|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
, w końcu co dwie głowy to nie jedna
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ale zaraz uciekam bo muszę niestety duuużo leżeć, podczytuję na komórce na bieżąco ale odpisywać na tel raczej nie dam rady bo nie dość że mam marny transfer to jeszcze komórkę bardziej do dzwonienia niż internetowania
W środę wieczorem miałam wizytę i się okazało że mam bardzo cienką bliznę po pierwszym cc (niestety jedna z podstawowych wad cesarki...), w związku z czym mam sporo leżeć, nic nie dźwigać, nie wieszać firanek, nie podnosić nic z ziemi, wszystko robić powoli a najlepiej to w ogóle nic nie robić Moja waga zadziwiła nawet gina, 31 tc a ja przytyłam 3,5 kg!!!! (no, po drodze z powodu rzyganka na początku schudłam pół kg czy może nawet kg więc może łącznie by się uzbierało ze 4-4,5). Od trzech miesięcy nie przytyłam kompletnie nic chociaż brzuch rośnie, może nie jakoś strasznie ale rośnie. A młoda waży wg usg ponad 1700 czyli w normie. No zagadka. Co prawda wyjściowo ważyłam za dużo bo 76 kg (prawdopododobnie po hormonach zażywanych przed ciążą) więc i tak niejedną z forumowych chudzinek nawet z ich brzuchami 20-kilowymi rozgniotłabym pewnie jedną nogą na śmierć , niemniej jednak zdecydowanie wolałabym tyć jakoś normalnie, jak to w ciąży. Jednak babom to nie dogodzi W życiu bym nie pomyślała że się będę musiała martwić nietyciem
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Hosenko miło, że się odzywasz To trzymamy kciuki za dobre wieści za 3 miesiące no i za spokojne 9 miesięcy ![]() Szaja grzecznie jedź do gina, nie szalej z żadnymi skurczami. A jak już się "uparłaś" na ten grudzień to wytrzymaj jeszcze choć ze dwa tygodnie ![]() Monamur przykro mi z powodu babci ![]() Basia powodzenia na egzaminie i pamiętaj - co dwie głowy to nie jedna ![]() Ja w nocy wstawałam 5 razy do łazienki. Przez te spojenie ledwo człapałam i dzisiaj mnie wszystko boli :/ Suzi jak tam remont sypialni? U mnie mąż jutro kładzie tapety i wykładzinę i myślę, że do wtorku powinno być wszystko zrobione. |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt- wez tu dogódz kobiecie, gdzie logika?najwazniejsze, że mała już nei taka mała i wszystko z nią gra ![]() a ja mam 14 na plusie jak ja zejde do moich 52 do Wielkanocy? chyba, ze wózek zbiore pod pache i bede latac z nim po schodach góra-dół ![]() musze tyłek ruszyc i nastawic krupnik, ale mi sie nie chce
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczaki, nie mam w co wlozyc ciuszkow na wyjscie
a kolejnej torby nie bede kupowac, bez przesady ![]() juz mialam przed sobą wizje duzej czerwonej reklamowki z Polo Marketu ![]() ![]() na szczescie znalazłam jakaś czarna wielgachną rekalmówę po mezowym płaszczu czy garniaku. bedzie musialo wystarczyć. ale w sumie to czym jak sie przejmuje - toc to nie ja bede z tym paradowac do szpitala ![]() ![]()
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa wlasnie dostalam mejla od sprzedawcy, ze łózeczko bedzie u mnie w poniedziałek
![]() a jak mi małzon powie "skręce go jutro" to mu przyloże patelnią, a taką "cygańską" mam, żeliwną uciekam, bo obiad w zamrazarce lezy a tu już prawie południe
|
|
|
|
#4717 |
|
Rozeznanie
|
Witam się. Zaczynam dziś 36 tydzień czyli 9 miesiąc??
![]() Ja problemów ze spaniem jakoś nie mam. Śpię normalnie i na prawym i na lewym boku a i zdarzy się że na plecach się obudzę do WC (wstaję w nocy ok 4-5 razy), ale od razu szybko zasypiam. Debrah pokaż berecik, a mała śliczna. Nie martw się tak tymi pomiarami, pamiętaj że nie możesz się denerwować Kija tak malutko przytyłaś aż nie wiarygodne. Ja mam +12 kg ![]() Hosenko fajnie że się odezwaś, trzymam mocno kciuki i czekamy na dobre wieści. Szaja poczekaj jeszcze troszkę ![]() Co do kocyków to ja mam 2 cienki i gruby, ale mam 2 rożki więc jak coś też można nakryć.
Edytowane przez adusia1554 Czas edycji: 2012-12-14 o 11:55 |
|
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie przejmuj się. ![]() Cytat:
![]() Adusia, właśnie u mnie to samo mówił w związku z tym uchyłkiem pęcherza, że po prostu nie da się za dobrze zobaczyć przez ułożenie, no i USG to jednak USG. Dlatego to samo powtarzam Debrah, żeby się nie martwiła, bo to pewnie tylko błąd aparatury.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-14 o 11:56 |
||
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja dzisiaj zaczynam 36tc! Wczoraj sie fatalnie czulam, polozylam sie wczesnie spac to maly mnie obudzil, tak mi wwiercal stopeczki pod zebro jakby chcial mi je zlamac, wylam z bolu godzine, nic nie pomagalo, chodzilam skakalam glaskalam mowilam do niego, maz mowil a on nic taki bol, ze nawet nie wiem do czego przyrownac.Hosenko trzymam kciuki
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży przytyłam książkowo, bodajże 12 kg, w każdym miesiącu dokładnie tyle ile napisali w mądrym poradniku którym się zaczytywałam. A teraz
Anemii nie mam, wyniki morfo z wizyty na wizytę wręcz coraz lepsze... Hmmm, tak sobie teraz pomyślałam że może jakiś tasiemiec mnie zżera?
|
|
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy wyście zwariowały, że już donoszone jesteście??
![]() generalnie to gratuluje, ale jak wy już takie donoszone jesteście, to za chwilkę nadejdzie lawina porodów a to mnie już przeraża, bo jak wy zaczniecie rodzić, to lada moment i ja będę musiała a jakoś im bliżej, tym bardziej mnie to przeraża
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście mój mąż to nie zdąży dobrze z paczek wyjąć i już skręca jak jakieś meble przyjdą , łóżeczko czy wózek. Pochwalę się troszkę, co na synka czeka. Pościel nie prana jeszcze i nie prasowana. zaraz to zrobię, tak tylko przymiarkę zrobiłam Leżaczek używka, karuzela używka, limuzyna z alufelgami nowa
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Fajnie że Hosenka się odezwała (Trzymam kciukasy)Dziewczyny przecież wy "rozwiązłe" miałyście być dopiero w 2013. A tu już jedna się przed szereg wyrwała a szaja już wspomina o skurczach. Dzisiaj tez miałam fatalną noc. Nie dość że prąd zabrali mi o 23 to musiałam iść na przymus spać bez telewizji.No i się kręcę,to mi nie wygodnie.Potem już zgłodniałam ale myślę sobie że po omacku nie będę w lodówce grzebać.Koniec końców walnełam i kimko ale obudził mnie ból pleców. Najgorsze że ja zwykle budzę się to leże na plecach.Boki juz mnie bolą i przez sen nie kontroluje tego i przekręcam się na wznak. Mam wyrzut sumienia.Sama wszamałam calutkiego pomarańcza. Słodziusi był i soczysty a potem żalę się że nie mogę nad cukrzycą zapanować. Wczoraj zaczełam 32 tc a waga wczoraj pokazała +12 kg a w brzusiu 103,5 cm. |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
to bierzesz od razu ciuszki na wyjscie ze soba????
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ja mam gruby kocyk, ubranka i kombinezon. |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko piękne tylko proszę napisz mi czy pościel jakościowo też fajna bo chciałam identyczną zamawiać tylko zieloną. |
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie Tantum Rosa.
jak to jest: ***najpierw myjemy krocze np. jelonkiem (ale w ogole to po nacieciu czlowiek da rade sie tam umyc, nie bedzie bolało? bo ja cos czuje ze jedyne na co mnie bedzie stac to ochlapanie sie prysznicem )***potem "psiukamy sie", podmywamy TR i tak juz zostawiamy do wyschniecia? przez ile dni mamy uzywac TR? na ich stronie jest aby uzywac za kazdym razem nowego/ świeżo rozrobionego roztworu raz, max dwa razy dziennie. ja myslalam ze jak se rozrobie jedna saszetke w pol litrze wody to mi to starczy na kilka dni a tu d..pa. a mam tylko 3 saszetki czyli wychodzi ze trzeba miec duuuzo wiecej ![]() jak to jest? |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Od razu wszystko zapakuję, bo nie wiem, jak TŻ będzie pracował, może akurat będzie miał dyżur, jak będą nas wypisywać, wtedy zabiorą nas ze szpitala moi rodzice, a nie chcę ich obciążać jakimiś poszukiwaniami reklamówek z artefaktami
w naszych pokojach. Więc kombinezonik, buciki i czapeczkę od razu też włożę. Ja biorę kombinezon, ciepłego pajacyka z takiego jakby pluszu? nie wiem, jak nazwać ten materiał, buciki ciepłe (tzn takie kapciuszki), skarpetki, ciepłe rękawiczki + niedrapki, czapusię zimową (+ pod nią czapkę zwykłą), no i pod to oczywiście jeszcze jakieś body. Kombinezon mam dość gruby, samochody mamy ciepłe, więc myślę, że to wystarczy. I jeszcze zawinę małą w kocyk, oczywiście. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-14 o 12:28 |
|
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 100 % bawełna. Porządna, nie jakaś cieniutka a naprawdę wygląda na dobrą jakościowo. A misiu i chmurka są z takiego milusiego pluszu jakby.
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
co za masakryczna noc Hosenko ![]() Cytat:
ja mam w sumie tyle samo do NS i Krynicy, więc sama nie wiem; dojedziemy do skrzyżowania i będziemy się zastanawiać, czy w lewo, czy w prawo![]() a jeśli chodzi o tego gronkowca, to o NS mówiłam, ale zapytałam się wprost mojej ginki, że takie plotki słyszałam i mi mówi, że to kompletna bzdura, że od kilku lat co jakiś czas chodzą takie ploty, ale to nie jest prawda i niczym nie zarażają chyba by nie ściemniała jakby na serio coś na rzeczy było
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
Lady a jak ty liczysz tygodnie. Bo ja mam termin na 11.01 i liczę tak jak moja ginka czyli dziś wychodzi mi 36tyg równo jutro np, 36tyg i 1 dzień. A ty masz termin na 15.01 więc wydaje mi się że ty zaczniesz 36 tydz 18.12??????????
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ojcom przysługują bodajże dzień albo 2 dni wolnego na poród. jakbyś się dobrze wstrzeliła to może Tatuś miałby wolne na wyjście
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienka mocznik i kreatynina na czczo, tak moja ginka powiedziała, i muszę badanie powtórzyć
jutro od razu pojadę, mam nadzieję, że wynik będzie tak samo dobry jak ten poprzedni (nie na czczo) ![]() ale te babki z labu też mnie teraz wkurzyły, przecież przyszłam po 9 i widziała, że byłam zdziwiona, że to się krew pobiera to mogła się spytać czy jestem na czczo, od tego tam są, a tak muszę kasę znowu wywalić Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-14 o 12:39 |
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poród będzie miał wolne, bo koledzy mają się z nim zamienić w razie czego, a potem to nie wiem, czy mu się uda jakąś zamiankę zrobić, a może akurat będzie miał wolne tego dnia, zobaczymy... W każdym razie ciuszki i tak zabiorę, bo walizka jest duża.
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia, licze jak reszta dzeiwczyn, rozpoczete tygodnie
czyli owszem, jest 35t1dz, ale rozpoczety 36tc moj gin tez tak mi wpisuje w karte. Jutro zaczynam 9 miesiac, bedzie rowmo miesiac do porodu
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Tatusiom przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia się dziecka ale to chyba tylko jak jest umowa o pracę, nie jestem pewna.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

W środę wieczorem miałam wizytę i się okazało że mam bardzo cienką bliznę po pierwszym cc (niestety jedna z podstawowych wad cesarki...), w związku z czym mam sporo leżeć, nic nie dźwigać, nie wieszać firanek, nie podnosić nic z ziemi, wszystko robić powoli a najlepiej to w ogóle nic nie robić
, niemniej jednak zdecydowanie wolałabym tyć jakoś normalnie, jak to w ciąży. Jednak babom to nie dogodzi

jak ja zejde do moich 52 do Wielkanocy? chyba, ze wózek zbiore pod pache i bede latac z nim po schodach góra-dół
a kolejnej torby nie bede kupowac, bez przesady 

jutro od razu pojadę, mam nadzieję, że wynik będzie tak samo dobry jak ten poprzedni (nie na czczo)