|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Ja chodzę z nfz i nie płaciłam.Sama szłam zanieść do labo więc za to położnej też nie płaciłam.
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne!
A powiedzieć wam coś? . . . . . . . . . . . . . . Za-czy-na się! [/QUOTE]![]() ![]() A jak Wam pobierali wymaz na paciorkowca z pochwy i odbytu na 2 patyczkach ?? bo mi na jednym z 2 dziurek , z czym z odbytu nie pchała do środka tylko tak jakby pojeździła wokól dziurki albo ja nei czułam że wsadziła do środka Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-12 o 10:05 |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
5-10 w polu widzenia, do przyjęcia wynik, trochę powyżej bo do 5 powinno być ale nie ma się co martwić, jakby było powyżej np.20 to stan zapalny ale wynik pokazać koniecznie lekarzowi.
scotasia pytałam wczoraj mojego lekarza, mówił, że pobiera się między 35-37 tc |
|
|
|
#4084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marsi, słuszna uwaga z tymi pasami, czekają nas święta, wyjazdy, róznie może być z pogodą. Dobrze, że nic się poważnego nie stało. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-12 o 10:10 |
||
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie kupiłam pebble sie nowosci zachcialo tak naprawde to babka sprzedawala calosc fotelik z baza a to na bazie najbardziej mi zalezalo.najgorsze ze np na allegro na stronie z tutkami jest jak byk ze pasuje do wszystkich maxicosi a tu wczoraj w sklepie zonk ![]() zadzwonie jeszcze do szefa szefow - czyli do samego tutka i sie dopytam jak to jest. oczywiscie dla pebble znalazla mi chyba ze 4 wozki ale wszystkie powyzej 2 tysiakow ![]() w momencie stwierdzilismy jednogłośnie z mezem ze tutek jest piekny Cytat:
mozna se tak drinkolic syropy jeden za drugim?
|
||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
ojoj, powaznie sie zrobiło
![]() strach sie bac ![]() ide poscielic łóżko, potem jakies "kakałko" sobie zrobie i zajrze tu do Was ![]() aleeeeee sypieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem, to paciorkowca pobiera się i z pochwy i z okolic odbytu ale na dwóch osobnych wymazówkach.
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi jak to dobrze ze nic Wam sie nie stalo
|
#4090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co mialam jechac specjalnie do miasta na nastepny dzien jak ona to moze za mnie bez zadnego problemu zrobic... ja chodze prywatnie wiec za kazde badanie w labo, jakie by nie bylo płacę z wlasnej kieszeni. a polozna zaniosła to w ramach swoich kompetencji ![]() co do nfz - tak myslaam ze wlasnie tu bedzie za darmoche. nic tylko sie cieszyc ![]() Cytat:
Cytat:
o odbycie na kartce nie było nic |
|||
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Ninagg - Gratuluję serdecznie niech córcia rośnie zdrowo i niech każdego dnia napawa Was dumą, radością i szczęściem Marsi dobrze że się nic poważnego nie stało. Dziewczyny uważajcie na siebie ja już nie siadam za kółko poprostu się boję o siebie i maleństwo a w dodatku cały czas sypie śnieg i warunki na drogach są straszne, wolę podjechać autobusem niż ryzykować. Jeśli chodzi o paciorkowca mi gieniu powiedział że pobierze wymaz w 35 tc czyli mam się zgłosić po nowym roku. Dziś rano byłam kłuta ( jak ja tego nie lubię) bo musiałam zrobić grupę krwi oraz HIV okazało się że za hiv nic nie muszę płacić więc kolejne pieniążki za oszczędzone dlatego dziś idę do fryzjerka podciąć końcówki a w piątek mama będzie mi farbować włoski
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-12-12 o 10:25 |
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem jak to jest,ja mialam na pewno jeden patyczek |
||
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u każdego inaczej ![]() moja siostra w ciąży chodziła do tej samej gin co ja , tylko na nfz, i miała na 2 patyczkach, jeden pochwa, drugi odbyt Marsii dobrze że wszystko w porządku ![]() Ja za kierownice nie wsiadam od października, odkąd wyszłam ze szpitala, wszędzie z mężem, a jak go nie ma a muszę to w autobus wsiadam. edit: idę do tesco, bo coś mnie nosi Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-12 o 10:25 |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do "moich" współtowarzyszek z poczatku stycznia - czy wy też macie takie schizy i co rusz sprawdzacie oragnoleptycznie (czyli ręka miedzy nogi
) czy przypadkiem nie jest mokro i czy wam wody nie odeszły? ![]() a juz w nocy to istne szleństwo jak tylko sie obudze to pierwsze co to "badanko"
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do paciorkowca, moja kuzynka nie zdążyła zrobić, urodziła troszkę przed terminem. W szpitalu zrobili jej badanie na cito (wtedy się nie zakłada hodowli bakteriologicznej, tylko robi się specjalne testy, co trwa kilka minut) Przynajmniej nie dostawała niepotrzebnie antybiotyku. No ale ja nie chcę w tym szpitalu rodzić. Spróbuję się na nfz dostać na wizytę, a jak się nie uda to do labu pójdę. Wtedy kupię wymazówkę i gina poproszę żeby mi wymaz zrobił i sama zaniosę. Za dwa tygodnie mam wizytę więc może zdążę
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może wystawić ni się kończyła L4 a nie było mojego lekarza to mi inny bez problemu wystawił
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kochana z terminem na luty tez juz sprawdzam , bo mam jakies schizy, ze ciale mi mokro. NINAGG MOJE SERDECZNE GRATYLACJE, DUZO ZDROWKA. ACH, WSPNIALA WIADOMOSC. TERAZ TO JUZ W OGOLE SWOJEJ OLI NIE MOGE SIE DOCZEKAC.JESZCZE RAZ GRATULJE ![]() klaski : MARSI jak dobrze, ze nic sie nie stalo. Nie waz sie juz nigdzie samochodem wybierac. A ja glupia sie zastanawialam czy powinnam do sr jechac. Oj nie,nie juz nie wsiade za kierownice.
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się w 36 tygodniu
Ninagg, ogromne gratulacje dla Ciebie i Oli, życzę dużo zdrówka Marsi dobrze, że nic się Wa, nie stało, ja zawsze zapinam pasy, niektórzy próbowali mi wmówić, że w ciąży nie można, aż się z lekarzem konsultowałam w tej sprawie i potwierdził, że trzeba jeździć z pasami Ja wymaz na paciorkowca miałam robiony w 34 tygodniu, płaciłam w laboratorium 24 zł i wynik był na drugi dzień, z tym że u mnie nic nie wyhodowali, bo jeśli by coś było to trzeba dłużnej poczekać i dopłacić Gratuluje wszystkich wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Niesamowite jakie te nasze bobasy już duże, jeszcze niedawno miały po 3 cm, a teraz niektóre juz 3 kg. ważą no i już jeden dzieciaczek z drugiej strony brzuszka
|
#4099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ninagg ![]() ![]() klask i:
|
|
#4100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aż się wzruszyłam jak to przeczytałam ![]() [QUOTE=eff8;38093916]a placi sie cos u gina za pobranie tego wymazu ???[QUOTE] Co lekarz to inna praktyka. Ja chodzę na NFZ, to badanie miałam zrobione w 33 tc i płaciłam w laboratorium 20 zł. Gin powiedział, że to badanie nie jest obowiązkowe i dlatego jest płatne. Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, dziewczyny. Chyba mi się jeszcze na końcówkę ciąży cholestaza przypałętała Jutro idę na badania prób wątrobowych. Ma/miała to któraś z Was? Trzeba leżeć w szpitalu? Już niedługo święta, a ja nie chcę na patologii znowu leżeć |
|||||
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
J1987 ach te Olki, ciekawe kiedy nasze sie pojawia???
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
AAAAAAAAAAA Nina gratulacje!!!!!!!! Ale super.
Lecę nadrabiać
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina gratulacje!!! Marsi, dobrze, że "tylko" siniaki uważajcie na siebie ![]() Dziewczyny, bo Wy obeznane, ja jeszcze w sprawie ZUSu... Oni wypłacają pieniądze niezależnie od dnia wpłynięcia zwolnienia, czy mają dni ustalone? |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej, to mnie wpędzi w paranoje neidługo jakby człowiek wiedział, kiedy nadejdzie godzina zero to by byl spokojniejszy a tak to nerwówka....jak dzisiaj spałam bez majtek (takie wietrzonko sobie zafundowalam ) to ręka sama wędrowała w celach kontrolnych mężowska też
|
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne! A powiedzieć wam coś? . . . . . . . . . . . . . . Za-czy-na się! [/QUOTE]Super ![]() Po wczorajszych ostatnich zajęciach w SR stwierdzam, że poród to nic strasznego i nie można się nastawiać jak na rzeź. Porodówka wygląda ładnie, czysto i przytulnie. A dwie położne, które wczoraj nas oprowadzały były tak przemiłe, że aż trudno mi było w to uwierzyć. Bylebym tylko na którąś z nich trafiła i będzie dobrze
|
|||
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/bobas-mikrofibra-p...831162287.html
co myslicie o takim kocyku? szukam lżejszego do wózka, i tak do przykrycia/ gruby już mam |
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
w kwestii ochraniaczy na materac, to nie wystarczy nieprzemakalne prześcieradło z gumką?? bo ja mam zamiar tylko to kupić...
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob te badania, bedziesz wiedziala co i jak dalej. do tej pory chyba zadna z nas tego nie miala.... moze wystarcza leki? nie wiem jak to jest przy tej cholestazie...ja dostalam jakies leki - globulki ale robione w aptece wiec to i tak skład pewnie nic ci nie powie ale wiem ze Deli i Basia mialy jakies gotowce kremy to chyba zalezy od miejsca pracy. jak jest powyzej 20 osob to placi zaklad - normalnie w terminie a jak mniej to wtedy wlasnie zalezy od daty wplyniecia zwolnienia. a z tym to juz jest roznie.... |
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieje że terminowo czyli w lutym
i nie będą nas stresować zadnymi wcześniejszymi akcjami
|
#4110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio kupilam gruby, na szczescie rzeczywiscie jest gruby. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

sie nowosci zachcialo 

( jak ja tego nie lubię) bo musiałam zrobić grupę krwi oraz HIV okazało się że za hiv nic nie muszę płacić
ślub 28.04.2012

klaski :
Jutro idę na badania prób wątrobowych. Ma/miała to któraś z Was? Trzeba leżeć w szpitalu? Już niedługo święta, a ja nie chcę na patologii znowu leżeć
Nina gratulacje!!!
uważajcie na siebie
mężowska też