|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Przyszły mi właśnie książki dla Lu z empiku i mam zabawę haha
|
#962 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My wczoraj byliśmy odwiedzić Mikołaja (w naszym centrum handlowym można było zrobić sobie zdjęcie z Mikołajem, który obdarowywał dzieciaki upominkami, były tez 2 żywe renifery), niestety kolejka była masakryczne długa i Gosia straciła cierpliwość, więc wróciłyśmy do domu... Cytat:
z okazji roczku!Nie mogę sie doczekać strojenia choinki i mieszkania. W tym tyg. pojedziemy kupić jakieś ładne drzewko My bardzo często odwiedzamy teściów, żeby mała się do nich przyzwyczaiła, bowiem teściowa będzie się nią opiekowała jak ja wrócę do pracy. Cytat:
dla Rozalki!!!Muszę się Wam pochwalić jak moje dziecko ładnie śpi - zresztą zawsze przesypiała całe noce. Zasypia ok. 21:30 lub 22, wtedy daję jej troszkę mleczka ok. 1-2 w nocy (nie mogę spać i daję jej mleko w śpiku) i ona śpi do 9-9:30 rano. Wtedy znowu mleko, ale już leży ze mną w łóżku i śpi jeszcze do 11-12. Dziś śpi z tatą, bo miał nockę i ona jeszcze śpi! Wtedy w ciągu reszty dnia ma jedną drzemkę ok. 17 (pół godziny do godziny). Mały śpioch mi rośnie - po tatusiu .
|
||||||
|
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia wrodziła się w tatusia. Nie dość, że jest do niego baaardzo podobna z urody, to jeszcze podobne zwyczaje mają . Zresztą ja też zawsze lubiłam pospać ale nie aż tak długo .
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za tę informację! To daje nadzieję, że przejdzie!
Cytat:
![]() No tak, a potem, że nie masz czasu być na bieżąco ![]() My jesteśmy po szczepieniu - to znaczy Martynka - 8 kg żywej wagi ![]() Co do rozkładu dnia, to wygląda mniej więcej tak, że ok. 11 wstajemy, trochę ogarniamy się, potem spacerek, po nim obiadek warzywny (wsuwa objętość pełnego słoiczka - też takie pytanie padło), potem się bawimy. Zanim tż wróci z pracy (wraca ok. 19.30) jeszcze Mała trochę (czasem to kwadrans, a czasem 1,5 h) śpi - zwykle na ręce, bo jak odłożę, to śpi krócej (mój wybór ) Potem zabawa, kąpiel ok. 20, no i sen ostatnio o 22, a tak to koło północy. W nocy trochę się kręci, budzi na jedzenie czasem co 3, a czasem co 6 godzin. Jedzenie jak jest głodna, bo czasem naprawdę długo potrafi nie jeść i nie da się jej nic podać. Czasem spacer jest o 15-16 (teraz już raczej nie, bo mróz straszny w tych godzinach) i trwa 2-3 godzin. Bardzo nieregularnie to u nas wygląda i w sumie nie wiem, jak to robicie, że macie taki piękny rytm. Czasem idzie się na zakupy, czasem jedzie gdzieś wieczorem, je na mieście, wychodzi do kościoła, czy w odwiedziny i to wygląda różnie.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Martynka dziękuje za wszystkie życzenia Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-12-10 o 13:09 |
|
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#967 | ||||
|
Zadomowienie
|
wygodniej - tak, ale co to za wygoda, skoro nie mogę cytować postów, na które odpowiem, bo odpowiadam i tak zawsze z laptopa
![]() Cytat:
Ale że nie jestem wielbicielką takich misiów, to nic z tym nie robię. Wiem, że to idzie na cele charytatywne, ale powiem szczerze, że wspomagać wolę koty (właśnie - gdyby któraś kocia mama miała kasy w nadmiarze, to tylko informuję , że np. Koteria zbiera teraz na kocie budki, by pomóc bezdomnym kotom przetrwać zimę). Jakoś mam wrażenie, że ludziom pomoże wiele osób, a kotom - tylko wielbiciele kotów. A potrzeby też są ogromne ![]() Cytat:
świetna wiadomość Foty, Ciastek! ![]() Cytat:
Cytat:
. Dlatego tak się cieszę, że ostatnio dostaję znów coraz więcej zleceń. Już nawet nie chodzi o kasę (to nigdy nie są kwoty jakoś szczególnie odczuwalne), ale o to, by nie zgłupieć do reszty ![]() Wygrałam ![]() http://www.ebay.de/itm/261137116510?...#ht_500wt_1288 http://www.ebay.de/itm/370706519697?...#ht_500wt_1288 i najlepsze - http://www.ebay.de/itm/281035209412?...#ht_500wt_1288
|
||||
|
|
|
#968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Pisnęła tylko, ostatnio nawet się nie odezwała
Najbardziej nie podobało jej się zakładanie kombinezonu![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Najlepsza zabawka mojego dziecka? Szelki do zapinania w bujaczku
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Tylko się witam i uciekam do małej. Dzisiaj jesteśmy u mojej mamy, ale mam nadzieję, że wieczorem wszystko nadrobię .
|
|
|
|
#971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu stanowimy nie tylko o sobie, ale i o tym maleństwie.Super zakupy btw. blueberry88 za wagę córyJa muszę nowy kombinezon kupić |
|
|
|
|
#972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam 86 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy jednak na spacerku, potem zrobiłam małemu pierwsza zupke, blender sie super spisał, ma ly zjadł jej sporo
|
|||
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Jak mama dziś przyjdzie, to poproszę, żeby ją zmierzyła![]() Ja mam kombinezon z tej firmy Whoopi rozmiar 68 i jest nawet za duży, choć Mała wchodzi już w ciuszki 74. |
|
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówię do Igi, "Dobra, choć Cię przebierzemy" a ona do mnie "nie dzisiaj" Właśnie zrobiłam jedną fotoksiążkę, ta w porównaniu z tamtą co robiłam wcześniej to pryszczyk ![]() Zaraz biorę się za następną ![]() Wiem że to głupie pytanie, ale słuchacie Disco Polo? Ja nigdy nie słuchałam tak aby słuchać, ale odkąd jest Iga to w domu króluje ta muzyka
|
||
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ze mnie ciapa nie zamówiłam jeszcze nic mikołajowego bo nie mogę się zdecydować
![]() macie coś na oku
|
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dep
wygrałam! |
|
|
|
#978 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzielna dziewczynka!Chyba wszystkie dzieci nie lubią ubierania kombinezonu... Cytat:
Mojej jak miała 2 miesiące powiedziało się: "heloł" do naszego kumpla. Mąż mówi do Gosi powiedz "cześć" a ona na to patrząc kumpla powiedziała "heloł" ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#979 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy zelmera odyssey. I też jest tam turboszczotka,lecz nigdy jej nie użyłam . Moi rodzice na gwiazdkę kupili nam dzisiaj dywan do pokoju Startuje do raczkowania ![]() Cytat:
Cytat:
Masz jakieś majteczki wodoszczelne zakłądane na pampersa? Czy jak to wygląda? Co do tego linka to może dać go na I stronę? Ćwiczę z Patryśkiem systematycznie i już widzę efektyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ad2. Ale dużo !! My byliśmy sami.A ile osób zapraszacie? Cytat:
Wanilko gratuluję ząbka!!!!! Kurde,jak ja marzę,żeby Patrysiowi wyszedł ten głupi ząb
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
hej jesteśmy już po. Pediatra zbadał Wojtusia i powiedział że nie widzi przeciwskazań że tego kataru to nie widać ale jeśli jest jak mówię to w ciągu tygodnia już by się coś z niego wykluło i jeśli mały jest pogodny i ma apetyt to wszystko w porządku. Waży 5600 - wkońcu ładny przyrost 700g w ciągu miesiąca. No i teraz zobaczymy co będzie dalej
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.A powiedz mi takie roczne dziecko już jest świadome,że wujek przyjechał,cieszy się itp.? Czy może wujek i ktoś obcy (kogo widzi pierwszy raz), są tak samo traktowani? Pytam o to,ponieważ chrzestni Patryśka są w PL co 3 miesiące,i się zastanawiam,od którego momentu Patryk będzie kojarzył że "ciocia X to właśnie TA jego ukochana ciocia )Ale zagmatwałam to wszystko,mam nadzieje że zrozumiesz co miałam na myśli
|
|
#984 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z antysklepowym M to awykonalne![]() Cytat:
I to równo 2 miesiące. Ryczałam każdego dnia z bezsilności, żalu, dodatkowo moje dziecko nieźle dawało mi w kość![]() Cytat:
Cytat:
Brawo, gratulujemy!!!!Cytat:
Próbuje raczkować ![]() Cytat:
Cytat:
pięknie, że tak bezproblemowo wyszedł![]() My jesteśmy po wizycie u pediatry. M waży już 7040g czyli praktycznie potroił wagę urodzeniową ) Ona się szmerów w sercu nie dosłuchała ale po nowym roku mamy zrobić echo serca. Za 2 tyg, będziemy się przymierzać do rozszerzania diety, mamy to robić bardzo ostrożnie z uwagi na alergię na mleko krowie. Gluten dopiero za 1,5-2 miesiące
|
|||||||
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówiłam, że koc na podłodze to słabe rozwiązanie a jak już dziecko wprawia się do raczkowania, to zupełnie odpadasą specjalne pieluchy do pływania - alb o huggies little swimmers albo rossmanowskie. Znaczy ja takie znam, może są i innych firm co do linka, to trzeba się do Nadalki uśmiechnąć, żeby wrzuciła
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Dorotka kojarzy kto jest kto, ale ona ma 2,5 roku Jak dzwonimy na skype do rodziców czy teściów to wie z kim "gada" Mojego brata też kojarzy.Marysia pierwszy raz spotkała dziadka (mojego teścia) i mojego brata. Moją mamę w sumie też, bo jak wyjeżdżała, to mała miała miesiąc. Zareagowała trochę płaczliwie na gości, bo przyjechali w nocy, a ona była rozbudzona. I przez nadmiar emocji długo w noc nie mogła zasnąć Ale rano już było ok, nawet broda mojego brata jej nie przeraziła (ale pewnie dlatego, że mąż nosi podobną ). Przez kolejne dni już u każdego chętnie na rękach lądowała
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#988 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie 68 też jeszcze dobry i dlatego mnie to 74 dziwi. Cytat:
Ad2) |
|||
|
|
|
#989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My na echu serca byliśmy już 2 razy. Teraz jedziemy w kwietniu. Cytat:
Wlaśnie czytałam wcześniej jak pisałaś o tym, i miałam dywan kupić w Lidlu był w sobote 170x230 za 149 zł (a jakieś 2-3, tygodnie temu kosztował 119 zł ). Ale rodzice powiedzieli,że kupią nam gruby dywan ,żeby młodemu dupka nie zmarzła Ja myślałam,że to są takie majteczki ,które zakłada się na zwykłego pampersa Jak małż wróci z pracy,to może pogadam z nim o tym basenie,tylko kurcze nawet nie będę wiedziała jak Patryśka trzymać ![]() Byłam dzisiaj na spacerku na termometrze -7 . I moje dziecko było takie spokojne . Nie pamiętam kiedy ostatni raz spacer był taki spokojny . Posłuchałam Waszych rad : nakarmiłam go, chwile bujał się w huśtawce , jak go ubierałam to już prawie przysypiał - zero płaczu czy krzyku CUD ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Co do glutenu,to ja będę wprowadzała później.Raz,że młody ma alergie-niewiadomo na co :/, dwa że póki co wstrzymałam się z rozszerzaniem diety,bo Patryś płakał. Więc czekam aż skończy 6 miesięcy. Jeśli nie będzie płakał po nowych posiłkach,to myśle,że w 8 miesiącu spróbujemy z glutenem.
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Książeczki przeszły test jakości
u nas ostatnio wszystko musi przejść test jakości, nawet pieluchy przed założeniem. Ja sobie pieluchę czystą szykuję, a Luśka ją bach do buzi i sprawdza, czy dobra ![]() Karolina super wieści ![]() Cytat:
![]() a na basenie to dziecko trzyma się pod paszkami, przodem lub tyłem do siebie, uważając cały czas, czy twarz nie zanurza się w wodzie (chyba, że chce się to celowo zrobić). A na chwilę "odpoczynku" układa się dziecko tyłem do siebie z głową opartą na barku. I raz dziecko "pływa" na brzuszku, raz na plecach.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Tynia stawia coś na kolację (cannelloni i sałatka) oraz na deser (czekolada na gorąco z piankami) 
a później poszliśmy do cukierni. Mały się darł, wyrywał mi ciastko i wkładał sobie do buzi, więc dałam mu troszkę biszkopta
Dzień był super 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Dlatego tak się cieszę, że ostatnio dostaję znów coraz więcej zleceń. Już nawet nie chodzi o kasę (to nigdy nie są kwoty jakoś szczególnie odczuwalne), ale o to, by nie zgłupieć do reszty 

w końcu stanowimy nie tylko o sobie, ale i o tym maleństwie.