|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
To wspaniale |
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to się stało, ale po chrzcinach w lodówce zrobiło się pusto
![]() Z braku laku ugotowałam zupę krem z marchewki
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z jakiego wskazania robiliście echo serca? też jakies szmery? Super, może znalazłaś sposób na Partysia ![]() A jak robisz tą z pieczonych warzyw, bo mnie zaciekawiłaś? |
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obieram, kroje na mniejsze kawałki, pryskam oliwą i do piekarnika, jak się przyrumienią ziemniaki (i będą miękkie) to wyciągam, wkładam do garnka z wodą lub bulionem. Chwilę gotuję, miksuję i zajadam ![]() aaa oczywiście jeszcze przyprawy i dodaję do pieczenia czosnek.
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie spojrzałam na kalendarz i o dziwo dzisiaj zaczęłam urlop wypoczynkowy ,a wczoraj skończył mi się macierzyński....o nie jak ten czas szybko leci
|
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
u nas dzisiaj sajgon.
Młody ma jakieś lęki separacyjne, na chwile go zostawić nie mogę, co 2h przy piersi. Ciągle chce żeby go na rękach nosić. Drze się jak opętany. Wszystko na raty robię.. |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja zaraz wychodzę z Fabisiem do mojej mamy
![]() dla Rozalki i jej ząbka! dla szczepionych dzieciNadalko http://s.enewsletter.pl/n/290/3CAC9/vl.72ef349adbfb4 Przyszły mi fotki
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolina
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Debatujecie nad wyjściem na dwór, a ja dziś z małym poza domem od 8 do 14 Zawieźliśmy Mariana do weta, później zakupy, odwiedziny i powrót do domu Było bardzo fajnie. Teraz mały śpi od ponad 1,5godzinyCytat:
![]() Kurde, będziesz myć okna? Ja mam brudne, ale za nic nie myję. Mam to w nosie. Wolę mieć brudne okna niż reumatyzm ![]() Cytat:
![]() za zęba![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od prawie 4 miesięcy myślę głownie o małym - czy trzeba go nakarmić, przebrać, zabawić... itp. Czy macierzyństwo jest trudniejsze niż rozwój? Nie wiem ale na pewno jest inne i ja bym tego akurat nie porównywała. |
||||
|
|
|
#1003 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie widzę tego żeby dać mu szansę... zawsze mnie tylko torebki na wystawie zachwycają i więcej już mi się nie chce szukać. dla M.
|
||||
|
|
|
#1004 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtym roku byłam w górach parokrotnie (wiadomo, bo blisko) i znajomi i tż jeździli, a ja siedziałam w schronisku, czytałam książkę i jadłam pyszne rzeczy Także takie rozwiązanie też jest ok uważam. Cytat:
![]() My mamy 3 kombinezony i wiem, że jednego pewnie nie założy, bo ciągle śmigamy w tych dwóch. A tamten jest na 68, a taaaaki ogromny !!!!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze do 7 kg nie dobiła, a jest jedną ze starszych w tym towarzystwie... Cieszę się, że M. tak dobrze się miewa!! Podasz przepis? ![]() A co do zakupów, nie ma u was zakupów online? To dobre wyjście. Ja z niego korzystam, zwłaszcza obecnie... Cytat:
Mam diabła nie dziecko. Spać nie chce, bawić się nie chce. Nie wiem, co z nią jest. I to trwa od miesiąca (z tym spaniem). Tylko by ze mną siedziała, na innych się krzywi. A ja, wolny ptak, nie umiem się z tym pogodzić, bo nawet ogarnąć się nie mam jak. Byłam dziś na spacerze, godzinę, mróz jak nie wiem, -5'C, B. pospała, no ale od powrotu marudzi. |
||||||
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecię od jakiegoś miesiąca płacze jak jest na rękach u kogoś innego niż rodzice i teściowa( raz w tygodniu w soboty przyjeżdża się opiekować małą na kilka godzin , a my z mężem na shopping itp |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że są takie sklepy Tylko że ja nigdy tak nie robiłam jeszcze zakupów... Poza tym w sklepie, w którym najczęściej kupujemy nie mają oferty online
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina brawo
słuszna waga Marcinka, pomyslec, że bylt aki maleńki niedawno![]() Pumcia robiłam z ziemniaka i marchwi-mały lubi marchew, jutro dodam dyni do tego, aa i odrobinke masła dałam |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że będzie smakować
![]() ta z pieczonych warzyw jest opisana wyżej ![]() a brokułowa to tak dziś na oko, pierwszy raz robiłam ![]() ziemniak, marchewka, pietruszka seler gotuję, jak już trochę zmiękną to dodaję brokuł, gotuję razem doprawiam, miksuję i jem
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Paskuda w końcu usnęła.
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Hania Dzięki. Może zmień preferencje raz na jakiś czas i zrób takie zamówienie online. U mnie to zbawienne czasem, choć na co dzień takich zakupów nie robię, ale teraz, jak ciężko mi wyjść z domu z całym majdanem, to świetna rzecz.
Phdwao, aha, czyli zmiksowałaś marchewkę i ziemniaka bez jakiegoś rosołku? Taka papka? Kasik, no to jeszcze troszkę masz czasu, choć i tak wcześnie Ja tez mogłam wykorzystać zaległy urlop i spokojnie mogłabym wrócić w marcu, no ale u mnie dość skomplikowana sytuacja się zrobiła i wymusili na mnie wcześniejszy powrót. Nie mówię, że nie chcę, ale ciężko będzie ![]() Dziad obudził się z krzykiem i niewiadomo, co jej było. Jeść nie, pić nie, tulić się nie, spać nie. Koszmar. 15 min istnego krzyku. Zasnęła. Chyba była strasznie zmęczona i to zmęczenie ją obudziło..... |
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
aha
no ja chciałam coś fajnego do zdjęć, w końcu to jego pierwsze święta,fajna pamiątka będzie![]() Cytat:
aż żal nie skorzystać ja też w tamtym roku obżerałam się w karczmach i robiłam wszystkim foty
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, fajna konsystencja. Pediatra ma rację, moja też tak mówi, mięcho później, za miesiąc.
Olcia, skorzystajcie ! Już zazdroszczę
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
zmieniając temat,dziewczyny jak przechowujecie kaszki? bo ja zapinam klipsem tą torebkę ale wolałabym jakąś puszkę fajną. Tylko nic nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Małż przejął marudę i mam chwilę czasu dla siebie.
Zabrałam się za swoje nowe pisemko "bez glutenu" i prawie się popłakałam- numer z kuchnią włoską na bezglutenowo ![]() Eh, życie jest czasem piękne. Nawet Antkowi się humor poprawił
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Oskar zjada swoją stopę
|
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Rozeznanie
|
hej,
Nadrobiłam, dzięki temu że Tż w domu, wiec mogę posiedzieć , teraz kąpie małą, zawsze mu asystowałam a dziś mnie nie wołał i słyszę , ze do do niej nawija cały czas... Cytat:
, będzie mały drapieżnik, wanilka -uważaj!![]() Cytat:
![]() super! pisałyście o Tk Maxx, ja nic sobie tam z ubrania nie kupiłam, ciuchy wydaja mi się jakby była sprzed kilku sezonów, wole kupić coś nie markowego a ładniejszego( to tylko jeśli chodzi o ciuchy dla mnie), reszta okey. Kiedys jak byłam to widziałm tam Julie z serialu i tą jej kumpelke z serialowej pracy , i tego samego dnia - piłkarza , tylko jak on się nazywał ![]() Jutro szczepienie, ważyłam małą przed weekendem i wychodzi mi ze ma 7100g i 65-66 cm wzrostu-ciekawe jak wyjdzie w przychodni. Zauważyłam że zaciska dziąsełka, chyba zęby jej pójdą niedługo... aa i nauczyła się wystawiać język, czasem przy tym pierdzi ustami(przypomniało jej się). Komicznie to wygląda ![]() Agunia- ale fajnie z tym basenem, jakbyśmy byli w Krakowie to może wybralibyśmy się na ten dzień otwarty, ale wstrzymamy się chyba do wiosny. |
||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, ja mam puszkę po fantomalcie, fajna zgrabna. No ale chyba byle pojemnik z ikei się sprawdzi
![]() Moja też je stópki ! Cwaniara! Houserka, nie widziałam was dawno, ale Pola pewnie tyle waży I brawa dla tż za samodzielną kąpiel. Mój dziś też sam kąpał - zresztą robi to prawie codziennie. Moja jedyna chwila wytchnienia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Z antysklepowym M to awykonalne
I to równo 2 miesiące. Ryczałam każdego dnia z bezsilności, żalu, dodatkowo moje dziecko nieźle dawało mi w kość
Brawo, gratulujemy!!!!
) Ona się szmerów w sercu nie dosłuchała ale po nowym roku mamy zrobić echo serca. Za 2 tyg, będziemy się przymierzać do rozszerzania diety, mamy to robić bardzo ostrożnie z uwagi na alergię na mleko krowie. Gluten dopiero za 1,5-2 miesiące 

uwielbiam

dla Rozalki i jej ząbka!

za zęba
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)