|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
Myślę, że powinnaś kupić coś osłonowego. Często antybiotyki wywołują biegunkę, ale jeśli dodatkowo łykniesz coś na osłonę, to przejdzie. |
|
|
|
|
#483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My z TŻ także postanowiliśmy czekać i także jesteśmy oboje z wierzących rodzin ![]() Cytat:
Ale brak seksu nie wpływa jakoś negatywnie na nas i nasze więzi. Oczekujemy i dlatego po ślubie planujemy wyjechać gdzieś na kilka dni, a potem podróż poślubna październik/listopad Tak aby pobyć ze sobą jak mąż i żona
|
||
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
agunineczka idź do lekarza, przynajmniej będziesz miała pewność co Ci jest
A ja właśnie pokłóciłam się dość mocno z TŻ... powiedział, że czuje się ze mną jak w obozie koncentracyjnym ściągnęłam pierścionek zaręczynowy i obrączkę (kupiliśmy sobie je na naszą pierwszą rocznicę)...
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2012-12-13 o 10:47 |
|
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby pogadał ze mną na spokojnie, przytulił, ale myślę, że lepiej by mu było beze mnie... czuję się beznadziejna
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
Waniliova na wszystkie konflikty najlepsza jest rozmowa. Porozmawiaj z nim, dlaczego tak sądzi, powiedz, że jak nazywa Cię "tyranem" to bardzo Cię to rani.
A na pewno nie jesteś beznadziejna, skoro z tobą jest to znaczy, że bardzo Cię kocha i powinnaś być tego pewna. Głowa do góry, bo jak jest problem to trzeba mu stawić czoła
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2012-12-13 o 11:22 |
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie Waniliowa, na pewno sie pogodzicie i wszystko bedzie dobrze. dziewczyny maja racje, trzeba pogadac i wszystko wyjasnic
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie znalazł sobie innej ;/ W ogóle to jestem chora, leżę w domu na L4... A dziś na dodatek wstałam z ogromnym dołem, czuję się do niczego Jestem gruba, brzydka, nawet pracy nie potrafię znaleźć porządnej
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. z tym, że zastanawiam się dlaczego ze mną jest i z tym, że nic mi ostatnio nie wychodzi pogadaliśmy na spokojnie, założył mi pierścionek, obrączkę. Eh głupio mi z tym ściąganiem adziia13, monikkad, króliczek dzięki
|
|
#491 |
|
BAN stały
|
Nie podoba mi się zachowanie Twojego TŻ
![]() To już kolejny raz kiedy papla jak poparzony
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeprosił przed chwilą, ale... co z tego w sumie?
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Z tym pierścionkiem to masz rację. Mi kiedyś po kłótni (jak wyszłam trzaskając drzwiami) mój TŻ powiedział, że takie trzaskanie, wychodzenie, oddawanie pierścionków, zrywanie itd. to szantaż emocjonalny i on tego tolerować nie będzie. Trzeba ponosić konsekwencje togo co się mówi i robi, bo to może ranić tą drugą osobę. Oczywiście to działa w dwie strony. Cytat:
Gruba? Brzydka? Każdy ma gorszy dzień, ale trzeba myśleć pozytywnie. Masz gorszy dzień, pomaluj się ślicznie od razu inaczej się patrzy w lustro. A z pracą - każdemu jest ciężko. Ja siedzą od lutego w domu. Od stycznia 2010 z przerwami chodzę o kulach, musiałam przez to zamknąć swój salon, ale wiem, że w końcu będzie dobrze. Jestem mądra, ładna, zaradna itd. WY TEŻ!!!!!!!
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2012-12-13 o 12:04 |
||
|
|
|
#495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama dobrze wiesz, że w złości różne rzeczy się powie których się potem żałuje.Zresztą pamiętasz jak ja Ci opowiadałam co ja powiedziałam swojemu ostatnio dla tych, które nie wiedzą, jak się pokłóciłam w zeszłym tyg z TŻ to powiedziałam mu żeby zniknął z mojego życia ![]() Będzie dobrze. Przecież się kochacie ![]() A nic, nic chyba mi czegoś brakuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo z tego co kiedyś pisałaś, to ja tu widzę, że odwala raczej Twojemu Tżowi, a nie Tobie
|
|
|
#497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do myślenia o sobie w ten sposób to też masz rację po prostu jak TŻ mi powie takie słowa to tak jakby skrzydła mi podcinał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wyjaśnił, tzn. powiedział, że ograniczam mu telewizor, komputer...
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie to i mi i TŻowi potrafi odwalić
jesteśmy bardzo uparci, w końcu spod znaku lwa jesteśmy...tak to sobie tłumaczymy |
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie wiedząc przy tym, że jest też w tym trochę waszej winy...
|
|
#500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(choć jak wiadomo - lubię młodszych )Jestem na mojej wiosce, do połowy łydki śnieg, białe ulice, zostaję do niedzieli, TŻ niech kupuje sobie obiady na AWFie
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Waniliova no właśnie ciekawe jak to jest u niego z tymi przeprosinami
No bo skoro od razu przeprasza to ciekawe czy zdąży sie zastanowić za co tak naprawdę chce Cie przeprosić? Bo ot tak, rzucić sobie słowo przepraszam każdy moze, ale ono nie ma wtedy wartosci, to przecież musi byc szczerze... A co do kompa i tv, to prawda, że ograniczasz? A w sumie nawet jeśli tak, to chyba jakiś sens w tym masz, po cos, dla kogos to robisz? ![]() Ah ci faceci... ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Przyjąć bym przyjeła, ale nie zapomniała Tzn. nie wypominałabym mu tego, ale zachowała dla siebie, do przeanalizowania całej sytuacji, jeśli kiedykolwiek później zdarzyłoby sie cos podobnego... Tym bardziej, że u Ciebie podobna sytuacja już wcześniej miała miejsce..
|
|
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeprosiny bym przyjęła, w końcu się kochacie i chcecie być razem. Na pewno musicie porozmawiać ze sobą, musisz mu powiedzieć, że wiesz, że "rzucanie" pierścionkiem jest niedopuszczalne, ale tak samo bolą słowa, nazywanie Cię "tyranem" jest tak samo nie dopuszczalne. Dziewczyny pisały, że Twojemu TŻowi czasem zdarzają się takie nieprzyjemne wylewności w czasie kłótni, następnym razem musisz mu przypomnieć, że ustaliliście, że takie rzeczy nie mogą mieć miejsca, ale nad sobą też musisz panować. Panowanie nad sobą w czasie kłótni jest trudne (szczególnie, jeśli oboje macie z tym problem), ale da się tego nauczyć (wiem po sobie, nauczył mnie tego mój TŻ, stopując, gdy tylko wybuchałam za bardzo)
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
W niedzielę zamówiłam na allegro buciki na zimę dla mojego czworonoga bo podczas spacerów strasznie marzną mu łapki i biedak zaczyna aż kuleć
No i właśnie przyszedł kurier z tymi bucikami i są cudne
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
cikulada pokaż! Dużo za nie dałaś?
![]() Mojemu psiakowi też zaczynają już marznąć, bo jak chodzimy na spacery, to co chwile podnosi łapki, tylko, że to jest taki uparciuch, że nie dałby sobie założyć bucików...
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój poprzedni pupil też nosił zimą butki, ale jemu nie marzły łapy, tylko pękały mocno od soli. Zobaczymy jak będzie z nowym czworonogiem, pierwsza porządna zima przed nim.
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Waniliova przyjęcie przeprosin swoją droga, ale MUSICIE o tym pogadać! Mój TŻ jest cholerykiem, a ja zawsze trzymam w sobie wszystko i co się działo przez pierwsze lata - rok, dwa... Ale rozmowa - to nas uratowało, że wszystko sobie wyjaśnialiśmy na bieżąco.
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle znowu weszłam na stronę naszego kamerzysty i znów podniósł cenę...
W porę do niego zadzwoniłam, bo mamy jeszcze stara cenę w umowie, a teraz juz o 500 stów wiecej bierze, Ależ sie cieszę, że tak nam sie udało, bo pewnie bysmy go nie wzięli, gdyby chciał od nas te 4100
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za chwilę zrobię zdjęcie tym bucikom i je pokażę
|
|
|
|
|
#509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
dzisiaj też już pogadaliśmy na spokojnie. Ja tak samo uważam - rozmowa jest najważniejsza Cytat:
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliowa no to chyba musi w końcu zrozumieć, innej rady nie ma. I tak jak piszesz - rozmowa najważniejsza!
Trzymam kciuki za was, żeby wszystko w końcu się ułożyło
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Chyba jedyni na tym wątku...?
A po ślubie też nie planuję, bo jakoś bałabym się hormonami faszerować, wolę sobie temperaturę mierzyć i znać swój cykl 

Wiesz, takie marzenia dziewczynki - ten jeden jedyny i nikt więcej
A skoro ja chciałam, to M. to uszanował i nie próbował mnie nakłaniać. A że on też pochodzi z wierzącej rodziny, to nie uważał tego za jakiś totalny wymysł, chociaż przyznał się, że sam by nie zaproponował
ściągnęłam pierścionek zaręczynowy i obrączkę (kupiliśmy sobie je na naszą pierwszą rocznicę)...
niby pogadał ze mną na spokojnie, przytulił, ale myślę, że lepiej by mu było beze mnie... czuję się beznadziejna 

.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)