|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
aaa, i Justi, gratuluję chłopaka
Cytat:
ja jeśli już mam, to raczej też no... tego... zatwardzenie, ale nie takie masakryczne. no ale za dużo takich "rozluźniających" rzeczy nie mogę, bo żołądek źle znosi ![]() ale vil, jeśli ty możesz, to otręby pszenne dorzuć do diety (wrzucaj je gdziekolwiek i zjadaj) no ale teraz to już serio idę spać!
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Co do kup w ogóle to ja teraz mam okres na robienie ich sporadycznie
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Vil ja raz wylądowałam na IP (sporo przed ciążą) z okropnym bólem brzucha.. kłującym, przeszywającym.. w boku..
Do tego miałam mega problem z kupą jak nigdy, tak jakby mega zaparcie.. na IP dostałam zastrzyk ketonal, nospe i coś na uspokojenie (bo panmikara jestem na 12h było świetnie.. niestety.. jak leki przestały działać powtórka z rozrywki.. pojechałam na ginekologię (bo to akurat ostatnie dni @ były i tak mi kazali zrobić na IP w rpzypadku nawrotu) tam czekałam jakieś 2h az lekarka się zjawi zbadali mnie, ale nic nie wyszło... chcieli zostawić w szpitalu, ale odmówiłam.. pojechałam do domu i tak jak szybko przyszło.. tak nagle jak ręką odjął.. do dziś nie wiem co to było ale bół był przeokropny.. płakałam, i myślałam, ze umrę..Więc może faktycznie to zaparcia? poobserwuj pod tym kątem |
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Vil - najlepiej dużo wody i jako jeden posiłek mleko z płatkami owsianymi (3 łyżki), otrębami (pszenne 1 łyżka, owsiane 1 łyżka), siemieniem lnianym (pół łyżki), rodzynkami, żurawinką, śliwkami i morelkami - ja to zalewam wrzątkiem, żeby ładnie napęczniało, później mleczkiem i śniadanko/obiadek.kolacje gotowe
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
No, masz szczęście!
dobranoc Ja też już lecę
|
|
|
|
#1896 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szybko zlecą ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już lepiej. Cytat:
![]() Lekarz niemiły, ale może musiał tak Ci nagadać, żebyś się troszkę opamiętała. ![]() Oby w końcu minęły ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
siedzę i myślę
|
Justi gratuluję chłopaczka !
Spadam czytać książkę Zawitkowskiego " Mamo, Tato co Ty na to" ... już jakieś 2 tygodnie leży ![]() Dobrej nocy
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też liczymy, że później zrobumy młodszą siostrzyczkę ![]() szybko zleci No w Twoim przypadku to wyjątkowo trzymam kciuki za dziewczynkę ![]() Cytat:
![]() Sama zaczęłam oswajać się z imieniem Piotruś, ale może sprawię mu frajdę i jednak będzie Wiktorek ![]() Jakaś niezdecydowana jestem ![]() Głowa mnie przestała boleć więc wpadłam żeby nadrobić
|
||
|
|
|
#1900 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że teraz jesteś już spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, dobrej nocki Wszystkim
|
|
|
|
#1902 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Nasza za 11 dni i mam nadzieję, że dziecko będzie chętne do współpracy i się ujawni ![]() ![]() ![]() Może jednak się ujawni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Kiedy następna wizyta ?? ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Podziwiam Cię za cierpliwość ![]() Oby wszystko się ułożyło ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
wyśpij się Cytat:
![]() ---- niee no, czas serio spać nie mogę wstać z kanapy |
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ciuchów to nie mam jeszcze nic ciążowego, póki co się we wszystko mieszczę, ale może za niedługo kupię spodnie ![]() Cytat:
![]() --- Nadrobiłam, oczy mi się już zamykają, więc zmykam spać. Dobranoc |
||
|
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ja tez uciekam spac. kolorowych! |
|||
|
|
|
#1906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzień dobry
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
haha podczytywanie Was było dużo łatwiejsze niż odpisywanie
![]() Axella Twoje przygody z pracą, fatalne, racja, że uciekasz stamtąd, trzaśnij drzwiami z hukiem! Vil84, w Angeliusie też robią badania na skierowanie z NFZ, ja nie płaciłam nic Co do kichania... hahah ja już wpadam w panikę, jak na kichnięcie się zanosi Na ciążowe problemy z trawieniem polecam śliwki suszone - rano do płatków i w ciągu dnia jeszcze kilka - ja zjadam max 6 - pomaga Od czasu do czasu Activia.. Wczoraj wieczorem sobie przygotowaniałam spodnie do pracy, takie leżały w szafie bo były mi za duże - zmierzyłam, weszłam , super. Bluzeczkę do tego zaplanowałam.. Dziś rano ubieram się a tu mały ZONK .. bluzka mi się nie dopięła ![]() Czas na zakupy... Miłego dnia |
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z kubkiem gorącej herbaty
|
|
|
#1909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Gratuluje i też chce :P ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#1910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam najpierw aż szefuńcio się pojawi w biurze (o ile dzisiaj się to zdarzy, bo on ostatnio strasznie zabiegany jest)Cytat:
Cytat:
![]() muszę dziś zahaczyć o rosmana w drodze z pracy, bo oliwka mi się kończy
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam, zjadłam płatki i zastanawiam się co ze sobą dzisiaj robić
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?mi dziś się bardzo nie chciało wstać,i w sumie spałam dłużej niż zwykle a i tak bym jeszcze pospała
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
axella gratuluję decyzji, bo ja do swojej przygotowywałam się rok. Rezygnacja, zmiana pracy to cholernie trudna decyzja. I choć moje stanowisko w pracy było tym co lubiłam robić, co przynosiło mi satysfakcję, ale od pupila dyrektora przeszłam do osoby, z którą z grzeczności mówiliśmy sobie dzień dobry. Po prostu powiedziałam mu kilka razy, że nie będę wykonywać obowiązków, które nie są w moim zakresie.
Jedna kłótnia, druga, straszenie obcięciem pensji. O nieeee. Poszłam na zwolnienie i od tego samego czasu zaczęliśmy się starac o dziecko i szukałam innej pracy. Minęło pół roku i nic ani w jedną ani w drugą. Pojechaliśmy na miesiąc dopilnować pewnych spraw nad morzem a ja na wakacje. I to był przełom. Okazało się, ze praca się znalazła, a ja jestem w ciąży. Do pracy nie poszłam, ale później znalazła się, ale już taka "na lewo". I wiem ile mnie to kosztowało nerwów, ile przepłakanych nocy, także gratuluję decyzji ![]() Co do kup, u mnie raczej płynne niż stałe. Ale ja się wspomagam activią, jak widzę, że zaczynają być kłopoty. I dzień dobry.
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Wam się trafiło A no nie głupi Trzymam
|
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Vil trzymam za Twoją dzisiejszą wizytę u tej znajomej babci
|
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Pana doktora to znajoma trafila tez na niego i podobno gbur jakich mało wszystkich traktuje tak samo a guzik robi jak kobieta rodzi
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

nie chcę wiedzieć co będzie jak będzie mleko w nich .........

07.07.2012
ale bół był przeokropny.. płakałam,
i myślałam, ze umrę..

Czyli długie 1,5 miesiąca przede mną..

?