Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 08:02   #4411
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To jak znajdziesz jakiś ciekawy to daj znać,ja też chce z takich bardziej sztywniejszych.
O, ja tez chce takie sztywne.
Chwalcie sie tym, co znajdziecie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mi się zrobiły już ok 15 - 20 tygodnia ciąży. Pocieszę Cię - już są lekko jaśniejsze. Codziennie je smaruję olejem ze słodkich migdałów.
Ehh, dzieki... Moze jakbym je wczesniej odkryla to przerazenie byloby mniejsze.
Dzieki za rade z tym olejem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:04   #4412
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaa ja sobie nie wyobrażam żeby mój tzt mnie golił w tym miejscu nie to że się go wstydze czy coś, po prostu nie bo nie, dla mnie to przesada troche;p ale jesli ktos na prawdę nie moze to faktycznie pomoc się przyda ja daje rade, ale jakbyście mnie w tej akcji zobaczyly, to do cyrku bym sie nadwała hahaha ale ważne ze broszka gładka! hahahah a wloski na nogach to golilam ostatnio 3 grudnia przed wizytą i nadal mam gładziutkie!
haaaa, ja juz jakis czas mam problem zeby w wannie przejsc z siadu prostego do stania ale nogi jeszcze ogarniam

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wiiiiitam!
Ale miałam dzisiaj dzień.. ciągle w biegu: rano kończyłam z koleżanką prezentację, potem zajęcia, potem do pracy podpisać rachunek do wypłaty, potem na wizytę i znowu na zajęcia, bo prezentacja, spóźniona wszędzie

Z najważniejszych rzeczy W sumie mam +8kg. Chciałabym się zmieścić w 10 do końca ale czuję, że to się nie uda jednak
Pani dr zrobiła dziś wymaz, mam usg w piątek rano
No i ... powiedziała, że mam taką fajną szyjkę która wskazuje na to, że poród będę miała lekki ooooj żeby się to sprawdziło!
Następna wizyta 2.01, śmiałam się z paniami z rejestracji, że może zdążę po imprezie wytrzeźwieć No i się dziwiły, że ja już tak blisko, bo mam taki mały brzuszek

Więc wizyta humor poprawiła niesamowicie, ale stare prukwy w autobusie szybko ją posuły siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja Jestem w 8 miesiący ciąży, ależ proszę bardzo!! Tej mina zrzedła, facet obok się poderwał, żebym siadała a ja że nie trzeba, postoję sobie. I ta baba, która zwróciła mi uwagę mówi mi "nie trzeba się od razu unosić, tym bardziej, że nie było widać" No to mówię starej prukwie, że jak nie wie to niech siedzi cicho, a jak taka uprzejma to niech sama miejsca ustąpi, zamiast usadzić tyłek wygodnie i ludzi po kątach rozstawiać i rządzić kto ma stać, a kto siedzieć. Zamknęła się

No i wreszcie dotarłam do domu, zjadłam, popijam sok Obejrzę uwagę i Na wspólnej, tż wraca o 22, kupiłam kurczaka i miałam gotować pomidorówkę, ale takie ładne udka, że mu upiekę z ziemniakami, aaaa niech ma.
I tak mi minął 12.12.12

Zaraz poczytam co tam u was
ludzka pani dobrze karmi
ales tej babiorze przygadała DOBRZE JEJE TAK

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
AA! kupiłam jeszcze dziś taki ręczniczek z kapturkiem i zastanawiam się, czy muszę jeszcze kupić jakieś nowe?? są jakieś specjalne dla dzieci? czy takie nasze (mam jeszcze nowe nie używane) moga być jak je wypiore w dzieciowym proszku ?
ja tez mam specjalnie dla małego kupione 2 kąpielowe dodatkowo, powinny zdac egzamin, bo duże

wiecie co? z Was
małzonek do pracy juz pojechał, ja sobie Was nadrobiłam, zaraz sobie kluski lane zrobie
dzis wizyta, mąż ma mnie zawiezc bezposrednio jak z pracy wróci- ja już nie ryzykuje, cieżko mi siedzenie w punciaku przysunac a że nogi mam krótkie to musze miec przysunięte na maksa poza tym jak sie naubieram w te wszystkie zimowe kurtały, szaliki i resztę to jak bałwanek wyglądam i sie z auta nie moge wytoczyc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:25   #4413
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Nie panikuj, skoro nie dało się dobrze zdjąć pomiaru, to wiadomo że nie będzie on miarodajny. Wszystko z pewnością z młodą jest dobrze.

Dziewczyny, wczoraj wieczorem zauważyłam że mi się brzuch obniżył Mam trochę luzu pod cycami. Kurczę mam nadzieję że to nie oznacza że poród tuż tuż, w końcu termin mam na 15 stycznia, a donoszony będzie 26 grudnia? Troszkę się zestresowałam
Mi też się obniżył :P

Spakowałam wstępnie torbę do szpitala, ale tylko dla mnie.
Wsadziłam tam:
2 ręczniki (duży+mały), 3 koszule + 1 na poród,
wkładki laktacyjne (wzięłam całą paczkę nie za dużo?) ,
2 paczki podkładów poporodowych,
majtki siateczkowe jednorazowe(wrzucę też zwykłe bawełniane jeszcze), 2 staniki do karmienia,
kosmetyczka stoi obok, ( w środku żel p/p, szampon, szczoteczka, pasta, antyperspirant) pewnie coś do niej jeszcze dorzucę,
muszę jeszcze kupić jakieś klapki by były od razu pod prysznic i podkłady na łóżko i to chyba tyle dla mnie, a no i jeszcze coś do podmywania pewnie tantum rosa, a jak nie to sobie do małej buteleczki przeleję mój płyn do higieny intymnej.

Jak myślicie jest ok ?? czy o czymś zapomniałam ??
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:42   #4414
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mi też się obniżył :P

Spakowałam wstępnie torbę do szpitala, ale tylko dla mnie.
Wsadziłam tam:
2 ręczniki (duży+mały), 3 koszule + 1 na poród,
wkładki laktacyjne (wzięłam całą paczkę nie za dużo?) ,
2 paczki podkładów poporodowych,
majtki siateczkowe jednorazowe(wrzucę też zwykłe bawełniane jeszcze), 2 staniki do karmienia,
kosmetyczka stoi obok, ( w środku żel p/p, szampon, szczoteczka, pasta, antyperspirant) pewnie coś do niej jeszcze dorzucę,
muszę jeszcze kupić jakieś klapki by były od razu pod prysznic i podkłady na łóżko i to chyba tyle dla mnie, a no i jeszcze coś do podmywania pewnie tantum rosa, a jak nie to sobie do małej buteleczki przeleję mój płyn do higieny intymnej.

Jak myślicie jest ok ?? czy o czymś zapomniałam ??
Woda mineralna, pomadka do ust, sztućce, kubek, talerzyk, papier toaletowy ręczniki papierowe, skarpety, suszarka, grzebień, jak wymagają to enema (lewatywa ) Napisałam ci czego u mnie chcą jeszcze No i oczywiście aparat i płyta z muzyką
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:51   #4415
ewadylewska
Zadomowienie

Witam się z rana

ja dziś wizyta na 12.00, już nie mogę się doczekać
Stary 2012-12-13, 08:58   #4416
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Woda mineralna, pomadka do ust, sztućce, kubek, talerzyk, papier toaletowy ręczniki papierowe, skarpety, suszarka, grzebień, jak wymagają to enema (lewatywa ) Napisałam ci czego u mnie chcą jeszcze No i oczywiście aparat i płyta z muzyką
sztuców nie potrzebuje :P
kubek, papier, skarpety to tak idę wrzucać
a sama pisałam o papierze toaletowym i zapomniałam

a po co ręczniki papierowe??
aparat to na samym końcu może nie zapomnimy jak coś to mąż ma w telefonie

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-13 o 09:01
Stary 2012-12-13, 09:01   #4417
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam...tylko się witam i lecę myć się i ruszma dziś z mężem w trasę...troszkę się rusze z domu...aaaaaa i zobaczcie jakie cudo siostra dla ANtosia kupiła...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-12_19.17.27.jpg (24,5 KB, 44 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:06   #4418
ewadylewska
Zadomowienie

moja znajoma z TP 27.12 właśnie urodziła także początek stycznia się szykujcie
Stary 2012-12-13, 09:07   #4419
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ręczniki papierowe, to po kąpieli żeby się powycierać jak się bardzo krwawi. Delikatnie osuszyć ewentualną ranę. Lepiej tak niż w zwykły ręcznik, który po pierwszej kąpieli byłby do prania.

No widzisz, a ja wcale o papierze nie pomyślałam, ale jak wcześniej przypomniałaś to sobie zapisałam
Stary 2012-12-13, 09:11   #4420
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

do wycierania "krocza" (cóz za piękne słowo) po kąpieli...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
moja znajoma z TP 27.12 właśnie urodziła także początek stycznia się szykujcie
hu hu hu, naszykowane to my jestesmy-torby spakowane, tżty uprzedzone, tylko moja psychika jakos tego nie ogarnia.....
Stary 2012-12-13, 09:11   #4421
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ręczniki papierowe, to po kąpieli żeby się powycierać jak się bardzo krwawi. Delikatnie osuszyć ewentualną ranę. Lepiej tak niż w zwykły ręcznik, który po pierwszej kąpieli byłby do prania.

No widzisz, a ja wcale o papierze nie pomyślałam, ale jak wcześniej przypomniałaś to sobie zapisałam
ok dzięki tylko gdzie ja to zmieszczę :p a torbę taką wielką mam, a wzięłam tam tylko rzeczy dla siebie a i jakieś lżejsze buty/klapki dla męża bo się w zimowych zapoci

dla Małej pakuję w osobną torbę, będzie w bagażniku, a mąż po porodzie doniesie
Stary 2012-12-13, 09:18   #4422
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

dla Małej pakuję w osobną torbę, będzie w bagażniku, a mąż po porodzie doniesie
ja tez taki myk zastosowałam dla Niunka, spakowałam ciuszki na wyjscie w dwóch opcjach rozmiarowych- piernik wie, jak bedzie urosnięty a jakbym chciała w tym względzie polegac na małzu to pewnie do wiosny kwitnęlibysmy z synkiem na oddziale, bo by mu zeszło....

zebytylkow tym całym stresie tej torby nie zapomniał na wyjsciu
Stary 2012-12-13, 09:20   #4423
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

czy któraś się ze mną przywita???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-12-13, 09:21   #4424
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
czy któraś się ze mną przywita???

Stary 2012-12-13, 09:22   #4425
e_vel
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale u mnie ślicznie za oknem bieluteńko, ale słoneczko świeci. Karinkę z dziadkiem na sanki wyślę. A ja mam zamiar dziś zrobić dekorację bożonarodzeniową, tzn. zacząć - wierzbę taką poskręcaną chcę pomalować na biało, spryskać sztucznym śniegiem i posypać białym brokatem, a potem do dzbanka i zawieszę bombki. Choinka będzie czerwono-złota, mam kupione już 3 rok ozdoby- szklane bombki, organzę, swiatełka i nie będę zmieniać bo za duży koszt. Teściu mi tylko obiecał, że spróbuje mi dorobić sosnowy pień ędzie tak mniej więcej wyglądać (jak się uda) http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...w=1333&bih=684
ale to dopiero w poniedziałek, a samo ubieranie choinki to przed samą wigilią, no, może w niedzielę.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:23   #4426
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
no w końcu...
a nie tu wciąż o "kroczach" gadacie...

Stary 2012-12-13, 09:28   #4427
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja tez taki myk zastosowałam dla Niunka, spakowałam ciuszki na wyjscie w dwóch opcjach rozmiarowych- piernik wie, jak bedzie urosnięty a jakbym chciała w tym względzie polegac na małzu to pewnie do wiosny kwitnęlibysmy z synkiem na oddziale, bo by mu zeszło....

zebytylkow tym całym stresie tej torby nie zapomniał na wyjsciu

no dokładnie może za ta torbę się wezmę dziś ale nie bo nie mam ciuszków wyprasowanych a mi się tak nie chce no i do tej torby wrzucę rzeczy kosmetyczne dla Małej, a sam kombinezon i czapeczki na wyjście zostawię w domu , Mąz przywiezie już w dniu wypisu.

edit; koleżanka mi opowiadała, że dzwoni do męża ze szpitala, by czapeczkę przywiózł, on biedny nie wiedział którą, to wziął całą reklamówkę z tymi czapeczkami

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-13 o 09:30
Stary 2012-12-13, 09:37   #4428
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie może za ta torbę się wezmę dziś ale nie bo nie mam ciuszków wyprasowanych a mi się tak nie chce no i do tej torby wrzucę rzeczy kosmetyczne dla Małej, a sam kombinezon i czapeczki na wyjście zostawię w domu , Mąz przywiezie już w dniu wypisu.

edit; koleżanka mi opowiadała, że dzwoni do męża ze szpitala, by czapeczkę przywiózł, on biedny nie wiedział którą, to wziął całą reklamówkę z tymi czapeczkami
Ja chyba też osobno spakuję torbę młodemu. Jak męża spytałam, czy wiedział by jakie ciuszki wziąć na wyjście to stwierdził że wie - kombinezon A jak spytałam co pod kombinezon to mina mu zrzedła Stwierdził że śpioszki hehe. W końcu powiedział, że wszystko przywiezie, to sobie wybiorę
Muszę skończyć prasowanie. Staram się na tę stertę nie patrzeć, ale ona nie znika, a rośnie.
Stary 2012-12-13, 09:38   #4429
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Mam tak wielkii brzuch ze już pępka nie widze....i dopiero dziś zaczęłam oglądać...dżizas...jaką mam zebrę na brzuchu...wiedziałąm że się dziady robią...ale nie wiedziałam że tyle....Antoś co ty ze mną robisz?????

Stary 2012-12-13, 09:43   #4430
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laski. ja juz po sniadaniu, brzusio wysmarowany, mozna zaczac dzionek
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Heloł

Daj znac, co w koncu wyszło
Ogladalam dzis wozki i foteliki. Ten pebble całkiem fajny sie wydaje, ale chyba zdecydujemy sie na cabriofix. I wozek tako laret imitacja lnu czerwono-szary
sprawa wyglada tak:
sprawdziłem
fizycznie adaptery pasują bez najmniejszego problemu
tylko języczek, który ma się zatrzasnąć - nie zatrzaskuje się
czyli - adapter wchodzi, ale da się go wyjąć bez zwolnienia blokady
sprawdzę jutro, czy delikatna modyfikacja adaptera pozwoli go "zakliknąć"

to samo było kiedyś z Recaro i Jedo - wystarczyło lekko ściąć kawałek miękkiego plastiku w adapterze

jeszcze jutro skontaktuję się z kolegą w serwisie Tutka - żeby sprawdzić w którym miejscu ściąć

czyli wlozyć sie da, w sklepie babeczka też wkładała nasz fotelik w ten stelaz ale wlasnie na moje oko on tylko na tym "siedział", tak na słowo honoru a nie bylo slychac wlasnie żadnego klikniecia

zobaczymy co dzis mi odpisze

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:45   #4431
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja chyba też osobno spakuję torbę młodemu. Jak męża spytałam, czy wiedział by jakie ciuszki wziąć na wyjście to stwierdził że wie - kombinezon A jak spytałam co pod kombinezon to mina mu zrzedła Stwierdził że śpioszki hehe. W końcu powiedział, że wszystko przywiezie, to sobie wybiorę
Muszę skończyć prasowanie. Staram się na tę stertę nie patrzeć, ale ona nie znika, a rośnie.
Ja muszę wziąć jeszcze ciuszki do szpitala, bo u nas zawijają w kocyk cieniutki i rożek, a po obchodzie można przebrać w swoje. I się zastanawiałam czy będę w ogóle przebierać, ale koleżanka mówiła, że przebierała więc wezmę
Stary 2012-12-13, 09:45   #4432
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
mój TŻ pewnie by tak samo zrobił dlatego wszystko będzie miał super przegotowane.

Bratowa mojego TŻ w sobote urodziła dziewczynkę 4100g, ale wiecie co jest najgorsze że właśnie oglądam jej zdjęcia i jest strasznie podobna do mojej teściowe na prawdę tak mocno. Mam nadzieje że mój synek nie odziedziczy urody po teściowej.
Stary 2012-12-13, 09:46   #4433
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
.
Cytat:
na 1000000% moj by zrobił to samo

Stary 2012-12-13, 09:50   #4434
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mój na pewno też by tak zrobił jeszcze by dzwonił się pytać gdzie są jak juz będzie wszystko poskładane to muszę mu pokazać wszystko
Stary 2012-12-13, 09:52   #4435
Ewik86
Zakorzenienie

Dzień dobry Ale dzisiaj jestem niewyspana, nie mogłam spać, męczyłam się okropnie i pewnie padnę po obiedzie jak kawka.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nie moge spać to Was nadrabiam

Mi mówił ostatnio gin że do 37 tyg i u mnie jakoś tak wyjdzie, z tego co doczytałam już z apóźno będzie żeby go leczyć no ale cóż tak wyszło...

Dobrze u Marsi wszystko ok, mi gon przykazała ze tylko w pasach i zawsze się upewnia czy tak jeżdżę.

Strasznie późno te badania masz robione, grupa krwi to pierwsze co miałam zrobić, no ale może nie mam to znaczenia ...

Mnie tez zasypało ale że mężuś w pracy a teściowa noga w gipsie to się nigdzie nie ruszałam

Ja ma taki bujaczek, od bratwej, do tego kosz mojżesza który właśnie zamierzam targac po mieszkaniu żeby mieć małą przy sobie

Moja w 30 tyg ma 1600 więc chyba dużo, mam nadzieję że za duża nie urośnie żebym dała rade urodzić

My nową mamy taką wyprofilowaną że ledwo wchodzę, a we dwoje to już nie ma mowy, z utęsknieniem czekam na prysznic bo będzie miał 120x80 więc w sam raz

Dobrze jej przygadałaś

Mi siostra ostatnio robiła obciach w biedronce bo na cały głos że ktoś powinien mnie przepuścic itp ....masakara
Ja mam trzy ręczniczki z kapturkiem, myślę że wystarczy
I co, ktoś Cię przepuścił?

Kurde, męża nie ma, a chciałam, żeby zrobił przegląd podwozia czy żadne kłaczki się nie uchowały i nie wiem czy zdąży przed wizytą

Moja siostra cioteczna w tamtym roku urodziła córkę i ona ma twarz normalnie po swoim tatusiu, a że on jest wręcz okropny no to wiecie... Nie za fajnie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:56   #4436
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski. ja juz po sniadaniu, brzusio wysmarowany, mozna zaczac dzionek

sprawa wyglada tak:
sprawdziłem
fizycznie adaptery pasują bez najmniejszego problemu
tylko języczek, który ma się zatrzasnąć - nie zatrzaskuje się
czyli - adapter wchodzi, ale da się go wyjąć bez zwolnienia blokady
sprawdzę jutro, czy delikatna modyfikacja adaptera pozwoli go "zakliknąć"

to samo było kiedyś z Recaro i Jedo - wystarczyło lekko ściąć kawałek miękkiego plastiku w adapterze

jeszcze jutro skontaktuję się z kolegą w serwisie Tutka - żeby sprawdzić w którym miejscu ściąć

czyli wlozyć sie da, w sklepie babeczka też wkładała nasz fotelik w ten stelaz ale wlasnie na moje oko on tylko na tym "siedział", tak na słowo honoru a nie bylo slychac wlasnie żadnego klikniecia

zobaczymy co dzis mi odpisze

Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Mam nadzieję, że uda się z tymi adapterami.

Cytat:
Chłopy
Stary 2012-12-13, 09:58   #4437
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

moj tez napewno przywlokl by cala reklamowe o ile by ja znalazl

przed porodem musze mu np, poprzyklejac na szufladach i szafkach z corki ciuchami karteczki samoprzylepne gdzie co jest bo by tak to dziecka nie ubral - ehh faceci

ja tez dzisiaj wizyta ale caly dzien czekania na nia no nic jakos sie doczekam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:02   #4438
pstryczek84
Zakorzenienie

Słyszeliście ze Doda-Elektroda jest podobnow ciąży? ciekawe czy to prawda czy tylko koleja , jakże "nieudana", próba zwrócenia na siebie uwagi?

a tu coś na poprawę humoru
http://www.pudelek.tv/video/MATURA-T...i-Polacy-1605/
Ja p i e r d z i u

Stary 2012-12-13, 10:27   #4439
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Więc wizyta humor poprawiła niesamowicie, ale stare prukwy w autobusie szybko ją posuły siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja Jestem w 8 miesiący ciąży, ależ proszę bardzo!! Tej mina zrzedła, facet obok się poderwał, żebym siadała a ja że nie trzeba, postoję sobie. I ta baba, która zwróciła mi uwagę mówi mi "nie trzeba się od razu unosić, tym bardziej, że nie było widać" No to mówię starej prukwie, że jak nie wie to niech siedzi cicho, a jak taka uprzejma to niech sama miejsca ustąpi, zamiast usadzić tyłek wygodnie i ludzi po kątach rozstawiać i rządzić kto ma stać, a kto siedzieć. Zamknęła się
Co za babsztyl Dobrze jej powiedziałaś

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Widzę, że trochę sny na tapecie dzisiaj, więc i ja się "pochwalę", ale to taki psycho bardziej...
Miałam bobaska, nie wiem czy to był chłopczyk czy dziewczynka. Ale, co mam do tej pory przed oczami, było ono, jakby to nazwać.. No wyglądało po prostu jak martwe, choć żyło. I karmiłam je piersią, ono normalnie sobie jadło, i słyszę głosy, że po co karmię, jak przecież "ono nie żyje". Potem musiałam się czymś zająć, więc położyłam je na desce do prasowania. I coś tam robię, odwracam się, a ta deska z dzieckiem na podłogę dup! Bobas leży, płacze, to szybko podbiegam. A on w tym monecie przestaje płakać i po prostu sobie siada, noworodek! i patrzy na mnie tymi martwymi oczami... No i wzięłam go na ręce, i tulę, uspokajam, i znowu słyszę te głosy, że po co to robię, skoro jest nieżywe...
Po prostu, nigdy więcej internetowych historii o problemach w ciąży.
O Matko co za sen horror jakiś

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Myślę że w czasie zimny dużo też zależy od kurtki ja mam brzuch 105 cm i mam taka kurtke że sama bym nie zauważyła że jestem w ciąży.
Masz rację Ja mam akurat kurtkę upietą więc widać mi brzuch
Boję się że urośnie jeszcze bardziej bo nie będę miała w czym chodzić...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jestem. Mała waży 2003g -(33t 2d), przepływy, serduszko itp w normie. Ułożona główkowo. Ale jedno mnie martwi - ciężko było zmierzyć obwód główki, jakoś tak się ułożyła, że ciężko było wziąć pomiar..i główka wychodzi młodsza o maks. 2 tygodnie od terminu z OM.. przestraszyłam się..
Waga w normie jest, gin zmierzyła nóżki i zgadzają się z terminem OM, Tylko ta główka. Gin uspokaja, że pewnie ciężko było dobrze zmierzyć i wziąć dokładny pomiar, mam się przypomnieć za 2 tygodnie (wtedy wizyta). Jejku, nie wiem co to może oznaczać, jeśli ta główka faktycznie jest za mała..
Gratuluje wizyty a pomiarem główki się nie przejmuj.Napewno ciężko było dobrze zmierzyć a wszystko będzie ok
Mi jakiś miesiąc temu na usg powiedziała że mała ma jedną nerkę powiększoną.Też sie bardzo wystraszyłam i do tej pory się boje o małą. Ale lekarka mnie uspokoiła że czasem jak dzidzia się nie wysika to tak wygląda na usg jakby jedna nerka była większa. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. A przy porodzie musze od razu powiedziec ze jak mala sie urodzi to mają jej usg zrobic zeby to sprawdzic
W styczniu będę miała ostatnie usg więc sie okaże czy z ta nerką jest wszystko dobrze

Cytat:
taaaaaak...faceci

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Witam się z rana

ja dziś wizyta na 12.00, już nie mogę się doczekać
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja tez dzisiaj wizyta ale caly dzien czekania na nia no nic jakos sie doczekam
Trzymam kciuki za wizyty

A tak wogóle witam się z rana. Mąż do pracy poszedł,ja sobie w kominku napaliłam bo ziiiimno coś mi. Nie mam planów na dzisiaj. Posprzątam trochę i będę odpoczywać
A jutro rano o 9.30 do kardiologa idę.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-13 o 10:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:28   #4440
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jestem. Mała waży 2003g -(33t 2d), przepływy, serduszko itp w normie. Ułożona główkowo. Ale jedno mnie martwi - ciężko było zmierzyć obwód główki, jakoś tak się ułożyła, że ciężko było wziąć pomiar..i główka wychodzi młodsza o maks. 2 tygodnie od terminu z OM.. przestraszyłam się..
Waga w normie jest, gin zmierzyła nóżki i zgadzają się z terminem OM, Tylko ta główka. Gin uspokaja, że pewnie ciężko było dobrze zmierzyć i wziąć dokładny pomiar, mam się przypomnieć za 2 tygodnie (wtedy wizyta). Jejku, nie wiem co to może oznaczać, jeśli ta główka faktycznie jest za mała..
Hej, kochana nie martw sie ! Mi tez jak robili w szpitalu pomiary na usg to on nie umial jakos dobrze zmierzyc glowki i tez co tam bylo nie tak i powiedzial, trudno zostawimy inaczej zmierzyc sie nie da.... wiesz to tylko usg nie zawsze potrafia taki super kat patrzenia przyjac zeby pomierzyc chyba ze na tych super aparaturach do prenetalnych to moze?

Ja zaraz zbieram sie do rodzicow po ksiazke co na allegro zamowilam bo mi babka na zly adres wyslala.....

A potem siedze na dupce w domu i czekam na lodowke

Hejka wszystkim

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości