|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Mnie też już dobija ta reklama
Dziękuję Dałam radę, ale to było okropnie męczące zadanie. Sapałam jak staruszka, ale jakoś na oślep poszło ![]() Na forum mojego miasta był ostatnio wątek, że jeden lekarz ze szpitala zabił dziecko wypychając je z brzucha, a matka o mało też życia nie straciła. Oczywiście przeraziłam się i zaczęłam modlić byle tylko nie trafić na niego na dyżurze, gdy u mnie się zacznie. No i wczoraj jedna z dziewczyn poruszyła ten temat w Sr, a położna powiedziała, że wcale tak nie było, że dziecko urodziło się z licznymi wadami nieoperacyjnymi i nie miało szans na przeżycie. Lepiej naprawdę unikać słuchania tych przykrych historii, zwłaszcza teraz. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
No ja teraz też sama się ledwo mieszczę w swojej wannie. Mąż może co najwyżej jedną nogą wejść
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ze ja bylam po bokach jak kloda, zero wciecia w talii. przed ciaza mialam w pasie 80cm, wiec wydaje mi sie ze to dlatego ten brzuch wyglada na mniejszy
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() dlatego ja ani nie czytalam ani nie ogladalam. ale swoja droga osattnio strasznie namnozylo tych wypadkow przy porodach. najwazniejsze ze sie o tym glosno mowi, moze przez to lekarze beda bardziej uważniejsi ![]() bez przesady, głupole jakies. 1900 na ten tydzien to jest tak akurat he he, moj w 33 tyg mial 2700 i kto tu jest miszczem? Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak sie kąpałam z moim tztem mówiłam mu nie lej mi wody na wlosy! no ale jak on chcial swoje spłukać to na moje też poleciało bo przecież ja taki krasnal a on wielkoludEj a ja nie mam zadnych reklam;p aaaaaaaaa juzwiem czemu zainstalowałam jakąś blokade na reklamy hehe :d<cwaniak>
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Wiiiiitam!
Ale miałam dzisiaj dzień.. ciągle w biegu: rano kończyłam z koleżanką prezentację, potem zajęcia, potem do pracy podpisać rachunek do wypłaty, potem na wizytę i znowu na zajęcia, bo prezentacja, spóźniona wszędzie Z najważniejszych rzeczy W sumie mam +8kg. Chciałabym się zmieścić w 10 do końca ale czuję, że to się nie uda jednak ![]() Pani dr zrobiła dziś wymaz, mam usg w piątek rano No i ... powiedziała, że mam taką fajną szyjkę która wskazuje na to, że poród będę miała lekki Następna wizyta 2.01, śmiałam się z paniami z rejestracji, że może zdążę po imprezie wytrzeźwieć No i się dziwiły, że ja już tak blisko, bo mam taki mały brzuszek ![]() Więc wizyta humor poprawiła niesamowicie, ale stare prukwy w autobusie szybko ją posuły siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja No i wreszcie dotarłam do domu, zjadłam, popijam sok Obejrzę uwagę i Na wspólnej, tż wraca o 22, kupiłam kurczaka i miałam gotować pomidorówkę, ale takie ładne udka, że mu upiekę z ziemniakami, aaaa niech ma. I tak mi minął 12.12.12 Zaraz poczytam co tam u was Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2012-12-12 o 19:51 |
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratuluję wizyty
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jakieś dziwne wahania nastrojów
jeszcze mnie dziś pobolewało podbrzusze w biedronie ![]() A! po wczorajszym palczastym badaniu pani gin mam na wkładkach ciemno beżowe plamki. Nie jest to zabrudzona cała wkładka, tylko kropelki. Pewnie mnie gdzieś tam podrażniła
|
|
|
|
#4358 |
|
Lurker ;)
|
Ewulkaaa- smiej sie smiej, ja bylam przerazona!
Juz widze te naglowki w gazetach - zaczela rodzic po ataku golebi, nie chciala oddac bulki ktora trzymala w dloni.Co do artykulow, filmow na temat zlych przypadkow przy porodach- ja staram sie nie czytac, ogladac ale srednio to wychodzi, bo wszedzie tego teraz pelno!.... Pozniej TZ mnie opieprza, ze niepotrzebnie sie nakrecam ze z dzidzia bedzie cos nie tak Plus sporo osob mowi mi, ze pewnie wczesniej urodze przez caly stres i nerwy ktore mamy U mnie widac dobrze ten brzucho ale nikt mi miejsca nie ustapil w komunikacji miejskiej ani w kolejce tylko wredne baby sie gapia sie na brzuch jakbym miala 14 lat i wpadla z jakims neandertalczykiem :/
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasencje.
A nie mówiłam że ninagg już jest po wszystkim? nie no na poważnie to się wyruszyłam jak przeczytałam że już mamy pierwszego malucha na wątku. Ja niedawno skończyłam segregowanie ubranek i chowanie do szafek. Uff było tego tyle że ho ho... Jeszcze jutro drobne poprawki i będę pakować torbę. Czas na jakaś kolacje ale ostatnio coś mało jadam,ani apetytu nie mam ani głodu nie czuje. Co do tych ćwiczeń na miesnie brzucha,to ja już głupia jestem... Położna mnie tylko spytała czy ćwiczę i czy to moje pierwsze dziecko... Potem tylko powiedziała że nie jest za późno ( przy pierwszym dziecku ) i pokazała jak mam je robić. Dziwne to cholera...
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
Hej
- Nina, superrr Worek z dzieciami w końcu rozwiązany.- Marsi, całe szczęście, że nic się więcej nie stało. Teraz tylko leżakować i odpoczywać. ![]() - Sylwietta, to męcz go dalej, a co... Tylko dopóki się nie skapnie, że to wykorzystywanie sytuacji. ![]() Widzę, że trochę sny na tapecie dzisiaj, więc i ja się "pochwalę", ale to taki psycho bardziej... Miałam bobaska, nie wiem czy to był chłopczyk czy dziewczynka. Ale, co mam do tej pory przed oczami, było ono, jakby to nazwać.. No wyglądało po prostu jak martwe, choć żyło. I karmiłam je piersią, ono normalnie sobie jadło, i słyszę głosy, że po co karmię, jak przecież "ono nie żyje". Potem musiałam się czymś zająć, więc położyłam je na desce do prasowania. I coś tam robię, odwracam się, a ta deska z dzieckiem na podłogę dup! Bobas leży, płacze, to szybko podbiegam. A on w tym monecie przestaje płakać i po prostu sobie siada, noworodek! i patrzy na mnie tymi martwymi oczami... No i wzięłam go na ręce, i tulę, uspokajam, i znowu słyszę te głosy, że po co to robię, skoro jest nieżywe...Po prostu, nigdy więcej internetowych historii o problemach w ciąży.
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że w czasie zimny dużo też zależy od kurtki ja mam brzuch 105 cm i mam taka kurtke że sama bym nie zauważyła że jestem w ciąży.
|
#4362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo o... Ostatnio byłam z mężem kupić sobie spodnie ciążowe bo już nie miałam w czym chodzić. No i pech chciał że spodnie akurat były na samym dole i musiałam kucnąć. Jeny jaka to sensacja była dla takiej dziewczyny( znam ja ze szkoły,mieszka parę km ode mnie,chodziłam z jej siostra do gimnazjum i ogólnie się nie lubimy ) że się podnieść nie mogę i mąż musiał mi pomoc. Stała i się bezczełnie gapiła aż się podniose. Jak to zobaczyłam ( a zauważyłam ją od razu ) to zaczęłam wojnę na wzrok i patrzyłam się na nią dotąd aż odpuścila i w końcu wyszła ze sklepu Takich przypadków że ludzie są "zdziwieni" ciążą jest cała masa,ale jeśli chodzi o ustąpienie kolejki itp to wtedy już brzucha nie widzą.
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4365 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38105789]A inna rzecz - że co niby miała położna o swoim szpitalu powiedzieć?
[/QUOTE]Też się nad tym zastanawiałam i raczej nie dowiem się jak było naprawdę, więc myślę że lepiej po prostu nie czytać/nie słuchać takich historii i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w mojej wannie byście się zmieścili, bo jest duża i narożna. U nas to takich problemów ze wzrostem nie ma, bo ja mam 168cm, a TŻ 180cm. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38105789]Spokojnie [/QUOTE] Jutro mam i właśnie będę z nim rozmawiać na ten temat, bo powiedział, że jak do tej wizyty Oliw się nie obróci, to trzeba będzie już się skłaniać ku cesarce - a nie obróciła się, czuję to. Także o wszystko jutro popytam.
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez dzis czeka golenie wiec pewnie za niedlugo pojde do wanny bo szybko nie pojdzie
![]() Black rewelacyjna suknia, ciewaka jestem jaka fryzurke obmyslisz na slub ![]() ja swoja suknie tez bym chetnie sprzedala wystawilam moze z raz na all ale nie bylo odezwu na tablicy i jeszcze jakis tam innych darmowych stronach wisi no i czasem ktos zadzwoni, jedna dziewczyna poki co byla tylko mierzyc ale sie niestety w niej nie dosunela...
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-12-12 o 20:48 |
|
|
|
#4371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka nie było mnie całeeee popołudnie, najpierw pojechałam do centrum kupiłam foremki na pierniczki i wstążki na choinke i bombki, postanowiłam że będzie złoto czerwona.... teraz jak o tym myśle to troche niebardzo ale już trudno
![]() Potem pojechałam po lodówke no i w końcu kupiliśmy beko będzie nam bekać ale fajna taka że nie trzeba jej będzie rozmrażać ![]() A i jeszcze stanik w h&m kupiłam są takie fajne przeceny z 69zł na 30 to wzięłam bo już nie miałam w czym chodzić. Ogólnie mnóstwo tam przecen zrobili ale jakoś nie mam ochoty na to wszystko patrzeć i przeglądać.... Cytat:
Czesio no co pięknie ! ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38100367]Bożydar - która czytuje Chmielewską to wie, jej amant miał tak na imię, przerobiła go na Darka ![]() Czesi0 - to tylko Włatcy Móch... Ignacy - wg mnie fajne, Igi (Iggy Pop )Dla facecików jeszcze mi się Miłosz widział. Ale jakby tak przypadkiem okazało się, że facecik będzie, to pewnie mąż na Jacka się uprze, by do Agatki pasowało dla niewtajemniczonych - bo to jeszcze zanim ja się urodziłam u mnie chłopiec jakby był to Miłosz też mi się podobał ale z naszym nazwiskiem tak jakoś średnio ![]() Cytat:
Cytat:
AA! kupiłam jeszcze dziś taki ręczniczek z kapturkiem i zastanawiam się, czy muszę jeszcze kupić jakieś nowe?? są jakieś specjalne dla dzieci? czy takie nasze (mam jeszcze nowe nie używane) moga być jak je wypiore w dzieciowym proszku ?
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-12 o 20:47 |
||||
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Ode mnie pytanko do Mam, które planują rodzić w Roztoce. Co ze sobą zabieracie? O ile dobrze wiem, to trzeba tylko wziąć rzeczy dla siebie, a dla bobasa wszystko jest na miejscu? To samo z rzeczami higienicznymi?
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...861885867.html co myślicie o takim ?? zły będzie? jakoś te nie usztywniane mi nie podchodzą..... jak stara babcia będę się czuła, nie dość że pielucha w majtkach to jeszcze cyc w miekkim staniku
|
#4374 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu nie bardzo ? ja wlasnie taki mam kolor ozdob na choinke
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-12-12 o 21:05 |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bokeh;38106172]Hejka nie było mnie całeeee popołudnie, najpierw pojechałam do centrum kupiłam foremki na pierniczki i wstążki na choinke i bombki, postanowiłam że będzie złoto czerwona.... teraz jak o tym myśle to troche niebardzo ale już trudno
![]() Potem pojechałam po lodówke no i w końcu kupiliśmy beko będzie nam bekać ale fajna taka że nie trzeba jej będzie rozmrażać ![]() A i jeszcze stanik w h&m kupiłam są takie fajne przeceny z 69zł na 30 to wzięłam bo już nie miałam w czym chodzić. Ogólnie mnóstwo tam przecen zrobili ale jakoś nie mam ochoty na to wszystko patrzeć i przeglądać.... bleeee, jak widze takie coś to mi się podnosi, ja jak już różowe to tak jak Debrah w zestawieniu z brązem kremem lub czymś takim stonowanym.... /QUOTE] tez mam beko hehe![]() kurde ja tak samo chce, mieszać ten róż, ale kurde ja mam same rzeczy praktycznie białe, różowe i kremowe teraz a i niebieskie. Myśle ze tak od 68 rozmiar to juz są takie ciuszki hmm fajniejsze, można złapac więcej kolorków
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozpuszczone, pofalowane i diadem na głowie, bez welonu. ![]() Spróbuj jeszcze sprzedać, zawsze jakiś grosz wpadnie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38106369] Powodzenia i nie martw się [/QUOTE]Dziękuję.
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno bedziesz wygladac przeslicznie ![]() wlasnie jeszcze podczytalam na blogu Twoj ostatni wpis i wszystko zapowiada sie EKSTRA
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie wiem :P w sumie nijak mi ten czerwony pasuje... ale stwierdziłam że będzie tak żywiej, chciałam na początku biało srebrną.... ale trudno już kupiłam
no i kupiłam jakieś tanie zestawy najdroższy za 8 sztuk to 6,99 ![]() jejku ale mnie wszystko gniecie pod biustem oddychać nie można i boli musiałam sie pozbyć stanika
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

w życiu bym nie powiedziała, że pani w ciąży

która wskazuje na to, że poród będę miała lekki
siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja 

tylko wredne baby sie gapia sie na brzuch jakbym miala 14 lat i wpadla z jakims neandertalczykiem :/
Worek z dzieciami w końcu rozwiązany.
I coś tam robię, odwracam się, a ta deska z dzieckiem na podłogę dup! Bobas leży, płacze, to szybko podbiegam. A on w tym monecie przestaje płakać i po prostu sobie siada, noworodek! i patrzy na mnie tymi martwymi oczami... No i wzięłam go na ręce, i tulę, uspokajam, i znowu słyszę te głosy, że po co to robię, skoro jest nieżywe...

wystawilam moze z raz na all ale nie bylo odezwu
na tablicy i jeszcze jakis tam innych darmowych stronach wisi no i czasem ktos zadzwoni, jedna dziewczyna poki co byla tylko mierzyc ale sie niestety w niej nie dosunela...
porażka