Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 09:49   #3031
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!
Jestem tu nowa Moja fasolka ma 2 mm. Termin porodu wg kalkulatorów wypada mi na początku sierpnia. Moją ciążę gin potwierdził w mikołajki (najlepszy prezent jaki dostałam). Jeszcze nie wiem nic, gin powiedział, że ustalimy wszystko jak zobaczymy już dzieciaczka. Następną wizytę mam na 27.

Pisałyście tu o brzuszkach, ja mam nadzieję, że mój szybko nie wyskoczy bo ukrywamy się jeszcze i nie informujemy nikogo. No i mam wesele 2 lutego. Nie chce, żeby rodzinka zasypywała pytaniami.

Mam pytanie czy bolą Was piersi ?
U mnie to był jeden z pierwszych objawów i cały czas się utrzymuje, czasami nawet podczas snu czuję. Do tego strasznie dużo śpię. Muszę drzemać w ciągu dnia, żeby normalnie funkcjonować.
Witam serdecznie i gratuluję oczywiście Rzeczywiście cudny mikołajkowy prezent

U mnie ból piersi też był pierwszym objawem. Teraz już tak nie bolą, ale długo się z nimi męczyłam.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Anulka a tak z ciekawości jeśli możesz powiedzieć, to gdzie ty pracujesz? Co ty tam robisz?
To praca na 1/2 etatu w call center. Męczę ludzi moim głosem w słuchawce
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:53   #3032
fiazo
Zakorzenienie

Na wesele idziemy jako goście, matką panny młodej jest matka chrzestna mego męża-strasznie wścibska kobieta.
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:00   #3033
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Na wesele idziemy jako goście, matką panny młodej jest matka chrzestna mego męża-strasznie wścibska kobieta.
Zreflektowałam się w ostatniej chwili Bo już miałam ślubu gratulować

Ech... niestety nie da się unikać wścibskich ludzi... ale życzę również, żeby wszystko się potoczyło wg Waszych zamiarów

Dziewczyny zastanawiam się nad wyborem witamin- bo mam od dzisiaj zacząć brać, dziś wzięłam syrop prenalen, którego dostałam próbkę od gin- ale on w składzie ma tylko magnez, witaminę b6 i olej z wiesiołka-> to wydaje mi się, że jak na witaminy to ubogi skład...
Polecała tez falvit mama-> ale on ma w składzie witaminę A, a słyszałam, że jej w ciąży za dużo nie można?
Gin powiedziała, że ona mi żadnych witamin nie narzuca mogę sobie brać jakie mi się tylko żywnie podobają i mogę sobie co opakowanie zmieniać jeżeli, któreś mi nie podejdą...
I nie wiem... polecacie coś innego?
Dodam tylko, że ja nie połknę tabletki tylko będę musiała ją pogryźć
I zastanawiam się czy nie zrobić tak, że jednego dnia wziąć tabletkę a drugiego ten syrop i tak na zmianę, ale też nie wiem czy tak może być?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:08   #3034
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Myślę, że to będzie najpiękniejszy prezent
A jeszcze jak dostaniecie zdjęcie to już było by cudownie po prostu

Mnie tam wystarczą dwa słowa: jest zdrowe.
Ale faktycznie moja mama była zafascynowana zdjęciami i filmikami, jak jej pokazywałam w poprzedniej ciąży. Głównie dlatego, że to dla niej kompletna nowość, za jej czasów nie było takich cudów

A z tabletek, ja pewnie będę brać to, co w poprzedniej ciąży: Pharmaton Matruelle. Nie chce mi się znowu szukać tabletek, po których nie będzie mi niedobrze, itp. Jedyne, co będę musiała poszukać, to apteki, w której dostanę je tanio.
Ale one raczej nie są do rozgryzienia :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:10   #3035
La_Mezcla
Wtajemniczenie

ja dzis porobilam badania i w przyszlym tygodniu znow ide do gina teraz robie obiadek .. nie mam wymiotow tylko te bolace piersi ..

kochane jak wy dlugo zamierzacie pracowac do ktorego miesiaca ? bo ja mniej wiecej musze dac znac kadra do kiedy chce pracowac a nie mam pojecia ja sie bede czuc

sliczne brzuszki macie moj to jest raczej jeszcze stary tluszczyk :P a czy wy cwiczycie w ciazy ??
Stary 2012-12-10, 10:13   #3036
fiazo
Zakorzenienie

no właśnie jak z ćwiczeniami bo ja bym chciała kontrolować trochę swoje ciało, przez to, że mam niesamowity apetyt waga mi rośnie w oczach, a nie chcę się zapuścić

ja będę korzystać z prawa zwolnień, u mnie w pracy kobitki są do 7-8mego miesiąca
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 10:20   #3037
Margosia__
Zakorzenienie

Chyba na początek kupię ten falvit i zobaczę...
Skoro gin go poleciła i tyle kobiet w ciąży go bierze to chyba ta witamina a w składzie nie może być aż tak niebezpieczna

Mały
Stary 2012-12-10, 10:35   #3038
mela1234
Zakorzenienie

Ja dostałam kilka ulotek i jedna to Ladee Vit (ladeevit.pl) i w nim nie ma wit A. Są kwasy Omega 3, magnez, mangan, żelazo, Cynk, Jod, Selen, miedź, Wit: C, B3, E, B5,B6,B2,B1, B12, D3 kwas foliowy i Biotyna.
Wiecie, że przynajmniej latem nie będą nas gryzły komary bo będziemy miały wszystkie wit B w witaminach. Przynajmniej mnei nie gryzły 4 lata temu na mazurach.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:25   #3039
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Witam
Piszecie o tych bólach piersi, a mnie prawie nie bolą. W sumie bolą mnie sutki i to tylko jak je mocniej dotknę. Nie wiem czy się martwić. W pt idę do gin to pogadam.
Anulka a tak z ciekawości jeśli możesz powiedzieć, to gdzie ty pracujesz? Co ty tam robisz?
mela
u mnie to samo z piersiami. nic mnie nie boli.
tylko sutki jak scisne mocniej

nalezymy do grupy tychszczęśliwych kobiet, ktore maja mniej nieprzyjemnych objawow ciazowych

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:25   #3040
strawberry162
Rozeznanie

Margosia a moze femibion Natal 2? Ja biore na razie Natal 1 i zawieraja kwas i wit i jestem z nich zadowolona

Witam nowa mamusie

Dziewczynki dzis o 18 mam wizyte u nowego ginka Trzymajcie kciuki zeby wszystko z Puszkiem Okruszkiem bylo dobrze
Narzekalam ostatnio ze nie mam brzuszka a na drugi dzien tak mnie wywalilo ze szok:p Juz od wczoraj mam w brzuszku (2 cm pod pepkiem- tam zawsze mierze) 77 cm vez wzgledu na to czy mierze rano czy wieczorem Tz nawet zrobil mi wczoraj fotki ale nie wiem kiedy je wstawie bo sa na jego aparacie i bedzie problem z przechwyceniem go:p

No i po raz pierwszy tz'ecik zobaczy dzis swoje malenstwo Mam nadzieje ze sie ucieszy i w koncu do niego dotrze to ze bedzie tata

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:27   #3041
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Witam się z wami kochane przeziębiona, z herbatką z miodkiem

Znów parę dni do was nie zawitałam i nie wiem jak was nadrobię

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:27   #3042
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

strawbery będzie dobrze, trzymamy kciuki!!!

Stary 2012-12-10, 11:33   #3043
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość

Dziewczynki dzis o 18 mam wizyte u nowego ginka Trzymajcie kciuki zeby wszystko z Puszkiem Okruszkiem bylo dobrze
Narzekalam ostatnio ze nie mam brzuszka a na drugi dzien tak mnie wywalilo ze szok:p Juz od wczoraj mam w brzuszku (2 cm pod pepkiem- tam zawsze mierze) 77 cm vez wzgledu na to czy mierze rano czy wieczorem Tz nawet zrobil mi wczoraj fotki ale nie wiem kiedy je wstawie bo sa na jego aparacie i bedzie problem z przechwyceniem go:p

No i po raz pierwszy tz'ecik zobaczy dzis swoje malenstwo Mam nadzieje ze sie ucieszy i w koncu do niego dotrze to ze bedzie tata
Oczywiście kciuki są

Ja ciągle nie mogę zabrać się do pracy Leń ze mnie straszny, ale pościeliłam łóżko, nie mam do czego wracać, więc zaraz zaczynam
Stary 2012-12-10, 11:34   #3044
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co, odnosie tych WITAMIN.
pytalam mojego lekarza czy brac czy nie brac i powiedzial tak.
ze niestety poczatek ciazy wypadl na jesien i zime i tak prawde mowiac, na polkach sklepowych jest duzo mniej warzy i owocow niz latem.
a jak juz sa to sa pryskane, sprowadzane i wybor ich jest mniejszy.
duzo mrozonych warzyw sie zimą je i przetrowow, a jak wiadomo, to juz nie jest to samo co świeże warzywa.
jesli ktoś ma możliwość wyboru przez cały rok to super, ale niestety zwykłego Nowaka nie stać na organiczne zdrowe, różnorodne warzywa cały rok.
więc nie ukrywajmy, ale to co jemy zimą jest pozbawione w dużym stopniu witamin i mikroelementów.
więc suplementy diety jaknajbardziej. oczywiscie z glową

i ja się z tym zgadzam.
bo tam siadłam i pomyslałam ile ja to jem latem warzyw, co drugi dzien leczo, cukinie nadziewane, papryki, szpinak, brukselka kalafior i fasolka szparagowa z ogrodu.
kapusty i surówki i sałatki codziennie.
do tego codziennie owoce, i nie tylko jabłka czy gruszki, ale i porzeczki, śliwki, czereśnie.

a teraz latem to co, szpinak mrożony, pomidory z importu, ledwo czerwone, a o prawdziwych czereśniach truskawkach czy jagodach można zapomnieć.

także ja biorę witaminy które ciężko mi znaleźć w dostępnych produktach.

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2012-12-10 o 11:36
Stary 2012-12-10, 11:35   #3045
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
strawbery będzie dobrze, trzymamy kciuki!!!

Musze sobie zapisac moje wszystkie pytania do pana gina bo jak zwykle z nerwow wszystko zapomne

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:46   #3046
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Dzień dobry !!!
Jestem tu nowa Moja fasolka ma 2 mm. Termin porodu wg kalkulatorów wypada mi na początku sierpnia. Moją ciążę gin potwierdził w mikołajki (najlepszy prezent jaki dostałam). Jeszcze nie wiem nic, gin powiedział, że ustalimy wszystko jak zobaczymy już dzieciaczka. Następną wizytę mam na 27.

Pisałyście tu o brzuszkach, ja mam nadzieję, że mój szybko nie wyskoczy bo ukrywamy się jeszcze i nie informujemy nikogo. No i mam wesele 2 lutego. Nie chce, żeby rodzinka zasypywała pytaniami.

Mam pytanie czy bolą Was piersi ?
U mnie to był jeden z pierwszych objawów i cały czas się utrzymuje, czasami nawet podczas snu czuję. Do tego strasznie dużo śpię. Muszę drzemać w ciągu dnia, żeby normalnie funkcjonować.
Witaj mnie na początku piersi bardzo bolały i spuchły dosłownie z dnia na dzień, teraz bolą tylko przy mocniejszym dotyku. Az tym spaniem mam identycznie

strawberry162 powodzenia: kciuki:

Anulka_p współczuję takiej roboty, bo praca tego nazwać się nie da. Może porozmawiaj z TŻetem czy warto żebyś się tak psychicznie i fizycznie przemęczała?

eveewe to ucałuj Marysie i kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wiecie co, odnosie tych WITAMIN.
pytalam mojego lekarza czy brac czy nie brac i powiedzial tak.
ze niestety poczatek ciazy wypadl na jesien i zime i tak prawde mowiac, na polkach sklepowych jest duzo mniej warzy i owocow niz latem.
a jak juz sa to sa pryskane, sprowadzane i wybor ich jest mniejszy.
duzo mrozonych warzyw sie zimą je i przetrowow, a jak wiadomo, to juz nie jest to samo co świeże warzywa.
jesli ktoś ma możliwość wyboru przez cały rok to super, ale niestety zwykłego Nowaka nie stać na organiczne zdrowe, różnorodne warzywa cały rok.
więc nie ukrywajmy, ale to co jemy zimą jest pozbawione w dużym stopniu witamin i mikroelementów.
więc suplementy diety jaknajbardziej. oczywiscie z glową

i ja się z tym zgadzam.
bo tam siadłam i pomyslałam ile ja to jem latem warzyw, co drugi dzien leczo, cukinie nadziewane, papryki, szpinak, brukselka kalafior i fasolka szparagowa z ogrodu.
kapusty i surówki i sałatki codziennie.
do tego codziennie owoce, i nie tylko jabłka czy gruszki, ale i porzeczki, śliwki, czereśnie.

a teraz latem to co, szpinak mrożony, pomidory z importu, ledwo czerwone, a o prawdziwych czereśniach truskawkach czy jagodach można zapomnieć.

także ja biorę witaminy które ciężko mi znaleźć w dostępnych produktach.
No to ja się teraz muszę mojej gin zapytać czy mam brać jakieś dodatkowe wit. bo biorę teraz pregnę plus, która ma w składzie: żelazo, cynk, kwas foliowy, wit.B6, jod, wit.D3, wit.B12, kwas omega-3.

Stary 2012-12-10, 11:48   #3047
ewelina_k
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mamy niestety jeden samochód i jeśli sam by się odwiózł, ja nie miałabym jak dojechać do pracy. Tzn. mogłabym dwoma autobusami, a nie mam na to ochoty A jest tak, że on zaczyna wcześniej i kończy później, więc taka opcja wchodzi w ogóle w grę.

Mam jeszcze pytanie odnośnie tej luteiny. Bo ona mnie bardzo stresuje. Mam ją dopochwowo po 2 tabletki. Wybaczcie za otwartość zadania tego pytania, ale czy u was też tak jest, że one się jakby rozpuszczają i wypływają z was? Normalnie po 2-3 godzinach czuję, że jest mokro i jeszcze mnie to dodatkowo stresuje, że może to plamienie

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

A pracy nie chciało mi się jednak pisać Ale zamówiłam niemowlęce body na święta tatusiowi Z napisem "mój tatuś to super gość". Nie pozwala mi nic kupować jeszcze dla maluszka, więc pewnie też będzie o to zły, ale jakoś się tym nie przejmuję Cieszy mnie ten zakup

Hej! Tez szukam takiego bodziaka dla TZ mogłabyś podesłać link
ewelina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:53   #3048
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia a moze femibion Natal 2? Ja biore na razie Natal 1 i zawieraja kwas i wit i jestem z nich zadowolona

Witam nowa mamusie

Myślę, że Tż się bardzo wzruszy, a banan jeszcze cały wieczór nie zejdzie mu z twarzy

Ja też rano zmierzyłam się, w tym samym miejscu co wczoraj wieczorem i było tyle samo...^^
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Witam się z wami kochane przeziębiona, z herbatką z miodkiem

Znów parę dni do was nie zawitałam i nie wiem jak was nadrobię
Najpirerw pisz co tam u Ciebie, bo ciekawość nas zeżre

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Ja ciągle nie mogę zabrać się do pracy Leń ze mnie straszny, ale pościeliłam łóżko, nie mam do czego wracać, więc zaraz zaczynam
Ja ogarnęłam kuchnię i teraz tyko ścielę łóżko i muszę się zmobilizować wyjść na ten mróz... Najpierw z psem a potem ruszam w miasto za ostatnimi prezentami
I za tydzień o tej porze będę jechać do rodzinnego domu

Coraz bliżej święta....

Mały
Stary 2012-12-10, 11:56   #3049
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Anulka_p współczuję takiej roboty, bo praca tego nazwać się nie da. Może porozmawiaj z TŻetem czy warto żebyś się tak psychicznie i fizycznie przemęczała?
Rozmawialiśmy o tym i ustaliliśmy, że spróbuję pomęczyć się jeszcze przez grudzień, styczeń i luty. Przez zimę małż ma mniej pracy, więc to będzie dla nas ciężki czas, ale na wiosnę znowu się poprawi i wtedy odejdę. Jeśli jednak będę się za bardzo stresować, to tych ustaleń nie będziemy się trzymać sztywno i odejdę wcześniej.
Stary 2012-12-10, 11:57   #3050
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Fiazo witaj wśród nas

strawberry162 trzymam ogromne wszystko będzie dobrze

coś jeszcze miałam, tyle się u mnie dzieje...

aha prenalen ten syrop w aptece facet mi tłumaczył że sens brania tego syropu jest do 4 m-ca ciąży, potem to już inne witaminy są potrzebne.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:59   #3051
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogarnęłam kuchnię i teraz tyko ścielę łóżko i muszę się zmobilizować wyjść na ten mróz... Najpierw z psem a potem ruszam w miasto za ostatnimi prezentami

Coraz bliżej święta....
Za ostatnimi. Jak ci dobrze. Ja miałam ambitny plan, żeby w tym roku ogarnąć to znacznie wcześniej, ale mam do tej pory jeden prezent. Pomysły na kilka, ale nie na wszystkie. Dziś nie będzie mi łatwo tego ogarnąć, ale jutro już sobie postanawiam kupić tę część gdzie pomysł już jest i do końca tygodnia już wszystkie
Stary 2012-12-10, 12:07   #3052
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Za ostatnimi. Jak ci dobrze. Ja miałam ambitny plan, żeby w tym roku ogarnąć to znacznie wcześniej, ale mam do tej pory jeden prezent. Pomysły na kilka, ale nie na wszystkie. Dziś nie będzie mi łatwo tego ogarnąć, ale jutro już sobie postanawiam kupić tę część gdzie pomysł już jest i do końca tygodnia już wszystkie
Pomysł to już 80% sukcesu

Ja teraz namiętnie poszukuje masła do ciała eveline...
I nie wiedziałam, ze jest tak ciężko dostępne!
ale spisałam już sobie ze strony producenta listę drogerii i mam nadzieję, że w którejś go w końcu znajdę!

No i mam zamówioną jedną książkę w empiku ale to mają dzwonić kiedy przyjdzie

I wszystko Ale to dobrze, bo to mimo, ze przyjemne to jednak męczące zajęcie

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
aha prenalen ten syrop w aptece facet mi tłumaczył że sens brania tego syropu jest do 4 m-ca ciąży, potem to już inne witaminy są potrzebne.
Szkoda bo forma syropu najbardziej mi odpowiada, a inne to raczej tylko w tabletkach
(choć w smaku nie jest najlepszy)

Jak to się trzeba poświęcać dla takiego Małego Szkraba

Mały
Stary 2012-12-10, 12:15   #3053
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Zreflektowałam się w ostatniej chwili Bo już miałam ślubu gratulować

Ech... niestety nie da się unikać wścibskich ludzi... ale życzę również, żeby wszystko się potoczyło wg Waszych zamiarów

Dziewczyny zastanawiam się nad wyborem witamin- bo mam od dzisiaj zacząć brać, dziś wzięłam syrop prenalen, którego dostałam próbkę od gin- ale on w składzie ma tylko magnez, witaminę b6 i olej z wiesiołka-> to wydaje mi się, że jak na witaminy to ubogi skład...
Polecała tez falvit mama-> ale on ma w składzie witaminę A, a słyszałam, że jej w ciąży za dużo nie można?
Gin powiedziała, że ona mi żadnych witamin nie narzuca mogę sobie brać jakie mi się tylko żywnie podobają i mogę sobie co opakowanie zmieniać jeżeli, któreś mi nie podejdą...
I nie wiem... polecacie coś innego?
Dodam tylko, że ja nie połknę tabletki tylko będę musiała ją pogryźć
I zastanawiam się czy nie zrobić tak, że jednego dnia wziąć tabletkę a drugiego ten syrop i tak na zmianę, ale też nie wiem czy tak może być?
mi polecono Femibion, od II trymestru zawiera on w blisterze tabletki z witaminami i minerałami oraz kapsułki z kwasami Omega3 (je niestety trzeba łykać), na I trymestr są tylko tabletki z witaminami i minerałami.
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:18   #3054
malinka0525
Zadomowienie

Witam Was kochane mamuśki w ten mroźny dzień

Widzę, że poruszacie temat witamin. Ja też właśnie nie wiem jakie brać. Pewnie od następnej wizyty u gin (28.12.) będę musiała już jakieś zacząć brać bo mi się kwas foliowy skończy. Mam nadzieję, że jeśli mi pani doktor jakieś przepisze to będą to jakieś małe tabletki, bo kapsułek to ja na pewno nie przełknę

Jeśli chodzi o prezenty to ja jeszcze żadnego nie mam i zamierzałam zacząć latać za prezentami w przyszłym tygodniu bo podobno ma być trochę cieplej.
A dzisiaj zamierzam umyć okno. Od czegoś trzeba zacząć porządki świąteczne

strawberry162 trzymam kciuki za wizytę

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:20   #3055
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Chyba na początek kupię ten falvit i zobaczę...
Skoro gin go poleciła i tyle kobiet w ciąży go bierze to chyba ta witamina a w składzie nie może być aż tak niebezpieczna
jeśli chodzi o tą witaminę A to ona ma podobno różne postacie i tych silniejszych (retinoidów) w ciąży należy unikać. Słabsze formy (palmitynian retinolu czy beta karoten) są bezpieczne dla kobiet w ciąży, więc sądzę że jeśli jest zestaw wit dla kobiet w ciąży właśnie to zawiera bezpieczną formę wit A
Stary 2012-12-10, 12:21   #3056
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Witam
Jejku zrobiłam sobie pstrąga w foli i był tak pyszny, że myślę, czy drugiego nie zrobić.
Dorcia bardzo mi przykro.
Ja wczoraj parę razy nacisnęłam brzuch bo musiałam Małgosi pasy zapiąć w aucie a robiłam to z przedniego siedzenia więc się martwię czy wszystko w porządku?

Jak planujecie święta?
U mnie trochę problemowo bo z teściową nie rozmawiam od 2 miesięcy, i już od zeszłego roku odgrażałam się, że więcej do niej na Wigilię nie pójdę. Chyba w tym roku spełnię swoją groźbę. Trochę mi przykro ze względu na męża, ale tam zawsze taka nerwowa atmosfera jest... Teść alkoholik, zawsze się upija i awantury robi. Teściowa jest złośliwym skorpionem i nigdy nie ma spokoju jak się z nią siedzi. A 2 m-ce temu powiedziałam jej wprost, żeby przestała wtrącać się w moje małżeństwo i w dom bo mam tego dosyć. Nastawiała mojego męża przeciwko mnie, mnie przeciwko mężowi a podobno chciała, żebyśmy byli razem!!! Już nie wspomnę o tym, że sprzątała mi w domu i przekładała rzeczy. Miarka się przebrała jak zabrała psu garnek, który 2 lata temu mu dałam bo stary i poobijany, a ta wzięła, umyła i do szuflady schowała, że zdatny do użytku! No szlag mnie trafił.
Przepraszam, ale musiałam się wygadać, bo w nocy nie spałam bo myślałam co z tymi świętami. Jak co roku jeździliśmy na 2 Wigilie tak w tym roku ja jadę na jedną nie wiem jak mój mąż to zrobi.
No to rzeczywiście masz z teściową nieciekawie
My wigilię jemy najpierw z moja rodzinką a potem jedziemy do teściowej. Nie mamy tam takiej nerwówki jak Ty ale też z żalem wychodzimy od moich rodziców bo u nas jest taka rodzinna, świąteczna atmosfera a tam... no nie ma żadnej atmosfery Przykro mi się zrobiło jak mój jeszcze narzeczony pierwszy raz spędził u mnie święta i powiedział, że pierwszy raz czuje taka prawdziwa świąteczną atmosferę... ech

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Obiecałam, że dziś pochwalę się moim brzuszkiem i nie zapomniałam dotrzymać Wam słowa
13 tydzień i 1 dzień
O brzuszek ja na brzuszek jeszcze poczekam, u mnie na razie to tylko słonina

Stary 2012-12-10, 12:23   #3057
lilith795
Raczkowanie

Cytat:

Witam nowa mamusie

to kciuki trzymam mocno za twoją Kruszynkę mój TŻ to się nie mógł napatrzeć na pierwszym USG, zdjęć później też nie chciał odstąpić, musiałam czekać aż się nacieszy. No cóż, chyba się zakochał więc muszę mu wybaczyć
Stary 2012-12-10, 12:26   #3058
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Falvit Mama powinien być bezpieczny dla kobiet w ciąży.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:32   #3059
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane mamuśki w ten mroźny dzień

Widzę, że poruszacie temat witamin. Ja też właśnie nie wiem jakie brać. Pewnie od następnej wizyty u gin (28.12.) będę musiała już jakieś zacząć brać bo mi się kwas foliowy skończy. Mam nadzieję, że jeśli mi pani doktor jakieś przepisze to będą to jakieś małe tabletki, bo kapsułek to ja na pewno nie przełknę

Jeśli chodzi o prezenty to ja jeszcze żadnego nie mam i zamierzałam zacząć latać za prezentami w przyszłym tygodniu bo podobno ma być trochę cieplej.
A dzisiaj zamierzam umyć okno. Od czegoś trzeba zacząć porządki świąteczne

strawberry162 trzymam kciuki za wizytę
kochana nie myj okien!!!!!!! może wyda się wam to śmieszne ale słyszałam o potwierdzonych przypadkach (od mamy i szwagierki) kobiet które spowodowały w taki sposób przedwczesny poród lub poronienie. Może to głupota ale lepiej nie kusić losu. W ogóle ponoć kobiety w ciąży nie powinny nic robić z rękami w górze bo to jakoś wpływa na macicę, że ciąża leci.
Stary 2012-12-10, 12:36   #3060
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Myślę, że Tż się bardzo wzruszy, a banan jeszcze cały wieczór nie zejdzie mu z twarzy

Ja też rano zmierzyłam się, w tym samym miejscu co wczoraj wieczorem i było tyle samo...^^

Najpirerw pisz co tam u Ciebie, bo ciekawość nas zeżre

Coraz bliżej święta....
A u mnie nie wiele się dzieje, codziennie mam jazdy bo sobie ubzdurałam robić prawko hehe dziś musiałam odwołać bo jakieś przeziębienie mnie łapie i chcę wyleżeć w łóżku i miodkiem się kuruję
mężowi już w pracy nie pomagam bo za zimno i nie chcemy bobasa przeziębić
a tak to jak niemowlę, ciągle bym spała i budziła się tylko na jedzonko

Cytat:
Rozmawialiśmy o tym i ustaliliśmy, że spróbuję pomęczyć się jeszcze przez grudzień, styczeń i luty. Przez zimę małż ma mniej pracy, więc to będzie dla nas ciężki czas, ale na wiosnę znowu się poprawi i wtedy odejdę. Jeśli jednak będę się za bardzo stresować, to tych ustaleń nie będziemy się trzymać sztywno i odejdę wcześniej.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze znam ten zimowy zastój, mój mąż tez zimą "wegetuje" i zarabia tyle żeby ledwo biznes utrzymać ale latem się odkuje. Ja niestety nie zdążyłam znaleźć pracy zanim zaszłam w ciążę i teraz będziemy mieć ciężko z kaską.
Ale damy radę przecież! Teraz mamy w brzuszkach dodatkową motywację

A jaki w ogóle głupi sen miałam dzisiaj Śniło mi się, że upadłam na brzuch i przestraszyłam się o dzidzię a mój się wcale nie przejął, więc zebrałam manele i psa (którego nie mamy) i odwołałam ślub... a my przecież już po ślubie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości