|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Asiulka! trzymajcie się kochana!
![]() Ja Was podziwiam dziewczyny. Kiedy macie czas na gotowanie, sprzątanie itd? mnie ledwo uda się wyciągnąć naczynia ze zmywarki, załadować i rozwiesić pranie... Zośka cały czas wisi na piersi, nic nie mogę na to poradzić. Zasypia więc nie je, jak ją odłożę - płacz bo głodna. Próbowałam ją przetrzymać, żeby zgłodniała - nic z tego. Nie potrafię nic zrobić, kiedy płacze. Jedzenie staje mi w gardle, rzucam wszystko to co zaczęłam, kiedy to się skończy?? ![]() czuje się jak niesamodzielna, nieporadna dziewczynka ![]() Wieczorem daję jej butlę mm - wczoraj zanim się zorientowałam wypiła 170 ml ![]() Z dobrych wiadomości - wczoraj przez pół godziny zajmowała się sobą i karuzelką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() ![]() U Nas Gracjanek spał spokojnie,tylko rano znowu płaczliwość mu sie włączyła ale teraz chwilowo ogląda bajki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ja zaczynam dzień od pytania do Was i bardzo proszę o pomoc. ![]() Czy Wasze pierwsze miesiączki po porodzie były bardzo obfite? U mnie jak się wczoraj wieczorem rozkręciło to dosłownie ciężko mi było wyjść z łazienki, bo co doszłam do łóżka to już musiałam tam wracać. Nawet po porodzie tak mocno nie krwawiłam. A do tego, to wszystko wygląda jeszcze jakby intensywnie się oczyszczało, bo pozbywam się gigantycznych skrzepów. Czy to normalne? ![]() ![]() Asiulka doczytałam o tym Waszym szpitalu. ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-12-13 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zadomowienie
|
Dearlie jeżeli skrzepów będzie dużo to niestety ale musisz iść do gina bo jest to niebezpieczne, chociaż 6 tyg po porodzie możesz jeszcze się oczyszczć ale tak czy inaczej- jeśli skrzepy będ cały czas wypływać to idź.
Ja zawsze miałam bardzo obfite @ i zawsze pełen tydzień. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Iwa no steryd mamy na buzie, osobny na pupe, ale po nocy jest poprawa, buzia przybladła te plamy już nie są takie zaognione, pupa też wygląda lepiej. Chyba znaleźliśmy dobrą pediatre dla Zosi, babka studiowała też niekonwencjonalną medycynę i robi akupunkturę ![]()
#2496 |
Zakorzenienie
|
Dearlie ja nie pomogę,bo jeszcze @ nie miałam.
I mam nadzieje,że szybko nie przyjdzie ![]() A jutro będzie 8 tygodni po porodzie ![]() ![]() i chyba będę musiała go już od tej piersi odstawić,bo niby coś tam leci jak ścisne,ale jak przystawie małego to chwilę ciągnie i zaraz puszcza cyca i się złości. Raczej już za wiele tam nie mam i dlatego ![]() Lubię dawać mu pierś,ale więcej przy tym nerwów niż jedzenia,bo po piersi wypija tyle mm ile bez piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Rozeznanie
|
Dearlie Kochana skocz proszę do gina, skrzepów raczej nie powinno być, może to taka szalona miesiączka, ale lepiej to sprawdzić
![]() ![]() Asiulka przytulamy Was, dużo siły ![]() Tak w ogóle witam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() A do mnie tez tż wbrew pozorom nie zwraca sie po imieniu tylko "misiu",no serio tak jest. Choco współczuje,co za bydle ![]() Generalnie przedwczoraj dzwonilam czy moge w srode isc na szczepienie wiec powiedzieli mi ze tak.To w srode rano sie zabrałam i pielegniarka mi mowi ze dzis nie bo lekarz i one sa przeziebione. Od 28 listopada chodze i nikt mi dziecka szczepic nie chce ![]() Mam problem z kupieniem mojemu maluszkowi czegos pod choinke. Nie mam pojecia.Myslalam o tym : http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...845918796.html no ale z drugiej strony przy lezaczku ma juz takie "wisiory". No nie mam bladego pojecia |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
witam sie
![]() u nas nocka spokojna, w miare jestem wyspana ![]() ide zaraz do fryzjera, ściągać kolor, ciekawe z czym na głowie przyjdę ![]() muszę jakoś wyglądać na chrzciny, bo teraz to tragedia.. zdrówka dla wszystkich naszych dzieciaczków ![]() uciekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Rozeznanie
|
Cześć. Wysłałam wczoraj w nocy Tża do sklepu po zgrzewkę wody
![]() Patafiany jeszcze nie puścili, podobno jakaś rura walnęła, tak napisali. Kobiety z Wawy macie wodę?? Muszę kawkę zrobić bo jakoś nie wyspałam się dzisiaj. Jak mnie w☠☠☠☠ bierze jak moje dziecko zje 150 i przy odbijaniu macha łepetyną tak że ja kiedyś zęby przez niego stracę. Dearlie ja dostałam @ po 7 tyg, ale nie był jakaś strasznie obfita i nie miałam skrzepów. Lepiej idź do gina. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-13 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Witam tym razem w miarę rano!
Chciałam się na razie tylko pożalić, że Lili ma kolejny skok ![]() jeść prawie wcale nie chce, przy cycku się wścieka, masakra jakaś jak wcześniej zjadała z dwóch piersi tak teraz tylko z jednej znowu za jednym karmieniem więc to co nadrobiła w zeszłym tygodniu wagowo to pewnie teraz straci spowrotem no ale przecież jej nie zmuszę nie? w sumie to zaczęło się przed wczoraj takie zachowanie ale delikatnie a wczoraj to już przechodziła samą siebie i dziś od rana to samo ![]() ciekawe ile tym razem to potrwa zanim wróci do normy |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
potworkowa
|
Dzień dobry
![]() ![]() A tak przed chwila leżała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
potworkowa
|
I wszystkiego najlepszego dla Adusi i Jasia za ukończenie 4 miesięcy i dla Bartoszka za ukończenie 3
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
Slicznota
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
potworkowa
|
Ja się śmieje, ze 21 to koniec świata, a potem Święta i Sylwester
![]() Ciekawe czy jakieś dzieciątko się wczoraj urodziło na poczekalni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny
![]() Asiulka zdrówka dla Was. Niech to nie będzie nic poważnego ![]() Dobrze, ze masz łóżko. Jak starszy miał zabieg przepukliny to leżałam na karimacie, a inne matki na takich ogrodowych krzesłach - paranoja. Sojka oby ta maść pomogła. Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Katee ja mam tą karuzelkę. Melodie super - takie delikatne - nie za głośne. Kupiłam juz dla Pawełka bo miałam i mam turystyczne łóżeczko. I zakładam to na pałąk fotelika, to bujaczka. Fajna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Płuca maja czyste. Zuzia ma poprostu zapalenie oskrzeli. Jasiu gorzej to wszystko jest wirusowe. Jasiu ma obturacyjne zapalenie i byc moze bedzie miał dzisiaj podawany tlen bo czasami sie dusi ale nrazie sobie radzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas super! Odkryłam, że Henio wstaje codziennie ok. 8.30 i potem o 10 ma drzemkę. Jak w zegarku ![]() Lidka podobno im starsze dziecko, tym dłuższe skoki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
potworkowa
|
a jakie były objawy? teściowa jest przeziębiona i mam nadzieję, że mała nie złapie od niej nic.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
U Zuzi zaczęło sie zapaleniem gardła zeszło na oskrzela. Jasiu dostał katar w poniedziałek wieczorem osluchowo czysty we wtorek sie juz dusil wiec dostał antybiotyk no a wczoraj jyz to tskie ciężkie zapalenie. Wszystko poszło bardzo szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
Asiu biedne te Twoje maluchy
![]()
#2517 |
Zakorzenienie
|
Asiulka współczuje.
A u mojego wysypka się powiekszyla i teraz wiem że to niestety wirusowa choroba ![]() No trudno. mam nadzieje, ze to już ostatnia przygoda.
#2518 | ||
Wtajemniczenie
|
Nic nie sądzę, niejeden koniec świata już przeżyłam
![]() Cytat:
![]() U nas noc- rewelacja, mała zasnęła o 23:30 i wstała przed 5 na karmienie, a potem ok. 8 dopiero, więc właściwie jedna pobudka ![]() ![]() Pokarm też mi wraca, wczoraj tylko 50 ml mm małej dałam i wystarczyło, co prawda piersi są miękkie, ale skoro pije 20 minut, sama puszcza i nie narzeka, kupki robi, to się zapewne najada, może to faktycznie ta stabilizacja laktacji ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aha i jak tak dużo zje to też może być nie spokojna, bo to za dużo na taki mały brzuszek. Mój na noc dostaje mm aby dłużej pospał i też potrafi 180ml wciągnąć, ale później się kręci, za ciężko mu na brzuszku po prostu. Tak więc daję 150ml i koniec. Smok do buźki, pielucha do przytulenia, włączona muzyczka z karuzelki i idzie sam spać. Cytat:
Cytat:
Kontrol musi być, ale tak jak każde dziecko rozwija się swoim torem tak i ciemiączko u jednego dziecka zarasta w 18 m.ż a u drugiego zaczyna się to w 4-tym, co nie znaczy że całkiem zarośnie szybko, bo cały proces może trwać miesiącami. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zadomowienie
|
![]() asiulka wspolczuje kochana.zdrowka dla dzieciaczkow zycze ![]() moja mała cos zle spi w nocy ostatnio ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.