|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
i gratuluję oczywiście Rzeczywiście cudny mikołajkowy prezent ![]() U mnie ból piersi też był pierwszym objawem. Teraz już tak nie bolą, ale długo się z nimi męczyłam. Cytat:
|
||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Na wesele idziemy jako goście, matką panny młodej jest matka chrzestna mego męża-strasznie wścibska kobieta.
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech... niestety nie da się unikać wścibskich ludzi... ale życzę również, żeby wszystko się potoczyło wg Waszych zamiarów ![]() Dziewczyny zastanawiam się nad wyborem witamin- bo mam od dzisiaj zacząć brać, dziś wzięłam syrop prenalen, którego dostałam próbkę od gin- ale on w składzie ma tylko magnez, witaminę b6 i olej z wiesiołka-> to wydaje mi się, że jak na witaminy to ubogi skład... Polecała tez falvit mama-> ale on ma w składzie witaminę A, a słyszałam, że jej w ciąży za dużo nie można? Gin powiedziała, że ona mi żadnych witamin nie narzuca mogę sobie brać jakie mi się tylko żywnie podobają i mogę sobie co opakowanie zmieniać jeżeli, któreś mi nie podejdą... I nie wiem... polecacie coś innego? Dodam tylko, że ja nie połknę tabletki tylko będę musiała ją pogryźć I zastanawiam się czy nie zrobić tak, że jednego dnia wziąć tabletkę a drugiego ten syrop i tak na zmianę, ale też nie wiem czy tak może być?
|
|
#3034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie tam wystarczą dwa słowa: jest zdrowe. Ale faktycznie moja mama była zafascynowana zdjęciami i filmikami, jak jej pokazywałam w poprzedniej ciąży. Głównie dlatego, że to dla niej kompletna nowość, za jej czasów nie było takich cudów A z tabletek, ja pewnie będę brać to, co w poprzedniej ciąży: Pharmaton Matruelle. Nie chce mi się znowu szukać tabletek, po których nie będzie mi niedobrze, itp. Jedyne, co będę musiała poszukać, to apteki, w której dostanę je tanio. Ale one raczej nie są do rozgryzienia :/ |
|
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis porobilam badania i w przyszlym tygodniu znow ide do gina
teraz robie obiadek .. nie mam wymiotow tylko te bolace piersi .. kochane jak wy dlugo zamierzacie pracowac do ktorego miesiaca ? bo ja mniej wiecej musze dac znac kadra do kiedy chce pracowac a nie mam pojecia ja sie bede czuc ![]() sliczne brzuszki macie moj to jest raczej jeszcze stary tluszczyk :P a czy wy cwiczycie w ciazy ??
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie jak z ćwiczeniami bo ja bym chciała kontrolować trochę swoje ciało, przez to, że mam niesamowity apetyt waga mi rośnie w oczach, a nie chcę się zapuścić
ja będę korzystać z prawa zwolnień, u mnie w pracy kobitki są do 7-8mego miesiąca |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba na początek kupię ten falvit i zobaczę...
Skoro gin go poleciła i tyle kobiet w ciąży go bierze to chyba ta witamina a w składzie nie może być aż tak niebezpieczna
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam kilka ulotek i jedna to Ladee Vit (ladeevit.pl) i w nim nie ma wit A. Są kwasy Omega 3, magnez, mangan, żelazo, Cynk, Jod, Selen, miedź, Wit: C, B3, E, B5,B6,B2,B1, B12, D3 kwas foliowy i Biotyna.
Wiecie, że przynajmniej latem nie będą nas gryzły komary bo będziemy miały wszystkie wit B w witaminach. Przynajmniej mnei nie gryzły 4 lata temu na mazurach.
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to samo z piersiami. nic mnie nie boli. tylko sutki jak scisne mocniej ![]() nalezymy do grupy tychszczęśliwych kobiet, ktore maja mniej nieprzyjemnych objawow ciazowych |
|
|
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
Margosia a moze femibion Natal 2? Ja biore na razie Natal 1 i zawieraja kwas i wit i jestem z nich zadowolona
Witam nowa mamusie Dziewczynki dzis o 18 mam wizyte u nowego ginka Trzymajcie kciuki zeby wszystko z Puszkiem Okruszkiem bylo dobrze Narzekalam ostatnio ze nie mam brzuszka a na drugi dzien tak mnie wywalilo ze szok:p Juz od wczoraj mam w brzuszku (2 cm pod pepkiem- tam zawsze mierze) 77 cm vez wzgledu na to czy mierze rano czy wieczorem Tz nawet zrobil mi wczoraj fotki ale nie wiem kiedy je wstawie bo sa na jego aparacie i bedzie problem z przechwyceniem go:p No i po raz pierwszy tz'ecik zobaczy dzis swoje malenstwo Mam nadzieje ze sie ucieszy i w koncu do niego dotrze to ze bedzie tata
|
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z wami kochane przeziębiona, z herbatką z miodkiem
Znów parę dni do was nie zawitałam i nie wiem jak was nadrobię
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
strawbery będzie dobrze, trzymamy kciuki!!!
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciągle nie mogę zabrać się do pracy
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, odnosie tych WITAMIN.
pytalam mojego lekarza czy brac czy nie brac i powiedzial tak. ze niestety poczatek ciazy wypadl na jesien i zime i tak prawde mowiac, na polkach sklepowych jest duzo mniej warzy i owocow niz latem. a jak juz sa to sa pryskane, sprowadzane i wybor ich jest mniejszy. duzo mrozonych warzyw sie zimą je i przetrowow, a jak wiadomo, to juz nie jest to samo co świeże warzywa. jesli ktoś ma możliwość wyboru przez cały rok to super, ale niestety zwykłego Nowaka nie stać na organiczne zdrowe, różnorodne warzywa cały rok. więc nie ukrywajmy, ale to co jemy zimą jest pozbawione w dużym stopniu witamin i mikroelementów. więc suplementy diety jaknajbardziej. oczywiscie z glową ![]() i ja się z tym zgadzam. bo tam siadłam i pomyslałam ile ja to jem latem warzyw, co drugi dzien leczo, cukinie nadziewane, papryki, szpinak, brukselka kalafior i fasolka szparagowa z ogrodu. kapusty i surówki i sałatki codziennie. do tego codziennie owoce, i nie tylko jabłka czy gruszki, ale i porzeczki, śliwki, czereśnie. a teraz latem to co, szpinak mrożony, pomidory z importu, ledwo czerwone, a o prawdziwych czereśniach truskawkach czy jagodach można zapomnieć. także ja biorę witaminy które ciężko mi znaleźć w dostępnych produktach. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-12-10 o 11:36 |
|
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
Musze sobie zapisac moje wszystkie pytania do pana gina bo jak zwykle z nerwow wszystko zapomne
|
|
|
|
#3046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() strawberry162 powodzenia : kciuki:![]() Anulka_p współczuję takiej roboty, bo praca tego nazwać się nie da. Może porozmawiaj z TŻetem czy warto żebyś się tak psychicznie i fizycznie przemęczała? eveewe to ucałuj Marysie i kciuki za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej! Tez szukam takiego bodziaka dla TZ mogłabyś podesłać link
|
|
|
|
|
#3048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że Tż się bardzo wzruszy, a banan jeszcze cały wieczór nie zejdzie mu z twarzy ![]() Ja też rano zmierzyłam się, w tym samym miejscu co wczoraj wieczorem i było tyle samo...^^ Cytat:
![]() Cytat:
![]() I za tydzień o tej porze będę jechać do rodzinnego domu ![]() Coraz bliżej święta....
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawialiśmy o tym i ustaliliśmy, że spróbuję pomęczyć się jeszcze przez grudzień, styczeń i luty. Przez zimę małż ma mniej pracy, więc to będzie dla nas ciężki czas, ale na wiosnę znowu się poprawi i wtedy odejdę. Jeśli jednak będę się za bardzo stresować, to tych ustaleń nie będziemy się trzymać sztywno i odejdę wcześniej.
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiazo witaj wśród nas
![]() strawberry162 trzymam ogromne wszystko będzie dobrzecoś jeszcze miałam, tyle się u mnie dzieje... aha prenalen ten syrop w aptece facet mi tłumaczył że sens brania tego syropu jest do 4 m-ca ciąży, potem to już inne witaminy są potrzebne.
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz namiętnie poszukuje masła do ciała eveline... I nie wiedziałam, ze jest tak ciężko dostępne! ale spisałam już sobie ze strony producenta listę drogerii i mam nadzieję, że w którejś go w końcu znajdę! ![]() No i mam zamówioną jedną książkę w empiku ale to mają dzwonić kiedy przyjdzie ![]() I wszystko Ale to dobrze, bo to mimo, ze przyjemne to jednak męczące zajęcie---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() (choć w smaku nie jest najlepszy )Jak to się trzeba poświęcać dla takiego Małego Szkraba
|
|
#3053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane mamuśki w ten mroźny dzień
Widzę, że poruszacie temat witamin. Ja też właśnie nie wiem jakie brać. Pewnie od następnej wizyty u gin (28.12.) będę musiała już jakieś zacząć brać bo mi się kwas foliowy skończy. Mam nadzieję, że jeśli mi pani doktor jakieś przepisze to będą to jakieś małe tabletki, bo kapsułek to ja na pewno nie przełknę Jeśli chodzi o prezenty to ja jeszcze żadnego nie mam A dzisiaj zamierzam umyć okno. Od czegoś trzeba zacząć porządki świąteczne ![]() strawberry162 trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o tą witaminę A to ona ma podobno różne postacie i tych silniejszych (retinoidów) w ciąży należy unikać. Słabsze formy (palmitynian retinolu czy beta karoten) są bezpieczne dla kobiet w ciąży, więc sądzę że jeśli jest zestaw wit dla kobiet w ciąży właśnie to zawiera bezpieczną formę wit A
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My wigilię jemy najpierw z moja rodzinką a potem jedziemy do teściowej. Nie mamy tam takiej nerwówki jak Ty ale też z żalem wychodzimy od moich rodziców bo u nas jest taka rodzinna, świąteczna atmosfera a tam... no nie ma żadnej atmosfery Przykro mi się zrobiło jak mój jeszcze narzeczony pierwszy raz spędził u mnie święta i powiedział, że pierwszy raz czuje taka prawdziwa świąteczną atmosferę... echCytat:
|
||
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój TŻ to się nie mógł napatrzeć na pierwszym USG, zdjęć później też nie chciał odstąpić, musiałam czekać aż się nacieszy. No cóż, chyba się zakochał więc muszę mu wybaczyć
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Konto usunięte
|
Falvit Mama powinien być bezpieczny dla kobiet w ciąży.
|
|
|
|
#3059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mężowi już w pracy nie pomagam bo za zimno i nie chcemy bobasa przeziębić a tak to jak niemowlę, ciągle bym spała i budziła się tylko na jedzonko ![]() Cytat:
znam ten zimowy zastój, mój mąż tez zimą "wegetuje" i zarabia tyle żeby ledwo biznes utrzymać ale latem się odkuje. Ja niestety nie zdążyłam znaleźć pracy zanim zaszłam w ciążę i teraz będziemy mieć ciężko z kaską. Ale damy radę przecież! Teraz mamy w brzuszkach dodatkową motywację ![]() A jaki w ogóle głupi sen miałam dzisiaj Śniło mi się, że upadłam na brzuch i przestraszyłam się o dzidzię a mój się wcale nie przejął, więc zebrałam manele i psa (którego nie mamy ) i odwołałam ślub... a my przecież już po ślubie![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Moja fasolka ma 2 mm. Termin porodu wg kalkulatorów wypada mi na początku sierpnia. Moją ciążę gin potwierdził w mikołajki (najlepszy prezent jaki dostałam). Jeszcze nie wiem nic, gin powiedział, że ustalimy wszystko jak zobaczymy już dzieciaczka. Następną wizytę mam na 27.

KCIUKI DLA ADASIA

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)