MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 09:15   #1561
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
... praca w j. angielskim i pełna mieszanka narodowości.. 2-3 lata w takiej firmie i świat stoi przed nim otworem
to chyba wiem gdzie pracuje
ale mój kolega audi nie jeździ tylko mpk'iem :P

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:17   #1562
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dragusia my akurat ostatnio na szkole rodzenia o tym rozmawialiśmy Połozna powiedziała, że z miękka końcówką... a najlepsza to taka poczciwa gruszka jak były 30 lat temu Ale jakaś mamusia się odezwała, że teraz własnie ciężko taka znaleźć i w ogóle o taką z miękką końcówką trudno
O tym aspiratorze też wspomniała (choc preferowała gruszkę), ale mnie też to obrzydza... widziałam to u siostry... fuuuj... Ja z tych brzydliwych jestem Nie wiem jak ja będę małego przewijac... Tżtowi od razu na szkole rodzenia powiedziałam, że on od brudnej roboty będzie
ooo z miękką super, w Askocie są na pewno

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Studniówka!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To kup Katarek.

Katarek jest przez wszystkie mamy polecany o wiele bardziej od fridy, zwłaszcza na katar a nie na bieżące czyszczenie noska z wydzielin.
też mi się nie podoba zostanę przy gruszce póki co

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj lekarz powiedział, że łożysko nadal na przedniej ścianie i tak już zostanie więc mam spory amortyzator na takie kuksańce

Pokazał mi gdzie dziecko ma, którą część ciała i wiem, że to czym mnie najbardziej trąca od środka to nóżki a tam gdzie cicho to główka i pupcia
czyli mi z łożyskiem z przodu nie mamy szans na takie atrakcje

witam się z rana
muszę się szybko zbierać dziś wracam do Opola, a po drodze muszę jeszcze siuśki oddać do badania mam nadzieję że zdążę wszystko załatwić.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:22   #1563
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry kobiety

u nas śnieżnie i biało wraz z -10st ...

Mała: brykała wczoraj baaaardzo, cudowne uczucie już się nie mogę doczekać kwietnia! będę mogła ją przytulić!!!

praca szwagra:
ogólnie chłopak ZACHWYCONY teraz tylko modli się żeby go po tym miesiącu zostawili już chce szukać pokoju / mieszkania do wynajęcia prawie zejdzie mu z miesiąc i wtedy wyjaśni się też co z pracą... ogólnie robiłby to co skończył tj. telekomunikację w sensie informatycznym - ja tego nie umiem dokładnie powiedzieć teraz wskoczył w projekt dotyczący przekładania sieci telefonicznych - czyli 100% pokrycia z studiami... praca w j. angielskim i pełna mieszanka narodowości.. 2-3 lata w takiej firmie i świat stoi przed nim otworem ...

na to wszystko wczoraj się troszkę popłakałam w samotności, że ja utknęłam w mojej wsi a ludzie dostają pracę moich marzeń ... ehhhh... no cóż na ta chwilę nie ma możliwości na przeprowadzkę w niepewne gdzie ja mam pracę na czas nieokreślony i dzidziuś w drodze... ale wiem też że im dłużej bd odwlekać styczność z moim zawodem tym gorzej będzie zaleźć cokolwiek później

praca męża - dziś ma spotkanie w banku o to interwencyjne zatrudnienie w banku - zobaczymy co to będzie na ile i przede wszystkim za ile ... w między czasie cały czas myśli o mundurówce i spełnieniu jego planów sprzed 4rech lat

wszystko to takie popierdzielone, trudne i mało wesołe ...
Ej no daj spokój, teraz nie ma co o tym myśleć, i tak w ciąży nikt pracy nie zmienia, doczekaj tam gdzie jesteś, urodzi się dziecko, może wtedy ruszycie na podbój świata, a może stwierdzisz, że jednak dzieci i Wasze lasy to jest to i się nigdzie nie będziesz chciała ruszać. Ważne, że się z Mężem kochacie, że Cię wspiera jest dobrze, reszta małymi łyżeczkami. Pracę Mąż zawsze znajdzie i będzie dobrze, a jak ktoś jest chujkiem z charakteru to mu nic nie pomoże. Nie raz jak czytam jakie akcje kolesie odwalają laską to głowa mała, nawet w innych wątkach Mamusiowych, jakieś teksty chamskie, znikanie na noc, wyzwiska, pijackie awantury, to dopiero masakra

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to chyba wiem gdzie pracuje
ale mój kolega audi nie jeździ tylko mpk'iem :P
może ekolog

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
No właśnie, i czy jak ono jest z przodu to już na zawsze czy może się ruszyć ?
Stary 2012-12-11, 09:25   #1564
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Agnjeska mnie boli po prawej stronie na wysokości pępka z boku i tak w dół i dziś mi lekarz powiedział że tam biegnie jelito grube i może rozrastająca macica uciskać wtedy tworzą się gazy, zatrzymuję się to co w nim jest i powstają kolki jelitowe. Ja ostatnio w nocy wracałam na pół zgięta z łazienki i chciałam budzić już tż ale jakoś się wyprostowałam i po chwili przeszło.
Wiesz u mnie to właśnie podobny ból, może to to?

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Tak sobie siedze i czytam co piszecie, troche mi przykro, że nikt nie odpisał na moje pytanie, ale co moge zrobić Dodam zdjęcia swojego brzuszka ( jestem w 28 tygodniu) Duży? Czy w sam raz?
Bardzo ładny (:

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Agnjeska, strasznie się ciesze że córunia się zlitowała A nie denerwowac się w takiej sytuacji to się niestety nie da... Ja sama dzis rano się zestresowałam, bo zawsze jak się budzę to jakieś 15 min są wygłupy z moim małym kićkiem w łózku, który zawsze przybiega i świruje na kołdrze I wtedy tez Gucio się wzbudza i czuję jak się wierci w brzuchu A dziś cisza Czekam i czekam... stukam w brzuch, wciskam palcem... a tu nic No to biegiem do kuchni szykowanie sniadania Szybko zjadłam i w sumie nawet gdy konczyłam jeść to mały się juz odezwał... a jak się połozyłam na boku na kanapie przed telewizorem to już w ogóle się rozszalał Ale jak tak ma wyglądac najbliższe 14 tyg, to ja osiwieję
Osiwiejemy razem
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Jak to nie możesz sama jechać do szpitala? A jeśli (odpukać!!!) faktycznie działoby się coś poważnego, decydowałyby godziny, a nie mogłabyś zadzwonić do położnej to co? Fajnie, że rozdają niesprzedane cukierki, ale ja już jednak wolę ich nie dostać, a móc jechać na IP, kiedy tylko podejrzewam, że coś jest nie w porządku.
Wiesz to nie jest tak... gdyby coś poważnego się działo (krwawienie, skurcze ect) to by mnie przyjeli ale nie ze zwykłym bólem brzucha, wtedy każą najpierw kontaktować się z położną. Ona jest dostępna 24h (musi w końcu odbiera porody) tylko ja wiem już co jest podstawą do jej wizyty domowej a co nie.
Taki system i mieszkając tutaj muszę go zaakceptować.
Cytat:

Moja koleżanka mi powiedziała że ona właśnie też łożysko z przodu miała i odbić stop i takich tam nie miała... więc też na to nie liczę...

Ja dzisiaj już dzwoniłam do asystentki mojej położnej bo ból został, mimo że mała już się rozciągała. Powiedziała że położna się ze mną skontaktuje.

W domu i tak zostałam.
A dzisiaj równo 26 tydzień.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:27   #1565
czarny flamaster
Zadomowienie

Dramat. Nie wiem co komu kupić pod choinkę.
Chyba tylko 22letniego brata mam z głowy, bo kupię mu coś ze Star Wars i będzie git Ale mama? Tata? 10letni brat? Porażka.

Mężulek stwierdził, że pomysł zrobienia pokoju dla mnie pod choinkę to za mało.... taaaaa, a robić go do świąt będzie )

Macie jakieś pomysły dla 10latka? Lubi gry komputerowa, Harry`ego Pottera i mało ruchu W zeszłym roku kupiliśmy mu piłkarzyki, bo marzył, i nie gra. Dostał wcześniej Twistera. Teraz marzy mu się PS3 i Wonderbook, ale sponsora brak....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:27   #1566
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
może ekolog
jego żona pracowała w Zabierzowie i jeździła ich fordzikiem a on z Prądnika Cz. ma dobrą komunikację z firmą. i mówi, że autobus to czas na książkę teraz już z przyzwyczajenia jeździ.

Cytat:
może się podnieść, bo wciąż nam macica rośnie.
może ale nie musi.
dlatego mam częste obserwacje, bo mam za nisko

Stary 2012-12-11, 09:29   #1567
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zapytasz?!

Tak Strippi!

Piękny!!!!!!!!!

nie wiem czy chcę usłyszeć nie było kasy? albo inne osoby miały więcej osiągnięć itd. bo co to zmieni? wiesz prawda jest taka że od nas z wydziału wypromowali 4 dr od czerwca. niech każdy zamiast 500zl dostanie 300zl i masz oszczędności.

po prostu jest mi przykro. ale co ja się dziwię jak w ogóle moja promotor i szefowa nie wystąpiła o tą podwyżkę. potem dopiero dziekan zmusił innego prof. to wiesz....
wiem jak było jak mi chcieli umowę zmienić i panie z kadr zaproponowały żeby nie dawać na czas nieokreślony przerwę miesięczną w pracy....
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:31   #1568
misiulka06
Rozeznanie

hej, witam się w skończonym 21 tygodniu centralna Polska cała w śniegu tonie. zimno... brrry
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:32   #1569
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
nie wiem czy chcę usłyszeć nie było kasy? albo inne osoby miały więcej osiągnięć itd.
wiesz dość długo pracowałam, potem współpacowałam z państwową uczelnią wyższą i kasa była nie oszałamiająca ale zawsze były przejrzyste zasady. ceniłam to bardzo...

Stary 2012-12-11, 09:34   #1570
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zakładam, że nie będę mieć - wolę później miłe zaskoczenie

Cytat:
podobno może... byleby nie zlazło w dół....

Cytat:

Macie jakieś pomysły dla 10latka? Lubi gry komputerowa, Harry`ego Pottera i mało ruchu
o matko! to opis mojej osoby! tylko mam prawie 3x więcej lat

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:39   #1571
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz dość długo pracowałam, potem współpacowałam z państwową uczelnią wyższą i kasa była nie oszałamiająca ale zawsze były przejrzyste zasady. ceniłam to bardzo...
jak widać widełki pensji dla asystentów są szerokie. no nic. nie ma co się smutać. muszę pomyśleć co dalej.

Natalia ja nie pisałam o nóżce bo kompletnie nie wiem ale mówiąc szczerze nie mam złudzeń że takie coś mi się nie trafi :P
A twój Brzusio śliczny.

Notabene moja córa będzie Natalka
15.10. 2011.

Stary 2012-12-11, 09:42   #1572
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
jego żona pracowała w Zabierzowie i jeździła ich fordzikiem a on z Prądnika Cz. ma dobrą komunikację z firmą. i mówi, że autobus to czas na książkę teraz już z przyzwyczajenia jeździ.

może się podnieść, bo wciąż nam macica rośnie.
może ale nie musi.
dlatego mam częste obserwacje, bo mam za nisko
Mój też w lecie bohatersko zostawia auto i jeździ rowerem, a w zasadzie to od marca do listopada, zimą głównie tramwajem bo w strefie jest firma i dłużej idzie od samochodu plus korki niż obskoczy tramwajem, chyba że coś załatwia albo ma spotkania z klientami to rusza auto z parkingu swoje.

Cytat:
nie wiem czy chcę usłyszeć nie było kasy? albo inne osoby miały więcej osiągnięć itd. bo co to zmieni? wiesz prawda jest taka że od nas z wydziału wypromowali 4 dr od czerwca. niech każdy zamiast 500zl dostanie 300zl i masz oszczędności.

po prostu jest mi przykro. ale co ja się dziwię jak w ogóle moja promotor i szefowa nie wystąpiła o tą podwyżkę. potem dopiero dziekan zmusił innego prof. to wiesz....
wiem jak było jak mi chcieli umowę zmienić i panie z kadr zaproponowały żeby nie dawać na czas nieokreślony przerwę miesięczną w pracy....
systemu nie zmienisz Ty jedna, ale masz dużo czasu, to może wymyślisz plan b, zawsze jakiś jest, przecież ta wiedza jaką masz, ma jakieś przełożenie na pewno na jakieś dziedziny biznesowe, nie jest to w końcu doktorat na polonistyce, sorry jak ktoś tam właśnie robił, no ale wiadomo, tam to sztuka dla sztuki Przecież nie ma co się męczyć kolejne lata !

Cytat:

Stary 2012-12-11, 09:42   #1573
monicca1989
Zakorzenienie

Witajcie
Byłam wczoraj w kinie, koleżanka z pracy mnie zaprosiła do dostała bilety na Anne Karenine, bardzo fajny film
Rano już byłam na badaniach(krew,mocz+ toksoplazmoza)

Co do imienia to my już się przyzwyczailiśmy do Igora i tak do brzucha mówiliśmy ale ostatnio naszły mnie wątpliwości
Ostatnio jak powiedziałam dziewczyną z pracy to właśnie były teksty Igor nie.
No i tak teraz o Filipie myślę i w sumie już bawet prawie podjęliśmy taką decyzję z TŻ ale często i tak mówimy Igor więc nie wiem co robić czy kiedyś nie będę żałować że jednak nie Igor
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:44   #1574
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też w lecie bohatersko zostawia auto i jeździ rowerem, a w zasadzie to od marca do listopada, zimą głównie tramwajem bo w strefie jest firma i dłużej idzie od samochodu plus korki niż obskoczy tramwajem, chyba że coś załatwia albo ma spotkania z klientami to rusza auto z parkingu swoje.

systemu nie zmienisz Ty jedna, ale masz dużo czasu, to może wymyślisz plan b, zawsze jakiś jest, przecież ta wiedza jaką masz, ma jakieś przełożenie na pewno na jakieś dziedziny biznesowe, nie jest to w końcu doktorat na polonistyce, sorry jak ktoś tam właśnie robił, no ale wiadomo, tam to sztuka dla sztuki Przecież nie ma co się męczyć kolejne lata !

z jednej strony masz rację z drugiej jest różnie. byłam na stażu w jednej firmie i pani mi wprost powiedziała że ona to mnie z dr by widziała może w dziale rozwoju a tam to póki co nie ma miejsc a tak to mnie nie weźmie bo ona jest kierownikiem lab i nie ma dr wiec sobie nie będzie robiła konkurencji. także nie wszędzie jest to pożądane.

no ale niestety koniec sentymentów i będę szukać po firmach. już wczoraj trochę grzebałam ale to i tak dopiero po ur. w ciąży nawet nie ma się co iść i wygłupiać.
15.10. 2011.

Stary 2012-12-11, 09:46   #1575
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam kolejne pytanie z serii głupich. a więc byłam dziś na szybko w sklepie dla dzieci i ogladam sobie gruszki do nosa i nie wiem która wziąć bo są z twardą i miękką końcowka wydaje mi się że z miękką ale na pewno??
ja też polecam fridę, lub katarek..
miałam gruszkę z miękką końcówką, nie sprawdziła się..
cienko to idzie..
ale sama się przekonasz, może Tobie spasuje..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jaaa jak będę znowu odciągać tak jak z Julią to sobie elektryczny fundnę, a tak to mam mój avencior
ja to samo..

Cytat:
znalazłam zasłony do pokoju Michałka
co sądzicie? http://allegro.pl/ikea-barnslig-ring...855438407.html
szkoda tylko, że jak zawsze te droższe mi wpadają w oczy
śliczne..

Cytat:
Studniówka!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane

no i niestety sie rozchorowalam, ale w ciagu 2-3 dni powinno przejsc... przez noc meczyla mnie goraczka, teraz temperatura spadla, sprobuje zjesc sniadanie i z powrotem do lozka.. choc juz mam dosc lezenia w lozku

milego dnia mamusie
zdrówka..

Cytat:
Bry kobiety

u nas śnieżnie i biało wraz z -10st ...
gdzie Ty to mieszkasz w tej Małopolsce, że Ci tak dobrze..?

u mnie zero, śniegu wczoraj spadło jak na lekarstwo , a córka z sankami czeka..

Cytat:
a w tej fridzie to jest jakaś blokada żeby teko katarku się nie najeść ?

A no i czym się różni ten katarek od fridy ?

Ja jestem też dość obrzydliwa, ale wydaje mi się, że swojego dziecka to nie będę. To chyba jakoś mija do własnych dzieci.
nie do mnie pytanie ale się wtrącę..
we fridzie jest blokada..
katarek jest o tyle lepszy, że nie ciągniesz Ty (wbrew pozorom to jest męczące - parę razy mi się ciemno przed oczami zrobiło od tego wysysania ), tylko podłączasz go do odkurzacza.. ciągnie świetnie, szybko i wszystko co trzeba wyciągnie..
do tej pory używam..

co do obrzydzenia mi się wydaje, że żadna z nas własnego dziecka się brzydzić nie będzie.. też się tego bałam w 1c i jak widać nie było czego..
prędzej faceci tak mają.. szwagier ani razu dziecka nie przebrał, bo go na wymioty naciągało..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

A dzisiaj równo 26 tydzień.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
hej, witam się w skończonym 21 tygodniu centralna Polska cała w śniegu tonie. zimno... brrry

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:47   #1576
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Mi się i Igor i Filip podoba, hmm bardziej chyba nawet Igor, ale z drugiej strony zawsze mam drobny problem z tymi rosyjskimi imionami, czy nie jest to jakiś wyraz rusyfikacji naszego społeczeństwa - no ale takie myśli normalne nie są więc ogólnie pomińmy je chyba bym wybrała z tych dwóch to do którego Ty masz większe przekonanie, bo żadne obciachowe nie jest, a z koleżanek wiadomo każda ma inne zdanie, a to Wy będziecie z tym żyć.
Stary 2012-12-11, 09:50   #1577
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
w strefie jest firma i dłużej idzie od samochodu plus korki niż obskoczy tramwajem
mój ma dokładnie to samo... tylko że w pracy zliklidowali box na rowery i całkiem się rozleniwił...
padnę jak się okaże że nasi siedzą w tym samym pokoju

Cytat:
nie jest to w końcu doktorat na polonistyce
nie powinnam się śmiać... ale to takie życiowe...
mój przyjaciel robi doktorat ale jednocześnie jest szefem fabryki jakiś śrubek... heh.. ale też ma wyrzuty sumienia - bo ambitna bestia....

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
czy kiedyś nie będę żałować że jednak nie Igor
może się trzecie jakieś pojawi
Na drugim forum długooo był Aleksander a w dniu porodu objawił się Julek i koniec

Stary 2012-12-11, 09:55   #1578
Malpka
Zakorzenienie

witam sie i ja i powoli zaczynam was nadrabiac
Cytat:
Dziękuję za kciuki Maluszek (olałam już potwierdzanie płci i zaglądanie między nóżki) zdrowiutki, całe 850gram! Więc tradcyjnie starszy tydzień z hakiem niż z OM
Gin mnie przyatakował USG dopochwowym - mierzył szyjkę
Zlecił kilka badań dodatkowych prócz tej słynnej glukozy...

Oficjalnie przeszłam na L4... popakowałam się w pracy, a jak wychodziłam o mało sie nie poryczałam... EH!
za wizyte i za l4 ja też bede na zwolnienie odchodzić z ciężkim sercem

Cytat:
A żywność dzielimy tak: żywność, śmieci/junk ( tu wszystkie kompulsywne zachcianki w stylu cola, słoik nutelli - z grubsza nie zdrowe i tak naprawdę zbędne , mcdonald, kfc , pizza), alko.
Restauracje mamy wpisaną w rozrywce. Bo w pracy nie jadamy od lat, tylko z domu zabieramy, a jak jesteśmy w delegacji to mamy delegację i na to jest osobna kategoria. Więc jak idziemy do knajpy to towarzysko, albo żeby spróbować czegoś nowego i na wypasie

Uznaliśmy, że skoro nie wyrzucamy żywności i pilnujemy tego dość dobrze od dłuższego czasu, to u nas dzielenie, na nabiał, mięso itp nie ma większego sensu, bo podział i tak jest taki żeby dieta była zbilansowana i zdrowa, więc nawet jak będzie za dużo na mięso i warzywa to i tak nic z tym nie zrobimy, bo nie przerzucimy się nagle na brak warzyw i przetwory mączne. Raczej to nam służy do tego że ustaliłam sobie pewien limit w głowie ile chcę wydawać na jedzenie w miesiącu i jak widzę że np dobijam do granicy, a jest jeszcze 7 dni do końca miesiąca, to wyjmę coś z zamrażarki,a na obiad, zamiast cielęcinki zrobię soczewicę z czymś Tak dla własnej dyscypliny i żeby móc oszacować ile kasy naprawdę potrzebujemy żeby przetrwać np rok bez pracy każdego z nas.
no to u nas coli nie pijamy, nutelli nie jemy(teścio nam przywiózł z Niemiec rok temu słoik i nadal stoi) mc donald to jak zajedziemy raz na rok to święto wina tez nie pijemy chyba ze jakąś impreze robimy
Ale i tak na żywność idzie najwięcej. W sumie ja to i chleb z masłem bym zjadła i by wystarczyło ale Julka chce serek homogenizowany, jogurt czy płatki z mlekiem to przecież nie odmówie bo to w końcu nabiał to niech je. Wogóle żywność jest taka droga że to skandal

A co do niepracowania jednego z nas to my byśmy nie przeżyli hehe niestety zarobki marne a kredyt, czynsz, przedszkole, i opłaty za światło itp zjadaja jedną pensję

Cytat:
Koleżanka w pracy poleciła mi JĘZYK NIEMOWLĄT! Czytałyście? Polecacie?
ja czytałam język dwulatka z to 2 część i powiem ze bardzo mi sie podobało. Kiedyś chyba miałam na mailu ten język niemowląt musze poszukać

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na Krzysia. chyba powtarzanie ileś razy "nie znam żadnego Krzysia" poskutkowało bo ostatnio nie pyta o niego. Kubuś nie powiedziała o nim ani razu najpierw był niczym, powietrzem , potem płodem, potem Krzysiem. aha, dzieckiem też nigdy nie był, bo dzieckiem będzie dopiero jak się urodzi eeee... szkoda mi już nerwów na to.
szkoda nerwów
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 10:02   #1579
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
z jednej strony masz rację z drugiej jest różnie. byłam na stażu w jednej firmie i pani mi wprost powiedziała że ona to mnie z dr by widziała może w dziale rozwoju a tam to póki co nie ma miejsc a tak to mnie nie weźmie bo ona jest kierownikiem lab i nie ma dr wiec sobie nie będzie robiła konkurencji. także nie wszędzie jest to pożądane.

no ale niestety koniec sentymentów i będę szukać po firmach. już wczoraj trochę grzebałam ale to i tak dopiero po ur. w ciąży nawet nie ma się co iść i wygłupiać.
heh no tak, zagrożenie... ale wd mnie nie ma co się tym teraz przejmować, a po dzieciaku, plan i realizacja, zwłaszcza ze jak rozumiem o ile jakiegoś super grantu nie będzie, to na uczelniach raczej będzie się gorzej robiło niż lepiej / niż demograficzny ?

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
gdzie Ty to mieszkasz w tej Małopolsce, że Ci tak dobrze..?

u mnie zero, śniegu wczoraj spadło jak na lekarstwo , a córka z sankami czeka..
W Krakowie też biało, ile stopni to nie wiem, bo mój termometr żyje swoim życiem i nie należy jego wskazań traktować poważnie .

Cytat:
nie do mnie pytanie ale się wtrącę..
we fridzie jest blokada..
katarek jest o tyle lepszy, że nie ciągniesz Ty (wbrew pozorom to jest męczące - parę razy mi się ciemno przed oczami zrobiło od tego wysysania ), tylko podłączasz go do odkurzacza.. ciągnie świetnie, szybko i wszystko co trzeba wyciągnie..
do tej pory używam..
ło jezu, a czy taki odkurzacz nie stresuje dziecka ? Wkładasz mu coś do nosa a odkurzacz buczy ? ) coś pisało, o odkurzaczu w instrukcji ale myślałam że to jakiś wew mechanizm tego katarka tak nazwali
[/QUOTE]

Cytat:
mój ma dokładnie to samo... tylko że w pracy zliklidowali box na rowery i całkiem się rozleniwił...
padnę jak się okaże że nasi siedzą w tym samym pokoju
hehe wiesz dopóki się nie okaże że to jeden facet to może być a odnośnie roweru to wkurza mnie ten mój, chodzi i jęczy teraz że strasznie się upasł przez ten brak ruchu. już mu powiedziałam, że o pasieniu się nie będę z nim gadać bo jak chce to możemy się porównywać

Cytat:
nie powinnam się śmiać... ale to takie życiowe...
mój przyjaciel robi doktorat ale jednocześnie jest szefem fabryki jakiś śrubek... heh.. ale też ma wyrzuty sumienia - bo ambitna bestia....
heh no niestety, to mnie akurat wkurza na maksa w tym naszym kraju, a potem taki zamknięty krąg, że często najzdolniejsi prędzej czy później zwiewają z uczelni, bo ile można się poświęcać za jakąś kasę co w call center w zabierzowie student zarabia
Stary 2012-12-11, 10:17   #1580
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny Młoda się obudziła! Werci się, więc musi być okej!
to super

super fotki

Cytat:
dzięki!

O matusiu... wyobraziłam sobie jak gin bada szyję (tą na której jest głowa) USG dopochwowym Niezły zasięg urządzenia i kabla by musiał mieć

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Tak sobie siedze i czytam co piszecie, troche mi przykro, że nikt nie odpisał na moje pytanie, ale co moge zrobić Dodam zdjęcia swojego brzuszka ( jestem w 28 tygodniu) Duży? Czy w sam raz?
sliczny brzuszek
Stary 2012-12-11, 10:18   #1581
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
W Krakowie też biało, ile stopni to nie wiem, bo mój termometr żyje swoim życiem i nie należy jego wskazań traktować poważnie .

ło jezu, a czy taki odkurzacz nie stresuje dziecka ? Wkładasz mu coś do nosa a odkurzacz buczy ? ) coś pisało, o odkurzaczu w instrukcji ale myślałam że to jakiś wew mechanizm tego katarka tak nazwali
u mnie śnieg też jest po ostatnim , ale mało, no i nie sypie jak na razie..
hiehie termometr buntownik..

mojego dziecka nie stresowało, moja mała usypiała przy odkurzaczu zawsze.. do noska się przykłada taką końcówkę jak ma frida.. a drugą część się montuje w rurze odkurzacza..
niektórzy to uważają za barbarzyństwo..
ale na prawdę może zdziałać cuda, przy gęstym i męczącym katarze..
nosek czyści pięknie.. u mnie się sprawdził..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 10:39   #1582
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się i Igor i Filip podoba, hmm bardziej chyba nawet Igor, ale z drugiej strony zawsze mam drobny problem z tymi rosyjskimi imionami, czy nie jest to jakiś wyraz rusyfikacji naszego społeczeństwa - no ale takie myśli normalne nie są więc ogólnie pomińmy je chyba bym wybrała z tych dwóch to do którego Ty masz większe przekonanie, bo żadne obciachowe nie jest, a z koleżanek wiadomo każda ma inne zdanie, a to Wy będziecie z tym żyć.
Igor to skandynawskie imię, które jednak później było najbardziej popularne w Rosji.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
miałam kiedyś akwarium i tak wodę wypompowywałam, że rureczka jedno pociągnięcie i już do miski leciało, ale zawsze sobie za bardzo pociągnęłam... ile ja się tej wody po rybach opiłam

Ja jestem też dość obrzydliwa, ale wydaje mi się, że swojego dziecka to nie będę. To chyba jakoś mija do własnych dzieci.
Haha - nie najesz się. Tam są filtry - kawałki gąbki, które zatykają drogę do paszczy mamy
A katarek podłącza się do odkurzacza Wiecie - to brzmi dość absurdalnie, ale... open your mind Warto zapamiętać nazwę i jeśli teraz brzmi niezbyt to na przyszłość, jak będzie katar a maluch będzie robił wszystko, żeby nie dać wyczyścić noska ( a uwierzcie, że będzie to po paru miesiącach nielada wyzwaniem) to do przemyślenia lepiej sobie zostawić.

I owszem - obrzydliwość do swojego dziecka całkowicie mija. Owszem - czasem jak wyrzucam zawartość nocnika i poczuję, to mam odruch, ale to dopiero teraz. Na początku te kupy w istocie nie śmierdzą i wszystko jest tak naturalne, że nie jest w ogóle obrzydliwe.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 10:41   #1583
Agateczka*
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

W końcu was przeleciałam
(chociaż nikt nie zauważył że nie nie ma)

Nie mam ostatnio czasu na pisanie, tylko zaglądam i po troszku czytam aż w końcu skończyłam i jestem na bieżąco.
A czasu mało bo Tż chwilowo nie pracuje i jest w domu więc zawsze coś robimy...
Dwa to porządki w domu, bo Święta co raz bliżej a po weekendzie siostra moja ze swoją 3 latką przylatuje więc trzeba ogarnąć teraz a potem tylko zakupy, gotowanie pieczenie i Święta
A temat Świąt poruszałyście więc u mnie to wygląda tak, my mieszkamy z moimi rodzicami więc tu Wigilię spędzamy i przyjeżdżają (w tym roku, bo różnie to bywa) moje siostry z rodzinami więc będzie nas 14 osób więc i tak sporo i powiem wam że trochę mnie to przerasta bo już wiem jaki harmider będzie no bo w końcu 5 dzieci w tym a każde inne na swój sposób więc wiem jak to będzie wyglądać

A więc tak za wszystkie 100-dniówki i pozostałe skończone tygodnie.
za wizyty, ruchy maluszków, czkawki itp. itd...

strippi wózek na żywo świetny, pokoik Michałka zaczyna nabierać wyglądu a jak już będzie skończony to bajka
Fotka brzuchalka super, jak pozostałe twoje pstryki

Nie cytowałam bo i tak za dużo tego by było a teraz już zapomniałam co chciałam napisać

Idę na kawkę, kto chętny potowarzyszyć

Aaa obiecałam fotkę, trochę kiepska bo z kamery ale proszę, zamiast twarzy gin zadowolił nas piękną stópką synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20121211_1.jpg (18,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20121211_2.jpg (22,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-12-11, 10:42   #1584
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Strippi a zasłonki fajniutkie :tak:
dzięki

Cytat:
Eh. No strippi, napisałam Ci jeszcze że oko to podstawa. Także zbieraj kaskę na lustrzankę i będziesz mogła robić zdjęcia brzuszkowe
no lustrzankę mam, ale słabą bo sony alfa 200

Cytat:
Dzien dobry kochane

no i niestety sie rozchorowalam, ale w ciagu 2-3 dni powinno przejsc... przez noc meczyla mnie goraczka, teraz temperatura spadla, sprobuje zjesc sniadanie i z powrotem do lozka.. choc juz mam dosc lezenia w lozku

milego dnia mamusie
zdrówka
ja już 6 dzień się męczę, ale już dziś nie leżę w łóżku, katar przechodzi, za to gardło drapie, że non stop kaszlę :/

Cytat:
miałam kiedyś akwarium i tak wodę wypompowywałam, że rureczka jedno pociągnięcie i już do miski leciało, ale zawsze sobie za bardzo pociągnęłam... ile ja się tej wody po rybach opiłam

w fridzie jest blokada, na końcu jest taka gąbeczka, zero obrzydzenia jeśli chodzi o odciąganie glutków mąż to robi u nas, bo Julka tak się wyrywa i kopie, że bym rady nie dała
katarku nie próbowałam, ale wiem, że podłącza się do odkurzacza i samo zasysa

Cytat:
śliczne..

co do obrzydzenia mi się wydaje, że żadna z nas własnego dziecka się brzydzić nie będzie.. też się tego bałam w 1c i jak widać nie było czego..
prędzej faceci tak mają.. szwagier ani razu dziecka nie przebrał, bo go na wymioty naciągało..
Na szczęscie mój odporny i od początku zmieniał pieluszki i odciągał glutki) hihi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

super fotki
dziękuję

Dziś wyniki tego konkursu bebiko.
Stary 2012-12-11, 10:47   #1585
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam kolejne pytanie z serii głupich. a więc byłam dziś na szybko w sklepie dla dzieci i ogladam sobie gruszki do nosa i nie wiem która wziąć bo są z twardą i miękką końcowka wydaje mi się że z miękką ale na pewno??
tak jak stripi pisała ja tez polecam fride nam położna mówiła ze gruszką można urazić błone w nosku maluszkowi jak sie wierci i moze krew wtedy nawet leciec z noska

Cytat:
tyle że ta frida jest dla mnie obrzydliwa
a czemu przeciez tam jest osłonka zeby "nie najesć " sie tego co wyciągamy

Cytat:
Studniówka!

Cytat:

milego dnia mamusie
zdrówka zycze

Cytat:
tak jest nawet w kaplecie są 3 zapasowe te gabeczki zeby wymienić w razie potrzeby
Stary 2012-12-11, 10:47   #1586
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

co do foto, to strzel sobie, pamiątka będzie
ja ciążowe robiłam u nas w rodzinie moim aparatem
tu fotki podglądowe

http://www.photoblog.pl/alcoa/92935009/brzuszki.html

http://www.photoblog.pl/alcoa/94973252/brzuszki.html

http://www.photoblog.pl/alcoa/95929382/brzuszki.html

w ogóle tu możecie sobie zobaczyć moje amatorskie pstryki

http://www.photoblog.pl/alcoa/archiwum#strona-1
Super są te fotki, masz talent a w jakim programie obrabiasz?

Cytat:
O matusiu... wyobraziłam sobie jak gin bada szyję (tą na której jest głowa) USG dopochwowym Niezły zasięg urządzenia i kabla by musiał mieć

Cytat:
dzięki
znalazłam zasłony do pokoju Michałka
co sądzicie? http://allegro.pl/ikea-barnslig-ring...855438407.html
szkoda tylko, że jak zawsze te droższe mi wpadają w oczy
Zasłonki ładne a co do ceny to w sumie nie wiem po ile są takie do dziecinnego pokoju więc nie wiem czy drogie

Cytat:
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Stary 2012-12-11, 10:50   #1587
jolanT
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie!

Witamy się w 22 tygodniu

moje dziecko jest coraz bardziej aktywne, wczoraj mój mąż miał okazję znowu poczuć dziecinę to takie niesamowite! dla niego to już w ogóle bo ja czuję je dziennie a on raz na jakiś czas się załapie

strippi zdolniacho! bardzo ładne zdjęcia
ja też lubię fotografować
kiedyś miałam więcej czasu to robiłam dużo więcej zdjęć.. teraz czekam na wenę twórczą ostatnio mąż mi kupił nowy aparat Nikon'a 5100 ale szczerze to nie miałam nawet czasu żeby go wypróbować! ;/
poza tym muszę zawiesić tło do zdjęć a nie mam haka..
i co mnie cieszy to że ma funkcję nagrywania filmów i jak się dziecina urodzi to nie muszę inwestować w kamerę.. choć w sumie to i tak nie przepadam za filmikami, wolę zdjęcia

także jakby co to ja jestem zawsze chętna zobaczyć coś Twojego

Agnjeska tak tak
to nieszczęsna kolka jelitowa tak robi
pisałam kiedyś jeszcze na początku, że ja też mam z tym problem.. tzn. teraz już dawno nie miałam ale wiem co to za paskudztwo ;/
ja zawsze zmieniałam pozycję szybko i woda! dużo wody i ruch- zawsze pomagało!
jak byłam w szpitalu to lekarz też potwierdził i zalecił dietę..

a co do Holandii..
wiem coś o tutejszej służbie zdrowia..
ostatnio po wypadku zawieźli mnie do szpitala w Arnhem i bałam się jak cholera mimo, iż wiedziałam, że mają mi pomóc..
znajoma koleżanki pojechała rodzić do szpitala o godz. 17 a o 22 była już w domu! no bo jak nie było komplikacji to po co trzymać w szpitalu
ehh dużo by opowiadać..

dziewczyny zapraszam dziś na kluseczki i czerwoną kapustę niestety nie mam rolady ale mięsko z kurczaka też mi pasuje

p.s. NIECH ŻYJE KOKTAJL TRUSKAWKOWY!

pozdrawiam

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 10:50   #1588
Natalia17011995
Raczkowanie

Witam się z rana Chyba cierpie na bezsenność. Dzisiaj zasnęłam około 4-5. Leżałam, przewracałam się z boku na bok i nic A wstałam o 8:45 .. Ehhh właśnie zjadłam śniadanko i wypiłam kawe (tak jak przed ciążą nie piłam kawy, tak teraz taak mi zasmakowała, że nie mogę się opanować

Cytat:
wrrr napisałam bardzo długi post o laktacji i dlaczego moim zdaniem laktator się przyda w każdych warunkach braku lub nie braku laktacji no i mi go wywiało w kosmos,w skrócie.

1/ problemy z laktacją, używam laktatora do pobudzania - nie marnuje się więc sprzęt. Jedna z częściej doradzanych metod przez doradców latacyjnych.

2/ brak problemów - wyjścia - w moim przypadku, na bank z 3 razy w tygodniu na kilka godzinek, gdy młody będzie zostawał z Tatą, sorry, ale nie wyobrażam sobie przesiedzieć 6 miesięcy uziemiona w domu całkowicie, a ręczne odciąganie pisałam już co ja o tym sądzę. Dodatkowo w czerwcu będę świadkiem na weselu, z młodym zostanie Mama, jak wyjść na całą noc, bez odciągnięcia pokarmu ?

Oczywiście jak ktoś nie ma opcji żeby chłop został z dzieckiem sam, albo nie planuje takich sytuacji, albo jest mu wszystko jedno czy modyfikowane czy cycek, albo np jest to dla niego spory wydatek to wd mnie można sobie odpuścić. Wiadomo że nie jest to niezbędne, podobnie jak zapewne tysiąc innych gadżetów np leżaczek bujaczek, a też mam

Wd mnie właśnie przeglądając allegro, wcale nie ma więcej nieużywanych nowych laktatorów do sprzedania (zwłaszcza elektrycznych) niż np właśnie leżaczków bujaczków czy innych gadżetów, po prostu z każdym tak może być że po urodzeniu dziecka akurat nie podejdzie.
Ja zamierzam kupić laktator taki ręczny z apteki, czy taki też może być? Ja się nie znam na tych laktatorach, ale mama mówi, że przyda mi się itd dlatego sie pytam tutaj żebyście mnie uświadomiły ( to moja pierwsza ciąża, a ja jestem młoda , także jeszcze dużo rzeczy nie wiem)

Cytat:
Dzien dobry kochane

milego dnia mamusie
Życzę Ci żebyś jak najszybciej wyzdrowiała A, że mieszkasz w Niemczech to Gutte Besserung

Cytat:
Dramat. Nie wiem co komu kupić pod choinkę.
Chyba tylko 22letniego brata mam z głowy, bo kupię mu coś ze Star Wars i będzie git Ale mama? Tata? 10letni brat? Porażka. .
Ja praktycznie wszystkim z rodziny kupiłam zestawy Ale też zastanawiam się co kupić mojej 7-letniej kuzynce Lubi róż, stroić się i jest niesamowicie mądra
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 10:51   #1589
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ona jest kierownikiem lab i nie ma dr wiec sobie nie będzie robiła konkurencji

Cytat:
hehe wiesz dopóki się nie okaże że to jeden facet to może być
fakt

Cytat:
niektórzy to uważają za barbarzyństwo..
bo to jakoś masakrystycznie brzmi... wydaje mi się, że mózg dziecku wyssysa

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
W końcu was przeleciałam

w moich wyposzczonych uszach brzmi jak brzmi

Cytat:

ooo, to czekamy na wyniki pospolitego ruszenia

Stary 2012-12-11, 10:57   #1590
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości