Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 11:35   #4711
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

no, zakasuj ich tam wszystkich

to w kazdej aptece kupisz, nie powinno byc problemu

aaaaaaaaaaaaaaa Basia mi uswiadomiła to co wczoraj powiedział mi gin: Pani Sylwio- jutro zaczynamy 38 tydz, czyli bylo nie było- się witam
Ach, no wiadomo, że zakasuję, w końcu co dwie głowy to nie jedna
Stary 2012-12-14, 11:37   #4712
Kija80
Zadomowienie

Witam się ale zaraz uciekam bo muszę niestety duuużo leżeć, podczytuję na komórce na bieżąco ale odpisywać na tel raczej nie dam rady bo nie dość że mam marny transfer to jeszcze komórkę bardziej do dzwonienia niż internetowania W środę wieczorem miałam wizytę i się okazało że mam bardzo cienką bliznę po pierwszym cc (niestety jedna z podstawowych wad cesarki...), w związku z czym mam sporo leżeć, nic nie dźwigać, nie wieszać firanek, nie podnosić nic z ziemi, wszystko robić powoli a najlepiej to w ogóle nic nie robić Moja waga zadziwiła nawet gina, 31 tc a ja przytyłam 3,5 kg!!!! (no, po drodze z powodu rzyganka na początku schudłam pół kg czy może nawet kg więc może łącznie by się uzbierało ze 4-4,5). Od trzech miesięcy nie przytyłam kompletnie nic chociaż brzuch rośnie, może nie jakoś strasznie ale rośnie. A młoda waży wg usg ponad 1700 czyli w normie. No zagadka. Co prawda wyjściowo ważyłam za dużo bo 76 kg (prawdopododobnie po hormonach zażywanych przed ciążą) więc i tak niejedną z forumowych chudzinek nawet z ich brzuchami 20-kilowymi rozgniotłabym pewnie jedną nogą na śmierć , niemniej jednak zdecydowanie wolałabym tyć jakoś normalnie, jak to w ciąży. Jednak babom to nie dogodzi W życiu bym nie pomyślała że się będę musiała martwić nietyciem
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:38   #4713
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Hosenko miło, że się odzywasz To trzymamy kciuki za dobre wieści za 3 miesiące no i za spokojne 9 miesięcy Mam nadzieję, że czujesz się troszkę lepiej

Szaja grzecznie jedź do gina, nie szalej z żadnymi skurczami. A jak już się "uparłaś" na ten grudzień to wytrzymaj jeszcze choć ze dwa tygodnie

Monamur przykro mi z powodu babci

Basia powodzenia na egzaminie i pamiętaj - co dwie głowy to nie jedna

Ja w nocy wstawałam 5 razy do łazienki. Przez te spojenie ledwo człapałam i dzisiaj mnie wszystko boli :/

Suzi jak tam remont sypialni? U mnie mąż jutro kładzie tapety i wykładzinę i myślę, że do wtorku powinno być wszystko zrobione.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:43   #4714
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Witam się ale zaraz uciekam bo muszę niestety duuużo leżeć, podczytuję na komórce na bieżąco ale odpisywać na tel raczej nie dam rady bo nie dość że mam marny transfer to jeszcze komórkę bardziej do dzwonienia niż internetowania W środę wieczorem miałam wizytę i się okazało że mam bardzo cienką bliznę po pierwszym cc (niestety jedna z podstawowych wad cesarki...), w związku z czym mam sporo leżeć, nic nie dźwigać, nie wieszać firanek, nie podnosić nic z ziemi, wszystko robić powoli a najlepiej to w ogóle nic nie robić Moja waga zadziwiła nawet gina, 31 tc a ja przytyłam 3,5 kg!!!! (no, po drodze z powodu rzyganka na początku schudłam pół kg czy może nawet kg więc może łącznie by się uzbierało ze 4-4,5). Od trzech miesięcy nie przytyłam kompletnie nic chociaż brzuch rośnie, może nie jakoś strasznie ale rośnie. A młoda waży wg usg ponad 1700 czyli w normie. No zagadka. Co prawda wyjściowo ważyłam za dużo bo 76 kg (prawdopododobnie po hormonach zażywanych przed ciążą) więc i tak niejedną z forumowych chudzinek nawet z ich brzuchami 20-kilowymi rozgniotłabym pewnie jedną nogą na śmierć , niemniej jednak zdecydowanie wolałabym tyć jakoś normalnie, jak to w ciąży. Jednak babom to nie dogodzi W życiu bym nie pomyślała że się będę musiała martwić nietyciem
jej, jeszcze sie z takim przypadkiem nie spotkałam, nie przytyc prawie wcale...... pozazdroscic tylko ale fakt- wez tu dogódz kobiecie, gdzie logika?
najwazniejsze, że mała już nei taka mała i wszystko z nią gra

a ja mam 14 na plusie waga pokazuje 66 kg jak ja zejde do moich 52 do Wielkanocy? chyba, ze wózek zbiore pod pache i bede latac z nim po schodach góra-dół a on bardzo czołgowy to może da mi rade

musze tyłek ruszyc i nastawic krupnik, ale mi sie nie chce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:45   #4715
pstryczek84
Zakorzenienie

Kurczaki, nie mam w co wlozyc ciuszkow na wyjscie a kolejnej torby nie bede kupowac, bez przesady
juz mialam przed sobą wizje duzej czerwonej reklamowki z Polo Marketu
na szczescie znalazłam jakaś czarna wielgachną rekalmówę po mezowym płaszczu czy garniaku. bedzie musialo wystarczyć.
ale w sumie to czym jak sie przejmuje - toc to nie ja bede z tym paradowac do szpitala

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:48   #4716
sylwietta1988
Zakorzenienie

aaaaaaa wlasnie dostalam mejla od sprzedawcy, ze łózeczko bedzie u mnie w poniedziałek już sie nie moge doczekac, że znowu bedzie pachniało dzdziusiowym praniem (bo w komplecie z poscielą)

a jak mi małzon powie "skręce go jutro" to mu przyloże patelnią, a taką "cygańską" mam, żeliwną

uciekam, bo obiad w zamrazarce lezy a tu już prawie południe
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:54   #4717
adusia1554
Rozeznanie

Witam się. Zaczynam dziś 36 tydzień czyli 9 miesiąc??
Ja problemów ze spaniem jakoś nie mam. Śpię normalnie i na prawym i na lewym boku a i zdarzy się że na plecach się obudzę do WC (wstaję w nocy ok 4-5 razy), ale od razu szybko zasypiam.

Debrah pokaż berecik, a mała śliczna. Nie martw się tak tymi pomiarami, pamiętaj że nie możesz się denerwować Moja mała ostatnio też tak leżała że nie dało się dokładnie brzuszka zmierzyć i wyszedł jakiś mały, ale powiedziała ginka żeby się nie martwić bo ona po prostu tak leży że ciężko wziąć miarodajny pomiar.

Kija tak malutko przytyłaś aż nie wiarygodne. Ja mam +12 kg

Hosenko fajnie że się odezwaś, trzymam mocno kciuki i czekamy na dobre wieści.

Szaja poczekaj jeszcze troszkę

Co do kocyków to ja mam 2 cienki i gruby, ale mam 2 rożki więc jak coś też można nakryć.

Edytowane przez adusia1554
Czas edycji: 2012-12-14 o 11:55
adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:55   #4718
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam 14 na plusie waga pokazuje 66 kg jak ja zejde do moich 52 do Wielkanocy? chyba, ze wózek zbiore pod pache i bede latac z nim po schodach góra-dół a on bardzo czołgowy to może da mi rade
Spokooojnie, zejdziesz do Wielkanocy do dawnej wagi, albo przynajmniej prawie do niej, po porodzie od razu odejdzie Ci spora ilość tych kilogramów, a potem - na diecie karmiącej - trzeba jeść w miarę lekko, więc można szybko zejść do wagi piórkowej, na co też osobiście też liczę, bo przed ciążą ważyłam 59kg przy wzroście 168, a do ślubu zamierzam ważyć ok 56. Także nie przejmuj się.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kurczaki, nie mam w co wlozyc ciuszkow na wyjscie a kolejnej torby nie bede kupowac, bez przesady
na szczescie znalazłam jakaś czarna wielgachną rekalmówę po mezowym płaszczu czy garniaku. bedzie musialo wystarczyć.
ale w sumie to czym jak sie przejmuje - toc to nie ja bede z tym paradowac do szpitala
Dlatego ja postanowiłam się jednak spakować w małą walizkę.

Adusia
, właśnie u mnie to samo mówił w związku z tym uchyłkiem pęcherza, że po prostu nie da się za dobrze zobaczyć przez ułożenie, no i USG to jednak USG. Dlatego to samo powtarzam Debrah, żeby się nie martwiła, bo to pewnie tylko błąd aparatury.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-14 o 11:56
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:56   #4719
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej,
Ja dzisiaj zaczynam 36tc!
Wczoraj sie fatalnie czulam, polozylam sie wczesnie spac to maly mnie obudzil, tak mi wwiercal stopeczki pod zebro jakby chcial mi je zlamac, wylam z bolu godzine, nic nie pomagalo, chodzilam skakalam glaskalam mowilam do niego, maz mowil a on nic taki bol, ze nawet nie wiem do czego przyrownac.

Hosenko trzymam kciuki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:03   #4720
Kija80
Zadomowienie

Ja w pierwszej ciąży przytyłam książkowo, bodajże 12 kg, w każdym miesiącu dokładnie tyle ile napisali w mądrym poradniku którym się zaczytywałam. A teraz No i przecież jem normalnie, może nie jakoś specjalnie dużo bo mnie do jedzenia zbytnio nie ciągnie ale na pewno się nie głodzę, a jak mam zachciankę to i cała wedlowska gorzka na raz się zmieści, i kilo mandarynek... Anemii nie mam, wyniki morfo z wizyty na wizytę wręcz coraz lepsze... Hmmm, tak sobie teraz pomyślałam że może jakiś tasiemiec mnie zżera?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:08   #4721
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy wyście zwariowały, że już donoszone jesteście??
generalnie to gratuluje, ale jak wy już takie donoszone jesteście, to za chwilkę nadejdzie lawina porodów a to mnie już przeraża, bo jak wy zaczniecie rodzić, to lada moment i ja będę musiała a jakoś im bliżej, tym bardziej mnie to przeraża

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:08   #4722
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak mi małzon powie "skręce go jutro" to mu przyloże patelnią, a taką "cygańską" mam, żeliwną
dobra jesteś.
Na szczęście mój mąż to nie zdąży dobrze z paczek wyjąć i już skręca jak jakieś meble przyjdą , łóżeczko czy wózek.
Pochwalę się troszkę, co na synka czeka. Pościel nie prana jeszcze i nie prasowana. zaraz to zrobię, tak tylko przymiarkę zrobiłam Leżaczek używka, karuzela używka, limuzyna z alufelgami nowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (46,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pościel.jpg (58,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pościel2.jpg (64,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rożek.jpg (57,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leżaczek.jpg (63,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karuzela.jpg (61,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (63,3 KB, 56 załadowań)
Stary 2012-12-14, 12:12   #4723
bishonka
Raczkowanie

Hej dziewczyny.

Fajnie że Hosenka się odezwała (Trzymam kciukasy)

Dziewczyny przecież wy "rozwiązłe" miałyście być dopiero w 2013.
A tu już jedna się przed szereg wyrwała a szaja już wspomina o skurczach.

Dzisiaj tez miałam fatalną noc.
Nie dość że prąd zabrali mi o 23 to musiałam iść na przymus spać bez telewizji.No i się kręcę,to mi nie wygodnie.Potem już zgłodniałam ale myślę sobie że po omacku nie będę w lodówce grzebać.Koniec końców walnełam i kimko ale obudził mnie ból pleców.
Najgorsze że ja zwykle budzę się to leże na plecach.Boki juz mnie bolą i przez sen nie kontroluje tego i przekręcam się na wznak.

Mam wyrzut sumienia.Sama wszamałam calutkiego pomarańcza.
Słodziusi był i soczysty a potem żalę się że nie mogę nad cukrzycą zapanować.

Wczoraj zaczełam 32 tc a waga wczoraj pokazała +12 kg a w brzusiu 103,5 cm.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:12   #4724
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
S
Dlatego ja postanowiłam się jednak spakować w małą walizkę.
to bierzesz od razu ciuszki na wyjscie ze soba????

Stary 2012-12-14, 12:14   #4725
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
A co pakujecie do torby na wyjście?
Stary 2012-12-14, 12:16   #4726
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pochwalę się troszkę, co na synka czeka. Pościel nie prana jeszcze i nie prasowana. zaraz to zrobię, tak tylko przymiarkę zrobiłam Leżaczek używka, karuzela używka, limuzyna z alufelgami nowa
Fajnie to wszystko wyglada. Brakuje juz tylko gospodarza

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
ja mam gruby kocyk, ubranka i kombinezon.

Stary 2012-12-14, 12:16   #4727
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Spokooojnie, zejdziesz do Wielkanocy do dawnej wagi, albo przynajmniej prawie do niej, po porodzie od razu odejdzie Ci spora ilość tych kilogramów, a potem - na diecie karmiącej - trzeba jeść w miarę lekko, więc można szybko zejść do wagi piórkowej, na co też osobiście też liczę, bo przed ciążą ważyłam 59kg przy wzroście 168, a do ślubu zamierzam ważyć ok 56. Także nie przejmuj się.
Po wyjściu ze szpitala miałam 4,5 kg mniej, z czego dziecko to było jedynie 1,7kg, więc nie martwcie się wagą. A jeśli będziecie karmić to już w ogóle.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:17   #4728
bishonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
dobra jesteś.
Na szczęście mój mąż to nie zdąży dobrze z paczek wyjąć i już skręca jak jakieś meble przyjdą , łóżeczko czy wózek.

Wszystko piękne tylko proszę napisz mi czy pościel jakościowo też fajna bo chciałam identyczną zamawiać tylko zieloną.
Stary 2012-12-14, 12:24   #4729
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie Tantum Rosa.
jak to jest:
***najpierw myjemy krocze np. jelonkiem (ale w ogole to po nacieciu czlowiek da rade sie tam umyc, nie bedzie bolało? bo ja cos czuje ze jedyne na co mnie bedzie stac to ochlapanie sie prysznicem )
***potem "psiukamy sie", podmywamy TR i tak juz zostawiamy do wyschniecia?
przez ile dni mamy uzywac TR?
na ich stronie jest aby uzywac za kazdym razem nowego/ świeżo rozrobionego roztworu raz, max dwa razy dziennie.
ja myslalam ze jak se rozrobie jedna saszetke w pol litrze wody to mi to starczy na kilka dni a tu d..pa.
a mam tylko 3 saszetki
czyli wychodzi ze trzeba miec duuuzo wiecej
jak to jest?

Stary 2012-12-14, 12:25   #4730
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
to bierzesz od razu ciuszki na wyjscie ze soba????
Tak. Od razu wszystko zapakuję, bo nie wiem, jak TŻ będzie pracował, może akurat będzie miał dyżur, jak będą nas wypisywać, wtedy zabiorą nas ze szpitala moi rodzice, a nie chcę ich obciążać jakimiś poszukiwaniami reklamówek z artefaktami w naszych pokojach. Więc kombinezonik, buciki i czapeczkę od razu też włożę.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja biorę kombinezon, ciepłego pajacyka z takiego jakby pluszu? nie wiem, jak nazwać ten materiał, buciki ciepłe (tzn takie kapciuszki), skarpetki, ciepłe rękawiczki + niedrapki, czapusię zimową (+ pod nią czapkę zwykłą), no i pod to oczywiście jeszcze jakieś body. Kombinezon mam dość gruby, samochody mamy ciepłe, więc myślę, że to wystarczy. I jeszcze zawinę małą w kocyk, oczywiście.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-14 o 12:28
Stary 2012-12-14, 12:27   #4731
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie to wszystko wyglada. Brakuje juz tylko gospodarza [COLOR="Silver"]
niech tylko gospodarz nie będzie zbyt wyrywny. Mamy umowę, że dopiero 1 stycznia może wyłazić
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Wszystko piękne tylko proszę napisz mi czy pościel jakościowo też fajna bo chciałam identyczną zamawiać tylko zieloną.
100 % bawełna. Porządna, nie jakaś cieniutka a naprawdę wygląda na dobrą jakościowo. A misiu i chmurka są z takiego milusiego pluszu jakby.
Stary 2012-12-14, 12:29   #4732
elllmi
Zakorzenienie

hej
co za masakryczna noc zasnęłam dopiero przed 5 rano, bo tak mnie głowa napierdzielała już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić

Hosenko

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja o Krynicy nie myślałam koleżanka tak, bo to Stettnera (?) chodziła, a on tam robi..a powiedz mi.. wtedy, co mówiłaś o gronkowcu to właśnie o KR czy NS?
on tam chyba ordynatorem jest ja mam w sumie tyle samo do NS i Krynicy, więc sama nie wiem; dojedziemy do skrzyżowania i będziemy się zastanawiać, czy w lewo, czy w prawo
a jeśli chodzi o tego gronkowca, to o NS mówiłam, ale zapytałam się wprost mojej ginki, że takie plotki słyszałam i mi mówi, że to kompletna bzdura, że od kilku lat co jakiś czas chodzą takie ploty, ale to nie jest prawda i niczym nie zarażają chyba by nie ściemniała jakby na serio coś na rzeczy było

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:32   #4733
adusia1554
Rozeznanie

Lady a jak ty liczysz tygodnie. Bo ja mam termin na 11.01 i liczę tak jak moja ginka czyli dziś wychodzi mi 36tyg równo jutro np, 36tyg i 1 dzień. A ty masz termin na 15.01 więc wydaje mi się że ty zaczniesz 36 tydz 18.12??????????

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:33   #4734
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Od razu wszystko zapakuję, bo nie wiem, jak TŻ będzie pracował, może akurat będzie miał dyżur, jak będą nas wypisywać, wtedy zabiorą nas ze szpitala moi rodzice, a nie chcę ich obciążać jakimiś poszukiwaniami reklamówek z artefaktami
aha, rozumiem...
ale ojcom przysługują bodajże dzień albo 2 dni wolnego na poród. jakbyś się dobrze wstrzeliła to może Tatuś miałby wolne na wyjście

Stary 2012-12-14, 12:36   #4735
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Wisienka mocznik i kreatynina na czczo, tak moja ginka powiedziała, i muszę badanie powtórzyć jutro od razu pojadę, mam nadzieję, że wynik będzie tak samo dobry jak ten poprzedni (nie na czczo)

ale te babki z labu też mnie teraz wkurzyły, przecież przyszłam po 9 i widziała, że byłam zdziwiona, że to się krew pobiera to mogła się spytać czy jestem na czczo, od tego tam są, a tak muszę kasę znowu wywalić

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-14 o 12:39
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:36   #4736
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Lady a jak ty liczysz tygodnie. Bo ja mam termin na 11.01 i liczę tak jak moja ginka czyli dziś wychodzi mi 36tyg równo jutro np, 36tyg i 1 dzień. A ty masz termin na 15.01 więc wydaje mi się że ty zaczniesz 36 tydz 18.12??????????
Skoro jutro masz 36t i 1d to znaczy ze 36 tydz masz skończony i jestes w 37 tyg

Stary 2012-12-14, 12:38   #4737
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
aha, rozumiem...
ale ojcom przysługują bodajże dzień albo 2 dni wolnego na poród. jakbyś się dobrze wstrzeliła to może Tatuś miałby wolne na wyjście
No ja wiem, że tak jest, ale mój pracuję na umowie zlecenie w tej aktualnej pracy (do końca roku umowę o dzieło ma, a potem będzie umowa zlecenie), więc jemu tak naprawdę nic nie przysługuje, nawet żaden urlop. Na poród będzie miał wolne, bo koledzy mają się z nim zamienić w razie czego, a potem to nie wiem, czy mu się uda jakąś zamiankę zrobić, a może akurat będzie miał wolne tego dnia, zobaczymy... W każdym razie ciuszki i tak zabiorę, bo walizka jest duża.
Stary 2012-12-14, 12:38   #4738
bishonka
Raczkowanie

Cytat:
Skoro jutro masz 36t i 1d to znaczy ze 36 tydz masz skończony i jestes w 37 tyg
Z ogarnięciem tego to ja zawsze miałam problem.
Nawet zastanawiałam się co mam powiedzieć jak lekarze się mnie pytali w którym tyg jestem.
Stary 2012-12-14, 12:40   #4739
LadyWhisper
Zakorzenienie

Adusia, licze jak reszta dzeiwczyn, rozpoczete tygodnie czyli owszem, jest 35t1dz, ale rozpoczety 36tc moj gin tez tak mi wpisuje w karte. Jutro zaczynam 9 miesiac, bedzie rowmo miesiac do porodu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:46   #4740
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
aha, rozumiem...
Tatusiom przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia się dziecka ale to chyba tylko jak jest umowa o pracę, nie jestem pewna.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości