|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
jak karmilam na spacerze to zasłaniałam sie z jednej strony w ózkiem a cycka wyciągam jak juz dzidzia ułozona i szybko wyciagam i prezystawiam małego i zakrywam pielucha.. niwe wyobrazam se wyjżc cycka i co z nim na wierzchu dziecko z wózka dopiero wyjąć???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
Moze dzisisjnsie wyspie. Dobranoc b
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A właśnie dziewczyny, które tracą mleczko teraz jak męża nie ma, to usypiam Henia przy cycu na leżąco, bo nie mam siły go bujać. No i on niestety smoczka nie potrafi chwycić, więc leżę z nim po 40 minut czasem i ssie tego cyca, z którego było poprzednie karmienie, traktując go jako smoczka. I przez to mam TYLE POKARMU, że jestem w szoku! Cieknie mi i cyce twarde, a już myślałam, że mam mniej (może kryzys 3 miesiąca?). Także ssanie dziecka czyni cuda. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | ||
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam wątek, ale sama dużo nie napiszę, bo u mnie nic dobrego się nie dzieje, jestem u rodziców z małą, tak się pokłóciłam z tżtem, że nie wiem, czy wrócę do niego
![]() Do tego dziecko mi coś kicha i parę razy kaszlała, teraz słyszę, że ma zapchany nosek, muszę iść w poniedziałek do pediatry, niech mi małą obejrzy, teraz tyle choróbsk się pęta... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |||
Zakorzenienie
|
Moi faceci już śpią, więc wpadłam jeszcze Was poczytać na dobranoc.
Coś Anesh nam zniknęła. ![]() Katiem dużo zdrówka dla Kubusia! Weronika, Aga_ton nawet nie wiecie jak mi kamień z serca spadł, że jednak to pobudzenie Antka nie jest odosobnionym przypadkiem. Mam nadzieję, że z czasem też się to u niego wyciszy, a jak będzie się utrzymywać, to może rzeczywiście wówczas to skonsultuję ze specjalistą. Wszystkiego najlepszego dla przystojniaczka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2857 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dużo zdrowia dla Twoich dzieciaczków, wysyłam pozytywne myśli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym ssaniem, to ja po calym dniu mialam tez pustego cyca, ale on tak z tydzien dwa razy dziennie drzemki przy cycu mial i teraz po tygodniu mam mleczna kraine ![]() Ojej dziwny pogląd maTwój tata, przecież cyca nawet nie widać jak się karmi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
To wrastający paznokieć,wycinałam juz go kilka razy,tak co pół roku. Zabieg mnie bolał-nie powiem,ale bardziej boli chodzenie z tym czyms. Buta normalnie ubieram,ale sciągnąc skarpetke jest tragedia bo przez ropę prxzykleja sie ona do rany i musze oderwac. Dotyk sprawia mi ból. Ból ktory jest silniejszy niz porod(jak sie uderze) ból taki ze raz posikałam sie az
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Lilka masc tutaj u mnie nie pomoze bo wrasta mi cały bok niestety |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mleka to będę próbować, jeszcze coś tam mam w tych moich cyckach, więc póki nie są zupełnie puste będę przystawiała dziecko jak najczęściej i zobaczymy co będzie, ale fajnie mieć już prawie 2 godziny wytchnienia od karmienia, bo już dzisiaj parę godzin karmiłam, aż mnie sutki bolą ![]() Mój tata nie jest jakiś pruderyjny, akurat od zawsze go obrzydza karmienie piersią, nie może na to patrze, dziwak z niego trochę, ale tak to już jest, że ludzi obrzydzają lub wręcz przeciwnie różne dziwne rzeczy ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Lilka trzymaj się! Co ten tż zrobil? |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Lilka przykro mi z powodu tzeta. Nie wiem co sie u was stało pewnie zrobił cos głupiego jak to bywa z facetami. Tyle cię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Tak wogole dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Wogole juz możemy 'legalnie' dietę rozszrzerzac a przez szpital nawet kleiku czy kaszki nie daje ![]() ![]() Ciekawe co u Katiem?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fota mnie z rana rozwalila ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
lewek Michas cudowny ![]()
![]() |
#2865 |
Zadomowienie
|
Ja mam halo na punkcie szkła więc u mnie wszystko co może być szklane jest szklane
![]() Dzień dobry! Mam nadzieję, że chore dzieciaczki mają się już lepiej, dużo zdrówka życzę!
#2866 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana przy kawce i parówie dzidek zjadl i bawi sie w łózeczku a ja jem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba za pozno jest na klamre,bo ja juz z tym paznokciem łaze jakies 4-5mies wiec juz wrosło za bardzo. Chodzi mi o to ze jak wytne paznokiec to bede miec spoory opatrunek przez tydzien i buta nie ubiore ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie. Dzieciaki juz dostają leki wykrztusne wiec mam nadzieje ze sie szybko pozbędzie tych zalegan w odkrzelach. Po za tym Jasiu nadaje od samego rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wypiłam kawke,mały zjadł 100 mleczka i teraz zasypia ![]() a ja zjadłam sobie rosołek,bo mąż już ugotował ![]() Asiulka ciesze się bardzo,że u Was już coś lepiej! ![]() kurcze tak piszecie o tej wadze,a ja od porodu sie nie wazyłam ![]() bo nie mam wagi ![]() ![]() Z Gracjankiem po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą po kilku dniach. Ale nawet jak spadłam z wagi to pewnie już przybrałam ![]() ![]() miałam zapuszczać włosy...nigdy mi się nie udało a teraz jak mam takie do ramion a nawet za to stwierdziłam,że lepiej wyglądam w krótkich ![]() ![]() ![]() Zielona ![]() ![]() Skoro Ci się wrasta to go wycinaj tak często albo piłuj żeby sie nie wrastał a niue czekaj aż wrośnie tak,że stan zapalny sie robi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
anusia
to jest wlasnei to ze mi nie wrastaja kąty tylko cały bok.Nieumiem pilowac bokow bo to boli niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Fabiś podczas wczorajszej kąpieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
słodki
![]() A mój tez maluszek jest taki śliczny i kochany ze bym go całego zjadła ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Mam 2 pytania: zauwazylam ze mojemu maluszkowi troszke odstaje jedno uszko,da sie to jakos naprawic? ![]() I do kiedy powinnam podawac wit D karmiac piersia caly czas? |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabiankowi sie widać bardzo podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie to dziedziczenie. Moje dzieci wogole nie wyglądają jakby byli rodzenstwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
Dominik jeszcze się może zmienić o 180 stopni. Jak byłam malutka miałam jasny blond loczki a teraz jestem ciemna blondynka i włosy mam proste.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to moj mis malutki. AA idziemy w tym tygodniu zmieniac imie na sto procent,bo przy okazji TŻ odbierze dowod i idziemy zrobic maluszkowi zdjecia do dowodu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlosy wiem ze czesto ciemnieją.Ja bylam blondyneczką jak bylam mala a potem wlosy mi sciemniały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj planujemy ubierać choinkę, ciekawe czy Antek będzie wykazywał nią jakiekolwiek zainteresowanie jak Wasze maluchy np. zahipnotyzowana Dusia Konczity. ![]() Asiuulka świetne wiadomości od rana! Właśnie widziałam zdjęcie bawiącego się Jasia na fb. ![]() Jaki on na tym zdjęciu podobny do Gracjanka! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Zapomniałam się pochwalić, że nasz Antek za niecałą godzinę skończy 7 tygodni! ![]() ![]() ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-12-16 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.