|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
Chwalcie sie tym, co znajdziecie ![]() Cytat:
Dzieki za rade z tym olejem
|
||
|
|
|
#4412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nogi jeszcze ogarniam ![]() Cytat:
dobrze karmi ![]() ales tej babiorze przygadała Cytat:
![]() wiecie co? z Was małzonek do pracy juz pojechał, ja sobie Was nadrobiłam, zaraz sobie kluski lane zrobie ![]() dzis wizyta, mąż ma mnie zawiezc bezposrednio jak z pracy wróci- ja już nie ryzykuje, cieżko mi siedzenie w punciaku przysunac a że nogi mam krótkie to musze miec przysunięte na maksa |
|||
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spakowałam wstępnie torbę do szpitala, ale tylko dla mnie. Wsadziłam tam: 2 ręczniki (duży+mały), 3 koszule + 1 na poród, wkładki laktacyjne (wzięłam całą paczkę nie za dużo?) , 2 paczki podkładów poporodowych, majtki siateczkowe jednorazowe(wrzucę też zwykłe bawełniane jeszcze), 2 staniki do karmienia, kosmetyczka stoi obok, ( w środku żel p/p, szampon, szczoteczka, pasta, antyperspirant) pewnie coś do niej jeszcze dorzucę, muszę jeszcze kupić jakieś klapki by były od razu pod prysznic i podkłady na łóżko i to chyba tyle dla mnie, a no i jeszcze coś do podmywania pewnie tantum rosa, a jak nie to sobie do małej buteleczki przeleję mój płyn do higieny intymnej. Jak myślicie jest ok ?? czy o czymś zapomniałam ?? |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ręczniki papierowe, skarpety, suszarka, grzebień, jak wymagają to enema (lewatywa ) Napisałam ci czego u mnie chcą jeszcze No i oczywiście aparat i płyta z muzyką
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() ja dziś wizyta na 12.00, już nie mogę się doczekać
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kubek, papier, skarpety to tak idę wrzucać ![]() a sama pisałam o papierze toaletowym i zapomniałam a po co ręczniki papierowe?? aparat to na samym końcu może nie zapomnimy jak coś to mąż ma w telefonie
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-13 o 09:01 |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...tylko się witam i lecę myć się i ruszma dziś z mężem w trasę...troszkę się rusze z domu...aaaaaa i zobaczcie jakie cudo siostra dla ANtosia kupiła...
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
moja znajoma z TP 27.12 właśnie urodziła
także początek stycznia się szykujcie
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, a ja wcale o papierze nie pomyślałam, ale jak wcześniej przypomniałaś to sobie zapisałam
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) po kąpieli...---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- hu hu hu, naszykowane to my jestesmy-torby spakowane, tżty uprzedzone, tylko moja psychika jakos tego nie ogarnia..... |
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko gdzie ja to zmieszczę :p a torbę taką wielką mam, a wzięłam tam tylko rzeczy dla siebie dla Małej pakuję w osobną torbę, będzie w bagażniku, a mąż po porodzie doniesie
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakbym chciała w tym względzie polegac na małzu to pewnie do wiosny kwitnęlibysmy z synkiem na oddziale, bo by mu zeszło.... ![]() zebytylkow tym całym stresie tej torby nie zapomniał na wyjsciu
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś się ze mną przywita???
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale u mnie ślicznie za oknem ędzie tak mniej więcej wyglądać (jak się uda) http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...w=1333&bih=684ale to dopiero w poniedziałek, a samo ubieranie choinki to przed samą wigilią, no, może w niedzielę. |
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie może za ta torbę się wezmę dziś no i do tej torby wrzucę rzeczy kosmetyczne dla Małej, a sam kombinezon i czapeczki na wyjście zostawię w domu , Mąz przywiezie już w dniu wypisu.edit; koleżanka mi opowiadała, że dzwoni do męża ze szpitala, by czapeczkę przywiózł, on biedny nie wiedział którą, to wziął całą reklamówkę z tymi czapeczkami Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-13 o 09:30 |
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak spytałam co pod kombinezon to mina mu zrzedła Stwierdził że śpioszki hehe. W końcu powiedział, że wszystko przywiezie, to sobie wybiorę ![]() Muszę skończyć prasowanie. Staram się na tę stertę nie patrzeć, ale ona nie znika, a rośnie. |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tak wielkii brzuch ze już pępka nie widze....i dopiero dziś zaczęłam oglądać...dżizas...jaką mam zebrę na brzuchu...wiedziałąm że się dziady robią...ale nie wiedziałam że tyle....Antoś co ty ze mną robisz?????
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. ja juz po sniadaniu, brzusio wysmarowany, mozna zaczac dzionek
![]() Cytat:
sprawdziłem fizycznie adaptery pasują bez najmniejszego problemu tylko języczek, który ma się zatrzasnąć - nie zatrzaskuje się czyli - adapter wchodzi, ale da się go wyjąć bez zwolnienia blokady sprawdzę jutro, czy delikatna modyfikacja adaptera pozwoli go "zakliknąć" to samo było kiedyś z Recaro i Jedo - wystarczyło lekko ściąć kawałek miękkiego plastiku w adapterze jeszcze jutro skontaktuję się z kolegą w serwisie Tutka - żeby sprawdzić w którym miejscu ściąć ![]() czyli wlozyć sie da, w sklepie babeczka też wkładała nasz fotelik w ten stelaz ale wlasnie na moje oko on tylko na tym "siedział", tak na słowo honoru a nie bylo slychac wlasnie żadnego klikniecia ![]() zobaczymy co dzis mi odpisze Powodzenia na dzisiejszych wizytach |
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój TŻ pewnie by tak samo zrobił dlatego wszystko będzie miał super przegotowane.Bratowa mojego TŻ w sobote urodziła dziewczynkę 4100g, ale wiecie co jest najgorsze że właśnie oglądam jej zdjęcia i jest strasznie podobna do mojej teściowe ![]() na prawdę tak mocno. Mam nadzieje że mój synek nie odziedziczy urody po teściowej.
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Kurde, męża nie ma, a chciałam, żeby zrobił przegląd podwozia czy żadne kłaczki się nie uchowały i nie wiem czy zdąży przed wizytą ![]() Moja siostra cioteczna w tamtym roku urodziła córkę i ona ma twarz normalnie po swoim tatusiu, a że on jest wręcz okropny no to wiecie... Nie za fajnie
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłopy
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() moj tez napewno przywlokl by cala reklamowe o ile by ja znalazl przed porodem musze mu np, poprzyklejac na szufladach i szafkach z corki ciuchami karteczki samoprzylepne gdzie co jest bo by tak to dziecka nie ubral - ehh faceci ja tez dzisiaj wizyta ale caly dzien czekania na nia no nic jakos sie doczekam
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszeliście ze Doda-Elektroda jest podobnow ciąży? ciekawe czy to prawda czy tylko koleja , jakże "nieudana", próba zwrócenia na siebie uwagi?
![]() a tu coś na poprawę humoru ![]() http://www.pudelek.tv/video/MATURA-T...i-Polacy-1605/ Ja p i e r d z i u |
|
|
|
#4439 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze jej powiedziałaś ![]() Cytat:
horror jakiś![]() Cytat:
Ja mam akurat kurtkę upietą więc widać mi brzuch ![]() Boję się że urośnie jeszcze bardziej bo nie będę miała w czym chodzić... ![]() Cytat:
Mi jakiś miesiąc temu na usg powiedziała że mała ma jedną nerkę powiększoną.Też sie bardzo wystraszyłam i do tej pory się boje o małą. Ale lekarka mnie uspokoiła że czasem jak dzidzia się nie wysika to tak wygląda na usg jakby jedna nerka była większa. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. A przy porodzie musze od razu powiedziec ze jak mala sie urodzi to mają jej usg zrobic zeby to sprawdzic W styczniu będę miała ostatnie usg więc sie okaże czy z ta nerką jest wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak wogóle witam się z rana. Mąż do pracy poszedł,ja sobie w kominku napaliłam bo ziiiimno coś mi. Nie mam planów na dzisiaj. Posprzątam trochę i będę odpoczywać ![]() A jutro rano o 9.30 do kardiologa idę.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-13 o 10:29 |
|||||||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz zbieram sie do rodzicow po ksiazke co na allegro zamowilam bo mi babka na zly adres wyslala..... A potem siedze na dupce w domu i czekam na lodowke ![]() Hejka wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

nie to że się go wstydze czy coś, po prostu nie bo nie, dla mnie to przesada troche;p ale jesli ktos na prawdę nie moze to faktycznie pomoc się przyda
a wloski na nogach to golilam ostatnio 3 grudnia przed wizytą i nadal mam gładziutkie!
ale nogi jeszcze ogarniam

która wskazuje na to, że poród będę miała lekki
siedzę sobie, wsiada jakaś babka, której nawet nie zauważyłam, stoi... nagle baba która siedziała niedaleko mnie zaczepia mnie i mówi "może pani ustąpi miejsca tej pani..." no to ja 
z Was 

Potem musiałam się czymś zająć, więc położyłam je na desce do prasowania.
I coś tam robię, odwracam się, a ta deska z dzieckiem na podłogę dup! Bobas leży, płacze, to szybko podbiegam. A on w tym monecie przestaje płakać i po prostu sobie siada, noworodek! i patrzy na mnie tymi martwymi oczami... No i wzięłam go na ręce, i tulę, uspokajam, i znowu słyszę te głosy, że po co to robię, skoro jest nieżywe...
horror jakiś