Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 10:01   #4081
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zalezy chyba czy chodzisz prywatnie czy na nfz. ja chodze prywatnie i ginka pobiera za darmo, płacę tylko połóżnej bo to ona zanosi probki i je odbiera. ale płacę tyle ile kosztuje to faktycznie w labo, nic wiecej.
Ja chodzę z nfz i nie płaciłam.Sama szłam zanieść do labo więc za to położnej też nie płaciłam.
Stary 2012-12-12, 10:02   #4082
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne! To trzeba wielkimi literami obwieścić na 1 stronie wątku

A powiedzieć wam coś?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Za-czy-na się! [/QUOTE]

A jak Wam pobierali wymaz na paciorkowca z pochwy i odbytu na 2 patyczkach ?? bo mi na jednym z 2 dziurek , z czym z odbytu nie pchała do środka tylko tak jakby pojeździła wokól dziurki albo ja nei czułam że wsadziła do środka

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-12 o 10:05
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:05   #4083
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Leukocyty mam wynik 5-10 nie wiem co to za jednostka ??
5-10 w polu widzenia, do przyjęcia wynik, trochę powyżej bo do 5 powinno być ale nie ma się co martwić, jakby było powyżej np.20 to stan zapalny ale wynik pokazać koniecznie lekarzowi.

scotasia pytałam wczoraj mojego lekarza, mówił, że pobiera się między 35-37 tc
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:08   #4084
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

A jak Wam pobierali wymaz na paciorkowca z pochwy i odbytu na 2 patyczkach ?? bo mi na jednym z 2 dziurek , z czym z odbytu nie pchała do środka tylko tak jakby pojeździła wokól dziurki albo ja nei czułam że wsadziła do środka
OO a u mnie na SR ostatnio dziewczyna zapytała, czy paciorkowca pobiera się tez z odbytu, to położna była zaskoczona pytaniem i powiedziała, że tylko z pochwy oczywiscie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Dzieki

Marsi, słuszna uwaga z tymi pasami, czekają nas święta, wyjazdy, róznie może być z pogodą. Dobrze, że nic się poważnego nie stało.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-12 o 10:10
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:09   #4085
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Jezeli to jest fotelik maxi cosi city albo cabrio fix to napewno mozna kupic adaptery. A ja dalej nie wiem, jaki wozek... to teraz poogladam Tutka

dziewczyny a w ktorym tyg robilscie tego paciorkowca? Nie wiem czy w 30 tyg powinnam juz się upomniec u ginki??
mi robiła w 33. wyszedl pacior, leczylam sie i wczoraj w 37 zrobilam jeszcze raz to badanie.
No wlasnie kupiłam pebble sie nowosci zachcialo tak naprawde to babka sprzedawala calosc fotelik z baza a to na bazie najbardziej mi zalezalo.
najgorsze ze np na allegro na stronie z tutkami jest jak byk ze pasuje do wszystkich maxicosi a tu wczoraj w sklepie zonk
zadzwonie jeszcze do szefa szefow - czyli do samego tutka i sie dopytam jak to jest.
oczywiscie dla pebble znalazla mi chyba ze 4 wozki ale wszystkie powyzej 2 tysiakow
w momencie stwierdzilismy jednogłośnie z mezem ze tutek jest piekny

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
może syrop prawoslazowy spróbuj? mnnie pomagał, jakies 3 zł w patece kosztuje
tylko nie wiem czy nie za duzo tego dobrego by było - bo to by był juz moj 4 syrop mozna se tak drinkolic syropy jeden za drugim?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:10   #4086
sylwietta1988
Zakorzenienie

ojoj, powaznie sie zrobiło
strach sie bac
ide poscielic łóżko, potem jakies "kakałko" sobie zrobie i zajrze tu do Was

aleeeeee sypieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:14   #4087
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
tylko nie wiem czy nie za duzo tego dobrego by było - bo to by był juz moj 4 syrop mozna se tak drinkolic syropy jeden za drugim?
mi lekarka na kaszel przepisała syrop http://www.domzdrowia.pl/57078,prena...azy-150-g.html
Stary 2012-12-12, 10:15   #4088
nancykenator
Zakorzenienie

z tego co wiem, to paciorkowca pobiera się i z pochwy i z okolic odbytu ale na dwóch osobnych wymazówkach.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:15   #4089
eff8
Zakorzenienie

Marsi jak to dobrze ze nic Wam sie nie stalo

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:18   #4090
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja chodzę z nfz i nie płaciłam.Sama szłam zanieść do labo więc za to położnej też nie płaciłam.
ale zle mnie zrozumialas, ja nie placilam poloznej za to ze zaniosła tylko dalam jej kase zeby ona zaplacila w labo za to badanie.
po co mialam jechac specjalnie do miasta na nastepny dzien jak ona to moze za mnie bez zadnego problemu zrobic...
ja chodze prywatnie wiec za kazde badanie w labo, jakie by nie bylo płacę z wlasnej kieszeni. a polozna zaniosła to w ramach swoich kompetencji

co do nfz - tak myslaam ze wlasnie tu bedzie za darmoche. nic tylko sie cieszyc
Cytat:
teoretycznie tak ale to zalezy od lekarza - bo jezeli bedzie chcial leczyc ewentualnego dziada to taki termin jest za pozny i wtedy pobieraja wczesniej a jak nie zamierza nic z tym robic to robi w tym terminie ktory podalas i z tym wynikiem idziesz do porodu...

Cytat:
OO a u mnie na SR ostatnio dziewczyna zapytała, czy paciorkowca pobiera się tez z odbytu, to położna była zaskoczona pytaniem i powiedziała, że tylko z pochwy oczywiscie
a ja nie wiem skad mi pobierala, ona jest bardzo delikatna i w okolichach odbytu nic nie czulam. ale jak mialam "skierowanie" na wczorajsza powtorke to bylo zaznaczone ze z pochwy.
o odbycie na kartce nie było nic

Stary 2012-12-12, 10:21   #4091
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Ninagg - Gratuluję serdecznie niech córcia rośnie zdrowo i niech każdego dnia napawa Was dumą, radością i szczęściem

Marsi dobrze że się nic poważnego nie stało. Dziewczyny uważajcie na siebie ja już nie siadam za kółko poprostu się boję o siebie i maleństwo a w dodatku cały czas sypie śnieg i warunki na drogach są straszne, wolę podjechać autobusem niż ryzykować.

Jeśli chodzi o paciorkowca mi gieniu powiedział że pobierze wymaz w 35 tc czyli mam się zgłosić po nowym roku.

Dziś rano byłam kłuta( jak ja tego nie lubię) bo musiałam zrobić grupę krwi oraz HIV okazało się że za hiv nic nie muszę płacić więc kolejne pieniążki za oszczędzone dlatego dziś idę do fryzjerka podciąć końcówki a w piątek mama będzie mi farbować włoski
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-12-12 o 10:25
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:21   #4092
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
mi lekarka na kaszel przepisała syrop http://www.domzdrowia.pl/57078,prena...azy-150-g.html
ale on jest bez recepty... takie to ja juz 2 buteleczki wciagnełam
Cytat:
z tego co wiem, to paciorkowca pobiera się i z pochwy i z okolic odbytu ale na dwóch osobnych wymazówkach.
nie wiem jak to jest,
ja mialam na pewno jeden patyczek

Stary 2012-12-12, 10:22   #4093
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
.

to u każdego inaczej
moja siostra w ciąży chodziła do tej samej gin co ja , tylko na nfz, i miała na 2 patyczkach, jeden pochwa, drugi odbyt

Marsii dobrze że wszystko w porządku

Ja za kierownice nie wsiadam od października, odkąd wyszłam ze szpitala, wszędzie z mężem, a jak go nie ma a muszę to w autobus wsiadam.

edit: idę do tesco, bo coś mnie nosi

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-12 o 10:25
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:24   #4094
pstryczek84
Zakorzenienie

mam pytanie do "moich" współtowarzyszek z poczatku stycznia - czy wy też macie takie schizy i co rusz sprawdzacie oragnoleptycznie (czyli ręka miedzy nogi ) czy przypadkiem nie jest mokro i czy wam wody nie odeszły?
a juz w nocy to istne szleństwo jak tylko sie obudze to pierwsze co to "badanko"

Stary 2012-12-12, 10:31   #4095
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nina wielkie, wielkie gratulacje!!!
Ktora nastepna?

Dziewczyny, napisala do mnie Marsi, mam wam przekazac, zebyscie ZAWSZE zapinaly pasy w samochodzie, dzisiaj miala wypadek i gdyby nie zapiete pasy mogloby sie naprawde zle skonczyc, tak poza kilkoma siniakami maja sie dobrze, leza plackiem i odpoczywaja kazala przekazac tez usciski i gratulacje dla Niny.

Elllmi snilas mi sie wczoraj, najpierw kupowalysmy wyprawke dla maluchow naszych, a potemmstalysmy na dworcu juz z wozkami heh

Ja sie czuje coraz gorzej, nawet nie mam sily z wami pisac na biezaco, wszystko mnie okrutnie boli, a sama sie boje podjac decyzji o cc, bo jednak to by byla tylko moja decyzja...... Takze bije sie z myslami i blagam moje plecy, zeby jeszcze troszeczke wytrzymaly......

Sciskam
Marsi kochana, dobrze że nic poważnego się Wam nie stało. Leż i odpoczywaj.

Co do paciorkowca, moja kuzynka nie zdążyła zrobić, urodziła troszkę przed terminem. W szpitalu zrobili jej badanie na cito (wtedy się nie zakłada hodowli bakteriologicznej, tylko robi się specjalne testy, co trwa kilka minut) Przynajmniej nie dostawała niepotrzebnie antybiotyku. No ale ja nie chcę w tym szpitalu rodzić.
Spróbuję się na nfz dostać na wizytę, a jak się nie uda to do labu pójdę. Wtedy kupię wymazówkę i gina poproszę żeby mi wymaz zrobił i sama zaniosę. Za dwa tygodnie mam wizytę więc może zdążę
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:38   #4096
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiecie moze czy lekarz ginekolog, ktory nie prowadzi ciazy (z zupelnie innej przychodni) moze wystawic ciazowe L4?

może wystawić ni się kończyła L4 a nie było mojego lekarza to mi inny bez problemu wystawił
Stary 2012-12-12, 10:42   #4097
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie do "moich" współtowarzyszek z poczatku stycznia - czy wy też macie takie schizy i co rusz sprawdzacie oragnoleptycznie (czyli ręka miedzy nogi ) czy przypadkiem nie jest mokro i czy wam wody nie odeszły?
a juz w nocy to istne szleństwo jak tylko sie obudze to pierwsze co to "badanko"

Ja kochana z terminem na luty tez juz sprawdzam , bo mam jakies schizy, ze ciale mi mokro.

NINAGG MOJE SERDECZNE GRATYLACJE, DUZO ZDROWKA. ACH, WSPNIALA WIADOMOSC. TERAZ TO JUZ W OGOLE SWOJEJ OLI NIE MOGE SIE DOCZEKAC.JESZCZE RAZ GRATULJEklaski :

MARSI jak dobrze, ze nic sie nie stalo. Nie waz sie juz nigdzie samochodem wybierac. A ja glupia sie zastanawialam czy powinnam do sr jechac. Oj nie,nie juz nie wsiade za kierownice.
Stary 2012-12-12, 10:47   #4098
insolito
Zadomowienie

Hej, witam się w 36 tygodniu nie wiem kiedy to zleciało

Ninagg, ogromne gratulacje dla Ciebie i Oli, życzę dużo zdrówka

Marsi dobrze, że nic się Wa, nie stało, ja zawsze zapinam pasy, niektórzy próbowali mi wmówić, że w ciąży nie można, aż się z lekarzem konsultowałam w tej sprawie i potwierdził, że trzeba jeździć z pasami

Ja wymaz na paciorkowca miałam robiony w 34 tygodniu, płaciłam w laboratorium 24 zł i wynik był na drugi dzień, z tym że u mnie nic nie wyhodowali, bo jeśli by coś było to trzeba dłużnej poczekać i dopłacić

Gratuluje wszystkich wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Niesamowite jakie te nasze bobasy już duże, jeszcze niedawno miały po 3 cm, a teraz niektóre juz 3 kg. ważą no i już jeden dzieciaczek z drugiej strony brzuszka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:50   #4099
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ninagg przysłała smsa:

Hej. Wczoraj nic się nie odzywałam, bo z rana po obchodzie zabrali mnie na porodówkę ze względu na zły zapis ktg. Próbowali wywołać, skurcze były i zapis też się poprawił. Potem na chwilę mnie odłączyli od ktg, bo papier się skończył. Potem znów mnie podłączyli i znów kiepskie ktg i lekarz podjął decyzję o CC. Potem czekałam na blok operacyjny, bo był zajety. O 18.30 Ola przyszła na świat. Ma 54 cm długości i waży 2900. Od wczoraj jej nie widziałam i już nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla was.

Mamy pierwszego dzieciaczka na wątku Ninagg gratuluję
no i się zaczęło wielkie rozpakowywanie

Ninagg klask i:
Stary 2012-12-12, 10:52   #4100
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jak leżałam w szpitalu to dziewczyna z sali mówiła że nie powinnam dotykac brzucha bo skurcze wywołam, to prawda?
Ja ciągle albo pukam w brzuch , albo masuje, poklepuje , gram tak jakby na bębenku i nic mi nie było , myśłałam że to tak trzeba żeby kontakt z dzieckiem był , zresztą ja i tż bardzo lubimy tak się bawić z Małą.
Co Wy o tym myślicie?
Też o tym słyszałam, że nie można głaskać brzucha. Ja staram się tylko położyć rękę na brzuchu i nie masować. Jakiś kontakt z dzidziusiem musi być
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kupowalyscie ceratki do lozeczka typu: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...841943380.html ?
A nie lepiej kupić na cały materac na gumkę (wymiar 120x60). Wydaje mi się, że będzie wygodniej i nie będzie uciekać...
Cytat:
Ninagg przysłała smsa:
Hej. Wczoraj nic się nie odzywałam, bo z rana po obchodzie zabrali mnie na porodówkę ze względu na zły zapis ktg. Próbowali wywołać, skurcze były i zapis też się poprawił. Potem na chwilę mnie odłączyli od ktg, bo papier się skończył. Potem znów mnie podłączyli i znów kiepskie ktg i lekarz podjął decyzję o CC. Potem czekałam na blok operacyjny, bo był zajety. O 18.30 Ola przyszła na świat. Ma 54 cm długości i waży 2900. Od wczoraj jej nie widziałam i już nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla was.

Ninagg gratulacje Pierwszy dzidziuś Aż się wzruszyłam jak to przeczytałam
[QUOTE=eff8;38093916]a placi sie cos u gina za pobranie tego wymazu ???[QUOTE]
Co lekarz to inna praktyka. Ja chodzę na NFZ, to badanie miałam zrobione w 33 tc i płaciłam w laboratorium 20 zł. Gin powiedział, że to badanie nie jest obowiązkowe i dlatego jest płatne.
Cytat:
Dziewczyny, napisala do mnie Marsi, mam wam przekazac, zebyscie ZAWSZE zapinaly pasy w samochodzie, dzisiaj miala wypadek i gdyby nie zapiete pasy mogloby sie naprawde zle skonczyc, tak poza kilkoma siniakami maja sie dobrze, leza plackiem i odpoczywaja kazala przekazac tez usciski i gratulacje dla Niny.
To dobrze, że Marsi nic się poważniejszego nie stało. Pewnie się trochę nerwów najadła. Pozdrowionka dla niej
Cytat:
mi robiła w 33. wyszedl pacior, leczylam sie i wczoraj w 37 zrobilam jeszcze raz to badanie.
A co dostałaś za leki na ten paciorkowiec?

Kurcze, dziewczyny. Chyba mi się jeszcze na końcówkę ciąży cholestaza przypałętała Od kilku dni drapię się po całym ciele, jakby mnie pchły oblazły Jutro idę na badania prób wątrobowych. Ma/miała to któraś z Was? Trzeba leżeć w szpitalu? Już niedługo święta, a ja nie chcę na patologii znowu leżeć
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:53   #4101
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
no i się zaczęło wielkie rozpakowywanie

Ninagg klask i:
J1987 ach te Olki, ciekawe kiedy nasze sie pojawia???
Stary 2012-12-12, 10:53   #4102
adusia1554
Rozeznanie

AAAAAAAAAAA Nina gratulacje!!!!!!!! Ale super. : love:

Lecę nadrabiać

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:54   #4103
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ninagg przysłała smsa:

witamy Oleńkę Nina gratulacje!!!

Marsi, dobrze, że "tylko" siniaki uważajcie na siebie

Dziewczyny, bo Wy obeznane, ja jeszcze w sprawie ZUSu... Oni wypłacają pieniądze niezależnie od dnia wpłynięcia zwolnienia, czy mają dni ustalone?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:57   #4104
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha jakbym o sobie czytała jej, to mnie wpędzi w paranoje neidługo jakby człowiek wiedział, kiedy nadejdzie godzina zero to by byl spokojniejszy a tak to nerwówka....
jak dzisiaj spałam bez majtek (takie wietrzonko sobie zafundowalam ) to ręka sama wędrowała w celach kontrolnych mężowska też
Stary 2012-12-12, 11:04   #4105
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O tych ćwiczeniach czytam i przypomniało mi się że na ostatniej wizycie położna kazała mi codziennie rano wykonywać 20 ćwiczeń napinających miesnie brzucha i 5 wieczorem. Z lenistwa nie zrobiłam do tej pory ani jednego... Mąż mi co któryś dzień truje czemu nie ćwiczę,że to nie on będzie rodził tylko ja i że sama sobie szkodze,a mi się tak nie chce ...
Nam fizjoterapeutka na zajęciach w SR mówiła, że teraz nie wolno ćwiczyć mięścni brzucha, bo mogą wywołać skurcze, a to jeszcze za wcześnie.

Cytat:
Ninagg przysłała smsa:

Ale super wieści.

Cytat:
Nina wielkie, wielkie gratulacje!!!
Ktora nastepna?

Elllmi snilas mi sie wczoraj, najpierw kupowalysmy wyprawke dla maluchow naszych, a potemmstalysmy na dworcu juz z wozkami heh

Ja sie czuje coraz gorzej, nawet nie mam sily z wami pisac na biezaco, wszystko mnie okrutnie boli, a sama sie boje podjac decyzji o cc, bo jednak to by byla tylko moja decyzja...... Takze bije sie z myslami i blagam moje plecy, zeby jeszcze troszeczke wytrzymaly......

Sciskam
Dobrze, że ani Marsi ani dzieciaczkowi nic się nie stało. Ja zawsze pasy zapinam...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne! To trzeba wielkimi literami obwieścić na 1 stronie wątku

A powiedzieć wam coś?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Za-czy-na się! [/QUOTE]

Super

Po wczorajszych ostatnich zajęciach w SR stwierdzam, że poród to nic strasznego i nie można się nastawiać jak na rzeź. Porodówka wygląda ładnie, czysto i przytulnie. A dwie położne, które wczoraj nas oprowadzały były tak przemiłe, że aż trudno mi było w to uwierzyć. Bylebym tylko na którąś z nich trafiła i będzie dobrze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:04   #4106
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://allegro.pl/bobas-mikrofibra-p...831162287.html
co myslicie o takim kocyku? szukam lżejszego do wózka, i tak do przykrycia/ gruby już mam
Stary 2012-12-12, 11:06   #4107
ewadylewska
Zadomowienie

w kwestii ochraniaczy na materac, to nie wystarczy nieprzemakalne prześcieradło z gumką?? bo ja mam zamiar tylko to kupić...
Stary 2012-12-12, 11:09   #4108
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
A co dostałaś za leki na ten paciorkowiec?

Kurcze, dziewczyny. Chyba mi się jeszcze na końcówkę ciąży cholestaza przypałętała Od kilku dni drapię się po całym ciele, jakby mnie pchły oblazły Jutro idę na badania prób wątrobowych. Ma/miała to któraś z Was? Trzeba leżeć w szpitalu? Już niedługo święta, a ja nie chcę na patologii znowu leżeć
Ojojoj zrob te badania, bedziesz wiedziala co i jak dalej. do tej pory chyba zadna z nas tego nie miala.... moze wystarcza leki? nie wiem jak to jest przy tej cholestazie...

ja dostalam jakies leki - globulki ale robione w aptece wiec to i tak skład pewnie nic ci nie powie ale wiem ze Deli i Basia mialy jakies gotowce kremy

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo Wy obeznane, ja jeszcze w sprawie ZUSu... Oni wypłacają pieniądze niezależnie od dnia wpłynięcia zwolnienia, czy mają dni ustalone?
to chyba zalezy od miejsca pracy. jak jest powyzej 20 osob to placi zaklad - normalnie w terminie a jak mniej to wtedy wlasnie zalezy od daty wplyniecia zwolnienia. a z tym to juz jest roznie....

Stary 2012-12-12, 11:15   #4109
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
J1987 ach te Olki, ciekawe kiedy nasze sie pojawia???
Ja mam nadzieje że terminowo czyli w lutym i nie będą nas stresować zadnymi wcześniejszymi akcjami
Stary 2012-12-12, 11:16   #4110
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/bobas-mikrofibra-p...831162287.html
co myslicie o takim kocyku? szukam lżejszego do wózka, i tak do przykrycia/ gruby już mam
na moje oko to poodbny to tego biedronkowego czyli raczej jest z tych cienszych. niestety ale kocyki przez allegro to ruletka
ja ostatnio kupilam gruby, na szczescie rzeczywiscie jest gruby.
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
w kwestii ochraniaczy na materac, to nie wystarczy nieprzemakalne prześcieradło z gumką?? bo ja mam zamiar tylko to kupić...
ja mam i taki i taki, i zwykle przescieradlo. jak zamoczy sie to nieprzemakalne to wtedy pod to zwykle podloze ten podkład
Cytat:
ha ha ha jakbym o sobie czytała jej, to mnie wpędzi w paranoje neidługo jakby człowiek wiedział, kiedy nadejdzie godzina zero to by byl spokojniejszy a tak to nerwówka....
jak dzisiaj spałam bez majtek (takie wietrzonko sobie zafundowalam ) to ręka sama wędrowała w celach kontrolnych mężowska też
nie no, jak małż skontrolował teren to znaczy ze wszystko jest ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości