MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 11:45   #1831
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja sie nie znam a patrzyłaś po ile na allegro chodza?
no nie wiem właśnie, a wystawiłam u siebie na Lubin.pl bo może ktoś z miasta będzie chciał kupić

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a to zależy ile za nia daliscie? Bo ja tez chce sprzedac w najblizszym czasie zestaw taki, kanapa + 2 fotele, a ze daliśmy z anią coś ok 1700 topalnujemy spzredac za 1000 zł, a nie zniszczony tez zestawik jest , tyle ze z eko skóry wiec zimne w dupsko haha
nie wiem ile, bo kupiliśmy mieszkanie 2 lata temu z nią i w sumie służyła tylko do siedzenia i ew raz na rok ktoś na niej spał z gości.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no ja mam cały czas taką dawkę... heh.
ale widać, że jeszcze region kraju wchodzi w grę ma-ka-bra!
cholera, jakbym wiedziała że tak tanio macie to byś mi kupiła, a tak tyle kasy zmarnowane

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Nie wiem, za ile chodzą takie na allegro ale wydaje mi się że ok 500 zł.
wystawiłam za 450zł

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
h

Byłam w h&m i smyku ale powiem Wam, że bez rewelacji te wyprzedaże. Może dla większych dzieci to ok, ale dzidziusiowych nie przecenili;/ przecenione są od 68 w górę. Ale i tak się opłaca coś tam kupić bo rzeczy zaczynają się od 10 zł w zwyż. Kupiłam 4 sztuki dla Małej i dla siebie spodnie fajne za 40zł!!!
muszę iść coś upolować dla Julki
Stary 2012-12-12, 11:52   #1832
Leonikowa
Rozeznanie

ha ha ha ale się narobiło po tej butelce antyalkoholowej zobaczycie lada moment i takie wymyślą
wypije jeszcze z Wami kawę zjem serniczek i zmykam na sklepy

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 11:52   #1833
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

A jak tam u was przygotowania świąteczne? mój Mały chyba poczuł święta bo od wczoraj jest taki ruchliwy jakby ADHD miał
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 11:54   #1834
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć!

Podczytuję Was często, ale jakoś nie miałam na tyle odwagi, żeby się przyłączyć
Nazywam się Ewa, mam 26 lat. Obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży, termin wg OM mam na 28.04.2013, z USG troszkę wcześniej.
Od początku przechodzę ciążę bardzo dobrze, żadnych mdłości, jedynie na początku straszna senność ale dało się przeżyć. Szybko poszłam na zwolnienie, ponieważ stwierdzono u mnie torbiela, którego muszę kontrolować co miesiąc w Patologii ciąży. Byłam przerażona, ale teraz już jest znacznie lepiej Mam nadzieję, że będzie tak dalej!

Wczoraj byłam na USG połówkowym - potwierdziłam, że z dzieckiem wszystko w porządku, jest zdrowiuśkie i w końcu dowiedziałam się, że czekamy na CHŁOPAKA Więc kolejny chłopaczek na wątku będzie
Chciałabym przyłączyć się do Was, jeśli nie macie nic przeciwko ??
witaj
i barwo za chłopaka

Cytat:
chociaż myślę, że co tam...synek też by się odnalazł w pokoju pełnym różu

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
aha u mnie dziś równo 29 tydzień

Cytat:
Ja w przeciwieństwie do czarny_flamaster nie uważam, żeby 30 to był jakiś
strasznie późny czas na dziecko. I że posiadanie własnej kariery to jakiś grzech.
Też tak uważam. Ja dopiero niedawno dojrzałam emocjonalnie do życia w ogóle, a co dopiero do bycia matką. Jestem teraz wewnętrznie spokojna, boję się, jak pewnie każda przed nieznanym, ale wiem że dam radę Gdybym miała dziecko wcześniej to chyba i ja i ono byłoby nieszczęśliwe, chociaż wiem że to tylko takie 'gdybanie'....

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwsza dziewczyna na styczniówkach urodziła
o rrany

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

oo nieee zazdnej palgi ''opadajacych susiakow'' fonnnn nie ma i nie bedzie
ja SWOJEGO za chiny ludowe nie oddam
bede wlaczyla jak lwica - ew mu dopczepie sztucznego - nie no zarcik taki malutki z rana

a oto taki dodatek

a a propos dodatku: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś 25tc

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

uważam ,tak jak reszta dziewczyn - nic takiego się nie stało , powiedziałaś to co myśli czasem co 2 dziewczyna .... każdy ma strachy iwątpliwości czy podoła - i to z różnych przyczyn- finansowych ale i psychicznych,fizycznych .... bo tak naprawdę nie ma idealnego momentu na dziecko .. zawsze coś jest a to brak pieniędzy , a to praca ,i inne rzeczy do zrobienia.... dziecko w ogóle rodzina to sztuka kompromisów i tyle ... , także się nie przejmuj .....

ja też uważm ,że 30 to nie jest póżno.... zresztą każdy ma swój czas.....
ja pierwsze dziecko miałam w wieku 23 lat - ale to było nie planowane i gdyby nie to pewnie jeszcze teraz nie miałabym dzieci. nie ciągnęło mnie ,było mi wygodnie.... no ale teraz w wieku 30 lat będę miała 3 dziecko - bo tak zwariowałam na ich punkcie
ja jestem za tym aby każdy bez nacisku społeczeństwa sam zdecydował o dziecku , aby być na tyle dojrzałym żeby niczego nie żałować , nie wypominać itp. a to jest niezależne od wieku - jeden człowiek może mieć dziecko w wieku 25 drugi po 30 a trzeci nie powinien mieć go w ogóle ....

zapomniałam napisać - moje dzieciaki dostały m.in. od mikołaja domek z kartonu do kolorowania - z lidla za 40 zł. i wiecie - świetny prezent dla dzieciaków - urządziły sobie w nim swoją "bazę" ,razem tam siedzą , bawią się ,ukrywają swoje skarby no i kolorują ,kolorują i kolorują ........
Mądrze mamuśka prawisz, zgadzam się w zupełności.
Ech, szczęściara z Ciebie...

domek fajowy
Stary 2012-12-12, 11:57   #1835
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
A ja myślę, że nie ma co tak dookoła oceniać, na razie z tego co piszesz, to najbardziej zainteresowana płodnością szwagierki jesteś Ty i jej Matka, czyli dwie osoby które naprawdę powinny zająć się swoimi sprawami. Sama się wściekasz jak teściowa się miesza do Waszych spraw, nikt nie lubi być ocenianym, a z drugiej strony chyba w podejściu do szwagierki zachowujesz się podobnie jak ona. Szkoda, że kobiety są takie okrutne wobec siebie. I ocenia, czy mają dzieci w dobrym momencie, czy w złym, czy nie za dużo pracują... jakoś ojców nikt tak nie ocenia. Bardzo mnie to smuci ! Czasami przyda się więcej empatii i wklejenia się w czyjąś sytuację bez osądzania, czasami nie zna się wszystkich szczegółów o ile nie jest się blisko, nawet nie wiesz, czy ona się np nie stara, a nie może zajść, tylko się z tym nie afiszuje - a robi tak bardzo dużo osób w dzisiejszych czasach. Ok jedne się decydują późno i żałują, ale jest też masa które się decydują późno i nie żałują, jedno jest pewne każdy decyzje podejmuje sam i sam będzie z tym żył, więc może darujmy sobie takie plotkarskie podejście, a niech każdy zajmie się swoim życiem, a jak się komuś nudzi to niech sobie znajdzie zajęcie.
Gdybym na każdym rodzinnym spotkaniu nie musiała sluchać o niej i dzieciach na pewno miałabym do niej inne podejście i nie zawracałabym sobie nią głowy. Prawda jest jednak taka, że nawet podczas naszego ślubu rozmowa ludzi toczyła się wokół jej "dzieci". Idziemy do dziadków na kawę i jest to samo. Czasami mam wrażenie, ze moja ciąża jest nie fair i nie powinniśmy się dziecka teraz spodziewać, bo na nas nie pora, albo jako przejściówka na najbardziej oczekiwane dziecko w rodzinie.

Szwagierkę widzę 2 razy w roku, chyba, że przyjedzie na wakacje. Dla mnie jest to osoba dość obojętna (mieszka wiele kilometrów od nas i nie utrzymuję z nią kontaktu), tylko tak czy inaczej ciągle jesteśmy do niej przyrównywani.
Z mężem bardzo cieszymy się z dziecka, a potem przy niedzielnym obiedzie słyszymy "B. powiedziała by Was przekonać byście nie nazywali syna Sławkiem, bo to niefajne imię". Coś czuję, że nawet chrzciny nam przełoży by jej pasowało, skoro i na nasz ślub chciała mieć wpływ. Mi od razu ciśnienie skacze na parę dni jak słyszę takie teksty i nie raz już powiedziałam, że to nasze dziecko i jeśli ona chce mieć na jakieś wpływ, to niech ma na swoje. A potem teściowa się wygaduje, że tabletki bierze i nie będzie jeszcze.

Okey, uważa, że kariera ważniejsza- jej sprawa. Tak jak pisałam wcześniej, ja z nią kontaktu nie utrzymuje, róbta se co chceta, mam swoje rzeczy na głowie. Tylko już widzę te święta i pytania czy żłobek wybrany dla dziecka, czy szkoła muzyczna również, czemu jem to, a powinnam się położyć, a coś tam. jeśli nikt się mnie nie czepia i ja do tej osoby nic nie mam, ale jak ciągle coś słyszę na swój temat to w końcu ugryzę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 11:58   #1836
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ja kupiłam antyalkoholową z Tommy Tippe, słyszałam dobre opinie na jej temat

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja teraz boję się stawać na wadze

ja mam z aventa, jedną dostałam od koleżanki i mam 2 po Julce nie używane, z Julią używaliśmy cały czas i są najlepsze wg mnie, bo mieliśmy też z innych firm, są antykolkowe i mają fajne smoczki, jak sutki
ja też już się boję stawać na wagę.

czyli widzę że Avent i Tommy Tippe królują. ja wiem tyle że ma być 100 ileś ml i smoczek podobny do sutka.

dobra idę na pociąg. piszcie a ja będę obserwować na telefonie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:03   #1837
misiulka06
Rozeznanie

Dziewczynki wypowiedzcie się co sądzicie o tym łóżeczku , które widnieje w linku... http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...840662217.html
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:04   #1838
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu wczoraj się dowiedziałam, że kozy z nosa można odkurzaczem odciągać.
wiem od roku i wciąż się nie otrząsnęłam

Cytat:
cholera, jakbym wiedziała że tak tanio macie to byś mi kupiła, a tak tyle kasy zmarnowane
w razie co służę chłopem (i mam nadzieję, że to nie pojedyncza promocja)

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
albo jako przejściówka na najbardziej oczekiwane dziecko w rodzinie.
nie możesz tak myśleć. Olej ich

(i coś chyba się z cytatami porobiło, bo to nie moje słowa - choć w dużej części zgadzam się z Obserwatorką....)

Cytat:
czyli widzę że Avent i Tommy Tippe królują. ja wiem tyle że ma być 100 ileś ml i smoczek podobny do sutka.
heh dzieci moich znajomych właściwie same sobie ulubione butelki wybierają. Smoczki (o ile są stosowane) też. Jednymi plują na kilometr, drugie aprobują

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:10   #1839
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, z tego co czytałam część z Was chodzi już do szkoły rodzenia. Czy jest jakiś 'limit' od którego tygodnia można do niej chodzić? Chcę się zapisać, a mój mąż po konsultacji z kolegą ciągle mi mówi, że dopiero od 30tc. Coś nie chce mi sie w to wierzyć, ale pytam dla pewności.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-12-12, 12:15   #1840
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, z tego co czytałam część z Was chodzi już do szkoły rodzenia. Czy jest jakiś 'limit' od którego tygodnia można do niej chodzić? Chcę się zapisać, a mój mąż po konsultacji z kolegą ciągle mi mówi, że dopiero od 30tc. Coś nie chce mi sie w to wierzyć, ale pytam dla pewności.
ja czytałam na stronie szkoły rodzenia o której myślę że od 7 miesiąca najlepiej
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:19   #1841
alliw
Zadomowienie

Cytat:
teatrologię abstrakt absolutny
abstrakt

Cytat:
A za wodę i gaz do kuchenki nie płacisz poza sezonem ? czy czymś innym niż gazem to robicie.
za pogrzanie wody oczywiście, że płacę, cały rok a kuchenka na prąd

Cytat:
Hej kochane , witam się z Wami w 29 tyg.

Cytat:
No nieźle antykolkową dziękuję
tekst dnia

Cytat:
A ja myślę, że nie ma co tak dookoła oceniać, na razie z tego co piszesz, to najbardziej zainteresowana płodnością szwagierki jesteś Ty i jej Matka, czyli dwie osoby które naprawdę powinny zająć się swoimi sprawami. Sama się wściekasz jak teściowa się miesza do Waszych spraw, nikt nie lubi być ocenianym, a z drugiej strony chyba w podejściu do szwagierki zachowujesz się podobnie jak ona. Szkoda, że kobiety są takie okrutne wobec siebie. I ocenia, czy mają dzieci w dobrym momencie, czy w złym, czy nie za dużo pracują... jakoś ojców nikt tak nie ocenia. Bardzo mnie to smuci ! Czasami przyda się więcej empatii i wklejenia się w czyjąś sytuację bez osądzania, czasami nie zna się wszystkich szczegółów o ile nie jest się blisko, nawet nie wiesz, czy ona się np nie stara, a nie może zajść, tylko się z tym nie afiszuje - a robi tak bardzo dużo osób w dzisiejszych czasach. Ok jedne się decydują późno i żałują, ale jest też masa które się decydują późno i nie żałują, jedno jest pewne każdy decyzje podejmuje sam i sam będzie z tym żył, więc może darujmy sobie takie plotkarskie podejście, a niech każdy zajmie się swoim życiem, a jak się komuś nudzi to niech sobie znajdzie zajęcie.
dużo racji w tym co piszesz

Cytat:
hmmm to u mnie się w poniedziałek okaże bo mam właśnie trzecie USG chyba zejdę na zawał jak coś urośnie!

Byłam w h&m i smyku ale powiem Wam, że bez rewelacji te wyprzedaże. Może dla większych dzieci to ok, ale dzidziusiowych nie przecenili;/ przecenione są od 68 w górę. Ale i tak się opłaca coś tam kupić bo rzeczy zaczynają się od 10 zł w zwyż. Kupiłam 4 sztuki dla Małej i dla siebie spodnie fajne za 40zł!!!
Ja też mam w poniedziałek trzecie usg i nie chciałabym żeby coś odpadło
ubranka słodkie

Uff, zmęczyłam się tym pisaniem

Zaczęłam 29 tydzień W suwaczku napisali: wkroczyłaś w ostatni etap ciąży, pewnie nie możesz doczekać się porodu. Akurat
Idę skonsumować serniczek i strzelę sobie kawkę Kupiłam tą którą tak zachwalałyście (milicano), a kawy nie piłam od sierpnia, heh, muszę słabiutką zrobić
Stary 2012-12-12, 12:19   #1842
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
I tu się z Tobą zgadzam jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie mówiliśmy nikomu, tylko kilka osób z najbliższego otocznia wiedziały z czego się cieszyłam, bo kiedy poroniłam nie musiałam nikomu nic tłumaczyć ale w tym czasie nie raz się spotkałam z pytaniami kiedy dzidziuś? To było straszne
I tak czas od czasu ktoś ciągle pytał kiedy i kiedy? A my właśnie się staraliśmy o dzidzie pół roku, więc takie pytanie były strasznie bolesne dla mnie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:24   #1843
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdybym na każdym rodzinnym spotkaniu nie musiała sluchać o niej i dzieciach na pewno miałabym do niej inne podejście i nie zawracałabym sobie nią głowy. Prawda jest jednak taka, że nawet podczas naszego ślubu rozmowa ludzi toczyła się wokół jej "dzieci". Idziemy do dziadków na kawę i jest to samo. Czasami mam wrażenie, ze moja ciąża jest nie fair i nie powinniśmy się dziecka teraz spodziewać, bo na nas nie pora, albo jako przejściówka na najbardziej oczekiwane dziecko w rodzinie.

Szwagierkę widzę 2 razy w roku, chyba, że przyjedzie na wakacje. Dla mnie jest to osoba dość obojętna (mieszka wiele kilometrów od nas i nie utrzymuję z nią kontaktu), tylko tak czy inaczej ciągle jesteśmy do niej przyrównywani.
Z mężem bardzo cieszymy się z dziecka, a potem przy niedzielnym obiedzie słyszymy "B. powiedziała by Was przekonać byście nie nazywali syna Sławkiem, bo to niefajne imię". Coś czuję, że nawet chrzciny nam przełoży by jej pasowało, skoro i na nasz ślub chciała mieć wpływ. Mi od razu ciśnienie skacze na parę dni jak słyszę takie teksty i nie raz już powiedziałam, że to nasze dziecko i jeśli ona chce mieć na jakieś wpływ, to niech ma na swoje. A potem teściowa się wygaduje, że tabletki bierze i nie będzie jeszcze.

Okey, uważa, że kariera ważniejsza- jej sprawa. Tak jak pisałam wcześniej, ja z nią kontaktu nie utrzymuje, róbta se co chceta, mam swoje rzeczy na głowie. Tylko już widzę te święta i pytania czy żłobek wybrany dla dziecka, czy szkoła muzyczna również, czemu jem to, a powinnam się położyć, a coś tam. jeśli nikt się mnie nie czepia i ja do tej osoby nic nie mam, ale jak ciągle coś słyszę na swój temat to w końcu ugryzę
No więc trzeba być ponad to. Bo inaczej to po prostu człowiek się sam nie orientuje, jak stajesz się taka sama jak ta dziwaczna rodzinka. Coś jest tam chyba mocno nie halo, teściowa coś tam mąci, nie wiadomo co tam mówi szwagierka, a co teściowa, jesteście już dorośli trzeba stawiać granice. i nie dawać się wciągać w jakieś chore jazdy.I wyznaczać je ciągle i z uporem, a jak nie skutkuje to ograniczać kontakty. A opowieściami Matki o tym co jej córka bierze, a co nie bym się nie przejmowała. Akurat moja przyjaciółka, ma taką Mamę która też ma strasznie długi jęzor, więc np chociaż starają się o dziecko od 2 lat, bo jej Mąż ma coś nie tak z plemniczkami, to wersja dla Mamy jest taka, że nie chcą jeszcze dziecka, bo chciała zaoszczędzić Mężowi dyskusji przy stole rodzinnym pod ich nieobecność o jego plemnikach.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wypowiedzcie się co sądzicie o tym łóżeczku , które widnieje w linku... http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...840662217.html
Ma chyba wszystko co mieć powinno, aczkolwiek kolor nie w moim guście, ale tobie ma pasować !
Stary 2012-12-12, 12:24   #1844
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam że zazwyczaj od 28 tyg. Później zaczniesz, później skończysz (jak ja się dowiadywałam u siebie to w każdej było 8 spotkań raz w tygodniu) więc chyba 'bezpieczniej' zacząć własnie ok 28 tyg.
Stary 2012-12-12, 12:26   #1845
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Łóżeczko jak łóżeczko a jaki kolor Cie interesuje taki co na zdjęciu?

Cytat:
Nie prawda spotkań jest średnio kilkanaście - u mnie było 14 - 2 razy w tyg wiec 7 tygodni i co później będziesz z ogromniastym brzuchem chodzić? mi się wydaje, ze lepiej skończyć około miesiąca przed rozwiązaniem
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:26   #1846
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam 29 tydzień W suwaczku napisali: wkroczyłaś w ostatni etap ciąży, pewnie nie możesz doczekać się porodu.

opis powalający

Cytat:
I tak czas od czasu ktoś ciągle pytał kiedy i kiedy? A my właśnie się staraliśmy o dzidzie pół roku, więc takie pytanie były strasznie bolesne dla mnie
heh... miałam to samo. Komentarze na temat mojego wieku, stanu naszego portfela, "niektorzy nie nadają się na matki, ale mogą być wspaniałymi ciotkami" itp...
dlatego po # mówiłam o wszystkim otwarcie... i o bólu, i o staraniach (choć uważałamm, że nikomu nic do tego, ale uwagi ludzi - czasem z założenia życzliwe - mnie dobijały... )

Stary 2012-12-12, 12:27   #1847
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
I tu się z Tobą zgadzam jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie mówiliśmy nikomu, tylko kilka osób z najbliższego otocznia wiedziały z czego się cieszyłam, bo kiedy poroniłam nie musiałam nikomu nic tłumaczyć ale w tym czasie nie raz się spotkałam z pytaniami kiedy dzidziuś? To było straszne
Pamiętam jak w zeszłe święta babcia mojego męża powiedziała, że jego kuzynka (w moim wieku, zaraz po ślubie) zaszła w ciążę. Że tajemnica i w ogóle, bo trochę nie wczas- ona podjęła pracę, kredyt itd. No, ale się cieszyli. Niestety nie trwało to długo, bo poroniła po paru tygodniach. Z tego co mówił ostatnio dziadek chyba się starają ponownie, ale wiadomo- różnie bywa i jest im ciężko.
Są to bardzo smutne historie... Moja kuzynka wiele lat starała się o drugie dziecko. Nie wiem nawet ile razy poroniła, a z każdej ciąży naprawdę się cieszyła. Było mi głupio jak wyszło, że jestem w ciąży i dowiedziała się o tym. Bardzo się cieszyła, ale jakoś tak było mi przykro, że ona tyle on maleństwo walczyła, a nam się udało.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-12-12, 12:31   #1848
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje
gratki
Cytat:
Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa
super!

Cytat:
ogolnie kochane DALAM RADE - jestem z sobie dumna, wytrzymalam cale 8 h
A cały czas w pracy musisz stać?
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć!
Witamy Gratuluję zdrowego syna

Cytat:
Mój ojciec zawsze mówił, że mam dwie opcje na życie: a) on wystrzela wszytskich pracujących w zawodzie, b) wyjdę za mąż za dyplomatę, bo moje wykształcenie jest only dodatkiem do dobrego wychowania....
życie...
Waleczny ten Twój tato-marynarz żeglujący po zamojskich lasach
Cytat:
aha u mnie dziś równo 29 tydzień
A zaraz będzie 3 na początku

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie wady wzroku? Jak tak to potrzeba jakiegoś specjalnego badania do porodu? Bo ja byłam ostatnio i mam -1,75 i nie wiem czy mam coś z tym zrobić czy jak
Ja mam -6, póki co nie zauważyłam pogorszenia w ciąży. Na badania należy iść w 7-8 miesiącu, okulista stwierdzi, czy można rodzić naturalnie, ew. wypisze zalecenie do CC.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja miałam 3 m-ce temu propozycje zmiany pracy... z mojego maleństwa na wielką, fajną korporację... projektowałabym za granicę to co uwielbiam... i musiałam przyznać się, że w czasie rekrutacji zaszłam w ciążę i ... muszę podziękować. Było mi cholernie przykro! Kazali o sobie pamiętać i ja się tego trzymam.
Byłam w takiej samej sytacji - dostałam nową lepszą pracę, złożyłam wypowiedzenie w starej, a wieczorem zrobiłam test i trzeba było wszystko odkręcać

za wizyty i tygodnie, których nie udało mi się zacytować.

WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJTKA!
Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię.
Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę

A szkoła rodzenia: u mnie mówią, że najlepiej zacząć w II trymestrze, bo wtedy po prostu najlepiej się czujemy. W III może byc już za ciężko i możemy po prostu nie doczekać końca

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:51
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:35   #1849
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no dla mnie takie pytania to szczyt braku wychowania. . U nas akurat rodzina w miarę taktowna więc nikt nie zapytał nas nigdy, dopiero jak się okazało że jestem w ciąży, to moja Mama powiedziała, że się cieszy bo nie wiedziała ile chcę czekać ,a bardzo chciała być już Babcią, a ja ze swoją Mamą jestem bardzo blisko, ale po prostu u nas płodność to sprawa kobiety a nie temat przy ciachu i kawie.. może bo każdy ma swoje życie, swoje pasje i jakoś są lepsze tematy.

Kiedyś pojechałam z Mężem na urodziny jego bardzo dalekiego Wujka, którego widziałam 3 raz w życiu, i ten wujek nagle przy stole, że kiedy my, że już po ślubie, że coś tam, moi teściowie zamarli na takie pytanie, Mąż też, więc mówię wujkowi, że chyba z konia spadł, że widząc go 3 raz, będę z nim przy winku o mojej płodności i planach dyskutować. Foch wielki nastąpił. Ale miałam to gdzieś i tym sposobem ów wujek już nigdy nie pytał

Swoją drogą współczuję szwagierce czarnego flamastra takiej wrednej matki, która po prostu robi z tematu płodności i takich planów córki temat do kotleta. Widać, że jakaś baba bez klasy i empatii, a niestety w ten czy inny sposób wpływa na całą rodzinę i wszyscy siedzą pod pantoflem. .
Stary 2012-12-12, 12:35   #1850
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJKA!
Mąż nie mógł uwierzyć w syna i kilka razy pytał lekarza, czy na pewno, aż w końcu ten wydrukował zdjęcie i zaznaczył siusiaka wielką strzałką Poza tym lekarz zmienił na jakiś czas obraz na 3D, ale udało nam się zobaczyć tylko usteczka, bo cały czas zasłaniał buzię.
Tak się cieszymy, że wszystko idealnie, że aż wczoraj z tej radości ubraliśmy choinkę
gratulacje
Stary 2012-12-12, 12:41   #1851
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczęłam 29 tydzień W suwaczku napisali: wkroczyłaś w ostatni etap ciąży, pewnie nie możesz doczekać się porodu. Akurat

Cytat:
:

heh... miałam to samo. Komentarze na temat mojego wieku, stanu naszego portfela, "niektorzy nie nadają się na matki, ale mogą być wspaniałymi ciotkami" itp...
m a s a k r a !!

Cytat:

Byłam w takiej samej sytacji - dostałam nową lepszą pracę, złożyłam wypowiedzenie w starej, a wieczorem zrobiłam test i trzeba było wszystko odkręcać
To się udało, że mogłaś cofnąć wypowiedzenie !!! )

za wizyty i tygodnie, których nie udało mi się zacytować.

Cytat:
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJKA!
Ale Wojka czy w sensie Wojtka ?
Stary 2012-12-12, 12:47   #1852
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
A jak tam u was przygotowania świąteczne? mój Mały chyba poczuł święta bo od wczoraj jest taki ruchliwy jakby ADHD miał
mooonis17 skąd jesteś jeśli można wiedzieć? może z Chojnic?;>

ja już ustroiłam małą choinkę a dziś jak starczy czasu to dużą.. wiem, że trochę za wcześnie ale później pieczenie, gotowanie, dekoracja a czas leci.. a tu jeszcze tyle roboty od samej przeprowadzki ;/

Cytat:
Idę skonsumować serniczek i strzelę sobie kawkę Kupiłam tą którą tak zachwalałyście (milicano), a kawy nie piłam od sierpnia, heh, muszę słabiutką zrobić
czy wszystkie dziś jemy sernik?
u mnie też

Cytat:

dlatego po # mówiłam o wszystkim otwarcie... i o bólu, i o staraniach (choć uważałamm, że nikomu nic do tego, ale uwagi ludzi - czasem z założenia życzliwe - mnie dobijały... )
ostatnio mój znajomy powiedział mojemu mężowi w pracy: "No teraz to tylko bogatych stać na dziecko"!
ręce opadają.. trochę mnie to zdenerwowało, ale mąż od razu rzucił mu ripostę, że nie bogatych tylko tych co potrafią dziecko zrobić!

Cytat:
super

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:48   #1853
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

super ciuszki i tanio jak po 10 zł to w smyku czy h&m ? usze sie i ja wybrac

Cytat:
my mamy bardzo podbne z wyglądu tez z szufladą, 3 poziomy wysokości wyjmowane szczebelki Julce godnie służyło i teraz drugiemu będzie służyć
tylko my kupiliśmy łózeczko juz w kaplecie z materacem, kołderką, podusią i kompletem pościeli
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:49   #1854
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm to u mnie się w poniedziałek okaże bo mam właśnie trzecie USG chyba zejdę na zawał jak coś urośnie!

Lepiej nie ćwicz, bo naprawdę może się coś stać tak jak na styczniówkach. Dziewczyna wylądowała w szpitalu, ale okazało się, że nie skurcze tylko naciągnęła mocno wiązadła i coś tam w spojeniu łonowym.

Co do wady wzroku ja mam -1 ale wydaje mi się, że w ciązy mi poleciało bardziej bo nawet w soczewkach nie widzę perfekcyjnie.

Leonikowa - hahaha głodnemu chleb na myśli

A gdzie kupiłaś spodnie?
Stary 2012-12-12, 12:55   #1855
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Waleczny ten Twój tato-marynarz żeglujący po zamojskich lasach
on jest niesamowity. Duży chłopiec, Piotruś Pan, jednocześnie bardzo odpowiedzialny facet. (jak wygrał, parę lat temu, 8 tys. w Toto Lotka to matce kupił nowy piec centralnego, mi odpalił 500 zł a sobie i bratu... stół do bilarda )

Cytat:
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka
pięknie. i super motyw ze strzałką

Cytat:
A szkoła rodzenia: u mnie mówią, że najlepiej zacząć w II trymestrze, bo wtedy po prostu najlepiej się czujemy. W III może byc już za ciężko i możemy po prostu nie doczekać końca
też tak myślę...
choć mi położna powiedziała że ok. 30 tc o tym pomyślimy...

Stary 2012-12-12, 12:58   #1856
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczełam wcześniej 30 to troche za późno tak jak dziewczyny piszą

Cytat:
Zaczęłam 29 tydzień

Cytat:

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

ostatnio mój znajomy powiedział mojemu mężowi w pracy: "No teraz to tylko bogatych stać na dziecko"!
ręce opadają.. trochę mnie to zdenerwowało, ale mąż od razu rzucił mu ripostę, że nie bogatych tylko tych co potrafią dziecko zrobić!
ale trochę prawdy w tym jest bogatych albo gospodarnych i oszczędnych
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:59   #1857
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Ja mam -2,25 i byłam niecały miesiąc temu nawet mi zmieniła szkła i powiedziała, że wada mała więc spokojnie poród naturalny. Aczkolwiek ja mam problemy z ciśnieniem w oku i strasznie się boję czy to nie jest jakiś problem przy porodzie bo taki wysiłek itp ale do tej okulistki chodzę od hmm... 10lat więc skoro nic nie mówiła no to chyba nie ma wpływu.
ja bym ci radzila jednak zasiegnac konsultacji u innego okulisty - moja ciocia miala tylko -1,25 ale jak ty wlasnie problemy z cisnieniem - i ok zaczela rodzic SN nawet urodzila, ale co cos tam peklo i teraz ma tylko 45% widocznosci w lewym oku - a wedlug lekarza bylo WSZYTSKO OK.

Cytat:
cześć

uważam ,tak jak reszta dziewczyn - nic takiego się nie stało , powiedziałaś to co myśli czasem co 2 dziewczyna .... każdy ma strachy iwątpliwości czy podoła - i to z różnych przyczyn- finansowych ale i psychicznych,fizycznych .... bo tak naprawdę nie ma idealnego momentu na dziecko .. zawsze coś jest a to brak pieniędzy , a to praca ,i inne rzeczy do zrobienia.... dziecko w ogóle rodzina to sztuka kompromisów i tyle ... , także się nie przejmuj .....

w międzyczasie miałąm połówkowe ale u innego gina ....

ja też uważm ,że 30 to nie jest póżno.... zresztą każdy ma swój czas.....
ja pierwsze dziecko miałam w wieku 23 lat - ale to było nie planowane i gdyby nie to pewnie jeszcze teraz nie miałabym dzieci. nie ciągnęło mnie ,było mi wygodnie.... no ale teraz w wieku 30 lat będę miała 3 dziecko - bo tak zwariowałam na ich punkcie
ja jestem za tym aby każdy bez nacisku społeczeństwa sam zdecydował o dziecku , aby być na tyle dojrzałym żeby niczego nie żałować , nie wypominać itp. a to jest niezależne od wieku - jeden człowiek może mieć dziecko w wieku 25 drugi po 30 a trzeci nie powinien mieć go w ogóle ....

zapomniałam napisać - moje dzieciaki dostały m.in. od mikołaja domek z kartonu do kolorowania - z lidla za 40 zł. i wiecie - świetny prezent dla dzieciaków - urządziły sobie w nim swoją "bazę" ,razem tam siedzą , bawią się ,ukrywają swoje skarby no i kolorują ,kolorują i kolorują ........
ja zawsze chcialam miec dziecko - wiedzialam ze musze i nie ma bata bede kiedys miala - z moim bylym staralam sie prawie 2 lata - nic nie wyszlo, i moze lepiej bo ogolnie wyszlam na tej znajomosci jak zablocki na mydle . a teraz fakt faktem ''wpadka'' - planowana ale o jakis rok za wczasu, ale ciesze sie ogromnie - bo przeciez nigdy nic nie wiadomo - czy pozniej by mi sie udalo zajsc - a tak teraz bede trzymala kciuki za moje sisotry i kuzynki i ich starnia oc pewnie poczekam bo one jeszcze przed 20 sa, nie licze starszej bo ona juz 29 - ale jej sie nie spieszy nawet sama mowi ze chyba raczej sobie odpusci ew moze zaddapotowac

a co do prezentu wspanialy
aaaaa - no i w koncu WIDAC te slawne AKWARIUM

Cytat:
wow! już nie ma co kolorować
jak to a w srodku - ..? tez chyba idzie pokolorowac

Cytat:

sliczne , a spodnie rewelka

Cytat:
A cały czas w pracy musisz stać?
no wlasnie stac musze
hambugerow raczej nie widzialam nigdy by ktos na lezaco robil
( a szkoda hahaha )

qrde tylko nie cale 2h sie zdrzemlam a wy 3 strony !!! :bicz:
ale jak tak dalej pojdzie nowy watek przed styczniem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 13:02   #1858
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam -6, póki co nie zauważyłam pogorszenia w ciąży. Na badania należy iść w 7-8 miesiącu, okulista stwierdzi, czy można rodzić naturalnie, ew. wypisze zalecenie do CC.

Rozumie że wolałabyś rodzić przez CC ze względu na wysoką wadę?

i brawa za wizytę
Stary 2012-12-12, 13:04   #1859
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Zrobić to akurat żaden powód do chwały, to udaje się też alkoholikom i patologi - wychować, utrzymać, przekazać jakieś zasady - no z tego to już można być dumnym.
Stary 2012-12-12, 13:07   #1860
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym ci radzila jednak zasiegnac konsultacji u innego okulisty - moja ciocia miala tylko -1,25 ale jak ty wlasnie problemy z cisnieniem - i ok zaczela rodzic SN nawet urodzila, ale co cos tam peklo i teraz ma tylko 45% widocznosci w lewym oku - a wedlug lekarza bylo WSZYTSKO OK.
To mnie nastraszyłaś, w takim razie wybiorę się do innego ale to bliżej porodu tak w 8m-cu
W sumie to na każdej wizycie mi bada to ciśnienie w oku i jak byłam młodsza to nawet dostałam skierowanie do szpitala z tym ciśnieniem ale tam zbadali mnie na miejscu jakimś sprzętem którego okulista nie ma w gabinecie i stwierdzili że jest ok ale co wizyta sprawdza to ciśnienie, więc już sama nie wiem bo w sumie nie mówi co z nim nie tak
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości