|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Taaak?
Zaraz idę obczaić![]() Pytałaś gdzieś wyżej o przesyłkę od r_p77 - ja zamawiałamzo C w czwartek w nocy ( w sumie piątek był:P) - wczoraj dostałam paczkę. Przesyłka błyskawiczna. Lenova: bardzo Ci współczuję przeżyć..
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o no to super, bo tam większość pierdółek zamówiłam ja super ciuszki wyczaiłam na tej szafce, o zaraz wejde moze jakies czapy beda
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarka w końcu wyraziła zgodę na robienie masażu krocza. A mięśnie Kegla to mi zabroniła już dawno ćwiczyć. |
||
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
co się dzieje?
Cytat:
Cytat:
|
|
#3997 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), i jeszcze poprawić czymś w brochę, przecież też by ją nie bolało, bo chyba nie dziewica.Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym - frytyyy ![]() Cytat:
![]() Sylwietta, a jak sytuacja z tżtem?? Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-11 o 21:12 |
||||
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę wziąć znieczulenie na przednie zęby, z tylnymi wytrzymuję; a mój brat, jak jeszcze nie miał swojej kasy i mama mu dawałą na dentystę, to zawsze jojczał, że on musi ze znieczuleniem i dostawał więcej kasy, a potem u dentysty nie brał, trochę pocierpiał i miał na fajki
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tylnie bez mnie jakos nie ruszaja, malo co boli a najbardziej lubie jak mi juz polerke robi buhaha naprawde jestem nienormalna
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie dogaduje sie z matulą;/ zwariować mozna...wrrr
teraz na tygodniu jest w łorsoł, ale juz w styczniu bedzie w domu na stałe to nie bedzie juz kolorowooooooooo Cytat:
frytkiiiiiiiiiiii ajjjjjjjjj zjadłabym nie powiem mniam mniam
|
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle to wiecie. Musiałam się dzisiaj zająć moim kuzynem. I powiem tyle - jak bardzo lubię dzieci, tak jego po prostu nie-na-wi-dzę... Chłopak ma 6 lat, a nie umie sobie sam butów założyć, co dopiero mówić o wiązaniu. Jak nie dostanie tego, co chce, od razu się drze i ryczy. Robi co mu się podoba, zeżarł całą paczkę wafelków, oglądałyśmy z siostrą tv, to kazał przełączyć, bo on musi sobie reklamy pooglądać, nie chciałyśmy, to oczywiście w ryk. Siedział ciągle w moim pokoju, zgubił klucz od szafy, a jak weszłam to kazał mi wyjść i zamknąć drzwi. Non stop trzeba się na niego gapić i go podziwiać, bo robi to, a tera będzie robił co innego, taki pępek świata. I bez przerwy tylko ględzi o komputer, co 2 minuty "a mogę sobie siąść na laptopa?" Oczywiście, że może wszystko robić, bo ciotka mu pozwala, we wszystkim go wyręcza, a jeśli już, to w końcu po godzinie krzyku i płaczu i tak mu ulega.
Boże, mam tylko nadzieję, że moje dziecko takie nie będzie i go tak nie wychowam..
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć pewnie będzie jeszcze gorzej, znając życieu mnie u sąsiada jest ten sam typ dziecka,tylko dziewczynka i jak mówię tż-owi, że nie mogę jej znieść, to mi mówi, że dziwna jestem ,bo to przecież dziecko i blablabla, i jak można nie lubić dzieci; no jednak można
|
|
#4004 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
też zawsze byłam zdania, że przecież nie ma dziecka, które zawsze by było grzeczne, i takie brojenie to przecież czasami słodkie jest, no ale jednak..
|
|
|
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz bym chciala zeby wyjasnila sie sprawa z jedną działeczka, wtedy z tztem bedziemy wiedzieli na czym stoimy tak konkretniej aj... na razie cza szukać jakiegoś mieszkanka, mysle ze cos sie znajdzie fajnego, tylko trzeba poszukać, bo tak na szybko to jedynie biegunki mozna dostać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38089384]Ale wiesz, prawda taka, że nie dziecko winne takiemu zachowaniu, a jego rodzice.[/QUOTE] ano prawda.
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oby się udało coś znaleźć ale to jeszcze przed porodem chcecie?
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenova, dobrze, że już w domu jesteś, ale nie zazdroszczę przeżyć. Znieczulica ludzi nie zna granic
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż robi hot dogi
bułki gotuje na pieluszce tetrowej na parze
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
nie no co Ty teraz to juz czasu nie ma hehe.. mysle ze tak od stycznia coś sie zacznie szukać, nie ma az takiego pospiechu jeju, moja siostra dziś gotowała parówkę, tak mi zapachniało, tak mi tęskno, ale nie nie nie nie nie jem!
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
przez kilka dni (niecały tydzień ) brzuch mi urósł o 6 cm !!
w ogóle to dziś się moja córka rozszalała, chyba ze szczęścia że już w domu z mamusią i tatusiem jest. Ale tak mi się daje we znaki.... czuje że skóra na brzuchu mi się "kończy" i zaraz pęknie tak mnie ciągnie na górze szczególnie przy przeponie, oddychać strasznie cięzko , a to dopiero 35 tydz.. co bedzie potem ![]() Jak leżałam w szpitalu to dziewczyna z sali mówiła że nie powinnam dotykac brzucha bo skurcze wywołam, to prawda? Ja ciągle albo pukam w brzuch , albo masuje, poklepuje , gram tak jakby na bębenku i nic mi nie było , myśłałam że to tak trzeba żeby kontakt z dzieckiem był , zresztą ja i tż bardzo lubimy tak się bawić z Małą. Co Wy o tym myślicie? |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
ale czemu nie jesz??
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze zachomikowany w lodówce kawałek szarlotki
![]() Cytat:
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38089384]Ale wiesz, prawda taka, że nie dziecko winne takiemu zachowaniu, a jego rodzice.[/QUOTE]
dokładnie i to od razu widaćbutów nie założy, nie zawiąże - lenistwo mamusi żeby nauczyć - niestety Moja siostra też nie zawiąże butów, w trakcie ćwiczeń już co raz częściej sie jej udało, ale ona akurat ma problem z manipulacją i planowaniem takich małych ruchów. Inna sprawa, że owszem - często jej się zwyczajnie nie chce poświęcić pięciu minut, żeby sobie popróbować, a czasem przyniesie zawiązanego buta ![]() u mnie przeziębienia ciąg dalszy jeszcze w nerwach chodzę, bo czekam na pieniądze z ZUSU zaniosłam dziś zwolnienie, za tamto nie dostałam nawet, a już nastepne. Wkurzę się jak nie przyjdą przed świętami, bo jeszcze prezenty muszę kupić!
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez slyszaaalam ze nie wolno glaskac brzusia;p ale sie nie zalecam do tego ![]() kochana, oszczedzaj się, czasem nic nie rob na swieta.... ja to ledwo oddycham a jak ostatnio tzt odsunał mi siedzenie w samochodzie to nie moglam sobie sama go przysunąc takie moje małe postanowienie, od kwietnia tamtego roku juz tak ciągnę;o ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- ja dopiero wyrównanie dostane w styczniu, ksiegowa nie zaniosla mojego l4!!:[[[
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
idę sobie, bo mi młody chyba pięty w żebra wbija, wysiedzieć nie idzie
dobranocki
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ZUSU, to jak Ci dalej kasy nie przyślą, idź do nich, pokaż brzuch i powiedz: "albo kasa' albo wam tu urodzę".
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiecie moze czy lekarz ginekolog, ktory nie prowadzi ciazy (z zupelnie innej przychodni) moze wystawic ciazowe L4?
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo wychowania, zgadza się że to zalezy od rodzica, wczoraj jak był u mnie mój kumpel, to też wszedł na przedpokoj no i wiadomo nabrudził butami od śniegu i od razu mówi mi żebym dała szmate to pościera i jego syn też czekał grzecznie żeby mu buty ściągnąć mimo że ma 3 lata niecałe, i w ogóle grzecznie się bawił swoimi autkami ja troche z nim i ogólnie taki ułożony a np mam kuzynki 4 i 7 lat... to jak je wpuscic do domu to jak tornado by przeleciało nic nie zapytają czy moga wziąć, włażą na sofe skacza po niej i wiecie sytuacja że 15 osób jakieś tam urodziny np mojego taty a te se skaczą po tapczanie a ich mamusia siedzi obok i se gada... a ja mam ochote je rozszarpać...jak wychodzą to trzeba tą 7 latke ubierać, stoi jak księżniczka i zakładają jej buty kurtke zapinają szok po prostu
|
|
#4020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam problemy z takimi ruchami, masakra moja babcia jest sprawniejsza niż ja . Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Zaraz idę obczaić

dobrze ze juz wszystko dobrze u Ciebie 

ale to jeszcze przed porodem chcecie?