Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 16:08   #4801
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny.

Wiecie że ja nie boję się tak tego bólu po cc jak tego rwania sutów.
Pamiętam moją siostrę jak wyła z bólu przy karmieniu.
Krew jej ciekła.
Wiem ze podobno najlepiej jest wcale nie wycierać pierci bo mleko (podopno najlepiej je goi i nawilża)
Z drugiej strony jak wysmaruje jakąś maścią sutki to za 2,3 h będę je musiała choć wytrzeć alby malutka nie miała maści w buzi.
I bądz tu mądry
Jak planujecie robić?

Boję się właśnie że to co dzisiaj uważam za przepiękne może mnie tak rozczarować.

Wiecie że cycki to miałam piękne,okazałe,nabrzmiałe (i bolesne)
A teraz takie flaczki się zrobiły.
Wy też tak macie?
Po użyciu ziajki i bepanthenu nie trzeba myć sutków przed karmieniem. Maści te są bezpieczne dla dziecka i bezsmakowe. Tak mówiły kobitki w szkole rodzenia i na opakowaniach tez tak piszą. W SR mówiły też żeby po karmieniu posmarować sutku kroplą swojego mleka bo to najlepsze lekarstwo dla sutków. Jeśli chodzi o cycki to u mnie ciągle takie same, pełne i nabrzmiałe.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-12-14 o 16:11
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:10   #4802
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dziewczyny.

Krew jej ciekła.
Wiem ze podobno najlepiej jest wcale nie wycierać pierci bo mleko (podopno najlepiej je goi i nawilża)
Z drugiej strony jak wysmaruje jakąś maścią sutki to za 2,3 h będę je musiała choć wytrzeć alby malutka nie miała maści w buzi.
I bądz tu mądry
Jak planujecie robić?

Boję się właśnie że to co dzisiaj uważam za przepiękne może mnie tak rozczarować.

Wiecie że cycki to miałam piękne,okazałe,nabrzmiałe (i bolesne)
A teraz takie flaczki się zrobiły.
Wy też tak macie?
ja też się boję tego bólu, zawsze miałam wrażliwe cycki a w takiej sytuacji to nie wiem, jak to będzie wyglądać... Myślicie, że te maści, których nie trzeba wycierać przed karmieniem nie zaszkodzą Maluszkowi? Mi się na cyckach tylko jakieś żyły i grudki pojawiły i suty zrobiły się jakieś takie duże, wcześniej były takie zgrabne a teraz takie jakieś wielkie.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:20   #4803
ewadylewska
Zadomowienie

dziewczyny, ale po co Wam i rożek usztywniany i miękki...przecież z usztywnianego wyjmuje się usztywnienie i jest miękki...czy się mylę?? ja kupię jeden i na początek z kokosem będzie, a później miękki
Stary 2012-12-14, 16:24   #4804
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale po co Wam i rożek usztywniany i miękki...przecież z usztywnianego wyjmuje się usztywnienie i jest miękki...czy się mylę?? ja kupię jeden i na początek z kokosem będzie, a później miękki
no tak ale wydaje mi się że lepiej dwa mieć na zmianę i włąśnie na początek usztywniany a potem nie, i można mieć dwa nieusztywniane....

Sama nie wiem... to kwestia do przemyślenia

Póki co kupiłam materacyk i bawełniane prześcieradło, zobacze jaka jakość i gdzieś już może stacjonarnie dokupie frotte, chociaż sama osobiście nie lubie frotte, drażni mnie
Stary 2012-12-14, 16:39   #4805
Delicjanka
Zakorzenienie

Jak tak dalej będzie to będę łysą mamą

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:51   #4806
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko odnosnie pielegnacji cycuszków można jej już teraz smarowac jakąs maścią z lanoliną w celach pielęgnacyjno-hartowniczych? a jak tak to jaką najlepiej
Będę używać maści Maltan, tam jest napisane że mozna już stosować 2 m-ce przed porodem. Uszykowałam sobie tą maść jakieś 2 tyg. temu i jeszcze ani razu nie posmarowałam, taką mam sklerozę Wydaje mi się, że warto smarować. Przy córce nie smarowałam i jak zaczęłam karmić to naprawdę bolało okrutnie i zrobiły mi się ranki (jakby sutki pocięte były)
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:58   #4807
Ewik86
Zakorzenienie

O matulu ale się objadła tortów Dziś moja mama ma urodziny, więc zamówiłyśmy z siostrą dla niej tort-niespodziankę, a mamusia upiekła jeszcze jeden Więc obżartswo pełną gębą

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moja córa to ma chyba taki sam tryb funkcjonowania co ja, jak ja śpię to i ona śpi jak ja chodzę to i ona też jest aktywna.
Po przebudzeniu rano z łóżka idę do kibelka i potem ona się od razu budzi.
Oby tak zostało po porodzie
ooo moja też tak ma. Jak w nocy wstanę do wc to ona też się przeważnie budzi i zaczyna mnie kopać Chociaż nie wiem, może i wcześniej się kręci, ale nie czuję tego, bo śpię

Cytat:
A co Ci się dzieję, też coś z kręgosłupem? to Ty pisałaś o tej skoliozie? bo juz nie pamiętam, wybacz
Wybaczam Tak, to ja pisałam o skoliozie i w tej sprawie muszę zasięgnąć opinii ortopedy. Ciekawa jestem co powie.

Cytat:
Złapałam lekkiego doła rana jak się smarowałam ... po bokach i na dole brzucha robią mi się sine pasy..... myślałam że będę piękna bez rozstępów a te dziady pod koniec musiały sie pojawić , już chyba bym wolała cellulit bo to szybciej zwalczyć a nie te pasy cholerne !!!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ehhh no to sie zalamalam... bo w ikei sa 110x 125 to też duże a jednak chce potem mieć wypełnienie które będzie mi pasowało do tej poscieli ktora mi się podoba, bo kupie taka mniejszą i potem nie dostane nigdzie fajnej poszewki.......
http://allegro.pl/posciel-ochraniacz...855662162.html z tej aukcji takie sówki mi się podobają, nie są zbyt przesłodzone i nachalne kolorystycznie....

Jeszcze mam pyt. dotyczące rożków, ile macie? czy np jeden usztywniany a drugi nie mi staryczy??
Ja mam jeden rożek i mam nadzieję, że starczy.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ehh napisałam już Wam cały esej i się skasował Czytam Was średnio raz w tygodniu, sprawdzam co u Was i coraz bardziej jestem ciekawa, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem--> ninag gratuluję pierwszego wątkowego maleństwa Do końca roku mamy dostać decyzję w sprawie kredytu na mieszkanie, póki co nadal mieszkam w mężowo rodzinnym domu. Tak strasznie chciałabym już zabrać nasze manatki, pójść do naszego własnego mieszkanka, czekać tam na dzidziusia i mieć wszystkich innych gdzieś... Wybraliśmy imię, co prawda mąż nie zgodził się nadal na Leona, którego tak bardzo chciałam, ale będzie Marcin Zawsze podobało mi się to imię Często myślę o Was i Waszych brzuszkach. Zszokowała mnie wiadomość o Aniołku Hosenki, nie brałam w ogóle pod uwagę, że którejś z nas może się jeszcze coś przytrafić Strasznie mi przykro Widzę, że zostałam zaginioną mamusią, dziękuję, że mnie całkiem nie wyrzuciłyście Czytam Was na telefonie, a napisać coś na nim to już niewygodna sprawa. We wtorek miałam USG, dzidziol waży prawie 2500g, wszystko z nim w porządku. Ja przytyłam 7kg. Oczywiście nadal cieszę się z dzidziusia, ale mam już dosyć tego brzucha, jest zima, ciężko mi się poruszać i w płaszczu czuję się jak namiot wojskowy nie wysypiam się i odzywa się moja próżna kobieca strona, chciałabym już poczuć się ładnie Pozdrowienia dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki
No, wreszcie się odezwałaś! Cieszę się, że wszystko u Ciebie ok

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wiesz co bokeh...ja już w tym momencie sama jestem skołowana...przypomniało mi się że dostałam od kuzynki pościel po jej córeczce z firmy gluck o taką http://www.gluck.pl/posciel/posciel_...eddies_47.html Zarówno na stronie internetowej jak i na pudełku jak wół pisze że 135x100. Ja zmierzyłam i wychodzi mi 127x90. Włożyłam wypełnienie to co kupiłam do łóżeczka 120x60 i bardzo mało jest luźnego materiału. Tą pościel Glucka chciałam mieć na zmianę i myślałam że będę musiała troszkę zmniejszyć u krawcowej poszewkę na kołdrę ale teraz widzę że nie ma takiej potrzeby Ochraniacz pasuje idealnie nie łóżeczka 120x60, poszewka na poduszkę identyczna.

Dziękuję za odpowiedź

Ja już od około miesiąca smaruję ziajką na brodawki. Fajnie natłuszcza i są mięciutkie więc mam nadzieję że będzie wszystko ok przy karmieniu i nie będą pękać.
Ja kupiłam bepanthen i też już mam nim smarować, bo zupełnie nie orientuję się w temacie???

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-12-14 o 16:59
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:11   #4808
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale wydaje mi się że lepiej dwa mieć na zmianę i włąśnie na początek usztywniany a potem nie, i można mieć dwa nieusztywniane....
Sama nie wiem... to kwestia do przemyślenia
zgadzam sie, jak ten jeden sie zapaskudzi to zostaje sie z niczym, a tak to bedzie na wymiane.
a przeciez rozek to nie tylko rozek ale rownież mozna go wykorzystac jako kocyk na spacer czy też jako kocyk do leżenia. zastosowan jest sporo...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:12   #4809
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam bepanthen i też już mam nim smarować, bo zupełnie nie orientuję się w temacie???
Tak,smaruj już. W szkole rodzenia mówiły położne żeby właśnie hartować brodawki, nawilżać i zmiękczać poprzez smarowanie już przed porodem. Wtedy mniejsze prawdopodobieństwo że będą pękać i krwawić przy karmieniu.
Stary 2012-12-14, 17:15   #4810
bokeh
Zakorzenienie

miałam wam zdjecie pokazać berecika jaki kupiłam nie wiem ile kosztował ale za niego, dwa pajace i bluzeczke na zatrzaski zapłaciłam 11,90
Chce odczepić tego motylka i przytegować jakąś kokardke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3160.jpg (46,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3161.jpg (44,6 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-12-14, 17:18   #4811
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,smaruj już. W szkole rodzenia mówiły położne żeby właśnie hartować brodawki, nawilżać i zmiękczać poprzez smarowanie już przed porodem. Wtedy mniejsze prawdopodobieństwo że będą pękać i krwawić przy karmieniu.
Ooo to dzięki za info! Zaczynam więc od dzisiaj Raz dziennie wystarczy?

Cytat:
miałam wam zdjecie pokazać berecika jaki kupiłam nie wiem ile kosztował ale za niego, dwa pajace i bluzeczke na zatrzaski zapłaciłam 11,90
Ale fajny

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-14, 17:31   #4812
bokeh
Zakorzenienie

coś tu wieje nudą :P ide zatem robić zapiekankę makaronową a potem jakiś serial na tvn player
Stary 2012-12-14, 17:31   #4813
Lenova
Wtajemniczenie

Ewik a ktoś Ci coś sugerował że skolioza może być powodem do cc? kurde bo ja też mam skolioze i się zastanwaim teraz ....
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:31   #4814
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny
Cytat:
Ooo to dzięki za info! Zaczynam więc od dzisiaj Raz dziennie wystarczy?
Tak, ja smaruje zawsze wieczorem przed snem jak zęby myję
Stary 2012-12-14, 17:37   #4815
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik a ktoś Ci coś sugerował że skolioza może być powodem do cc? kurde bo ja też mam skolioze i się zastanwaim teraz ....
Czytałam sobie trochę w necie i jak zwykle jedne dziewczyny pisały, że rodziły naturalnie, a inne że przez cc. Zresztą różnie może być jeśli chodzi o układ bioder i miednicy - może być nierówno itp. Dlatego wczoraj zapytałam o to gina, a on kazał mi skonsultować się z ortopedą.

Cytat:
Śliczny

Tak, ja smaruje zawsze wieczorem przed snem jak zęby myję
Ok, jeszcze raz dzięki Ile to można się od Was dowiedzieć

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-14, 17:38   #4816
iffonka7
Zadomowienie

Byłam na zakupach prezenty dla dzieciaków po kupione jeszcze został tylko prezent do chrześnicy TŻ ale to musi być jakiś lepszy.

Przy okazji oglądałam wózki, niby byliśmy zdecydowani na tutka 3 w 1 za 1550 zł z all ale właśnie w sklepie znalazłam wózek adbor zipp za 899 zł 3 w 1 i na prawdę bardzo super poczytałam o nim na necie i niby wszystko z nim ok a cena jest bardzo kusząca. Muszę jeszcze TŻ o nim powiedzieć ale w sumie co ona ma do gadania w tym temacie

Ile miesięcy ma dziecko jak przechodzi na wózek spacerowy?

Właśnie zjadłam całą paczkę chrupków orzechowych

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2012-12-14 o 17:40
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:48   #4817
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
ehhh no to sie zalamalam... bo w ikei sa 110x 125 to też duże a jednak chce potem mieć wypełnienie które będzie mi pasowało do tej poscieli ktora mi się podoba, bo kupie taka mniejszą i potem nie dostane nigdzie fajnej poszewki.......
http://allegro.pl/posciel-ochraniacz...855662162.html z tej aukcji takie sówki mi się podobają, nie są zbyt przesłodzone i nachalne kolorystycznie....
Jeszcze mam pyt. dotyczące rożków, ile macie? czy np jeden usztywniany a drugi nie mi staryczy??
Kupiłam pościel z wypełnieniem 100x135 i nie jest aż tak duża, łóżeczko mam standardowe 120x60. Gadałam z kobietą w sklepie dziecięcym i mówiła, że to nowy standard i większość pościeli są już tylko w tym rozmiarze. Co więcej starcza dla dziecka do 5 latek
Cytat:
Krew jej ciekła.
I bądz tu mądry
Jak planujecie robić?
U nas na SR położna mówiła, że dużym błędem przy karmieniu jest dawanie dziecku tylko "końcówki sutka". Trzeba nauczyć dziecko, żeby wkładało sutek z całą otoczką do buźki. Nos i broda ma się "przykleić" do cycka.
Co do kremu, to zamierzam kupić Medeli Purelan. Drogie, ale dobre i też nie trzeba zmywać przed karmieniem.
Cytat:
Co położna to opinia. Nasza mówiła, ze powinnyśmy nawilżać (może być nawet zwykła oliwka), masować delikatnie i ewentualnie rolować między palcami ten wystający sutek (nie wiem jak to dokładnie opisać). Nie powinno się natomiast hartować brodawek np. ręcznikiem, bo są zbyt delikatne.

Mam te wyniki wątrobowe, i 3 na 4 wskaźniki mam podwyższone (ALAT, ASPAT i fosfataza). A dopiero w poniedziałek wizyta
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:52   #4818
ewadylewska
Zadomowienie

ale mam zagwozdkę, co kupić teściowi na gwiazdkę??? co kupiłyście tatom swoim??
Stary 2012-12-14, 17:54   #4819
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Co położna to opinia. Nasza mówiła, ze powinnyśmy nawilżać (może być nawet zwykła oliwka), masować delikatnie i ewentualnie rolować między palcami ten wystający sutek (nie wiem jak to dokładnie opisać). Nie powinno się natomiast hartować brodawek np. ręcznikiem, bo są zbyt delikatne.

Mam te wyniki wątrobowe, i 3 na 4 wskaźniki mam podwyższone (ALAT, ASPAT i fosfataza). A dopiero w poniedziałek wizyta
Tak, szorować nie wolno bo to może nawet skurcze wywołać.
A co te podwyższone wskaźniki oznaczają?
Stary 2012-12-14, 17:57   #4820
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na SR położna mówiła, że dużym błędem przy karmieniu jest dawanie dziecku tylko "końcówki sutka". Trzeba nauczyć dziecko, żeby wkładało sutek z całą otoczką do buźki. Nos i broda ma się "przykleić" do cycka.
Co do kremu, to zamierzam kupić Medeli Purelan. Drogie, ale dobre i też nie trzeba zmywać przed karmieniem.
u nas dokładnie to samo mówili - cała otoczka do buźki
Mi dzis tez mąz kupił ten Purelan. ponoć ma bardzo dobre opinie, zobaczymy

Cytat:

hmmm, ja chyba nie robiłam takich badań, bynajmniej nie pamiętam. na co to?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:04   #4821
Ewik86
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Szaja

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-14, 18:05   #4822
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Pisałam ostatnio, że mam podejrzenia co do cholestazy ciążowej, bo całe ciało mnie swędzi, zwłaszcza wieczorami. No i wyszło szydło z worka
W sumie tylko ten ALAT mam bardzo ponad normę, a reszta tak tylko trochę. Ciekawe co mi gin powie...
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:18   #4823
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
ale mam zagwozdkę, co kupić teściowi na gwiazdkę??? co kupiłyście tatom swoim??
ja mojemu tacie kupiłam książkę "Jak zostałem premierem" autorstwa lidera Kabaretu Moralnego Niepokoju z płytą Dvd z najlepszymi skeczami. Myślę, że się ucieszy, bo lubi oglądać

Cytat:
Ciekawe jak tam Szaja
no właśnie się zastanawiam... jak sie do 22 nie odezwie to esemesa dostanie

a no właśnie powiewa nudziskiem tu ja wobec tego idę sałatkę jarzynową robić ot mnie wzięło

a mały mi się tak wypina!!! wpycha się gdzie wlezie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:20   #4824
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Juz mnie nosi przez ten remont, ale na szczescie dzis fachowiec skonczyl (nawet umyl mi podloge ). Teraz czeka nas wielkie sprzatanie, bo nawet w szafie, ktora byla oklejona folia, na polkach mam sam pyl Ale coz, zeby bylo ladnie, najpierw musi byc syf Postaram sie do konca tygodnia wysprzatac, maz poustawia meble i cykne fotke.
To zazdroszczę, że już po wszystkim

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Przy okazji oglądałam wózki, niby byliśmy zdecydowani na tutka 3 w 1 za 1550 zł z all ale właśnie w sklepie znalazłam wózek adbor zipp za 899 zł 3 w 1 i na prawdę bardzo super poczytałam o nim na necie i niby wszystko z nim ok a cena jest bardzo kusząca. Muszę jeszcze TŻ o nim powiedzieć ale w sumie co ona ma do gadania w tym temacie
Ja też tak niespodziewanie kupiłam Adbora, najbardziej mi się w sklepie podobał A 899zł to bardzo dobra cena

Dzięki dziewczyny za info o wynikach z paciora, to zadzwonię w poniedziałek i zapytam co i jak

Mój mąż kupił dziś czapeczkę zimową dla Małej. Oczywiście kobieta pierwsze co to spytała czy dla chłopczyka i dziewczynki i wyciągnęła różowe czapeczki z gigantycznymi króliczymi uszkami Efekt jest taki, że mam w domu szarą czapeczkę z beżowym misiem i informacją na metce "for boys" Masakra, że dla dziewczynki wszystko musi być różowe
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:31   #4825
charlizz
Zadomowienie

Wiecie co....
mialam dziś usg. Jutro zaczynamy 35 tydzień, a malutka waży 1960g. Pytam pani dr czy nie za mało a ona tylko ramionami wzruszyła i że w normie. I łożysko określiła na II/III stopień. Pytała też czy ja palę i czy ktoś w domu pali...
Potem byliśmy u rodziców tża,b o mieszkają dwa przystanki stamtąd i tylko się wkurzyłam. Jego mama jak zwykle najmądrzejsza "nic nie kupuj, jak się urodzi, to my kupimy, teraz nie ma co" tak kur#%^& ja w szpitalu, a oni będą kupować ciuszki, bo niewiadomo jaki rozmiar będzie na maluszka pasował i smoczki, bo teraz niepotrzebne, a WÓZEK DOPIERO W LUTYM a ja mówię, że wózek potrzebny, żeby w ciagu dnia ją kłaść, na co ona "zadnego wożenia w wózku, w łóżeczku ma leżeć" a chu ją to obchodzi I termometra do wody to nie, bo nie potrzeb i ona wolała bez. A może ja wolę sobie zmierzyć, żeby mieć pewność że jest ok, przynajmniej na początku? No i oczywiście tylko zdjęłam kurtkę i zaczęło się, że z gołym brzuchem chodzę, że jak ja się ubieram, jest zimno a ja za lekko ubrana. (miałam dżinsy, t-shirt i marynarkę) pfffff.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:38   #4826
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wiecie co....
mialam dziś usg. Jutro zaczynamy 35 tydzień, a malutka waży 1960g. Pytam pani dr czy nie za mało a ona tylko ramionami wzruszyła i że w normie. I łożysko określiła na II/III stopień. Pytała też czy ja palę i czy ktoś w domu pali...
Potem byliśmy u rodziców tża,b o mieszkają dwa przystanki stamtąd i tylko się wkurzyłam. Jego mama jak zwykle najmądrzejsza "nic nie kupuj, jak się urodzi, to my kupimy, teraz nie ma co" tak kur#%^& ja w szpitalu, a oni będą kupować ciuszki, bo niewiadomo jaki rozmiar będzie na maluszka pasował i smoczki, bo teraz niepotrzebne, a WÓZEK DOPIERO W LUTYM a ja mówię, że wózek potrzebny, żeby w ciagu dnia ją kłaść, na co ona "zadnego wożenia w wózku, w łóżeczku ma leżeć" a chu ją to obchodzi I termometra do wody to nie, bo nie potrzeb i ona wolała bez. A może ja wolę sobie zmierzyć, żeby mieć pewność że jest ok, przynajmniej na początku? No i oczywiście tylko zdjęłam kurtkę i zaczęło się, że z gołym brzuchem chodzę, że jak ja się ubieram, jest zimno a ja za lekko ubrana. (miałam dżinsy, t-shirt i marynarkę) pfffff.
o to masz taką sytuację jak ja z tym łożyskiem, tylko ja to już typowo III st od 35tyg...

a niech se gadają, nie wkurzaj się, wiesz co robić w takiej sytuacji??? rób swoje, niech spadają, beda gadać ci co masz robić! aphiiiiiiiiii !!!! chociaz mnie tez wkur#@@$wia takie gadanie, ale przytakuje i mysle swoje;]

kupilam dzidzi 5 par skarpetusi 2 kaftaniki bo mam tylko2 do szpitala hehe;p i wkladki laktacyjne kupilam:d czyli śmiem twierdzić że uwaga uwaga .. JESTEM SPAKOWAAANA DO SZPITALA! ;p

edit : a nie, koszul jeszcze nie mam i klapków hahaha, ale to juz moze tzt kupic

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:39   #4827
badziabadzia
Zakorzenienie

Charliz.. wspolczuje.. pozabijalabym za te'dobre' rady
Stary 2012-12-14, 18:39   #4828
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co....
Ojejej, nie denerwuj się kochana. Nerwy niewskazane A takie gadki olej, niech se gada, a Ty miej to głęboko wiadomo gdzie

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-14, 18:39   #4829
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane.

Hosenko-trzymam za was kciuki!

Ciekawe jak tam szaja? Długo się nie odzywa.

Nomen-fajnie że się odezwałas i że wszystko u was ok.

Poczytałam trochę o tej cholestazie i jestem posrana teraz. Wczoraj drapałam się jak opętana,teraz też mam momenty że skore bym najchętniej z siebie zdarla. Ale u mnie może być jeszcze jedna przyczyna,od poniedziałku mamy zatruta wodę-przesadzili z chlorem i manganem. Do spożycia kupujemy źródlana ale myć trzeba się w tej i to może też od tego mnie wzięło normalnie tych co za to odpowiadają za jajca powiesić!

Ale mój synuś bryka ha ha mały wariat,po ojcu
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:44   #4830
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co....
Ja też dzis 35, w środe mam usg, strasznie jestem cieekawa jak mała rośnie.....

A teściówką się nie przejmuj! swoją drogą co za beszczel..... wrrr, przytakuj grzecznie "uhm uhm tak oczywiscie " a robić będziesz swoje :P
moja to anioł nawet ostatnio siostra tż mi mówiła że mama chciała dzwonić żebym nie używała johnsona bo podrażnia ale w ostateczności się rozmyśliła bo powiedziałą że nie będzie mi dyktować co mam robić tak cyz siak johnsona nie chce bo mnie uczula... a ja w ogóle nie jestem typem uczuleniowca i w ogóle fajna babka z niej, pewnie bym się od niej dużo dowiedziała po tylu dzieciach... ale odległość robi swoje a tak to nie wiem kto będzie mi pomagał przy kąpaniu, moja mama jest jeszcze gorsza panikara niż ja w tych sprawach

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-12-14 o 18:46
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości