|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Moja dziś szaleju jakiegoś dostała. Czuję ją non stop od samego rana
|
|
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękne brzuszki dziewczyny. Ja mam takie rozstępy że szok. Gotuję żurek i idę wieszać dzieciowe ciuszki. |
||
|
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bardzo dobrze, niech se nie mysli ze mu tak łatwo z tobą pojdzie ![]() ja dzis tez pomidorowka z wczorajszego rosołu, kurczak i ziemniaki - czyli dupy nie urywa ![]() niestetty nie mam nic na surówkę ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech szaleją jak najwięcej ![]() Cytat:
Ja smaruję 3 razy dziennie brzuchol i co?? g.o.w.n.o to daje. Mam na brzuchu coraz więcej rozstępów
|
|
#3485 |
|
Lurker ;)
|
Delicjanka, Black- takie chude, brzuchate i bez rozstepow grrr!!!
Zazdroszcze ![]() Musze cos zjesc na cukrzycowy obiad, nie wiem co bo TZ w pracy i nie robie nic dla nas dwoja tylko dla siebie, a wiadomo dla 1 osoby to sie nie chce robic nic... Silver- ja tak samo, przechrzcilam sie na slonio-zebre, ale zauwazylam ze jak szoruje je chropowata gabka to skora wydaje sie byc rowniejsza, nie czuc ich tak pod palcami. Po ciazy to chyba tylko mikrodermabrazja albo laser....
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2012-12-10 o 13:49 |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa czy w tym wątku się któraś rozpakuje czy dopiero w nastepnym
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobrze wie
ale już sobie coś w tej swojej łysiejącej główce układa i to mi się nie podoba![]() Cytat:
|
|
#3488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, w końcu tak szybko przybywa postów, że ani się obejrzymy a już zamkniemy tę część.
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jada sie go tylko raz w roku - na wigilie ![]() Juz mi sie od dawna marzy ![]() Cytat:
Nie wiedzialam
|
||
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja mam bardziej zołzowatą bosze, zemsta bywa słodka- nie uprasowałam mu spodni do pracy a chodzi w takich a'la garniturowatych, na kant- po praniu wyglądąły jak psu z gęby ![]() ale mialam widoki, jak przy desce cudował omajgat ![]() Black, masz przesliczne wlosy, taaaaaaaaaaaakie długie ja niestety mam niewiele i jeszcze cienkie, także muszę miec max do ramion i jeszcze wycieniowane, żeby wydawało sie ze jest ich więcej.... wlasnie w srode mam umówioną fryzjerkę |
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Ale smaki robicie
![]() barszcz z uszkami dewolaj moje ulubione obiadki. A ja dziś nie wiem co będę gotować na obiado-kolacje. O 15 mąż kończy pracę i od razu jedziemy na zakupy dla małej
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
wstydzi to sie cnotliwa zuzanna i udaje, ze nie wie o co chodzi
![]() chwalic sie tu zaraz co nawyczyniałyscie we dwie z Szają? ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nafiyqa;38062287]Barszczyk z uszkami?
![]() U nas jada sie go tylko raz w roku - na wigilie [QUOTE]Mi się wogóle z wigilią nie kojarzy ![]() My w wigilie jemy grzybową,a na drugie ziemniaczki,karp i kapusta z grochem
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-10 o 14:02 |
|
|
|
#3494 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hejloł, no to pisiamy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh...![]() Cytat:
Cytat:
Wizytę mam za tydzień, i wyniki z moczu czy białko jest, więc wtedy się okaże. Jak co to mnie dają do szpitala i sobie tam leżę. Tylko ja nie chcę przez świętaA opuchlizna to jest dopiero hit, mam bez przerwy już praktycznie od 2 miesięcy i nic na nią nie pomaga... A ponieważ moja mama też przy dwóch ciążach to zatrucie miała, no to jednak jest prawie pewne, że i u mnie się tak skończy. Ta więc na ciśnienie dopegyt, na opuchliznę żurawinka i duuużo wody. I leżeć też trzeba, bo podobno jak się leżakuje, to się więcej wysikuje ![]() A jeśli jeszcze chodzi o tżtów, to bardzo mi przykro tym, które mają z nimi takie przykre incydenty Teraz dopiero widzę, jaki mój jest kochany po prostu. Schylać nie mogę się po nic, jedzonko do łóżka przynosi, wczoraj do szpitala już chciał mnie zawozić, bo to ciśnienie takie wyskoczyło, cały czas z małą rozmawia, głaska brzuszek, nogi masuje. Zabronił już absolutnie sprzątać. OjW ogóle jak tak się zastanowię, to mi się wydaje, że u niego się bardziej tym wszystkim przejmują.. Jak jesteśmy u nich, to teściowa cały czas pyta jak się czuję, czy mała się rusza, teściu każe tylko leżeć, plecy oszczędzać i na ciśnienie patrzeć, siostry tżta się brzuszkiem interesują, ciuszki wszelkie, zabawki dają.. A u mnie w domu to tak, "a no faktycznie to ciśnienie, plecy... ale posprzątać możesz, co będziesz tylko leżeć. ciśnienie nie takie znowu wysokie, ból pleców to normalne". ![]() Ale tak jak mi radziłyście, w tym tygodniu palcem nie ruszam, a jak będą dymić, to już wiem jakimi ripostami ich uraczę, i zobaczymy co wtedy powiedzą.
|
|||||
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, ale pała ze mnie
Gratulacje dla Mamuś, które już donosiły swoje bobaski i tych rozpoczynających kolejne tygodnie ![]() I brzuszki, które się ukazały - piękne, gładkie i zgrabne |
|
|
|
#3497 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas tylko byś w pokoju zmieniała i ozdabiała Ja chyba nie mam do tego zdolności... Co nie zrobie w pokoju to się nie podoba.....![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie mam twardnienia brzucha....nie wiem co to jest? Mam tylko ostatnio ciągłe bóle miesiączkowe..... |
||||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
po takim komentarzu to chyba nie mam wyjscia ![]() nie wiem jak szaja ale ja zamiast jelpowe pranie przeczytałam jełopowe ![]() i tak czytalam tego posta ze 3 razy bo cos mi w nim nie pasowało ![]() eh, te zwoje mozgowe
|
|
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie myślałam o jakimś makaronie ale chyba zrobię z sosem pieczarkowym bo mi zalegają w lodówce pieczarki, jeszcze zobaczę bo może TŻ np zarzuci hasłem i skończy się na pizzy
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam jak mi wszystko gra i właśnie dekoracje wszystkie lubię. I świeczki Juz mam obmyślone jak na świeta domek wystroję, tylko kurde, bez drabinki się nie obędzie... A nikt mi nie zrobi tak jak ja chcę...
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się dziełem mojego męża.
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołku doskonale Cię rozumiem, ja też już od soboty na patologii leże i nam dość:-( Też dostałam zastrzyki na rozwój płuc u małej tylko tak się zastanawiam po co? To znaczy że ona mi wcześniej wyjdzie czy jak
? Fenoterol też miałam ale mi odstawili bo drgawek ciężkich dostałam nawet przy osłonowych. Dziś mi posiew robili to teraz tak mnie cipka boli że szok. I usg miałam to mała waży tyg. 2 kg lub więcej w 34
|
|
|
|
#3504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Adusia ale fajny tort! ![]() Dziewczyny z opuchlizną, właśnie oglądałam Rewolucje na talerzu i te dwie kobiety co to prowadzą mówiły, że na zatrzymanie wody dobry jest imbir. Czy można im ufać, nie wiem, ale imbir w ciąży bezpieczny to może warto spróbować?
|
||
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i tylko te dwa dania?
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
No tak
zupa,drugie danie,kompot i makówki A u Was ile dań na Wigilii macie?
|
#3507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie już nie mam parcia na piwo tak jak na początkuCytat:
![]() ja po fenoterolu też byłam taka rozwalona masakra.... ale moja ginka mi powiedziała że mam tego nie brać, żebym sobie tylko nospę brała, tymbardziej jak w szpitalu mi tego nie podawali. Ale Ty bierz koniecznie i zaciskaj nogi! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38061158] No ładnie, męża nie ma w domu to ta sobie kumpli sprowadza! [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u nas na wigilie też w sumie nie ma barszczu, jest rybna z karpia i fasolowa albo grzybowa i na drugie też ziemniaki, kapusta z grzybami Cytat:
nawet na dobre to czasem wychodzi bo szybko i doklandie zawsze sprzątne :PWyobraźcie sobie... był u mnie ten mój kumpel oczwiście tż wiedział ale to taki co się we mnie kiedyś podkochiwał, no i za chwile dzwoni nasz znajomy czy jestem w domu że on wpadnie :P a ja potem do kumpla że "ehe pewnie Dawid wysłał przyzwoitke" no ale on przyjeżdza ja patrzeee a ten niesie ze sobą taka 2 metrową choinke ![]() ale jak gadałam z tż to ciągle się zapierał że on nie chce choinki że po co itp i teraz stoi na balkonie i już sikoreczki sobie na niej siedzą
|
|
#3508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Rozeznanie
|
Tak sam robił. Tylko lalka jest kupiona i wbita.
Cytat:
A ja mam pytanie odnośnie tego spirytusu do pępka to ma być jakiś specjalny czy zwykły czy jak????
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam te dwa nigdy nie było jakiś tam pierogow czy czegoś innego.... jedynie też kompot i makówki których nie lubie..... ble
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu
Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie
W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli. 
)
nie dam sie i już

suuuper brzucholek
bojeee sie
omajgat 
dewolaj

Ehh...
Wizytę mam za tydzień, i wyniki z moczu czy białko jest, więc wtedy się okaże. Jak co to mnie dają do szpitala i sobie tam leżę. Tylko ja nie chcę przez święta