Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 12:46   #961
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Przyszły mi właśnie książki dla Lu z empiku i mam zabawę haha

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:50   #962
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
hej

My wstaliśmy przed 9, choć mała wstała o 6,30 i zasnęła na godzinkę przed 8.
Jak zasypia sama to o wiele lepiej śpi i o wiele dłużej.

A ja tak skromnie powiem że mam dzisiaj urodziny i częstuję tortem
P.S. i tak już ktoś mi zdążył zepsuć humor :/
Spóźnione, ale szczere - Kochana wszystkiego najlepszego, pociechy z Igusi i poprawy u męża!

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Patrzcie co moje dziecko od rana wyczynia!!!!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cześć!
Z okazji 5 miesiąca Tynia stawia coś na kolację (cannelloni i sałatka) oraz na deser (czekolada na gorąco z piankami)

Super zakupki! Gosia też miała bodziaki z tatusiowym napisem, ale już jej są niestety za małe...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy dziś na paradzie Mikołajów, którą Fabi przespał a później poszliśmy do cukierni. Mały się darł, wyrywał mi ciastko i wkładał sobie do buzi, więc dałam mu troszkę biszkopta ale był szczęśliwy a potem w domu zjadł ziemniaka (bo my jedliśmy obiad, to i on chciał) i wieczorem dostał 6 łyżeczek jabłka z marchewką Dzień był super
Mały żarłok! Fajnie, że wszystko z chęcią je .
My wczoraj byliśmy odwiedzić Mikołaja (w naszym centrum handlowym można było zrobić sobie zdjęcie z Mikołajem, który obdarowywał dzieciaki upominkami, były tez 2 żywe renifery), niestety kolejka była masakryczne długa i Gosia straciła cierpliwość, więc wróciłyśmy do domu...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ahoj.

to rok temu Emil został poczęty

A my wczoraj stroiliśmy mieszkanie lampkami i innymi gadżetami świątecznymi jak ja to lubię

zastanawiam się jak nam te chrzciny wyjdą....W sobotę teście byli, Emil płakał na ich widok za rzadko się widują. A jak nam tak w domu będzie płakał jak wszyscy będą? Pomijam już kościół.....
W tym dniu będzie 5 chrztów
z okazji roczku!
Nie mogę sie doczekać strojenia choinki i mieszkania. W tym tyg. pojedziemy kupić jakieś ładne drzewko .

My bardzo często odwiedzamy teściów, żeby mała się do nich przyzwyczaiła, bowiem teściowa będzie się nią opiekowała jak ja wrócę do pracy.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

przyszłam sie pochwalic ze mamy pierwszego ząbka

po prawej stronie na dole
Super! dla Rozalki!!!

Muszę się Wam pochwalić jak moje dziecko ładnie śpi - zresztą zawsze przesypiała całe noce. Zasypia ok. 21:30 lub 22, wtedy daję jej troszkę mleczka ok. 1-2 w nocy (nie mogę spać i daję jej mleko w śpiku) i ona śpi do 9-9:30 rano. Wtedy znowu mleko, ale już leży ze mną w łóżku i śpi jeszcze do 11-12. Dziś śpi z tatą, bo miał nockę i ona jeszcze śpi!
Wtedy w ciągu reszty dnia ma jedną drzemkę ok. 17 (pół godziny do godziny). Mały śpioch mi rośnie - po tatusiu .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:02   #963
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić jak moje dziecko ładnie śpi - zresztą zawsze przesypiała całe noce. Zasypia ok. 21:30 lub 22, wtedy daję jej troszkę mleczka ok. 1-2 w nocy (nie mogę spać i daję jej mleko w śpiku) i ona śpi do 9-9:30 rano. Wtedy znowu mleko, ale już leży ze mną w łóżku i śpi jeszcze do 11-12. Dziś śpi z tatą, bo miał nockę i ona jeszcze śpi!
Wtedy w ciągu reszty dnia ma jedną drzemkę ok. 17 (pół godziny do godziny). Mały śpioch mi rośnie - po tatusiu .
Ehh nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę... Mój Ancymonek kładzie się spać o 20, o 22:30 się budzi na cyca, potem o 1:30 znowu, potem o 4 a o 6 a nawet czasem przed 6 już jest wyspany... W ciągu dnia strzela sobie 2-3 półgodzinówki i budzi z rykiem... MASAKRA
Stary 2012-12-10, 13:06   #964
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ehh nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę... Mój Ancymonek kładzie się spać o 20, o 22:30 się budzi na cyca, potem o 1:30 znowu, potem o 4 a o 6 a nawet czasem przed 6 już jest wyspany... W ciągu dnia strzela sobie 2-3 półgodzinówki i budzi z rykiem... MASAKRA

Gosia wrodziła się w tatusia. Nie dość, że jest do niego baaardzo podobna z urody, to jeszcze podobne zwyczaje mają . Zresztą ja też zawsze lubiłam pospać ale nie aż tak długo .
Stary 2012-12-10, 13:08   #965
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a ja Ci powiem czemu, skok rozwojowy

też to przechodziliśmy
Dzięki za tę informację! To daje nadzieję, że przejdzie!

Cytat:
hej dziewczyny

Super, że tak bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No tak, a potem, że nie masz czasu być na bieżąco

My jesteśmy po szczepieniu - to znaczy Martynka - 8 kg żywej wagi

Co do rozkładu dnia, to wygląda mniej więcej tak, że ok. 11 wstajemy, trochę ogarniamy się, potem spacerek, po nim obiadek warzywny (wsuwa objętość pełnego słoiczka - też takie pytanie padło), potem się bawimy. Zanim tż wróci z pracy (wraca ok. 19.30) jeszcze Mała trochę (czasem to kwadrans, a czasem 1,5 h) śpi - zwykle na ręce, bo jak odłożę, to śpi krócej (mój wybór ) Potem zabawa, kąpiel ok. 20, no i sen ostatnio o 22, a tak to koło północy. W nocy trochę się kręci, budzi na jedzenie czasem co 3, a czasem co 6 godzin. Jedzenie jak jest głodna, bo czasem naprawdę długo potrafi nie jeść i nie da się jej nic podać. Czasem spacer jest o 15-16 (teraz już raczej nie, bo mróz straszny w tych godzinach) i trwa 2-3 godzin. Bardzo nieregularnie to u nas wygląda i w sumie nie wiem, jak to robicie, że macie taki piękny rytm. Czasem idzie się na zakupy, czasem jedzie gdzieś wieczorem, je na mieście, wychodzi do kościoła, czy w odwiedziny i to wygląda różnie.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Martynka dziękuje za wszystkie życzenia

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-12-10 o 13:09
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:10   #966
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
ładna waga! Jak Martynka zniosła szczepienie?
Stary 2012-12-10, 13:14   #967
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale nadrabia się za to wygodniej
wygodniej - tak, ale co to za wygoda, skoro nie mogę cytować postów, na które odpowiem, bo odpowiadam i tak zawsze z laptopa

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
mam zamiar kupić misia z akcji TVN 2012-depoison widziałaś Zosię???
http://allegro.pl/podaruj-misia-2012...859678878.html
widziałam, hehe.
Ale że nie jestem wielbicielką takich misiów, to nic z tym nie robię. Wiem, że to idzie na cele charytatywne, ale powiem szczerze, że wspomagać wolę koty (właśnie - gdyby któraś kocia mama miała kasy w nadmiarze, to tylko informuję , że np. Koteria zbiera teraz na kocie budki, by pomóc bezdomnym kotom przetrwać zimę). Jakoś mam wrażenie, że ludziom pomoże wiele osób, a kotom - tylko wielbiciele kotów. A potrzeby też są ogromne

Cytat:
hej dziewczyny

no to brawo! świetna wiadomość Foty, Ciastek!

Cytat:
mi się do ząbków nie spieszy, niech jeszcze siedzą co by mała sutków mi nie masakrowała
obawiam się, że nie będziesz miała w tej kwestii nic do gadania

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Właśnie wyszła ode mnie przyjaciołka ze studiów... nocowała jedną noc i wróciła do siebie do Niemiec. Ehhh jej życie intelektualne kwitnie a ja cofam się w rozwoju...
znam to uczucie . Dlatego tak się cieszę, że ostatnio dostaję znów coraz więcej zleceń. Już nawet nie chodzi o kasę (to nigdy nie są kwoty jakoś szczególnie odczuwalne), ale o to, by nie zgłupieć do reszty

Wygrałam
http://www.ebay.de/itm/261137116510?...#ht_500wt_1288
http://www.ebay.de/itm/370706519697?...#ht_500wt_1288
i najlepsze - http://www.ebay.de/itm/281035209412?...#ht_500wt_1288

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:23   #968
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
No i już się nie mogę doczekać, pewnie w weekend zaliczymy może Krynicę? Wtedy zostawiłabym małą u rodziców, a po drodze ją odebrała Nie mogę się doczekać !!!!!!! Roczna przerwa to jednak strasznie długo
pumka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! myśleliśmy żeby go zabrać ale trochę się boję że takie kilkugodzinne pobyty na silnym mrozie to będzie dla niego za dużo. Znajomi zapraszają nas też na tydzień na słowację,mają tam domek z kominkiem zaraz przy stoku my nie byliśmy na nartach już w tamtym roku bo ciąża(chociaż w górach byliśmy)a 2 lata temu tż zerwał na stoku na słowacji wiązadło
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:29   #969
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ładna waga! Jak Martynka zniosła szczepienie?
Pisnęła tylko, ostatnio nawet się nie odezwała Najbardziej nie podobało jej się zakładanie kombinezonu

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Najlepsza zabawka mojego dziecka? Szelki do zapinania w bujaczku
Stary 2012-12-10, 13:33   #970
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo Tylko się witam i uciekam do małej. Dzisiaj jesteśmy u mojej mamy, ale mam nadzieję, że wieczorem wszystko nadrobię .

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:45   #971
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
znam to uczucie . Dlatego tak się cieszę, że ostatnio dostaję znów coraz więcej zleceń. Już nawet nie chodzi o kasę (to nigdy nie są kwoty jakoś szczególnie odczuwalne), ale o to, by nie zgłupieć do reszty

Wygrałam
http://www.ebay.de/itm/261137116510?...#ht_500wt_1288
http://www.ebay.de/itm/370706519697?...#ht_500wt_1288
i najlepsze - http://www.ebay.de/itm/281035209412?...#ht_500wt_1288
e dziewczyny przesadzacie z tym cofaniem- ja uważam, że jesteśmy do przodu, a bycie matką jest o wiele trudniejsze, niż rozwijanie się intelektualnie w końcu stanowimy nie tylko o sobie, ale i o tym maleństwie.
Super zakupy btw.
blueberry88za wagę córy

Ja muszę nowy kombinezon kupić Bo ten co mam niby na 74 jest ciasnawy, jak coś więcej pod niego założę, a młody miał go raz na sobie, jak było bardzo zimno i musieliśmy wyjść z domu. Kurcze sama nie wiem jak to możliwe, większość 74 jeszcze duża na niego jest. I weź tu kup coś niedrogiego a dobrego....Masakra

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:51   #972
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam się po bardzo intensywnym weekendzie, byliśmy na dwóch imprezkach rodzinnych, mały wynoszony przez wszystkie ciotki i wujków - dziś przez to nie chce leżeć;/ mam nadzieje że zapomni, no i dostał chodzik - pchacz i trochę kasy na zabawki

phdwao fajne zakupy "obowiązkowe" body też mamy, rozmiar 80 i tż twierdzi że to ulubione body małego
oo fajne prezenty zgarnął
ja kupiłam 86
Cytat:
Super zakupki! Gosia też miała bodziaki z tatusiowym napisem, ale już jej są niestety za małe...

Cytat:
wygodniej - tak, ale co to za wygoda, skoro nie mogę cytować postów, na które odpowiem, bo odpowiadam i tak zawsze z laptopa
noo to suchar

Byliśmy jednak na spacerku, potem zrobiłam małemu pierwsza zupke, blender sie super spisał, ma ly zjadł jej sporo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:54   #973
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
e dziewczyny przesadzacie z tym cofaniem- ja uważam, że jesteśmy do przodu, a bycie matką jest o wiele trudniejsze, niż rozwijanie się intelektualnie w końcu stanowimy nie tylko o sobie, ale i o tym maleństwie.
Super zakupy btw.
blueberry88za wagę córy

Ja muszę nowy kombinezon kupić Bo ten co mam niby na 74 jest ciasnawy, jak coś więcej pod niego założę, a młody miał go raz na sobie, jak było bardzo zimno i musieliśmy wyjść z domu. Kurcze sama nie wiem jak to możliwe, większość 74 jeszcze duża na niego jest. I weź tu kup coś niedrogiego a dobrego....Masakra
Pięknie to napisałaś!!! I ja się zgadzam!
Dzięki Jak mama dziś przyjdzie, to poproszę, żeby ją zmierzyła

Ja mam kombinezon z tej firmy Whoopi rozmiar 68 i jest nawet za duży, choć Mała wchodzi już w ciuszki 74.
Stary 2012-12-10, 13:57   #974
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Spóźnione, ale szczere - Kochana wszystkiego najlepszego, pociechy z Igusi i poprawy u męża!

Cytat:

Cytat:
obawiam się, że nie będziesz miała w tej kwestii nic do gadania :p

Cytat:
Byliśmy jednak na spacerku, potem zrobiłam małemu pierwsza zupke, blender sie super spisał, ma ly zjadł jej sporo
super

Mówię do Igi, "Dobra, choć Cię przebierzemy" a ona do mnie "nie dzisiaj"

Właśnie zrobiłam jedną fotoksiążkę, ta w porównaniu z tamtą co robiłam wcześniej to pryszczyk
Zaraz biorę się za następną

Wiem że to głupie pytanie, ale słuchacie Disco Polo? Ja nigdy nie słuchałam tak aby słuchać, ale odkąd jest Iga to w domu króluje ta muzyka
Stary 2012-12-10, 14:02   #975
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ale ze mnie ciapa nie zamówiłam jeszcze nic mikołajowego bo nie mogę się zdecydować chodzi o strój.szkoda że ten ze smyka nie wypalił

macie coś na oku
Stary 2012-12-10, 14:08   #976
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ale ze mnie ciapa nie zamówiłam jeszcze nic mikołajowego bo nie mogę się zdecydować chodzi o strój.szkoda że ten ze smyka nie wypalił

macie coś na oku
to http://www.hm.com/de/product/06571?article=06571-A mam na oku. Wolałabym jednak, aby było ciut tańsze, bo wystroję w to małą pewnie tylko raz. Dlatego poluję na aukcje - w zeszłym roku był ten sam model, ludzie teraz sprzedają. Tyle że sporo chętnych się na to teraz rzuca, obawiam się, że za mniej, niż 10 € (w tym już przesyłka) to nie kupię

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:21   #977
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dzięki dep

wygrałam! http://allegro.pl/show_item.php?item=2824346454
Stary 2012-12-10, 14:30   #978
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Pisnęła tylko, ostatnio nawet się nie odezwała Najbardziej nie podobało jej się zakładanie kombinezonu
dzielna dziewczynka!
Chyba wszystkie dzieci nie lubią ubierania kombinezonu...

Cytat:

Super!
Mojej jak miała 2 miesiące powiedziało się: "heloł" do naszego kumpla.
Mąż mówi do Gosi powiedz "cześć" a ona na to patrząc kumpla powiedziała "heloł" .

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Cytat:
to http://www.hm.com/de/product/06571?article=06571-A mam na oku. Wolałabym jednak, aby było ciut tańsze, bo wystroję w to małą pewnie tylko raz. Dlatego poluję na aukcje - w zeszłym roku był ten sam model, ludzie teraz sprzedają. Tyle że sporo chętnych się na to teraz rzuca, obawiam się, że za mniej, niż 10 € (w tym już przesyłka) to nie kupię
Świetne te pajacyki! Mojej chciałam kupić sukienkę mikołajkową, ale się zgapiłam i aukcja się skończyła. W święta będzie ubrana w bordową sukienkę, którą Wam kiedyś pokazywałam .
Stary 2012-12-10, 14:31   #979
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiu jeszcze co do odkurzacza muszę skorygować jedną rzecz - on normalnie nie jest super głośny, ale w połączeniu z turboszczotką już tak - ona jest chyba głośniejsza niż odkurzacz ale jak się użyje zwykłej szczotki (jak się odkurza podłogi) i zmniejszy trochę moc, to jest niezle
Ooo właśnie, ta turboszczotka jest tylko do dywanów?
My mamy zelmera odyssey. I też jest tam turboszczotka,lecz nigdy jej nie użyłam . Moi rodzice na gwiazdkę kupili nam dzisiaj dywan do pokoju . Ostatnio widzieli jak Patryś się męczy . Niby położę koc na podłodze,ale on i tak go ściąga rączkami i się ślizga . Więc zaproponowali ,że nam kupią dywan. Cieszę się

Cytat:
Startuje do raczkowania

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
U nas w domu jakoś pusto się zrobiło... mąż właśnie odwozi rodzinkę na lotnisko
Ech, i znów trzeba wrócić do codzienności...
Haniu a kiedy planujecie przyjechać do PL?

Cytat:
Jesteśmy po basenie i powiem tyle - REWELACJA! Lu na początku oczywiście musiała się popłakać, ale małżuś ją przytulał i się uspokajała, a pod koniec to już się nawet chichrać zaczęła, spodobało się jej Ogólnie zajęcia też bardzo fajnie prowadzone, przez bardzo sympatyczną babeczkę, jest w tym wszystkim też śpiewanie dzieciom, także wrażenia bardzo pozytywne.
Będziemy chodzić w czwartki na 18, mężowi się bardzo spodobało się zadeklarował, że jak tylko go w pracy nie zatrzymają to on będzie chodził

daj mu czas, jak będzie gotowy to się podniesie. A żeby wzmacniać rączki polecam ćwiczenia
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html

Nadalka brak słów, przytulam Cię bardzo, bardzo mocno
U mnie nie ma zajęć dla maluszków, a szkoda. Poszłabym z Patrysiem,ale kurcze nie jestem doświadczona,wolałabym żeby ktoś chociaż mi pokazał co i jak.
Masz jakieś majteczki wodoszczelne zakłądane na pampersa? Czy jak to wygląda?

Co do tego linka to może dać go na I stronę? Ćwiczę z Patryśkiem systematycznie i już widzę efekty

Cytat:
no u nas to samo, będziemy nieługo kupować większy, myslałam, że przepękamy w jednym zimę no dobra w końcu kupiłam w tym 5 10 15, 3 sztuki body w tym 1 z napisam I love dad, bluzkę i półspiochy
Mam te same body ,super są

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy dziś na paradzie Mikołajów, którą Fabi przespał a później poszliśmy do cukierni. Mały się darł, wyrywał mi ciastko i wkładał sobie do buzi, więc dałam mu troszkę biszkopta ale był szczęśliwy a potem w domu zjadł ziemniaka (bo my jedliśmy obiad, to i on chciał) i wieczorem dostał 6 łyżeczek jabłka z marchewką Dzień był super
Ale Fabiś to pocieszny chłopiec .

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ahoj.

to rok temu Emil został poczęty

zastanawiam się jak nam te chrzciny wyjdą....W sobotę teście byli, Emil płakał na ich widok za rzadko się widują. A jak nam tak w domu będzie płakał jak wszyscy będą? Pomijam już kościół.....
W tym dniu będzie 5 chrztów
Ad1. hihi
Ad2. Ale dużo !! My byliśmy sami.A ile osób zapraszacie?

Cytat:
hej dziewczyny

Super!!!!!!!

Wanilko gratuluję ząbka!!!!!

Kurde,jak ja marzę,żeby Patrysiowi wyszedł ten głupi ząb

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:37   #980
allebazi
Rozeznanie

hej jesteśmy już po. Pediatra zbadał Wojtusia i powiedział że nie widzi przeciwskazań że tego kataru to nie widać ale jeśli jest jak mówię to w ciągu tygodnia już by się coś z niego wykluło i jeśli mały jest pogodny i ma apetyt to wszystko w porządku. Waży 5600 - wkońcu ładny przyrost 700g w ciągu miesiąca. No i teraz zobaczymy co będzie dalej
Stary 2012-12-10, 14:41   #981
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
W marcu dopiero Czekamy na paszport Dorotki (w styczniu) i męża (w marcu). Prawdopodobnie polecimy na roczek jego chrześniaka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:50   #982
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej jesteśmy już po. Pediatra zbadał Wojtusia i powiedział że nie widzi przeciwskazań że tego kataru to nie widać ale jeśli jest jak mówię to w ciągu tygodnia już by się coś z niego wykluło i jeśli mały jest pogodny i ma apetyt to wszystko w porządku. Waży 5600 - wkońcu ładny przyrost 700g w ciągu miesiąca. No i teraz zobaczymy co będzie dalej
To super gratulacje
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:52   #983
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Ooo ale ładnie przybrał! U mnie Patryk przybrał ostatnio 570 g

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W marcu dopiero Czekamy na paszport Dorotki (w styczniu) i męża (w marcu). Prawdopodobnie polecimy na roczek jego chrześniaka
Długo czekacie na te paszporty .
A powiedz mi takie roczne dziecko już jest świadome,że wujek przyjechał,cieszy się itp.? Czy może wujek i ktoś obcy (kogo widzi pierwszy raz), są tak samo traktowani?

Pytam o to,ponieważ chrzestni Patryśka są w PL co 3 miesiące,i się zastanawiam,od którego momentu Patryk będzie kojarzył że "ciocia X to właśnie TA jego ukochana ciocia )

Ale zagmatwałam to wszystko,mam nadzieje że zrozumiesz co miałam na myśli

Jestem mamą

Stary 2012-12-10, 14:55   #984
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
gdybym chciała kupić sobie coś do ubrania, to uciekłabym stamtąd po 30 sekundach. Bo u nas też tłumy i bajzel.
Ale za to na pięterku... tam gdzie rzeczy do domu i dla dzieci...
No, po prostu zapomnieć się można

aha, tu też często można kupić w TK Maxxie torby Fossil (niektóre bardzo mi się podobają). Wywalić 250€ na torebkę - no way! ale jak jest przeceniona na te 70... cóż, czasem trudno się oprzeć
Może dam temu sklepowi szansę, tylko kiedy sie tam wybiorę Z antysklepowym M to awykonalne
Cytat:
Nadalka ciężko miałaś mnie też dopadł baby blues i ryczałam z byle powodu,teraz mi się śmiać chce ale potrafiłam płakać dlatego że nie mogę zjeść czereśni
Oj, też miałam deprechę I to równo 2 miesiące. Ryczałam każdego dnia z bezsilności, żalu, dodatkowo moje dziecko nieźle dawało mi w kość
Cytat:
Mała zaczęła używać słów : da-da a co najważniejsze ta-ta a najczęściej woła - kiedy jest głodna i bardzo jej się nudzi ma-ma

I woła seriami "ma-ma! ma-ma ma-ma! da-da ma-ma!"
Super!!!!!!!!!!!nie mogę się doczekać
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
przyszłam tylko pochwalić się że przebił nam się pierwszy ząbek już rozumiem skąd te potoki śliny i dni marudy
Brawo, gratulujemy!!!!
Cytat:
hej

A ja tak skromnie powiem że mam dzisiaj urodziny i częstuję tortem
P.S. i tak już ktoś mi zdążył zepsuć humor :/
Wszystkiego najlepszego kochana A tż się nie przejmuj, nie jest tego wart
Cytat:
Próbuje raczkować rewelacja
Cytat:
Cześć!
Z okazji 5 miesiąca Tynia stawia coś na kolację (cannelloni i sałatka) oraz na deser (czekolada na gorąco z piankami)
NAjlepsze życzenia dla Zbaniusia
Cytat:
hej dziewczyny

Super pięknie, że tak bezproblemowo wyszedł

My jesteśmy po wizycie u pediatry. M waży już 7040g czyli praktycznie potroił wagę urodzeniową (brakuje 130g do tego) Ona się szmerów w sercu nie dosłuchała ale po nowym roku mamy zrobić echo serca. Za 2 tyg, będziemy się przymierzać do rozszerzania diety, mamy to robić bardzo ostrożnie z uwagi na alergię na mleko krowie. Gluten dopiero za 1,5-2 miesiące
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:56   #985
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy zelmera odyssey. I też jest tam turboszczotka,lecz nigdy jej nie użyłam . Moi rodzice na gwiazdkę kupili nam dzisiaj dywan do pokoju . Ostatnio widzieli jak Patryś się męczy . Niby położę koc na podłodze,ale on i tak go ściąga rączkami i się ślizga . Więc zaproponowali ,że nam kupią dywan. Cieszę się

U mnie nie ma zajęć dla maluszków, a szkoda. Poszłabym z Patrysiem,ale kurcze nie jestem doświadczona,wolałabym żeby ktoś chociaż mi pokazał co i jak.

Co do tego linka to może dać go na I stronę? Ćwiczę z Patryśkiem systematycznie i już widzę efekty
nie tylko, można jej używać na parkietach ale ostrzegam, że wtedy hałas jest straszny
mówiłam, że koc na podłodze to słabe rozwiązanie a jak już dziecko wprawia się do raczkowania, to zupełnie odpada

są specjalne pieluchy do pływania - alb o huggies little swimmers albo rossmanowskie. Znaczy ja takie znam, może są i innych firm

co do linka, to trzeba się do Nadalki uśmiechnąć, żeby wrzuciła

Stary 2012-12-10, 15:03   #986
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Długo czekacie na te paszporty .
A powiedz mi takie roczne dziecko już jest świadome,że wujek przyjechał,cieszy się itp.? Czy może wujek i ktoś obcy (kogo widzi pierwszy raz), są tak samo traktowani?

Pytam o to,ponieważ chrzestni Patryśka są w PL co 3 miesiące,i się zastanawiam,od którego momentu Patryk będzie kojarzył że "ciocia X to właśnie TA jego ukochana ciocia )

Ale zagmatwałam to wszystko,mam nadzieje że zrozumiesz co miałam na myśli
Na paszporty czekamy po 3 miesiące. Papiery Dorotki (i Marysi, ale będą w jednym czasie) składaliśmy w październiku, a mąż dopiero tydzień temu (okazało się, że ma pęknięty dowód, a z takim mogliby go nie przepuścić na lotnisku ).

Dorotka kojarzy kto jest kto, ale ona ma 2,5 roku Jak dzwonimy na skype do rodziców czy teściów to wie z kim "gada" Mojego brata też kojarzy.
Marysia pierwszy raz spotkała dziadka (mojego teścia) i mojego brata. Moją mamę w sumie też, bo jak wyjeżdżała, to mała miała miesiąc.
Zareagowała trochę płaczliwie na gości, bo przyjechali w nocy, a ona była rozbudzona. I przez nadmiar emocji długo w noc nie mogła zasnąć Ale rano już było ok, nawet broda mojego brata jej nie przeraziła (ale pewnie dlatego, że mąż nosi podobną). Przez kolejne dni już u każdego chętnie na rękach lądowała
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:06   #987
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Startuje do raczkowania

Mam te same body ,super są

Ale Fabiś to pocieszny chłopiec .

Ad1. hihi
Ad2. Ale dużo !! My byliśmy sami.A ile osób zapraszacie?

Super!!!!!!!

Wanilko gratuluję ząbka!!!!!

Kurde,jak ja marzę,żeby Patrysiowi wyszedł ten głupi ząb
15 dorosłych 4 dzieci

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:09   #988
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Pięknie to napisałaś!!! I ja się zgadzam!
Dzięki Jak mama dziś przyjdzie, to poproszę, żeby ją zmierzyła

Ja mam kombinezon z tej firmy Whoopi rozmiar 68 i jest nawet za duży, choć Mała wchodzi już w ciuszki 74.
dowód, że się nie cofam intelektualnie
U mnie 68 też jeszcze dobry i dlatego mnie to 74 dziwi.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Próbuje raczkować rewelacja

My jesteśmy po wizycie u pediatry. M waży już 7040g czyli praktycznie potroił wagę urodzeniową (brakuje 130g do tego) Ona się szmerów w sercu nie dosłuchała ale po nowym roku mamy zrobić echo serca. Za 2 tyg, będziemy się przymierzać do rozszerzania diety, mamy to robić bardzo ostrożnie z uwagi na alergię na mleko krowie. Gluten dopiero za 1,5-2 miesiące
Ad1)
Ad2) no i dobrze, że gluten później- im później tym lepiej

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:15   #989
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Wspaniałe wieści .
My na echu serca byliśmy już 2 razy. Teraz jedziemy w kwietniu.

Cytat:
nie tylko, można jej używać na parkietach ale ostrzegam, że wtedy hałas jest straszny
mówiłam, że koc na podłodze to słabe rozwiązanie a jak już dziecko wprawia się do raczkowania, to zupełnie odpada

są specjalne pieluchy do pływania - alb o huggies little swimmers albo rossmanowskie. Znaczy ja takie znam, może są i innych firm

co do linka, to trzeba się do Nadalki uśmiechnąć, żeby wrzuciła
Ooo widzisz. A w tej instrukcji do odkurzacza tż wyczytał ,że to do dywanów.Więc schowaliśmy ją . Dzisiaj spróbuje jej użyć
Wlaśnie czytałam wcześniej jak pisałaś o tym, i miałam dywan kupić w Lidlu był w sobote 170x230 za 149 zł (a jakieś 2-3, tygodnie temu kosztował 119 zł ). Ale rodzice powiedzieli,że kupią nam gruby dywan ,żeby młodemu dupka nie zmarzła
Ja myślałam,że to są takie majteczki ,które zakłada się na zwykłego pampersa
Jak małż wróci z pracy,to może pogadam z nim o tym basenie,tylko kurcze nawet nie będę wiedziała jak Patryśka trzymać

Byłam dzisiaj na spacerku na termometrze -7 . I moje dziecko było takie spokojne . Najpierw się uśmiechał,później rozglądał,zaczął ziewać i kimał sobie . Nie pamiętam kiedy ostatni raz spacer był taki spokojny . Posłuchałam Waszych rad : nakarmiłam go, chwile bujał się w huśtawce , jak go ubierałam to już prawie przysypiał - zero płaczu czy krzyku CUD

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Co do glutenu,to ja będę wprowadzała później.Raz,że młody ma alergie-niewiadomo na co :/, dwa że póki co wstrzymałam się z rozszerzaniem diety,bo Patryś płakał. Więc czekam aż skończy 6 miesięcy. Jeśli nie będzie płakał po nowych posiłkach,to myśle,że w 8 miesiącu spróbujemy z glutenem.

Jestem mamą

Stary 2012-12-10, 15:17   #990
agunia82
Zakorzenienie

Książeczki przeszły test jakości u nas ostatnio wszystko musi przejść test jakości, nawet pieluchy przed założeniem. Ja sobie pieluchę czystą szykuję, a Luśka ją bach do buzi i sprawdza, czy dobra

Karolina super wieści

Cytat:
Ooo widzisz. A w tej instrukcji do odkurzacza tż wyczytał ,że to do dywanów.Więc schowaliśmy ją . Dzisiaj spróbuje jej użyć
Wlaśnie czytałam wcześniej jak pisałaś o tym, i miałam dywan kupić w Lidlu był w sobote 170x230 za 149 zł (a jakieś 2-3, tygodnie temu kosztował 119 zł ). Ale rodzice powiedzieli,że kupią nam gruby dywan ,żeby młodemu dupka nie zmarzła

Jak małż wróci z pracy,to może pogadam z nim o tym basenie,tylko kurcze nawet nie będę wiedziała jak Patryśka trzymać
no bo właściwie to jest głównie do dywanów, bo z parkietu to i zwykła szczotka spokojnie zbiera cały brud, gorzej z dywanami i dlatego zaprojektowano turboszczotkę

a na basenie to dziecko trzyma się pod paszkami, przodem lub tyłem do siebie, uważając cały czas, czy twarz nie zanurza się w wodzie (chyba, że chce się to celowo zrobić). A na chwilę "odpoczynku" układa się dziecko tyłem do siebie z głową opartą na barku. I raz dziecko "pływa" na brzuszku, raz na plecach.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości