Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 12:55   #4171
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mam pytanko
Kupiłyście już biustonosze do karmienia?? Szukam na allegro i nie wiem jaki wybrać

Znalazłam takie coś...i sama nie wiem
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...848009661.html
Mi położna polecała staniki takie z odpinanymi miseczkami, jak ten http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...859610895.html
Połozna mowila, ze rozne cudactwa dziewczyny przynoszą do szpitala i ze takie sa najlepsze. Ja mam jeszcze taki http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...800844431.html, i tak jak Black napisala, łatwo cyca wyjąć

Lady
a nie myslalas o znieczuleniu ogolnym? Moja kolezanka miala cc ostatnio i mowila, ze mogla wybrac ogolne albo to zewnatrzoponowe.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:58   #4172
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Mam pytanko
Kupiłyście już biustonosze do karmienia?? Szukam na allegro i nie wiem jaki wybrać
Znalazłam takie coś...i sama nie wiem
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...848009661.html
Kupiłam taki biustonosz i jestem zadowolona:
http://allegro.pl/promocja-1szt-grat...840351607.html
Bardzo wygodny i chyba praktyczny, ale to się dopiero okaże.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:59   #4173
eff8
Zakorzenienie

no ja tez myslalam ze Szaji chodzilo ze zaczelo sie na watku - ona tak chyba specjalnie napisala zeby Nas poddenerwowac

co do stanika to ja mam i sportowy i taki do karmienia tez ale to z poprzedniej ciazy jeszcze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:04   #4174
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja sie przerazliwie sie boje cc wiem, ze mysle o sobie w tej chwili, ale ja naprawde fatalnie reaguje jak jestem przytomna i w miare kumata tego, co sie dzieje wokol mnie....... boje sie, jak zareaguje jak beda mnie kroic, boje sie, ze moge cos poczuc w trakcie, niby glupoty, ale mialam juz jedna taka sytuacje gdzie malo sama sobie krzywdy nie zrobilam ze strachu, trzy osoby musialy mnie trzymac zebym dala sobie cokolwiek zrobic.....
Poza tym ja sie cala ciaze nastawialam na sn (boje sie nawet tej cholernej igly w kregoslup ze znieczuleniem! Podejrzewam ze ucieklabym przez okno.....) i ciagle mam nadzieje, ze tak urodze...... Ortopeda powiedziala, ze to miejsce, ktore mnie boli teoretycznie nie powinno przeszkodzic w porodzie sn, natomiast mam obserwowac i gdyby zaczelo bolec jeszcze mocniej pod koniec ciazy to sie do niej zglosic - wtedy wypisze skierowanie na cc...... I sie bije z myslami okropnie, nie chce cc, z drugiej strony przerazila mnie historia kolezanki Lenovej, maz mnie wspiera, ale on tez tej decyzji za mnie nie podejmie.....
Boje sie wlasnie tego, ze zlapie mnie okropny bol, ze bede myslala tylko o tym, zeby mnie przestalo bolec, a nie o malutkim........ a przeciez on jest najwazniejszy w tej chwili.
Wstepnie zapisalam sie do tej babeczki na koniec grudnia, najwyzej wizyte odwolam. Najgorsze jest to, ze jak mnie boli tak normalnie, to spokojnie wiem, ze urodzilabym sn, natomiast jak mnie lapie taki qrewski bol to nie wiem, po prostu nie wiem......
Przepraszam za smuty
Lady, nie takie cc straszne jakim go malują Ja za pierwszym razem umierałam jak pomyślałam o cc, chciałam koniecznie sn bo byłam świeżo po usunięciu mięśniaka miesiąc przed zajściem w ciążę (może czytałaś w jednym z moich pierwszych postów) i jak sobie przypomniałam cierpienie po operacji to mówiłam sobie że nigdy więcej, a okazało się że naturalnie i tak nie dałam rady urodzić, pocięli mnie i to było najlepsze co mogli zrobić, pozbierałam się błyskawicznie i zaraz za drugi dzień byłam chętna na drugi poród - byle przez cc Co prawda też mam trochę stracha jak pomyślę o znieczuleniu w kręgosłup (za pierwszym razem pełna narkoza), ale poczytałam i wszyscy twierdzą że nie boli, poza tym jest ekstra bonusik - widzisz od razu dzieciaczka, możesz przytulić; ja po narkozie nie widziałam - dopiero jak się wybudziłam to mi go na moment przynieśli pokazać i za chwilę zabrali bo pierwsze godziny tylko spałam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:07   #4175
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

A ile waży ?? bo moja jest 2 tygodnie do przodu więc jak mam termin na 15, to moja gin przewiduje że do 8 stycznia powinnam już urodzić
ma 2200g, termin mam na 22.01

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:08   #4176
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie miałam teraz usg
a według ostarniego miala 2420g
tylko jak tak czytam u Was to coś dużo mi sie wydaje :/
az Wam wrzuce foto pokazac
Ja miałam dziś usg(początek 35 tyg) i mała waży 2280g i mi się wydaje że jakoś mało zresztą z pomiarów właśnie poród przesunął się o tydzień do tyłu na 26 stycznia, ale mam nadzieję że to po prostu kwestia tego że Blanka jest drobna.

[QUOTE=s i l v e r;38096259]
Cytat:
Dziewczyny, ja sie przerazliwie sie boje cc wiem, ze mysle o sobie w tej chwili, ale ja naprawde fatalnie reaguje jak jestem przytomna i w miare kumata tego, co sie dzieje wokol mnie....... boje sie, jak zareaguje jak beda mnie kroic, boje sie, ze moge cos poczuc w trakcie, niby glupoty, ale mialam juz jedna taka sytuacje gdzie malo sama sobie krzywdy nie zrobilam ze strachu, trzy osoby musialy mnie trzymac zebym dala sobie cokolwiek zrobic.....
Poza tym ja sie cala ciaze nastawialam na sn (boje sie nawet tej cholernej igly w kregoslup ze znieczuleniem! Podejrzewam ze ucieklabym przez okno.....) i ciagle mam nadzieje, ze tak urodze...... Ortopeda powiedziala, ze to miejsce, ktore mnie boli teoretycznie nie powinno przeszkodzic w porodzie sn, natomiast mam obserwowac i gdyby zaczelo bolec jeszcze mocniej pod koniec ciazy to sie do niej zglosic - wtedy wypisze skierowanie na cc...... I sie bije z myslami okropnie, nie chce cc, z drugiej strony przerazila mnie historia kolezanki Lenovej, maz mnie wspiera, ale on tez tej decyzji za mnie nie podejmie.....
Boje sie wlasnie tego, ze zlapie mnie okropny bol, ze bede myslala tylko o tym, zeby mnie przestalo bolec, a nie o malutkim........ a przeciez on jest najwazniejszy w tej chwili.
Wstepnie zapisalam sie do tej babeczki na koniec grudnia, najwyzej wizyte odwolam. Najgorsze jest to, ze jak mnie boli tak normalnie, to spokojnie wiem, ze urodzilabym sn, natomiast jak mnie lapie taki qrewski bol to nie wiem, po prostu nie wiem......
Przepraszam za smuty
Kochana przepraszam że Cię przestraszyłam tą opowieścią nie chciałam, myślałam że trochę Ci to pomoże w decyzji.
Pójdz jeszcze raz do tej lekarki, ginekologa tez dokładnie wypytaj o za i przeciw i wtedy podejmij decyzję , najważniejsze dobro malucha ! ;*
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:11   #4177
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kupiłam w aptece resztę potrzebnych pierdółek do torby i jestem praktycznie spakowana! Tylko dokumenty i kosmetyki dorzucić i finito.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:11   #4178
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie czuje coraz gorzej, nawet nie mam sily z wami pisac na biezaco, wszystko mnie okrutnie boli, a sama sie boje podjac decyzji o cc, bo jednak to by byla tylko moja decyzja...... Takze bije sie z myslami i blagam moje plecy, zeby jeszcze troszeczke wytrzymaly......

Sciskam
Lady, ja chyba na Twoim miejscu brałabym cc. Jeśli się tak źle czujesz, to gdzie tu siły na poród sn a to naprawdę jest duże wyzwanie dla każdej kobiety i do tego czasem jeszcze bóle krzyżowe. Zastanów się, czy warto się tak męczyć. Zdrówka Ci życzę i podjecia właściwej decyzji, jakakolwiek nie będzie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny. Chyba mi się jeszcze na końcówkę ciąży cholestaza przypałętała Od kilku dni drapię się po całym ciele, jakby mnie pchły oblazły Jutro idę na badania prób wątrobowych. Ma/miała to któraś z Was? Trzeba leżeć w szpitalu? Już niedługo święta, a ja nie chcę na patologii znowu leżeć
Ja miałam w poprzedniej ciąży!!! Termin miałam na ok. 21 grudnia, a 30 listopada (w Andrzejki - akurat byliśmy w gościach) zaczęło mnie wszystko swędzieć. W nocy nie mogłam spać, musiałam zdjąć piżamę, bo myślałam że się zadrapie. Ale uwaga przy cholestazie swędzi wszystko - nie tylko brzuch. Zaraz następnego dnia zadzwoniłam do gina i ten kazał natychmiast przyjechać mi do szpitala. Miałam b.podwyższone wyniki i kiepskie przepływy na usg dopplerowskim, więc lekarz podjął decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży przez cc. 6 dni leżałam w szpitalu, bo czekaliśmy na wolne miejsce na bloku operacyjnym, dostawałam leki na złagodzenie swędzenia i po nich chciało mi się spać. Później zrobili mi cc, rach ciach i mam moją ukochaną córunię

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:13
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:12   #4179
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś usg(początek 35 tyg) i mała waży 2280g i mi się wydaje że jakoś mało zresztą z pomiarów właśnie poród przesunął się o tydzień do tyłu na 26 stycznia, ale mam nadzieję że to po prostu kwestia tego że Blanka jest drobna.
to u nas podobnie (2200g), mnie troszkę martwi ta waga, Gabi urodziła się z wagą 3750g, a teraz z Laurą to już raczej mało prawdopodobne, żeby tyle osiągnęła. Choć gin mówi, ze wszystko możliwe...

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:14   #4180
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Mi położna polecała staniki takie z odpinanymi miseczkami, jak ten http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...859610895.html
Połozna mowila, ze rozne cudactwa dziewczyny przynoszą do szpitala i ze takie sa najlepsze. Ja mam jeszcze taki http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...800844431.html, i tak jak Black napisala, łatwo cyca wyjąć

Lady
a nie myslalas o znieczuleniu ogolnym? Moja kolezanka miala cc ostatnio i mowila, ze mogla wybrac ogolne albo to zewnatrzoponowe.
Znieczulenie ogólne ponoć gorsze i dla mamy i dla dziecka, poza tym dużo kobiet źle znosi narkozę, ja akurat mogłabym mieć codziennie ale widziałam w szpitalu jak się babeczki męczyły.

A co do staników do karmienia, tanim stanikom z odpinanymi miseczkami mówię NIE, beznadzieja, do niczego to się nie nadaje. Droższe firmowe są super, ale ja miałam taki tylko jeden bo mi było szkoda kasy, ubierałam na specjalne okazje A na co dzień zwykłe sportowe, spokojnie wystarczają, tylko trzeba dobrać taki żeby z jednej strony dobrze trzymał całą pierś, a z drugiej - na tyle elastyczny żeby można było bez problemu wyjąć z niego cyca bez zdejmowania czy odpinania ramiączka (przy odpięciu ramiączko lubi uciec na plecy). To znaczy najwygodniejsze byłyby pewnie same firmówki do karmienia, ale uważam że lepiej kasę wydać na dziecko a kupić parę tanich sportowych, u mnie się sprawdziły
Stary 2012-12-12, 13:14   #4181
LadyWhisper
Zakorzenienie

no właśnie też mnie to zastanawia, czy przy takich bólach kręgosłupa oni się decydują na znieczulenie właśnie w kręgosłup? Wydaje mi się takie troszkę nielogiczne....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:15
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:19   #4182
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie też mnie to zastanawia, czy przy takich bólach kręgosłupa oni się decydują na znieczulenie właśnie w kręgosłup? Wydaje mi się takie troszkę nielogiczne....
Ja myślę że tak dobierają rodzaj znieczulenia żeby było dobrze, u mnie się nie dało zrobić w kręgosłup bo miałam bóle porodowe i mną rzucało po stole, nie dałabym rady uleżeć spokojnie bo mnie co chwilę podrywało do góry chociaż mnie przywiązali do stołu... Nikt się nie pytał jakie znieczulenie chcę, było oczywiste że w kręgosłup się nie da. Chyba jak jest duże skrzywienie kręgosłupa to też zwykle jest narkoza bo są problemy z wkłuciem. Tak że na pewno takie znieczulenie wybiorą żeby było jak najlepsze dla Ciebie i dzidzi
Stary 2012-12-12, 13:19   #4183
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja jestem strasznie ciekawa ile moja waży.Też mam TP na 22 stycznia. Ostatnio miałam usg robione w 28 tyg to ważyła niecałe 1300g,a skierownie na usg da mi znowu 2 stycznia dopiero

Lenova gratuluję ważne że z małą jest wszystko dobrze

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:20
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:20   #4184
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
hmm no to chyba prawidłowa waga

ja z OM termin mam na 21, ale z usg genetycznego przesunęło się na 15. Ale tak jak pisałam wg lekarki moje dziecię jest 2 tygodnie "większe" wagowo. I mówi że waga Zuzi dobije do 3,5 kg
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:21   #4185
laurka23
Zakorzenienie

Kupiłam taki krem do dupci i buźki, mam nadzieję że będzie dobry
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...a-duo-krem-f18
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:25   #4186
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja miałam w poprzedniej ciąży!!! Termin miałam na ok. 21 grudnia, a 30 listopada (w Andrzejki - akurat byliśmy w gościach) zaczęło mnie wszystko swędzieć. W nocy nie mogłam spać, musiałam zdjąć piżamę, bo myślałam że się zadrapie. Ale uwaga przy cholestazie swędzi wszystko - nie tylko brzuch. Zaraz następnego dnia zadzwoniłam do gina i ten kazał natychmiast przyjechać mi do szpitala. Miałam b.podwyższone wyniki i kiepskie przepływy na usg dopplerowskim, więc lekarz podjął decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży przez cc. 6 dni leżałam w szpitalu, bo czekaliśmy na wolne miejsce na bloku operacyjnym, dostawałam leki na złagodzenie swędzenia i po nich chciało mi się spać. Później zrobili mi cc, rach ciach i mam moją ukochaną córunię
Moja siostra tez tak miała w ciąży że zaczęło ją wszystko swędzieć,wszystko -nie tylko brzuch. No i do szpitala,chyba tydzien leżała.
Stary 2012-12-12, 13:26   #4187
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hmm no to chyba prawidłowa waga

ja z OM termin mam na 21, ale z usg genetycznego przesunęło się na 15. Ale tak jak pisałam wg lekarki moje dziecię jest 2 tygodnie "większe" wagowo. I mówi że waga Zuzi dobije do 3,5 kg
Moje dziecię też z tych "większych" z OM termin mam na 31.01, ale z USG wychodzi 16.01. 2 dni temu maluch miał już 2660, trochę obawiam się ile jeszcze urośnie...
Moja mama urodziła i mnie i dwójkę mojego rodzeństwa równo 3 tygodnie przed terminem, więc myślę sobie, że w genach mam trochę krótszą ciążę i że może dziecię nie urośnie dużo powyżej 4kg do tego czasu
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:28   #4188
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeszcze taki http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...800844431.html, i tak jak Black napisala, łatwo cyca wyjąć
[B]
Kupiłabym ten ale nie wiem jak tu z rozmiarami bo nie ma podanej tabelki. Pisze tylko S,M,L.
Ale skąd mam wiedziec jaki mam mieć??
Stary 2012-12-12, 13:33   #4189
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłabym ten ale nie wiem jak tu z rozmiarami bo nie ma podanej tabelki. Pisze tylko S,M,L.
Ten jest uniwersalny niby, ze rosnie razem z z biustem ale powiem szczerze, ze wydaje mi sie dosc maly, ja mam B i jest w tej chwili dobry (z tego co pamietam, a raz go tylko przymierzylam)

A i mialam maly problem z tym sprzedającym, kupilam dwie rzeczy, przyslal jedną. Ale dosłał druga na swoj koszt.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:35
Stary 2012-12-12, 13:35   #4190
laurka23
Zakorzenienie

Zapomniałam wam wczoraj napisać - lekarz pokazywał mi włosy młodego, takie dość długie były i fajnie falowały w wodach płodowych, myślałam że sobie jaja ze mnie robi, ale mówił poważnie Łysy nie będzie

Idę robić obiad, dziś kalafior i ziemniaki. Zapomnialam wyjąć mięso dla męża z zamrażarki
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:37   #4191
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cytat:
Moja siostra tez tak miała w ciąży że zaczęło ją wszystko swędzieć,wszystko -nie tylko brzuch. No i do szpitala,chyba tydzien leżała.
No właśnie u mnie się zaczęło od swędzenia dłoni, potem stopy, brzuch i co chwilę coś innego. Wieczorami się nasila. Póki co tragedii nie ma, ale na poniedziałek chcę mieć komplet wyników, bo idę na kontrolę do gina. Oby to nie było to, lub w niewielkim stopniu nasilone...
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:39   #4192
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ten jest uniwersalny niby, ze rosnie razem z z biustem ale powiem szczerze, ze wydaje mi sie dosc maly, ja mam B i jest w tej chwili dobry (z tego co pamietam, a raz go tylko przymierzylam)

A i mialam maly problem z tym sprzedającym, kupilam dwie rzeczy, przyslal jedną. Ale dosłał druga na swoj koszt.
Ale tu pisze że są rozmiary S,M,L. Więc chyba nie są uniwersalne. Jakaś ciemna jestem
Stary 2012-12-12, 13:40   #4193
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
bierz na oko, tzn na cyca
Cytat:
Zapomniałam wam wczoraj napisać - lekarz pokazywał mi włosy młodego, takie dość długie były i fajnie falowały w wodach płodowych, myślałam że sobie jaja ze mnie robi, ale mówił poważnie Łysy nie będzie
No co Ty gadasz!!!???? ale fajnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:41   #4194
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
łaaaaaaaaaaał
Stary 2012-12-12, 13:42   #4195
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale tu pisze że są rozmiary S,M,L. Więc chyba nie są uniwersalne. Jakaś ciemna jestem
Na metce stanika jest napisane: rozmiar uniwersalny. Dlatego tez nazywa się rosnący. Ale faktycznie, mylące jest w tytule aukcji to S, M, L. Chyba chodzilo im o to, ze na kazdy biust są dobre Zawsze mozna do nich napisac i zapytac

a zobacz, nad tą pania w staniku, szara czcionką napisali, tez wczesniej nie zauwazylam

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:44
Stary 2012-12-12, 13:43   #4196
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Luz dziewczyny miałam wątek ogólnie na myśli sama jeszcze nie zaczęłam rodzić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:46   #4197
nafiyqa
Zakorzenienie

Zabieram sie za nadrabianie Was, ale najpierw pogratuluje swiezo upieczonej mamusi - od razu ten news mi sie rzucil w oczy!
Aaaaa zaczelo sie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:48   #4198
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ninagg przysłała smsa:

Hej. Wczoraj nic się nie odzywałam, bo z rana po obchodzie zabrali mnie na porodówkę ze względu na zły zapis ktg. Próbowali wywołać, skurcze były i zapis też się poprawił. Potem na chwilę mnie odłączyli od ktg, bo papier się skończył. Potem znów mnie podłączyli i znów kiepskie ktg i lekarz podjął decyzję o CC. Potem czekałam na blok operacyjny, bo był zajety. O 18.30 Ola przyszła na świat. Ma 54 cm długości i waży 2900. Od wczoraj jej nie widziałam i już nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla was.
Serdeczne Gratulacje! Witamy pierwszego Maluszka i czekamy na zdjęcia
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne! To trzeba wielkimi literami obwieścić na 1 stronie wątku

A powiedzieć wam coś?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Za-czy-na się! [/QUOTE]

Zaczyna się, w sensie, że rozpakowywanie na wątku?>

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ninagg Poryczałam się-kiedy to zleciało? To jest po prostu niewiarygodne! Witamy Księżniczkę Olę- Delicjanko prosimy o uzupełnienie listy!!!

Kochana oszczędzisz kaskę dla córki

Hehe śmieszny gadżet-ale w sumie przydałoby mi się takie coś bo sama nie wiem co mam

Super! Żeby doszedł

Ojej, przykra wiadomość Musimy uważać na siebie....

Dziewczyny moja ciocia chce się dołożyć do wyprawki-kazała coś wybrać do 300 zł i myślę o http://allegro.pl/fisher-price-lezac...842219147.html
Przydatne to? Bo mój TŻ twierdzi, że w ogóle.... A mi się wydaje, że do 3 latek to fajne na pewno się przyda żeby mieć dziecko na oku jak się coś robi w domu.... Miałyście/kupujecie?
Ja kupię po porodzie, uważam, że bardzo się przyda.
A co ten Twój Tż taki znawca, 5tkę dzieci wychował?:/

Marsi: jak dobrze, że nic się nie stało! Trzymajcie się z synkiem dzielnie

Co do staników do karmienia : ja kupię jeden z Alles i pewnie też jakieś sportowe - np do spania. Najwyżej potem sobie coś z Alles dokupię, bo teraz ciężko stwierdzić jak w ogóle będzie z karmieniem.

Wreszcie dzisiaj się wyspałam!
Chociaż Malutka od wczoraj bardzo aktywna jest, cieszę się z tego bardzo i czekam z niecierpliwością na wizytę dzisiejsza.

Zweryfikowali mi konto na szafce - super, będę zaraz buszować) jak kupię tańsze ubranka (56 nie chcę za dużo nowych kupować, bo się boję, że Mała nie założy) to będzie mnie stać na wymarzoną pościel:P dla Skarba.
Kurczę, po wiadomości o Ninie, poczułam lekką, zazdrość...że już ma Maluszka przy sobie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:56   #4199
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38098153]Luz dziewczyny miałam wątek ogólnie na myśli sama jeszcze nie zaczęłam rodzić [/QUOTE]

Szaja, ty pierdoło, ale narobiłas zamieszania

ide ribke szykowac na obiadek
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:57   #4200
maluchna30
Zadomowienie

Wrocilam z zakupow i... zakupilam sobie 2 tuniki. Bede miala na swieta. Poza tym stanik kupilam, uwaga 95 e Wyobrazcie sobie 155 cm wzrostu , + 18 kg i cyc jak nic.

Ide odkurzac i w koncu wyprasuje dzidziowe ciuszki. Mama dala bigos, wiec obiad mam z glowy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości