Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 16:35   #3001
miucca
Raczkowanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
A ja się wyłamię i napiszę, że 2
Ja też wzięłabym drugi

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja również sama sobie byłam mikołajem. Oto co sobie sprawiłam
Cudeńko
---------------
Mam pytanie do Migotki (mam nadzieję, że śledzisz wątek)- jak Ci się nosi spódniczka z baskinką z reserved? Masz może jakieś zdjęcia w niej? Rozważam zakup, ale nie jestem do końca zdecydowana
miucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:36   #3002
LadyI
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Kochana, właściwie do Ciebie mam mała "sprawę"
W lutym wybieram sie na narty do Włoch, doradz na co odkładać pieniądze furla to wiem, może coś jeszcze Cię tam zainteresowało

A w styczniu/ lutym zamawiam Modene od SP nawet jeśli sie złote okucia nie pojawia. Już nie moge wytrzymać. I chyba wybiorą malinowa
Furla przede wszystkim . Ceny są zdecydowanie bardziej korzystne. Może jakieś szpilki Furli:P? Poza tym Liu Jo? No i wino

Ja też nie wytrzymałam do złotych okuć i czekam na szarą modenę

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Daaaawo do Was nie zaglądałam, ale zupełnie nie miałam czasu. Wieczorami pisałam prace do szkoły, a w pracy miałam taki sajgon, że wracałam totalnie wymęczona Mam nadzieję, ze ten tydzień będzie lepszy
Moja koleżanka od herbaty tak się obraziła, że rzuciła chorobowym Już się z nią spotykać nie będę
Tymi kozakami strasznie kusicie Ale ja muszę kupić sobie takie na zimę
W tym tygodniu czeka mnie jeszcze wyjazd na zakupy świąteczne Wszystko już powybierane, zostaje tylko zakup
miała powód rzeczywiście żeby się obrażać

Cytat:
My tez byliśmy w ostatni weekend na zakupach. I to był głupi pomysł. Mnóstwo ludzi, w wózku obrazona na cały świat 2 - latka, moj maz, który pól godziny myśli która książkę wybrać dla kogoś... Więc powiedziałam ze resztę zalatwie sama wg listy z pomysłami. W tygodniu jest dużo mniej ludzi a ja mam czas. Pojechalabym dziś ale czekam na paczkę z prezentem dla mojego chrzsniaka. Wole ja odebrać niż stać na poczcie w kolejce.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

I jeszcze słowo na temat historii o podkradej herbacie...
W mojej ostatniej pracy mieliśmy kuchnie i lodówkę do trzymania jedzenia. Każdy mogl sobie trzymać co tam chciał, jak komuś brakowało masla do kanapki to bez problemu za zgoda mozna było sie częstowac masłem kolegi/koleżanki.

W pewnym momencie jedzenie zaczęło z lodówki znikac. No i ok, znika trochę masła, plaster sera... Ale mi np często znikal cały obiad, który przynosilam w pojemniku do odgrzania. Po trzecim czy czwartym razem wkurzylam sie, mam 30 minut przerwy i nie zamierzam biegać i szukać czegoś do kupienia na obiad. Zreszta nie zamierzam utrzymywać zlodzieja poszłam do mojej szefowej, miala pecha bo byłam przed okresem, głodna jak wilk i powiedziałam, ze jeśli nie znajdzie sposobu żeby to zakończyć to niech mi firma sponsoruje obiady. Wspólnie z kolega wpadliśmy na pomysł żeby przygotować pyszny obiad dla złodzieja z dodatkiem odrobiny środka przeczyszczajacego. Mieliśmy podejrzenia, kto jest winny. Powiedzieliśmy szefowej o tym planie i oswiadczylismy ze nie pytamy jej o zgodę tylko ja informujemy o tym. następnego dnia w lodówce czekal pyszny obiadek z niespodzianka dla złodzieja podejrzany zawsze szedł na obiad pól godziny przed wszystkimi. Tym razem tez tak zrobił a winę było dać... Po godzinie był to jego okres próbny więc został zwolniony a jedzenie przestało znikac. Okazało sie rownież ze był winien karadziezy drobnych kwot z kasy w punkcie informacyjnym... Znikalo 10-20 zł.

LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:51   #3003
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Koeżanka sobie sama gola strzeliła Ale obrazić się tak "na śmierć i życie" o głupią herbatę- dla mnie to jest niezrozumiałe

Dokładnie, 200 zł będzie można odlożyć na poczet zakupów wyprzedażowych
Ja je jednak kupiłam jechałam pestką i pomyślałam sobie, że wysiąde przystanek dalej i wejdę do Plazy obejrzeć je na żywo... ale jeszcze przemyślę ewentualny zwrot, jeśli wygra zdrowy rozsądek
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:19   #3004
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie wytrzymałam do złotych okuć i czekam na szarą modenę
ja jeszcze walczę, ale jak długo będę się wstrzymywała przed zakupem to nie wiem
Stary 2012-12-10, 18:00   #3005
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
hmm to ceny wydaja sie byc zblizone do tych w UK. Ta pierwsza torba kosztowala 289funtow jesli mnie pamiec nie myli,a przelicznik byl w okolicach 5,30zl...

Ja sie jednak nieoczekiwanie wybieram w najblizszy weekend do Warszawy,wiec moze uda mi sie zahaczyc o Galmok i MK...alez bym sobie chetnie "pomacala" te torby,eh... Przynajmniej latwiej bedzie oszczedzac na Hamiltona do wiosny, jak troszke naciesze oczy w miedzyczasie
Jak zapytałyście sprawdziłam i rzeczywiście różnice są kursowe. To cieszy.

Warto zajrzeć. Ja nie byłam do końca przekonana. Po wizycie w sklepie jestem w stanie realnie ocenić co mi się podoba i co uważam, za warte zakupu.

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
To miło , chętnie się wybiorę przy najbliższej okazji.

Swoją torebkę kupowałam w salonie Korsa w Hiszpanii i Pani mówiła mi, że ceny są ujednolicone w całej Europie, różnice mogą być minimalne. W USA są niższe, ale dla nas zakup jest mało opłacalny ze względu na cło i VAT.

Widziałaś może Hamiltona w mniejszej wersji saffiano w kolorze szarym i ze złotymi okuciami?
Koniecznie. W sklepie buszowało wiele Pań, widać, że Polki czekały na MK

A propos cen te niewielkie różnice cieszą, bo zazwyczaj "zagraniczne" marki mają u nas mocno zawyżone ceny.

Była, o ile mnie wzrok nie myli Ogólnie po wejściu do sklepu

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Świetnie! Ciekawa jestem czy będą łaskawi w sprowadzaniu jakichś konkretnych modeli...
Wężowa baaardzo łaadna.
Tej wężowej było kilka innych wzorów i kolorów. Przypadła mi do gustu.

O to nie zapytałam. Dopiero teraz sprawdziłam dla porównania co mają na stronie, a co znajdowało się w sklepie.

Mniemam, że będą rozszerzać asortyment z biegiem czasu, o ile będzie zainteresowanie. Z tego co odnotowałam w sobotę i po szeleście papierowych toreb zbyt jest

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-12-10 o 21:30
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:37   #3006
caarolaaa
Zakorzenienie

wróciłam do Was po kilku dniach nieobecności - pierw miałam uczelniana imprezę, a później masa nauki.
Ja w tym tygodniu wybieram się na świąteczne zakupy i już na samą myśl robi mi się gorąco. W tym roku każdy z bliskich zlecił mi kupowanie prezentów
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:16   #3007
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
wróciłam do Was po kilku dniach nieobecności - pierw miałam uczelniana imprezę, a później masa nauki.
Ja w tym tygodniu wybieram się na świąteczne zakupy i już na samą myśl robi mi się gorąco. W tym roku każdy z bliskich zlecił mi kupowanie prezentów
współczuję
Stary 2012-12-10, 20:27   #3008
agnieszka16
Zadomowienie

Hej!! Wlasnie wrocilam z pierwszych prezentowych zakupów. Obkupiłam się w sephorze Dużo fajnych zestawów, m.in. Benefita z różem Coralista, blyszczykiem, rozświetlaczem i czymś tam jeszcze, w ślicznym pudełeczku za 129. Ahhh..czuję już Święta!

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2012-12-10 o 20:28
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:32   #3009
Madzia_M77
Zadomowienie

Dziewczyny, które posiadają czarne mydło - na jak długo Wam wystarcza? Bo ja tutaj słyszałam głosy, że na bardzo długo, a mnie jakoś tak szybko ubywa z pudełka Zaczęłam kolejne opakowanie parę dni temu. Lubię je bardzo i pasuje mi, używam tylko do twarzy.
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:29   #3010
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ansday Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie czy wypada iść w którejś z tych sukienek na wesele? wiem ze to letnie sukienki a wesele jest 27grudnia ale chciałam ubrać coś z szafy bo nie chce kupować czegoś na jedna okazje nie bede ukrywac ze wole kupić co z rzeczy mi potrzebnych, mam w szafie fajna mala czarna ale jak się dowiedziałam biały, czarny i kremowy zabronione mam tez fajna ekru ale jej tez nie mogę Wesele jest w wiejskich klimatach gdzie wszyscy będą zapewne w tych długich taftowych kieckach a sama czegoś takiego nie założę
Raczej nie bardzo, widać, że to typowo letnie sukienki. A mała -naprawdę mała - czarna i kolorowe dodatki, żakiet czy chusta, nie przejdą? Oczywiście jeśli musisz iść w tej czarnej

Cytat:
Napisane przez semantique Pokaż wiadomość
To może mogła uściślić, że trzeba przyjść koniecznie w buraczkowym albo seledynowym Założę się, że większość będzie w małych czarnych, bo to uniwersalny zimowy kolor i nie będzie przejmować się dziwnymi życzeniami panny młodej. Ja na Twoim miejscu założyłabym to, na co miałabym ochotę.
Hmmm... przecież można nie przyjmować zaproszenia, jeśli to taki afront. Panna młoda ma swój dzień i nie warto go psuć własnym widzimisię - poza bielą, ecru i czernią istnieje wiele eleganckich kolorów. I wcale nie muszą to być seledynowy czy buraczkowy.

Zresztą istnieje i obowiązuje w dalszym ciągu weselny savoir vivre. I czarna sukienka (byłam na weselu, gdzie pojawiła się gwiazda spowita w czarne woale, czarną biżuterię itp. - wyglądała bardzo "nie na miejscu") jest niestety faux pas. I jako tradycjonalistka zgadzam się z tym.

Osobiście nie poszłabym ani w czarnej, ani w białej/kremowej sukience na wesele, nawet gdyby państwo młodzi nie wspominali o tym przy zaproszeniu. To tak, jakby na pogrzeb pójść w czerwieni, IMHO.
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:49   #3011
Ansday
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
Raczej nie bardzo, widać, że to typowo letnie sukienki. A mała -naprawdę mała - czarna i kolorowe dodatki, żakiet czy chusta, nie przejdą? Oczywiście jeśli musisz iść w tej czarnej

Hmmm... przecież można nie przyjmować zaproszenia, jeśli to taki afront. Panna młoda ma swój dzień i nie warto go psuć własnym widzimisię - poza bielą, ecru i czernią istnieje wiele eleganckich kolorów. I wcale nie muszą to być seledynowy czy buraczkowy.

Zresztą istnieje i obowiązuje w dalszym ciągu weselny savoir vivre. I czarna sukienka (byłam na weselu, gdzie pojawiła się gwiazda spowita w czarne woale, czarną biżuterię itp. - wyglądała bardzo "nie na miejscu") jest niestety faux pas. I jako tradycjonalistka zgadzam się z tym.

Osobiście nie poszłabym ani w czarnej, ani w białej/kremowej sukience na wesele, nawet gdyby państwo młodzi nie wspominali o tym przy zaproszeniu. To tak, jakby na pogrzeb pójść w czerwieni, IMHO.
tez tak myślę dlatego mam problem bo w szafie tylko letnie albo tylko w "kolorach zabronionych" chciałam kupić już nawet coś tylko nic nie zwróciło mojej uwagi a na sile nie lubię kupować bo zwyczajnie szkoda pieniędzy. Co do widzimisię panny młodej ja bym nie stawiała gościa takich warunków ale to jej ślub i to ona "rządzi"

Edytowane przez Ansday
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:53
Ansday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:00   #3012
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ansday Pokaż wiadomość
piękna
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Dla mnie też wszystkie cholewki są za szerokie :/
Ostatnio kupiłam karmelowe kozaki, są piękne, ale niestety odstają :/ Niewiele, ale jednak. Na szczęście cholewka jest sztywna, więc się nie zsuwa

o rety, co za narzucanie :/ Mi się wydawało, że czasy myślenia typu czarny jest zabroniony na wesele już się skończyły

Granatowy

Bardzo ładna!

Byłam wczoraj z tżtem na sankach, co za zabawa! Ile radości Chociaż tyle mogę czerpać z tej zimy bo dziś rano jak się przebijałam przez zaspy a parking pod pracą był nieodśnieżony to myślałam, że wyjdę z siebie
Zazdroszczę. Uwielbiałam sanki. Koło mojego rodzinnego domu, była długa ścieżka, która biegła ostro pod górę. Wchodziłam pod nią na tyle ile miałam siły i ruszałam sankami w dół. Był to niezły wyczyn, bo była kręta :P Trzeba było umieć sterować. Moj pies lubił mnie w czasie jazdy łapać za buty. Nie raz lądowałam przez to w rowie

Cytat:
My tez byliśmy w ostatni weekend na zakupach. I to był głupi pomysł. Mnóstwo ludzi, w wózku obrazona na cały świat 2 - latka, moj maz, który pól godziny myśli która książkę wybrać dla kogoś... Więc powiedziałam ze resztę zalatwie sama wg listy z pomysłami. W tygodniu jest dużo mniej ludzi a ja mam czas. Pojechalabym dziś ale czekam na paczkę z prezentem dla mojego chrzsniaka. Wole ja odebrać niż stać na poczcie w kolejce.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

I jeszcze słowo na temat historii o podkradej herbacie...
W mojej ostatniej pracy mieliśmy kuchnie i lodówkę do trzymania jedzenia. Każdy mogl sobie trzymać co tam chciał, jak komuś brakowało masla do kanapki to bez problemu za zgoda mozna było sie częstowac masłem kolegi/koleżanki.

W pewnym momencie jedzenie zaczęło z lodówki znikac. No i ok, znika trochę masła, plaster sera... Ale mi np często znikal cały obiad, który przynosilam w pojemniku do odgrzania. Po trzecim czy czwartym razem wkurzylam sie, mam 30 minut przerwy i nie zamierzam biegać i szukać czegoś do kupienia na obiad. Zreszta nie zamierzam utrzymywać zlodzieja poszłam do mojej szefowej, miala pecha bo byłam przed okresem, głodna jak wilk i powiedziałam, ze jeśli nie znajdzie sposobu żeby to zakończyć to niech mi firma sponsoruje obiady. Wspólnie z kolega wpadliśmy na pomysł żeby przygotować pyszny obiad dla złodzieja z dodatkiem odrobiny środka przeczyszczajacego. Mieliśmy podejrzenia, kto jest winny. Powiedzieliśmy szefowej o tym planie i oswiadczylismy ze nie pytamy jej o zgodę tylko ja informujemy o tym. następnego dnia w lodówce czekal pyszny obiadek z niespodzianka dla złodzieja podejrzany zawsze szedł na obiad pól godziny przed wszystkimi. Tym razem tez tak zrobił a winę było dać... Po godzinie był to jego okres próbny więc został zwolniony a jedzenie przestało znikac. Okazało sie rownież ze był winien karadziezy drobnych kwot z kasy w punkcie informacyjnym... Znikalo 10-20 zł.
Dobre. Conajmniej jak Crime Investigation

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
ja też jestem za granatowym

nie sądziłam, że to od panny młodej się dowiedziałaś masakra... ciekawe co jej to robi za różnice może chciała się poczuć jeszcze bardziej "ważna" narzucając gościom kolor stroju.

śliczna

czyli problem koleżanki rozwiązany
też ubolewam, że one na zimę się za bardzo nie nadają, ale za to zatrzymam 200zł na koncie...
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała nr 1.

Przy poruszaniu się samochodem płaszcz może być wystarczający. W przypadku komunikacji etc. już niekoniecznie. Zapewne jest to kwestia indywidualna.

Bardzo ładny prezent
Dziękuję

Cytat:
O widzę, że jest nas więcej

Sklep przestronny, wszystkie towary są wystawione na półkach i wieszakach/stendach umożliwiających klientom swobodne oglądanie. Obsługa uśmiechnięta i bardzo życzliwa.

Wybór torebek, potfeli i butów duży, ale nie ma wszystkich dostępnych modeli. Każdą rzecz jak pisałam można swobodnie zdjąć z półki/wieszaka i obejrzeć.

Ceny zróżnicowane, nie sprawdzałam jak się mają do cen online.

To co mnie zainteresowało :

http://www.michaelkors.com/p/MICHAEL...ditorial=false

Cena : 1560 zł

http://www.michaelkors.com/p/MICHAEL...ditorial=false

Cena : 810 zł

Mam nadzieję, że coś pomogłam.
Uff, nie przebijają ceny aż tak drastycznie Miło.

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
bardzo ładna
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez miucca Pokaż wiadomość
Ja też wzięłabym drugi

Cudeńko
---------------
Mam pytanie do Migotki (mam nadzieję, że śledzisz wątek)- jak Ci się nosi spódniczka z baskinką z reserved? Masz może jakieś zdjęcia w niej? Rozważam zakup, ale nie jestem do końca zdecydowana
Cytat:
Jak zapytałyście sprawdziłam i rzeczywiście różnice są kursowe. To cieszy.

Warto zajrzeć. Ja nie byłam do końca przekonana. Po wizycie w sklepie jestem w stanie realnie ocenić co mi się podoba i co uważam, za warte zakupu.

A propos cen te niewielkie różnice cieszą, bo zazwyczaj "zagraniczne" marki mają u nas mocno zawyżone ceny.

Tej wężowej było kilka innych wzorów i kolorów. Przypadła mi do gustu.

O to nie zapytałam. Dopiero teraz sprawdziłam dla porównania co mają na stronie, a co znajdowało się w sklepie.

Mniemam, że będą rozszerzać asortyment z biegiem czasu, o ile będzie zainteresowanie. Z tego co odnotowałam w sobotę i po szeleście papierowych toreb zbyt jest
Jest duże zainteresowanie tymi torebkami w pl
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:48   #3013
Lena1209
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które posiadają czarne mydło - na jak długo Wam wystarcza? Bo ja tutaj słyszałam głosy, że na bardzo długo, a mnie jakoś tak szybko ubywa z pudełka Zaczęłam kolejne opakowanie parę dni temu. Lubię je bardzo i pasuje mi, używam tylko do twarzy.
A jak często używasz go? Ja mam opakowanie 100 g,kupiłam je miesiąc temu,mydła używam 2-3 razy w tygodniu do mycia twarzy i jak na razie niewiele ubyło z pojemnika
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:51   #3014
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
Ceny sa niższe w USA - potwierdzam. No i wybór na pewno większy, w Macy's mozna spotkać przeceny.

Planujesz kolejna torebkę Korsa? Trzeba uzupełnić puste miejsce po Romie
Brakuje mi w szafie szarej torebki, ewentualnie w kolorze taupe, a na nic ciekawego nie mogę trafić. Nie chcę mieć dwóch takich samych torebek Korsa, więc pomyślałam, że może mniejszy model Hamiltona spełni moje oczekiwania .

[QUOTE=fashionismypassion; 38066706

[/QUOTE]

Muszę się wybrać do Warszawy .
Stary 2012-12-11, 12:02   #3015
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
Hej!! Wlasnie wrocilam z pierwszych prezentowych zakupów. Obkupiłam się w sephorze Dużo fajnych zestawów, m.in. Benefita z różem Coralista, blyszczykiem, rozświetlaczem i czymś tam jeszcze, w ślicznym pudełeczku za 129. Ahhh..czuję już Święta!
o świetnie! muszę się tam wybrać
Stary 2012-12-11, 12:05   #3016
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:
Brakuje mi w szafie szarej torebki, ewentualnie w kolorze taupe, a na nic ciekawego nie mogę trafić. Nie chcę mieć dwóch takich samych torebek Korsa, więc pomyślałam, że może mniejszy model Hamiltona spełni moje oczekiwania .
się wybrać do Warszawy .
mala szara jest na blogu fashionelki, wiec mozesz sobie ja bardzej obejzyc - mi sie bardzo podoba
ja mam duza i mala MK i jeszcze nikt mi nie powiedzial, dlaczego mam takie same torby, wiec az tak bardzo nie rzuca sie w oczy ten sam model przy roznych kolorach

Edytowane przez ParashuteEffect
Czas edycji: 2012-12-11 o 12:07
ParashuteEffect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:47   #3017
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
mala szara jest na blogu fashionelki, wiec mozesz sobie ja bardzej obejzyc - mi sie bardzo podoba
ja mam duza i mala MK i jeszcze nikt mi nie powiedzial, dlaczego mam takie same torby, wiec az tak bardzo nie rzuca sie w oczy ten sam model przy roznych kolorach
Ta mniejsza wersja jest całkiem zgrabna nie wiem nawet czy nie podoba mi sie bardziej. Ciekawe ile kosztuje

Miałam dziś jechać na zakupy świąteczne i kupic coś sobie i niestety jestem uziemiona być może do końca tygodnia maluch mi sie obudził o północy z temperatura 40 stopni, daje jej syrop i goraczka spada na 3 godziny nieco a potem znow rośnie. Nie ma ani kataru,ani kaszlu, nic poza temperatura. Czekam na lekarza bo w taka pogodę nie zamierzam z nią jeździć po przychodniach i zobaczymy co powie zreszta w przychodni pierwszy wolny termin maja za 4 dni

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:

Zapraszam w wolnej chwili

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Ja używam swojego 1-3 razy w tygodniu więc mam jeszcze ze 2/3 opakowania.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Furla przede wszystkim . Ceny są zdecydowanie bardziej korzystne. Może jakieś szpilki Furli:P? Poza tym Liu Jo? No i wino

Ja też nie wytrzymałam do złotych okuć i czekam na szarą Modene

Dzięki za rady w takim razie wrzucam do świnki skarbonki co moge wina maja dobre ? Ostatnie narty we Francji wspominam dobrze ale wino... Fuj

Wlasnie pomyślałam ze musze sobie kupic jakies spodnie i kurtkę. Niby mam kombinezon ale... Kolory już niemodne
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:50   #3018
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Swoje kupiłam końcem września, używam często, a zniknęło mi ok 20%.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 13:04   #3019
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za rady w takim razie wrzucam do świnki skarbonki co moge wina maja dobre ? Ostatnie narty we Francji wspominam dobrze ale wino... Fuj

Wlasnie pomyślałam ze musze sobie kupic jakies spodnie i kurtkę. Niby mam kombinezon ale... Kolory już niemodne
A ja piłam ostatnio francuskie wino prosto z Paryża i bardzo mi smakowało, aż za bardzo. Nie ma za co tak w ogóle .

A w jakich kolorach masz kombinezon, że jest taki niemodny? Nie burgund i khaki?
Stary 2012-12-11, 13:28   #3020
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
Ta mniejsza wersja jest całkiem zgrabna nie wiem nawet czy nie podoba mi sie bardziej. Ciekawe ile kosztuje

Różnica w cenie jest bardzo niewielka, w Hiszpanii było to około 50 euro. Także myślę, że cena w Polsce kształtuje się w granicach 1200-1300 zł z naciskiem na 1300.
Stary 2012-12-11, 13:37   #3021
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Koniecznie może przy okazji jeszcze jakieś sklepy odwiedzisz

Ogólnie uważam, że firmy odzieżowe powinny wreszcie uwzględnić Polskę w swoich planach dystrybucyjnych. U Nas też jest potencjał sprzedażowy.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Ja odwiedziłam Sephorę w sobotę i mam wrażenie, że w tym roku wybór zestawów ogólnie jest mocno okrojony. O ile zestawów z zapachami jest sporo, to w pielęgnacji dosłownie kilka.
Zestawów z kolorówką o których wspominasz nie widziałam.

Ja miałam do wykorzystania zniżkę -20% na zestawy, ale nie znalazłam nic co by mnie zainteresowało. Może coś jeszcze się pojawi w ofercie to wykorzystam bonus.

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-12-11 o 13:38
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:08   #3022
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
A ja piłam ostatnio francuskie wino prosto z Paryża i bardzo mi smakowało, aż za bardzo. Nie ma za co tak w ogóle .

A w jakich kolorach masz kombinezon, że jest taki niemodny? Nie burgund i khaki?
No wlasnie ani burgund ani khaki
Mam niebieskie spodnie i biało - niebieska kurtkę - komplet.

A mam ochotę na białe spodnie plus kurtkę w soczystym kolorze - fuksjowa, czerwona, pomarańczowa lub zielona. tylko musiałabym zmierzyć to by mieć pewność ze to mi pasuje

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Różnica w cenie jest bardzo niewielka, w Hiszpanii było to około 50 euro. Także myślę, że cena w Polsce kształtuje się w granicach 1200-1300 zł z naciskiem na 1300.
To faktycznie nie duża różnica.
Musze sie pochwalić ze latem planujemy znow urlop w Stanach więc jeśli sie zdecyduje kiedyś na Korsa to poczekam z tym do lata
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:16   #3023
Olcia
Zakorzenienie

Kozaki z Zary idą do zwrotu, chyba, że uda mi się posprzedawać parę rzeczy... między innymi botki z Zary i z H&M, ponieważ dziś upolowałam tę droższą wersję obniżoną o -50%, która jest wygodniejsza i bardziej klasyczna. Co myślicie
Dodatkowo wrzucam dwie bluzki, również z h&m.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101220121591.jpg (106,2 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101220121589.jpg (114,6 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg botki hm1.jpg (18,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6840103040_1_1_3.jpg (12,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod2.jpg (15,1 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez Olcia
Czas edycji: 2012-12-11 o 16:21
Stary 2012-12-11, 18:45   #3024
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
A jak często używasz go? Ja mam opakowanie 100 g,kupiłam je miesiąc temu,mydła używam 2-3 razy w tygodniu do mycia twarzy i jak na razie niewiele ubyło z pojemnika
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Swoje kupiłam końcem września, używam często, a zniknęło mi ok 20%.
jessssuuuu, ja kupiłam na poczatku października 200g i skończyłam je w zeszłym tygodniu, zaczęłam kolejne (z Mydlarni) i już nie mam 1/3, używam codziennie, ale nie jakieś mega ilości...
Cytat:
Kozaki z Zary idą do zwrotu, chyba, że uda mi się posprzedawać parę rzeczy... między innymi botki z Zary i z H&M, ponieważ dziś upolowałam tę droższą wersję obniżoną o -50%, która jest wygodniejsza i bardziej klasyczna. Co myślicie
Ale extra botki, takie chcę, podasz cenę?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:50   #3025
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
jessssuuuu, ja kupiłam na poczatku października 200g i skończyłam je w zeszłym tygodniu, zaczęłam kolejne (z Mydlarni) i już nie mam 1/3, używam codziennie, ale nie jakieś mega ilości...

Ale extra botki, takie chcę, podasz cenę?
75zł. Mam nadzieję, że te poprzednie z h&m uda mi się sprzedać, bo inaczej te będę musiała oddać
Stary 2012-12-11, 19:23   #3026
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
piękne botki
Stary 2012-12-11, 19:28   #3027
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

ja też byłam dzisiaj w h&m i albo nie nadaję się do buszowania w takiej ilości ubrań i ludzi, albo nic ciekawego u mnie nie było, kupiłam tak naprawdę skarpety i tshirt, bo chciałam wykorzystać kartę glamour a teraz zastanawiam się czy dobrym pomysłem było kupowanie rzeczy dla siebie przed świętami skoro mam zamiar kupić jeszcze kilka prezentów

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
bardzo fajne zakupy
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:58   #3028
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
A dysponujesz może jakimś zdjęciem poglądowym?

Dziewczyny bardzo potrzebuję fajnego, ciepłego swetra i do tego w dobrej cenie. Poszukuję też czarnych spodni rurek najlepiej z zamkiem złotym/srebrnym przy nogawce kostki.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:54   #3029
emely
Rozeznanie

Z małym poślizgiem, w końcu wklejam zdjęcia kozaków , może komuś pomogą w podjęciu decyzji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0180.jpg (82,0 KB, 156 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0179.jpg (94,0 KB, 140 załadowań)

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-12-11 o 21:14
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 07:42   #3030
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajna jest ta szara bluzka, można wiedzieć ile kosztowała? Chyba skoczę do H&M

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Z małym poślizgiem, w końcu wklejam zdjęcia kozaków , może komuś pomogą w podjęciu decyzji
. Mnie te zdjęcia przekonały . Zobaczymy co powiem jutro jak kurier je przyniesie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości