|
|
#1831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
no nie wiem właśnie, a wystawiłam u siebie na Lubin.pl bo może ktoś z miasta będzie chciał kupić
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
ha ha ha ale się narobiło po tej butelce antyalkoholowej
zobaczycie lada moment i takie wymyślą ![]() wypije jeszcze z Wami kawę zjem serniczek i zmykam na sklepy
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
A jak tam u was przygotowania świąteczne?
mój Mały chyba poczuł święta bo od wczoraj jest taki ruchliwy jakby ADHD miał
|
|
#1834 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i barwo za chłopaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym miała dziecko wcześniej to chyba i ja i ono byłoby nieszczęśliwe, chociaż wiem że to tylko takie 'gdybanie'....o rrany ![]() Cytat:
a a propos dodatku: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ![]() Cytat:
Ech, szczęściara z Ciebie... ![]() domek fajowy
|
|||||
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szwagierkę widzę 2 razy w roku, chyba, że przyjedzie na wakacje. Dla mnie jest to osoba dość obojętna (mieszka wiele kilometrów od nas i nie utrzymuję z nią kontaktu), tylko tak czy inaczej ciągle jesteśmy do niej przyrównywani. Z mężem bardzo cieszymy się z dziecka, a potem przy niedzielnym obiedzie słyszymy "B. powiedziała by Was przekonać byście nie nazywali syna Sławkiem, bo to niefajne imię". Coś czuję, że nawet chrzciny nam przełoży by jej pasowało, skoro i na nasz ślub chciała mieć wpływ. Mi od razu ciśnienie skacze na parę dni jak słyszę takie teksty i nie raz już powiedziałam, że to nasze dziecko i jeśli ona chce mieć na jakieś wpływ, to niech ma na swoje. A potem teściowa się wygaduje, że tabletki bierze i nie będzie jeszcze. Okey, uważa, że kariera ważniejsza- jej sprawa. Tak jak pisałam wcześniej, ja z nią kontaktu nie utrzymuje, róbta se co chceta, mam swoje rzeczy na głowie. Tylko już widzę te święta i pytania czy żłobek wybrany dla dziecka, czy szkoła muzyczna również, czemu jem to, a powinnam się położyć, a coś tam. jeśli nikt się mnie nie czepia i ja do tej osoby nic nie mam, ale jak ciągle coś słyszę na swój temat to w końcu ugryzę
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli widzę że Avent i Tommy Tippe królują. ja wiem tyle że ma być 100 ileś ml i smoczek podobny do sutka. dobra idę na pociąg. piszcie a ja będę obserwować na telefonie
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki wypowiedzcie się co sądzicie o tym łóżeczku , które widnieje w linku... http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...840662217.html
|
|
|
|
|
#1838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(i mam nadzieję, że to nie pojedyncza promocja)Cytat:
![]() ![]() (i coś chyba się z cytatami porobiło, bo to nie moje słowa - choć w dużej części zgadzam się z Obserwatorką....)Cytat:
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, z tego co czytałam część z Was chodzi już do szkoły rodzenia. Czy jest jakiś 'limit' od którego tygodnia można do niej chodzić? Chcę się zapisać, a mój mąż po konsultacji z kolegą ciągle mi mówi, że dopiero od 30tc.
Coś nie chce mi sie w to wierzyć, ale pytam dla pewności.
|
|
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Zadomowienie
|
abstrakt
![]() Cytat:
a kuchenka na prąd ![]() ![]() tekst dnia Cytat:
Cytat:
![]() ubranka słodkie ![]() Uff, zmęczyłam się tym pisaniem ![]() Zaczęłam 29 tydzień W suwaczku napisali: wkroczyłaś w ostatni etap ciąży, pewnie nie możesz doczekać się porodu. Akurat Idę skonsumować serniczek i strzelę sobie kawkę Kupiłam tą którą tak zachwalałyście (milicano), a kawy nie piłam od sierpnia, heh, muszę słabiutką zrobić
|
|||
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak czas od czasu ktoś ciągle pytał kiedy i kiedy? A my właśnie się staraliśmy o dzidzie pół roku, więc takie pytanie były strasznie bolesne dla mnie
|
|
|
|
|
|
#1843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki kolor Cie interesuje taki co na zdjęciu?Cytat:
spotkań jest średnio kilkanaście - u mnie było 14 - 2 razy w tyg wiec 7 tygodni i co później będziesz z ogromniastym brzuchem chodzić? mi się wydaje, ze lepiej skończyć około miesiąca przed rozwiązaniem
|
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() opis powalający ![]() Cytat:
dlatego po # mówiłam o wszystkim otwarcie... i o bólu, i o staraniach (choć uważałamm, że nikomu nic do tego, ale uwagi ludzi - czasem z założenia życzliwe - mnie dobijały... )
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są to bardzo smutne historie... Moja kuzynka wiele lat starała się o drugie dziecko. Nie wiem nawet ile razy poroniła, a z każdej ciąży naprawdę się cieszyła. Było mi głupio jak wyszło, że jestem w ciąży i dowiedziała się o tym. Bardzo się cieszyła, ale jakoś tak było mi przykro, że ona tyle on maleństwo walczyła, a nam się udało.
|
|
|
|
#1848 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
gratki
![]() super! Cytat:
A cały czas w pracy musisz stać? Witamy Gratuluję zdrowego syna ![]() Cytat:
![]() A zaraz będzie 3 na początku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wizyty i tygodnie, których nie udało mi się zacytować.WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna Przywitajcie WOJTKA!Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię. Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę ![]() A szkoła rodzenia: u mnie mówią, że najlepiej zacząć w II trymestrze, bo wtedy po prostu najlepiej się czujemy. W III może byc już za ciężko i możemy po prostu nie doczekać końca
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2012-12-12 o 13:51 |
||||
|
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. U nas akurat rodzina w miarę taktowna więc nikt nie zapytał nas nigdy, dopiero jak się okazało że jestem w ciąży, to moja Mama powiedziała, że się cieszy bo nie wiedziała ile chcę czekać ,a bardzo chciała być już Babcią, a ja ze swoją Mamą jestem bardzo blisko, ale po prostu u nas płodność to sprawa kobiety a nie temat przy ciachu i kawie.. może bo każdy ma swoje życie, swoje pasje i jakoś są lepsze tematy. Kiedyś pojechałam z Mężem na urodziny jego bardzo dalekiego Wujka, którego widziałam 3 raz w życiu, i ten wujek nagle przy stole, że kiedy my, że już po ślubie, że coś tam, moi teściowie zamarli na takie pytanie, Mąż też, więc mówię wujkowi, że chyba z konia spadł, że widząc go 3 raz, będę z nim przy winku o mojej płodności i planach dyskutować. Foch wielki nastąpił. Ale miałam to gdzieś i tym sposobem ów wujek już nigdy nie pytał ![]() Swoją drogą współczuję szwagierce czarnego flamastra takiej wrednej matki, która po prostu robi z tematu płodności i takich planów córki temat do kotleta. Widać, że jakaś baba bez klasy i empatii, a niestety w ten czy inny sposób wpływa na całą rodzinę i wszyscy siedzą pod pantoflem. .
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1851 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) za wizyty i tygodnie, których nie udało mi się zacytować.Cytat:
Ale Wojka czy w sensie Wojtka ?
|
|
|
#1852 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już ustroiłam małą choinkę a dziś jak starczy czasu to dużą.. wiem, że trochę za wcześnie ale później pieczenie, gotowanie, dekoracja a czas leci.. a tu jeszcze tyle roboty od samej przeprowadzki ;/ Cytat:
u mnie też Cytat:
ręce opadają.. trochę mnie to zdenerwowało, ale mąż od razu rzucił mu ripostę, że nie bogatych tylko tych co potrafią dziecko zrobić! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w smyku czy h&m ? usze sie i ja wybrac![]() Cytat:
![]() tylko my kupiliśmy łózeczko juz w kaplecie z materacem, kołderką, podusią i kompletem pościeli
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
on jest niesamowity. Duży chłopiec, Piotruś Pan, jednocześnie bardzo odpowiedzialny facet. (jak wygrał, parę lat temu, 8 tys. w Toto Lotka to matce kupił nowy piec centralnego, mi odpalił 500 zł a sobie i bratu... stół do bilarda )Cytat:
![]() pięknie. i super motyw ze strzałką Cytat:
choć mi położna powiedziała że ok. 30 tc o tym pomyślimy...
|
|
|
|
#1856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
bogatych albo gospodarnych i oszczędnych
|
|
|
#1857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ich starnia oc pewnie poczekam bo one jeszcze przed 20 sa, nie licze starszej bo ona juz 29 - ale jej sie nie spieszy nawet sama mowi ze chyba raczej sobie odpusci ew moze zaddapotowac ![]() a co do prezentu wspanialyaaaaa - no i w koncu WIDAC te slawne AKWARIUM ![]() jak to a w srodku - ..? tez chyba idzie pokolorowac Cytat:
sliczne , a spodnie rewelkano wlasnie stac musze hambugerow raczej nie widzialam nigdy by ktos na lezaco robil ( a szkoda hahaha ) qrde tylko nie cale 2h sie zdrzemlam a wy 3 strony !!! :bicz: ale jak tak dalej pojdzie nowy watek przed styczniem |
|||
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawa za wizytę
|
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobić to akurat żaden powód do chwały, to udaje się też alkoholikom i patologi - wychować, utrzymać, przekazać jakieś zasady - no z tego to już można być dumnym.
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to na każdej wizycie mi bada to ciśnienie w oku i jak byłam młodsza to nawet dostałam skierowanie do szpitala z tym ciśnieniem ale tam zbadali mnie na miejscu jakimś sprzętem którego okulista nie ma w gabinecie i stwierdzili że jest ok ale co wizyta sprawdza to ciśnienie, więc już sama nie wiem bo w sumie nie mówi co z nim nie tak
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

a patrzyłaś po ile na allegro chodza?

zobaczycie lada moment i takie wymyślą 
mój Mały chyba poczuł święta bo od wczoraj jest taki ruchliwy jakby ADHD miał

)

. U nas akurat rodzina w miarę taktowna więc nikt nie zapytał nas nigdy, dopiero jak się okazało że jestem w ciąży, to moja Mama powiedziała, że się cieszy bo nie wiedziała ile chcę czekać ,a bardzo chciała być już Babcią, a ja ze swoją Mamą jestem bardzo blisko, ale po prostu u nas płodność to sprawa kobiety a nie temat przy ciachu i kawie.. może bo każdy ma swoje życie, swoje pasje i jakoś są lepsze tematy.
05.07.2008