|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Ty przy 54 będziesz miała 6 na plusie, a a z 54 startowałam i mam 4 na plusie i co
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() I właśnie dlatego ja czekam do wizyty u gina, po co się dołować wcześniej ![]() A czuję, że mnie przybyło i cycki mi urosły ... wczoraj wzięłam stanik, co miesiąc temu był lekko luźny i jest "na styk", w obwodzie też ledwo ...
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo dobrze wiedzieć, choć mam nadzieję że nie będzie mi potrzebny Cytat:
![]() ale jest jeszcze pół garnka, a na dziś teściowa już rosół ugotowała zapraszam, każda troszkę zje ![]() wiem o złych cechach szczwiu, wiem też o szczwianach.. ale jak się troszkę zje raz na rok to nic nie szkodzi |
||
|
|
|
#4024 |
|
siedzę i myślę
|
Ja melduję, że przytyłam jakieś 1- 1,5 kg, bo nie wiem już sama z jakiej wagi startowałam
Moja waga przeróżnie pokazuje.Jednak nie muszę dzisiaj robić za nianię... ale teraz to mi się już nie chce spać... przed śniadaniem rozbudziły mnie całkowicie
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
za 19tkarolina ładna choineczka. ale u was już świątecznie z tymi choinkami ja jeszcze poczekam tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Motylku!! zabiję za ten American Horror Story ale wciąga. Z tym, że mężu musiał oglądać ze mną i trzymać mnie za rękę ---- Dzień dobry Ja dopiero wstałam, zaraz idę pod prysznic, zjem coś a na 13:00 do mamy na obiad
|
||
|
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja go tylko rano oglądam, bo się boję później do WC iść ![]() ![]() Ale serial jest inny niż wszystkie i zawsze wyczekuje nowego odcinka by być na bieżąco i wiedzieć co dalej ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądałam tylko początek. ale dla mnie już przerażająca była ta dziewczynka, a potem to bałam się jeszcze bardziej. po jakiś 10-15 min zrezygnowałam, bo to nie na moje nerwy
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wogóle to witamy się z okruszkiem w 16tc
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cześć
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to nawet jak przytyjesz z 20kg to pewnie będziesz wyglądać szczupło. Ja z 54 kg startowałam ( no, nadal startuje bo na razie mi nie podskoczyło), ale będę się cieszyła jak przy 68 kg się zatrzymam. Ty tam możesz spokojnie podjadać
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-12-16 o 10:58 |
|
|
|
|
#4034 | |
|
siedzę i myślę
|
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-16 o 10:57 |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
No to super, mi tak się wydaje, że jak ktoś startuje z takich niskich wag i do tego nie ma tak, że od razu w II trymestrze ma już 10-15 kg na plusie to będzie dobrze, nawet po.
W jakieś książce ostatnio czytałam, że około 13,5 kg to praktycznie wszystko to co w nas jest w czasie ciąży i to prawie od razu znika ![]() Ja tam bym się na razie na Waszym miejscu nie martwiła, raz, że ważne że dziecko zdrowe, a dwa, że martwić się możecie jak magiczne 14-15 kg przekroczycie dłuugo przed finiszem ( święta się nie liczą jako tycie )
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
jutro idziemy na echo serca i przepływy Dopplera, a w piątek na połówkowe
![]() Cytat:
śliczne, ale to chyba nie na teraz chyba że większy rozmiar ![]() Cytat:
widziałyście akcję ,,mafia dla psa" ? ja wczoraj płakałam ze śmiechu, ale akcja jest super http://www.siepomaga.pl/r/dlapsa |
||
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() cześć Jenny Cytat:
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam posiedzieć dłużej ale
|
|
|
|
#4040 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() II trymestr jest o wiele lepszy, chociaż jeszcze czasami puszczę pawika ale już mogę normalnie jeść ![]() Nie zauważyłam póki co żebym miała jakiś ogromny apetyt... zjadam mniej więcej jeden posiłek więcej niż przed ciążą
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zmierzyłam się ... wygląda na to, że wszystkie moje dodatkowe kg to poszły w brzuszek i ... cycki Mówię do męża, że mam obwód w biuście jak w ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Będzie lepiej dla Ciebie i bąbelka.
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa kupuje kilka karpii i po prostu liczy na to, że będzie wśród nich pan karp następnie przy czyszczeniu wypatruje, co mają w środku, i u panów jest taki jakby pęcherz z czymś białym, to właśnie ten mlecz ![]() u mojej mamy zawsze jem najpierw grzybową (ze "swoich" prawdziwków), a po karpiku/pstrągu wciągam barszcz z uszkami lub krokietem Cytat:
jak będzie rodzić, to pewnie też niejedna życzliwa starsza pani się odezwie...Cytat:
![]() a wyobraź sobie, co rodzice mojego obecnego małża sobie myśleli, jak się dowiedzieli, że ja do gimnazjum chodzę (on miał wtedy 27 lat, a ja robiłam maturę w niemczech - tam to się robi w gimnazjum właśnie) Cytat:
ja dalej jestem na minusie, ale co tu się dziwić skoro startowałam z 6 z przodu i większość jedzonka mi się wraca (właśnie pozbyłam się śniadania... a już się cieszyłam, że rzyganko się skończyło
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja niestety raz w życiu ważyłam koło 70 kg. I piszę niestety, bo ja mam taką fatalną budowę, że przy tych 70 kg wyglądałam jak nabity mopsik...Moja kumpela - podobny wzrost, a ważąc coś koło 65 wygląda na baaardzo szczuplutką...więc ja dlatego napisałam " że będę się cieszyła", że po prostu już wiem, że u mnie taka waga już będzie powodowała, że wyglądam okrąglutko....no ale cóż....taki już ze mnie typ. Płaskiego brzucha też w życiu nie miałam. Raz jak odchudziłam się do 46 kg i wyglądałam jakbym miała umrzeć dla odmiany to byłam blisko, ale i tak była góreczka mała
Hum...a Ty masz 13 tydz...to już nie jest II trymestr? Bo ja myślałam, że tak, ale to też od książki zależy Różnie liczą...
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-12-16 o 11:21 |
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----- Nie no, musiałabym wstać w końcu
|
|
|
|
|
#4046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
więc ja czekam na ten 14tCytat:
|
|
#4047 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Zazwyczaj po północy
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
łeeee obejrzałam film "miłość z przedszkola" i się zryczałam
![]() Leciał niedawno w tv i którejś się też podobał ![]() Tekst z filmu "Będziesz mnie kochac jak będę mieć 180 lat i spodnie na gumkę?" Napisałam SMS TŻ o takiej treści, a on mi odpisał "Przecież już masz spodnie na gumkę (te ciążowe) i Cię kocham, więc jak Ci przybędzie jeszcze 155 lat to co to dla Nas" :serce: Idę gotować obiad
|
#4049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bez recepty można dostac u mnie to kosztuje 3,50zł juz mi pomogło ...uffff jaka ulga ![]() Cytat:
piękna choinka..bardzo mi się podoba pisałyście o wagach startowych i przybranych kilogramach.. moja waga startowa to też 49 kg i dopiero 1 kg na plusie ale Ja tak mam ![]() pierwsza moja ciąża to tylko 8 kg na plusie druga to już 16kg i czułam sie świetnie bardzo chciałam zeby te kg juz tak mi zostały ale niestety po czterech miesiącach waga wróciła do standardu 50kg .. od 20 lat tyle ważę i ani wte ani wte..taka uroda!a tak w ogóle to witam się niedzielnie |
||
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Ja muszę coś Wam szczerze wyznać nienawidzę karpia![]() Także u mnie na Wigilii jest ryba ale inna Jak czytam, że Wy przeżywacie startując z wagi 50kg- 4kg na plusie to mi się śmiać chce To co mają powiedzieć osoby, które przed ciążą ważyły 70kg lub więcej? mają nic nie jeść?![]() Dajcie spokój - to i tak wszystko szybko schodzi po ciąży. Nie spotkałam się z osobą, która była przed ciążą filigranowa a po ciąży nagle stała się słonicą - no chyba, że się ktoś zaniedba totalnie - no to wiadomo, że się da... ale bez przesady. W I ciąży przytyłam 25kg i miałam po samym porodzie 10kg na minusie... A potem spokojnie samo schodziło. ![]() Znam też przypadki kiedy dziewczyny podczas karmienia zeszły do wagi o której nigdy nie marzyły, więc spokojnie i wszystko bedzie ok. Najważniejsze, zeby fasolka była zdrowa i najedzona
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

ale był pyszny, zjdałam aż dwa duże kawałki 

masz jeszcze trochę!!! zrobię wszystko za miseczkę takiej zupy 
przed śniadaniem rozbudziły mnie całkowicie
za 19t
ale wciąga. Z tym, że mężu musiał oglądać ze mną i trzymać mnie za rękę

07.07.2012