|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
ninagg to już!!! aaaa.... Trzymam kciuki za szybki i łatwy poród
Malutka urodzona w terminie i to najważniejsze
|
|
|
|
#3602 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tiaa, lasencja na komplementy czeka i tyle
![]() Cytat:
A moja kuzynka urodziła miesiąc temu wprawdzie w 36 tc, ale leżała plackiem od trzeciego miesiąca ciąży, przez większość ciąży praktycznie nie miała szyjki a jak wstawała do wc to miała od razu wrażenie że jej dziecko wypadnie, takie parcie na te resztki szyjki odczuwała. I też było wszystko okCytat:
![]() Cytat:
Dostałam w szpitalu w Niebieskim pudełku próbkę to stwierdziłam że wykorzystam skoro to takie cudo, potem chodziłam po mieszkaniu i długo kombinowałam co mi tak śmierdzi, w końcu się zorientowałam że to z suszarki. Musiałam całe pranie ponownie prać bo nie mogłam wytrzymać tego zapachu, mimo że zawsze 2x płukałam A jak raz młodemu ubrałam bodziaka wypranego w jelpie to było dokładnie widać na ciałku w którym miejscu miał ubrane body, taką miał wysypkę. I to bynajmniej nie była potówka tylko ewidentnie uczulenieCytat:
Na pewno pójdą po rozum do głowy i zrobią cc
|
||||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg!!!! trzymam kckiuki normalnie aż mi się łezka zakręciła jak sobie pomyślałąm że juz pierwsze dzidzi na wątku
![]() Mam tez nadzieję, że nie będą CIe długo trzymac na oddziale bez zadnej wiadomości bo to jest najbardziej irytujące i nic sie nie martw na pewno nie zrobią niczego co zaszkodzi dzidzi Szaja a ja mam pytanie jak odczuwasz to że mała szaleje przy szyjce??? bo ja czasem mam takie hmmm dziwne kłucia takie nagłe jakby włąsnie mała tam w coś gmerała ale strasznie to nie przyjemne, taki dziwny ból...
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg
![]() trzymaj się Kochana
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo przerzucę się na płatki mydlane ![]() Nina to może zrobią cesarkę szybciej, ja wierzę, że jesteś pod dobrą opieką i nie musisz się martwić, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Oleńkę Szaja myślisz, że to już? A w razie czego mąż Cię odwiezie do szpitala czy jesteś w kropce? Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2012-12-10 o 18:41 |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
zaglądnęłam na chwile do grudniówek, jejku one wklejają zdjęcia swoich dziubusiów malutkich
<tupie nogą>
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz kurde wchodzę na forum a tu taki news!?
NINAgg- kochana trzymaj się dzielnie,oby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji. A dzidzia żeby była przede wszystkim zdrowa. Idę was nadrabiać dziołchy
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
jakie brać pieluszki tetrowe
60x80 czy 80x80 ?
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że już się nawet temat sylwestrowy pojawił
ja to nawet nie myślę o sylwestrze w tym roku, nie ma szans i tak już nie poszaleje a nawet nie wiem czy dotrwam do sylwka
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
ninagg Czytam wasze wątki o dzieciach. Mogę się pochwalić 6 siostrzeńcami i nie raz mało ataku śmiechu się przez nich nie dostało. Pamiętam jak moja siostra zabrała małego Bartka (miał wtedy ze 3 może 4 lata) do kościoła. Często nie chodzili ale jak przeprowadzili się to mieli do kościoła dosłownie może z 200 m. Posadziła go na ławce,ksiądz tam te swoje dzbanki obraca-modli się. Przygotowuje komunie a Bartłomiej pyta się siostry: -mamo a co pan ksiądz teraz robi? -on teraz coś z tego wyczaruje? ![]() I tu powaga siostry się skończyła do końca mszy Albo wyglądają przez okno i mały się pyta po co na kościele krzyż jest na dachu. Siostra chciała mu wytłumaczyć że p.Jezus zmarł i to taki symbol itd. Wniosek siostrzeńca... -to p.Jezus nie żyje bo spadł z dachu? ![]() Moja malutka dzisiaj kopie mnie bez litości ![]() I w ogóle to tak dzisiaj zmarzłam w mieście że szok. Jak wróciłam to przez godzinę nie mogłam się rozgrzać pod kocem z ciepłą herbatą. Mam nadzieję ze nie odbije się to przeziębieniem. |
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Białego Jelenia nie próbowałam. Płatków też nie, o ile kojarzę płatki są polecane jak proszki uczulają, ale był z nimi jakiś myk, nie mogę sobie przypomnieć jaki, chyba źle dopierają albo może nie chcą się rozpuszczać?? Nie pamiętam... Ja to w ogóle mam wrażenie że wszystkiego zapomniałam o takich małych dzieciach, czuję się jak pierworódka Deli pisałam Ci jakiś czas temu posta że wg mnie lepsze kwadratowe bo przy prasowaniu i składaniu prostokątnych można osiwieć A jak się chce pieluchować to kwadratową się lepiej składa w trójkąt.
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3614 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja brałam 80x80 i 80x70. |
||
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siedzimy kiedyś w kościele, Grześ miał ze 4 lata, straaasznie mu się nudziło, co chwilę było "kiedy się skończy". No i przed komunią ksiądz zjadł hostię i wypił winko mszalne, a moje dziecię scenicznym szeptem - "mamusiu, Pan Jezus wypił już swoje picie, możemy wreszcie iść do domu?" A przed laty mój kuzyn obudził się akurat na podniesieniu jak ksiądz podnosił kielich, i na całe gardło (a w kościele wówczas cisza...) powiedział "na zdrowie"
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ta Lovela Ci nie śmierdziała? Mi z kolei Dzidziuś też zalatuje trochę za mocno. A jak się Mała Twoja urodzi to na pewno Ci się wszystko przypomni i będziesz mogła śmigać z zamkniętymi oczami |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno Lovela nie była bezzapachowa bo kojarzę że się różniła od Bobasa tym zapachem, ale widocznie mi on nie przeszkadzał bo jakiś czas używałam. Widzi mi się że najlepiej kupić małe opakowanie (drożej wychodzi ale przynajmniej człowiek nie klnie że ma 3 kg których nie może wykorzystać) i próbować do skutku co podpasuje. Loveli miałam też małą próbkę, razem z Jelpem w szpitalu dawali. Niestety próbka Jelpa była duuuża i wykorzystałam od razu całą, miałam ze trzy suszarki prania, poza tym myślałam że się przyzwyczaję i wsadziłam ubranka do szafki, a w konsekwencji (jak zobaczyłam że uczula) musiałam wszystko jeszcze raz przeprać bo cała szafa mi przeszła Jelpem. Tak że jak testować to na jednej małej partii a nie na całej rozmiarówce
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się Kochana
odzywaj się do nas koniecznie!!! Cytat:
![]() także deli - pakuj się pakuj
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli![]() aaaaaaaaaa 60szt wkladek laktacyjnych starczy? wlansie robie czesc zakupów i klikam pozniej napisze co czego ile mam i najwyzej mi doradzicie ok? ![]() Ochraniacz na materac pod prześcieradło 60x120 Sztuk: 1 Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków Sztuk: 1 Mięciutki śliczny kocyk polarowy 75x100 5 kolorów Sztuk: 1 Tetra - Pieluchy tetrowe 80x80 PODWÓJNIE TKANE Sztuk: 20 Śliczne prześcieradło frotte z gumką 120x60cm Sztuk: 3 Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno PROMOCJA Sztuk: 2 czyli 10 szt Sudocrem - krem na odparzenia odpieluszkowe 125g Sztuk: 1 Podkład ochronny na ramię frotte podszyty ceratką Sztuk: 1 Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! Sztuk: 3 30szt Philips AVENT BUTELKA ANTYKOLKOWA NATURAL 260ml Sztuk: 1 AQUASTOP krem pielęgnacyjny dla niemowląt i dzieci Sztuk: 1 Niedrapki rękawiczki dla niemowląt super ochrona Sztuk: 3 Czapeczka Smerfetka - czapka dla niemowląt bawełna Sztuk: 3 bezpieczne cążki do paznokci Tommee Tippee Sztuk: 1 Niezastąpiony ASPIRATOR do nosa SUPER CENA!!! Sztuk: 1 Bezpieczne nożyczki Tommee Tippee Super jakoś!!n Sztuk: 1 Patyczki higieniczne dla dzieci Cleanic 60szt. Sztuk: 2 Podkłady do przewijania Bella Panda 10szt. Sztuk: 1 Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA! Sztuk: 2 SZCZOTECZKA +GRZEBYK z naturalnym włosiem BabyOn Sztuk: 1 na tę chwile kliknełam to
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-10 o 19:26 |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwna kobieta.... na podstawie czego ona doszła do takich wniosków? fusy czy kryształowa kula?
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczku, jasnowidzenie, cóż by inego?
|
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
na początek wystarczy, ale jak będziesz karmić to napewno będzie mało. Na każdy cycuszek po jednym to Ci zostaje 30 zmian, a jak się ma pokarm to przynajmniej 2 razy dziennie zmieniasz więc Ci wystarczy na 15 dni. ale to idzie zawsze dokupić.
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
NINAGG kochana trzymam kciuki żeby było dobrze
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prostuję - te niedobre wkładki to chyba były Canpol babies, przypomniało mi się Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2012-12-10 o 22:02 |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38068033]Tak, takie kłucie nagłe, nieprzyjemne, czasem aż stanę jeśli akurat idę bo się nie da kroku zrobić.
A cholera wie, ledwo się ruszam :/ w pracy jest - no i świnia jestem bo nie napisałam :d wczoraj go do muru przyparłam, dałam 3 opcje do wyboru i pogadaliśmy - jest zawieszenie broni. Ja brałam 80x80 i 80x70.[/QUOTE] o to ja takie coś czuje czasami, i aż mnie zmrozi na chwile jak to poczuje.... ehh ta nieszczęsna wyprawka.... sama nie wiem co mam a co nie :/
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no to super a jeszcze mam takie glupkowate pytanie ![]()
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Deli, przepraszam Cię ale jak przeczytałam te wszystkie ŚLICZNE i NIEZASTĄPIONE rzeczy to mi się śmiać zachciało...
Myślam, ze to Ty tak słodzisz ale to są nazwy aukcji chyba a ilości jak dla mnie ok
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziesz długo karmić to wkładek trzeba będzie na kopy (i to nie jedną kopę w sensie 60 sztuk tylko duuuużo kop ) ale spokojnie zdążysz dokupić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Malutka urodzona w terminie i to najważniejsze 

Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu
Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie
W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli. 

Albo przerzucę się na płatki mydlane 
<tupie nogą>