|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Aaaaaa widzisz skubańców,do tej pory myślałam że to gin to robi przy okazji podczas badania na fotelu.
To mnie teraz zdziwiłaś
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
moja znajoma, poznana zresztą podczas mojego pobytu w szpitalu, wtedy była w 34 tygodniu i dostała krwotoku, leżała w szpitalu i dostawała leki rozkurczowe i kroplówkę, ale podczas obchodu lekarze jej mówili, że spokojnie gdyby nawet zaczęła Pani rodzić to spokojnie dziecko wyjmiemy, płuca są już rozwinięte, więc nie ma się co martwić. No i wyszła ze szpitala, leżała plackiem w domu dwa dni i wróciła, bo jej wody odeszły. W szpitalu z małym byli tydzień, mały urodził się z wagą 2650. Synuś leżał tyle, bo miał żółtaczkę no i leżał pod lampami i tyle. Czyli, w 35 tygodniu wyszła już ze szpitala z maluchem.
|
#3964 |
|
Konto usunięte
|
Lenova, szok... szczena opadła, dobrze, że chociaż ten drugi szpital ludzki
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Laski
cóż ja dziś uczyniłam, łowca promocji po uczelni pognałam podniecona niezdrowo po Pampersy, potem zahaczyłam o Superpharm bo tam niesamowite promo na kosmetyki hipp do jutra. No i parę pierdół dla siebie i TŻa.. teraz zjadłam wczorajszy obiad, TŻ niedługo wraca muszę mu coś zrobić, ale nie mam pojęcia co No i na jutro prezentację na zajęcia ehhhhhhh ledwo żyję. W dodatku jutro wizyta. Miałam dziś robić zakupy na all ale chyba nie mam czasu?
|
|
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zamawiałam u niego w niedzielę to w czwartek miałam paczkę, także w miarę szybko przyszła
|
|
#3967 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale super że juz wszystko ok tylko teraz żadnych wygibasów oszczedzaj się Cytat:
Odebrałam wyniki moczu białka brak więc ok troche się uspokoiłam ale za to wyszły b.liczne bakterie ale to chyba niegrożne ale wydaje mi się że to moja wina bo rano troche zaspałam i odrazu nasikałam bez podmycia się bo bym nie wytrzymała dzięki dziewczyny za słowa otuchy bo naprawde jestem przeczulona pod katem zatrucia
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2012-12-11 o 18:59 |
|||||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3969 | |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Cytat:
, białe dla skóry wrażliwej, a te pomarańczowe - najtańsze i jakościowo najgorsze, nie są chyba nawet rozciągliwe w pasie (nie mają gumek przy zapięciu na rzepy).Wczoraj na SR m.in. ogłądaliśmy film z porodów. Inaczej to sobie wyobrażałam. Film był stary, był to jakiś dokument niemiecki, pokazujacy porody w pozycji wertykalnej od a do z. O matko, ten ból na twarzach rodzących No film zrobił na mnie wrażenie, a raczej wywarł przerażenie, w nocy miałam koszmary ...Ale oczywiście my jesteśy twarde babki i damy radę
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez raczej to bedzie juz ostatnia wizyta. zebym tylko do niej dotrwała ![]() Cytat:
![]() Super Cytat:
Ja pierdziu.... ale mialas pecha! |
|||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzidzia wypycha stopki
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ stwierdził dzisiaj, że strasznie mi się brzuch obniżył (a nie wiedział, że tak się dzieje na jakiś czas przed porodem)... Czyżby jakiś znak, że mój organizm powoli się szykuje do tego, by malutka wyszła?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie zjadłam pełny głęboki talerz frytek
|
|
#3975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tobie się lańsko należy ![]() Cytat:
Wróciłam z wizyty, młody pięknie zaprezentował jaja Waży 2500gram, lekarz powiedział, ze do porody nie powinien więcej niż 3700 ważyć ten mój klocuszek. Od 26 grudnia mam zezwolenie na rodzenie, bo wtedy będziemy donoszeni, ale termin mam od 26 grudnia do 29 stycznia Nie znam dnia ani godziny. Szyjka zamknięta, nic się nie szykuje do porodu.Kupiłam parę ciuszków w lumpie jutro się pochwalę
|
||||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok szok i jeszcze raz szok ! normalnie masakra jakaś, ludzie którzy mają leczyć ludzi zachowują się jak banda chamów ! i potem się dziwić że ciężarne boją sie jechać na IP nie dziwota jak czekają tam na nie takie wredne babiszony ! i to że ludzie nie zaaragowali... masakra jakaś![]() DObrze że już wszystko ok, teraz leżeć przewracać sie z boczku prawego na lewy i czekać na styczeń! ![]() Ja wróciłam z oględzin lodówkowych... no i jestem w kropce, tzn niby wybrałam sobie taką beko z no-frost i ogólnie fajna funkcjonalna ale musze jechać jutro pogadać z kierownikiem o rabacie i zdecyduje... masakra nie lubie takiego kupowania ![]() ale troche lepiej się już czuje może musialam wyjśc na świeże powietrze i się troche przewietrzyć
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis 2 tuniki i pasek ![]() Przez kilka miesiecy zarobilam juz ok 350zl Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-11 o 20:14 |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też do tej pory bałam sie madalinskiego i slyszalam złe opinie ale jak widać nie potwierdzone, albo mi się trafiło dobrze po prostu ale jestem pozytywnie nastawiona. Wiadomo każdy inaczej oceni swój poród. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i wsparcia no i za lańsko |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam właśnie liste rzeczy których wg szpitala potrzebuję do szpitala, no i zaciekawiło mnie jedno wypisane mam że pieluchy 3-6kg czyli 2ki, to nie za duże będą?.. ja sobie kupiłam ten zestaw startowy z huggies i myślałam cały go wziąc no i teraz mam dylemat...
No i w ogóle wprawdziw torby nie mam ale odłożyłam sobie już na bok to co mam wziąc i co mam na stanie w razie co nawet do jakiejś siatki można wciepnąć a będę spokojniejsza :P
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
hej
później nadrobię jestem po wizycie Mała Zuzia waży 2600g, w karcie ciąży mam wpisane 33/34 tc. Szyjka ok , zamknięta, jak to lekarka określiła w osi , do terminu raczej nie dotrwam, przewiduje, że Mała będzie ważyć przy porodzie ok 3500g. Pobrała mi wymaz na paciorkowca, było to bolesne bardzo ![]() Bokeh te kłucia o których pisałaś, że masz, i ja też je mam, to jak opisałam lekarce to powiedziała że to są te skurcze BH. Aaa i powiedziała mi, że brzuch już mi opadł , w sumie sama to zauważyłam, ale nie byłam pewna. I mówiła, żebym nie objadała się za bardzo na święta, bo są to ciężkostrawne potrawy i szkoda, żebym się męczyła, bo w brzuszku mało miejsca już jest. |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Az tyle to musze się za to zabrać naprawdę
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, ale mi mała główką ładuje od środka po broszce... normalnie aż podskakuje... boli...
![]() Idę się położyć już, bo przeziębiona jestem... smarkate lata mi się wróciły
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś kupiłam dwie paczki 1 pampersów i jedna 2 a co do torby, to powkładałam pare rzeczy ![]() ale za maaaała będzie, musze poszukac jakiejś innej ![]() wiecie co, slucham sobie starych piosenek itd... nie rozumiem jak można robić popularność na takich gniotach jak teraz robią wrrrrrrrrrrr... ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
smutno mi terazale ma racje, ja juz nie zjem taak duzo i czuje sie taka pełna, niedawno zjadłam pomarańcza i troche pomelo to kichnąć nie mogłam (a bardzo mi sie chcialo) bo tak mi ciężko bylo
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff.. ja wlasnie uporalam sie z prasowaniem pieluch! Ledwo dawalam rade pod koniec, jednak takie stanie przy desce to nie dla mnie
|
|
|
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
stwierdzam że moje dziecko to mała spryciula
przed chwilą próbowałam ją nagrać bo tak szaleje, że normalnie cały brzuch mi faluje ale tylko włączyłam kamerkę w telefonie to cisza, tak jakby dziecka nie było a teraz od nowa harce odstawia
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujące ciuszki na allegro - jakie kryteria wyszukiwania wpisywałyście? Postanowiłam dokupić troszkę używek na 56, ale tak grzebię i grzebię i efektów na razie niet:P
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
znowu sporo naskrobalyscie
![]() Lenova masakra co za ludzie dobrze ze juz wszystko dobrze u Ciebie Gratuluje udanych wizyt i ze dzidzie tak juz urosly ![]() co do zebow to ja jeszcze nigdy nie robilam ze znieczuleniem, zawsze bez i pewnie pomyslicie ze nie normalna jestem ale nawet to lubie ![]() teraz zostal mi tylko jeden ubytek malutki w dwojce ale dentystka powiedziala ze to bedzie bardzo bolesne i bez znieczulenia sie nie obejdzie i ze to dopiero po rozwiazaniu bo w ciazy mnie nie bedzie znieczulac....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

po uczelni pognałam podniecona niezdrowo po Pampersy, potem zahaczyłam o Superpharm bo tam niesamowite promo na kosmetyki hipp do jutra. No i parę pierdół dla siebie i TŻa.. teraz zjadłam wczorajszy obiad, TŻ niedługo wraca muszę mu coś zrobić, ale nie mam pojęcia co
No i na jutro prezentację na zajęcia ehhhhhhh ledwo żyję. W dodatku jutro wizyta. Miałam dziś robić zakupy na all ale chyba nie mam czasu? 

No film zrobił na mnie wrażenie, a raczej wywarł przerażenie, w nocy miałam koszmary ...

ha ha , zapłace sobie łóżeczko a reszta zostanie na pozniej, teraz juz mam wszystko pokupione
Tobie się lańsko należy 

dobrze ze juz wszystko dobrze u Ciebie