MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 10:34   #2251
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
radzę jednak zabrać kanapkę. ja ledwo doszłam z Placu Szczepańskiego do Chimery...
bo ja się bałam samej akcji pt. PICIE SŁODKIEGO. do głowy mi nie przyszło, że potem może być różnie....
A no no obowiązkowo, ja z tych co ledwo znoszą dojazd autem na pobieranie krwi i powrót autem do domu, bo padam z głodu ) więc myślę że zaraz po drugim pobraniu kanapeczka z woreczka i wcinam

Cytat:
ale w niektórych branżach łatwiej się fuchy łapie. Kolega nie ma jeszcze uprawnień, pracuje za średnie pieniądze, ale czasem mu pięęęknneee zlecenie wpada
To na pewno, mój to już stary koń więc uprawnienia ma od dawna, ale masa osób które zaczyna, ma po prostu lipę, za małą kasę (relatywnie oczywiście, więcej niż pracownik fizyczny, ale mniejszą niż by się oczekiwało po jednak ciężkich studiach inżynierskich) a żeby mieć zlecenia to trzeba mieć znajomości i nazwisko w branży. W każdym bądź razie chodzi mi o to, że może być dobrze a nawet bardzo dobrze, ale nie jest to tak z automatu i trzeba się trochę narobić )
Stary 2012-12-14, 10:35   #2252
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że wstawiłam pierwsze dzidziusiowe pranie - ROŻOWE hahaha
już się nie mogę doczekać swojego
hihi zrobiłam już miejsce w komodzie na ciuszki dla Malej

Cytat:
dla mnie to opowieści pt. "patrz jak mi fajnie"...
Choć kupno dwóch mieszkań przy takich zarobkach?! z toto-lotkiem w tle, rodzicami, spadkiem - wtedy
być może... nie wiem... tylko tak się rozmarzyłam, że tak można samemu... choć ja cały czas powtarzam, że mamy 25 i 27 lat lub DOPIERO 25 i 27, skończone studia, odłożone na koncie, samochód, mamy gdzie spać, zarabiam na tyle że nie jesteśmy pod kreska tylko na bieżąco a nawet nam zostaje (co prawda nie więcej niż 300zł ale zawsze coś ) ... dokładamy się 50%/50% do rachunków, mąż na razie nie pracuje ale jest jakiś plan, ja też plany mam ambitne i kto wie co będzie za np. 5 lat ... a najważniejsze mamy kochana, śliczną i zdrowiutka córę w drodze!!!
wierzę że ten czas wykorzystamy na coś efektywnego... a kto wie może spotkam się z Wami za 5lat na wizazu i obwieszczę że wygrałam w lotka? albo mam swoją extra firmę z obrotem kont 10 000 000zł a może będę w innym kraju wiem jedno - na pewno będę chciała się pochwalić 3jką zdrowych dzieci, zdrową ja i mężem (bo to na prawdę najważniejsze...) oraz nadal tak super kochającym tż
a co tam!!!

Nowy Rok za 17 dni czas rozpocząć nowe plany i nadzieje

ps. u mnie plan krótko terminowy - w sierpniu 2013 mam wesele brata więc w przeciągu 4msc mam bardzo ambitne marzenie wrócić do figury sprzed ciąży - ba! nawet lepszą
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:36   #2253
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
nawet nie otwieram tych Waszych linków
słusznie. bardzo smutne....

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A mój od 2 dni mało kopie... dopada mnie standardowa schiza na tym punkcie ...
heh... ja powoli wyłapuję rytm Torresa. Najaktywniejszy o 6 rano i 23 a ja czasem śpię o tej porze....

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Demeter... powiem szczerze, że ja do poprzedniego piątku absolutnie chciałam kupować komplet pościeli z kołderką, bo to dla mnie o wiele łaniej wygląda w łóżeczku niż prześcieradło i śpiworek...
koleżanka poznana wczoraj na glukozie powiedziała dokładnie to samo. Ma komplet pięknej pościeli w kaczorki ganc nówka - ani razu nie używana, bo jej latorośl nie akceptuje okrycia...
sugerowała spokojne podejście do tematu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:37   #2254
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:

Mam Męża w podobnej branży i wd mnie tak różowo nie jest, zwłaszcza Krk rynek jest taki sobie, a budowlanka bardzo podatna na kryzysy. Więc wd mnie jak w każdej branży, duża kasa dla najlepszych / lub tych z kontaktami, a reszta ciągnie tak trochę powyżej średniej krajowej do emerytury.
ObserwujeCię bo może sama branża budowlana kiepska ale te uprawnienia są można wykorzystać w innych "branżach" nie typowej budowlance a co sprytniejsi zakładają własną działalność zawierają umowy stałej współpracy itp. dają swoje uprawnienia i co miesiąc rachunek wystawiają za nic nie robienie a posiadanie papierów. Co przetarg potrzebne uprawnienia i ludzie z doświadczeniem a im bogatsze tym bardziej niezbędny a na takie z 10 lat trzeba popracować.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:41   #2255
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam teraz zakupiony szampon z Białego Jelenia. Jestem pod wrażeniem (dla moich włosów im tańszy - prostszy produkt, tym lepiej). Dotąd znałam, li i jedynie, zwykłą szarą kostkę, która spisuje się kapitalnie przy praniu pędzli do makijażu.
Nie wiedziałam że mają inne produkty. Ba! całą linię
Nooo mam to samo i czytam składy chemii i kosmetyków Jedyny problem z tym białym to taki, że słabo dostępny w krk w sklepach, z marketów w dużym Carrefourze na Zakopiance, kiedyś był w Almie w Galerii Kaz ale w sumie jakiś czas już nie była, pewnie będę jakoś przed świętami to zerknę, bo tak to lipa więc my się na zamawianie z netu przerzucimy chyba

Cytat:

Demeter... powiem szczerze, że ja do poprzedniego piątku absolutnie chciałam kupować komplet pościeli z kołderką, bo to dla mnie o wiele łaniej wygląda w łóżeczku niż prześcieradło i śpiworek... Ale na ostatnich zajęcach w szkole rodzenia połozna skutecznie mnie przekonała, że jednak na początku zdecydowanie bezpieczniej kłaść dziecko w śpiworku (a nawet mówiła o rożku czy otulaczku) Po pierwsz - dziecko będzie się czuło bardziej jak w lonie matki - a bardzo tego na początku potrzebuje, a po drugie w śpiworku nie ma niebezpieczeństwa uduszenia... A z kołderką to niestety róznie może być
Choć komplet ochraniacz + pościel i tak kupię... ale z samym wypełnieniem (kołdra i poduszka) chyba się wstrzymam... Pościel po prostu będzie sobie w szafie czekała na odpowiedni moment
Nooo ja też tylko śpiworek i nawet żadnych ochraniaczy na łóżeczko. No ale ja z tych dziwnych jestem
Stary 2012-12-14, 10:41   #2256
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A mój od 2 dni mało kopie... dopada mnie standardowa schiza na tym punkcie ...
Mam tak samo, jak tylko jeden dzień nie czuje ruchów dzidzi, to panika od razu, zły humor i czarne myśli

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:41   #2257
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym bądź razie chodzi mi o to, że może być dobrze a nawet bardzo dobrze, ale nie jest to tak z automatu i trzeba się trochę narobić )
a, to fakt. ale chyba w każdej dziedzinie tak jest...

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
u mnie plan krótko terminowy
ale konkretny

Stary 2012-12-14, 10:42   #2258
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

ps. u mnie plan krótko terminowy - w sierpniu 2013 mam wesele brata więc w przeciągu 4msc mam bardzo ambitne marzenie wrócić do figury sprzed ciąży - ba! nawet lepszą
Ja tez mam taki plan, tez ide na wesele siostry mojego męża w sierpniu i zamierzam być tam bez zwisajacego tłustego brzucha
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:44   #2259
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyny problem z tym białym to taki, że słabo dostępny w krk w sklepach
hehe, to chłop trafił, jak ślepa kura ziarno a miał kupić Czarną Rzepę z Barwy lub coś najtańszego, jedynie polskiego

Stary 2012-12-14, 10:45   #2260
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ale u mnie pięknie za oknem śniegu z 30cm

Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj pojechaliśmy oglądnąć wózek, tylko nie ten Tako co Wam wklejałam zdjęcia bo po przybliżeniu zdjęć, które mi Pani przysłała tapicerka była strasznie zżółknięta więc zrezygnowaliśmy. I wczoraj zobaczyłam inny, który wizualnie mi się strasznie spodobał więc pojechaliśmy zobaczyć i kupiliśmy wklejam zdjęcie

Aaa i dzisiaj przez Was musiałam zrobić KOKTAJL TRUSKAWKOWY
oo super wózek, udany zakup

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:48   #2261
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
O jaaaa też mi umknęło więc witam się w skończonym 25 tygodniu

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
witam się w rozpoczętym 29 tyg !!!

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja też po kolejnej wizycie jestem. Szyjka w porządku, dzieć duży, ale niestety rozeszło mi się spojenie łonowe. Mam wiecej leżeć plackiem i odpoczywać, a mniej latać i łazić. W ciągu 3 tyg tylko kilo na plusie, więc chyba nie jest źle. Mam nadzieję,że zamknę się w 10 dodatkowych kilogramach. Pozdrawiam i gratuluje wszystkich pozytywnych wiadomości
oj to leż i odpoczywaj

Cytat:
to trzeba obserwować. też nie wypytałam, ale skoro obniżyło się od ostatniej wizyty, to znaczy że leci dopytam w poniedziałek...
to podpytaj i mi napisz u mnie 3 tyg temu było wsio ok a wczoraj pwoiedziała że zaczyna sie obniżać
A na usg też to będzie widać czy tylko przy badaniu ręcznym? Bo 27-go mam usg i zastanawiam sie czy wtedy tez mi coś moze powiedzieć o tym łożysku

Cytat:
nawet nie otwieram tych Waszych linków
ja też, serce mi pęka od wszystkich smutnych historii
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:48   #2262
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
ObserwujeCię bo może sama branża budowlana kiepska ale te uprawnienia są można wykorzystać w innych "branżach" nie typowej budowlance a co sprytniejsi zakładają własną działalność zawierają umowy stałej współpracy itp. dają swoje uprawnienia i co miesiąc rachunek wystawiają za nic nie robienie a posiadanie papierów. Co przetarg potrzebne uprawnienia i ludzie z doświadczeniem a im bogatsze tym bardziej niezbędny a na takie z 10 lat trzeba popracować.
To jasne, zależy co kto lubi, czy projektowanie, czy zbijanie kasy, czy przekręty. Z tym użyczaniem uprawnień spoko, ale trzeba sprawdzać co się podbija. Dla mnie ta branża to akurat jakaś kokoso genna nie jest. No ale wracamy do pkt wyjścia co kto uważa za kokosy. Ja bym raczej nazwała to zarobkami na przyzwoite życie. Poza tym to o czym Ty mówisz właśnie wymaga tego o czym ja mówię, jakiegoś kontaktu, znajomości kogoś kto ma taką opcję, ogłaszając się na gratce się takich zleceń nie zdobywa A ile procent tych osób to ma ? Nikły Mówię o ogóle, a nie wiadomo o co sprytniejszych / pracowitszych jednostkach.
Stary 2012-12-14, 10:50   #2263
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
To ty będziesz posiadać uprawnienia budowlane bez ograniczeń w specjalności?? Budowlanej, konstrukcyjno-budowlanej, elektrycznej czy jakiąś inną wybrałaś?
Dziękuję!

Na pierwszy ogień uprawienia bez ograniczeń do projektowania w specjalności mostowej

Cytat:
Mam Męża w podobnej branży i wd mnie tak różowo nie jest, zwłaszcza Krk rynek jest taki sobie, a budowlanka bardzo podatna na kryzysy. Więc wd mnie jak w każdej branży, duża kasa dla najlepszych / lub tych z kontaktami, a reszta ciągnie tak trochę powyżej średniej krajowej do emerytury.
nie jest tak do końca W projektowaniu można się ładnie dorobić... tylko trzeba pańszczyznę odrobić na początku.
Ja mam dość niszową branżę, w której ludzie trzymają się razem. Mój kierownik ma sporo znajomość, a przez to i mnie zdarzało się robić naprawdę genialnej projekty dla takich dość znanych projektantów mostowych...
Pamiętam jak wyglądała 3 lata temu sytuacja w firmie - dostawałam co kwartał premie w wielkości rocznych podstaw, wyjazdy, gadżety (co rok dostawaliśmy nowe kurtki narciarskie w najwyższej półki ) żyć nie umierać... aż się posypało....
Wiem, że będąc żółtodziobem można mieć sporo więc co dopiero jak się osiągnie jakiś próg
A w wykonastwie (jeśli nie ma takiej kiszki jak teraz) kasa jest tak 1,5 - 2x większa... tylko gdzie ja pójdę na budowę?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:51   #2264
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

ale sie wkur.....wilam

szkoda zem rzucila palenie bo bym sie zaciagnela na uspokojenie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:51   #2265
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
że tak wtrące: moj Mąż jest w trakcie robienie uprawień ale nie po to żeby podpisywać cokolwiek i brać za to kasę. moim zdaniem to by było lekko nieodpowiedzialne. zwłaszcza że w przypadku jakiegokolwiek wypadku ciebie ścigają a reszta ma cię w d... takze to nie tak że zawsze se dorobisz bo masz uprawnienie.

I tak do ogółu

i była prośba żeby nie pisać ile koleżanka, koleżanki ciotka wujek zarabia i ile mieszkań ma???
Bo nie wiem czemu ma to służyć. mnie to denerwuje bo czuję się gorsza bo nie zarabiam kokosów. mieszkania nie mam nawet na kredyt. a z drugiej strony żyję pracowicie i uczciwie i dlaczego ma mnie to denerwować? bo co bo wybrałam chemię a nie prawo?

no i po marudziłam.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:51   #2266
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Właśnie tej firmy chcę kupić leżaczek, polecasz czy lepiej jakiś inny?
polecam fisher price, ogólnie wszystko z tej firmy, a przede wszystkim zabawki, są droższe, ale dziecko może nimi rzucać, kopać i dalej działają

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Piękny ten pokoik
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Wiem, że już was nie ma bo słodko wszystkie śpicie ( zreszta ja też już powinnam ) ale napisze teraz i sobie troche dłużej pośpie Zapytać się chciałam was co uważacie o takim termometrze :
http://allegro.pl/elektroniczny-term...852444497.html
i która gruszka do nosa lepsza?
http://allegro.pl/gruszka-do-nosa-sa...834888810.html
http://allegro.pl/rewelacyjna-gruszk...816277351.html

A teraz sama kładę się spać Mały łobuz szaleje już chyba od 2 godzin Nie da mamie zasnąć Doobraanoc
u nas gruszka się nie sprawdziła
a ten termometr też kupiłam na początku i była to masakra.. wolę bezdotykowy ten co wstawiałam polecam

Cytat:
Dziewczyny widziałyście to?? popłakałam się ze śmiechu Rysiek z klanu wraca do gry...
http://www.youtube.com/watch?v=1quiKLMy0ng

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Strippi, Joanna wy z tej samej strony mebelki kupowałyście? dobrze kojarzę? możecie jeszcze raz stronke podać?
ja z innej firmy kupowałam, a dokładnie od nich

http://allegro.pl/pik-pok-pp1-szafa-...779009815.html szafa

http://allegro.pl/pik-pok-pp6-komoda-i2779009851.html komoda

http://allegro.pl/pik-pok-pp15-regal-i2779009967.html regał
Stary 2012-12-14, 10:52   #2267
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
już się nie mogę doczekać swojego
hihi zrobiłam już miejsce w komodzie na ciuszki dla Malej

Ja we wrzesniu mam wesele kuzynki i tez mam plan zrzucic tak sie zastanawiam jak bedzie z bieganiem i cwiczeniami po ciazy - bo to najszybciej zawsze doprowadzalo mnie do formy

no i przy karmeiniu piersia nie pije sie alkoholu, to tez pomaga zrzucic
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:54   #2268
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a, to fakt. [COLOR=Gray]ale chyba w każdej dziedzinie tak jest...
Wiesz, mój kuzyn został niedawno ginekologiem żyła złota ! a jak jeszcze pracuje się w szpitalu. Haha. I jak tu rozbudzić w synku zainteresowanie ginekologią ? ))

A poważnie :jasne, ja ogólnie też tak uważam, że pieniądze można robić na wszystkim, ale nie wszyscy, stąd wd mnie akurat budowlanka szeroko rozumiana wd mnie nie wygląda lepiej niż np branża reklamy czy księgowości, bo daje dokładnie takie same opcje. No może ta nasza przysłowiowa polonistyka czy właśnie inna etnografia ogranicza bardziej, a w tych bardziej rozsądnych to już szanse są w miarę wyrównane, a reszta to praca, zdolności i trochę szczęścia.
Stary 2012-12-14, 10:56   #2269
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale sie wkur.....wilam

co się podziało ?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:56   #2270
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogłaszam, że wstawiłam pierwsze dzidziusiowe pranie - ROŻOWE hahaha
Trzyj Mała, trzyj
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki, witam się w piątkowy ranek. trzymajcie dziś za mnie i Michałka kciuki bo na 19.00 idziemy na wizytę i USG połówkowe Mały dał mi wczoraj popalić, zaczął mamusie kopać po żebrach
trzymamy
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
o mama! to będziesz rozwieszać na suszarce jak skarpetki Strasznie się nie mogę tego doczekać - takich mikro ciuszków wiszących obok makro t-shirtów i koszul mężowych
kurcze... ja nawet sobie tego nie potrafię wyobrazić Takie malizny w naszym domu?
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj 100dniówkę - dopiero Was poczytałam i sobie uświadomiłam.
kurcze... a ja od tygodnia czekam niecierpliwie żeby się dziś pochwalić 100-dniówką i co... I dziś liczę jeszcze raz, a studniówka była w środę No to się chwalę... od dziś 98
A tak w ogóle to witam się w 27 tygodniu
Cytat:
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny po tym artykule ryczę jak nie wiem

http://wiadomosci.wp.pl/title,Lekarz...wiadomosc.html
Dziewczyny... apeluję - nie dodawajcie takich linków W niczym nam to nie pomoże, a po co się schizowac?
Stary 2012-12-14, 10:57   #2271
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
co sprytniejsi zakładają własną działalność zawierają umowy stałej współpracy itp. dają swoje uprawnienia i co miesiąc rachunek wystawiają za nic nie robienie a posiadanie papierów. Co przetarg potrzebne uprawnienia i ludzie z doświadczeniem a im bogatsze tym bardziej niezbędny a na takie z 10 lat trzeba popracować.
otóż to! u nas sprawdzającym w biurze jest Pan, który co miesiąc wystawia fakturkę na 20tys nie patrząc na projekty. Nie miałabym odwagi czegoś takiego robić bo odpowiadam swoją głową... no, dopóki nikt nie zginie to odpowiadam tylko ubezpieczeniem w Izbie Inżynierów na które co rok wpłacam chyba nie wiele więcej niż 500zł

Cytat:
To jasne, zależy co kto lubi, czy projektowanie, czy zbijanie kasy, czy przekręty.
Ja się świadomie zdecydowałam na branżę mostową - nie ma tu masówki jak w konstrukcyjnej... można naprawdę robić ciekawe rzeczy i mieć z tego pieniądze...
i co najważniejsze - satysfakcję!

Ostatnio byłam oglądać mój mostek, który zbudowali nieopodal Wieliczki... no śliczniusi Duma mnie rozpierała Szkoda, że nie spotkałam żadnego przechodnia bo bym go zaatakowała i opowiadała jak to JA projektowałam ów cudo

Terry Pratchett
Stary 2012-12-14, 10:58   #2272
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ja we wrzesniu mam wesele kuzynki i tez mam plan zrzucic tak sie zastanawiam jak bedzie z bieganiem i cwiczeniami po ciazy - bo to najszybciej zawsze doprowadzalo mnie do formy

no i przy karmeiniu piersia nie pije sie alkoholu, to tez pomaga zrzucic
A ja o kg sie nie martwie, potrafie utrzymać wage ale boje się że będzie taki zwis skóry rozciągniętej nie wiem skąd sobie to ubzdurałam, gdzies w tv widziałam i tak mi to w głowie zostało ....
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:58   #2273
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

heh... ja powoli wyłapuję rytm Torresa. Najaktywniejszy o 6 rano i 23 a ja czasem śpię o tej porze....
u mnie 4 rano jak mąż wstaje i wieczorem przed spaniem
od 17 tygodnia czuje dziecinę codziennie więc mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży

ostatnio jakiś twardy brzuch mam ;/
czarny flamaster chyba Ty pisałaś, że masz takie uczucie twardnienia w dole.. mi się wydaje, że to dziecina się tak układa i wtedy jest takie dziwne uczucie..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:59   #2274
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
A na usg też to będzie widać czy tylko przy badaniu ręcznym? Bo 27-go mam usg i zastanawiam sie czy wtedy tez mi coś moze powiedzieć o tym łożysku
mnie to właśnie po USG stwierdził...
Bo z łozyskiem, jak z szyjką, nie znasz dnia ani godziny

Cytat:
ale sie wkur.....wilam

wdech-wydech. i zero myśli o papierochach.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
bo co bo wybrałam chemię a nie prawo?
hehe mój ojciec cały czas z nostalgią pyta dlaczego nie jestem dentystą...
tja... jasne.

Stary 2012-12-14, 11:00   #2275
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Nooo ja też tylko śpiworek i nawet żadnych ochraniaczy na łóżeczko. No ale ja z tych dziwnych jestem
ja kupię... będzie słodko wygladał przez luty i marzec w łóżeczku Ale nie zdziwię sie jak się zeschizuję gdy Mały już będzie i go zdejme jak będziemy go wkąłdać do łóżeczka
Stary 2012-12-14, 11:02   #2276
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A poważnie :jasne, ja ogólnie też tak uważam, że pieniądze można robić na wszystkim, ale nie wszyscy, stąd wd mnie akurat budowlanka szeroko rozumiana wd mnie nie wygląda lepiej niż np branża reklamy czy księgowości, bo daje dokładnie takie same opcje.
Wszystko zależy od tego co kogo kręci... i jak kogoś kręcą efekty jego pracy Ja mojego budownictwa nie oddałabym za żadne skarby bo wiem jaką satysfakcję sprawia mi to co robię

Terry Pratchett
Stary 2012-12-14, 11:02   #2277
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
I dziś liczę jeszcze raz, a studniówka była w środę No to się chwalę... od dziś 98
no to party time na 98

Cytat:
Ostatnio byłam oglądać mój mostek, który zbudowali nieopodal Wieliczki... no śliczniusi Duma mnie rozpierała Szkoda, że nie spotkałam żadnego przechodnia bo bym go zaatakowała i opowiadała jak to JA projektowałam ów cudo

Stary 2012-12-14, 11:03   #2278
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, bo mój dzidziuś ma położenie podłużne główkowe, więc lekarz mi mówił, że pewnie kopie u góry, no ależ nic bardziej mylnego, ani razu nie poczułam żadnego kopa u góry. Mały naparza cały czas na samym dole, czyli wychodzi na to, że tak stuka rączkami? Albo może główką
u mnie tak samo położenie podłuzne główkowe, czyli główką w dół i kopniaki są mocne i bolesne wieczorami na samiuśkim dole, jakby w pecherz , a kopniaki wyzej to tylko czasami

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 11:05   #2279
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupię... będzie słodko wygladał przez luty i marzec w łóżeczku Ale nie zdziwię sie jak się zeschizuję gdy Mały już będzie i go zdejme jak będziemy go wkąłdać do łóżeczka
Hihi, mój TŻ wczoraj w łóżku stwierdził, że ma pewne obawy, że nie będziemy przez 3 m-ce dziecka wyciągać z łóżeczka
Dlaczego? Bo on się będzie bał taką kruszynę brać na ręce... i ta główka...

Terry Pratchett
Stary 2012-12-14, 11:05   #2280
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jest tak do końca W projektowaniu można się ładnie dorobić... tylko trzeba pańszczyznę odrobić na początku.
Ja mam dość niszową branżę, w której ludzie trzymają się razem. Mój kierownik ma sporo znajomość, a przez to i mnie zdarzało się robić naprawdę genialnej projekty dla takich dość znanych projektantów mostowych...
Pamiętam jak wyglądała 3 lata temu sytuacja w firmie - dostawałam co kwartał premie w wielkości rocznych podstaw, wyjazdy, gadżety (co rok dostawaliśmy nowe kurtki narciarskie w najwyższej półki ) żyć nie umierać... aż się posypało....
Wiem, że będąc żółtodziobem można mieć sporo więc co dopiero jak się osiągnie jakiś próg
A w wykonastwie (jeśli nie ma takiej kiszki jak teraz) kasa jest tak 1,5 - 2x większa... tylko gdzie ja pójdę na budowę?
Nie znam się totalnie na branży mostowej, a Mąż pracuje pokrewnie a nie w Twojej więc się nie wypowiadam. Nie wiem też ile pracujesz w branży, ale mój gdzieś od 99 i powiem Ci że takie tąpnięcia ja w tej chwili są po prostu normą. Czyli kilka lat naprawdę niezłych pieniędzy, gdzie trzeba odłożyć na cieńsze czasy, bo za chwilę właśnie to kryzys z rosją, to kredytowy to coś tam, mnie to tam średnio grzeje, bo moja branża aż tak podatna na to nie jest więc tylko czasem słucham jak Mąż coś opowiada.No ale ogólnie oczywiście lepiej być inżynierem z branży niż budowlanej, niż nauczycielem rosyjskiego

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości