Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 19:41   #4351
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale dupny ten bebilon
Mnie też już dobija ta reklama

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
leć leć, powodzenia

tobie tez powodzenia życzymy
Dziękuję Dałam radę, ale to było okropnie męczące zadanie. Sapałam jak staruszka, ale jakoś na oślep poszło

Na forum mojego miasta był ostatnio wątek, że jeden lekarz ze szpitala zabił dziecko wypychając je z brzucha, a matka o mało też życia nie straciła. Oczywiście przeraziłam się i zaczęłam modlić byle tylko nie trafić na niego na dyżurze, gdy u mnie się zacznie. No i wczoraj jedna z dziewczyn poruszyła ten temat w Sr, a położna powiedziała, że wcale tak nie było, że dziecko urodziło się z licznymi wadami nieoperacyjnymi i nie miało szans na przeżycie.
Lepiej naprawdę unikać słuchania tych przykrych historii, zwłaszcza teraz.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
: hahaha:
o matko, wyobrazilam sobie siebie i malza we wspolnej kapieli
ja 178, on 185 + moj bebzolek
zeby wziać wspolna kapiel to musielibysmy chyba miec basem na chacie
o w morde - popłakałam się

No ja teraz też sama się ledwo mieszczę w swojej wannie. Mąż może co najwyżej jedną nogą wejść

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:42   #4352
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tylko ze ja bylam po bokach jak kloda, zero wciecia w talii. przed ciaza mialam w pasie 80cm, wiec wydaje mi sie ze to dlatego ten brzuch wyglada na mniejszy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:45   #4353
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
a to jest taka możliwość w ogóle

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
widziałam w tym stanie nie powinnyśmy o takich przypadkach słuchać
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
dlatego ja od razu wyłączyłam wiadomości...
dlatego ja ani nie czytalam ani nie ogladalam. ale swoja droga osattnio strasznie namnozylo tych wypadkow przy porodach. najwazniejsze ze sie o tym glosno mowi, moze przez to lekarze beda bardziej uważniejsi
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
moja w 32tc ważyła 1900g i mówili mi w szpitalu, że to duże dziecko
bez przesady, głupole jakies. 1900 na ten tydzien to jest tak akurat
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To moj (31tc - 2000g) guliwerem jest!
he he, moj w 33 tyg mial 2700 i kto tu jest miszczem?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny - padłam. Pojechaliśmy z mężem zawieźć tą moją suknię do prania, i mówię babeczce, że bardzo mi zależy, żeby do piątku zdążyć, a ona do mnie "no chyba pani tak późno przed ślubem sukni nie oddaje!" ja na nią patrzę, stanęłam bokiem i mówię, "no jak teraz bym się nie zmieściła w życiu! My już po " ona w życiu bym nie powiedziała, że pani w ciąży potem się pytała, kiedy się spodziewamy, ja mówię, że w styczniu, a ona no w życiu pani na końcówkę ciąży nie wygląda!!! Fakt, że miałam luźny sweter, ale przecież wcale aż tak małego brzucha nie mam. Ale to już druga sytuacja, ostatnio oglądałam dla M. rakiety do squasha podchodzi gostek i mówi, dla pani to te mniejsze i lżejsze! A ja do niego, nie nie, to dla męża, ja z tym brzuchem to bym mogła jedynie piłkę udawać, a gostek nie zauważyłem :/ Ci ludzie chyba ślepi są.....

Aha, brzuch mi skoczył w 2 dni o 4cm!!! W końcu przekroczyłam magiczną setkę, 101cm w brzucholu, 36tc
he he, nieźle

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:45   #4354
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
nieeeeee jakbym raz zaczela to cos czuje ze bym musiala non stop to robic.

he he, widze ze tu co druga to Marysia w wiekszosci to zapewne po babciach cos mi sie wydaje ze ladnych kilkadziesat lat temu to co druga to Marysia była

muahahahha no niezle ja jak sie kąpałam z moim tztem mówiłam mu nie lej mi wody na wlosy! no ale jak on chcial swoje spłukać to na moje też poleciało bo przecież ja taki krasnal a on wielkolud ale jak kiedys ostatnio razem weszlismy do prysznica to prawie siie zablokowalismy, musial wyjsc po chwili bo sie nie dalo:haha ha:

Ej a ja nie mam zadnych reklam;p
aaaaaaaaa juzwiem czemu zainstalowałam jakąś blokade na reklamy hehe :d<cwaniak>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:49   #4355
charlizz
Zadomowienie

Wiiiiitam!
Ale miałam dzisiaj dzień.. ciągle w biegu: rano kończyłam z koleżanką prezentację, potem zajęcia, potem do pracy podpisać rachunek do wypłaty, potem na wizytę i znowu na zajęcia, bo prezentacja, spóźniona wszędzie

Z najważniejszych rzeczy W sumie mam +8kg. Chciałabym się zmieścić w 10 do końca ale czuję, że to się nie uda jednak
Pani dr zrobiła dziś wymaz, mam usg w piątek rano
No i ... powiedziała, że mam taką fajną szyjkę która wskazuje na to, że poród będę miała lekki ooooj żeby się to sprawdziło!
Następna wizyta 2.01, śmiałam się z paniami z rejestracji, że może zdążę po imprezie wytrzeźwieć No i się dziwiły, że ja już tak blisko, bo mam taki mały brzuszek

Więc wizyta humor poprawiła niesamowicie, ale stare prukwy w autobusie szybko ją posuły siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja Jestem w 8 miesiący ciąży, ależ proszę bardzo!! Tej mina zrzedła, facet obok się poderwał, żebym siadała a ja że nie trzeba, postoję sobie. I ta baba, która zwróciła mi uwagę mówi mi "nie trzeba się od razu unosić, tym bardziej, że nie było widać" No to mówię starej prukwie, że jak nie wie to niech siedzi cicho, a jak taka uprzejma to niech sama miejsca ustąpi, zamiast usadzić tyłek wygodnie i ludzi po kątach rozstawiać i rządzić kto ma stać, a kto siedzieć. Zamknęła się

No i wreszcie dotarłam do domu, zjadłam, popijam sok Obejrzę uwagę i Na wspólnej, tż wraca o 22, kupiłam kurczaka i miałam gotować pomidorówkę, ale takie ładne udka, że mu upiekę z ziemniakami, aaaa niech ma.
I tak mi minął 12.12.12

Zaraz poczytam co tam u was

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:51
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:54   #4356
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wiiiiitam!
Ale miałam dzisiaj dzień.. ciągle w biegu: rano kończyłam z koleżanką prezentację, potem zajęcia, potem do pracy podpisać rachunek do wypłaty, potem na wizytę i znowu na zajęcia, bo prezentacja, spóźniona wszędzie

Z najważniejszych rzeczy W sumie mam +8kg. Chciałabym się zmieścić w 10 do końca ale czuję, że to się nie uda jednak
No i ... powiedziała, że mam taką fajną szyjkę która wskazuje na to, że poród będę miała lekki ooooj żeby się to sprawdziło!
Następna wizyta 2.01, śmiałam się z paniami z rejestracji, że może zdążę po imprezie wytrzeźwieć No i się dziwiły, że ja już tak blisko, bo mam taki mały brzuszek

Więc wizyta humor poprawiła niesamowicie, ale stare prukwy w autobusie szybko ją posuły siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja Jestem w 8 miesiący ciąży, ależ proszę bardzo!! Tej mina zrzedła, facet obok się poderwał, żebym siadała a ja że nie trzeba, postoję sobie. I ta baba, która zwróciła mi uwagę mówi mi "nie trzeba się od razu unosić, tym bardziej, że nie było widać" No to mówię starej prukwie, że jak nie wie to niech siedzi cicho, a jak taka uprzejma to niech sama miejsca ustąpi, zamiast usadzić tyłek wygodnie i ludzi po kątach rozstawiać i rządzić kto ma stać, a kto siedzieć. Zamknęła się

No i wreszcie dotarłam do domu, zjadłam, popijam sok Obejrzę uwagę i Na wspólnej, tż wraca o 22, kupiłam kurczaka i miałam gotować pomidorówkę, ale takie ładne udka, że mu upiekę z ziemniakami, aaaa niech ma.
I tak mi minął 12.12.12

Zaraz poczytam co tam u was
o matko, boska jesteś. Dobrze jej powiedziałaś
No i gratuluję wizyty

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-12, 19:55   #4357
hope01
Zakorzenienie

ja mam jakieś dziwne wahania nastrojów jeszcze mnie dziś pobolewało podbrzusze w biedronie
A! po wczorajszym palczastym badaniu pani gin mam na wkładkach ciemno beżowe plamki. Nie jest to zabrudzona cała wkładka, tylko kropelki. Pewnie mnie gdzieś tam podrażniła

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:55   #4358
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewulkaaa- smiej sie smiej, ja bylam przerazona! Juz widze te naglowki w gazetach - zaczela rodzic po ataku golebi, nie chciala oddac bulki ktora trzymala w dloni.

Co do artykulow, filmow na temat zlych przypadkow przy porodach- ja staram sie nie czytac, ogladac ale srednio to wychodzi, bo wszedzie tego teraz pelno!.... Pozniej TZ mnie opieprza, ze niepotrzebnie sie nakrecam ze z dzidzia bedzie cos nie tak Plus sporo osob mowi mi, ze pewnie wczesniej urodze przez caly stres i nerwy ktore mamy

U mnie widac dobrze ten brzucho ale nikt mi miejsca nie ustapil w komunikacji miejskiej ani w kolejce tylko wredne baby sie gapia sie na brzuch jakbym miala 14 lat i wpadla z jakims neandertalczykiem :/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:58   #4359
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć lasencje.
A nie mówiłam że ninagg już jest po wszystkim? nie no na poważnie to się wyruszyłam jak przeczytałam że już mamy pierwszego malucha na wątku.

Ja niedawno skończyłam segregowanie ubranek i chowanie do szafek. Uff było tego tyle że ho ho...
Jeszcze jutro drobne poprawki i będę pakować torbę.

Czas na jakaś kolacje ale ostatnio coś mało jadam,ani apetytu nie mam ani głodu nie czuje.

Co do tych ćwiczeń na miesnie brzucha,to ja już głupia jestem... Położna mnie tylko spytała czy ćwiczę i czy to moje pierwsze dziecko... Potem tylko powiedziała że nie jest za późno ( przy pierwszym dziecku ) i pokazała jak mam je robić. Dziwne to cholera...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:03   #4360
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hej To, co zapamiętałam:
- Nina, superrr Worek z dzieciami w końcu rozwiązany.
- Marsi, całe szczęście, że nic się więcej nie stało. Teraz tylko leżakować i odpoczywać.
- Sylwietta, to męcz go dalej, a co... Tylko dopóki się nie skapnie, że to wykorzystywanie sytuacji.

Widzę, że trochę sny na tapecie dzisiaj, więc i ja się "pochwalę", ale to taki psycho bardziej...
Miałam bobaska, nie wiem czy to był chłopczyk czy dziewczynka. Ale, co mam do tej pory przed oczami, było ono, jakby to nazwać.. No wyglądało po prostu jak martwe, choć żyło. I karmiłam je piersią, ono normalnie sobie jadło, i słyszę głosy, że po co karmię, jak przecież "ono nie żyje". Potem musiałam się czymś zająć, więc położyłam je na desce do prasowania. I coś tam robię, odwracam się, a ta deska z dzieckiem na podłogę dup! Bobas leży, płacze, to szybko podbiegam. A on w tym monecie przestaje płakać i po prostu sobie siada, noworodek! i patrzy na mnie tymi martwymi oczami... No i wzięłam go na ręce, i tulę, uspokajam, i znowu słyszę te głosy, że po co to robię, skoro jest nieżywe...
Po prostu, nigdy więcej internetowych historii o problemach w ciąży.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:11   #4361
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

To dziwne-101 cm i ludzie nie zauważają brzuchola??
Ja mam 103 i nie zdarzyło mi sie żeby ktoś nie zauważył.
Myślę że w czasie zimny dużo też zależy od kurtki ja mam brzuch 105 cm i mam taka kurtke że sama bym nie zauważyła że jestem w ciąży.
Stary 2012-12-12, 20:13   #4362
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
pytanie: gdzie zamawiałyście kosmetyczno apteczne rzeczy dla maluchów? allegro czy jakaś apteka?
ja na dozie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ej a ja nie mam zadnych reklam;p
aaaaaaaaa juzwiem czemu zainstalowałam jakąś blokade na reklamy hehe :d<cwaniak>
przyznaj się jaką

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a jak się mierzy stopień fajności szyjki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:20   #4363
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

U mnie widac dobrze ten brzucho ale nikt mi miejsca nie ustapil w komunikacji miejskiej ani w kolejce tylko wredne baby sie gapia sie na brzuch jakbym miala 14 lat i wpadla z jakims neandertalczykiem :/
Oj tak,niektórzy ludzie potrafia być perfidni. Ostatnio u dentysty miałam taka sytuację,jakaś baba czekała przed drzwiami gabinetu i jak rozebrałam kurtkę to myślałam że z krzesła spadnie jak brzuch zobaczyła. Potem jak koło niej stałam to widziałam jak mnie mierzy katem oka... Myślała głupia że nic nie widzę.

Albo o... Ostatnio byłam z mężem kupić sobie spodnie ciążowe bo już nie miałam w czym chodzić. No i pech chciał że spodnie akurat były na samym dole i musiałam kucnąć. Jeny jaka to sensacja była dla takiej dziewczyny( znam ja ze szkoły,mieszka parę km ode mnie,chodziłam z jej siostra do gimnazjum i ogólnie się nie lubimy ) że się podnieść nie mogę i mąż musiał mi pomoc. Stała i się bezczełnie gapiła aż się podniose. Jak to zobaczyłam ( a zauważyłam ją od razu ) to zaczęłam wojnę na wzrok i patrzyłam się na nią dotąd aż odpuścila i w końcu wyszła ze sklepu

Takich przypadków że ludzie są "zdziwieni" ciążą jest cała masa,ale jeśli chodzi o ustąpienie kolejki itp to wtedy już brzucha nie widzą.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:22   #4364
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja na dozie

przyznaj się jaką

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

a jak się mierzy stopień fajności szyjki
o to mam- https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/ ale jak korzystasz z innej przegladarki niz mozilla to nie bedzie dzialac;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-12, 20:26   #4365
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jezuuuuu... Masakra...

Zaczynam się bać tej cesarki (moja malutka jest głową do góry cały czas)... Jeszcze nie wiem, na jakiej zasadzie to działa u mojego lekarza - mam nadzieję, że to będzie tak, że przyjdę do niego na umówiony termin, o umówionej godzinie, kiedy akurat będzie na dyżurze, a nie, że będziemy czekać, aż zacznie się akcja porodowa i dopiero wtedy cc. Jemu ufam i wiem, że mi pomoże, ale innych lekarzy to się wręcz boję, jak czytam te wszystkie akcje, kiedy odmawiają kobietom pomocy...
Spokojnie Planowana cc zawsze jest 10-14 dni wcześniej właśnie po to, by zapobiec naturalnej akcji porodowej, zwłaszcza jeśli wiadomo że SN byłoby niebezpieczne. Kiedy wizytę masz? Spytaj normalnie o cc i już, powiedz, że chciałabyś wiedzieć psychicznie.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Na forum mojego miasta był ostatnio wątek, że jeden lekarz ze szpitala zabił dziecko wypychając je z brzucha, a matka o mało też życia nie straciła. Oczywiście przeraziłam się i zaczęłam modlić byle tylko nie trafić na niego na dyżurze, gdy u mnie się zacznie. No i wczoraj jedna z dziewczyn poruszyła ten temat w Sr, a położna powiedziała, że wcale tak nie było, że dziecko urodziło się z licznymi wadami nieoperacyjnymi i nie miało szans na przeżycie.
Lepiej naprawdę unikać słuchania tych przykrych historii, zwłaszcza teraz.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

No ja teraz też sama się ledwo mieszczę w swojej wannie. Mąż może co najwyżej jedną nogą wejść
A inna rzecz - że co niby miała położna o swoim szpitalu powiedzieć?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:35   #4366
Delicjanka
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3992632/--Co-...rsche-za-oknem haahah dobre

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-12, 20:37   #4367
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38105789]A inna rzecz - że co niby miała położna o swoim szpitalu powiedzieć? [/QUOTE]

Też się nad tym zastanawiałam i raczej nie dowiem się jak było naprawdę, więc myślę że lepiej po prostu nie czytać/nie słuchać takich historii i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-12, 20:38   #4368
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, no to faktycznie. Ale w mojej wannie byście się zmieścili, bo jest duża i narożna. U nas to takich problemów ze wzrostem nie ma, bo ja mam 168cm, a TŻ 180cm.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38105789]Spokojnie Planowana cc zawsze jest 10-14 dni wcześniej właśnie po to, by zapobiec naturalnej akcji porodowej, zwłaszcza jeśli wiadomo że SN byłoby niebezpieczne. Kiedy wizytę masz? Spytaj normalnie o cc i już, powiedz, że chciałabyś wiedzieć psychicznie.
[/QUOTE]

Jutro mam i właśnie będę z nim rozmawiać na ten temat, bo powiedział, że jak do tej wizyty Oliw się nie obróci, to trzeba będzie już się skłaniać ku cesarce - a nie obróciła się, czuję to. Także o wszystko jutro popytam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:38   #4369
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
świetne

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-12, 20:44   #4370
eff8
Zakorzenienie

Mnie tez dzis czeka golenie wiec pewnie za niedlugo pojde do wanny bo szybko nie pojdzie

Black rewelacyjna suknia, ciewaka jestem jaka fryzurke obmyslisz na slub

ja swoja suknie tez bym chetnie sprzedala wystawilam moze z raz na all ale nie bylo odezwu na tablicy i jeszcze jakis tam innych darmowych stronach wisi no i czasem ktos zadzwoni, jedna dziewczyna poki co byla tylko mierzyc ale sie niestety w niej nie dosunela...

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-12-12 o 20:48
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:45   #4371
bokeh
Zakorzenienie

Hejka nie było mnie całeeee popołudnie, najpierw pojechałam do centrum kupiłam foremki na pierniczki i wstążki na choinke i bombki, postanowiłam że będzie złoto czerwona.... teraz jak o tym myśle to troche niebardzo ale już trudno
Potem pojechałam po lodówke no i w końcu kupiliśmy beko będzie nam bekać ale fajna taka że nie trzeba jej będzie rozmrażać
A i jeszcze stanik w h&m kupiłam są takie fajne przeceny z 69zł na 30 to wzięłam bo już nie miałam w czym chodzić. Ogólnie mnóstwo tam przecen zrobili ale jakoś nie mam ochoty na to wszystko patrzeć i przeglądać....

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
To moja jakieś maleństwo jest.... w 32 tyg ważyła 1770g... Ale nie wiem czy wierzyć do końca staremu aparatowi mojej gin....
Moja w 31tc 1400, ciekawa jestem ile teraz wąży ide za tydzień na usg to się dowiem, ale martwiłam się że za mała

Cytat:
Czesio, po babci Czesławie porażka

Czesio no co pięknie !

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków po długich lekturach zamierzam spróbować z naturalnymi rozwiązaniami, mam szampon hippa, ale do kąpieli zamierzam stosować olej ze słodkich migdałów, zakupiłam też olej kokosowy zimnotłoczony, sama od dawna używam go do włosów i od niedawna do twarzy, ale słyszałam, że to super sprawa na pupe niemowlaka oraz na twarz malucha podczas zimy.
Ja też olejek migdałowy do kapieli i olej kokosowy tłoczony na zimno, zaszkodzić raczej nie powinno

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38100367]Bożydar - która czytuje Chmielewską to wie, jej amant miał tak na imię, przerobiła go na Darka

Czesi0 - to tylko Włatcy Móch...

Ignacy - wg mnie fajne, Igi (Iggy Pop )

Dla facecików jeszcze mi się Miłosz widział. Ale jakby tak przypadkiem okazało się, że facecik będzie, to pewnie mąż na Jacka się uprze, by do Agatki pasowało dla niewtajemniczonych - bo to jeszcze zanim ja się urodziłam taka baja była: Jacuś i Agatka.[/QUOTE]

u mnie chłopiec jakby był to Miłosz też mi się podobał ale z naszym nazwiskiem tak jakoś średnio

Cytat:
ooo ja tez mam Maria na drugie
to szukaj tego zdjęcia
a Michalina to teraz mi sie kojarzy z tą dziewoją z Top Model, kiedyś mi sie podobalo,teraz juz nieee ;]
Marysia dla dziewczynki jest śliczne Michalina tez mi się podoba

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
taaaaaaaa, byle z kolorami a nie odcieniami.... moja sąsiadka dwuletnią córkę stroi na rózowo, kazda rzecz w innym odcieniu rózu skomponowana w całosc.
bleeee, jak widze takie coś to mi się podnosi, ja jak już różowe to tak jak Debrah w zestawieniu z brązem kremem lub czymś takim stonowanym....

AA! kupiłam jeszcze dziś taki ręczniczek z kapturkiem i zastanawiam się, czy muszę jeszcze kupić jakieś nowe?? są jakieś specjalne dla dzieci? czy takie nasze (mam jeszcze nowe nie używane) moga być jak je wypiore w dzieciowym proszku ?

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-12-12 o 20:47
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:46   #4372
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ode mnie pytanko do Mam, które planują rodzić w Roztoce. Co ze sobą zabieracie? O ile dobrze wiem, to trzeba tylko wziąć rzeczy dla siebie, a dla bobasa wszystko jest na miejscu? To samo z rzeczami higienicznymi?
Stary 2012-12-12, 20:51   #4373
bokeh
Zakorzenienie

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...861885867.html co myślicie o takim ?? zły będzie? jakoś te nie usztywniane mi nie podchodzą..... jak stara babcia będę się czuła, nie dość że pielucha w majtkach to jeszcze cyc w miekkim staniku
Stary 2012-12-12, 20:53   #4374
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam i raczej nie dowiem się jak było naprawdę, więc myślę że lepiej po prostu nie czytać/nie słuchać takich historii i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Dokładnie

Cytat:

Jutro mam i właśnie będę z nim rozmawiać na ten temat, bo powiedział, że jak do tej wizyty Oliw się nie obróci, to trzeba będzie już się skłaniać ku cesarce - a nie obróciła się, czuję to. Także o wszystko jutro popytam.
Powodzenia i nie martw się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 20:54   #4375
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...861885867.html co myślicie o takim ?? zły będzie? jakoś te nie usztywniane mi nie podchodzą..... jak stara babcia będę się czuła, nie dość że pielucha w majtkach to jeszcze cyc w miekkim staniku
Wg mnie każdy biustonosz jest dobry, jeśli jest dopasowany i ma właśnie odpinane miseczki
Stary 2012-12-12, 20:56   #4376
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hejka nie było mnie całeeee popołudnie, najpierw pojechałam do centrum kupiłam foremki na pierniczki i wstążki na choinke i bombki, postanowiłam że będzie złoto czerwona.... teraz jak o tym myśle to troche niebardzo ale już trudno
Potem pojechałam po lodówke no i w końcu kupiliśmy beko będzie nam bekać ale fajna taka że nie trzeba jej będzie rozmrażać
A i jeszcze stanik w h&m kupiłam są takie fajne przeceny z 69zł na 30 to wzięłam bo już nie miałam w czym chodzić. Ogólnie mnóstwo tam przecen zrobili ale jakoś nie mam ochoty na to wszystko patrzeć i przeglądać....

a czemu nie bardzo ? ja wlasnie taki mam kolor ozdob na choinke

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-12-12 o 21:05
Stary 2012-12-12, 21:03   #4377
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=bokeh;38106172]Hejka nie było mnie całeeee popołudnie, najpierw pojechałam do centrum kupiłam foremki na pierniczki i wstążki na choinke i bombki, postanowiłam że będzie złoto czerwona.... teraz jak o tym myśle to troche niebardzo ale już trudno

bleeee, jak widze takie coś to mi się podnosi, ja jak już różowe to tak jak Debrah w zestawieniu z brązem kremem lub czymś takim stonowanym....

/QUOTE]

tez mam beko hehe

kurde ja tak samo chce, mieszać ten róż, ale kurde ja mam same rzeczy praktycznie białe, różowe i kremowe teraz a i niebieskie. Myśle ze tak od 68 rozmiar to juz są takie ciuszki hmm fajniejsze, można złapac więcej kolorków

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-12, 21:03   #4378
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Black rewelacyjna suknia, ciewaka jestem jaka fryzurke obmyslisz na slub

ja swoja suknie tez bym chetnie sprzedala wystawilam moze z raz na all ale nie bylo odezwu na tablicy i jeszcze jakis tam innych darmowych stronach wisi no i czasem ktos zadzwoni, jedna dziewczyna poki co byla tylko mierzyc ale sie niestety w niej nie dosunela...
Co do fryzury, to chcę coś takiego: http://2.bp.blogspot.com/-9nQnlCepnz...for-2011-1.jpg Tylko mniej napuszone. Ale rozpuszczone, pofalowane i diadem na głowie, bez welonu.

Spróbuj jeszcze sprzedać, zawsze jakiś grosz wpadnie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38106369]
Powodzenia i nie martw się [/QUOTE]

Dziękuję.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:10   #4379
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Co do fryzury, to chcę coś takiego: http://2.bp.blogspot.com/-9nQnlCepnz...for-2011-1.jpg Tylko mniej napuszone. Ale rozpuszczone, pofalowane i diadem na głowie, bez welonu.

Spróbuj jeszcze sprzedać, zawsze jakiś grosz wpadnie.

Dziękuję.

na pewno bedziesz wygladac przeslicznie

wlasnie jeszcze podczytalam na blogu Twoj ostatni wpis i wszystko zapowiada sie EKSTRA

Stary 2012-12-12, 21:17   #4380
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a czemu nie bardzo ? ja wlasnie taki mam kolor ozdob na choinke
no własnie nie wiem :P w sumie nijak mi ten czerwony pasuje... ale stwierdziłam że będzie tak żywiej, chciałam na początku biało srebrną.... ale trudno już kupiłam no i kupiłam jakieś tanie zestawy najdroższy za 8 sztuk to 6,99

jejku ale mnie wszystko gniecie pod biustem oddychać nie można i boli musiałam sie pozbyć stanika

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości