|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-14 o 16:11 |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ale po co Wam i rożek usztywniany i miękki...przecież z usztywnianego wyjmuje się usztywnienie i jest miękki...czy się mylę?? ja kupię jeden i na początek z kokosem będzie, a później miękki
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem... to kwestia do przemyślenia ![]() Póki co kupiłam materacyk i bawełniane prześcieradło, zobacze jaka jakość i gdzieś już może stacjonarnie dokupie frotte, chociaż sama osobiście nie lubie frotte, drażni mnie
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak dalej będzie to będę łysą mamą
|
|
#4806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
O matulu ale się objadła tortów
Dziś moja mama ma urodziny, więc zamówiłyśmy z siostrą dla niej tort-niespodziankę, a mamusia upiekła jeszcze jeden Więc obżartswo pełną gębą ![]() Cytat:
Chociaż nie wiem, może i wcześniej się kręci, ale nie czuję tego, bo śpię ![]() Cytat:
Tak, to ja pisałam o skoliozie i w tej sprawie muszę zasięgnąć opinii ortopedy. Ciekawa jestem co powie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-12-14 o 16:59 |
||||||
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przeciez rozek to nie tylko rozek ale rownież mozna go wykorzystac jako kocyk na spacer czy też jako kocyk do leżenia. zastosowan jest sporo... |
|
|
|
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak,smaruj już. W szkole rodzenia mówiły położne żeby właśnie hartować brodawki, nawilżać i zmiękczać poprzez smarowanie już przed porodem. Wtedy mniejsze prawdopodobieństwo że będą pękać i krwawić przy karmieniu.
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wam zdjecie pokazać berecika jaki kupiłam nie wiem ile kosztował ale za niego, dwa pajace i bluzeczke na zatrzaski zapłaciłam 11,90
![]() Chce odczepić tego motylka i przytegować jakąś kokardke
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz dziennie wystarczy?Cytat:
|
||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
coś tu wieje nudą :P ide zatem robić zapiekankę makaronową a potem jakiś serial na tvn player
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewik a ktoś Ci coś sugerował że skolioza może być powodem do cc? kurde bo ja też mam skolioze i się zastanwaim teraz ....
|
|
|
|
#4814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, jeszcze raz dzięki
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na zakupach prezenty dla dzieciaków po kupione jeszcze został tylko prezent do chrześnicy TŻ ale to musi być jakiś lepszy.
Przy okazji oglądałam wózki, niby byliśmy zdecydowani na tutka 3 w 1 za 1550 zł z all ale właśnie w sklepie znalazłam wózek adbor zipp za 899 zł 3 w 1 i na prawdę bardzo super poczytałam o nim na necie i niby wszystko z nim ok a cena jest bardzo kusząca. Muszę jeszcze TŻ o nim powiedzieć ale w sumie co ona ma do gadania w tym temacie ![]() Ile miesięcy ma dziecko jak przechodzi na wózek spacerowy? Właśnie zjadłam całą paczkę chrupków orzechowych
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2012-12-14 o 17:40 |
|
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kremu, to zamierzam kupić Medeli Purelan. Drogie, ale dobre i też nie trzeba zmywać przed karmieniem. Cytat:
Mam te wyniki wątrobowe, i 3 na 4 wskaźniki mam podwyższone (ALAT, ASPAT i fosfataza). A dopiero w poniedziałek wizyta |
|||
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
ale mam zagwozdkę, co kupić teściowi na gwiazdkę??? co kupiłyście tatom swoim??
|
#4819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co te podwyższone wskaźniki oznaczają?
|
|
#4820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dzis tez mąz kupił ten Purelan. ponoć ma bardzo dobre opinie, zobaczymy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam ostatnio, że mam podejrzenia co do cholestazy ciążowej, bo całe ciało mnie swędzi, zwłaszcza wieczorami. No i wyszło szydło z worka
W sumie tylko ten ALAT mam bardzo ponad normę, a reszta tak tylko trochę. Ciekawe co mi gin powie... |
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie się zastanawiam... jak sie do 22 nie odezwie to esemesa dostanie ![]() a no właśnie powiewa nudziskiem tu ja wobec tego idę sałatkę jarzynową robić ot mnie wzięło ![]() a mały mi się tak wypina!!! wpycha się gdzie wlezie
|
|
|
|
|
#4824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A 899zł to bardzo dobra cena Dzięki dziewczyny za info o wynikach z paciora, to zadzwonię w poniedziałek i zapytam co i jak Mój mąż kupił dziś czapeczkę zimową dla Małej. Oczywiście kobieta pierwsze co to spytała czy dla chłopczyka i dziewczynki i wyciągnęła różowe czapeczki z gigantycznymi króliczymi uszkami Efekt jest taki, że mam w domu szarą czapeczkę z beżowym misiem i informacją na metce "for boys" Masakra, że dla dziewczynki wszystko musi być różowe
|
||
|
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co....
mialam dziś usg. Jutro zaczynamy 35 tydzień, a malutka waży 1960g. Pytam pani dr czy nie za mało a ona tylko ramionami wzruszyła i że w normie. I łożysko określiła na II/III stopień. Pytała też czy ja palę i czy ktoś w domu pali... Potem byliśmy u rodziców tża,b o mieszkają dwa przystanki stamtąd i tylko się wkurzyłam. Jego mama jak zwykle najmądrzejsza "nic nie kupuj, jak się urodzi, to my kupimy, teraz nie ma co" tak kur#%^& ja w szpitalu, a oni będą kupować ciuszki, bo niewiadomo jaki rozmiar będzie na maluszka pasował i smoczki, bo teraz niepotrzebne, a WÓZEK DOPIERO W LUTYM I termometra do wody to nie, bo nie potrzeb i ona wolała bez. A może ja wolę sobie zmierzyć, żeby mieć pewność że jest ok, przynajmniej na początku? |
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niech se gadają, nie wkurzaj się, wiesz co robić w takiej sytuacji??? rób swoje, niech spadają, beda gadać ci co masz robić! aphiiiiiiiiii !!!! chociaz mnie tez wkur#@@$wia takie gadanie, ale przytakuje i mysle swoje;] kupilam dzidzi 5 par skarpetusi 2 kaftaniki bo mam tylko2 do szpitala hehe;p i wkladki laktacyjne kupilam:d czyli śmiem twierdzić że uwaga uwaga .. JESTEM SPAKOWAAANA DO SZPITALA! ;p edit : a nie, koszul jeszcze nie mam i klapków hahaha, ale to juz moze tzt kupic
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Charliz.. wspolczuje.. pozabijalabym za te'dobre' rady
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane.
Hosenko-trzymam za was kciuki! Ciekawe jak tam szaja? Długo się nie odzywa. Nomen-fajnie że się odezwałas i że wszystko u was ok. Poczytałam trochę o tej cholestazie i jestem posrana teraz. Wczoraj drapałam się jak opętana,teraz też mam momenty że skore bym najchętniej z siebie zdarla. Ale u mnie może być jeszcze jedna przyczyna,od poniedziałku mamy zatruta wodę-przesadzili z chlorem i manganem. Do spożycia kupujemy źródlana ale myć trzeba się w tej i to może też od tego mnie wzięło normalnie tych co za to odpowiadają za jajca powiesić! Ale mój synuś bryka ha ha mały wariat,po ojcu
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teściówką się nie przejmuj! swoją drogą co za beszczel..... wrrr, przytakuj grzecznie "uhm uhm tak oczywiscie " a robić będziesz swoje :Pmoja to anioł nawet ostatnio siostra tż mi mówiła że mama chciała dzwonić żebym nie używała johnsona bo podrażnia ale w ostateczności się rozmyśliła bo powiedziałą że nie będzie mi dyktować co mam robić tak cyz siak johnsona nie chce bo mnie uczula... a ja w ogóle nie jestem typem uczuleniowca i w ogóle fajna babka z niej, pewnie bym się od niej dużo dowiedziała po tylu dzieciach... ale odległość robi swoje a tak to nie wiem kto będzie mi pomagał przy kąpaniu, moja mama jest jeszcze gorsza panikara niż ja w tych sprawach
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-14 o 18:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Dziś moja mama ma urodziny, więc zamówiłyśmy z siostrą dla niej tort-niespodziankę, a mamusia upiekła jeszcze jeden 

myślałam że będę piękna bez rozstępów a te dziady pod koniec musiały sie pojawić , już chyba bym wolała cellulit bo to szybciej zwalczyć a nie te pasy cholerne !!!
Do końca roku mamy dostać decyzję w sprawie kredytu na mieszkanie, póki co nadal mieszkam w mężowo rodzinnym domu. Tak strasznie chciałabym już zabrać nasze manatki, pójść do naszego własnego mieszkanka, czekać tam na dzidziusia i mieć wszystkich innych gdzieś... Wybraliśmy imię, co prawda mąż nie zgodził się nadal na Leona, którego tak bardzo chciałam, ale będzie Marcin
Czytam Was na telefonie, a napisać coś na nim to już niewygodna sprawa. We wtorek miałam USG, dzidziol waży prawie 2500g, wszystko z nim w porządku. Ja przytyłam 7kg. Oczywiście nadal cieszę się z dzidziusia, ale mam już dosyć tego brzucha, jest zima, ciężko mi się poruszać i w płaszczu czuję się jak namiot wojskowy

ja wobec tego idę sałatkę jarzynową robić
Ale coz, zeby bylo ladnie, najpierw musi byc syf