Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 04:59   #2491
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Boze jaki koszmar! A maz Cie bedzie zmienial? To moze usiadz obok lozka Zuzi i poloz tulw na jej lozku i przysnij. O ile dasz rade A mala jest dalej pod kroplowka? A moze poloz sie na jej lozku? Chyba pielegniary nie zauwaza

Strasznie Ci wspolczuje kochana tego koczowania w szpitalu...
Tak mąż mnie bedzie zmienia tyle co w dzien bo w no y to raczej ja bede. Ja u siebie w lozku mam Jasia a Zuzia jest w takim dziecięcym metalowym z klatka wiec tylko trzymanie za raczke. Udało jej sie zasnąć wiec tez chwilke pospalam jak wyjdziemy to napewno cos fajnego im wymyśla :p
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 05:48   #2492
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Asiulka! trzymajcie się kochana!

Ja Was podziwiam dziewczyny. Kiedy macie czas na gotowanie, sprzątanie itd? mnie ledwo uda się wyciągnąć naczynia ze zmywarki, załadować i rozwiesić pranie...
Zośka cały czas wisi na piersi, nic nie mogę na to poradzić. Zasypia więc nie je, jak ją odłożę - płacz bo głodna. Próbowałam ją przetrzymać, żeby zgłodniała - nic z tego. Nie potrafię nic zrobić, kiedy płacze. Jedzenie staje mi w gardle, rzucam wszystko to co zaczęłam, kiedy to się skończy??
czuje się jak niesamodzielna, nieporadna dziewczynka
Wieczorem daję jej butlę mm - wczoraj zanim się zorientowałam wypiła 170 ml Próbuję wtedy dawać jej smoczka, walczymy z pół godziny - zasypia.

Z dobrych wiadomości - wczoraj przez pół godziny zajmowała się sobą i karuzelką więc mogłam zrobić kilka rzeczy do pracy - czasem do mnie piszą w różnych sprawach... zaczęła wyciągać do niej ręce to był zabawny widok. Waży 4800! Jak przypomnę sobie początkowe nerwy o jedzenie i wagę to śmiać mi się chce
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 06:50   #2493
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jesteśmy w szpitalu. Dzieci moje leżą pod kroplowka miały rtg płuc jutro bede wiedziała czy to zapalenie płuc czy nie. A pojechaliśmy dlatego ze zuza od niedzieli ma antybiotyk a ciagle dostawała wysoka gorączkę i po rozmowie lekarz kazał brać oby dwóch i jechać do szpitala. Teraz siedzę i czekam aż sie im kroplowki skończą. Dobrze ze mam Neta przynajmniej mam co robić. Ide czytać co tam u was
Jeju trzymajcie sie kochana i wracajcie szybko zdrowi do domku

U Nas Gracjanek spał spokojnie,tylko rano znowu płaczliwość mu sie włączyła ale teraz chwilowo ogląda bajki.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 07:13   #2494
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ja zaczynam dzień od pytania do Was i bardzo proszę o pomoc.

Czy Wasze pierwsze miesiączki po porodzie były bardzo obfite?

U mnie jak się wczoraj wieczorem rozkręciło to dosłownie ciężko mi było wyjść z łazienki, bo co doszłam do łóżka to już musiałam tam wracać. Nawet po porodzie tak mocno nie krwawiłam. A do tego, to wszystko wygląda jeszcze jakby intensywnie się oczyszczało, bo pozbywam się gigantycznych skrzepów. Czy to normalne? Proszę uspokojcie mnie, bo ja w nocy nawkręcałam sobie, że może coś nie tak ze mną. Miałam ostatnio troszkę stresów, a wczoraj jeszcze przeforsowałam się i nawet miałam myśli czy to nie jakiś krwotok. Poza tym jestem 6 tygodni po porodzie, czy to nie za wcześnie na @? Chociaż ja nie karmię, to może nic w tym dziwnego, że tak szybko wystąpiła?

Asiulka doczytałam o tym Waszym szpitalu. Ściskam mocno Ciebie i maluchy i życzę im dużo, dużo zdrówka. Wracajcie szybko do domu!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-13 o 07:15
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 07:53   #2495
Sojka1990
Zadomowienie

Dearlie jeżeli skrzepów będzie dużo to niestety ale musisz iść do gina bo jest to niebezpieczne, chociaż 6 tyg po porodzie możesz jeszcze się oczyszczć ale tak czy inaczej- jeśli skrzepy będ cały czas wypływać to idź.
Ja zawsze miałam bardzo obfite @ i zawsze pełen tydzień.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Iwa no steryd mamy na buzie, osobny na pupe, ale po nocy jest poprawa, buzia przybladła te plamy już nie są takie zaognione, pupa też wygląda lepiej.
Chyba znaleźliśmy dobrą pediatre dla Zosi, babka studiowała też niekonwencjonalną medycynę i robi akupunkturę
Stary 2012-12-13, 08:09   #2496
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dearlie ja nie pomogę,bo jeszcze @ nie miałam.
I mam nadzieje,że szybko nie przyjdzie
A jutro będzie 8 tygodni po porodzieale jeszcze daje małemu pierś to pewnie dlatego

i chyba będę musiała go już od tej piersi odstawić,bo niby coś tam leci jak ścisne,ale jak przystawie małego to chwilę ciągnie i zaraz puszcza cyca i się złości. Raczej już za wiele tam nie mam i dlatego.
Lubię dawać mu pierś,ale więcej przy tym nerwów niż jedzenia,bo po piersi wypija tyle mm ile bez piersi

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:16   #2497
afternoon
Rozeznanie

Dearlie Kochana skocz proszę do gina, skrzepów raczej nie powinno być, może to taka szalona miesiączka, ale lepiej to sprawdzić nie zamartwiaj się

Asiulka przytulamy Was, dużo siły

Tak w ogóle witam Filip wisi przy cycu, ja zaraz się ogarnę, o 12 mamy gości
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-13, 08:21   #2498
zielona1911
Zakorzenienie

witam
A do mnie tez tż wbrew pozorom nie zwraca sie po imieniu tylko "misiu",no serio tak jest.

Choco współczuje,co za bydle

Generalnie przedwczoraj dzwonilam czy moge w srode isc na szczepienie wiec powiedzieli mi ze tak.To w srode rano sie zabrałam i pielegniarka mi mowi ze dzis nie bo lekarz i one sa przeziebione. Od 28 listopada chodze i nikt mi dziecka szczepic nie chce a jeszcze szlam przez te zaspy,padal snieg,tak ze nic nie bylo widac bo takie wielkie płaty.

Mam problem z kupieniem mojemu maluszkowi czegos pod choinke. Nie mam pojecia.Myslalam o tym : http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...845918796.html no ale z drugiej strony przy lezaczku ma juz takie "wisiory". No nie mam bladego pojecia
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:25   #2499
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam sie
u nas nocka spokojna, w miare jestem wyspana
ide zaraz do fryzjera, ściągać kolor, ciekawe z czym na głowie przyjdę
muszę jakoś wyglądać na chrzciny, bo teraz to tragedia..

zdrówka dla wszystkich naszych dzieciaczków

uciekam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:40   #2500
marzenka1984
Rozeznanie

Cześć. Wysłałam wczoraj w nocy Tża do sklepu po zgrzewkę wody
Patafiany jeszcze nie puścili, podobno jakaś rura walnęła, tak napisali. Kobiety z Wawy macie wodę??
Muszę kawkę zrobić bo jakoś nie wyspałam się dzisiaj.

Jak mnie w☠☠☠☠ bierze jak moje dziecko zje 150 i przy odbijaniu macha łepetyną tak że ja kiedyś zęby przez niego stracę.

Dearlie ja dostałam @ po 7 tyg, ale nie był jakaś strasznie obfita i nie miałam skrzepów. Lepiej idź do gina.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-12-13 o 08:46
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:45   #2501
lidka0308
Zadomowienie

Witam tym razem w miarę rano!

Chciałam się na razie tylko pożalić, że Lili ma kolejny skok
jeść prawie wcale nie chce, przy cycku się wścieka, masakra jakaś
jak wcześniej zjadała z dwóch piersi tak teraz tylko z jednej znowu za jednym karmieniem więc to co nadrobiła w zeszłym tygodniu wagowo to pewnie teraz straci spowrotem
no ale przecież jej nie zmuszę nie?
w sumie to zaczęło się przed wczoraj takie zachowanie ale delikatnie a wczoraj to już przechodziła samą siebie i dziś od rana to samo
ciekawe ile tym razem to potrwa zanim wróci do normy
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-13, 08:58   #2502
kaczuszka69
potworkowa

Dzień dobry dzisiaj małej się coś poprzestawialo i od piątej rano gugala. Ale na szczęście zasnela z powrotem

A tak przed chwila leżała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1355389098131.jpg (39,0 KB, 40 załadowań)

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:00   #2503
kaczuszka69
potworkowa

I wszystkiego najlepszego dla Adusi i Jasia za ukończenie 4 miesięcy i dla Bartoszka za ukończenie 3 dla Jasia zdrowka szczególnie

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-13, 09:00   #2504
marzenka1984
Rozeznanie

Slicznota co sadzicie o koncu swiata 21 grudnia ??
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:01   #2505
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja się śmieje, ze 21 to koniec świata, a potem Święta i Sylwester
Ciekawe czy jakieś dzieciątko się wczoraj urodziło na poczekalni.

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-13, 09:09   #2506
katiem
Wtajemniczenie

Cześc dziewczyny

Asiulka zdrówka dla Was. Niech to nie będzie nic poważnego
Dobrze, ze masz łóżko. Jak starszy miał zabieg przepukliny to leżałam na karimacie, a inne matki na takich ogrodowych krzesłach - paranoja.

Sojka oby ta maść pomogła.

Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Katee ja mam tą karuzelkę. Melodie super - takie delikatne - nie za głośne. Kupiłam juz dla Pawełka bo miałam i mam turystyczne łóżeczko. I zakładam to na pałąk fotelika, to bujaczka. Fajna sprawa.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:15   #2507
Asiuulka89
Zakorzenienie

Płuca maja czyste. Zuzia ma poprostu zapalenie oskrzeli. Jasiu gorzej to wszystko jest wirusowe. Jasiu ma obturacyjne zapalenie i byc moze bedzie miał dzisiaj podawany tlen bo czasami sie dusi ale nrazie sobie radzi.
Stary 2012-12-13, 09:15   #2508
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć. Wysłałam wczoraj w nocy Tża do sklepu po zgrzewkę wody
Patafiany jeszcze nie puścili, podobno jakaś rura walnęła, tak napisali. Kobiety z Wawy macie wodę??
Muszę kawkę zrobić bo jakoś nie wyspałam się dzisiaj.

Jak mnie w☠☠☠☠ bierze jak moje dziecko zje 150 i przy odbijaniu macha łepetyną tak że ja kiedyś zęby przez niego stracę.

Dearlie ja dostałam @ po 7 tyg, ale nie był jakaś strasznie obfita i nie miałam skrzepów. Lepiej idź do gina.
Ja mam wodę, ale ja na Mokotowie urzęduję

U nas super! Odkryłam, że Henio wstaje codziennie ok. 8.30 i potem o 10 ma drzemkę. Jak w zegarku

Lidka podobno im starsze dziecko, tym dłuższe skoki
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:16   #2509
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Płuca maja czyste. Zuzia ma poprostu zapalenie oskrzeli. Jasiu gorzej to wszystko jest wirusowe. Jasiu ma obturacyjne zapalenie i byc moze bedzie miał dzisiaj podawany tlen bo czasami sie dusi ale nrazie sobie radzi.
Ufff, no to dobrze, że płuca czyste! Ale to Zuzia nie ma wirusa, a Jasio tak?? Czyli nie zaraził się od niej? Bidulek mały
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:20   #2510
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
biedny Jasiu oby jak najszybciej do zdrowia wrócił.

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-13, 09:22   #2511
kaczuszka69
potworkowa

Jest dzieciątko urodzone wczoraj u mam listopadowo grudniowych ale fajnie fajna data jeszcze to 20.12.2012

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-13, 09:24   #2512
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ufff, no to dobrze, że płuca czyste! Ale to Zuzia nie ma wirusa, a Jasio tak?? Czyli nie zaraził się od niej? Bidulek mały
Zuzia go zaraziła. Niestety.
Stary 2012-12-13, 09:27   #2513
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Zuzia go zaraziła. Niestety.
a jakie były objawy? teściowa jest przeziębiona i mam nadzieję, że mała nie złapie od niej nic.

Mysza

-15kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-13, 09:32   #2514
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
a jakie były objawy? teściowa jest przeziębiona i mam nadzieję, że mała nie złapie od niej nic.
U Zuzi z
Stary 2012-12-13, 09:34   #2515
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
U Zuzi zaczęło sie zapaleniem gardła zeszło na oskrzela. Jasiu dostał katar w poniedziałek wieczorem osluchowo czysty we wtorek sie juz dusil wiec dostał antybiotyk no a wczoraj jyz to tskie ciężkie zapalenie. Wszystko poszło bardzo szybko.
Stary 2012-12-13, 09:41   #2516
Sojka1990
Zadomowienie

Asiu biedne te Twoje maluchy
Stary 2012-12-13, 09:46   #2517
kraven
Zakorzenienie

Asiulka współczuje.
A u mojego wysypka się powiekszyla i teraz wiem że to niestety wirusowa choroba
No trudno. mam nadzieje, ze to już ostatnia przygoda.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:54   #2518
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic nie sądzę, niejeden koniec świata już przeżyłam .

Cytat:
Dużo zdrówka dla Twoich dzieci, biedactwa, teraz pełno jakiś wirusów krąży

U nas noc- rewelacja, mała zasnęła o 23:30 i wstała przed 5 na karmienie, a potem ok. 8 dopiero, więc właściwie jedna pobudka , mogłoby tak już być codziennie .

Pokarm też mi wraca, wczoraj tylko 50 ml mm małej dałam i wystarczyło, co prawda piersi są miękkie, ale skoro pije 20 minut, sama puszcza i nie narzeka, kupki robi, to się zapewne najada, może to faktycznie ta stabilizacja laktacji .

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
byłabym wdzięczna pediatra powiedziała że sprawdzimy na następnym szczepieniu i w razie czego też dostaniemy skierowanie do lekarza.
Na małe ciemiączko pewnie nic nie zaradzi, może zaprzestania podawania wit D tak myślę? widocznie taka uroda naszych dziewczynek,że malutkie te ciemiączka mają , sama nie wiem już...
Najprawdopodobniej to taka uroda, że ciemiączko jest malutki, jak już tutaj dziewczyny pisały niektóre dzieci w ogóle nie mają ciemiączka i są zdrowe. Do lekarza idę, bo skontrolować nigdy nie zaszkodzi, ale jestem dobrej myśli
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:10   #2519
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestesmy po wizycie.
Mała dostała sterydy na buzie/ nóżki
antybiotyk na pupe w maści plus jeszcze jakieś krople na AZS..
i bioGaje na kupe
Oby było już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A mam pytanie do mamuś chłopców: czy odciągacie swoim synkom siusiaczka? Zebrałam dosyć sprzeczne opinii w gronie lekarskim i w sumie już nie wiem. Mój gin twierdzi, że trzeba, położna powiedziała, że nie można samemu tylko lekarz może to zrobić. Wczoraj pytałam pediatrę, bo przy okazji zbadał (ma zwężenie na dodatek ) i ten mówi że po roku... A moja koleżanka nie robiła i zrosło się w wieku pół roku i lekarz odciągnął na siłę aż krew siknęła i kazał jej to robić codziennie. No i zgłupiałam.
Nie odciągam, mnie uczono że nie wolno, w szpitalu zabronili i nasza pediatra też.

Cytat:
Jesteśmy w szpitalu. Dzieci moje leżą pod kroplowka miały rtg płuc jutro bede wiedziała czy to zapalenie płuc czy nie. A pojechaliśmy dlatego ze zuza od niedzieli ma antybiotyk a ciagle dostawała wysoka gorączkę i po rozmowie lekarz kazał brać oby dwóch i jechać do szpitala. Teraz siedzę i czekam aż sie im kroplowki skończą. Dobrze ze mam Neta przynajmniej mam co robić. Ide czytać co tam u was
O jejku, ciągle coś tym Twoim dzieciakom. Dużo zdrowka życzę

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ja Was podziwiam dziewczyny. Kiedy macie czas na gotowanie, sprzątanie itd? mnie ledwo uda się wyciągnąć naczynia ze zmywarki, załadować i rozwiesić pranie...
Zośka cały czas wisi na piersi, nic nie mogę na to poradzić. Zasypia więc nie je, jak ją odłożę - płacz bo głodna. Próbowałam ją przetrzymać, żeby zgłodniała - nic z tego. Nie potrafię nic zrobić, kiedy płacze. Jedzenie staje mi w gardle, rzucam wszystko to co zaczęłam, kiedy to się skończy??
czuje się jak niesamodzielna, nieporadna dziewczynka
Wieczorem daję jej butlę mm - wczoraj zanim się zorientowałam wypiła 170 ml Próbuję wtedy dawać jej smoczka, walczymy z pół godziny - zasypia.

Z dobrych wiadomości - wczoraj przez pół godziny zajmowała się sobą i karuzelką więc mogłam zrobić kilka rzeczy do pracy - czasem do mnie piszą w różnych sprawach... zaczęła wyciągać do niej ręce to był zabawny widok. Waży 4800! Jak przypomnę sobie początkowe nerwy o jedzenie i wagę to śmiać mi się chce
A dajesz jej wodę albo herbatkę? Mati też był taki nie nażarty typ, ale zaczęłam go oszukiwać wodą lub herbatką i jakoś godziny karmień się wydłużały. Teraz nadal karmię go piersią, mam posprzątane, codziennie obiad i jeszcze pracuje, no i Paula jeszcze jest, więc odprowadzić i przyprowadzić z przedszkola trzeba, no i później też się zająć.
Aha i jak tak dużo zje to też może być nie spokojna, bo to za dużo na taki mały brzuszek. Mój na noc dostaje mm aby dłużej pospał i też potrafi 180ml wciągnąć, ale później się kręci, za ciężko mu na brzuszku po prostu. Tak więc daję 150ml i koniec. Smok do buźki, pielucha do przytulenia, włączona muzyczka z karuzelki i idzie sam spać.

Cytat:
Biedny malec...

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej to taka uroda, że ciemiączko jest malutki, jak już tutaj dziewczyny pisały niektóre dzieci w ogóle nie mają ciemiączka i są zdrowe. Do lekarza idę, bo skontrolować nigdy nie zaszkodzi, ale jestem dobrej myśli
Ciemiączko przednie wszystkie dzieci mają, tylne też, boczne są już z reguły zarośnięte, ale nie przednie, bo poród sn byłby nie możliwy to po pierwsze a po drugie byłby zahamowany wzrost czaszki.
Kontrol musi być, ale tak jak każde dziecko rozwija się swoim torem tak i ciemiączko u jednego dziecka zarasta w 18 m.ż a u drugiego zaczyna się to w 4-tym, co nie znaczy że całkiem zarośnie szybko, bo cały proces może trwać miesiącami.
Stary 2012-12-13, 10:14   #2520
sandra23s
Zadomowienie

hej mamuski

asiulka wspolczuje kochana.zdrowka dla dzieciaczkow zycze

moja mała cos zle spi w nocy ostatniobudzi sie i marudzi.chyba ją plecki od tej szyny bolą,bo jak jej pomasuje to sie uspokaja....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości