Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 20:55   #3991
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kochana, wejdz na szafka.pl tam jest mega duzo ciuszkow
Taaak? Zaraz idę obczaić

Pytałaś gdzieś wyżej o przesyłkę od r_p77 - ja zamawiałamzo C w czwartek w nocy ( w sumie piątek był:P) - wczoraj dostałam paczkę. Przesyłka błyskawiczna.

Lenova: bardzo Ci współczuję przeżyć..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:59   #3992
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
kurcze, ale mi mała główką ładuje od środka po broszce... normalnie aż podskakuje... boli...
mam tak samo od czasu do czasu i to jest mega dziwne uczucie
Stary 2012-12-11, 20:59   #3993
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Taaak? Zaraz idę obczaić

Pytałaś gdzieś wyżej o przesyłkę od r_p77 - ja zamawiałamzo C w czwartek w nocy ( w sumie piątek był:P) - wczoraj dostałam paczkę. Przesyłka błyskawiczna.

Lenova: bardzo Ci współczuję przeżyć..

o no to super, bo tam większość pierdółek zamówiłam

ja super ciuszki wyczaiłam na tej szafce, o zaraz wejde moze jakies czapy beda

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:59   #3994
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
znowu sporo naskrobalyscie

Lenova masakra co za ludzie dobrze ze juz wszystko dobrze u Ciebie

Gratuluje udanych wizyt i ze dzidzie tak juz urosly

co do zebow to ja jeszcze nigdy nie robilam ze znieczuleniem, zawsze bez i pewnie pomyslicie ze nie normalna jestem ale nawet to lubie

teraz zostal mi tylko jeden ubytek malutki w dwojce ale dentystka powiedziala ze to bedzie bardzo bolesne i bez znieczulenia sie nie obejdzie i ze to dopiero po rozwiazaniu bo w ciazy mnie nie bedzie znieczulac....
eee niee coś ty ......
Stary 2012-12-11, 21:00   #3995
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
j
no wez smutno mi teraz
ale ma racje, ja juz nie zjem taak duzo i czuje sie taka pełna, niedawno zjadłam pomarańcza i troche pomelo to kichnąć nie mogłam (a bardzo mi sie chcialo) bo tak mi ciężko bylo
hehe jej chodziło głównie o to że to ciężkostrawne, no i po co się męczyć w razie"W"

Cytat:

Dlugo czekalyscie na kuriera od sprzedawcy z all - r...p77 czy jak mu tam?;p
Jak zamówiłam w piątek, to w poniedziałek już miałam.

Lekarka w końcu wyraziła zgodę na robienie masażu krocza. A mięśnie Kegla to mi zabroniła już dawno ćwiczyć.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:04   #3996
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
i chyba bedziemy z tztem szukać mieszkania bo tak sie nie da..
co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No rozejscie to raczej nie jest po po przeciwbólowym mi te bole ostre przeszły a lekarz mówi ze dalej by mnie bolało, ale to raczej na rentgenie sie powinno sprawdzic no tylko ze teraz nikt mi rentgentu nie zrobi w ciąży, prawdopodobnie więzadła , że dlatego że mocno chuda byłam no i taka moja "uroda"... mam brać leki , dużo magnezu, i się nie forsować !
nie trzeba rentgenu, wystarczy badanie USG i będą wiedzieć

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
genialne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:09   #3997
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
W końcu jestem w moim pięknym, uroczym, przytulnym mieszkanku

Jestem już przy kompie więc opwiem Wam cała" historię "związaną ze szpitalem.
Wiesz, po prostu mnie zatkało... Znieczulica wśród ludzi - masakra. A babce na Twoim miejscu bym z buta wywinęła (tą nogą zdolną do ruchu), i jeszcze poprawić czymś w brochę, przecież też by ją nie bolało, bo chyba nie dziewica.

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Ja byłam na pierwszym KTG, bo to już 37 tydzień i tak mi się wydaje, że będę raczej grudniową mamusią. Chciałabym bardzo Dla mnie im prędzej tym lepiej, bo już naprawdę zrobiło się ciężko.
Na KTG było fajnie, ale Dziewczyny nie kładźcie się zupełnie płasko na plecach. Poproście o leżenie na lewym boku, bo ja byłam o krok od omdlenia. Zalał mnie zimny pot i miałam mroczki przed oczami. Położna powiedziała, że tak się zdarza i to normalne, ale po co napędzać sobie niepotrzebnego strachu. Na badaniu przyjrzałam się dokładnie wszystkim położnym jak później poszłam do ich gabinetu zapisać się na kolejne badanie i niektóre wydają się normalne, a inne takie surowe, ale nie ma co się nakręcać. Jak już poród ruszy, to nic nie zrobię
Mała narobiła nam trochę obciachu, bo tam trzeba zaznaczać każdy jej ruch, a ona akurat dostała czkawki i na wykresie było aż czarno od tych znaczków Za tydzień będzie lepiej
Napatrzyłam się na ciężarne w piżamkach i dotarło do mnie co niebawem mnie czeka. Staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli, ale to chyba naturalne, że zaczynam się bać. Tylko nie wiem czego...

Pozdrawiam Was wszystkie
O, a to mi położna mówiła przy pierwszym ktg, że jak jest czkawka, to wtedy nie "klikać", bo to w sumie fałszuje wyniki jakby nie patrzeć.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Na to że moja teściowa nam cos da nie ma co liczyć, ona w ogóle nie rozumie jak mozna te wszystkie rzeczy kupować przed porodem bo jak to ostatnio powiedziała: "Przecież jeszcze nie wiadomo czy dziecko będzie zdrowe" ciągle mi tylko gada o jakiś chorobach itp.

Właśnie zjadłam pełny głęboki talerz frytek
No to Cię bardzo ładnie na duchu podnosi.
Poza tym - frytyyy

Cytat:
co do zebow to ja jeszcze nigdy nie robilam ze znieczuleniem, zawsze bez i pewnie pomyslicie ze nie normalna jestem ale nawet to lubie
teraz zostal mi tylko jeden ubytek malutki w dwojce ale dentystka powiedziala ze to bedzie bardzo bolesne i bez znieczulenia sie nie obejdzie i ze to dopiero po rozwiazaniu bo w ciazy mnie nie bedzie znieczulac....
Sadomaso?

Sylwietta, a jak sytuacja z tżtem??

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2012-12-11 o 21:12
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:11   #3998
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś ja muszę wziąć znieczulenie na przednie zęby, z tylnymi wytrzymuję; a mój brat, jak jeszcze nie miał swojej kasy i mama mu dawałą na dentystę, to zawsze jojczał, że on musi ze znieczuleniem i dostawał więcej kasy, a potem u dentysty nie brał, trochę pocierpiał i miał na fajki

Stary 2012-12-11, 21:17   #3999
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jesteś ja muszę wziąć znieczulenie na przednie zęby, z tylnymi wytrzymuję; a mój brat, jak jeszcze nie miał swojej kasy i mama mu dawałą na dentystę, to zawsze jojczał, że on musi ze znieczuleniem i dostawał więcej kasy, a potem u dentysty nie brał, trochę pocierpiał i miał na fajki
no na przednich juz raczej nie bede ryzykowac bez ale tylnie bez mnie jakos nie ruszaja, malo co boli a najbardziej lubie jak mi juz polerke robi buhaha naprawde jestem nienormalna

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:19   #4000
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
co się dzieje?
No nie dogaduje sie z matulą;/ zwariować mozna...wrrr
teraz na tygodniu jest w łorsoł, ale juz w styczniu bedzie w domu na stałe to nie bedzie juz kolorowooooooooo

Cytat:
ach te fajki jak mozna to palic fuj fuj;p

frytkiiiiiiiiiiii ajjjjjjjjj zjadłabym nie powiem mniam mniam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-11, 21:24   #4001
Wisienka_0809
Rozeznanie

W ogóle to wiecie. Musiałam się dzisiaj zająć moim kuzynem. I powiem tyle - jak bardzo lubię dzieci, tak jego po prostu nie-na-wi-dzę... Chłopak ma 6 lat, a nie umie sobie sam butów założyć, co dopiero mówić o wiązaniu. Jak nie dostanie tego, co chce, od razu się drze i ryczy. Robi co mu się podoba, zeżarł całą paczkę wafelków, oglądałyśmy z siostrą tv, to kazał przełączyć, bo on musi sobie reklamy pooglądać, nie chciałyśmy, to oczywiście w ryk. Siedział ciągle w moim pokoju, zgubił klucz od szafy, a jak weszłam to kazał mi wyjść i zamknąć drzwi. Non stop trzeba się na niego gapić i go podziwiać, bo robi to, a tera będzie robił co innego, taki pępek świata. I bez przerwy tylko ględzi o komputer, co 2 minuty "a mogę sobie siąść na laptopa?" Oczywiście, że może wszystko robić, bo ciotka mu pozwala, we wszystkim go wyręcza, a jeśli już, to w końcu po godzinie krzyku i płaczu i tak mu ulega.
Boże, mam tylko nadzieję, że moje dziecko takie nie będzie i go tak nie wychowam..
Stary 2012-12-11, 21:28   #4002
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
o no to super, bo tam większość pierdółek zamówiłam

ja super ciuszki wyczaiłam na tej szafce, o zaraz wejde moze jakies czapy beda
fajna ta stronka
Stary 2012-12-11, 21:36   #4003
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No nie dogaduje sie z matulą;/ zwariować mozna...wrrr
teraz na tygodniu jest w łorsoł, ale juz w styczniu bedzie w domu na stałe to nie bedzie juz kolorowooooooooo
a może jak będzie dzidziuś, to będzie inna choć pewnie będzie jeszcze gorzej, znając życie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
W ogóle to wiecie. Musiałam się dzisiaj zająć moim kuzynem. I powiem tyle - jak bardzo lubię dzieci, tak jego po prostu nie-na-wi-dzę...
Boże, mam tylko nadzieję, że moje dziecko takie nie będzie i go tak nie wychowam..
u mnie u sąsiada jest ten sam typ dziecka,tylko dziewczynka i jak mówię tż-owi, że nie mogę jej znieść, to mi mówi, że dziwna jestem ,bo to przecież dziecko i blablabla, i jak można nie lubić dzieci; no jednak można

Stary 2012-12-11, 21:37   #4004
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
W ogóle to wiecie. Musiałam się dzisiaj zająć moim kuzynem. I powiem tyle - jak bardzo lubię dzieci, tak jego po prostu nie-na-wi-dzę... Chłopak ma 6 lat, a nie umie sobie sam butów założyć, co dopiero mówić o wiązaniu. Jak nie dostanie tego, co chce, od razu się drze i ryczy. Robi co mu się podoba, zeżarł całą paczkę wafelków, oglądałyśmy z siostrą tv, to kazał przełączyć, bo on musi sobie reklamy pooglądać, nie chciałyśmy, to oczywiście w ryk. Siedział ciągle w moim pokoju, zgubił klucz od szafy, a jak weszłam to kazał mi wyjść i zamknąć drzwi. Non stop trzeba się na niego gapić i go podziwiać, bo robi to, a tera będzie robił co innego, taki pępek świata. I bez przerwy tylko ględzi o komputer, co 2 minuty "a mogę sobie siąść na laptopa?" Oczywiście, że może wszystko robić, bo ciotka mu pozwala, we wszystkim go wyręcza, a jeśli już, to w końcu po godzinie krzyku i płaczu i tak mu ulega.
Ale wiesz, prawda taka, że nie dziecko winne takiemu zachowaniu, a jego rodzice.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:45   #4005
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:

u mnie u sąsiada jest ten sam typ dziecka,tylko dziewczynka i jak mówię tż-owi, że nie mogę jej znieść, to mi mówi, że dziwna jestem ,bo to przecież dziecko i blablabla, i jak można nie lubić dzieci; no jednak można
też zawsze byłam zdania, że przecież nie ma dziecka, które zawsze by było grzeczne, i takie brojenie to przecież czasami słodkie jest, no ale jednak..
Stary 2012-12-11, 21:46   #4006
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ojojjj nieciekawie......

Cytat:
a może jak będzie dzidziuś, to będzie inna choć pewnie będzie jeszcze gorzej, znając życie
nie moja matula sie nie zmieni... tak jak piszesz moze byc gorzej :[
juz bym chciala zeby wyjasnila sie sprawa z jedną działeczka, wtedy z tztem bedziemy wiedzieli na czym stoimy tak konkretniej aj... na razie cza szukać jakiegoś mieszkanka, mysle ze cos sie znajdzie fajnego, tylko trzeba poszukać, bo tak na szybko to jedynie biegunki mozna dostać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38089384]Ale wiesz, prawda taka, że nie dziecko winne takiemu zachowaniu, a jego rodzice.[/QUOTE]

ano prawda.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-11, 21:59   #4007
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
nie moja matula sie nie zmieni... tak jak piszesz moze byc gorzej :[
juz bym chciala zeby wyjasnila sie sprawa z jedną działeczka, wtedy z tztem bedziemy wiedzieli na czym stoimy tak konkretniej aj... na razie cza szukać jakiegoś mieszkanka, mysle ze cos sie znajdzie fajnego, tylko trzeba poszukać, bo tak na szybko to jedynie biegunki mozna dostać

to oby się udało coś znaleźć ale to jeszcze przed porodem chcecie?

Stary 2012-12-11, 22:00   #4008
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pytałam wcześniej ale nikt nie odpisał, czy ten wymaz z pochwy zawsze jest robiony pod koniec ciąży? Słyszałam że w 8,9 miesiącu tak. Ja jeszcze nie miałam.
Niedawno robiłam tego paciorkowca i u mnie wyglądało to tak, że gin pobrał próbkę, z którą musiałam jechać do szpitala do labo mikrobiologicznego.

Lenova, dobrze, że już w domu jesteś, ale nie zazdroszczę przeżyć. Znieczulica ludzi nie zna granic
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:11   #4009
bokeh
Zakorzenienie

mój tż robi hot dogi bułki gotuje na pieluszce tetrowej na parze
Stary 2012-12-11, 22:17   #4010
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
to oby się udało coś znaleźć ale to jeszcze przed porodem chcecie?

nie no co Ty teraz to juz czasu nie ma hehe.. mysle ze tak od stycznia coś sie zacznie szukać, nie ma az takiego pospiechu
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mój tż robi hot dogi bułki gotuje na pieluszce tetrowej na parze
jeju, moja siostra dziś gotowała parówkę, tak mi zapachniało, tak mi tęskno, ale nie nie nie nie nie jem!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-11, 22:28   #4011
Lenova
Wtajemniczenie

przez kilka dni (niecały tydzień ) brzuch mi urósł o 6 cm !!
w ogóle to dziś się moja córka rozszalała, chyba ze szczęścia że już w domu z mamusią i tatusiem jest. Ale tak mi się daje we znaki....
czuje że skóra na brzuchu mi się "kończy" i zaraz pęknie tak mnie ciągnie na górze szczególnie przy przeponie, oddychać strasznie cięzko , a to dopiero 35 tydz.. co bedzie potem

Jak leżałam w szpitalu to dziewczyna z sali mówiła że nie powinnam dotykac brzucha bo skurcze wywołam, to prawda?
Ja ciągle albo pukam w brzuch , albo masuje, poklepuje , gram tak jakby na bębenku i nic mi nie było , myśłałam że to tak trzeba żeby kontakt z dzieckiem był , zresztą ja i tż bardzo lubimy tak się bawić z Małą.
Co Wy o tym myślicie?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:29   #4012
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nie no co Ty teraz to juz czasu nie ma hehe.. mysle ze tak od stycznia coś sie zacznie szukać, nie ma az takiego pospiechu

jeju, moja siostra dziś gotowała parówkę, tak mi zapachniało, tak mi tęskno, ale nie nie nie nie nie jem!
ale czemu nie jesz??
Stary 2012-12-11, 22:33   #4013
elllmi
Zakorzenienie

znalazłam jeszcze zachomikowany w lodówce kawałek szarlotki zaraz będzie na ciepło z bitą śmietaną

Cytat:
Jak leżałam w szpitalu to dziewczyna z sali mówiła że nie powinnam dotykac brzucha bo skurcze wywołam, to prawda? Ja ciągle albo pukam w brzuch , albo masuje, poklepuje , gram tak jakby na bębenku i nic mi nie było , myśłałam że to tak trzeba żeby kontakt z dzieckiem był , zresztą ja i tż bardzo lubimy tak się bawić z Małą. Co Wy o tym myślicie?
ja też słyszałam, żeby nie masować brzucha, więc masować nie masuję, tylko macam delikatnie

Stary 2012-12-11, 22:36   #4014
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38089384]Ale wiesz, prawda taka, że nie dziecko winne takiemu zachowaniu, a jego rodzice.[/QUOTE]

dokładnie i to od razu widać
butów nie założy, nie zawiąże - lenistwo mamusi żeby nauczyć - niestety
Moja siostra też nie zawiąże butów, w trakcie ćwiczeń już co raz częściej sie jej udało, ale ona akurat ma problem z manipulacją i planowaniem takich małych ruchów. Inna sprawa, że owszem - często jej się zwyczajnie nie chce poświęcić pięciu minut, żeby sobie popróbować, a czasem przyniesie zawiązanego buta

u mnie przeziębienia ciąg dalszy
jeszcze w nerwach chodzę, bo czekam na pieniądze z ZUSU zaniosłam dziś zwolnienie, za tamto nie dostałam nawet, a już nastepne. Wkurzę się jak nie przyjdą przed świętami, bo jeszcze prezenty muszę kupić!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:40   #4015
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle to dziś się moja córka rozszalała, chyba ze szczęścia że już w domu z mamusią i tatusiem jest. Ale tak mi się daje we znaki....
czuje że skóra na brzuchu mi się "kończy" i zaraz pęknie tak mnie ciągnie na górze szczególnie przy przeponie, oddychać strasznie cięzko , a to dopiero 35 tydz.. co bedzie potem

Jak leżałam w szpitalu to dziewczyna z sali mówiła że nie powinnam dotykac brzucha bo skurcze wywołam, to prawda?
Ja ciągle albo pukam w brzuch , albo masuje, poklepuje , gram tak jakby na bębenku i nic mi nie było , myśłałam że to tak trzeba żeby kontakt z dzieckiem był , zresztą ja i tż bardzo lubimy tak się bawić z Małą.
Co Wy o tym myślicie?

tez slyszaaalam ze nie wolno glaskac brzusia;p ale sie nie zalecam do tego

kochana, oszczedzaj się, czasem nic nie rob na swieta.... ja to ledwo oddycham a jak ostatnio tzt odsunał mi siedzenie w samochodzie to nie moglam sobie sama go przysunąc
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ale czemu nie jesz??
takie moje małe postanowienie, od kwietnia tamtego roku juz tak ciągnę;o

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jeszcze w nerwach chodzę, bo czekam na pieniądze z ZUSU zaniosłam dziś zwolnienie, za tamto nie dostałam nawet, a już nastepne. Wkurzę się jak nie przyjdą przed świętami, bo jeszcze prezenty muszę kupić!
ja dopiero wyrównanie dostane w styczniu, ksiegowa nie zaniosla mojego l4!!:[[[

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-11, 22:45   #4016
elllmi
Zakorzenienie

idę sobie, bo mi młody chyba pięty w żebra wbija, wysiedzieć nie idzie
dobranocki

Stary 2012-12-11, 22:45   #4017
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dokładnie i to od razu widać
butów nie założy, nie zawiąże - lenistwo mamusi żeby nauczyć - niestety
Moja siostra też nie zawiąże butów, w trakcie ćwiczeń już co raz częściej sie jej udało, ale ona akurat ma problem z manipulacją i planowaniem takich małych ruchów. Inna sprawa, że owszem - często jej się zwyczajnie nie chce poświęcić pięciu minut, żeby sobie popróbować, a czasem przyniesie zawiązanego buta

On też niby ma, nie wiem jak to się fachowo nazywa.. ale problemy z robieniem coś palcami, no że taki, jakby to ująć, sztywne ma, nie umie nimi właśnie "manipulować". Tylko że chyba tym bardziej powinien sam wszystko próbować, metodą prób i błędów, do skutku. A tu jest tak, że on nerwowy, ciotka nerwowa, to go pospiesza i w końcu za niego wszystko robi.

A co do ZUSU, to jak Ci dalej kasy nie przyślą, idź do nich, pokaż brzuch i powiedz: "albo kasa' albo wam tu urodzę".
Stary 2012-12-11, 22:50   #4018
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiecie moze czy lekarz ginekolog, ktory nie prowadzi ciazy (z zupelnie innej przychodni) moze wystawic ciazowe L4?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:52   #4019
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Co Wy o tym myślicie?
Hmm mi też tak mówili, ale szczerze czy głaskałam cyz nie to mi twardniał, teraz jak się uspokoiło twardnienie to głaskam czasem i nic sie nie dzieje, pukam też sobie, kurcze jakis kontakt utrzymywać trzeba z dzidziem...!

Apropo wychowania, zgadza się że to zalezy od rodzica, wczoraj jak był u mnie mój kumpel, to też wszedł na przedpokoj no i wiadomo nabrudził butami od śniegu i od razu mówi mi żebym dała szmate to pościera i jego syn też czekał grzecznie żeby mu buty ściągnąć mimo że ma 3 lata niecałe, i w ogóle grzecznie się bawił swoimi autkami ja troche z nim i ogólnie taki ułożony a np mam kuzynki 4 i 7 lat... to jak je wpuscic do domu to jak tornado by przeleciało nic nie zapytają czy moga wziąć, włażą na sofe skacza po niej i wiecie sytuacja że 15 osób jakieś tam urodziny np mojego taty a te se skaczą po tapczanie a ich mamusia siedzi obok i se gada... a ja mam ochote je rozszarpać...jak wychodzą to trzeba tą 7 latke ubierać, stoi jak księżniczka i zakładają jej buty kurtke zapinają szok po prostu
Stary 2012-12-11, 22:54   #4020
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
tez slyszaaalam ze nie wolno glaskac brzusia;p ale sie nie zalecam do tego

kochana, oszczedzaj się, czasem nic nie rob na swieta.... ja to ledwo oddycham a jak ostatnio tzt odsunał mi siedzenie w samochodzie to nie moglam sobie sama go przysunąc

takie moje małe postanowienie, od kwietnia tamtego roku juz tak ciągnę;o [COLOR="Silver"]

[
no ciężko mi się powstrzymac od swiatecznych porządków ;/ no ale nie mam wyjscia .
Ja tez mam problemy z takimi ruchami, masakra moja babcia jest sprawniejsza niż ja .

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiecie moze czy lekarz ginekolog, ktory nie prowadzi ciazy (z zupelnie innej przychodni) moze wystawic ciazowe L4?
może
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości