Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 18:48   #3481
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Jestem w końcu

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Nie było mnie trochę, ostatnio na nic nie mam czasu- piszę pracę magisterską i pracuję, trudno mi to pogodzić. Mam nadzieję,ze jak już pójdę na zwolnienie będę mogła z wami pisać

Postaram się Was trochę nadrobić, nie piszcie tak dużo

Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom
Ciężko, wierzę ci Jak zaczynałam we wrześniu pracę w przedszkolu, pracowałam jeszcze w biurze i chodziłam na podyplomówkę. Takich 2 miesięcy nigdy w życiu nie miałam i chyba bym już nie chciała

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też jesteście tak nieziemsko zmęczone? Po 8 godzinach pracy biurowej, bezstresowej, spokojnej, czuję się jakbym pół dnia worki w piaskiem nosiła. W pracy czuję się ok, ale jak tylko wsiądę do autobusu oczy zaczynają mi się zamykać. Jak z niego wychodzę to już nogi za sobą ciągnę. Wczołguję się do mieszkania i w wyrko. Nawet nie słyszę męża wracającego z pracy. Budzi mnie po jakimś czasie z pytaniem czy długo jeszcze będę spała. Z wielkim trudem otwieram oczy i próbuję się ogarnąć. Ale wtedy jest mi jeszcze gorzej i dochodzą mdłości. I sobie myślę, jak to możliwe by w tak wczesnej ciąży czuć takie zmęczenie i co to będzie jak będę dźwigać wielkie brzuszysko
Oj tak. Ja to bym ciągle spała. Na szczęście dzieciaki skutecznie mi to uniemożliwiają, a w domu muszę się zmusić do napisania pracy, bo w niedzielę muszę oddać całość.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka z kolei, która ma termin porodu na luty dziś idzie do szpitala bo jej córeczka jest o 2 cm za niska. Zdziwiłam się bo też nie wiedziałam, że z takiego powodu biorą do szpitala Wiecie może coś na ten temat?
Ja się nie znam, ale moja koleżanka trafiła do szpitala, bo jej dziecko było za małe. Nie wiem czy w kategoriach wzrostu czy wagi, nie interesowało mnie to za bardzo wtedy W każdym razie była w szpitalu do końca ciąży, rodziła z poważnymi komplikacjami i z małym jest w szpitalu właściwie do dzisiaj (a rodziła początkiem lipca).

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
ja już po wizycie
widziałam mojego maluszka i serduszko i się poryczałam, boże tak się ciesze ze wszystko ok.
A tak w ogóle to byłam u gina na nfz, bo badania które mi zlecił mam bezpłatnie, natomiast w poniedziałek idę z mężem do mojego lekarza do którego od dawna chodzę prywatnie i zobaczymy maluszka na lepszym sprzęcie. To usg które mają w przychodni to jakieś kiepskie - tak mi sie wydawało.
Dziewczyny, jak chodzicie do gina prywatnie i na nfz to oni wiedzą o sobie? Czy macie 2 karty ciąży? Zastanawiam się czy nie zapisać się też na wizytę na nfz. Jestem pod opieką gina prywatnie, więc mogę sobie teraz poczekać, a będę mieć potwierdzenie.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:49   #3482
AgaPlast
Zadomowienie

Ja właśnie robię takiego z dżemem ale prosze o wszystkie przepisy i to szyyyyyybko bo mi smaka narobiłyście i pewnie jutro będzie ciasto
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:55   #3483
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Ja właśnie robię takiego z dżemem ale prosze o wszystkie przepisy i to szyyyyyybko bo mi smaka narobiłyście i pewnie jutro będzie ciasto
heee jak to latwo tak zarazic sie smakiem:P

ja wogole to mam dramat z jedzeniem... rano jem jedna kanapeczke przy czym przy polowie to mam juz dosc i na sile.. przegryze bananem (bo wsumie zapycha troche;P) pozniej zjem obiad ale to po takich myslenicach co zjesc zeby mnie nie odrzucilo i wsumie tak caly dzien dramat jest

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 18:57   #3484
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Uwaga przepis:
Murzynek z dżemem.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
niecałe pół szklanki oleju
dżem (jaki kto lubi, ja daję truskawkowy)- jak ma być bardziej mokry to cały słoiczek, ostatnio dałam większe pół i też dobry
3 łyżki kakao
cukier waniliowy cały
proszek do pieczenia cały mały
2,5 szklanki mąki
4 jajka

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy mleko i olej, mieszamy. Następnie dodajemy resztę suchych składników (najlepiej przesiać razem mąkę, kakao i proszek do pieczenia- ,ładnie urośnie). Na koniec do masy dodajemy dżem.
Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Pieczemy w 180 st. przez 40-50 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem bo mi ostatnio tak wyrósł, że musiałam piec dodatkowe 10 min w 160 st.
Smacznego

P.S. No i jeszcze polewa jakaś by się przydała, ja kupiłam gotową

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:12
kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:03   #3485
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Uwaga przepis:
Murzynek z dżemem.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
dżem (jaki kto lubi, ja daję truskawkowy)- jak ma być bardziej mokry to cały słoiczek, ostatnio dałam większe pół i też dobry
3 łyżki kakao
cukier waniliowy cały
2,5 szklanki mąki
4 jajka

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy mleko i olej, mieszamy. Następnie dodajemy resztę suchych składników (najlepiej przesiać razem mąkę, kakao i proszek do pieczenia- ,ładnie urośnie). Na koniec do masy dodajemy dżem.
Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Pieczemy w 180 st. przez 40-50 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem bo mi ostatnio tak wyrósł, że musiałam piec dodatkowe 10 min w 160 st.
Smacznego
supeeerrr dziekuje bardzo a robilas kiedys z dzemem wisniowym? bo mam 2 sloiczki to bez sensu kupowac nowy:P

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 19:10   #3486
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
heee jak to latwo tak zarazic sie smakiem:P

ja wogole to mam dramat z jedzeniem... rano jem jedna kanapeczke przy czym przy polowie to mam juz dosc i na sile.. przegryze bananem (bo wsumie zapycha troche;P) pozniej zjem obiad ale to po takich myslenicach co zjesc zeby mnie nie odrzucilo i wsumie tak caly dzien dramat jest
ja ostatnio upiekłam, bo mnie cały dzień w tv molestowali reklamą margaryny a w niej taki pięęęękny murzynek

ja za apetytem mam odwrotnie, ja już nie jem, ja pożeram choć dzisiaj miałam dużo mniejszy apetyt więc jest szansa, że się będę w drzwiach mieścić do porodu

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
supeeerrr dziekuje bardzo a robilas kiedys z dzemem wisniowym? bo mam 2 sloiczki to bez sensu kupowac nowy:P
nie robiłam, ale siostra robiła chyba z każdym możliwym i mówiła, że wszystkie smaczne

Stary 2012-12-12, 19:11   #3487
d0tkaaa
Zakorzenienie

ogladam fakty jak mnie drazni to jak oni mowia o kryzysie w LOT.
Jak ma nie byc kryzysu i firma nie ma miec strat jak za lot do londynu oni chca 3000 !! a rayanerem sa tak atrakcyjne ceny ze az glowa boli (ja lecialam w dwie strony za 350) a tesciowa teraz chyba za 300...ludzi juz nie stac na takie cos ja rozumiem jak sie leci do Stanow czy Chin zaplacic wiecej no bo wiadomo no ale nie az tyle..sory musialam to napisac

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 19:17   #3488
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
ogladam fakty jak mnie drazni to jak oni mowia o kryzysie w LOT.
Jak ma nie byc kryzysu i firma nie ma miec strat jak za lot do londynu oni chca 3000 !! a rayanerem sa tak atrakcyjne ceny ze az glowa boli (ja lecialam w dwie strony za 350) a tesciowa teraz chyba za 300...ludzi juz nie stac na takie cos ja rozumiem jak sie leci do Stanow czy Chin zaplacic wiecej no bo wiadomo no ale nie az tyle..sory musialam to napisac
Mój szwagier jakimiś tanimi liniami przyleciał z Włoch za 9 euro serio!

Stary 2012-12-12, 19:20   #3489
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio upiekłam, bo mnie cały dzień w tv molestowali reklamą margaryny a w niej taki pięęęękny murzynek

ja za apetytem mam odwrotnie, ja już nie jem, ja pożeram choć dzisiaj miałam dużo mniejszy apetyt więc jest szansa, że się będę w drzwiach mieścić do porodu

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

nie robiłam, ale siostra robiła chyba z każdym możliwym i mówiła, że wszystkie smaczne
ok to zrobie z wisniowym i dam znac jaki wyszedl ale i tak pewnie bedzie miazga;D ( o ile nie zakalec hahaha :P)

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 19:23   #3490
strawberry162
Rozeznanie

Co do zmęczenia to ja już po 2 godzinach w pracy powieki przyklejam taśmą klejącą bo oczy tak mi się zamykają że nie jestem w stanie nad tym zapanować:brzyda l:

Jem zupke chinśką. To bardzo niedobrze? Moje usprawiedliwienie jest takie że jem ją pierwszy raz w ciąży;p A tak w ogóle to boje się że źle się odżywiam Nie jem warzyw praktycznie w ogóle bo nie mam ochoty. Mój ukochany sok pomidorowy stał się moim wrogiem. Czasami zjem jakiś owoc ale to też mało;/ Pocieszam się jedynie tym że moje tabletki z kwasem mają jakies tam witaminy.

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:24   #3491
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja już po wizycie
widziałam mojego maluszka i serduszko i się poryczałam, boże tak się ciesze ze wszystko ok.
A tak w ogóle to byłam u gina na nfz, bo badania które mi zlecił mam bezpłatnie, natomiast w poniedziałek idę z mężem do mojego lekarza do którego od dawna chodzę prywatnie i zobaczymy maluszka na lepszym sprzęcie. To usg które mają w przychodni to jakieś kiepskie - tak mi sie wydawało.
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Teraz Mąż pojechał mi po ambicji, bo wczoraj zdał za 1 razem
Także mam nadzieję,że teraz obydwoje sobie damy radę W końcu będę miałą porządne wsparcie w brzuchu :P
Szkoda, że jeszcze nic nie widać, bo może i egzaminator by się zlitował
No to super Mój też zdał za pierwszym razem w tym roku A ja mam prawko od 10 lat i nie jeżdżę

Cytat:
Ja też mam apetyt nie z tej ziemi

Byłam dziś w pracy na trochę posiedzieć w cyferkach. Wszyscy bardzo miło mnie przywitali i pytali jak się czuję. Mam wrażenie, że każdy wie o mojej ciąży, a pracuje u nas 400 osób Ale miło tak - jak wchodzę do czyjegoś biura to wszyscy się do mnie uśmiechają
Byliśmy też z TŻ na badaniu HIV w szpitalu, bo w środy jest bezpłapne, a w labolatorum normalnym 40 zł kosztuje. Reeeeety ile my się naczekaliśmy - 2 godziny

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:26
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:27   #3492
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Co do zmęczenia to ja już po 2 godzinach w pracy powieki przyklejam taśmą klejącą bo oczy tak mi się zamykają że nie jestem w stanie nad tym zapanować:brzyda l:

Jem zupke chinśką. To bardzo niedobrze? Moje usprawiedliwienie jest takie że jem ją pierwszy raz w ciąży;p A tak w ogóle to boje się że źle się odżywiam Nie jem warzyw praktycznie w ogóle bo nie mam ochoty. Mój ukochany sok pomidorowy stał się moim wrogiem. Czasami zjem jakiś owoc ale to też mało;/ Pocieszam się jedynie tym że moje tabletki z kwasem mają jakies tam witaminy.
ja jadłam dwa razy musiałam, nie mogłam się opanować

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
ok to zrobie z wisniowym i dam znac jaki wyszedl ale i tak pewnie bedzie miazga;D ( o ile nie zakalec hahaha :P)
Jak dasz dużo dżemu to może przypominać zakalec więc się nie przestrasz. Jak będziesz robić tak jak napisałam to musi się udać
a tak w ogóle to ja uwielbiam zakalce

Stary 2012-12-12, 19:29   #3493
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
No to macie 9t2d Tak mnie wywaliło ostatnio;p A w środku 3,2 cm szczęścia

Czekam na kolejne brzuszki!

PS. Tak tak wiem, głupkowata mina
Piękny brzusio a mamusia jeszcze piękniejsza

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Pokazałam TZ test; zaniemówił przytulił mnie mocno i powiedział "dobrze ze w końcu bo już się zaczołem bać o moich chłopaków" a potem gupkowaty uśmiech pojawił mu sie na twarzy
Nie wiedziałam ze tak się przejmuje tym ze od kilku miesięcy nie zaciązyłąm. Myślałam ze staramy sie na luzie . Ale widze ze sie mocno cieszy i jest w szoku pozytywnym

A Wy tak pędzicie z postami że nie daje rady czytać na bierząco
Jutro nadrobie na razie uciekam . spokojnej nocki Wam życze

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
Mam na imię Asia. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 4 listopada. Test zrobiłam 7 grudnia rano i wyszedł pozytywnie. 4 dni przed spodziewaną miesiączką bolało mnie podbrzusze (ból jak przed okresem, a nawet mocniejszy) i tak trwał do 6 dni po spodziewanej miesiączce- jakby ktoś mi ściskał jajniki i wbijał w nie szpilki - później się doczytałam, że takie bóle są normalne. Co myślicie?

Jeszcze nie byłam u ginekologa, przez co chyba wciąż nie dowierzam
Kiedy powinnam się wybrać do lekarza? Jedni mówią, że od razu gdy się dowiem, gdyż lekarz zleci badania, a inni, że jest za wcześnie i nic nie zobaczy na usg? Jak to jest moje drogie?

Mam nadzieję, że "tam" jest jakiś maluszek i rośnie sobie powoli Kochane powiedzcie mi czy już się wybrać do ginekologa? Jak mniej więcej będzie wyglądała taka wizyta? Czego mam się spodziewać?
Byłyście u lekarza ze swoimi partnerami, czy na pierwszą wizytę nie ma sensu?
Witaj

Cytat:
ja już po wizycie
już się nie mogę doczekać bicia serduszka mojej kruszynki

Kobietki ja dziś odebrałam wyniki badań
W końcu dowiedziałam się jaką mam grupę krwi
A więc morfologia i mocz w normie,TSH,Anty Hcv,Toxoplazmoza, odczyn VDRL, jest ok.
Tylko CMV IgG mam 560,48 czyli dodatnie, a CMV IgM 0.211 czyli ujemnie, położna powiedziała że wszystko jest ok. Ale wychodzi na to że przechodziłam kiedyś cytomegalie czy jak??? chyba że coś mieszam

Ale zjadłabym sobie placki ziemniaczane ze śmietaną.... :ślina:

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:29   #3494
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

idę robic grzanki z pieczarkami wiem, że późno na taką kolację ale wcześniej mi się nie chciało

Stary 2012-12-12, 19:31   #3495
d0tkaaa
Zakorzenienie

znalazlam w necie takie badania czy wy wiecie cos na ich temat zawsze sie je robi?

Badania nieinwazyjne w ciąży
  • Między 10 a 14 tygodniem ciąży – test PAPP-A oraz pierwsze badanie USG
  • Między 15 a 21 tygodniem ciąży – USG genetyczne
  • Po 14 tygodniu ciąży – test potrójny
  • Koniec pierwszego trymestru ciąży (ok. 12, 13 tygodnia ciąży) – badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego oraz Przepływ przez zastawkę trójdzielną
Badania inwazyjne w ciąży
  • Między 13 a 19 tygodniem ciąży – Amniopunkcja
  • Od 18 tygodnia ciąży - Kordocenteza
  • Między 18 a 20 tygodniem ciąży – Fetoskopia

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 19:34   #3496
agi_82
Wtajemniczenie

witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego??
z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwych kolejnych 7,8 m-cy

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:34   #3497
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38095078]
Znam, mam nawet żelatynę w domu kupioną do tego celu, ale strasznie się boję Rozjaśniałam włosy w wakacje (mam osławione ombre dobrze się w tym czuję, tylko makabrycznie zniszczyłam włosy) i wypadła mi chyba połowa już....
[/QUOTE]

A czego się boisz?? Włosy Ci się po tym nie zniszczą, a będą takie fajne: grube, sypkie i wygładzone równocześnie
Ja laminuję raz na tydzień.
Stary 2012-12-12, 19:36   #3498
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
ja już po wizycie
Za serduszko

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Piękny brzusio a mamusia jeszcze piękniejsza

Witaj

już się nie mogę doczekać bicia serduszka mojej kruszynki

Kobietki ja dziś odebrałam wyniki badań
W końcu dowiedziałam się jaką mam grupę krwi
A więc morfologia i mocz w normie,TSH,Anty Hcv,Toxoplazmoza, odczyn VDRL, jest ok.
Tylko CMV IgG mam 560,48 czyli dodatnie, a CMV IgM 0.211 czyli ujemnie, położna powiedziała że wszystko jest ok. Ale wychodzi na to że przechodziłam kiedyś cytomegalie czy jak??? chyba że coś mieszam

Ale zjadłabym sobie placki ziemniaczane ze śmietaną.... :ślina:
Dziękuję Słońce

Apropo badań. Dostałam skierowanie na kolejne badania min. HIV i VDRL i powiem Wam szczerze że bardzo się boje wyników...

Cytat:
ja jadłam dwa razy musiałam, nie mogłam się opanować:
Uff to dobrze że nie jestem sama;p

Czy Wy odżywiacie się wg jakiegoś ciążowego jadłospisu czy jecie to na co macie ochotę?

Antonisia
Stary 2012-12-12, 19:37   #3499
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
idę robic grzanki z pieczarkami wiem, że późno na taką kolację ale wcześniej mi się nie chciało
Gdzie tam za późno, ja zjadłam dopiero nugettsy z frytkami, ciastka, lody, jogurt i śledzie
Stary 2012-12-12, 19:37   #3500
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga przepis:
Murzynek z dżemem.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
cukier waniliowy cały
2,5 szklanki mąki
4 jajka

Smacznego

P.S. No i jeszcze polewa jakaś by się przydała, ja kupiłam gotową
mam podobny przepis, z tego co pamiętam w moim jest jeszcze margaryna. Niestety od czasu kiedy mieszkam "na swoim" nie robię ciast bo każde wychodzi zakalcem, nie umiem piec w piekarniku gazowym.
W domu w elektrycznym każde jedno mi wychodziło.

Jak będę miała zachcianki to mogę liczyć na teściową, zrobi dla mnie wszystko (oczywiście jak już jej powiemy)
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:38   #3501
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego??
Według mnie to... witaj w gronie przyszłych Mamuś

Antonisia
Stary 2012-12-12, 19:39   #3502
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Apropo badań. Dostałam skierowanie na kolejne badania min. HIV i VDRL i powiem Wam szczerze że bardzo się boje wyników...

Uff to dobrze że nie jestem sama;p

Czy Wy odżywiacie się wg jakiegoś ciążowego jadłospisu czy jecie to na co macie ochotę?
Dlaczego się boisz? Ja dziś HIV robiłam i dziwnie się czułam
Dziś cały dzień miałam bóle brzucha Takie dziwne kłująco - ciągnące i dość mocne momentami

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:41
Stary 2012-12-12, 19:43   #3503
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój szwagier jakimiś tanimi liniami przyleciał z Włoch za 9 euro serio!
no tak jak sie patrzy na te przeloty i szuka takich ofert to napewno sie trafi w ddtvn nawet sa takie porady ( zreszta ten facet tez sie chyba porada nazywa;P ale niewiem do konca:P) ze mozna znalesc bardzo tanio bilety wiec wszystko jest mozliwe

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 19:45   #3504
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Według mnie to... witaj w gronie przyszłych Mamuś
a czy 5,13 to nie za niski poziom hcg??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:46   #3505
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jedną też jadłam.. nie mogłam się powstrzymać i Małemu na razie nie zaszkodziła
Ja też jem mało warzyw i owoców Na warzywa nie mogę patrzeć a owoce jakoś tak też mnie nie wołają
Zamówiłam sobie falvit w aptece i od jutra będę zjadać... (przeszłam 4 apteki i w każdej tylko na zamówienie)
Cytat:
znalazlam w necie takie badania czy wy wiecie cos na ich temat zawsze sie je robi?

Badania nieinwazyjne w ciąży
  • Między 10 a 14 tygodniem ciąży – test PAPP-A oraz pierwsze badanie USG
  • Między 15 a 21 tygodniem ciąży – USG genetyczne
  • Po 14 tygodniu ciąży – test potrójny
  • Koniec pierwszego trymestru ciąży (ok. 12, 13 tygodnia ciąży) – badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego oraz Przepływ przez zastawkę trójdzielną
Badania inwazyjne w ciąży
  • Między 13 a 19 tygodniem ciąży – Amniopunkcja
  • Od 18 tygodnia ciąży - Kordocenteza
  • Między 18 a 20 tygodniem ciąży – Fetoskopia
Co do inwazyjnych to gin na nie kieruje jeżeli istnieje jakieś ryzyko/ zagrożenie, czyli jak te nieinwazyjne wypadają kiepsko

ja testu papa nie miałam... pierwsze usg wyszło w porządku NT w normie więc minie na nie nie kierowali, te przepływy lekarz badał na usg prenatalnym
To drugie usg- genetyczne to jest tak zwane połówkowe, na pewno będziesz je miała bo tam się dokładnie bada narządy Malucha ( i najczęściej potwierdza płeć)

a test potrójny to nie wiem...
Cytat:
witam dziewczyny
Ja robiłam bete 2 dni po spodziewanej miesiączce (miała być w sobotę ja robiłam bete w poniedziałek rano) i wyszła mi ponad 500 (i to była dolna granica 5 tygodnia)... ale więcej nie powtarzałam i to była moja jedyna beta w życiu wiec nie wiem nic więcej...

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:47   #3506
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
mam podobny przepis, z tego co pamiętam w moim jest jeszcze margaryna. Niestety od czasu kiedy mieszkam "na swoim" nie robię ciast bo każde wychodzi zakalcem, nie umiem piec w piekarniku gazowym.
W domu w elektrycznym każde jedno mi wychodziło.

Jak będę miała zachcianki to mogę liczyć na teściową, zrobi dla mnie wszystko (oczywiście jak już jej powiemy)
Jak ja Wam zazdroszczę takich teściowych. Moja (przyszła) teściowa jest jakaś dziwna. W ogóle nie okazuje uczuć i jest bardzo oschła- mam wrażenie że mnie nie lubie i traktuje jak wroga który zabiera jej jedynego syneczka Jak ją poinformowaliśmy o zaręczynach to jej reakcja wyglądała tak: "Yhm, fajnie... Jaka pogoda? Pada jeszcze śnieg czy już przestał" Nosz kurde;/ U mnie to każdy tak się cieszył,wyściskali nas wycałowali, oglądali pierścionek, pytali kiedy ślub itp. A ona? Kurdę ile ja bym dała żeby mój tż miał takich rodziców jak mój były... Boże kochałam ich tak jak moich własnych Byli cudowni.
Teraz moja teściowa też przeżywa ciążę że co ludzie powiedzą, przecież jesteśmy tacy młodzi (ja 20, tż 26), nie mieszkamy jeszcze razem, nie mamy ślubu ja nie skończyłam jeszcze studiów a tż nie dostał się jeszcze na aplikacje. No koniec świata normalnie... Z kolei tata tż też jeszcze nic nie wie bo mama powiedziała tżetowi żeby powiedział ojcu dopiero po świętach ;/ Dobija mnie ta kobieta...
Z wnukiem też pewnie nie będzie chciała zostawać bo przecież ona w domu ma tyle roboty że nie ma w co ręce włożyć...

Wybaczcie ale musiałam się wyżalić.

Antonisia

Edytowane przez strawberry162
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:48
Stary 2012-12-12, 19:48   #3507
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Spoko ja musze wszystko w siebie wmuszac .. a jak naprawde czuje ze bedzie to przegryze bananem ( o dziwo je uwiebilam i moge je jesc ale co za duzo to pewnie nie zdrowo..) ale to na dluzsza mete tez nie dobrze. a jak sobie pomysle o jakim obiedzie czy cos to juz wogole.. ale wsumie nadrabiam owocami to chodziarz tyle wiec chyba to normalne...

Zuza

Razem
Stary 2012-12-12, 19:49   #3508
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
witam dziewczyny
Witaj
Wydaje mi się że możemy Ci już po cichutku gratulować Mi lekarz mówił że przy Hcg od 5 można już mówić o ciąży, nawet na kartce przy wyniku powinnaś mieć normy.
A jak chcesz się upewnić to zrób jutro jescze raz Beta Hcg i jak wynik wzrośnie to znaczy że dzidzia ci rośnie

Trzymam Kciuki

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2012-12-12, 19:49   #3509
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Gdzie tam za późno, ja zjadłam dopiero nugettsy z frytkami, ciastka, lody, jogurt i śledzie
Pozwól, że tego nie skomentuje... ale żywcem zrobiło mi się niedobrze

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:49   #3510
Guuusiaa
Zadomowienie

A mnie dziś znów dopadły bóle małpowate... a już miałam spokój...

Dziś zaczynamy 7 tydzień

Rośnij kruszynko rośnij

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości