Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 08:10   #4441
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Co do toalet, to dziwi mnie sytuacja u mnie w pracy, zwłaszcza, że pracuję w branży medycznej. Często niespłukane dobrze toalety po grubszych sprawach, pełno papieru na podłodze. Ostatnio trafiłam na ślad krwi dosyć spory na drzwiach od wc. Często też ręczniki papierowe leżą na pokrywie od kosza, jakby ciężko było ją otworzyć. A syf w socjalnym przy zlewie, gdzie stoją czajniki... No tragedia. Zastanawiam się, czy w domu też po sobie nie sprzątają, tylko zostawiają rozlaną kawę czy herbatę. Codziennie zostaje też sterta kubków w zlewie, albo łyżeczek, jakby ciężko było od razu umyć. No witki opadają.
U mnie w pracy jest proste rozwiązanie-brudne naczynia są wywalane do kosza,nie ma zmiłuj. Ale niestety w toalecie widzą kartki: "zostaw czystość po sobie", "sprawdź czystość po sobie", "umyj ręce" i tak dalej...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:49   #4442
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

jak juz jesteśmy przy takich "ubikacyjnych" tematach to ja też się dziwię jak można skorzystac z toalety,zrobic 2 a potem nie sprawdzic czy sie splukało, czy muszla nie jest brudna etc.
mieszkam w akademiku,lazienka jest na 10 osob (wlasciwie co roku te osoby sie zmieniaja) a problem nadal jest. skad ci ludzie przyjezdzaja? albo zalatwiaja sie wiedzac, ze toaleta jest zatkana.szkoda slow...

inna rzecz, która mnie dziwi i niemilosiernie bulwersuje to jazda po pijaku (nie wiem czy ktos juz poruszył tę kwestię). co to za problem zorganizowac sobie transport po imprezie?
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:12   #4443
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Normalnie Ja nie myję. Używam chusteczek antybateryjnych, po nich wycieram ręce suchą chusteczką i to ginie albo w kiblu albo w koszu w kabinie. Spłuczek rękami nie dotykam, klamek też nie, ba, nauczyłam się otwierać łokciem zamknięcia kabin. Albo przez drugą chusteczkę antybakteryjną ^^
Się mi przypomniał taki kwejk o tym, żeby przy drzwiach w toaletach publicznych były dwie klamki - dla tych co mają czyste ręce i dla tych co mają higienę w nosie

Też manewruję łokciem przy wyjściu (i z kabiny i z łazienki). I nie mam zaufania ani do tych dmuchaw do suszenia łap, ani do papierów do wycierania rąk. Mam wrażenie, że tam zarazki robią sobie piknik. Myję łapy i wycieram w moje chusteczki higieniczne. Może i cuduję, ale przynajmniej mam komfort psychiczny

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:21   #4444
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
inna rzecz, która mnie dziwi i niemilosiernie bulwersuje to jazda po pijaku (nie wiem czy ktos juz poruszył tę kwestię). co to za problem zorganizowac sobie transport po imprezie?
Ja ci powiem, ze mieszkam na wsi w gorachi tujest masakra pod tym wzgledem.
Znam chlopaka co ma 20 lat i juz drugi raz mu zabrali prawko za jazde po pijaku. Poza tym widuje sie ludzi w pracy czy nawet policjantow pijacych piwo. Chociaz szczerze mowiac wypadkow z tego powodu jakos duzo nie ma.
Stary 2012-12-13, 09:34   #4445
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
No właśnie. Tyle się mówi, że to niebezpieczne, że się nie powinno, że można kogoś zabić i nic. Nie wiem, chyba niektórym alkohol zrobił z mózgu sieczkę skoro nie potrafią z niego korzystać. I jeszcze znajomi/rodzina, która widząc jak pijana osoba wsiada za kółko nie reaguje, no nie rozumiem, no chyba, że oni są tak samo zalani jak kierowca.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:18   #4446
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Ja ci powiem, ze mieszkam na wsi w gorachi tujest masakra pod tym wzgledem.
Znam chlopaka co ma 20 lat i juz drugi raz mu zabrali prawko za jazde po pijaku. Poza tym widuje sie ludzi w pracy czy nawet policjantow pijacych piwo. Chociaz szczerze mowiac wypadkow z tego powodu jakos duzo nie ma.
Mhm, był ostatnio u mnie taki wypadek właśnie przez alko. Jechała kobieta na rowerze, poboczem, w kamizelkach, opaskach odblaskowych i innych tym podobnych rzeczach, rano, było już jasno. Na jej nieszczęście jechał za nią koleś busem (pijany!) i w nią dosłownie wjechał i uciekł (wiem, bo mój TŻ to widział). Kobieta zmarła na miejscu, jeszcze zanim przyjechała karetka.
Facet zgłosił się na policję następnego dnia, przyznał się, że był pijany i że zabił tą kobietę.
Wg mnie za jazdę po spożyciu alkoholu powinna być surowsza kara. Wiadomo, nie zawsze się coś może stać, ale przez swoją głupotę można zabić niewinnego człowieka jak np rowerzysta, kogoś w drugim aucie albo psażera/pasażerów.
Stary 2012-12-13, 10:35   #4447
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Mhm, był ostatnio u mnie taki wypadek właśnie przez alko. Jechała kobieta na rowerze, poboczem, w kamizelkach, opaskach odblaskowych i innych tym podobnych rzeczach, rano, było już jasno. Na jej nieszczęście jechał za nią koleś busem (pijany!) i w nią dosłownie wjechał i uciekł (wiem, bo mój TŻ to widział). Kobieta zmarła na miejscu, jeszcze zanim przyjechała karetka.
Facet zgłosił się na policję następnego dnia, przyznał się, że był pijany i że zabił tą kobietę.
Wg mnie za jazdę po spożyciu alkoholu powinna być surowsza kara. Wiadomo, nie zawsze się coś może stać, ale przez swoją głupotę można zabić niewinnego człowieka jak np rowerzysta, kogoś w drugim aucie albo psażera/pasażerów.
Albo wjechać w grupkę grillującej młodzieży zabijając dwóch chłopaków na miejscu i ciężko raniąc dwie dziewczyny. Sytuacja z mojej okolicy sprzed kilku miesięcy, pijany facet dosłownie wjechał ludziom na ogród bez próby hamowania.
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:05   #4448
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ja też nie trafiłam na toaletę uwalaną krwią albo obs**ną... Chociaż zużyte podpaski i tampony w nic nie zawinięte i uśmiechające się do każdego ze śmietnika albo zaszczane deski klozetowe to normalka. Dobrze, że nie muszę korzystać z publicznych toalet zbyt często. I w ogóle, jak po skorzystaniu z niej można nie umyć rąk?! Skąd Ci ludzie wiedzą, kto przed nimi dotykał np. klamki?
W ogóle to mnie zastanawia, bo ok, umyję ręce, nawet tyłkiem popchnę drzwi, żeby nie dotykać klamki, ale co potem, jak żeby się dostać do biura, muszę za kolejną klamkę chwycić? Przez sweter? Użyć żelu antybakteryjnego? Nie chcę popadać w paranoję, ale nie chcę też dotykać klamki po czyjejś obsranej, nieumytej ręce

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

Rozumiem Po prostu za mną też może ktoś chcieć zakrzyknąć "ręce!" a tu dupa a nie ręce, ręce czyste
A czemu nie myjesz tak normalnie? Boisz się zarazków w mydle publicznym?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:11   #4449
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Poza tym widuje sie ludzi w pracy czy nawet policjantow pijacych piwo. Chociaz szczerze mowiac wypadkow z tego powodu jakos duzo nie ma.
O tak, mój kolega ma znajomych policjantów i kiedyś późnym wieczorem spotkaliśmy się pogadać, już nie pamiętam co to była za sytuacja, ale powiedziałam, żeby czegoś tam nie robił, bo go policja złapie. A on: "Nie martw się, oni teraz tam wszyscy piją, bo jeden na emeryturę odchodzi"... Tak, tak, na służbie...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Zgadzam się...
Wszyscy, których znam, którym zabrali prawko za jazdę po pijanemu, jeżdżą i jeździli bez tego prawka - w dalsze trasy nie, ale "po wsi" już tak. A wszędzie może dojść do tragedii.
Widać, kara nieskuteczna.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:02   #4450
Groverka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja się tak wtrącę- w liceum nie myłam rąk mydłem od momentu kiedy któryś z chłopaków wygadał się, że czasem wesoło sikają do pojemnika z mydłem w damskiej toalecie:banghead: Od tego czasu mam uraz do używania mydła w publicznych toaletach...
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:22   #4451
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
Ja się tak wtrącę- w liceum nie myłam rąk mydłem od momentu kiedy któryś z chłopaków wygadał się, że czasem wesoło sikają do pojemnika z mydłem w damskiej toalecie:banghead: Od tego czasu mam uraz do używania mydła w publicznych toaletach...
Bleeee, nie dziwię Ci się, niektórzy to są naprawdę porąbani
Ja też staram się dotykać jak najmniej rzeczy w publicznych toaletach, no ale nie wpadam też w paranoję, tak naprawdę to wszędzie są zarazki, więc nie wiem, trzeba by chyba chodzić w jakiś foliowych worach

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:32   #4452
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Tu jest bananowa pianka, mam nadzieję, że nie fapią do pianki

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:48   #4453
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Jak dobrze, że niektóre mydelniczki są zamykane na kluczyk!
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:01   #4454
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
W ogóle to mnie zastanawia, bo ok, umyję ręce, nawet tyłkiem popchnę drzwi, żeby nie dotykać klamki, ale co potem, jak żeby się dostać do biura, muszę za kolejną klamkę chwycić? Przez sweter? Użyć żelu antybakteryjnego? Nie chcę popadać w paranoję, ale nie chcę też dotykać klamki po czyjejś obsranej, nieumytej ręce

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Nie
Po prostu nie wiem jakie mydlo tam jest. Mam atopowe i w domu uzywam tylko bialego jelenia lub AA. One mi nie szkodza w wiekszych ilosciach. No bo jednak rece myje sie czesto. A ja czesto sikam I na uczelni korzystam z toalety co zajecia wiec tez duzo tego mydla bym uzywala. Do tego nie moge sobie pozwolic na niedokladne wytarcie rak a te reczniki papierowe na uczelni nie chlona dobrze wody, musialabym ich uzyc sporo. O dmuchawach nawet nie mysle bo szkodza mi najbardziej.
Wiec zaczelam eksperymentowac z chusteczkami. Sa jedne, ktorych musze sie wystrzegac bo moja skora ich nie lubi ale AA, Clinique i Rossmannowe zdaja egzamin.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:28   #4455
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Pracowałam przez chwilę jako sprzątaczka i powiem wam, że to kobiety są większymi brudasami niż faceci jeśli chodzi o stan toalet zostawianych po sobie. Widywałam takie atrakcje jak krew na podłodze, desce etc. W męskich też nie było kolorowo, ale niektórzy nawet samodzielnie szczotki używali.
Najgorzej to w urzędzie było, większych świń niż urzędnicy to nie widziałam.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:47   #4456
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dziwi mnie, że naprawdę(wg mnie) dobre filmy są w tv puszczane po północy.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:53   #4457
201604190949
Konto usunięte

Dziwi mnie noszenie torby na zgięciu ręki. Tzn. podziwiam, że ktoś tak daje radę, mi by zaraz ręka mdlała ale też dziwi mnie jak kogoś to męczy a jednak nie weźmie jej do ręki normalnie lub nie powiesi na ramieniu.
Wczoraj szłam spory kawałek za taką dziewczyną, która miała torbę na zgięciu ręki. I to nie tak http://bohochicbride.files.wordpress...ketceline1.jpg tylko niosła ją w ten sposób http://whatwilliweartoday.files.word...0/08/1950s.jpg z tym, że dłoń odstawiała daleko od ciała, w bok.
I widać, że jej ciężko bo przechylała się ciałem na drugą stronę, żeby równoważyć ciężar torby, kilka razy ją poprawiała, torba duża, wypchana. Pasek do założenia na ramię dyndał się smutno, ba, nawet krótsze uszy torby były na tyle długie, że spokojnie mogła je założyć na ramię. Ale nie, twarda była.
Ja bym wymiękła.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:54   #4458
on_tiptoes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
to ja wolałabym pójść w krzaczki niż do toi-toia, żaden problem
Akurat na Woodstocku to nie byl dobry pomysł, bo las też cały był ..ekhm ... obkupiony, czy też kolokwialnie mówiąc - obsrany. Tylko tam możesz jeszcze w to wejść (a raczej ciężko nie wejść), a w toi toiu już nie (na ogół )

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Pracowałam przez chwilę jako sprzątaczka i powiem wam, że to kobiety są większymi brudasami niż faceci jeśli chodzi o stan toalet zostawianych po sobie. Widywałam takie atrakcje jak krew na podłodze, desce etc. W męskich też nie było kolorowo, ale niektórzy nawet samodzielnie szczotki używali.
Najgorzej to w urzędzie było, większych świń niż urzędnicy to nie widziałam.
Też tak słyszałam to samo w pokojach hotelowych - kobiety zostawiają po sobie większy syf w łazience itp.
on_tiptoes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:59   #4459
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez on_tiptoes Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam to samo w pokojach hotelowych - kobiety zostawiają po sobie większy syf w łazience itp.
Ja mam co do tego taką teorię, że faceci mniej intensywnie korzystają z łazienek po prostu. Z użyciem pisuaru jest jednak mniej zachodu niż ze skorzystaniem z klozetu w spodniach, rajstopach, puchowej kurtce i z damską torebką. Do tego faceci rzadziej myją łapy po skorzystaniu i używają duużo mniej kosmetyków.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 15:07   #4460
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez on_tiptoes Pokaż wiadomość
Akurat na Woodstocku to nie byl dobry pomysł, bo las też cały był ..ekhm ... obkupiony, czy też kolokwialnie mówiąc - obsrany. Tylko tam możesz jeszcze w to wejść (a raczej ciężko nie wejść), a w toi toiu już nie (na ogół )
Byłam, potwiedzam
Stary 2012-12-13, 15:21   #4461
asta9126
Zadomowienie

A powiem Wam, że jak widzę jak niektórzy ludzie myją ręce... to mi ręce opadają
przecież nie wystarczy namydlić i opłukać. Pamiętam kiedyś w okresie grypowym mieliśmy szkolenie z mycia rąk, ale w zasadzie ręce zawsze trzeba myć w taki sposób, i siłą rzeczy trwa to kilkanaście sekund. W pracy nie trzeba oszczędzać wody
Stary 2012-12-13, 15:46   #4462
karmelek102
Raczkowanie

Cytat:
Dziwi mnie noszenie torby na zgięciu ręki. Tzn. podziwiam, że ktoś tak daje radę, mi by zaraz ręka mdlała ale też dziwi mnie jak kogoś to męczy a jednak nie weźmie jej do ręki normalnie lub nie powiesi na ramieniu.
Wczoraj szłam spory kawałek za taką dziewczyną, która miała torbę na zgięciu ręki. I to nie tak http://bohochicbride.files.wordpress...ketceline1.jpg tylko niosła ją w ten sposób http://whatwilliweartoday.files.word...0/08/1950s.jpg z tym, że dłoń odstawiała daleko od ciała, w bok.
I widać, że jej ciężko bo przechylała się ciałem na drugą stronę, żeby równoważyć ciężar torby, kilka razy ją poprawiała, torba duża, wypchana. Pasek do założenia na ramię dyndał się smutno, ba, nawet krótsze uszy torby były na tyle długie, że spokojnie mogła je założyć na ramię. Ale nie, twarda była.
Ja bym wymiękła.
Ja też tak czasami nosze, zwłaszcza jak mam dużą i ciężką torbę. Po prostu na początku zakładam ją normalnie (długim paskiem na ramię) ale plecy i barki mi zaraz wysiadają. Po założeniu torby na zgięciu ręki nie czuje, że mam obciążone ramiona

Akurat jeżeli chodzi o noszenie ciężkich rzeczy to żaden sposób mnie nie dziwi byle by było danej osobie wygodnie
karmelek102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 15:46   #4463
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
to ja wolałabym pójść w krzaczki niż do toi-toia, żaden problem
Niestety większość to woli, więc las jest cały zaminowany Co innego dla faceta stanąć przy pierwszym drzewie, a co innego dla dziewczyny szukać dalej, żeby jednak tyłkiem nie świecić i brodzić między kupami

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2012-12-13 o 15:48
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 15:57   #4464
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Wolę chyba zanieczyszczać i tak zanieczyszczone tojki niż las, który i bez tego stanowi wielką bombę biologiczną Jakoś nie chcę się dokładać. Ale lejkiem bym nie pogardziła żeby to było jeszcze jakieś jednorazowe a nie z opcją mycia
naturalny nawóz, nie zaszkodzisz

Cytat:
Ja bym wymiękła.
o rany, strasznie mnie irytuje taki widok.
Stary 2012-12-13, 16:01   #4465
cholernarejestracja
Copyraptor

a ja mam złamaną lewą rękę i ortezę na niej, nie mogę nic ciężkiego nosić w dłoni bo mi to naciąga złamany staw, więc jak chcę na przykład, nie wiem, napisać smsa i muszę mieć prawą rękę wolną, to właśnie tak muszę sobie powiesić torbę albo reklamówkę...zawsze się wtedy czuję kretyńsko.

A co do aut - szokuje mnie ten temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656779 . Dobrze rozumiem, że ona jeździła bez prawka, autem pożyczonym od człowieka, który też nie ma prawa jazdy!? I wypowiedzi "Nie musisz mnie umoralniać. Wydaję mi się że wypadki zdarzają się każdemu, i tym z prawem jazdy i bez. A że to nie powinno się stać? Każdy popełnia błędy."
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 16:10   #4466
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Niestety większość to woli, więc las jest cały zaminowany Co innego dla faceta stanąć przy pierwszym drzewie, a co innego dla dziewczyny szukać dalej, żeby jednak tyłkiem nie świecić i brodzić między kupami
Ja nigdy nie miałam z tym problemu na Woodstocku, ale ja też mało się przejmuję pewnymi kwestiami

I z tego, co zauważyłam, to na szczęście, i kobiety, i mężczyźni, zwykle odchodzą spory kawałek od namiotów. Takich osób, które załatwiają się przy najbliższym drzewie jest zwykle bardzo mało, ewentualnie w miejscach, w których i tak nie ma namiotów
Stary 2012-12-13, 16:33   #4467
201604200942
Konto usunięte

kiedyś była dyskusja pomiędzy wychodzeniem na pole i na dwór....
dzisiaj w moim instytucie powieszono karteczkę: "Wyjście na dziedziniec/ na dwór/ na pole"
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 17:39   #4468
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Z użyciem pisuaru jest jednak mniej zachodu niż ze skorzystaniem z klozetu w spodniach, rajstopach, puchowej kurtce i z damską torebką.
Skojarzyło mi się - zawsze dziwił mnie zwyczaj noszenia rajstop pod spodniami. Nie ma chyba nic bardziej niewygodnego - już wolę trochę zmarznąć, choć skoro cholewki butów sięgają mi pod kolana, płaszcz poniżej kolan, to co najwyżej zmarznie mi mały fragment nóg, natomiast pęcherz i tzw. przydatki sa zabezpieczone przed mrozem

Nie mówiąc o tym, że jeszcze zrozumiałabym dodatkową warstwę pod spodniami u kogoś, kto np. wybiera się na długi pieszy spacer czy zamierza uprawiać jakieś sporty zimowe. Ale wiele osób, które noszą rajstopy pod spodnie, wkłada je tylko po to, by przejechać się z domu do pracy/szkoły/na uczelnię (ogrzewanym autobusem lub samochodem), a potem siedzieć w tychże rajstopach przez parę godzin w np. 20 stopniach (chyba że idą do toalety i się przebierają?). Najpierw się przegrzewają, a potem w tej samej liczbie warstw na nogach wychodzą na mróz i marzną z powodu różnicy temperatur. Dla mnie to niezbyt logiczne. Myślę, że już lepiej się przemęczyć tę godzinę czy póltorej podczas dojazdów, a potem przez 8 czy więcej mieć komfort termiczny

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2012-12-13 o 17:40
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 17:55   #4469
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Ja bym wymiękła.
A ja właśnie tak noszę , jakoś się przyzwyczaiłam i mi tak najwygodniej dodam, że torby za bardzo nie obciążam, dlatego ciężka nie jest. Poza tym boję się że mnie okradną a taki sposób noszenia sprawia , że mam ją przed sobą i się nie martwię, że ktoś mi ją wyrwie czy coś z niej wyciągnie. Na ramieniu nie noszę bo majta mi się z tyłu jak głupia jeśli jest na długim pasku, a jak ma krótkie paski to jakoś mi niewygodnie.
Co kto lubi

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Skojarzyło mi się - zawsze dziwił mnie zwyczaj noszenia rajstop pod spodniami. Nie ma chyba nic bardziej niewygodnego - już wolę trochę zmarznąć, choć skoro cholewki butów sięgają mi pod kolana, płaszcz poniżej kolan, to co najwyżej zmarznie mi mały fragment nóg, natomiast pęcherz i tzw. przydatki sa zabezpieczone przed mrozem

Nie mówiąc o tym, że jeszcze zrozumiałabym dodatkową warstwę pod spodniami u kogoś, kto np. wybiera się na długi pieszy spacer czy zamierza uprawiać jakieś sporty zimowe. Ale wiele osób, które noszą rajstopy pod spodnie, wkłada je tylko po to, by przejechać się z domu do pracy/szkoły/na uczelnię (ogrzewanym autobusem lub samochodem), a potem siedzieć w tychże rajstopach przez parę godzin w np. 20 stopniach (chyba że idą do toalety i się przebierają?). Najpierw się przegrzewają, a potem w tej samej liczbie warstw na nogach wychodzą na mróz i marzną z powodu różnicy temperatur. Dla mnie to niezbyt logiczne. Myślę, że już lepiej się przemęczyć tę godzinę czy póltorej podczas dojazdów, a potem przez 8 czy więcej mieć komfort termiczny
Ja bez rajstop pod spodniami w zimie bym zamarzła
Nawet jeśli jadę samochodem, autobusem i na dworze jestem dosłownie po kilka minut, ale jeśli jest -10 to bez rajstop bym nie wytrzymała, strasznie marznę
Jestem szczupła i po prostu nie ma mnie co grzać
I dodam, że w budynkach wcale się nie przegrzewam mając spodnie + rajstopy.
Gorzej z grubym swetrem czasami przesadzę i założę za gruby a potem mi za ciepło na uczelni, ale w rajstopach nigdy.

Edytowane przez Dorotti666
Czas edycji: 2012-12-13 o 17:57
Dorotti666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:05   #4470
newmoongirl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym wymiękła.
Ja też tak noszę Wiem, że wygląda to kretyńsko i paniusiowato, ale w ten sposób jest mi wygodniej. Ręka mi mdleje, jak niosę torbę normalnie.

newmoongirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości