|
|
#1981 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, chyba zainteresuję się w takim razie Ujastkiem, bo rozważam Uniwersytecki i Ujastek. Na szczęście mam jeszcze troche czasu. |
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu tak pusto???
szok!!!!
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
EloooO!
Wstałam i przemknęłam do dużego pokoju, a tapeta nadal się trzyma Oczywiście miałam spinę z mężem. Jak pisałam wcześniej, jedną tapetę mamy typu ornament, no i by ładnie wyglądało trzeba zadbać by przy nakładaniu pasowała do siebie, aby wzór miał sens. On zaś stwierdził, że to obojętne i się ofuknął. Tak więc sama przykleiłam pasek i powiedziałam, że ja nie będę latać na każde jego zawołanie jak on nie ma nawet chęci mi pomóc Bo zawsze słyszę 'Gdzie jest pędzel/gdzie nożyczki/ podaj mi tamto" i latam jak głupia.Właśnie uświadomiłam sobie, że wkrótce święta, a my wciąż nie mamy prezentów. Muszę męża przycisnąć, by w niedzielę pojechał ze mną do galerii, bo zostaniemy z ręką w nocniku. A dziś pełne 26tc Jutro zaczynamy 27tydz, a za tydzień 3 trymestr. Żyć nie umierać )
|
|
|
#1985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dzisiaj na wizyte ide ale dopiero na 19.45 mam nadzieje ze z szyjką i resztą wzystko dobrzeMokka ja na usg ide w skończonym 30 tygodniu Cytat:
![]() no to powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wynikia co do zapominania to ja też zapominam ![]() a wogóle to ostatnio poprosiłam w sklepie o rozmienienie 50 gr bo musiałam oddać koleżance, dopiero potem sie zorientowałam że wcale nie musiałam rozmieniać mogłam oddać w całości ![]() Cytat:
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie chwilę, a Wy 13 stron nastukałyście
![]() Aż nie wiem - nadrabiać, czy uciekać! Kobiety - Święta idą - do roboty się weźcie! ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Strippi - ale cieszę się jak dziecko, że udało się z konkursem. No teraz to czuję, że był sens klikać
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- a u mnie dziś równo 28 tydzien
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Byłam wczoraj na połówkowym, wszystko z dzieckiem dobrze, wszystkie pomiary w normie, co za ulga Dziecię waży 458g, założyło sobie nogę na nogę i tak się bujało , ale przez chwilkę się pokazało i jak to powiedział mój lekarz, że swojej całej reputacji za to nie odda, ale prawdopodobnie chłopak Ja widziałam siusiaka. Mąż urósł z 10cm jak usłyszał, że ma syna A w ogóle to od wczoraj chodzi i mówi do niego Nikoś, nie wiem skąd mu się to wzięło, bo do tej pory nie miał żadnej propozycji imienia.Teraz tylko zaczekam do następnej wizyty aby się chłopak nie zmienił w dziewczynkę
|
|
|
|
|
#1989 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo za kolejny tydzień!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nikodem ładne imię
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym wszystkie śpią widzę )
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zamówiłam jej w końcu
Kupiłam sobie bluzkę i żakiet w sklepie stacjonarnym
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo myślałam, że powiesz nam jak na żywo się prezentuje bo też się zastanawiam na kupnem
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale u mnie pięknie za oknem śniegu z 30cm Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj pojechaliśmy oglądnąć wózek, tylko nie ten Tako co Wam wklejałam zdjęcia bo po przybliżeniu zdjęć, które mi Pani przysłała tapicerka była strasznie zżółknięta więc zrezygnowaliśmy. I wczoraj zobaczyłam inny, który wizualnie mi się strasznie spodobał więc pojechaliśmy zobaczyć i kupiliśmy wklejam zdjęcieAaa i dzisiaj przez Was musiałam zrobić KOKTAJL TRUSKAWKOWY
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ja tez bym dziś jeszcze pospała a tu w pracy trzeba siedziec ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
moze ty opowiesz jaka jest
|
|
|
#1997 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wybieram się do mamy mam niedaleko ale własnie się zastanawiam czy bezpieczniej autem czy na nogach chyba pójde na nogach bo drogi śliskie i auto trzeba odśnieżać Cytat:
ja mam po siostrzenicach taką z normalnym ochraniaczem i jest w sam raz a ten co pokazujesz to chyba właśnie jest w sam raz ale na ten średni poziom, a że ja niska to musze mieć na najwyższym ![]() ale śliczna hmm zaintrygowałaś mnie tym urządzeniem bo od paru dni ciągle gdzies mi ten poród w głowie siedzi szczerze to wydaje mi się niewykonalne urodzenie dziecka, ale skoro niektóre w tym Nestelle rodzą trójke to chyba jednak się da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego ja zwracam uwage na ochraniacz nie na całość bo wiem że przez pierwszy rok tylko ochraniacz z prześcieradłem będzie się musiał komponować, ale kupuje całość żeby mieć już z głowy ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monicca super wózek!
|
|||||||||
|
|
|
|
#1998 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ HEJ!!!
Cytat:
A skoro lekarz nie bada Cię to może co wizytę mu się po prostu rozbierz i powiedz, że nie wiesz czy wsio OK. Mój również od początku ciąży bada mnie najpierw na fotelu, a potem USG. Na fotelu sprawdza szyjkę i położenie macicy i wpisuje w kartę ciąży (choć dopiero teraz zaczął wpisywać dł. szyjki bo tak to pisał (chyba) uformowana). Cytat:
Moje dwie koleżanki z pracy rodziły w Rydygierze... zachwalały jak nie wiem co - a ja ten szpital przekreśliłam na wstępie. Więc co mama to opinia ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę! za tydzień.... ależ pędzicie!Cytat:
dla Maluszka!To może mąż jednak miał propozycję imienia tylko się nie przyznawał? hm? Cytat:
co do koktajlu dzisiaj znów sobie zrobię kiedyś maniakalnie piłam jogurt danone truskawka - banan
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czkamy na fotki pokoiku ![]() ![]() za wizytę za siusiakaNikodem ładniutkie imię Cytat:
Lactacyd...też używam i polecam, nie ma nic lepszego. Choć swego czasu zarzekałam się że nigdy tego nie kupię, bo reklamy w radiu mnie do szału doprowadzały, ale teraz już ich nie słychać naszczęście.
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie jakiego mam kochanego męża? Zadzwonił do mnie dzisiaj przed 8 z infromacją, że jego siostra (w 16tc), jej mąż i ich 15 miesięczny synek przyjeżdżają na weekend... Moja radość nie zna granic! Dodam, że mąż postanowił się doszkolić i akurat w weekend ma zjazd na podyplomówce...
Oczywiście już się zastanawiam jaki mają interes w odwiedzinach bo przecież i tak widzielibyśmy się za tydzień A co w tym wszyskim najgorsze? Muszę dzisiaj uzupełnić książkę praktyk bo mam to zrobić do poniedziałku, a w weekend nie usiądę... w związku z tym... KAWUSIA? Małpka, Ty nie narzekaj na pracę... przecież planujesz do 29 tyg pracować to Ci jeszcze troszkę zostało
|
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi mama zrobiła w niedzielę to się ojadłam ![]() A dziewczyny które robią prywatnie, ile płaciłyście za glukoze 75ml. ?[/QUOTE] Podłączam się pod pytanie ![]() Cytat:
![]() ![]() A kiedy byłaś na wizycie? Bo mój 5 grudnia ważył 673g Mam jeszcze takie pytanie dostałam butelki z Aventu od kuzynki TŻ i rozumie, że nic się nie dzieję że używane tylko smoczki wymienie i mogę używać??
|
|||
|
|
|
|
#2002 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tygodnie.. ![]() my też jeszcze nie mamy prezentów.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() o znów mowa o koktajlu.. o ja się skuszę.. ![]() dzień dobry.. ![]() u mnie dziś piękna pogoda.. lekki mrozik i śniegu pełno.. idealnie na spacerek.. ale się dziś wyspałam.. w końcu trochę lepiej..
|
|
|
#2003 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
a gdzie to można wypożyczyć? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
koniecznie niech Cię zbada, jak teraz pójdziesza co do mycia, to dla mnie płyn do higieny intymnej to podstawowy kosmetyk Cytat:
![]() i współczuję zakupów w niedzielę, pewnie będą tłumy nie z tej ziemi i kciuki za wizytę Cytat:
a ja dziś idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia
|
|||||||
|
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam 10 grudnia i ważył 840
![]() Hihi i widzę, że maluszek co 4 tyg podwaja masę Po nowym roku będzie już ponad 1kg
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-12-13 o 10:09 |
|
|
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Ależ ta reklama Bebilonu jest wkurzająca
|
|
|
|
|
#2006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i już wózek macie z głowy a co do koktajlu witam się dziś szkoła i weekend
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Używany ale nie długo, był kupiony w lutym 2012, firma Karex Twing zapłaciłam 400zł za gondolę plus spacerówkę i dodatki typu moskietiera, folia przeciwdeszczowa, torba itp
Nie widać żadnych śladów użytkowania wygląda jak nówka także jestem bardzo zadowolona bo i fajny zgrabny jak do mojego wzrostu ![]() A co najlepsze jak już byliśmy oglądać i powiedzieliśmy że bierzemy to zadzwonił telefon do tego Pana co sprzedawał jakiś gość odnośnie tego wózka i on mówi że nie aktualne bo właśnie my bierzemy to facet jeszcze z żoną chciał rozmawiać i krzyczał, że przecież mowił że przyjedzie, ona mu powiedziała ze miał przyjechać obejrzeć nie mówił że kupi także nam się udało w ostatniej chwili
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
bry
![]() jak boga kocham zaraz kogoś zabiję przez ta DURNĄ reklamę ...u nas piękna zimna nadal trwa ... w pracy obnoszą się z nami jak z jajkiem ... kurde no ja w ciąży jestem nie chora ... owszem zmieniłam swoje dotychczasowe życie na takie bardziej - 'bezpieczne' ale tak żyjemy sobie po staremu, tym bardziej że czuję się dobrze no może poza łupaniem w kręgosłupie które staje się nie do wytrzymania mąż się wczoraj z nami położył ( a że my chodzimy spać z kurami tj. ok 21 ) i nie mógł spać do 23... więc nas gilgał (podobno ) i rano opowiadał mi jak to Mała go kopała i to z nowości bo nóżkami (jest ułożona główką w dół) ... zawsze mnie daje boksy w prawym dolnym boku a tu masz z tatą gadała nóżkowo ...ehhhh... w ogóle doszliśmy do wniosku, że w końcu TRZEBA dać jakieś imię Małej... bo aż głupio zwracać się do niej 'Mała' ... tylko problem tkwi w tym że my nadal nie wiemy ... ehhhh... trudne to strasznie...PS. Mała Was pozdrawia puka od 8:30 cały czas a matka klnie na kręgosłup
|
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
możesz używać jak najbardziej ![]() Co do ujastka do byłam tylko na początku przy wejściu ale jak zobaczyłam te ściany płytki ![]() ale fakt że jak czekałam tam godzine to z 15 mam wychodziło z dzieciaczkami po porodzie albo nawet więcej bo cały czas chodziły
|
||
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Za wszystkie udane wizyty ![]() Natalia mnie też lekarz już nie bada "od dołu".. nie wiem dlaczego w sumie moze tez zapytam jak bede na nast wizycie.. dziewczyny jak to jest, ze jak padlo haslo koktajl truskawkowy to tylko ja go miałam a teraz kiedy ja nie mam to wy wszystkie macie ![]() mój pokoik dla dzieciny też już się maluje ![]() własciwie z mebli brakuje mi tylko łóżeczka.. no i chciałabym fotel taki mięciuchny ze skóry do karmienia ale to na razie w planach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

To on powinien Ci powiedzieć czy jest wszystko dobrze
Moim zdaniem musisz mu powiedzieć że obawiasz sie czy wszystko w porządku, bo wydzielina ma inny, nieprzyjemny zapach... A poza tym zapachem to wszystko ok? Nic Cię nie piecze albo nie swędzi? Żadnego dyskomfortu?

Bo zawsze słyszę 'Gdzie jest pędzel/gdzie nożyczki/ podaj mi tamto" i latam jak głupia.
Jutro zaczynamy 27tydz, a za tydzień 3 trymestr. Żyć nie umierać
mam nadzieje ze z szyjką i resztą wzystko dobrze
:brzydal :

Wrzucę Wam jutro zdjęcie.
05.07.2008 

szczerze to wydaje mi się niewykonalne urodzenie dziecka, ale skoro niektóre w tym Nestelle rodzą trójke to chyba jednak się da