MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 13:15   #1861
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
mooonis17 skąd jesteś jeśli można wiedzieć? może z Chojnic?;>

ja już ustroiłam małą choinkę a dziś jak starczy czasu to dużą.. wiem, że trochę za wcześnie ale później pieczenie, gotowanie, dekoracja a czas leci.. a tu jeszcze tyle roboty od samej przeprowadzki ;/

czy wszystkie dziś jemy sernik?
u mnie też

ostatnio mój znajomy powiedział mojemu mężowi w pracy: "No teraz to tylko bogatych stać na dziecko"!
ręce opadają.. trochę mnie to zdenerwowało, ale mąż od razu rzucił mu ripostę, że nie bogatych tylko tych co potrafią dziecko zrobić!

super
A no z Chojnic :-D a co?;>
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:18   #1862
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Pamiętam jak w zeszłe święta babcia mojego męża powiedziała, że jego kuzynka (w moim wieku, zaraz po ślubie) zaszła w ciążę. Że tajemnica i w ogóle, bo trochę nie wczas- ona podjęła pracę, kredyt itd. No, ale się cieszyli. Niestety nie trwało to długo, bo poroniła po paru tygodniach. Z tego co mówił ostatnio dziadek chyba się starają ponownie, ale wiadomo- różnie bywa i jest im ciężko.
Są to bardzo smutne historie... Moja kuzynka wiele lat starała się o drugie dziecko. Nie wiem nawet ile razy poroniła, a z każdej ciąży naprawdę się cieszyła. Było mi głupio jak wyszło, że jestem w ciąży i dowiedziała się o tym. Bardzo się cieszyła, ale jakoś tak było mi przykro, że ona tyle on maleństwo walczyła, a nam się udało.
o bardzo ciężkie sa takie historie, i straszne smutne

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:24   #1863
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no wlasnie stac musze
hambugerow raczej nie widzialam nigdy by ktos na lezaco robil
( a szkoda hahaha )

qrde tylko nie cale 2h sie zdrzemlam a wy 3 strony !!! :bicz:
ale jak tak dalej pojdzie nowy watek przed styczniem
kiedyś facet co miał ogródek działkowy obok naszego pielił grządki na leżąco więc może hamburgery robić też by się dało

co do nowego wątku, to w takim tempie do wigilii się uwiniemy
Stary 2012-12-12, 13:25   #1864
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
To mnie nastraszyłaś, w takim razie wybiorę się do innego ale to bliżej porodu tak w 8m-cu
W sumie to na każdej wizycie mi bada to ciśnienie w oku i jak byłam młodsza to nawet dostałam skierowanie do szpitala z tym ciśnieniem ale tam zbadali mnie na miejscu jakimś sprzętem którego okulista nie ma w gabinecie i stwierdzili że jest ok ale co wizyta sprawdza to ciśnienie, więc już sama nie wiem bo w sumie nie mówi co z nim nie tak
kochana ja cie w zadnym wypadku nei chce straszyc, no ale pomysl tak na spokojnie - zapytac innego nic nie kosztuje.
ja np nie mam zadnych problemow z oczami ( no oprócz astygmatyzmu )
i tak se mysle wlasnie :
no ale jak robisz ze tak powiem czasami kupe i ciezko to idzie, no to cisniesz ile sil w du... i co czasmi sie naprezasz i nie bola cie oczy, mnie raczej glowa wlasnie od zatrzymywanie powietrza i cisnienia wyzszego.
no a podczas porodu pewnie bedzie to odczuwalane jakos za 10000 razy mocniej

aaaaa

co do butelek. ja nie kupuje dostane mase darmowych w ''baby pake'' tylko w styczniu trza zamowic, mam 11 linkow do sklepow i aptrk i z kazdej niej dostane cos dla dziecka - wlasnie butelki probki masci i jedzonka jakies miski sliniaczki zyc nie umierac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:30   #1865
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz nie przesadzajmy, że uważam robienie kariery za grzech We wszystkim trzeba jednak znaleźć równowagę. Nie będę ukrywać, że nie rozumiem kobiet, które ciągle mówią, że chcą mieć dzieci, stać je na nie, mogą sobie pozwolić i nic nie stoi na przeszkodzie, a one zawsze znajdą powód by się na nie nie zdecydować. Dlatego nie rozumiem swojej szwagierki, tym bardziej, że miała kłopoty z jajnikami i nie wiadomo ile może potrwać staranie się o potomka.
A może są kobiety, które naprawdę chcą robić karierę?
A może te kobiety nie mogą zajść w ciąże i tak mówią?

Wiesz, ja zaszłam w ciąże 2 m-ce po ślubie - bez planowania, braknie mi 3m-ce do zrobienia uprawnień budowlanych (czyli etap samodzielnej pracy w zawodzie) i mimo, że ciesze się bardzo z dziecka to troszkę pokrzyżowało mi to plany...

Myślę, że nie można oceniać ludzi tak lekkim językiem. Nawet jeśli te osoby potem żałują - ich sprawa, ich decyzje. Każdy ponosi konsekwencje tego co robi, a kopanie leżącego i mówienie mu: a masz! Twoja wina, że nie miałaś wcześniej dziecka więc teraz żałuj! jest chyba nie na miejscu....

Ja też mam przejścia ze szwagierką... też mam wrażenie, że jest mowa tylko o nich... ale czasami idę po rozum do głowy i zdaję sobie sprawę, że z jej strony wyglądać to może zupełnie odwrotnie... Widzimy i czujemy to co nam się podoba... i wolimy być biednymi ofiarami...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Kupiłam 4 sztuki dla Małej i dla siebie spodnie fajne za 40zł!!!
Kochane te tęczowe spodenki

Cytat:
Gdybym na każdym rodzinnym spotkaniu nie musiała sluchać o niej i dzieciach na pewno miałabym do niej inne podejście i nie zawracałabym sobie nią głowy. Prawda jest jednak taka, że nawet podczas naszego ślubu rozmowa ludzi toczyła się wokół jej "dzieci". Idziemy do dziadków na kawę i jest to samo. Czasami mam wrażenie, ze moja ciąża jest nie fair i nie powinniśmy się dziecka teraz spodziewać, bo na nas nie pora, albo jako przejściówka na najbardziej oczekiwane dziecko w rodzinie.

Szwagierkę widzę 2 razy w roku, chyba, że przyjedzie na wakacje. Dla mnie jest to osoba dość obojętna (mieszka wiele kilometrów od nas i nie utrzymuję z nią kontaktu), tylko tak czy inaczej ciągle jesteśmy do niej przyrównywani.
Z mężem bardzo cieszymy się z dziecka, a potem przy niedzielnym obiedzie słyszymy "B. powiedziała by Was przekonać byście nie nazywali syna Sławkiem, bo to niefajne imię". Coś czuję, że nawet chrzciny nam przełoży by jej pasowało, skoro i na nasz ślub chciała mieć wpływ. Mi od razu ciśnienie skacze na parę dni jak słyszę takie teksty i nie raz już powiedziałam, że to nasze dziecko i jeśli ona chce mieć na jakieś wpływ, to niech ma na swoje. A potem teściowa się wygaduje, że tabletki bierze i nie będzie jeszcze
Tak jak pisała OC, jeśli Ci to przeszkadza - bądź ponad to, nie słuchaj, nie spotykaj się, pogadaj szczerze z ludźmi, którzy Ci sprawiają przykrość i już...
Niestety nakręcanie się w takich sprawach może przybrać na wielkości i spowodować coś niemiłego.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wypowiedzcie się co sądzicie o tym łóżeczku , które widnieje w linku... http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...840662217.html
ładne Boczki wyglądają jak wieszaki drewniane
Cytat:
Dziewczyny, z tego co czytałam część z Was chodzi już do szkoły rodzenia. Czy jest jakiś 'limit' od którego tygodnia można do niej chodzić? Chcę się zapisać, a mój mąż po konsultacji z kolegą ciągle mi mówi, że dopiero od 30tc. Coś nie chce mi sie w to wierzyć, ale pytam dla pewności.
W szkole rodzenia, do której idę jest napisane optymalny termin: 28-30tc. I są cykle 5 tygodniowe po 2 spotkania/tydzień.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka

yeah! potężny siusiak!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
no dla mnie takie pytania to szczyt braku wychowania. . U nas akurat rodzina w miarę taktowna więc nikt nie zapytał nas nigdy
kiedyś w radio słyszałam jak chłop narzekał, że jego rodzina ciągle pyta: a kiedy Wy? I w końcu żona się odezwała i powiedziała: No staramy się, staramy... nawet dzisiaj rano przed wyjściem tutaj się staraliśmy...
Podobno każdy buzię na kłódkę już trzymał

Cytat:
czy wszystkie dziś jemy sernik?
nie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

AH! i nie pochwaliłam się - dzwoniła do mnie kuzynka i zaproponowała wszystkie rzeczy dla maluszka: ciuszki, wanienkę (z uwielbianym przez Was stojakiem ), pieluszki, zabawki etc. etc.

Ależ mnie to ucieszyło Zapytałam jej czy nie będą jej potrzebne na co ona: Będą! Staramy się o drugie dziecko, ale na razie cisza, więc akurat Twoje wyrośnie jak przyda się mojemu drugiemu

Jupi! A wiem, że ona ma rzeczy raczej z górnej półki więc tym bardziej się cieszę Po nowym roku mamy przyjechać odebrać "dary" a ja bym już teraz jechała!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:34   #1866
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Zrobić to akurat żaden powód do chwały, to udaje się też alkoholikom i patologi - wychować, utrzymać, przekazać jakieś zasady - no z tego to już można być dumnym.
mój mąż jest akurat z tego dumny i chwali się.. dość długo staraliśmy się o dziecko więc sam fakt, że "zrobił" napawa go dumą..
a wychować, utrzymać i przekazać zasady to chciałby każdy..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:36   #1867
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
nie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

AH! i nie pochwaliłam się - dzwoniła do mnie kuzynka i zaproponowała wszystkie rzeczy dla maluszka: ciuszki, wanienkę (z uwielbianym przez Was stojakiem ), pieluszki, zabawki etc. etc.

Ależ mnie to ucieszyło Zapytałam jej czy nie będą jej potrzebne na co ona: Będą! Staramy się o drugie dziecko, ale na razie cisza, więc akurat Twoje wyrośnie jak przyda się mojemu drugiemu

Jupi! A wiem, że ona ma rzeczy raczej z górnej półki więc tym bardziej się cieszę Po nowym roku mamy przyjechać odebrać "dary" a ja bym już teraz jechała!!!
fajna kuzynka

strasznie rozbawiła mnie twoja odpowiedź na pytanie o sernik
Stary 2012-12-12, 13:38   #1868
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

kiedyś w radio słyszałam jak chłop narzekał, że jego rodzina ciągle pyta: a kiedy Wy? I w końcu żona się odezwała i powiedziała: No staramy się, staramy... nawet dzisiaj rano przed wyjściem tutaj się staraliśmy...
!!
ha dobre, trzeba zapamietac

Stary 2012-12-12, 13:40   #1869
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
A no z Chojnic :-D a co?;>
Chojnice to moje miasto rodzinne
tam się urodziłam i wychowywałam przez aż 1,5 roku
ale moi rodzice mieszkali tam dość długo i prawie co roku tam jestem na wakacjach mam tam też matkę chrzestną i wielką rodzinę w okolicach

29.04.2015
OLAF !

Stary 2012-12-12, 13:41   #1870
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
mój mąż jest akurat z tego dumny i chwali się.. dość długo staraliśmy się o dziecko więc sam fakt, że "zrobił" napawa go dumą..
mój też dumny jak paw haaa, a najlepsze jak mówi ze oczywiscie ze Syna zrobił hahaa

Stary 2012-12-12, 13:44   #1871
czarny flamaster
Zadomowienie

Od paru tygodni zauważam, że coraz ciężej zakłada mi się buty czy ściąga skarpetki, a nawet wstaje. Nie jest to wina, że brzuszek rośnie, bo to nie on mi przeszkadza w poruszaniu się. Mam wrażenie jakbym miała jakiś twardy korek w środku. Nie wiem jak to nazwać. Nie boli mnie brzuch, a podbrzusze, jakby w pochwie. Ostatnio lekarz mówił mi, że mam twardą szyjkę macicy i nawet jak pojawią się delikatne skurcze to powinna to spokojnie wytrzymać. Ale żebym to szyjkę tak czuła?
Jest to dosyć uporczywe. Np. oglądam tv i chcę wstać sobie z kanapy, no i napotykam na ból i stwardnienie.

Wariactwo normalnie Już nie mówię, że jeśli zbyt szybko lub długo chodzę, to też ją czuję
Mam dziś jakiś napięty brzuszek. Chyba małemu coś nie pasuje, ale kopie mnie łobuz dzielnie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:47   #1872
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Gorzej jak ten z którym rozmawiał też miał problem, to się dowiedział, że zrobić nie potrafi...Ja akurat uważam, że ponieważ na naszą płodność nie mamy żadnego wpływu , sukces nie zależy przecież od przyjęcia jakiejś pozycji z kamasutry którą trzeba ćwiczyć co dzień przez wiele godzin, ani innych cech charakteru czy umiejętności to ani długie czekanie, nie jest powodem do wstydu i pretensji do siebie, ani sukces, powodem do dumy, tak jakby człowiek był dumny że mu śniegu napadało, no fajnie, fajnie śnieg jest super, ale jaka to moja zasługa ?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

Cytat:
[/COLOR]AH! i nie pochwaliłam się - dzwoniła do mnie kuzynka i zaproponowała wszystkie rzeczy dla maluszka: ciuszki, wanienkę (z uwielbianym przez Was stojakiem ), pieluszki, zabawki etc. etc.

dla kuzynki
Stary 2012-12-12, 13:48   #1873
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
kiedyś facet co miał ogródek działkowy obok naszego pielił grządki na leżąco
sprytny!

Cytat:
Widzimy i czujemy to co nam się podoba... i wolimy być biednymi ofiarami...
często mam do siebie samej o to pretensje. Upajam się pewnymi sytuacjami.
choć powiem Wam, że ciąża-dziecko wyzwoliło we mnie takie pokłady cierpliwości, miłości i wyrozumiałości, że aż sama się sobie dziwię tak wiele "problemów", przestało być jakąkolwiek kwestią.....

Cytat:
Ależ mnie to ucieszyło
jasne! cudny gest!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:50   #1874
Dragusia88
Zakorzenienie

lozeczko spoko. Mojemu tztowi wpadlo w oko lozeczko zebra. gratuluje kolejnego chlopaka na watku. Czy juz wszystkie znamy plec? Co do szkoly rodzenia to wlasnie sie tym zajmowalam i dzwonilam. Mam 7 na liscie 2 odpadly z terminami.jedna bo drogo.jedna calkiem calkiem. A do 3 jeszcze sie nie dodzwonilam. Z tego co ja wiem to miesiac przed porodem powinno sie skonczyc. Ja nie jem sernika . Aha przyszly probki z johnson baby hura!!! Ciekawe czy na adres tesciowej tez przyjda. Hehe.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:53   #1875
gosia831
Przyczajenie

Witam się Dziewczyny
na początku gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
Witam nową koleżankę
Długo nie pisałam, niestety u mnie po ostatniej wizycie u gina nie jest zbyt wesoło. Szyjka się skraca, jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Leków masa do łykania. Muszę leżeć plackiem do następnej wizyty 20.12. Jeśli nie będzie poprawy, to święta spędzę na patologii ciąży
Ale na pocieszenie z Małą wszystko ok, rośnie zdrowo i jest coraz bardziej ruchliwa
gosia831 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:00   #1876
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wiecie co jest najgorsze i mnie zdołowało ...
od niedzieli ma być ocieplenie i deszcz.. potem cały czas czas na plusie nawet do 4'
i w wigilię 4 stopnie na plusie i deszcz
Ja nawet nie dopuszczam myśli że mogło by nie być ani trochę śniegu na święta a jak nie będzie to załamka, bo tyle się czeka i śnieg dopełnia magię świąt a tu nic...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć laseczki ,
ja dziś miałam taki dzień ,że wyszłam rano a wróciłam po 19 - na szczęście dzieci po basenie więc już przyprowadziłam wykąpane ,kolacyjka dobranocka i od 20 śpią a ja właśnie już sobie usiadłam i się chwalę ,że byłam u mojej ginki na wizycie (po 2 miesiącach) . to aż 3 moja wizyta a powoli kończę 28 tydz. no ale teraz już się umówiłam na 4 stycznia a potem na 18 - tak więc już będę częściej ....
Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa . co ciekawe termin z om i usg zawsze jest u mnie ten sam - 8 .03

a teraz idę nadrabiać .........
za zdrowego urwisa i szyjkę

Cytat:
o moj boshe - a ja nic nie poczulam szczescie ze juz zaciazona jestem
no bo to na taką ilość takie szybkie przelecenie było więc pewnie dlatego

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nadrobiłam ....... o matko ale dużo nabazgrałyście .....

śliczna

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć!

Podczytuję Was często, ale jakoś nie miałam na tyle odwagi, żeby się przyłączyć
Nazywam się Ewa, mam 26 lat. Obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży, termin wg OM mam na 28.04.2013, z USG troszkę wcześniej.
Od początku przechodzę ciążę bardzo dobrze, żadnych mdłości, jedynie na początku straszna senność ale dało się przeżyć. Szybko poszłam na zwolnienie, ponieważ stwierdzono u mnie torbiela, którego muszę kontrolować co miesiąc w Patologii ciąży. Byłam przerażona, ale teraz już jest znacznie lepiej Mam nadzieję, że będzie tak dalej!

Wczoraj byłam na USG połówkowym - potwierdziłam, że z dzieckiem wszystko w porządku, jest zdrowiuśkie i w końcu dowiedziałam się, że czekamy na CHŁOPAKA Więc kolejny chłopaczek na wątku będzie
Chciałabym przyłączyć się do Was, jeśli nie macie nic przeciwko ??
witamy mamusię i kolejnego chłopca

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej!
aha u mnie dziś równo 29 tydzień

cdn...
Stary 2012-12-12, 14:03   #1877
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Od paru tygodni zauważam, że coraz ciężej zakłada mi się buty czy ściąga skarpetki, a nawet wstaje.
Mam identycznie Niby brzuszek jeszcze skromny, a ciężko mi się buty zakłada, ciężko z łózka wstaje - zganiam winę na zastane mięśnie i ścięgna

Cytat:
tak jakby człowiek był dumny że mu śniegu napadało, no fajnie, fajnie śnieg jest super, ale jaka to moja zasługa ?
Ha! Powiedz to mojemu mężowi! Przecież to tylko i wyłącznie ON zrobił dziecko ON tego dokonał! ON i tylko ON! Teraz, żebym nie czuła się porzucona mogę to dzieciątko przez 9m-cy w sobie nosić! Ale gdyby nie ON i jego celowanie "w prawy górny róg" nie mielibyśmy maleństwa

Cytat:
Napisane przez gosia831 Pokaż wiadomość
Długo nie pisałam, niestety u mnie po ostatniej wizycie u gina nie jest zbyt wesoło. Szyjka się skraca, jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Leków masa do łykania. Muszę leżeć plackiem do następnej wizyty 20.12. Jeśli nie będzie poprawy, to święta spędzę na patologii ciąży
Ale na pocieszenie z Małą wszystko ok, rośnie zdrowo i jest coraz bardziej ruchliwa
Oj, to uważaj na siebie, odpoczywaj!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:04   #1878
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Gorzej jak ten z którym rozmawiał też miał problem, to się dowiedział, że zrobić nie potrafi...Ja akurat uważam, że ponieważ na naszą płodność nie mamy żadnego wpływu , sukces nie zależy przecież od przyjęcia jakiejś pozycji z kamasutry którą trzeba ćwiczyć co dzień przez wiele godzin, ani innych cech charakteru czy umiejętności to ani długie czekanie, nie jest powodem do wstydu i pretensji do siebie, ani sukces, powodem do dumy, tak jakby człowiek był dumny że mu śniegu napadało, no fajnie, fajnie śnieg jest super, ale jaka to moja zasługa ?
Może dlatego, że dobrze się znają pozwolili sobie na taką wymianę zdań.. jak to w śród mężczyzn bywa, może i bardziej w formie żartu..
Ale mój mąż i tak uważa to za "sukces", powodzenie, dlatego jest z tego dumny..

29.04.2015
OLAF !

Stary 2012-12-12, 14:08   #1879
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Wojka czy w sensie Wojtka ?
WOJEK byłoby fajnie, może by świat zwojował Ale będzie skromnie - Wojtek

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
pięknie. i super motyw ze strzałką
Twój tato rządzi
Dziś TŻ zabrał tę fotkę do pracy i chwali się wszystkim kolegom i szefowi

Cytat:
no wlasnie stac musze
hambugerow raczej nie widzialam nigdy by ktos na lezaco robil
( a szkoda hahaha )

A jakieś wysokie krzesło? Czy Twoje miejsce pracy przypomina McDonalda, gdzie się nie da?
Naprawdę Cię podziwiam, bo ja długo na stojąco w pomieszczeniach nie mogę wytrzymać, zaraz robi mi się słabo
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Rozumie że wolałabyś rodzić przez CC ze względu na wysoką wadę?
Z tego co wiem, sama wada niezależnie od jej wielkości nie jest przeciwwskazaniem do CC. Liczy się raczej ciśnienie wewnątrz gałki ocznej, dlatego jeśli masz z nim problemy, koniecznie skonsultuj się nawet z kilkoma lekarzami, jeśli będzie taka potrzeba.

Cytat:
[/COLOR]AH! i nie pochwaliłam się - dzwoniła do mnie kuzynka i zaproponowała wszystkie rzeczy dla maluszka: ciuszki, wanienkę (z uwielbianym przez Was stojakiem ), pieluszki, zabawki etc. etc.
Super wiadomość!

Cytat:
dbaj o siebie.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:11   #1880
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
lozeczko spoko. Mojemu tztowi wpadlo w oko lozeczko zebra. gratuluje kolejnego chlopaka na watku. Czy juz wszystkie znamy plec? Co do szkoly rodzenia to wlasnie sie tym zajmowalam i dzwonilam. Mam 7 na liscie 2 odpadly z terminami.jedna bo drogo.jedna calkiem calkiem. A do 3 jeszcze sie nie dodzwonilam. Z tego co ja wiem to miesiac przed porodem powinno sie skonczyc. Ja nie jem sernika . Aha przyszly probki z johnson baby hura!!! Ciekawe czy na adres tesciowej tez przyjda. Hehe.
Zerknęłam na pierwszą stronę i jeszcze 4 dziewczyny nie mają wpisanej płci. Więc może zerknijcie bo może znają tylko gdzieś umknęło wpisanie?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:15   #1881
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Witam się Dziewczyny
Witam nową koleżankę
ojjoojjoo bede by udalo sie bez swiat na patologi

Cytat:
Mam identycznie Niby brzuszek jeszcze skromny, a ciężko mi się buty zakłada, ciężko z łózka wstaje - zganiam winę na zastane mięśnie i ścięgna

Ha! Powiedz to mojemu mężowi! Przecież to tylko i wyłącznie ON zrobił dziecko ON tego dokonał! ON i tylko ON! Teraz, żebym nie czuła się porzucona mogę to dzieciątko przez 9m-cy w sobie nosić! Ale gdyby nie ON i jego celowanie "w prawy górny róg" nie mielibyśmy maleństwa

mnie tez jest coraz czesciej wstawac ( tylko ze ja jeszcze kilka dni z podlogi, w sobote jade kupic lozko na nowe mieszkanie ) no a z butami specjalnie kupialm sobie wsuwane zeby bylo lzej i co Du...pa blada, z lewa jakos idzie a wez zaloz prawa oj sie clzowiek nameczyc musi.

Sorceresss pozdrow meza ode mnie, zabujczo dowciapny jest

corka_rosy no wlasnie sie nie da - Burger King sie klania , no ale praca jak praca, wszyscy wiedza juz widac wiec nie ma problemow jak jest luzno zebym sobie kacnela na chwile

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-12-12 o 14:18
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:16   #1882
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, sama wada niezależnie od jej wielkości nie jest przeciwwskazaniem do CC. Liczy się raczej ciśnienie wewnątrz gałki ocznej, dlatego jeśli masz z nim problemy, koniecznie skonsultuj się nawet z kilkoma lekarzami, jeśli będzie taka potrzeba.
Wybiorę się tylko poczekam jeszcze z miesiąc aby było bliżej porodu.
Stary 2012-12-12, 14:19   #1883
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się Dziewczyny
Witam nową koleżankę
Oj uważaj na siebie i na córkę, a który tydzień ?

Cytat:
Cytat:
Może dlatego, że dobrze się znają pozwolili sobie na taką wymianę zdań.. jak to w śród mężczyzn bywa, może i bardziej w formie żartu..
Ale mój mąż i tak uważa to za "sukces", powodzenie, dlatego jest z tego dumny..
No nic, nie będę szukać złych intencji tam gdzie ich nie ma. Cóż boys will be boys

Cytat:
WOJEK byłoby fajnie, może by świat zwojował Ale będzie skromnie - Wojtek
Mamy Torresa, mamy Dziedzica, mamy Gucia, mógłby być i Wojek
Stary 2012-12-12, 14:26   #1884
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
z Małą wszystko ok, rośnie zdrowo i jest coraz bardziej ruchliwa

no to łączę się w bólu. nie ma co się zamartwiać. jakby było jakieś zagrożenie, to już byś leżała na patologii i nikt by na święta nie czekał... Także trzeba słuchać lekarza, leżeć, łykać tabletki, być dobrej myśli i releksować się...

Cytat:
dokładnie.... wstaję z kanapy jakbym z jakiegoś dołu wyłaziła... co będzie jak brzuch wyskoczy?!

Cytat:

Cytat:
Dziś TŻ zabrał tę fotkę do pracy i chwali się wszystkim kolegom i szefowi
uwielbiam tych naszych herosów

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:27   #1885
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
mój też dumny jak paw haaa, a najlepsze jak mówi ze oczywiscie ze Syna zrobił hahaa
tak jak mój. On wie jak się córcię robi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:27   #1886
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:
Witam się Dziewczyny
Witam nową koleżankę
oj to leż i odpoczywaj może jednak święta spędzisz z rodzinka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:31   #1887
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się Dziewczyny
Witam nową koleżankę
Leż i odpoczywaj, trzymam kciuki aby się nie pogorszyło i abyś święta spędziła w domu
Stary 2012-12-12, 14:39   #1888
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witam się Dziewczyny
Witam nową koleżankę
To chociaż połowa sukcesu, że zdrowa
będzie dobrze...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 14:43   #1889
nestelle
Zakorzenienie

udało się - zaciągnęłam kubę na sankach do szkoły .Obiecałam też ,że przyjdę po niego z ninką na sankach ... no jestem ciekawa jak to wyjdzie -pewnie pół okolicy będzie płakać ze śmiechu jak zobaczy mnie ciągnącą z tym brzuchem 2 dzieci

Cytat:
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJKA!
Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię.
Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę
gratuluje synka !!!!!
Cytat:
no dla mnie takie pytania to szczyt braku wychowania. . U nas akurat rodzina w miarę taktowna więc nikt nie zapytał nas nigdy, dopiero jak się okazało że jestem w ciąży, to moja Mama powiedziała, że się cieszy bo nie wiedziała ile chcę czekać ,a bardzo chciała być już Babcią, a ja ze swoją Mamą jestem bardzo blisko, ale po prostu u nas płodność to sprawa kobiety a nie temat przy ciachu i kawie.. może bo każdy ma swoje życie, swoje pasje i jakoś są lepsze tematy.

Swoją drogą współczuję szwagierce czarnego flamastra takiej wrednej matki, która po prostu robi z tematu płodności i takich planów córki temat do kotleta. Widać, że jakaś baba bez klasy i empatii, a niestety w ten czy inny sposób wpływa na całą rodzinę i wszyscy siedzą pod pantoflem. .
zgadzam się
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej kochane , witam się z Wami w 29 tyg.

Cytat:
ja kupiłam antyalkoholową z Tommy Tippe, słyszałam dobre opinie na jej temat

Cytat:
, błogosławię każdy dzień kiedy mogę sobie hasać jak sarenka ( no, taka większa sarenka ) bo tak to ja bym miała chyba z 30 na plusie już
......... sarenka powiadasz ???
[/QUOTE]

temat "odpowiedniego czasu na dziecko " uważam za żenujący ......
to indywidualna sprawa - znam takie dziewczyny które żałują też ,że za wcześnie miały dziecko . a znam jedną która w wieku 40 lat teraz ma 7 , 2 i 1 letnie dzieci i każde ma swoją nianię i babcia też na miejscu - a dziewczyna ucieka w pracę ,nawet wakacji nie spędzają razem .
No i co z tego ,że ktoś w wieku 20 paru lat ma już dziecko skoro często są one przy każdej nadarzającej okazji wydawane babciom,ciociom.....
myślę ,że kwestia wieku nie ma tu największego znaczenia bo tylko biologicznie jest ona ważna a naprawdę ważna jest gotowość wewnętrzna na wychowywanie go - "bo posiadać każdy może " , zostać rodzicem a być nim to inna sprawa ....
I nie uważm się za lepszą bo w wieku 23 miałam dziecko a teraz 3 w drodze - to poprostu jeden z moich świadomych wyborów .... mam dużo znajomych które są w moim wieku albo starsze i są bezdzietne i jest ok ,nie czują tego i już , niektóre zaczynają myśleć a niektóre nie . One też nie dają mi do zrozumienia ,że mają lepiej bo praca bo imprezki ...
Nie ma obowiązku posiadania dzieci . Najważniejsze jest tego świadomość .
Stary 2012-12-12, 14:44   #1890
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Witamy się w skończonym 27tc!
od jutra 7 miesiąc..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie przeraża tooo że jestem na początku listy
chyba wiem co czujesz, mimo że u mnie nieco dalej to mnie skręca jak pomyślę jak się u nas zaczniemy rozpakowywać

Cytat:
Hej kochane , witam się z Wami w 29 tyg..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Byłam w h&m i smyku ale powiem Wam, że bez rewelacji te wyprzedaże. Może dla większych dzieci to ok, ale dzidziusiowych nie przecenili;/ przecenione są od 68 w górę. Ale i tak się opłaca coś tam kupić bo rzeczy zaczynają się od 10 zł w zwyż. Kupiłam 4 sztuki dla Małej i dla siebie spodnie fajne za 40zł!!!
super ciuszki

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Zaczęłam 29 tydzień

Cytat:

WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJTKA!
Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię.
Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę
za Wojtka

Cytat:

Cytat:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości