Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 15:34   #3541
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Teraz moge sie spokojnie nastawiac na sn . I ciesze sie, bo troszke mnie przarazalo ze po cesarce dluzej sie do siebie dochodzi (chociaz ile cesarek tyle opinii ) .
W ogole to ginka namawia nas zeby isc gdzies na sywestra . I mam straszna ochote z tego skorzystac powiedziala, ze za trzy tygodnie moge spokojnie rodzic i zeby sie nie zastanawiac tylko leciec na balety

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Bokeh o ile dobrze pamietam mamy ten sam termin wiec 2 kg to juz pewnie Twoja malutka ma kiedy masz usg?
Stary 2012-12-10, 15:38   #3542
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja i mój brzuszek dziękujemy za komplementy. Rozstępów u mnie nie ma, to fakt, ale do końca jeszcze kilka tygodni, więc różnie to może być z nimi.
Ale dziewczyny - nie przejmujcie się rozstępami. Dobra pielęgnacja sprawi, że staną się praktycznie niewidoczne, nie trzeba będzie się niczego wstydzić.

Łojoj, u mnie to cała masa - łosoś (karpia nie jemy) - ale w tym roku będzie biały amur, dla odmiany, jakieś 3 sałatki (obowiązkowo standardowa sałatka warzywna), ze 3 rodzaje śledzia, pieczone ziemniaki i puree, jakaś surówka, ryba po grecku, kapusta z grzybami, bigos, no i oczywiście - barszcz z uszkami, jako pierwszy trafia na stół. I inne duperele, a potem ciasta i mięsa w drugiej kolejności wchodzą na stół - u mnie w domu nie ma postu jako takiego, ale obowiązuje w czasie kolacji wigilinej - więc po kolacji można zjeść już mięso.
Pogrubione--tylko jakie to sposoby? Jak powinna wygladać taka pielęgnacja.Tylko smarowanie?

A co do dań na wigilii to sporo ich macie Ale chyba bym pękła jakbym miała wszystkiego spróbować

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
I ja juz po wizycie . Mala przekrecila sie glowka w dol i wazy 2360 g nastepna wizyte mamy 31 grudnia . Aa i lozysko 2 stopien
Gratuluję udanej wizyty
Stary 2012-12-10, 15:39   #3543
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A makówki to taka hmmm masa makowa na słodko z maku z bakaliami mleko tez się tam dodaje i bułke.... ja balaki ani maku nie lubie więc u mnie odpada ale jak ktoś lubi to podobno dobre
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Widzę że Bokeh już napisała Ci co to makówki
Mak z bakaliami ,mleko się tam dodaje i bułke.... Naprawdę pyszne,uwielbiam

Tak to wygląda
http://kulinaria.rogatek.pl/?p=1520
to nie moje smaki, bo bakalii nie cierpię a wydłubywać je z maku, to chyba się mija z celem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:39   #3544
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz moge sie spokojnie nastawiac na sn . I ciesze sie, bo troszke mnie przarazalo ze po cesarce dluzej sie do siebie dochodzi (chociaz ile cesarek tyle opinii ) .
W ogole to ginka namawia nas zeby isc gdzies na sywestra . I mam straszna ochote z tego skorzystac powiedziala, ze za trzy tygodnie moge spokojnie rodzic i zeby sie nie zastanawiac tylko leciec na balety

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Bokeh o ile dobrze pamietam mamy ten sam termin wiec 2 kg to juz pewnie Twoja malutka ma kiedy masz usg?

19.12 więc wtedy się dowiem, jak byłam w szpitalu te 2 tyg temu to ważyła około 1400... bo w szpitalu nawet nie mieli usg z takim pomiarem tylko to jakos wyliczali.

Ja tez bym chciała iśc na sylwestra... tylko że nie bardzo mam gdzie, tzn znajomi tż idą wzyscy do jakieś remizy ale to około 100 km od nas i już widze jak wszyscy się tam nawalą i będą balowac do 5 rana a ja 24 będe marzyła o łózku... druga opcja hmm jechać do rodziny tż 200 km z tad, też średnio mi sie widzi jeszcze busami....

poszła bym gdzies tu gdzie zaraz potem wróce do swojego łóżeczka, ale nie bardzo mam co jeszcze zjaomy tż wymyślił jakąs noc w kinie, ale kto to widział w sylwestra w kinie
Stary 2012-12-10, 15:43   #3545
e_vel
Wtajemniczenie

jejciu... to już mamy pewne w miarę 2 terminy porodów: 3 stycznia i 7 stycznia u Djerby

Apropo wigilii to ja sobie nie wyobrażam wigilii bez barszczyku z uszkami (z grzybami) i kompotu z suszonych śliwek, jabłek i gruszek Oprócz tego to u nas obowiązkowo rybka z chlebem, żurek z grzybami i ziemniakami, pierogi z kapustą. A u teściów to też barszczyk, kompot, ryba z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, pierogi z kapustą, krokiety z kapustą, groch. U mnie w domu mama jeszcze robi kutię (coś jak Wasze makówki -mak, bakalie i miód) ale malutko bo mało kto lubi.
A my najpierw wigilię jemy z teściami, a potem jedziemy do moich rodziców (3 km). Więc jemy wszystkiego po troszkę...
A po wigilii i po odśpiewaniu chociaż jednej kolędy PREZENTY, zawsze jakieś pierdułki ale, że u moich rodziców jest nas dużo, a każda rodzina robi każdemu coś malutkiego to jest góra paczuszek, choćby to była para skarpetek to radości co niemiara

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
I ja juz po wizycie . Mala przekrecila sie glowka w dol i wazy 2360 g nastepna wizyte mamy 31 grudnia . Aa i lozysko 2 stopien
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Ale pyzy Jej, to mi dałaś nadzieję na cc. Bo moja "kruszynka" teraz waży może nawet 3500, a z takim ciśnieniem boję się rodzić naturalnie takiego klocusia.
brawo Badzia za wizytę

Wisienka, a Ty przecież nie miałaś robionego usg, to skąd takie wnioski, że dzidzia tyle waży?

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-12-10 o 15:44
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:44   #3546
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ho ho ho toż to szalenstwo na całego- sylwester z meeeeeeeeeeeega brzuszkiem ja sobie jednak odpuszcze balety... jeden taniec i zasapałabym sie jak lokomotywa nieeeeee, nie w tym roku...

sernik mi sie skonczyl a taki był pyszny, amerykanski, szkodaaaaaaaaaa......:cry :
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:44   #3547
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
poszła bym gdzies tu gdzie zaraz potem wróce do swojego łóżeczka, ale nie bardzo mam co jeszcze zjaomy tż wymyślił jakąs noc w kinie, ale kto to widział w sylwestra w kinie

coś mi się kojarzy, że któraś tutaj kiedyś pisała, że spędzała już sylwestra w kinie
ja to raczej nigdzie nie poszaleję, bo będę się bała gdzieś dalej iść jakby coś się miało dziać (a może już po wszystkim będzie); pewnie rodzeństwo męża się pozjeżdża i jakąś posiadówkę zrobią

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jejciu... to już mamy pewne w miarę 2 terminy porodów: 3 stycznia i 7 stycznia u Djerby
no i jeszcze marsi 26.12 albo chyba 3.01

Stary 2012-12-10, 15:46   #3548
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

A ja nie mam twardnienia brzucha....nie wiem co to jest? Mam tylko ostatnio ciągłe bóle miesiączkowe.....
Olej, ja z Agatką nie miałam. Nie każda ciąża taka sama

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
po takim komentarzu to chyba nie mam wyjscia
nie wiem jak szaja ale ja zamiast jelpowe pranie przeczytałam jełopowe
i tak czytalam tego posta ze 3 razy bo cos mi w nim nie pasowało
eh, te zwoje mozgowe
Ja przeczytałam... brzydko je...ne.

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Pochwalę się dziełem mojego męża.
Brawo! on cukiernik czy z zamiłowania piecze?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Aniołku doskonale Cię rozumiem, ja też już od soboty na patologii leże i nam dość:-( Też dostałam zastrzyki na rozwój płuc u małej tylko tak się zastanawiam po co? To znaczy że ona mi wcześniej wyjdzie czy jak? Fenoterol też miałam ale mi odstawili bo drgawek ciężkich dostałam nawet przy osłonowych. Dziś mi posiew robili to teraz tak mnie cipka boli że szok. I usg miałam to mała waży tyg. 2 kg lub więcej w 34
Zawsze przy zagrożeniu porodem przedwczesnym daje się sterydy na płucka bo nikt nie da gwarancji, że taki fenotereol pomoże, prawda? zawsze jest ryzyko porodu wcześniejszego.

Cytat:

Wyobraźcie sobie... był u mnie ten mój kumpel oczwiście tż wiedział ale to taki co się we mnie kiedyś podkochiwał, no i za chwile dzwoni nasz znajomy czy jestem w domu że on wpadnie :P a ja potem do kumpla że "ehe pewnie Dawid wysłał przyzwoitke" no ale on przyjeżdza ja patrzeee a ten niesie ze sobą taka 2 metrową choinke urąbał ze swojego ogródka i nam przyniosł bo mu tż mówił że ja chce żywą ale jak gadałam z tż to ciągle się zapierał że on nie chce choinki że po co itp i teraz stoi na balkonie i już sikoreczki sobie na niej siedzą
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie odnośnie tego spirytusu do pępka to ma być jakiś specjalny czy zwykły czy jak????
Normalny w aptece kupiłam.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jestem Dziękuję za kciuki.
Jeśli chodzi o ciśnienie to u wyszło bardzo wysokie też w gabinecie więc mój ciśnieniomierz nie kłamie. Rano w domu miałam 157/103 u ekarza nbawet jeszcze wyższe. Dostałam Dopegyt. Mam brać 4 razy dziennie. Następna wizyta 24 grudnia. Miałam dzisiaj posiew w kierunku paciorkowca. I najważniejsze. Będę miała cc - termin to 3 stycznia o godzinie 15!!! Właśnie ze względu na moją tendencję do nadciśnienia + było sporo białka w moczu = zagrożenie rzucawką w czasie porodu.Czyli dziewczyny zostało mi 24 dni Łożysko na razie II stopnia. Młody waży 2915. Przewidywana waga do porodu to około 3700. W załączeniu mój grubasek. Kurde chyba idę pakować torbę

Brawo!

Cytat:
Gratuluję obrócenia

Cytat:

Ja tez bym chciała iśc na sylwestra... tylko że nie bardzo mam gdzie, tzn znajomi tż idą wzyscy do jakieś remizy ale to około 100 km od nas i już widze jak wszyscy się tam nawalą i będą balowac do 5 rana a ja 24 będe marzyła o łózku... druga opcja hmm jechać do rodziny tż 200 km z tad, też średnio mi sie widzi jeszcze busami....

Przyjedź do nas przynajmniej P. trasę na Łubinową zna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:46   #3549
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
tak, tylko właśnie Marsi się dopiero dowie... Swoją drogą 26.12 to przecież 2 dzień świąt...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:50   #3550
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione--tylko jakie to sposoby? Jak powinna wygladać taka pielęgnacja.Tylko smarowanie?

A co do dań na wigilii to sporo ich macie Ale chyba bym pękła jakbym miała wszystkiego spróbować
Musisz ujędrniać skórę, uelastyczniać ją, co sprawi, że nabierze dawnego kształtu, no i trzeba zadbać o to, żeby rozstępy się zagoiły, wtedy przestaną być sine/czerwone i zrobią się białe, praktycznie niewidoczne. Można na to wpłynąć masażami, olejkami, balsamami z witaminą E czy kuracjami ujędrniającymi (BingoSpa ma w ofercie jakiś koncentrat na to, z papryką bodaj). Po prostu trzeba zadbać o tę skórę, zapewnić jej odpowiednią pielęgnację. No i trzeba cierpliwie czekać na efekty, bo u niektórych będą widoczne po tygodniu, a u niektórych po miesiącu - co osoba, to inny rodzaj skóry.

A co do wigilii, to ja zawsze wstawałam z ciążą spożywczą od stołu, nie wiem, jak będzie w tym roku - chyba wstanę z ciążą bliźniaczą - spożywczo - normalną. Zazwyczaj próbuję wszystkiego po troszku, bo to są takie pyszności, że nie da się przejść obojętnie (3 całkiem niezłe kucharki - ja, mama i siostra ).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:54   #3551
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
coś mi się kojarzy, że któraś tutaj kiedyś pisała, że spędzała już sylwestra w kinie
ja to raczej nigdzie nie poszaleję, bo będę się bała gdzieś dalej iść jakby coś się miało dziać (a może już po wszystkim będzie); pewnie rodzeństwo męża się pozjeżdża i jakąś posiadówkę zrobią

djerba chyba też miała mieć 3.01 nie?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38064140]

Przyjedź do nas przynajmniej P. trasę na Łubinową zna [/QUOTE]

przyjade z dwoma torbami

Badzia a jakie imie dacie córce?
Stary 2012-12-10, 15:54   #3552
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
marsi 26.12 lub 02.01, później ja 03.01 i djerba o7.01 ....kurde chyba stres mnie dopadł...Ciekawe,czy jeszcze któraś zrobi niespodziankę i w grudniu się rozpakuje
Stary 2012-12-10, 15:55   #3553
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
tak, tylko właśnie Marsi się dopiero dowie... Swoją drogą 26.12 to przecież 2 dzień świąt...
od wigilii zdąży się pyszności najeść

Cytat:
Musisz ujędrniać skórę, uelastyczniać ją, co sprawi, że nabierze dawnego kształtu, no i trzeba zadbać o to, żeby rozstępy się zagoiły, wtedy przestaną być sine/czerwone i zrobią się białe, praktycznie niewidoczne. Można na to wpłynąć masażami, olejkami, balsamami z witaminą E czy kuracjami ujędrniającymi (BingoSpa ma w ofercie jakiś koncentrat na to, z papryką bodaj). Po prostu trzeba zadbać o tę skórę, zapewnić jej odpowiednią pielęgnację. No i trzeba cierpliwie czekać na efekty, bo u niektórych będą widoczne po tygodniu, a u niektórych po miesiącu - co osoba, to inny rodzaj skóry.
ja z okresu dorastania mam rozstępy na udach i w sumie nic takiego szczególnego z nimi nie robiłam, tylko zwykłym balsamem smarowałam przy okazji cowieczornego maziania i teraz są bielutkie, ale nie mogę powiedzieć, że niewidoczne niestety

Stary 2012-12-10, 15:58   #3554
Lenova
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Szaja ale u mnie nie było ryzyka wczesnego porodu tylko jedna lekarka tak walneła nawet mnie nie badając i od razu zastrzyk potem dopiero mnie zbadała i stwierdziła że nic nie wskazuje na poród i że udaje bo dziwne żeby mnie tak bolało skoro nie nam skurczy... Ale to długa historia opowiem Wam jak wrócę do domu bo na tel mi się źle pisze bardzo. Potem jednak odwiezli mnie do innego szpitala i tu opieka lekarze i pielęgniarki są świetni.

A w ogóle to Was tylko zatłuc za te rozmowy o wigilii i jedzeniu! Ślina mi ucieka nie powiem gdzie,a wiecie jak tu w szpitalu karmią... Zrobię wszystko za rybę po grecku!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:00   #3555
suzi31
Raczkowanie

Aniołku - grzecznie leż i odpoczywaj, jeszcze troszkę i będziesz miała swojego maluszka, tylko powiedz mu żeby tak się nie spieszył, niech poczeka na swoją kolej

Cytat:
Jeśli chodzi o ciśnienie to u wyszło bardzo wysokie też w gabinecie więc mój ciśnieniomierz nie kłamie. Rano w domu miałam 157/103 u ekarza nbawet jeszcze wyższe. Dostałam Dopegyt. Mam brać 4 razy dziennie. Następna wizyta 24 grudnia. Miałam dzisiaj posiew w kierunku paciorkowca. I najważniejsze. Będę miała cc - termin to 3 stycznia o godzinie 15!!! Właśnie ze względu na moją tendencję do nadciśnienia + było sporo białka w moczu = zagrożenie rzucawką w czasie porodu.Czyli dziewczyny zostało mi 24 dni Łożysko na razie II stopnia. Młody waży 2915. Przewidywana waga do porodu to około 3700. W załączeniu mój grubasek. Kurde chyba idę pakować torbę
Fajnie, że wiesz już co i jak i możesz psychicznie nastawić się na cc. Teraz to już przeleci - za chwilę Święta, sylwester, a potem siup i maluch będzie z Wami

Cytat:
Widzę że Bokeh już napisała Ci co to makówki
Mak z bakaliami ,mleko się tam dodaje i bułke.... Naprawdę pyszne,uwielbiam
U nas to się nazywa makiełki - mak, bakalie, mleko i makaron.

Cytat:

Black, Deli - brzuszki pierwsza klasa

U nas na Wigilię też robi się sporo jedzenia. Wigilia jest postna i zazwyczaj jemy: zupę grzybową, barszcz, pierogi, kapustę z grzybami, smażonego karpia, rybę po grecku, śledzia w pomidorach, musowo - ziemniaki + śledź w śmietanie, makiełki i czasem kompoy z suszonych owoców. Oczywiście na deser są placki. Na 1 i 2 dzień Świąt będą 3 sałatki (jarzynowa, śledziowa, ryżowa z piersią kurczaka), schab ze śliwką i jeszcze jakieś mięso. Ogólnie sporo, ale każdy wybiera to co lubi i robimy w mniejszych ilościach.

Na 18 jadę do SR, dziś temat II faza porodu, będzie ciekawie
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:01   #3556
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
marsi 26.12 lub 02.01, później ja 03.01 i djerba o7.01 ....kurde chyba stres mnie dopadł...Ciekawe,czy jeszcze któraś zrobi niespodziankę i w grudniu się rozpakuje
Nina ma termin na grudzień
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:01   #3557
bokeh
Zakorzenienie

Ale mi się chce jeść!!! zjadłam już bułke z pomidorem i sałatke śledziową... i dalej bym coś zjadła takiego hm.... bułka z gorącym kubkiem

o wiem ! paluszki rybne ! coś mnie do ryb ostatni ciągnie, w ogóle niedawno kupiłam na obiad taka rybe z frosty mrożoną coś tam di gusto.... mintaj z sosem koperkowym, to są dwie takie rybki w foli i wklada sie to w tej foli do piekarnika mniammm pyszna jest ! tylko drogie to bo 15 zł za dwie sztuki :/ nie wiem czy tak samo wyszła by ze zwykłej foli aluminiowej???

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:03
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:03   #3558
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
A co do wigilii, to ja zawsze wstawałam z ciążą spożywczą od stołu, nie wiem, jak będzie w tym roku - chyba wstanę z ciążą bliźniaczą - spożywczo - normalną. Zazwyczaj próbuję wszystkiego po troszku, bo to są takie pyszności, że nie da się przejść obojętnie (3 całkiem niezłe kucharki - ja, mama i siostra ).
Ja obiawiam się że u mnie będzie tak samo o ile nie pójdę do teściowej bo siostra TŻ ostatnio mówi do nas że ona idzie w tym roku do rodziców męża i teściowa z teściem zostali by sami i my musimy do nich przyjechać, a mnie to....... choinka obchodzi ma jeszcze trzech innych synów poza moim TŻ. Ona zawsze wigilie robi skromną (nie wiem czemu bo w każdą inną okazje to stół się ugina) a tą wigilię bardzo chcę spędzić w domu.
Stary 2012-12-10, 16:06   #3559
litllesweetangel
Lurker ;)

Basia_Bogusia- ja wlasnie zamowilam kolejna pare geterkow w piatek w nocy iii wlasnie je odebralam od listonosza sprzedawca dostanie meega pozytywa za tempo :P

Na Wigilii moja mama zawsze musi miec 12 potraw :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:13   #3560
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ja z okresu dorastania mam rozstępy na udach i w sumie nic takiego szczególnego z nimi nie robiłam, tylko zwykłym balsamem smarowałam przy okazji cowieczornego maziania i teraz są bielutkie, ale nie mogę powiedzieć, że niewidoczne niestety
Ja też takie mam. Na udach i na pośladkach... I też nic z nimi nie robiłam, bo jak mi się pokazały, to miałam to gdzieś - miałam z 10 lat wtedy , same się z czasem zagoiły, ale pewnie długo to trwało (nie zwracałam uwagi). Moich praktycznie nie widać, dlatego latem śmiało śmigam w szortach... A może i widać? W sumie to nie wiem, nie przejmowałam się nimi nigdy, bo nie ma czym, moim zdaniem.

Cytat:

Nina ma termin na grudzień
Noo, ja myślę, że Nina będzie pierwsza.
Stary 2012-12-10, 16:14   #3561
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde, to już naprawdę niedługo

Cytat:
dla małej za obrócenie

Jak ja kocham święta i jak tak piszecie o Wigilii to czuję, że to już zaraz a jeszcze wszystkich prezentów nie mam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:16   #3562
badziabadzia
Zakorzenienie

Bokeh, Zosia u nas ma byc

Oj ja tez sie wigilii nie moge doczekac.. az mi slinka cieknie na mysl o tychnwwzystkich pysznosciach
Stary 2012-12-10, 16:18   #3563
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Oj ja tez sie wigilii nie moge doczekac.. az mi slinka cieknie na mysl o tychnwwzystkich pysznosciach
Zosia - jak moja siostrzenica. Cudne imię.

Swoją drogą mała Zocha - ma 2 latka - przyszła do mnie wczoraj i mówi "Pokaź bziucha!". A potem chodziła po domu u nas i mówiła, że ona też ma w brzuchu dzidzę, dziewczynkę.
Albo wzięła mydełko Bambino z mojej toaletki i zaczęła śpiewać "Mydło siśtko umyje, nawet usijeje" . Potem dorwała gdzieś mój stanik (na jakimś fotelu leżał), a jej mama, czyli moja siostra mówi do niej "Co to jest?", Zosia na to "Śtanik.", siostra "A na co się to zakłada?" - Zosia "Na cićki!" .

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:20
Stary 2012-12-10, 16:19   #3564
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też. Ale powiem Wam, że najbardziej mam ochotę na ciasta

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-10, 16:19   #3565
badziabadzia
Zakorzenienie

Eh, dziewczyny ja jak mi sie uda i zabaluje w sylwestra to zyczenia noworoczne bd wam z porodowki pisac . W ogole moja ginka to chyba uwaza, ze juz bym mogla rodzic bo wczesniej to zakazami sypala, a teraz na wszystko pozwala i jeszcze namawia . Powiedziala tylko, zeby nie bylo za daleko do szpitala
Stary 2012-12-10, 16:19   #3566
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja wigilia u tesciow a oni takie srednie potrawy maja, wiekszosci nawet nie tkne..... ale w przyszlym roku chcemy jechac do moich dziadkow nad morze, a tam takie pysznosci.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:20   #3567
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, dziewczyny ja jak mi sie uda i zabaluje w sylwestra to zyczenia noworoczne bd wam z porodowki pisac . W ogole moja ginka to chyba uwaza, ze juz bym mogla rodzic bo wczesniej to zakazami sypala, a teraz na wszystko pozwala i jeszcze namawia . Powiedziala tylko, zeby nie bylo za daleko do szpitala
I najlepiej mieć torbę w pobliżu

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-10, 16:20   #3568
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mi też. Ale powiem Wam, że najbardziej mam ochotę na ciasta
Ja ciasta to tak niekonieczkie . Ale cala reszta.. mniam!
Ciasta lubie tylko piec, jedza niech inni
Stary 2012-12-10, 16:23   #3569
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ciasta to tak niekonieczkie . Ale cala reszta.. mniam!
Ciasta lubie tylko piec, jedza niech inni
Naprawdę? Ciężko mi uwierzyć, że lubisz je robić, ale jeść już niekoniecznie Ja to znowu na odwrót - piec nie umiem, ale jeść mogę kilogramami Łasuch jestem - taka jest prawda

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-10, 16:25   #3570
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Dzisiaj już trochę lepiej, chyba powoli zaczynam się przyzwyczajać do tabletek.
Cytat:
Aniołku doskonale Cię rozumiem, ja też już od soboty na patologii leże i nam dość:-( Też dostałam zastrzyki na rozwój płuc u małej tylko tak się zastanawiam po co? To znaczy że ona mi wcześniej wyjdzie czy jak? Fenoterol też miałam ale mi odstawili bo drgawek ciężkich dostałam nawet przy osłonowych. Dziś mi posiew robili to teraz tak mnie cipka boli że szok. I usg miałam to mała waży tyg. 2 kg lub więcej w 34
Współczuję pobytu w szpitalu. Oby szybko Cię wypisali, bo jednak lepiej w domu leżeć niż w szpitalu A te zastrzyki, to tak na wszelki wypadek. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem żałować.
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Imbir można, tylko że drażni przewód pokarmowy, więc powinno się raczej pić herbatki (albo brać tabletki) z wyciągiem z korzenia.
Słyszałam, że moczenie nóg w ciepłej wodzie z imbirem też pomaga, bo pomaga lepiej krążyć krwi w nogach.
Cytat:
WOW! Gratuluję, że już wiesz kiedy maluszek przyjdzie na świat Aż strach się bać jak to szybko czas mija...
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty Dobrze, że mała się przekręciła
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Aniołku - grzecznie leż i odpoczywaj, jeszcze troszkę i będziesz miała swojego maluszka, tylko powiedz mu żeby tak się nie spieszył, niech poczeka na swoją kolej
Codziennie jej to mówię, że jeszcze nie ma się na ten świat pakować Jakby co to w starym roku zaciskam nogi i jej nie wypuszczę
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości