|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4442 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
jak juz jesteśmy przy takich "ubikacyjnych" tematach to ja też się dziwię jak można skorzystac z toalety,zrobic 2 a potem nie sprawdzic czy sie splukało, czy muszla nie jest brudna etc.
mieszkam w akademiku,lazienka jest na 10 osob (wlasciwie co roku te osoby sie zmieniaja) a problem nadal jest. skad ci ludzie przyjezdzaja? albo zalatwiaja sie wiedzac, ze toaleta jest zatkana.szkoda slow... inna rzecz, która mnie dziwi i niemilosiernie bulwersuje to jazda po pijaku (nie wiem czy ktos juz poruszył tę kwestię). co to za problem zorganizowac sobie transport po imprezie? |
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też manewruję łokciem przy wyjściu (i z kabiny i z łazienki). I nie mam zaufania ani do tych dmuchaw do suszenia łap, ani do papierów do wycierania rąk. Mam wrażenie, że tam zarazki robią sobie piknik. Myję łapy i wycieram w moje chusteczki higieniczne. Może i cuduję, ale przynajmniej mam komfort psychiczny
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam chlopaka co ma 20 lat i juz drugi raz mu zabrali prawko za jazde po pijaku. Poza tym widuje sie ludzi w pracy czy nawet policjantow pijacych piwo. Chociaz szczerze mowiac wypadkow z tego powodu jakos duzo nie ma. |
|
|
|
|
#4445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, no chyba, że oni są tak samo zalani jak kierowca.
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Facet zgłosił się na policję następnego dnia, przyznał się, że był pijany i że zabił tą kobietę. Wg mnie za jazdę po spożyciu alkoholu powinna być surowsza kara. Wiadomo, nie zawsze się coś może stać, ale przez swoją głupotę można zabić niewinnego człowieka jak np rowerzysta, kogoś w drugim aucie albo psażera/pasażerów.
|
|
|
#4447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Przez sweter? Użyć żelu antybakteryjnego? Nie chcę popadać w paranoję, ale nie chcę też dotykać klamki po czyjejś obsranej, nieumytej ręce ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#4449 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Wszyscy, których znam, którym zabrali prawko za jazdę po pijanemu, jeżdżą i jeździli bez tego prawka - w dalsze trasy nie, ale "po wsi" już tak. A wszędzie może dojść do tragedii. Widać, kara nieskuteczna.
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
Ja się tak wtrącę- w liceum nie myłam rąk mydłem od momentu kiedy któryś z chłopaków wygadał się, że czasem wesoło sikają do pojemnika z mydłem w damskiej toalecie:banghead: Od tego czasu mam uraz do używania mydła w publicznych toaletach...
|
|
|
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też staram się dotykać jak najmniej rzeczy w publicznych toaletach, no ale nie wpadam też w paranoję, tak naprawdę to wszędzie są zarazki, więc nie wiem, trzeba by chyba chodzić w jakiś foliowych worach
|
|
#4452 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Tu jest bananowa pianka, mam nadzieję, że nie fapią do pianki
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dobrze, że niektóre mydelniczki są zamykane na kluczyk!
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu nie wiem jakie mydlo tam jest. Mam atopowe i w domu uzywam tylko bialego jelenia lub AA. One mi nie szkodza w wiekszych ilosciach. No bo jednak rece myje sie czesto. A ja czesto sikam I na uczelni korzystam z toalety co zajecia wiec tez duzo tego mydla bym uzywala. Do tego nie moge sobie pozwolic na niedokladne wytarcie rak a te reczniki papierowe na uczelni nie chlona dobrze wody, musialabym ich uzyc sporo. O dmuchawach nawet nie mysle bo szkodza mi najbardziej. Wiec zaczelam eksperymentowac z chusteczkami. Sa jedne, ktorych musze sie wystrzegac bo moja skora ich nie lubi ale AA, Clinique i Rossmannowe zdaja egzamin. |
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Pracowałam przez chwilę jako sprzątaczka i powiem wam, że to kobiety są większymi brudasami niż faceci jeśli chodzi o stan toalet zostawianych po sobie. Widywałam takie atrakcje jak krew na podłodze, desce etc. W męskich też nie było kolorowo, ale niektórzy nawet samodzielnie szczotki używali.
Najgorzej to w urzędzie było, większych świń niż urzędnicy to nie widziałam. |
|
|
|
#4456 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziwi mnie, że naprawdę(wg mnie
) dobre filmy są w tv puszczane po północy.
|
#4457 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie noszenie torby na zgięciu ręki. Tzn. podziwiam, że ktoś tak daje radę, mi by zaraz ręka mdlała ale też dziwi mnie jak kogoś to męczy a jednak nie weźmie jej do ręki normalnie lub nie powiesi na ramieniu.
Wczoraj szłam spory kawałek za taką dziewczyną, która miała torbę na zgięciu ręki. I to nie tak http://bohochicbride.files.wordpress...ketceline1.jpg tylko niosła ją w ten sposób http://whatwilliweartoday.files.word...0/08/1950s.jpg z tym, że dłoń odstawiała daleko od ciała, w bok. I widać, że jej ciężko bo przechylała się ciałem na drugą stronę, żeby równoważyć ciężar torby, kilka razy ją poprawiała, torba duża, wypchana. Pasek do założenia na ramię dyndał się smutno, ba, nawet krótsze uszy torby były na tyle długie, że spokojnie mogła je założyć na ramię. Ale nie, twarda była. Ja bym wymiękła. |
|
|
|
#4458 | |
|
Rozeznanie
|
Akurat na Woodstocku to nie byl dobry pomysł, bo las też cały był ..ekhm ... obkupiony, czy też kolokwialnie mówiąc - obsrany. Tylko tam możesz jeszcze w to wejść (a raczej ciężko nie wejść), a w toi toiu już nie (na ogół
) ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
A powiem Wam, że jak widzę jak niektórzy ludzie myją ręce... to mi ręce opadają
przecież nie wystarczy namydlić i opłukać. Pamiętam kiedyś w okresie grypowym mieliśmy szkolenie z mycia rąk, ale w zasadzie ręce zawsze trzeba myć w taki sposób, i siłą rzeczy trwa to kilkanaście sekund. W pracy nie trzeba oszczędzać wody
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Akurat jeżeli chodzi o noszenie ciężkich rzeczy to żaden sposób mnie nie dziwi byle by było danej osobie wygodnie
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzeniona
|
Niestety większość to woli, więc las jest cały zaminowany
Co innego dla faceta stanąć przy pierwszym drzewie, a co innego dla dziewczyny szukać dalej, żeby jednak tyłkiem nie świecić i brodzić między kupami
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-12-13 o 15:48 |
|
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4465 |
|
Copyraptor
|
A co do aut - szokuje mnie ten temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656779 . Dobrze rozumiem, że ona jeździła bez prawka, autem pożyczonym od człowieka, który też nie ma prawa jazdy!? I wypowiedzi "Nie musisz mnie umoralniać. Wydaję mi się że wypadki zdarzają się każdemu, i tym z prawem jazdy i bez. A że to nie powinno się stać? Każdy popełnia błędy." |
|
|
|
#4466 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() I z tego, co zauważyłam, to na szczęście, i kobiety, i mężczyźni, zwykle odchodzą spory kawałek od namiotów. Takich osób, które załatwiają się przy najbliższym drzewie jest zwykle bardzo mało, ewentualnie w miejscach, w których i tak nie ma namiotów
|
|
#4467 |
|
Konto usunięte
|
kiedyś była dyskusja pomiędzy wychodzeniem na pole i na dwór....
dzisiaj w moim instytucie powieszono karteczkę: "Wyjście na dziedziniec/ na dwór/ na pole"
|
|
|
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mówiąc o tym, że jeszcze zrozumiałabym dodatkową warstwę pod spodniami u kogoś, kto np. wybiera się na długi pieszy spacer czy zamierza uprawiać jakieś sporty zimowe. Ale wiele osób, które noszą rajstopy pod spodnie, wkłada je tylko po to, by przejechać się z domu do pracy/szkoły/na uczelnię (ogrzewanym autobusem lub samochodem), a potem siedzieć w tychże rajstopach przez parę godzin w np. 20 stopniach (chyba że idą do toalety i się przebierają?). Najpierw się przegrzewają, a potem w tej samej liczbie warstw na nogach wychodzą na mróz i marzną z powodu różnicy temperatur. Dla mnie to niezbyt logiczne. Myślę, że już lepiej się przemęczyć tę godzinę czy póltorej podczas dojazdów, a potem przez 8 czy więcej mieć komfort termiczny
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2012-12-13 o 17:40 |
|
|
|
|
#4469 | ||
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
dodam, że torby za bardzo nie obciążam, dlatego ciężka nie jest. Poza tym boję się że mnie okradną a taki sposób noszenia sprawia , że mam ją przed sobą i się nie martwię, że ktoś mi ją wyrwie czy coś z niej wyciągnie. Na ramieniu nie noszę bo majta mi się z tyłu jak głupia jeśli jest na długim pasku, a jak ma krótkie paski to jakoś mi niewygodnie.Co kto lubi ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Nawet jeśli jadę samochodem, autobusem i na dworze jestem dosłownie po kilka minut, ale jeśli jest -10 to bez rajstop bym nie wytrzymała, strasznie marznę Jestem szczupła i po prostu nie ma mnie co grzać I dodam, że w budynkach wcale się nie przegrzewam mając spodnie + rajstopy. Gorzej z grubym swetrem czasami przesadzę i założę za gruby a potem mi za ciepło na uczelni, ale w rajstopach nigdy.
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2012-12-13 o 17:57 |
||
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że wygląda to kretyńsko i paniusiowato, ale w ten sposób jest mi wygodniej. Ręka mi mdleje, jak niosę torbę normalnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Ja nie myję. Używam chusteczek antybateryjnych, po nich wycieram ręce suchą chusteczką i to ginie albo w kiblu albo w koszu w kabinie. Spłuczek rękami nie dotykam, klamek też nie, ba, nauczyłam się otwierać łokciem zamknięcia kabin. Albo przez drugą chusteczkę antybakteryjną ^^
, no chyba, że oni są tak samo zalani jak kierowca.

Jak dobrze, że niektóre mydelniczki są zamykane na kluczyk!
I na uczelni korzystam z toalety co zajecia wiec tez duzo tego mydla bym uzywala. Do tego nie moge sobie pozwolic na niedokladne wytarcie rak a te reczniki papierowe na uczelni nie chlona dobrze wody, musialabym ich uzyc sporo. O dmuchawach nawet nie mysle bo szkodza mi najbardziej. 

Wiem, że wygląda to kretyńsko i paniusiowato, ale w ten sposób jest mi wygodniej. Ręka mi mdleje, jak niosę torbę normalnie.