Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 18:09   #4471
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Ja też tak noszę Wiem, że wygląda to kretyńsko i paniusiowato, ale w ten sposób jest mi wygodniej. Ręka mi mdleje, jak niosę torbę normalnie.
A że paniusiowato to wygląda to fakt ale co poradzić
Mi nawet lepiej w taki sposób nieść ciężką torbę z rzeczami np. jak jadę do domu, niż tak normalnie.
Stary 2012-12-13, 18:10   #4472
201604200942
Konto usunięte

ja wolę nosić plecak, jak mam cięższe rzeczy. Muszę się w końcu zaopatrzyć w torbę listonoszkę
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:11   #4473
winterlly
Raczkowanie

Pewnie już było, ale dziwią mnie studenci, którzy przychodzą na wykład (który nie jest obowiązkowy, nie ma żadnej listy obecności) nie notują i gadają. Nie lepiej iść do bufetu i tam sobie porozmawiać? Co im daje fakt, że siedzą na auli i tylko przeszkadzają innym?

Cały mój świat w Twojej osobie się streszcza

winterlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:11   #4474
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Pracowałam przez chwilę jako sprzątaczka i powiem wam, że to kobiety są większymi brudasami niż faceci jeśli chodzi o stan toalet zostawianych po sobie. Widywałam takie atrakcje jak krew na podłodze, desce etc.
No, na uczelni mamy od jakiegoś czasu napisy na wszystkich kabinach (w łazience dla kobiet) - "proszę za sobą sprzątać". Zrobiłam wywiad wśród chłopaków i okazało się, że w łazience dla facetów takowych karteczek przyklejonych nigdzie nie ma.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:13   #4475
Ivenna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że naprawdę(wg mnie) dobre filmy są w tv puszczane po północy.
O to, to ! Pół biedy, gdyby puszczali je w weekend, ale w środku tygodnia od 23.40 do powiedzmy 1.20 ...
A co do opowieści kibelkowych to ... cieszę się, że mnie to nie dotyczy Publiczne toalety po prostu omijam, od dziecka się ich brzydziłam.
Stary 2012-12-13, 18:15   #4476
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez winterlly Pokaż wiadomość
Pewnie już było, ale dziwią mnie studenci, którzy przychodzą na wykład (który nie jest obowiązkowy, nie ma żadnej listy obecności) nie notują i gadają. Nie lepiej iść do bufetu i tam sobie porozmawiać? Co im daje fakt, że siedzą na auli i tylko przeszkadzają innym?
też mnie to dziwi i wkurza. Jak wiem, że nic nie wyniosę z wykładu, na którym nie ma listy to nie idę.
Stary 2012-12-13, 18:20   #4477
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość

Ja bez rajstop pod spodniami w zimie bym zamarzła
Nawet jeśli jadę samochodem, autobusem i na dworze jestem dosłownie po kilka minut, ale jeśli jest -10 to bez rajstop bym nie wytrzymała, strasznie marznę
Jestem szczupła i po prostu nie ma mnie co grzać
I dodam, że w budynkach wcale się nie przegrzewam mając spodnie + rajstopy.
Gorzej z grubym swetrem czasami przesadzę i założę za gruby a potem mi za ciepło na uczelni, ale w rajstopach nigdy.
A ja nie noszę rajstop pod spodniami nigdy. Mam suchą skórę i rajstopy w ogóle mnie drażnią. Też mam wysokie buty i długą kurtkę jak któraś koleżanka wyżej i to wystarcza
A ta uwaga o szczupłości to w ogóle

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:22   #4478
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Nawet jeśli jadę samochodem, autobusem i na dworze jestem dosłownie po kilka minut, ale jeśli jest -10 to bez rajstop bym nie wytrzymała, strasznie marznę
Gorzej z grubym swetrem czasami przesadzę i założę za gruby a potem mi za ciepło na uczelni, ale w rajstopach nigdy.
Ja z kolei mam dość solidną warstwę tkanki tłuszczowej i widocznie stwarza to izolację od zimna Ale już nieraz zauważyłam, że mniej marznę niż większość osób w otoczeniu, a zarazem źle znoszę wysokie temperatury.

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2012-12-13 o 18:25
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:01   #4479
narcyzowa
Zakorzenienie

Ja mam dosyć sporą nadwagę i ciągle jest mi zimno. Marznę w grubym golfie obok mocno szczupłych znajomych w krótkich rękawkach Aż mnie to zmartwiło teraz, bo to chyba nie do końca normalne.

Edytowane przez narcyzowa
Czas edycji: 2012-12-13 o 20:02
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:10   #4480
claudiiin
Zadomowienie

Ja tez wole nosic torbe "paniusiowato" lub na pasku Gdy niose ja w dloni to czuje sie jakbym niosła siatkę (reklamówkę) Tak się przyzwyczailam w liceum i juz
Co do rajstop to nie noszę ich pod spodniami, tylko albo jedno, albo drugie.
Też mnie dziwią studenci, którzy siedzą na zupełnie nieobowiązkowym wykładzie a zajmują się wszystkim tylko nie wykładem, zwłaszcza, gdy rok liczy sobie 200 osób i wiadomo, że profesor nie zapamięta do czasu egzaminu, że tego i tamtego akurat jakiegoś tam dnia nie było, a nawet jeśli, to co to ma do rzeczy, gdy egzamin jest testowy? No chyba, że mieli dobre chęci przychodząc na wykład, ale materiał okazał się tak nudny, że polegli
Narcyzowa z tarczycą wszystko ok?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:14   #4481
201604181004
Konto usunięte

Dziwi mnie pytanie przy wynajęciu mieszkania
"a to państwo nie sąąą małżeństweeeeeeeeeeeemmmm m...?"
nie, jestem lesbijką żydowskiego pochodzenia a to mój kolega homoseksualny, przeszkadza to pani?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:16   #4482
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Ja mam dosyć sporą nadwagę i ciągle jest mi zimno. Marznę w grubym golfie obok mocno szczupłych znajomych w krótkich rękawkach Aż mnie to zmartwiło teraz, bo to chyba nie do końca normalne.
Badałaś tarczycę?
Stary 2012-12-13, 20:17   #4483
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Ja też tak noszę Wiem, że wygląda to kretyńsko i paniusiowato, ale w ten sposób jest mi wygodniej. Ręka mi mdleje, jak niosę torbę normalnie.
No, mnie wkurza, że ten sposób noszenia torby zrobił się po prostu modny i ja, nosząc tak z wygody, niestety wpisuję się w krąg "paniuś"^^. Na ramieniu nigdy nie lubiłam, bo to z kolei mi się babciowato kojarzy, no i torby/torebki mi się często z ramienia zsuwały albo przyduszały włosy.

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
A ta uwaga o szczupłości to w ogóle
E, wydaje mi się, że koleżanka nie miała nic złego na myśli, raczej chwalenie się to nie było.
Stary 2012-12-13, 20:19   #4484
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Narcyzowa z tarczycą wszystko ok?
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Badałaś tarczycę?
Też właśnie o tym pomyślałam. Tarczycę miałam badaną dwa - trzy lata temu (jakieś tam genetyczne skłonności w rodzinie do chorób tarczycy, nie pamiętam o co chodziło, ale profilaktycznie wszyscy się badaliśmy) i było wszystko w porządku. Może czas powtórzyć badanie...
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:19   #4485
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
nie, jestem lesbijką żydowskiego pochodzenia a to mój kolega homoseksualny, przeszkadza to pani?
O kurcze, współczuję. Babcia chłopaka mojej siostry nie odbiera od niego (chłopaka) telefonów, bo "żyje bez ślubu"...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:53   #4486
zMoose
BAN stały

Cytat:
A że paniusiowato to wygląda to fakt ale co poradzić
Mi nawet lepiej w taki sposób nieść ciężką torbę z rzeczami np. jak jadę do domu, niż tak normalnie.
Mnie tak samo.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Czyżby koleżanka z koła naukowego? Poszłam na jedno spotkanie z kolegami, akurat siedziałam przed nimi a oni za mną tak nadawali (w małej salce), że byli głośnością niemal na równi co prowadzący. Dziwiłam się, że nikt im nie przerwał. W sumie nawet ja się dziwię, że ich nie ochrzaniłam. Zwróciłam tylko uwagę jednemu następnego dnia na co on " że no co, przyjemnie sobie rozmawialiśmy"

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
też mnie to dziwi i wkurza. Jak wiem, że nic nie wyniosę z wykładu, na którym nie ma listy to nie idę.
Albo idę ale siedzę cicho (coś czytam czy nadrabiam). A to gadanie czy siadanie do gierki przed laptopem mnie zadziwia. Są ludzie, którzy bywają na większości wykładów ale przez całe grają na kompie Wolałabym wtedy spać albo siedzieć w domu i tam grać.

Edytowane przez zMoose
Czas edycji: 2012-12-13 o 21:08
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:57   #4487
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość
Albo idę ale siedzę cicho (coś czytam czy nadrabiam). A to gadanie czy siadanie do gierki przed laptopem mnie zadziwia. Są ludzie, którzy bywają na większości wykładów ale przez całe grają na kompie Wolałabym wtedy spać albo siedzieć w domu i tam grać.
jeszzce zrozumiem jak ktoś cały wykład gra na komputerze, ale wkurza mnie jak ktoś swoim gadaniem chce przekrzyczeć prowadzącego.
Stary 2012-12-13, 21:24   #4488
winterlly
Raczkowanie

Cytat:
jeszzce zrozumiem jak ktoś cały wykład gra na komputerze, ale wkurza mnie jak ktoś swoim gadaniem chce przekrzyczeć prowadzącego.
i zazwyczaj są to ciągle te same osoby

Cały mój świat w Twojej osobie się streszcza

winterlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:37   #4489
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie to strasznie wkurza, ale powoli przestaje dziwić. Bardziej mnie zadziwia jak taka osoba przychodzi na wykład, na którym jest osiem osób i zasypia. Przy czym słychać chrapanie. A jeszcze bardziej dziwi mnie, że prowadzący nie wyprosi takiej osoby. I po zajęciach jeszcze chwalenie, że się chrapało na wykładzie.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:50   #4490
Erykah_B
Rozeznanie

Jak czytam o tych historiach publiczno-toaletowych to się cieszę, że mam awersję do publicznych kibli. Jak NAPRAWDĘ nie pęka mi pęcherz to za nic tam nie pójdę, chyba że tylko obejrzec sobie wszystkie pryszcze, które mi wyszly na twarzy od czasu mojego urodzenia w tym dziwnym na ogół oświetleniu, w którym właśnie wszystko widać. Moi znajomi podejrzewają, że nie mam pęcherza
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:48   #4491
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Kilkanaście lat temu byłam z mamą na wczasach w Krynicy. Wynajmowałyśmy kwaterę u babci, która przy jakiejś okazji z impetem oświadczyła, że jak nie ma ślubu, to ona nie wynajmuje i już!

Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:06   #4492
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

E, wydaje mi się, że koleżanka nie miała nic złego na myśli, raczej chwalenie się to nie było.
Nie było to chwalenie, a raczej żalenie , że ciągle jest mi zimno
Bo to fajne niestety nie jest.
Stary 2012-12-13, 23:49   #4493
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Skojarzyło mi się - zawsze dziwił mnie zwyczaj noszenia rajstop pod spodniami. Nie ma chyba nic bardziej niewygodnego - już wolę trochę zmarznąć, choć skoro cholewki butów sięgają mi pod kolana, płaszcz poniżej kolan, to co najwyżej zmarznie mi mały fragment nóg, natomiast pęcherz i tzw. przydatki sa zabezpieczone przed mrozem

Nie mówiąc o tym, że jeszcze zrozumiałabym dodatkową warstwę pod spodniami u kogoś, kto np. wybiera się na długi pieszy spacer czy zamierza uprawiać jakieś sporty zimowe. Ale wiele osób, które noszą rajstopy pod spodnie, wkłada je tylko po to, by przejechać się z domu do pracy/szkoły/na uczelnię (ogrzewanym autobusem lub samochodem), a potem siedzieć w tychże rajstopach przez parę godzin w np. 20 stopniach (chyba że idą do toalety i się przebierają?). Najpierw się przegrzewają, a potem w tej samej liczbie warstw na nogach wychodzą na mróz i marzną z powodu różnicy temperatur. Dla mnie to niezbyt logiczne. Myślę, że już lepiej się przemęczyć tę godzinę czy póltorej podczas dojazdów, a potem przez 8 czy więcej mieć komfort termiczny
Kto ma 20 stopni na uczelni ten ma U mnie oszczędzają na ogrzewaniu.

Cytat:
Też tego nie rozumiem
A wykładowcom głupio zwrócić uwagę, bo w końcu to dorośli ludzie, nie podstawówka - tak to tłumaczyła nam jedna wykładowczyni.
I potem siedzą takie paniusie na wykładzie i paznokcie sobie malują

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Nie było to chwalenie, a raczej żalenie , że ciągle jest mi zimno
Bo to fajne niestety nie jest.
Ale przecież to mit, że tłuszcz grzeje. Jest właśnie na odwrót, szczupłe osoby lepiej znoszą zimno niż osoby z nadwagą, bo po pierwsze, dodatkowe kilogramy przeważnie świadczą o jakichś problemach ze zdrowiem, a po drugie, im ciało większe tym większą powierzchnię ma do ogrzania.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 00:32   #4494
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A co do aut - szokuje mnie ten temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656779 . Dobrze rozumiem, że ona jeździła bez prawka, autem pożyczonym od człowieka, który też nie ma prawa jazdy!? I wypowiedzi "Nie musisz mnie umoralniać. Wydaję mi się że wypadki zdarzają się każdemu, i tym z prawem jazdy i bez. A że to nie powinno się stać? Każdy popełnia błędy."
Co za kretynka...

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
kiedyś była dyskusja pomiędzy wychodzeniem na pole i na dwór....
dzisiaj w moim instytucie powieszono karteczkę: "Wyjście na dziedziniec/ na dwór/ na pole"
Nie chcą nikogo dyskryminować....

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:

Mam tak samo... Czasem nawet legginsy pod spodnie zakładam. I w dół nigdy mi nie za ciepło.

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Ja chodzę tak na 1 wykład, bo mam okienko, na sali jest cieplej niż na korytarzu. Ale nie gadam, tylko czytam sobie coś ciekawego.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 07:42   #4495
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

ja też nie rozumiem, po co łazić na wykład skoro się go nie słucha. chyba zeby sie pochwalic, ze się było na wszystkich wykładach...
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:09   #4496
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
ja też nie rozumiem, po co łazić na wykład skoro się go nie słucha. chyba zeby sie pochwalic, ze się było na wszystkich wykładach...
Chyba tak, a najgorsze jest to, że naprawdę przeszkadzają, czasem ktoś mi tak trajkocze za uchem, że nie słyszę co mówi wykładowca (a wcale nie siedzę w samym tyle ). Nie wiem, dorośli ludzie, a zachowują się jak zwykłe buraki, bo jak wykładowca zwraca im uwagę, to od razu głupie uśmieszki, a po wykładzie narzekają jaki z niego kretyn i o co mu w ogóle chodziło, przecież oni tylko gadali Żenada, nie ogarniam takich ludzi. A potem przychodzą i proszą o notatki. Ja na takich delikwentów mam alergię i nie daję, prędzej dam tym co nie przyszli na wykład chociażby z lenistwa, ale nie tym co siedzą, przeszkadzają, a mogą sobie sami zrobić.

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:45   #4497
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość
Chyba tak, a najgorsze jest to, że naprawdę przeszkadzają, czasem ktoś mi tak trajkocze za uchem, że nie słyszę co mówi wykładowca (a wcale nie siedzę w samym tyle ). Nie wiem, dorośli ludzie, a zachowują się jak zwykłe buraki, bo jak wykładowca zwraca im uwagę, to od razu głupie uśmieszki, a po wykładzie narzekają jaki z niego kretyn i o co mu w ogóle chodziło, przecież oni tylko gadali Żenada, nie ogarniam takich ludzi. A potem przychodzą i proszą o notatki. Ja na takich delikwentów mam alergię i nie daję, prędzej dam tym co nie przyszli na wykład chociażby z lenistwa, ale nie tym co siedzą, przeszkadzają, a mogą sobie sami zrobić.
Czasem jak patrzę na to jak ludzie z mojego roku zachowują się na wykładach, to dziwię się, dlaczego wykładowca ich po prostu nie wyprosi. Ja bym wywalała tak samo na ćwiczeniach za spóźnienia.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 09:48   #4498
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
kiedyś była dyskusja pomiędzy wychodzeniem na pole i na dwór....
dzisiaj w moim instytucie powieszono karteczkę: "Wyjście na dziedziniec/ na dwór/ na pole"

Równouprawnienie

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 09:54   #4499
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Czasem jak patrzę na to jak ludzie z mojego roku zachowują się na wykładach, to dziwię się, dlaczego wykładowca ich po prostu nie wyprosi. Ja bym wywalała tak samo na ćwiczeniach za spóźnienia.
U mnie kiedyś pewna dziewczyna przyszła gdzieś o 10:05 na półtoragodzinne ćwiczenia, które zaczęły się o 9. Weszła, powiedziała 'dzień dobry' i usiadła. Wszyscy mieliśmy miny pomiędzy a , prowadząca też.
Koleżanka zdziwiona, o co nam chodzi, przecież każdemu się może zdarzyć małe spóźnienie. Okazało się, że pomyliła godziny i myślała, że zaczynamy o 10 i że spóźniła się jedynie 5 minut.
Miała na szczęście tyle taktu, że przeprosiła, powiedziała, że nie liczy na obecność, chociaż zostanie na zajęciach. Nawet się mocno wbiła w rozmowę.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:11   #4500
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
U mnie kiedyś pewna dziewczyna przyszła gdzieś o 10:05 na półtoragodzinne ćwiczenia, które zaczęły się o 9. Weszła, powiedziała 'dzień dobry' i usiadła. Wszyscy mieliśmy miny pomiędzy a , prowadząca też.
Koleżanka zdziwiona, o co nam chodzi, przecież każdemu się może zdarzyć małe spóźnienie. Okazało się, że pomyliła godziny i myślała, że zaczynamy o 10 i że spóźniła się jedynie 5 minut.
Miała na szczęście tyle taktu, że przeprosiła, powiedziała, że nie liczy na obecność, chociaż zostanie na zajęciach. Nawet się mocno wbiła w rozmowę.
Ja za to mam artystkę na roku, która przychodzi spóźniona 10 minut, siądzie na wykładzie, po 5-10 minutach wychodzi, bo ona idzie na zajęcia z drugiego kierunku No to albo nie wchodzę w ogóle albo przychodzę punktualnie albo jak sobie nie radzę z zegarkiem to nie biorę drugiego kierunku
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości