweterek

Zastanawiam się czy kupić tę sukienkę: http://global.images9.fotosik.pl/96/9b8103c15b85a583.jpg byłaby na święta?
aaaaa piękna! dawaj linka do oferty!

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Co do świąt- ja jestem trochę taka Zosia Samosia. Owszem, tęsknie za rodziną i chętnie spędziłabym święta z nimi, ale najbardziej chciałabym zrobić, to tylko z mężem. Teściowie chcą wszystko robić rodzinnie- razem na narty, razem siedzieć, razem wszystko. A mój mąż jest strasznie na nich podatny i jak czasami na niego wtedy patrzę, to widzę trochę taką sierotkę. Przykład- robimy kuchnię, pomagał mój tata. Wszystko robiliśmy sami no i wiadomo jak to bywa, czasem coś nie wyjdzie, tamci przychodzą i marudzą, ja twardo mówię, że tak ma być, a oni od razu do męża i dawaj mu ponownie. Wczoraj już słuchałam, że Sławuś na narty będzie jeździł, do szkoły muzycznej chodził, u dziadków nocował, z łuku strzelał. A jak powiedziałam, że będzie chodził na sztuki walki i strzelał ze śrutówki, to już im wesoło nie było.

Jedziemy dziś do Castoramy zobaczyć tapety do pokoju. Mam szarą rogówkę i meble w kolorze miodowym. Jedną ścianę, mniejszą, chciałam zrobić na biało w czarne ornamenty, a dwie pozostałe....w delikatny fiolet? Sama nie wiem. Musi mi coś wpaść w oko. Mąż musi się wyrobić do Wigilii, a tapety już zdjęte.

Nie chcę narzekać na teściów, ale dziś tylko ich mam w głowie i te święta głupie...Jeszcze siostra męża przyjedzie, to będziemy słuchać. Nawet żal mi teściowej, bo ona już się boi co ona jej nagada na wystrój domu. Jakbyście nie wiedziały, to moja szwagierka ma decydujący głos w tym jak moja teściowa dom urządza. Mi ta dziewczyna działa na nerwy jak ją słyszę.... Do mnie pretensje miała, że w dniu ślubu w kościele zemdlałam...
dobry tekst ze sztukami walki i śrutówką

-----------------------------------------------
Gratuluje nowych tygodni! u mnie się zaczyna 30ty od następnego poniedziałku wielkie odliczanie 10...9...8........no i P coraz bliżej:P
Co do wigilii my nie mamy problemu bo moja mama zaprosiła teściów do siebie na wigilię
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:59   #1364
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A dziś mam ambitny plan upiec pierniczki z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...i/przepis.html
O pierniczki, my z mężem w tym roku będziemy mieć pierwszą choinkę w naszym domku, więc nie mamy na nią nic. Stwierdziliśmy, że kupimy żywe drzewko, światełka, jakiś komplet bombek i upiekę na nią właśnie pierniczki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wow a to na allegro czy w jakims sklepie? wrzuć linka do oferty bo wcześniej chyba tylko link z sukienka był
http://moda.allegro.pl/cudo-sukienka...841339129.html

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 11:05   #1365
klementyna1
Zakorzenienie

No własnie laski szukam jakiejś sukienki, co by można było sie w nia na wigilię wystroić, a potem i na obronę pracy dyplomowej z końcem stycznia.... Ale mam wysokie wymagania: ma być rozszerzana pod biustem- mam wystająca pupe więc nie moze byc opięta... Tania -d0 100zł i nie w krzykliwym kolorze;p Znalazłam jedna w Świdniku i napisałam, czy mozna przymierzyc, ale to jakaś firma, wiec nie wiem... Moze która ma coś do odsprzedania? Tylko interesuje mnie rozmiar ciązowy 40-42, L, a nie jakieś Wasze typu 32/34;p Bo bedę wyglądac jak parówkowa w takiej jak np.ptaszysko miała na wręczeniu doktoratu i na szwach by mi popękała ta od OtTakaJa ładna, ale nie na moją figurę JLo XXL

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-12-10 o 11:08
Stary 2012-12-10, 11:43   #1366
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
joanna200
dzięki..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki

Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!! Byłam w Lidlu po zakupy o 8 i myślałam, że mam normalnie katar. Podchodzę do kasy i patrze całe ręce w krwi! na szczęście miałam husteczki i zdążyłam wydmuchać nos - coś okropnego! Za jakieś 20 minut gdy byłam na dworze zaczęło mi lecieć ciurkiem na śnieg! Nigdy w życiu mi krew z nosa nie leciała! czuje się jakbym wypiła szklankę krwi!
Gratuluje nowych tygodni! u mnie się zaczyna 30ty od następnego poniedziałku wielkie odliczanie 10...9...8........no i P coraz bliżej:P
współczuję tej akcji..
i za tygodnie..

ale ja się okropnie czuję..
coś mi słabo, nawet herbaty nie mogę sobie zrobić, bo mi tak źle, więc leżę i czekam na męża..

Stary 2012-12-10, 11:43   #1367
Dragusia88
Zakorzenienie

hej ja juz po interniscie teraz czekam do laryngologa. No wiec dostalam skierowanie na osiew moczu czy tam napewno jest ok. I ma mnie laryngolog sprawdzic wiec czekam a za pare dni z wynikami mam przyjsc i jak to nie mocz to da mi jeszcze jakas krew. Tylko czy moja gin tyle bedzie chciala czekac. Hm...

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 11:44   #1368
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
No własnie laski szukam jakiejś sukienki, co by można było sie w nia na wigilię wystroić, a potem i na obronę pracy dyplomowej z końcem stycznia.... Ale mam wysokie wymagania: ma być rozszerzana pod biustem- mam wystająca pupe więc nie moze byc opięta... Tania -d0 100zł i nie w krzykliwym kolorze;p Znalazłam jedna w Świdniku i napisałam, czy mozna przymierzyc, ale to jakaś firma, wiec nie wiem... Moze która ma coś do odsprzedania? Tylko interesuje mnie rozmiar ciązowy 40-42, L, a nie jakieś Wasze typu 32/34;p Bo bedę wyglądac jak parówkowa w takiej jak np.ptaszysko miała na wręczeniu doktoratu i na szwach by mi popękała ta od OtTakaJa ładna, ale nie na moją figurę JLo XXL
Ja sobie kupiłam fajną i do 100zł , ale ja mam rozmiar s więc kupiłam opiętą co by tylko brzuszek wystawał bo jest rozciągliwa. Moja jest odcieta pod biustem ale jest obcisła, i tak sobie myśle czy po ciazy wróce do mojego płaskiego brzucha bo biodra jak wąskie były tak są dalej
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 11:49   #1369
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Laseczki

jeju współczuje tego krwotoku a kasjerka nie zareagowała jakoś

wow juz 30-ty

Cytat:
O pierniczki, my z mężem w tym roku będziemy mieć pierwszą choinkę w naszym domku, więc nie mamy na nią nic. Stwierdziliśmy, że kupimy żywe drzewko, światełka, jakiś komplet bombek i upiekę na nią właśnie pierniczki

dzięki za linka a przyszła już ta sukienka do ciebie?

a co do choinki to kiedys kolezanka miała ubraną właśnie w pierniczki, w plasterki pomaranczy i cytryn i jakieś słomiane ludziki i choinka wyglądała przecudnie!

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-12-10 o 11:53
Stary 2012-12-10, 11:52   #1370
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
jeju współczuje tego krwotoku a kasjerka nie zareagowała jakoś

wow juz 30-ty
No nie bardzo skupiła się na jakiś kuponach co się wręcza klientom pomimo tego, że powiedziałam, że go nie chce
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 11:54   #1371
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cześć mamuśki
Witam się w 21 tc

Mam pytanie po jakim czasie od pierwszych puknięć mogę poczuć pierwsze porządne kopniaki?Bo jakieś 2-3 tyg temu Mały zaczął pukać regularnie,od przeszło tygodnia kopie,ale słabo.Troszkę się boje czy wszystko okej
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:02   #1372
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
No nie bardzo skupiła się na jakiś kuponach co się wręcza klientom pomimo tego, że powiedziałam, że go nie chce
i tacy są właśnie teraz ludzie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Witam się w 21 tc

Mam pytanie po jakim czasie od pierwszych puknięć mogę poczuć pierwsze porządne kopniaki?Bo jakieś 2-3 tyg temu Mały zaczął pukać regularnie,od przeszło tygodnia kopie,ale słabo.Troszkę się boje czy wszystko okej
za kolejny tydzien a co do ruchów to bardzo róznie u każdej to bywa mimo ze słabo ale jak sie rusza to na pewno sie ok
Stary 2012-12-10, 12:07   #1373
Hepe
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!

Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku.

Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie. Rodzice, którzy będą mogli skorzystać z wydłużonego urlopu, to Ci, których dzieci przyjdą na świat po 17-03-2013.

Wiem, ze na Waszym wątku jest tylko kilka mamuś, które, nie będą mogły skorzystać z tego przywileju, ale tym bardziej, prosiłabym resztę o solidarne poparcie petycji, podpisać ja może każdy!!!

Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię

dzięki serdeczne

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080
Stary 2012-12-10, 12:12   #1374
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym wczoraj przytuliłam się rano do tżta a tu na koszuli nocnej plama wielkości cytryny przy piersi? Ucisnęłam i siara by wyleciała? brodawki były suche...nie wiem jak to możliwe...
Ja mam tak coraz częściej

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:23   #1375
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Mój chłopak chciał ten wózek, więc mu zaufałam, bo bardzo mu na nim zalerzało, opowiedział mi jaki jest popatrzeliśmy, ale tam nic nie pisze o kołach, że nie są skrętne albo ja nie zauwazyłam.
nie napisali też, że są skrętne. za taką cenę to ciężko byłoby o skrętne koła. generalnie jak ogląda się wózki choćby na allegro to po kilku różnicę widać gołym okiem. ale w sumie sporo osób wybiera też droższe wózki bez skrętnych kół i są zadowoleni, zależy co kto potrzebuje.

Cytat:
Zastanawiam się czy kupić tę sukienkę: http://global.images9.fotosik.pl/96/9b8103c15b85a583.jpg byłaby na święta?
ładna

Cytat:
Co do świąt to u nas w tym roku wymysliłam sobie wigilie na nowym mieszkaniu....Zawsze jezdziliśmy najpierw do jednych rodziców, potem do drugich (dzieli ich 40 km) Oczywiście moja mama, ze co ja wymyslam, ze z brzuchem bede chodziła i usługiwała wszystkim (z mojej strony bedzie 4 osoby, od tzta- 10;p i to jej przeszkadza) Tłumacze, ze przeciez ja zrobie tylko 2-3 dania, resztę każdy przygotuje, ze mamy zmywarke, więc nie będe przy garasch stała...Ale ona wie swoje i nie daje mi sie nacieszyć, ze w koncu ja mogę kogoś zaprosic a nie tylko do kogoś.... Modle się, tylko, zebym się dobrze zuła, bo w tamtym roku tez mieliśmy robić swięta, a 23.XII miałam # Jakoś grudzien to czas dla mnie radości, ale i obaw, bo mam niemiłe wspomnienia sprzed roku....

podziwiam, że robisz wigilię, mi by się nie chciało. i tu rozumiem podejście twojej mamy bo sama nie chciałabym usługiwać ludziom chodząc z brzuchem, sprzątać potem, ogarniać wszystko. też mamy zmywarkę ale i tak nie wszystkie naczynia do niej wchodzą, poza tym trzeba wszystko ponakładać, potem zbierać, wstawiać, wcześniej wysprzątać mieszkanie, itd., itp. ja zbyt leniwa teraz na to jestem więc jak mogę pójść gdzieś nie robiąc nic to jest mi to na rękę

moja kreska na brzuchu też krzywa. tzn ta na dole prosta, a ta idąca od biustu do pępka tak skręca i troszkę jakby omija pępek

Cytat:
nie wiem co Ty od siebie chcesz, ale w życiu nie powiedziałabym, że potrzebujesz takiego dużego rozmiaru. nie wydaje mi się, żebyś była grubsza ode mnie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:30   #1376
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się śnieżnie śniegu nasypało do kolan, w końcu prawdziwa zima, za chwilę lecę psiaka wymęczyć, dla niego to raj

Wczoraj dostałam od teściowej fajowy sweterek

super sukienka
Cytat:
Cześć dziewczyny!

Jedziemy dziś do Castoramy zobaczyć tapety do pokoju. Mam szarą rogówkę i meble w kolorze miodowym. Jedną ścianę, mniejszą, chciałam zrobić na biało w czarne ornamenty, a dwie pozostałe....w delikatny fiolet? Sama nie wiem. Musi mi coś wpaść w oko. Mąż musi się wyrobić do Wigilii, a tapety już zdjęte.

Nie chcę narzekać na teściów, ale dziś tylko ich mam w głowie i te święta głupie...Jeszcze siostra męża przyjedzie, to będziemy słuchać. Nawet żal mi teściowej, bo ona już się boi co ona jej nagada na wystrój domu. Jakbyście nie wiedziały, to moja szwagierka ma decydujący głos w tym jak moja teściowa dom urządza. Mi ta dziewczyna działa na nerwy jak ją słyszę.... Do mnie pretensje miała, że w dniu ślubu w kościele zemdlałam...
hehe... To wyglada na to, że Twoja teściowa nie ma prawa głosu w swoim domu, więc próbuje rzadzić w Waszym
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no więc i ja sie witam, zaraz pędzę do tego internisty i modlę się o kompetentną osobę bo jak nie
Mokka do kiedy jest ten jarmark? bo ja oczywiście jeszcze okazji nie miałam żeby się wybrać.

aha ktoś pytał na czym byłam w kinie i nie pamiętam czy odpowiedziałam, a więc na Hotelu Transylwania. fajny ale myślałam, że będzie lepszy

kurde muszę w końcu podzwonić po szkołach rodzenia, nie wiem czy to załatwię jak tak dalej pójdzie. wiem, że jedna się 8 grudnia zaczęła.
noi jeszcze muszę te opinie o szpitalach poczytać i zadecydować gdzie chce bo mi tż spokoju nie da. ale pewnie dziś nie zdążę.

widzę, że macie temat świąt na tapecie kto gdzie i czemu, my na pewno wigilie w tym roku u moich dziadków, a potem to jest lekki problem.
i też już nam się z tżtem odechciewa gdziekolwiek jechać, jakby nam się udało do następnych świąt wyjechać za granicę to już chyba tam byśmy sami spędzali, ewentualnie kto chce niech do nas wpada i tyle.

dobra idę trzymać kciuki prosze.
jarmark jest do 23XII
Trzymam kciuki za wizytę
No i z tą szkołą rodzenia to się pośpiesz
Cytat:
W takim razie kupuję 61zł już z przesyłką.
niezła cena
Cytat:
no i witam sie w 24 TC

to do kawki, zaleglosci, ubierania choinki i na fitness heheh
witamy witamy
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
.... czad...

bo konflikty mogą się zaczynać gdy sytuacja się komplikuje... między nami a moimi rodzicami jest 326 km, między rodzicami a "teściową" (in spe...) 162 km, od teściowej do nas 182 km...
no i brak auta, i kiepska komunikacja między moim domem rodzinnym a domem konkubenta... no i nade wszystko moje ukochane szantażyki emocjonalne - czyja mama jest bardziej "samsza" (wdowa vs żona marynarza)...
potwierdzam Ty to widzę że w ogóle ekstremalnie masz... Ja mam rodziców 300km od nas ale za to teściowe blisko i od nich to szybciutko do domku się możemy dostać... A Wy jak jednych i drugich macie daleko... i jeszcze bez autka I jak w tym roku planujecie? Chyba z domu się ruszać nie będziesz kiedy naprawde powinnaś się oszczędzac? Mogłyby raz sie mamuśki zebrać i do Was przyjechać
Cytat:

ojej... to strasznei smutne poprzednie święta mieliście Ale dobrze w takim razie że zdecydowaliscie się w tym roku zrobić wigilię u siebie... bo tym razem będzie super i może te cudowne wspomnienia zamażą trochę te smutne z zeszłego rokuCo do kreski - to ja mam delikatną dokładnie od pępka w dół... z tym że jak leci w dół to juz sie trochę w prawa stronę kieruje A nad pępkiem nie mam
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ech te święta..
mnie tylko jedno w nich wkurza.. że mało jesteśmy u siebie z tego powodu, że rodzice i jedni i drudzy blisko i dziadkowie.. i trzeba odwiedzić wszystkich..
a ja bym chciała żebyśmy z mężem i córcią spędzili trochę czasu sami u nas w domu przy choince nie tylko na wyjściach..
hehe... Widzę, że wszystkie mamy podejście, że "inni mają lepiej niż my" My narzekamy, że mamy teściów czy rodziców daleko, a Ty znowu że masz za blisko bo musisz wszystkich odwiedzić To prawda... jak ma sie blisko to trzeba do wszystkich zajrzeć, ale na upartego to w ciągu jednego dnia wszystkich możecie "obleciec" i już... reszta świąt w domku A jak dochodzi 5h w jedna stronę w aucie to już lipa
Cytat:
Witajcie Laseczki

Co do wigilii my nie mamy problemu bo moja mama zaprosiła teściów do siebie na wigilię
o kurcze... Straszycie tymi krwtokami Strach z domu wychodzić... Absolutnie bez husteczek się nie juz ruszam
Juz 30tydzień Ale ten czas leci...
A co do wigilii - to super Twoja mama wymyśliła
Cytat:

super pomysł z pierniczkami Polecam jeszcze inny prosty i tani, a jaki efektowny Trzeba pokroić w grube plastry pomarańcze i cytryny i powolutku je wysuszyć (np. rozłozone na papierze na grzejnikach). Wtedy fajnie zachowają kolor (jasne wnętrze i żółta lub pomarańczowa obwódka) i będą pięknie wygladały na drzewku Ja zamiast na nitce wieszam je na dlugich źdźbłach sianka lub słomy

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-10 o 12:34
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:32   #1377
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku.

Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie. Rodzice, którzy będą mogli skorzystać z wydłużonego urlopu, to Ci, których dzieci przyjdą na świat po 17-03-2013.

Wiem, ze na Waszym wątku jest tylko kilka mamuś, które, nie będą mogły skorzystać z tego przywileju, ale tym bardziej, prosiłabym resztę o solidarne poparcie petycji, podpisać ja może każdy!!!

Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię

dzięki serdeczne

ja juz sie podpisywałam bo tez sie nie łapie
Stary 2012-12-10, 12:33   #1378
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

dzięki serdeczne

podpisane
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:34   #1379
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

dzięki serdeczne

zrobione, chociaz wątpie ze da się cos z tym zrobić, ale abrdzo bym chciała, aby objęło to wszystkie dzieci urodzone w tym roku 2013

A wiecie cooo, w sobote wybrałam sie na tą glukoze, o fuuu dużo tego było, kubek taki jak kufel na piwo i aż połowa zapełniona tym płynem, piłam małymi łykami i dobrze bo jakbym wypiła na raz to bym na pewno od arzu zwróciła. No i potem 2 godziny czekania, ogólnie nie było tak źle, ale czułam ze komfortowo nie jest, booo w brzuchu zaczęło mi świrować i pzrewalać się, no i siedziałam w aucie ,a jak było mi gorzej to otwierałam drzwi i łykałam zimnego powietrza i tak jakos przetrwałam, czytajac przy tym M jak Mama dzis ide po wyniki

a jeżeli chodzi o stroje to planuje zakup takiej koszulki sexi ale droga tez jest wiec nie wiem kiedy kupie http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ma-Letizia.php

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2012-12-10 o 12:40
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 12:36   #1380
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Witam się w 21 tc

Różnie to bywa, mnie do tej pory (zaraz koniec 27 tygodnia) rzadko mocni kopie, czesciej czuje jak sieprzesuwa
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie napisali też, że są skrętne. za taką cenę to ciężko byłoby o skrętne koła. generalnie jak ogląda się wózki choćby na allegro to po kilku różnicę widać gołym okiem. ale w sumie sporo osób wybiera też droższe wózki bez skrętnych kół i są zadowoleni, zależy co kto potrzebuje.

ładna

podziwiam, że robisz wigilię, mi by się nie chciało. i tu rozumiem podejście twojej mamy bo sama nie chciałabym usługiwać ludziom chodząc z brzuchem, sprzątać potem, ogarniać wszystko. też mamy zmywarkę ale i tak nie wszystkie naczynia do niej wchodzą, poza tym trzeba wszystko ponakładać, potem zbierać, wstawiać, wcześniej wysprzątać mieszkanie, itd., itp. ja zbyt leniwa teraz na to jestem więc jak mogę pójść gdzieś nie robiąc nic to jest mi to na rękę

moja kreska na brzuchu też krzywa. tzn ta na dole prosta, a ta idąca od biustu do pępka tak skręca i troszkę jakby omija pępek

nie wiem co Ty od siebie chcesz, ale w życiu nie powiedziałabym, że potrzebujesz takiego dużego rozmiaru. nie wydaje mi się, żebyś była grubsza ode mnie
No niby racja, ale skoro dobrze się czuje, a wszyscy zaoferowali pomoc i wiem, ze nie bede musiała koło nich skakać, bo sporo jest młodych ludzi, którzy pomogą, przygotuja, a nawetpozmywaja (szwagier, bratowa, mąż, ciotka) Cieszymy sie nowym mieszkaniem i chcielibyśmy razem dzielić to szczęscie Mam nadzieję, ze dam radę

CO do wagi i wyglądu, to rzeczywistosc jest taka, że ostanio zamówilam leginsy XL-42 i są idealne...Tż sie az dziwił, ze takie kolosy zamawiam, ale tak czuła, ze mniejsze moga mnie gnieść Koszula nocna L- tez dobra. Dzis sie mierzyłam i w biodrach....100cm!! w brzuchu tez ok. metra...Niestety, ale ciąza zmienia moje ciało z dnia na dzien rozmiar sprzed ciązdy to 38-M. A teraz... Co dzien to większa

Wziełam się za prace, musze ją w końcu dokończyc, bo obrona z końcem stycznia,a propomtorka musi jeszcze sprawdzić....Włąśnie analizuję tabelki-ile babć i dziadków spędza czas ze swoimi wnukami i czy biorą udział w ich wychowaniu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości