Klepię i dopinguję - wątek dopingujący cz. 8 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 22:01   #4261
kamaerba
Zakorzenienie

Dot.: Klepię i dopinguję - wątek dopingujący cz. 8

Kachaaa coraz lepiej wygląda komin i rzeczywiście puchato

Ja też dziergam, kobitka sobie umysliła różowe anioki
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:19   #4262
2018070520180950
Konto usunięte

rozowe

nie moj styl :d ale nasz klient nasz pannnn
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:22   #4263
Karo89
Zakorzenienie

ja dopiero będę szła działać, bo Mała się obudziła...
i jeszcze ją słyszę, czyli jeszcze nie śpi.
ale dzisiaj już się z Wami żegnam bo nic nie zrobię

dobrej nocy

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:26   #4264
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamaerba Pokaż wiadomość
Najpierw sie pojawią, potem zaczna znikać w zastraszającym tempie

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Aga zadam Ci teraz głupie pytanie - masz wagę kuchenną, w miarę dokładną?
nie mam - mam jedynie dziecieca wage, no ale do dokladnosci kuchennej jej daleko

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
Ja dziergam dalej podoba mi sie na razie mimo dziur puchato wygladaZałącznik 5017931
slicznie wychodzi

dalam wlasnie Oli kubek niekapek, ciekawa jestem jak sobie poradzi... z Jeremiego niekapka podpija czasem, ale nie wiem jak sobie da rade z tym swoim bo on ma miekki ustnik i trzeba naciskac a Ola niebutelkowa jest i pije tylko ze zwyklych doroslych kubkow... ale fajnie by bylo moc jej cos dac do rak zeby czasem sie sama napila... zobaczymy jak bedzie
marudna jest srtasznie, bo sie obudzila a ja nie moglam jej utulic do snuc bo akurat musialam byc z Jeremim, moze jak on calkiem zasnie a ona sie napije to da sie ja uspic znow jednak w pojedynke jest duzo trudniej niz we dwoje zajmowac sie dziecmi nawet jak sie wydaje ze ta druga osoba nic nie robi

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

musze isc dziergac aniolka, a najpierw skonczyc chyba te czapke... tylko daszek smierdzi lakierem i sie zastanawiam czy go jednak nie wywietrzyc przez noc, albo nie dac innego... chcialam zeby byl calkiem czarny, ale teraz nie wiem juz czy to byl dobry pomysl z tym lakierowaniem
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:27   #4265
kamaerba
Zakorzenienie

hi...hi.... dobre to stwierdzenie o nicnierobieniu drugiej osoby

a co do wagi - chyba Ci Aga kłopotu narobiłam, bo moja waga siadła w ostatniej chwili i nie zważyłam nici....he...he..... małżowi do pracy pake dałam, żeby po drodze wysłał
Stary 2012-12-10, 22:30   #4266
2018070520180950
Konto usunięte

ja dziergac lece i spac bo do pracy nie wstane dobranoc
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:33   #4267
kamaerba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja dziergac lece i spac bo do pracy nie wstane dobranoc
Stary 2012-12-10, 22:33   #4268
rudasek
Zakorzenienie

Odwaliłam trochę roboty i wymalowałam 10sztuk słoików, mają być na prezenty pod choinkę.Męży jeszcze nie ma z pracy, a potrzebuję słoiki na bigos. Do piwnicy nie pójdę, bo menelstwo ma dzisiaj bal, co chwila słychać ich na klatce schodowej.
Całuję wszystkie chore maluszki i te większe też, zdrowiejcie.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:35   #4269
asieńczyk
Zakorzenienie

Ja też się dziś odmelduję - jeszcze po wczorajszym padnięta jestem.
asieńczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:41   #4270
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

a co do wagi - chyba Ci Aga kłopotu narobiłam, bo moja waga siadła w ostatniej chwili i nie zważyłam nici....he...he..... małżowi do pracy pake dałam, żeby po drodze wysłał
panie na poczcie na pewno zwazyly
ale to pisalas ze cos kolo 2kg ma? czy nawet 4? to jak nie bedziemy sie "klocic" o kilka gram, to powyzej kilograma moja waga dziecieca calkiem niezle sobie radzi... nie wiem jak tam jest z jej rzeczywista dokladnoscia, ale do 50g na pewno ma jak nie dokladniej (niby wyswietla np 2230 ale to nie jest jednak laboratoryjna waga, wiec glowy bym sobie nie dala uciac za dokladnosc) ja wazylam nia nawet zuzycie na czapki czy rekawiczki z motka dla mojej siostry zeby wiedziec ile jeszcze wloczki dokupic i ile juz przewinelam na 2 motek (robilam z potrojnej nitki) czy 30 czy 70g to bez problemu pokazywala, ale czy bylo 60 czy 65 to juz nie... ale powyzej 100g to juz w ogole sobie radzi... ona ma skale do 20kg tylko, ale tyle to mi chyba nie wyslalas

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Odwaliłam trochę roboty i wymalowałam 10sztuk słoików, mają być na prezenty pod choinkę.Męży jeszcze nie ma z pracy, a potrzebuję słoiki na bigos. Do piwnicy nie pójdę, bo menelstwo ma dzisiaj bal, co chwila słychać ich na klatce schodowej.
Całuję wszystkie chore maluszki i te większe też, zdrowiejcie.
te pomalowane wez beda prezenty z wkladka
Stary 2012-12-10, 22:42   #4271
gagatu
Zakorzenienie

Wróciłam do domu i miałam miłą niespodziankę - przyszły zamówione włóczki i kordonki

Nasmrodziłam złotą farbą... muszę wywietrzyć przed snem. Wczoraj jak się położyłam to jakoś tak duszno mi było, TŻ już spał zmęczony, a bałam się nawet wstać do okna, bo była obawa, że się przewrócę. Nie wiem od czego tak mi było niedobrze? Przeszło i zasnęłam.

Dokończę kartki na wymiankę i jutro wyślę. Jadę jutro do w interesach dziergankowych i do rodziców (czy tam odwrotnie ). Mam nadzieję, że autobusy będą jeździły normalnie.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:45   #4272
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Najpierw sie pojawią, potem zaczna znikać w zastraszającym tempie
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:47   #4273
kamaerba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Wróciłam do domu i miałam miłą niespodziankę - przyszły zamówione włóczki i kordonki

Nasmrodziłam złotą farbą... muszę wywietrzyć przed snem. Wczoraj jak się położyłam to jakoś tak duszno mi było, TŻ już spał zmęczony, a bałam się nawet wstać do okna, bo była obawa, że się przewrócę. Nie wiem od czego tak mi było niedobrze? Przeszło i zasnęłam.

Dokończę kartki na wymiankę i jutro wyślę. Jadę jutro do w interesach dziergankowych i do rodziców (czy tam odwrotnie ). Mam nadzieję, że autobusy będą jeździły normalnie.
Duszności....hm.... u mnie sie tak zaczynało dwa razy i się dwa wykluły

Aga no nie wiem.... ja taka zakręcona to może i 20kg wysłałam
Stary 2012-12-10, 22:57   #4274
aga__tka
Zakorzenienie

Ola to sie chyba haftem krzyzykowym bedzie interesowac... codziennie mi probuje dorwac sie do takiego zestawu obrazek + muliny, chyba jej go wyszyje w prezencie tylko nie wiem czy jakj nie bedzie tych platajacych sie nitek to nadal bedzie zainteresowana

daszek wywalilam na dwor, choc mam wrazenie ze juz nie smierdzi tak jak po poludniu (malowalam wczoraj) zobacze jutro a dzis juz nie bede szyc
ide robic tego aniolka, jak sie pospiesze to moze bym go dzis jeszcze dala na kaloryfer?

Kamaerba: ja chce zobaczyc rozowego aniolka jak skonczysz moze dziewczyny coreczkom takie wydziergaja
Stary 2012-12-10, 22:58   #4275
kamaerba
Zakorzenienie

Uciekam. Rano pewnie będę musiała zapalać Dobrej nocki.Pa

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

różowego skończyłam, jutro zaprezentuję
Stary 2012-12-10, 22:59   #4276
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

Aga no nie wiem.... ja taka zakręcona to może i 20kg wysłałam
no to potne i po metrze bede wazyc
Stary 2012-12-10, 23:00   #4277
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Łooooooo matkooooo!!!
Skończyłam robić 5 kartek na wymiankę świąteczną a w pokoju jakby przeszło tornado Co tu nie leży... podłogi to nawet nie widać. O biurku nie wspominam.
Jestem wykończona fizycznie i psychicznie tymi papierkami, a z efektów wcale nie jestem zadowolona, ale trudno.
Basia, pokłony w Twoją stronę, TY jesteś dla mnie papierkowym góru i podziwiam Cię za robienie kartek na co dzień

A z krzesła ledwo wstaję, kość tak boli, że chyba zaraz pójdę po tabletki jakieś, albo lepiej młotek, bo tylko się dobić... Tyle godzin siedzenia na tyłku to dla mnie koszmar, nie wiem, jak ja dziś z bólu usnę.

Wcześniej skończyłam i ukrochmaliłam aniołka Ania i jednego z 27--miu Elysse.
A niedawno koleżanka z mojej miejscowości, która już u mnie brała w październiku bombki i dzwonki zadzwoniła, że jeszcze chce 6 bombek i 2 dzwonki, ot obejrzała się w porę. Powiedziałam, że to tylko jak dam radę, ale na cuda niech nie liczy.

Chusta sie kobitce podobała i nawet sama uznała, że kolor ładniejszy niż ten, który chciała początkowo. Aż odetchnęłam po tel przyjaciółki, bo cały dzień to było zastanawianie się: weźmie, czy nie...

Jeszcze spróbuję Was doczytać i chyba pcia, nie wiem, czy dam radę dłubać cokolwiek.
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:07   #4278
emi29w
Zakorzenienie

to ja juz zmykam
Dobranoc
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:08   #4279
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz
Nie no ciąża to na pewno nie jest, ostatnio tak miałam latem, ale to wiem, że z przemęczenia. Ale wczoraj to nie wiem od czego...

Drukarka nie chce współpracować
A chcę wydrukować życzenia do kartek.
Stary 2012-12-10, 23:15   #4280
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Doczytałam, widzę że tu prawie szpital dziecięcy mamy. Dla wszytskich małych chorobździelków buziaczki
Magda, mi kiedyś kazali (jak leżałam z Natalką w szpitalu przy okazji zakażenia jelitowo-zołądkowego z gorączką) przykładać jej zimne okłady w pachwiny. Szybko zbijały gorączkę, a do tego pyralgina w czopkach.
Do tej pory czopki uważam za najskuteczniejsze. Ale pyralgina, bo paracetamol jest do d...

Uciekam do łożka, rano tylko zrobię zdjęcia kartek i wysyłam. Choć jedno z głowy.

Dobrej nocy wszystkim życzę. Ja mam nadzieję, że usnę mimo bólu
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:21   #4281
jola2243
Zakorzenienie

Aniu
Skończyłam 5 bombkę, wykrochmaliłam, popakowałam anioły na jutro, i jeszcze 5 śnieżynek udziubałam, idę spać

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:22   #4282
babydelfi
Zakorzenienie

Odpadam, plecy, żebra i płuca zaczęły mnie tak nawalać że nei wiem jak przeżyję noc idę po nospę i pod gorący prysznic dobranoc
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:25   #4283
rudasek
Zakorzenienie

To ja też się odmeldowuję, tylko kto mi łóżko pościeli jak męży jeszcze nie ma .
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:35   #4284
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz
Nie no ciąża to na pewno nie jest, ostatnio tak miałam latem, ale to wiem, że z przemęczenia. Ale wczoraj to nie wiem od czego...

Drukarka nie chce współpracować
A chcę wydrukować życzenia do kartek.
Kasia Cie nie straszy tylko pociesza

Wiecie mam ciekawe przemyslenia sprzed chwili...
tu na forum stykaja sie roznej masci dziewiarki - takie przygodne jak ja, co niby calymi dniami dlubia, ale czapke robia 2 tygodnie jak nie dluzej juz nad kazda glupota sie zastanawiajac oraz takie jak Kasia, ktora wczoraj wydziergala 3 jesli dobrze zrozumialam jak my dziewczyny znajdujemy wspolny jezyk?? ja chuste dla Moniki na wymianke (calkiem dziurawa) dlubalam miesiac (uczciwie liczac tydzien ), a Jola ma po jednym wieczorze z szydelkiem... co dziwniejsze jakby policzyc, to pewnie mam wiecej wloczek i kordonkow od Joli, a do niej pewnie listonosz co tydzien polkilowy worek z kaja przynosi Ania wydlubuje 27 elysse a ja mam problem z 5 malymi na tydzien, Marta robi malpki i sowy na kilogramy juz pewnie liczac na jeden dzien roboczy, a moja czapka ktora robilam wiosenno/jesienna Jeremiemu pewnie ze 3 tygodnie pani w pasmanterii nie chciala uwierzyc ze robiona (chcialam dokupic wloczke, bo tam kupowalam )
ciekawe czy naucze sie robic szybciej (to pewnie tak) i bardziej skutecznie (nie zastanawiajac sie nad kazdym oczkiem 20 razy) - to jak patrze na Malinke, to sie obawiam ze moze sie nie udac, bo widze jak ona swietnie potrafi dziergac, a w analizowaniu kazdego rzadku widze w niej pokrewna dusze a doswiadczenie ma duuuzo wieksze ode mnie...
przepraszam wszystkie ktore pominelam w tym wywodzie, o wszystkich myslalam (np o Beatce i naszyjnikach szydelkowych, Szydelkomaniaczce i rekawiczkach tudziez koralach z siedzenia samochodowego dziergajacych sie w zastraszajacym dla mnie, ktora jeden koralik robi 2 dni, tempie, MAgdzie lubiacej duze formy, ktore dla mnie by sie po prostu nigdy nie skonczyly z braku czasu, Agatce z bombkami i sniezynkami i drugiej Kasi z firankami oraz wszechstronnej Grazynce... a jesli nadal kogos pominelam to przepraszam a i jeszcze Iwonki dwie - niby duzo nie robia ale jak sie wezma to zaraz jakies cudo powstaje, choc cocci to w upodobaniach chyba juz blizsza mi - co i rusz cos nowego zaczyna ) o kartkujacych to w ogole nie mysle bo mnie zrobienie rownego przyciecia bazy zajmuje zbyt duzo czasu zeby w ogole moc mowic o wykonywaniu przeze mnie czegos papierowego...

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

nie moglam sie opanowac

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Do tej pory czopki uważam za najskuteczniejsze. Ale pyralgina, bo paracetamol jest do d...
i dlatego zapodaja go w czopkach....
Stary 2012-12-10, 23:49   #4285
gagatu
Zakorzenienie

Aga, bardzo ciekawe są Twoje przemyślenia
Moim zdaniem to właśnie ta nasza pasja do dłubania - nieważne jaką techniką, w jakim tempie i jakiego rodzaju twory wychodzą spod naszych rąk - ona nas wszystkie łączy i sprawia, że rozumiemy się nawzajem.
No i przy okazji szukamy rad w każdej innej życiowej sprawie, bo często łatwiej zwierzyć się obcym niż najbliższym.
Ja cenię każdą osobę, która potrafi znaleźć jakąś pasję w życiu, nieważne jaką. Np. mój TŻ kocha bieganie (o czym już nieraz pisałam), ja mam swoje dzierganki, obydwoje też uwielbiamy muzykę i dzięki temu jest nam razem dobrze, nawet jak każde z nas zaszywa się w swoim świecie i nawet ze sobą nie rozmawiamy. A jak np. spotkamy się z jakimiś znajomymi to ileż można rozmawiać o pracy, praniu, sprzątaniu i gotowaniu?? Dla mnie takie osoby (niestety gdzieś tam wśród znajomych tacy są) bez pasji w życiu są po prostu nudne. Choć dla nich może to, że ja potrafię godzinami siedzieć z szydełkiem może wydawać się nudne. Ale wiem, że Wy mnie zrozumiecie

To byłoby na tyle moich refleksji...

Nadal czekam na usprawnienie drukarki... Nie drukowała, bo wypadł tusz, czego nie zauważyłam (kto by tam do środka zaglądał ), bo była w podróży. Ale po włożeniu kardridża nadal nie chciała drukować. TŻ nadal z nią walczy - jeszcze nie wie co chcę drukować. Pewnie powie, że mogłam ręcznie życzenia wpisać
Stary 2012-12-11, 00:12   #4286
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
- to jak patrze na Malinke, to sie obawiam ze moze sie nie udac, bo widze jak ona swietnie potrafi dziergac, a w analizowaniu kazdego rzadku widze w niej pokrewna dusze a doswiadczenie ma duuuzo wieksze ode mnie...
miałam tylko zajrzeć...

wiesz, że to samo kilka razy pomyślałam po Twoich wpisach, że masz tak samo jak Ja
w wielu kwestiach , czasami mam ochotę odpowiedzieć na jakiś przeczytany post.. a niżej widzę, ze napisałaś to co ja pomyślałam

ja szybkości nie mam w szydełku dlatego moje prace takie maleńkie

na pewno na szydełku wyheklowałaś więcej ode mnie

baran - super czapka z pięknymi loczkami,

Kacha bierz te sweter na szydło i juz !
moją pierwszą robótką (co prawda na drutach) też był sweter

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

na moja córkę też tylko pyralgina w czopkach działała, żaden syrop nie zbijał gorączki

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Dzięki, a ja już zaczęłam robić zupełnie inny dzwonek
A tu są tylko opisy po ang, więc i tak teraz nie będę w tym ślipieć, będzie na inną okazję.
Aniu widziałaś ?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1355143278
basia_e zrobiła ten dzwonek
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 00:17   #4287
gagatu
Zakorzenienie

Kartki gotowe, plan na dziś wykonany, można iść spać.

Dobranoc!

Obudźcie mnie o 10
Stary 2012-12-11, 00:26   #4288
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
miałam tylko zajrzeć...

wiesz, że to samo kilka razy pomyślałam po Twoich wpisach, że masz tak samo jak Ja
w wielu kwestiach , czasami mam ochotę odpowiedzieć na jakiś przeczytany post.. a niżej widzę, ze napisałaś to co ja pomyślałam

ja szybkości nie mam w szydełku dlatego moje prace takie maleńkie

na pewno na szydełku wyheklowałaś więcej ode mnie
mam nadzieje ze Cie nie urazilam, bo jak teraz patrze na ten fragment to mi wychodzi ze napisalam nie masz skutecznosci, a z tym to sie akurat nie zgadzam, nie to mialam na mysli to piszac, ale nie wiem co zle jest napisane zeby odzwierciedlalo co mam na mysli - mam nadzieje ze mnie zrozumiecie wszystkie, jako ze sie dobrze juz znamy a gwiazdek ostatnio narobilas tyle, ze pewnie mnie przegonilas w szydelkowych slupkach za to takie wlasnie jak lubie - co jedna to inna (ale to mniej skuteczne jest bo trzeba caly czas na schemat patrzec )

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

z aniolka beda nici bo nie zaczelam nawet, za to robie pompon do czapki w czasie jak Ola sobie podjada... ona mi i tak dziergac nie da, bo jak tylko ruszam szydelkiem to mi noga o wloczke zlosliwie haczy, zebym nie mogla robic... maz mi nie wierzyl, ale jak mu wczoraj pokazalam jak mi sie nie dala napic, to uwierzyl choc mowil ze niewiarygodne ona lezy jak aniolek spokojnie jak je, ale jak tylko wzielam kubek do reki to noga tak machala zeby go tracic... to samo robi z szydelkiem
Stary 2012-12-11, 00:49   #4289
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cenię każdą osobę, która potrafi znaleźć jakąś pasję w życiu, nieważne jaką. Np. mój TŻ kocha bieganie (o czym już nieraz pisałam), ja mam swoje dzierganki, obydwoje też uwielbiamy muzykę i dzięki temu jest nam razem dobrze, nawet jak każde z nas zaszywa się w swoim świecie i nawet ze sobą nie rozmawiamy. A jak np. spotkamy się z jakimiś znajomymi to ileż można rozmawiać o pracy, praniu, sprzątaniu i gotowaniu?? Dla mnie takie osoby (niestety gdzieś tam wśród znajomych tacy są) bez pasji w życiu są po prostu nudne. Choć dla nich może to, że ja potrafię godzinami siedzieć z szydełkiem może wydawać się nudne. Ale wiem, że Wy mnie zrozumiecie
calkowicie sié z Tobá zgadzam Agatko

dalej dlubié
uwziélam sié i chcé dzis skonczyc
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 01:12   #4290
Biedroneczk4
Wtajemniczenie

GG do Biedroneczk4

Witam po pracy miałam dziś mega urwanie głowy... jestem zmęczona...

odmeldowuję się... do jutra gasić czy nie?

Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich?
www.szlachetnapaczka.pl

Preferencje

Moje próby tworzenia -wątek wizażowy
Biedroneczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości