Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 11:44   #4411
ellika
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Brumku u nas ostatnio duuuże problemy z zasypianiem - i własnie moja obserwacja jest taka, że Karolcia nie może si wyciszyć, za dużo wrażeń w ciągu dnia i nie chce tracić czasu na spanie skoro tyle ciekawych rzeczy na nią czeka już niby leży spokojnie i zaraz sobie coś przypomni i zacznie mówić pod nosem, nózki same jej chodzą. Myślę że nasze dzieciaki muszą nauczyć się ogarniać ten szał bodźców i osiągnięć
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:48   #4412
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

My po szczepieniu. Karol waży 17, 3 kg. mierzy 86.

3 ukłucia, pierwsze - Karol obserwował co sie dzieje, drugie - lekko się skrzywił, a przy 3 ukłuciu tym razem w nóżkę rozpłakał się, ale chwilkę aby poplakał i przestał zagadany przez pielęgniarke. Dzielny synek

Podobno jak ja byłam mała to to tak samo było, oni mnie szczepili a ja patrzyłam o co chodzi

Miejmy nadzieje z żadnych efektów ubocznych nie będzie.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:55   #4413
83monia
Zakorzenienie

117 kg?! matko swieta

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:02   #4414
myha82
Wtajemniczenie

17 kg? my ledwie do 10 dobijamy

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:09   #4415
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Bartessa, a co lekarz mówi na wagę Karolka?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:15   #4416
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Zaraz powinien wrócić tż po 2-tygoniowej nieobecności, nie możemy się już z Hanią doczekać.

Brumku, nieźle się uśmiałam z sytuacji z zatroskaną Panią. "Kajapka" z ust Tymka musi brzmieć uroczo. . My do piekarni nie chodzimy, za to w mięsnym przemiła Pani chciała już Hanię częstować parówką.
- Się będzie działo
Zostaje już teraz do Świąt?

- Taaaa, nie ma to jak uraczyć dziecko jakimś przysmakiem Tymcia kiedyś pani w cukierni pączkiem częstowała.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumku u nas ostatnio duuuże problemy z zasypianiem - i własnie moja obserwacja jest taka, że Karolcia nie może si wyciszyć, za dużo wrażeń w ciągu dnia i nie chce tracić czasu na spanie skoro tyle ciekawych rzeczy na nią czeka już niby leży spokojnie i zaraz sobie coś przypomni i zacznie mówić pod nosem, nózki same jej chodzą. Myślę że nasze dzieciaki muszą nauczyć się ogarniać ten szał bodźców i osiągnięć
Pewnie właśnie tak jest Z tym, ze u nas z zasypianiem nie ma najmniejszych problemów - zajmuje mu to 5 minut. Potem się zaczyna, w nocy Ale przyczyna pewnie ta sama...

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Niewiarygodne

Słuchaj, a to jest daleko poza siatką centylową. Lekarz nic nie mówił?

O, wiedzę, ze spytałam o to samo, co Madziulka.
Stary 2012-12-12, 12:15   #4417
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

U nas katarku ciąg dalszy
Najgorzej jest w środku nocy
Bo Jasiula ma tyle gilów ze nie ma jak oddychać no i trzeba psikač woda morska i zasysac fridą.
Ale nie jest źle. Bardziej mnie martwią suche placki na ciele. Po kąpieli są dodatkowo zaczerwienione
Po pierwsze zmienię płyn do kąpieli i zobaczymy
a wiesz, że i u nas pojawiły się takie placki suche na nóżkach. tzn. jeden był juz jakiś czas, ale nic się z nim nie działo, natomiast w ciągu ostatnich 2 tygodni, pojawiło się 4-5 mniejszych. bylismy u lekarza i dostaliśmy krem, który zdaniem pana doktora powinien pomóc
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hejo

Śnieg, śnieg, śnieg..!!!!! Malutki ale jest
gdzie??? u nas zimno tylko
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Stronczek, a u mnie śniegu nie ma Tylko duża mgła i zimno.
u mnie nawet mgły nie ma
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Jeeeeest, wrócił tż. Uciekam.
no to leć lec.

a mówiłam wam ze zaprowadziłąm Emila do lekarza z tymi ropiejącymi oczkami? no więc byliśmy wczoraj i pan doktor powiedział, że normalnie nic się z tym nie robi poza przemywaniem wacikiem i przegotowaną wodą, ale u niego były zbyt sklejone i zbyt czerwone, więc dostaliśmy krople- Emil nie przepada, ale nie ma tragedii. w sumie zaaplikowałam mu je wczoraj 3 razy i jest juz lepiej. zobaczymy jak po żłobku. A w gabinecie Emil znalazł jakąs półeczkę na kółkach i zaczął ja pchać jak wózek po całym gabinecie. szok. normalnie tego dziecka się nie da okiełznać.

a 5 stycznia w żłobku, rzekomo wskazął na światło i powiedział :light. tak powiedziała pani. musze jej wierzyć

zrobiłam wieniec na drzwi, mam nadzieję, że się nie osypie do świąt

gomra- 17kg????? o matko.

Emil przystopował- waży 11.9 kg. i tak jak dla mnie jest ciężki.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:26   #4418
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny!

no która jeszcze odważy się wyśmiać naszą bestię
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira jak Ty coś napiszesz, to mnie nie ma . Twój pies, to rasowy morderca bestia jakich mało. Powinnaś tu wczoraj być, żeby rozładować atmosferę

I nie obraź się, ale Ty masz popierdółkę nie psa ratlerki, to nie psy . Moja teściowa miała
focham się w imieniu mojego obrońcy domu

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
t
ratlerek wg mnie to większa wersja chomika

następna śmie obrażać naszego psiuńka będzie mu przykro jak mu to poczytam
Cytat:
myślałam o wyjątkowo hałaśliwym szczurze
ooo to już przesada odezwała się właścicielka wyciora do butelek
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A potem bawiliśmy się koło na placu zabaw, przy takich murkach. Chowałam mu się, ganialiśmy się dookoła nich itp. Ale cały czas byłam w kucki. I w pewnym momencie jakaś starsza pani do nas podchodzi i mówi "dzieci, a kto was tu tak bez opieki puścił?"
hahah smarkaczu jak śmiesz wychodzić bez opieki z domu
Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość

Hela otwiera szeroko buzię i czeka na pocałunki od psa
heheh

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a ja proszę Was dziewczyny o kciuki... mamy wizytę u kardiologa...

mocne!!!
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
spóźniłam się 10 minut, ale film i tak zaczął się dopiero po 20 moje kochane wampiry mam zaliczone i pełna sala była myślałam, że wszyscy już widzieli tylko ja nie
wyluzowałam się tym kinem, zrelaksowałam, wróciłam w dobrym humorze

.
ciekawe co by na to określenie powiedział Wlad Palownik
Stary 2012-12-12, 12:31   #4419
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ooo to już przesada odezwała się właścicielka wyciora do butelek
że niby z niej SZCZOTA? to by się zgadzało taki poczochraniec wyrósł. według Carmeli podobna do kozy

Pieleszko
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:43   #4420
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Na te chwile ma lekką nadwagę, póki co lekarka mówi mi ze mam mu nie dawać kaszek, słodkich soczków typu kubuć, czyli tego co ma najwięcej cukrów.

Karol wkracza juz w okres niejadztwa. Wczoraj np. zjadł rano mleczko - 180 ml nan, pózniej przez cały dzien udało mi sie wepchnąć mu może ze 3 łyżki bigosu, nic innego nie chciał, no i wieczorem mleczko tez 180 ml. Dobrze że chociaż to mleko je i pije herbatki. Czaem zje bydyń, kawałek chlebka, banana czy jakis inny owoc a czasem chodzi obrazony na jedzenie.
No i od dłuższego czasu waga juz nie znacznie mu rośnie, bardziej ciągnie w góre. Więc na te chwile obaw do paniki nie ma.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-12 o 12:45
Stary 2012-12-12, 12:45   #4421
Lili 83
Zakorzenienie

Pieleszko

Czy mi się wydaje, czy dawno Vinilowej (czy Vinilinowej?)nie było?

U nas też katar

Sypie pięknie śnieg, akurat jak mamy jechać popołudniu do koleżanki która mieszka na pipidówie

Marzena jak sobie radzicie bez tż?
Tzn na pewno świetnie ale chodzi mi o to, jak to jest gdy większość czasu go w domu nie ma? Na długo wraca czy tylko weekend bądź kilka dni?

U nas straszne komplikacje. Tż do końca grudnia pracuje, dał wypowiedzenie. Ze wstępnym naszych planów nici, chyba też będzie u nas taka rozłąka....

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Gmora a od czego taka waga Karola? Co wcinał do tej pory?
Wzrost ma mój Radek taki sam jak Karol, nie wiem ile waży, ale więcej jak 11 pewnie nie.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:46   #4422
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej mamolinki!

Zdrowia dla chorujacych! I wytchnienia dla niewyspanych!

U nas nocka, a raczej jej poczatek tez sredni, bo Antek po mleku wieczornym zaczal kaszlec. Skonczylo sie wymiotami. Obstawiam znowu jakis wlos, czy cos, bo caly dzien byl wesoly, ani razu nie zakaszlal, zreszta dzis tez jest ok. No moze od czasu do czasu odkaszle.
Ale dzieciak tak byl juz padniety, ze przysypial przy zupie, a z nocusia niemal nie spadl, tak mu juz oczka lecialy.

Pieleszko kciuki zaciskam!

Gomra wow ale waga!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
U nas tez waga domowa takie cyfry dzis pokazala, z tym, ze Antek mial jeszcze nocnego pampersa. I tez dla mnie to sluszna waga, brzuszysko ma spore

Myha sliczne z Was dziewczyny! Brzuszek rosnie.
Ty pytalas o prezenty? Ja Antkowi kupilam traktor farmera z kiddieland. Mam nadzieje, ze w koncu zaczai jak robia poszczegolne zwierzatka.

Ania szkoda, ze meza ominie usg. A Adas slodziak jak zawsze.

Carmela co to za pysznosci byly?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:49   #4423
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje, czy dawno Vinilowej (czy Vinilinowej?)nie było?
Vaniliovej
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:53   #4424
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Lili 83 no nie wiem, cięzko określić. do roku jadł tak jak każde inne dziecko, czyli 5 posilków dziennie, najpierw było to samo mleko, póżniej włączałam papki, owoce, normalne jedzenie. Teraz już różnie to bywa. Bo raz nie chce raz chce.

Nie faszeruje go, ani nigdy nie faszerowałam słodyczami, generalnie rzadko kupuje słodycze, baaardzo rzadko, je słodkie jak dostanie od kogoś. Soczki zawsze swoje bez dodatku cukru.

Urodził się 4, 2kg w terminie i chyba ma taką tendencje.
Starszy tez urodził się 4,6 kg i tez tak do 2 lat był bąbel, a pózniej z niego zeszło, wyciągnął się i teraz jak ma 5,5 roku, to niczym nie odbiega w wyglądzie od innych dzieci, mam nawet wrazenie ze jest za szczupły.

Sądze, że dużą role u nas odgrywa waga kośći, ja sama patrząc na siebie wymiarowo pasuje pod r. 40 tak jak moja siostra, mamy tyle samo wzrostu, wczoraj miezyłyśmy swoje częsci ciała, tylko w biuscie ma 5 cm mniej, reszta to samo, a pomimo tego ona ma 10 kg mniej ode mnie. A ja na te chwile waże jakies 76 kg./170.
Stary 2012-12-12, 12:53   #4425
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
że niby z niej SZCZOTA? to by się zgadzało taki poczochraniec wyrósł. według Carmeli podobna do kozy

Pieleszko
hahaha o kozie nie pomyślałam ale coś w tym jest
Stary 2012-12-12, 13:06   #4426
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Vaniliovej

Gmora może właśnie to wina kości, ja się nie znam

Myha piękny brzusio
Chociaż ja jak widzę kobiety w ciąży to pierwsza myśl; ale biedna, szkoda mi jej

Z Martyny pani profesor wyrośnie chyba
Stary 2012-12-12, 13:08   #4427
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lili a co to sie podzialo u meza w pracy? Bedzie musial wyjechac?
Stary 2012-12-12, 13:10   #4428
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Właśnie się obudzil, skorzystałam z okazji żeby mu zrobić foty, musiałam go i tak przebrać. no jest pulpet ale sądzę że nie jest tragicznie, taki misiek jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04113.jpg (155,7 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04117.jpg (80,9 KB, 88 załadowań)
Stary 2012-12-12, 13:26   #4429
ela_86
Wtajemniczenie

mam niusa
dziś mój syn łaskawie powiedział mi jak robi krówka, piesek, kotek, konik nareszcie się doczekałam! prawie rok powtarzania i w końcu

marzena no właśnie tylko tż nie ma takiej czapki, odstaje od rodziny

kurde, naczytałam się i zapomniałam....

aa Gomra, ładnego synka wyhodowałaś mój waży prawie 14kg i myslałam, ze jedyny jest

patik nigdy w życiu nie robiłam gołąbków... ale ze mnie pani domu....
a co do badań... jeśli były faktycznie robione to muszą mieć wyniki gdzieś w komputerze zapisane...

nie pamiętam więcej... sorry jestem podekscytowana moim "gadułą"

Shira myślę, że Dracula byłby pocieszony
edit: matko, poczytałam o nim trochę... ale masakra....

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-12-12 o 13:28
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 13:34   #4430
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Lili a co to sie podzialo u meza w pracy? Bedzie musial wyjechac?
W pracy przyjęli panią menadżer, która trochę miesza
Nawet w porządku ma pracę, tylko przez to, że szef go na sezonową pracę puszcza to nie może mu dać stałej trasy (w ubiegłych latach jakoś mógł, czyt: zanim pojawiła się pani menadżer). Nie ma swojej trasy, a wypłata zalezna jest od tego ile towaru wywiezie.
W ubiegłym miesiącu dostał podstawe na konto około 11oozł i 67 zł do koperty.
Ja nie pracuję. Nikt nam nie pomoże, musieliśmy jakieś decyzje podjąć.

Gmora fajny bobas z Karla, najgrubsze to ma nóżki

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
mam niusa
dziś mój syn łaskawie powiedział mi jak robi krówka, piesek, kotek, konik nareszcie się doczekałam! prawie rok powtarzania i w końcu
Stary 2012-12-12, 13:59   #4431
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć.
Jak dobrze rano wstać przed dzidkiem
Jeszcze wam nie napisałam. nefrolog oglądał kartę wypisu ze szpitala ze wszystkimi badaniami. Dziwne dla niego było to, że wyniki moczu całkowicie poprawiły się już po zapodaniu 1 dawki antybiotyku.
Pamiętam, że w dniu przyjęcia do szpitala pobrali mocz jeszcze zanim podali leki ( może żeby porównać nasze wyniki z rana ), i nigdy nie widziałam tych wyników, nigdy lekarz nie mówił o nich, w dokumentacji też ich nie było. Dziwne to, wtedy nie zwracałam uwagi na to. Może to wcale nie był zum?
dziwne, co najmniej dziwne

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Moje dziecko wczoraj rozłozyło mnie na łopatki. Wchodze do przedpokoju i pytam jej co robi. a ona "siedze" Nie mogłam powstrzymac śmiechu. Powiedziaął to tak poważnie i z taka oczywistościa
A oto moja mądralińska + mój brzuch

Moje dziecko wczoraj rozłozyło mnie na łopatki. Wchodze do przedpokoju i pytam jej co robi. a ona "siedze" Nie mogłam powstrzymac śmiechu. Powiedziaął to tak poważnie i z taka oczywistościa

Załącznik 5019482

Załącznik 5019483
śliczności z Was.
Dzieci potarfia zakakiwac, moje już sie po imieniu wołaja, anajlepiej Lila, budzi siostrę i woła : "Lencia odź tu!"
Cytat:
tak Ela rosne jak na drożdżach. Z dnia na dzień coraz bardziej.

I nie wiem czy dzidzius nie daje o sobie znac bo wczoraj czułam takie dziwne wypychania. Próbowałam zaobserwowac czy jest to widoczne, ale nie. Moze cos mi sie wydawało. W sumie to dopiero 14/15 tydzień.
Może ja z dziewczynami pierwsze motylki czułam koło 16 tyg a później cisza była i i za 3 tyg były kopniaki dosc solidne.
Cytat:

3 ukłucia, pierwsze - Karol obserwował co sie dzieje, drugie - lekko się skrzywił, a przy 3 ukłuciu tym razem w nóżkę rozpłakał się, ale chwilkę aby poplakał i przestał zagadany przez pielęgniarke. Dzielny synek

Kawał chłopca,zeby nie powiedziec chłopa

Cytat:
mam niusa

marzena no właśnie tylko tż nie ma takiej czapki, odstaje od rodziny

nie pamiętam więcej... sorry jestem podekscytowana moim "gadułą"
Fajnie tak posłuchac, nie?

zdrówka dla Wikusi, Jasia i chorych mamuś zdrowiejcie nam.

Carmela
wiesz, lubie Wasze fotki.

Cos jeszcze miałam napisac
A! już wiem.
Brumek nie dziwie się tej babeczce, bo Ty wyglądasz jak wiecznie młoda ale musiałaś mieć minę.

Patik odetchnęłaś.

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2012-12-12 o 14:01
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:51   #4432
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry.

My już po sankowych szaleństwach, teraz Domuś ma drzemkę, a ja czas na papiery i kawę

Wczoraj wstawili nam okna dachowe, wszystko fajnie, tylko jedno... krzywo Jutro mają poprawić.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
d
dużo ich było? Wrzuciłabyś może linka? Może TŻa wyślę
Idę dziś na usg, zobaczymy czy się tam nic nie zmieniło

TŻ wczoraj przyjechał, dziś ma na 16 dopiero do pracy, więc fajnie się udało bo ze mną pójdzie.
Wczoraj jak go Adaś zobaczył to biegiem, wpadł w tatę i nie puszczał do wieczora. Usiadłam z TŻem, przytuliłam się a ten przybiegł, TŻa objął jedną ręką za szyję, mnie drugą i z okrzykiem "DWA" wpakował się pośrodku zadowolony, że są oboje rodzice
-Aniu, na stronie decathlonu nie widzę już tych bucików, a wczoraj jeszcze na pewno były. Ale w sklepie było ich sporo Wysyłaj tż-ta blisko ma To są takie tylko, że szare http://www.decathlon.pl/light-baby-buty-id_8153999.html kosztują 34 zł.
-Jejku jak słodko

Cytat:
A
Zaciskam z całych sił

Cytat:
Jeszcze wam nie napisałam. nefrolog oglądał kartę wypisu ze szpitala ze wszystkimi badaniami. Dziwne dla niego było to, że wyniki moczu całkowicie poprawiły się już po zapodaniu 1 dawki antybiotyku.
Pamiętam, że w dniu przyjęcia do szpitala pobrali mocz jeszcze zanim podali leki ( może żeby porównać nasze wyniki z rana ), i nigdy nie widziałam tych wyników, nigdy lekarz nie mówił o nich, w dokumentacji też ich nie było. Dziwne to, wtedy nie zwracałam uwagi na to. Może to wcale nie był zum?
A to dziwne

Cytat:

Załącznik 5019482

Załącznik 5019483
Hahaha no a Ty mama co głupio pytasz, nie widzisz?
Okulary na karnawał już widzę ma Słodka!
A Ty już masz fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
D

Amelka dalej ma katar, do tego męczy ją kaszel .. Chyba jeszcze raz do lekarza pójdziemy, bo sie mi męczy bidulka juz drugi tydzień. I do tego jeszcze ząbki (których w ogóle nie widać) .. Wczoraj wieczorem i późńiej w nocy byly ataki płaczu Dobrze, że mama ma akurat teraz drugą zmianę, to bierze Melkę w nocy do siebie i sobie razem śpią

Mam pytanie do dziewczyn które mają tablety, lub których mężowie znają się na takim sprzęcie - jaki jest lepszy - 7-mio czy 10-cio calowy?
Będę korzystać z niego raczej w domu, i czasami w podróży, bo mogą mi się trafić jakies wyjazdy służbowe (dlatego pomyślałam o tablecie, a nie o nowym laptopie :/ )
-Zdrówka dla Amelki
-10

Cytat:
Noc koszmarna. 6 pobudek, każda to godzina lub dwie przerwy w spaniu. Teraz i Tymuś jest nieprzytomny, i ja. Zaczynam wierzyć w teorię skoków, bo niczym innym nie mogę tego tłumaczyć Nic go nie boli. Więc albo czegoś się boi, albo to natłok emocji. Obstawiam to drugie. Tak mi go szkoda...
Hmm ciekawe co za przyczyna tych "kolorowych" nocek

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
O matko aż tyle
Ale na zdjęciach faktycznie wygląda na takiego większego.

Cytat:

a mówiłam wam ze zaprowadziłąm Emila do lekarza z tymi ropiejącymi oczkami? no więc byliśmy wczoraj i pan doktor powiedział, że normalnie nic się z tym nie robi poza przemywaniem wacikiem i przegotowaną wodą, ale u niego były zbyt sklejone i zbyt czerwone, więc dostaliśmy krople- Emil nie przepada, ale nie ma tragedii. w sumie zaaplikowałam mu je wczoraj 3 razy i jest juz lepiej. zobaczymy jak po żłobku. A w gabinecie Emil znalazł jakąs półeczkę na kółkach i zaczął ja pchać jak wózek po całym gabinecie. szok. normalnie tego dziecka się nie da okiełznać.
Miejmy nadzieję, że całkiem ropienie ustąpi
Nie martw się, nie tylko Twojego

Cytat:
U nas nocka, a raczej jej poczatek tez sredni, bo Antek po mleku wieczornym zaczal kaszlec. Skonczylo sie wymiotami. Obstawiam znowu jakis wlos, czy cos, bo caly dzien byl wesoly, ani razu nie zakaszlal, zreszta dzis tez jest ok. No moze od czasu do czasu odkaszle.
Ale dzieciak tak byl juz padniety, ze przysypial przy zupie, a z nocusia niemal nie spadl, tak mu juz oczka lecialy.
Bidulek Pewnie włos
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 14:55   #4433
DDewik
Raczkowanie

Witam !
Borysek od godziny śpi.Bylismy dzisiaj na szczepieniu(ostatnie pneumokoki i 309zl mniej w kieszeni). Borysek waży 11,700(schudł od ostatnie wizyty-pewnie dlatego , ze on nie chodzi tylko biega) i ma 89cm.
Grzeczny był dzisiaj u Pani Dr a zawsze jest taki szał, dostał nawet(pierwszy raz)naklejkę, ucieszyl sie bardzo i zaraz chciał ją zjesc.
Po szczepieniu maz zawiózl nas do domu(oczywiscie płacz był straszny jak Tz odjeżdżał) i poszlismy na sanki,posiedział 5 min i zaczelo sie bieganie, a sanki mamusia puste ciągnęła(a później jeszcze z Boryskiem na rączkach bo nózki sie zmęczyły).
Teraz siedze i pije kawke, szukam ostatnich prezentów na all.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:25   #4434
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
A mierzyłaś ją sama, czy to info ze strony?
!
Sama mierzyłam (po wyciągnięciu wkladki z buta.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
natka ela dziekuje. Elu malo czasu przy chorowitku na razie jestem na urlopie, na zwolnienie od 27 grudnia ide. A milo Was zobaczyc, a Ciebie kojarze skads z widzenia. Moze z pracy, bo kiedys dlugo pracowalam w tamtym rejonie na poczcie.
Zdrówka życzę!

Cytat:
Aaniu ale się rozczuliłam

, wszystko bedzie dobrze!

Cytat:
Cześć.
Jak dobrze rano wstać przed dzidkiem

Mało naskrobałyście.
Brumek nie podjęłam jeszcze decyzji, biję się z myślami. Tż jest za tym żeby sobie darować i nie stresować dziecka , Sara tak strasznie przeżywa te wszystkie wizyty i badania.
Jeszcze wizyty w godzinach jej drzemek, wszystko zaburzone i dodatkowe rozdrażnienie.
Nie wiem narazie odsuwam to w czasie co najmniej na miesiąc.

Ania to melduj co tam po wizycie.

Stronczek i jak tam Wiki?

Telik zdrówka dla Jasia, katar sio sio.

Carmela czym matko dziecko raczysz że takie mniam
( możesz mi napisać historię choroby Sary ? może być na priv. Ona miała zum? tylko po urodzeniu chyba?)

Ja dla spokoju poszłabym na to usg
Cytat:
heloł

a ja wczoraj byłam jednak w kinie!
spóźniłam się 10 minut, ale film i tak zaczął się dopiero po 20 moje kochane wampiry mam zaliczone i pełna sala była myślałam, że wszyscy już widzieli tylko ja nie
wyluzowałam się tym kinem, zrelaksowałam, wróciłam w dobrym humorze

tylko mój tż padnięty... wczoraj wrócił z Gdańska, w domu jeszcze pracował jak położył małego, a dziś o 6 rano pojechał do krakowa i wraca jutro. eh
Fajnie, ze zdążyłaś i sie zrelaksowałas

Cytat:

Witam

Załącznik 5019482

Załącznik 5019483
Błękit oczu Twojej córki jest obłędny
Ślicznie wyglądasz i jakie mieszkanko ma juz dzidziuś

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam pytanie do dziewczyn które mają tablety, lub których mężowie znają się na takim sprzęcie - jaki jest lepszy - 7-mio czy 10-cio calowy?
Będę korzystać z niego raczej w domu, i czasami w podróży, bo mogą mi się trafić jakies wyjazdy służbowe (dlatego pomyślałam o tablecie, a nie o nowym laptopie :/ )

Przepraszam, że tylko o sobie, ale zdążyłam nadrobić tylko ostatnią stronę Widziałam, że Wiki, Marysia i Jaś Telikowy się pochorowali Zdróweczka dla Was, dla tych mamusiek, które chore również

Za dwie minuty zaczynam telekonferencje, która potrwa gdzieś do 11:00 ... Ech .. potem obiad, jeszcze dwie konferencje .. i tak mi dzień leci ...

Ale postaram się Was jeszcze dziś odwiedzić

Myha, cudna Martynka i cudny brzuszek Rośniesz w oczach
7calowy za mały, 9-10 calowy bedzie ok.Zwroć też uwage na rozdzielczosc ekranu.
Cytat:
Myha rośniesz, teraz już nie da się ukryć brzuszka.
Martynka patrzy na świat przez różowe okulary? aby nie tylko w dzieciństwie

Robię gołąbki, czy ktoś mi powie jak mam wykroić głąb z kapusty? nigsy mi sie to nie udaje i gotuje całą główkę..
Nie pomoge, nigdy nie robiłam gołąbków, za to bardzo lubie je jesc.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hejo

Śnieg, śnieg, śnieg..!!!!! Malutki ale jest

Noc kiepska, ale lepsza niż poprzednia. Kaszel odpuszcza za to gile po pas. Smarka sie i kicha.

Myha cudny brzusio i Martynka urocza

Patik ja gotuje z głabem. Obkrajam go tylko dookoła. Wtedy łatwiej liscie odchodzą. Pozniej na każdym lisciu przed zawinieciem skrajam na równo z reszta liścia i jest ok.

Zdrowka dla chorowitkow.
Duzo zdrówka adla Wikusi!

Cytat:

Dzień dobry
Noc koszmarna. 6 pobudek, każda to godzina lub dwie przerwy w spaniu. Teraz i Tymuś jest nieprzytomny, i ja. Zaczynam wierzyć w teorię skoków, bo niczym innym nie mogę tego tłumaczyć Nic go nie boli. Więc albo czegoś się boi, albo to natłok emocji. Obstawiam to drugie. Tak mi go szkoda...
Współczuje nocki, moja nie byla w takim razie zła dzisiaj, wczoraj za to tragiczna bo od 2.30 do 5 nie spałam(dolne trojki ida).Dzisiaj tez mielismy dziwna noc, bo Borysek poszedl spac o 21.30 i do 24 nie chcial spac, nie krzyczał,nie marudził, byc moze to nadmiar emocji z dnia pełnego wrażeń(nigdy wczesniej tak nie miał , zaraz po butli zawsze zasypia).
Stary 2012-12-12, 15:52   #4435
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
a wiesz, że i u nas pojawiły się takie placki suche na nóżkach. tzn. jeden był juz jakiś czas, ale nic się z nim nie działo, natomiast w ciągu ostatnich 2 tygodni, pojawiło się 4-5 mniejszych. bylismy u lekarza i dostaliśmy krem, który zdaniem pana doktora powinien pomóc

gdzie??? u nas zimno tylko

u mnie nawet mgły nie ma

no to leć lec.

a 5 stycznia w żłobku, rzekomo wskazął na światło i powiedział :light. tak powiedziała pani. musze jej wierzyć

zrobiłam wieniec na drzwi, mam nadzieję, że się nie osypie do świąt

gomra- 17kg????? o matko.

Nie jestes sama Agni,ja mam czasmi to samo wrażenie.
Pokaż wieniec
za "light"!

Cytat:
Pieleszko

U nas też katar

Sypie pięknie śnieg, akurat jak mamy jechać popołudniu do koleżanki która mieszka na pipidówie

Marzena jak sobie radzicie bez tż?
Tzn na pewno świetnie ale chodzi mi o to, jak to jest gdy większość czasu go w domu nie ma? Na długo wraca czy tylko weekend bądź kilka dni?

U nas straszne komplikacje. Tż do końca grudnia pracuje, dał wypowiedzenie. Ze wstępnym naszych planów nici, chyba też będzie u nas taka rozłąka....

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Gmora a od czego taka waga Karola? Co wcinał do tej pory?
Wzrost ma mój Radek taki sam jak Karol, nie wiem ile waży, ale więcej jak 11 pewnie nie.
Współczuje Ci Lili , moj mąz niedawno tez odszedl z pracy(kupe lat tam pracował, ale mial juz dosc), teraz ma nowa i jest bardzo zadowolony, takze zobaczysz pouklada sie i Wam

Cytat:
Hej mamolinki!

Zdrowia dla chorujacych! I wytchnienia dla niewyspanych!

U nas tez waga domowa takie cyfry dzis pokazala, z tym, ze Antek mial jeszcze nocnego pampersa. I tez dla mnie to sluszna waga, brzuszysko ma spore
Podziwiam Cie Aga , ile Ty musisz miec "sily psychicznej"przy 3 dzieci!(raz jedno choruje, potem drugie...)
Kupiłas te buty?(ja okazyjnie kupiłam ostatnio Ecco)

Cytat:
Właśnie się obudzil, skorzystałam z okazji żeby mu zrobić foty, musiałam go i tak przebrać. no jest pulpet ale sądzę że nie jest tragicznie, taki misiek jest.
Masz co nosic, a wage ma sluszna

Cytat:
mam niusa

To moze i ja sie doczekam

Mam jeszcze pytanie :Czy koras z Was używała plecaczka z taka "smyczą"?U nas jest to malo popularne , a zastanawiam sie czy kupic(chodzi mi o bezpieczeństwo mojego dziecka, bo on biega a nie chodzi )?Pewnie bedzie mi to potrzebne na krótko, ale Borysek nie chce chodzic za rączke, tylko ucieka i taki plecaczek bylby chyba dobrym rozwiazanem czasami

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Chodzi mi o cos takiego:

http://allegro.pl/plecaczki-dla-dzie...828825500.html

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-12 o 15:48
Stary 2012-12-12, 16:13   #4436
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lili to nieciekawie z ta praca. A jakie panstwo Tz bierze pod uwage? Niemcy?

Ela brawo dla synka! To moze moj w koncu tez powtorzy cos wiecej niz jak robi piesek.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Kupiłas te buty?(ja okazyjnie kupiłam ostatnio Ecco)

Mam jeszcze pytanie :Czy koras z Was używała plecaczka z taka "smyczą"?U nas jest to malo popularne , a zastanawiam sie czy kupic(chodzi mi o bezpieczeństwo mojego dziecka, bo on biega a nie chodzi )?Pewnie bedzie mi to potrzebne na krótko, ale Borysek nie chce chodzic za rączke, tylko ucieka i taki plecaczek bylby chyba dobrym rozwiazanem czasami

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Chodzi mi o cos takiego:

http://allegro.pl/plecaczki-dla-dzie...828825500.html
Ddewik tak, kupilam te buty. Mam nadzieje, ze okaza sie dobre. A pokazesz jaki masz model? Bo gdzies na stronie widzialam, ze rozmiar rozni sie w zaleznosci od modelu.

A co do plecaczka - ja uzywalam krotka chwile przy Zuzce. Z tym ze byla duzo starsza od naszych dzieciakow, Ale mysle, ze z powodzeniem moze sie sprawdzic w kazdym wieku.

A u Antka to jednak choroba Juz sie z noska leje i jest kaszel. Oczywiscie moi rodzice jutro jada do domu i zostane znowu sama z chorowitkiem i babami, bo nie bede jak miala isc po nie do przedszkola
Stary 2012-12-12, 16:14   #4437
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dewik Madziulka ma szelki, widziałam kiedys fotkę.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 16:18   #4438
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Muszę zorganizować Bartkowi na bal karnawałowy do przedszkola jakieś przebrania, myślałam nad czymś w stylu zorro, spider man, ale on chce się przebrać za... Swiętego Mikołaja

No i tak sie zastanawiam czy mu nie uszyć, mysle że dam rade sama. Kupie czerwony materiał bawełniany czy coś w tym stylu, brzegi porobie z waty...
Stary 2012-12-12, 16:37   #4439
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili to nieciekawie z ta praca. A jakie panstwo Tz bierze pod uwage? Niemcy?

A u Antka to jednak choroba Juz sie z noska leje i jest kaszel. Oczywiscie moi rodzice jutro jada do domu i zostane znowu sama z chorowitkiem i babami, bo nie bede jak miala isc po nie do przedszkola
Myśleliśmy o Anglii, nawet już działać zaczęliśmy
W międzyczasie trafiły się Niemcy i raczej przy nich zostaniemy bo "bliżej".
Mąż woli Niemcy bo język troche zna i własnie, że bliżej niż do Anglii.
Tylko ja wątpię czy do Niemiec uda się nam razem
Bo to polska firma, polskie warunki.

Zdrówka dla Antosia

Boże, Radek przez ten katar nic mi nie da zrobić. Z oka nie spuści.
Jestem kłębkiem nerwów ale póki co się jeszcze trzymam
Stary 2012-12-12, 16:44   #4440
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Myśleliśmy o Anglii, nawet już działać zaczęliśmy
W międzyczasie trafiły się Niemcy i raczej przy nich zostaniemy bo "bliżej".
Mąż woli Niemcy bo język troche zna i własnie, że bliżej niż do Anglii.
Tylko ja wątpię czy do Niemiec uda się nam razem
Bo to polska firma, polskie warunki.

Zdrówka dla Antosia

Boże, Radek przez ten katar nic mi nie da zrobić. Z oka nie spuści.
Jestem kłębkiem nerwów ale póki co się jeszcze trzymam
Lili trzymam zatem kciuki za wspolny wyjazd! Moze z czasem sie uda.

Dzieki za zyczenia zdrowka! Na razie jest ok, pewnie w nocy sie rozkreci...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości