|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
zwłaszcza samozaparcia trzymam kciuki zeby przyjeli prace bez marudzenia;
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję pracy.
Jestem po śniadaniu (serek wiejski) i powoli biorę się do pakowania się do szpitala. Jeżeli int nie będzie mi tam działał to nie wiem jak ja was nadrobię to tych 3 dniach???
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TŻ mieszkamy razem od jakichś 4 lat, a ślub planujemy wziąć jak się dziecko urodzi i jak się trochę ogarnę. Ciąża jest zaplanowana, a ustalenie daty ślubu uzależnialiśmy właśnie od tego, kiedy nam się uda zaciążyć
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Od kilku dni czytam wątek, dotarłam do 35 strony i stwierdziłam, że zanim nadrobię resztę to się przywitam ![]() Dołączam do lipcowo-sierpniowych mam Życzę wszystkim spokojnych 9 miesięcy i obyśmy razem dotrwały w tym samym składzie do końca!Kilka słów o mnie: wczoraj zaczął się u mnie 12 tc. Termin wg OM 5 lipiec, z wielkości płodu wychodzi podobnie. O ciąży wiedziałam właściwie od 4 tc, jak tylko nie pojawił się okres. Na początku roku miałam awarię - trafiła mi się ciąża pozamaciczna, o której dowiedziałam sie tak naprawdę już na stole - i od tamtej pory bardzo uważnie obserwowałam swój organizm. Oczywiście na początku, oprócz wstępnej radości, pojawił się strach, czy zagnieżdżenie miało miejsce tam, gdzie powinno, dlatego 5 dni po teście byłam już u ginekologa, który na usg potwierdził, że jest tam, gdzie powinno. Dwa tygodnie później kolejna wizyta - już z wszystkimi wynikami (zresztą b.dobrymi) ale okazało sie, że serduszko nie bije tak mocno jak powinno.. zatem kolejna wizyta po dwóch tygdniach, a między czasie luteina, duphaston, acard no i eutyrox (ale to juz przed ciążą, bo lekkie problemy z tarczycą). Generalnie poranny zestaw dość imponujacy, jeśli dołożyć do tego standardowy kwas foliowy i jod. 1 grudniowa wizyta okazała się pozytywna bardzo - wszystko ok i w tym momencie dopiero zdecydowaliśmy się powiedzieć dziadkom i najbliższym znajomym. Rodzice wiedzieli od drugiej wizyty, ale mieli zakaz mówienia komukolwiek. Zreszta w tej chwili ta wiadomość również nie wykracza poza to najbliższe grono... Jak to się mówi: "do 12 tc tylko najbliższym, po 14 można już wrogom" ![]() Jako że była tu wcześniej rozmowa o NFZ i prywatnych lekarza - z mojej strony omijam NFZ jak się da.. wolę odmówić sobie ciuchów ale pójść prywatnie do sprawdzonego lekarza i nie czekać... Niestety, moje doświadczenia z państwowymi przychodniami nie są najlepsze, co nie znaczy, że nie pracują tam fachowcy. Dodatkowo jestem w tej dobrej sytuacji, że częściowo firma, w której pracuję zapewnia dostęp do prywatnej kliniki ((z małą dopłatą pracownika w pełnym wymiarze usług). Także chodzę tak naprawdę do dwóch ginekologów - jednego prywat. i jednego w ramach abonamentu z firmy. W ten sposób nie płacę dodatkowo za badania. No nic wyszedł mi bardzo długi post mam nadzieję, że nie posnęłyście ))
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2012-12-16 o 10:46 |
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
no jak widzę to tylko ja tu w takiej wczesnej ciaży a koniec wszystkie juz beda z bobasami a ja bede sama do siebie pisac
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana.
wlasnie miałam swoje pierwsze poranne rzyganko, buuu |
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za pobyt. Zrobią ci wszystkie badania i na spokojnie wrócisz do domku
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ktorym tygodniu jestes?? jeszcze sie zglosza mamy sierpniowe, spokojnie |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko oczywiscie bylam przekonana ze mam jajka w domu i mi wystarczy czyt.4..no a okazalo sie ze 3aaa taak mo sie nie chcialo ci do sklepu i zrobilam z 3 tylko troche skladnikow mniej dawalam ale i tak miazga wlasnie lece rodzica zaniesc niech zobacza jaka maja zdolna corke hahawogole moja biedna szwagierka jak odeszly jej w sobote rano o 5wody to miala niereguralne skorcze odeslali ja do domu wieczoe juz miala bardziej to pojechala do szpitala cala.noc sie meczyla mowi ze bol jak niewie co i juz ma dosc to dopiero przedchwila napisala ze ma.rozwarcie na 8cm i pewnie zaniedlugo urodzi eh niewiem czemu jej wczesniej nie pomogli jakos..nie znam sie..ale juz pewnie dzis urodzi.sory za bledy na telefonie wizaz jakos kijowo dziala...do poNiej.paaa |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
elaine witaj
![]() Dzień dobry
|
#3943 | |
|
Przyczajenie
|
Witaj
ja mam termin (+/-) na 7 sierpnia 2013 i tez jestem na przełomie 6/7 tygodnia, więc nie jesteś sama ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
planujemy zamieszkać w okolicach marca/kwietnia, zaraz po ślubie cywilnym no i jak sobie urządzimy górę w domu kościelny planujemy dopiero na czerwiec 2014 ...no a jesteśmy razem zaledwie... 5 miesięcy... ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Mam do Was dziewczyny takie pytanko, skoro wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciąży to pewnie macie to już za sobą, albo lada dzień będziecie robić od mojego gin dostałam na kartce wypisane badania które muszę obowiązkowo zrobić max do 10 tc. Są to m.in.: mocz, glukoza, morfologia, grupa krwi, tsh, owa i hbsaj coś takiego o ile dobrze odczytałam z kartki mam pytanie czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu czy on mi wypisze skierowanie na te badania? I gdzie się je robi? normalnie w przychodni czy gdzie?
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja nie próbowałam, wszystkie robiłam prywatnie ![]() A badanie robiłam w laboratorium, które mam najbliżej ![]() Witam nowe Mamusie A my się witamy w 15 tygodniu To już nie jest napis na dropsach ![]() No i z tej okazji boli mnie głowa
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
a nam wczoraj minął miesiąc jak zobaczyliśmy 2 kreski
![]() Dzidziol po koncercie nie szarżował, więc jestem spokojna Dziś muszę Męża "zmolestować" o zdjęcie, bo wczoraj nie było czasu ![]() Ja przez całe życie miałam wystający brzuch, mimo, że jestem szczupła, taka figura po prostu Teraz mi to nie przeszkadza ![]() Dziś wg usg mamy 7+4 dni i data z tego wychodzi na 31 lipca ![]() A wg OM mam na 24 lipca. Zobaczymy co pokaże kolejne usg za 2 tygodnie
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie już wczoraj śnieg zniknął. Padał deszcz i było ciepło... A to podbeskidzie, więc powinno być dużo śniegu od gór
Cytat:
Bądź tam dzielna i oby wszystko wyszło dobrze![]() Cytat:
Dobrze, że z dzieciątkiem już wszystko dobrze Odnośnie badań to ja robiłam wszystkie prywatnie, nie byłam nawet u rodzinnego się pytać.
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
To ile was kosztowały te prywatne badania? Pewnie krocie.
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez nie mam slubu, planujemy cywilny na styczen- luty, tutaj w Londynie, bo Tz sie martwi, ze jak polece samolotem, to dla bobaska cos sie stanie. Slub koscielny bedzie jak bede miala wszystko ogarniete z malcem i niczego mu nie bedzie brakowalo. Czy przed slubem czy po slubie to i tak sie tak samo zyje z ta druga osoba i trzeba znosic jego zachowanie ;d. Tz ma ze mna ciezko, wczoraj cala noc przeplakalam, ze tesknie za rodzicami, nigdy mi sie to nie zdazylo, ze chce mame, jak wymiotuje, bo to ona zawsze, gdy bylam mala pomagala mi w takiej sytuacji a wczesniej przed obiadem na niego nakrzyczalam, bo chcial umyc garnek a ja juz bylam glodna. Biedak, choc polozna powiedziala, ze moge krzyczec a on musi to znowu. Kocham ta polozna |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg kalkutatora wychodzi mi 16 sierpnia termin Do ginekologa na pierwszą wizytę idę dopiero 07.01. Liczę, ze będzie już coś widać
|
|
|
|
|
#3950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się umawia na normalną wizytę nie ciążową, więc już wcześniej powiedziałam jej ze na pewno bedę chodziła do tego drugiego - zresztą lekarza z b.dobrą opinią w 3mieście. Teraz w pon idę do niej, a w środę do niego. Tylko żeby było ciekawiej u niego 4 wizyta w ciąży, a u niej będzie pierwsza. Cytat:
Na całe szczęście moja teściowa jest b.fajna i mąż też wie, jak sie zachować. Bardzo się cieszę, bo tak przegladając wątek to jakoś dużo południowych przyszłych mam już myślałam ze sama z Pomorza będę. 3mam kciuki za zdrówko Twojej mamy! i z ciekawości do jakiego lekarza chodzisz? Cytat:
nie na wizażu:PCytat:
u mnie to może więcej zachodu wymaga, ale jak od pryw. dostanę konkretne badania do zrobienia to idę do internisty od niego dostaję skierowanie (minus tej kliniki że wszystkie badania muszą mieć skierowanie od ich ludzi) i potem w ramach abonamentu załatwione i na necie odbieram wyniki
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego też, będę chodzić do drugiej doktorki z medicover w ramach abonamentu firmowego. Już tak załatwiałam badania przed operacją. Miałam tego całe mnóstwo, przyszłam powiedziałam co chce i bez mrugnięcia wszystkie mi przepisali. Edytowane przez aanka0308 Czas edycji: 2012-12-16 o 13:49 |
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przeczytałam kilkanaście stron ale doszłam do wniosku, że się przywitam zanim skończę. Właściwie to nie wiem co napisać ![]() Ostatnia miesiączka 1.11.2012, termin porodu na 8.08.2013. Jest ktoś też na sierpień? Bo chyba większość tu lipcowych mam
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest już kilka sierpniowych Mam...
|
|
#3954 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
U mnie też, także nie jesteś jedyna.Cytat:
Jak ja do niego zadzwonię o coś dwa razy (np. czy wyjeżdża po mnie, bo czekam od 30min ubrana w kurtkę i czapkę w domu, albo stoję na mrozie) to jestem be i wielka awantura, a mamusia może dzwonić i 8 Wizja samotnej matki przeraża mnie jeszcze bardziej niż sama teściowa... |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem na sierpień, wg OM na 7.08, natomiast wg USG na 15.08
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem sierpniowa
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
W dzisiejszą niedzielę dyżur przejęły Mamusie Sierpniowe
![]() My już po obiadku, jeszcze mała sjesta i trzeba będzie się spakować
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
ja z USG jeszcze nie mam terminu podanego bo sprzęt nie chciał pokazać bo pęcherzyk za mały- lekarz powiedział że do zapłodnienia doszło jakiś tydzień później niż myśleliśmy. Więc dowiem sie może przy następnej wizycie.
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamy! Ja wczoraj bardzo źle się czułam. Pierwszy raz przytulałam się z kibelkiem I ostatnio jestem ciągle śpiąca. Przespałabym całe dnie
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozwalam sobie naśmiewać się z Ciebie, bo od przedwczoraj ledwo żyję przez mdłości. Poprostu jest tragedia. Jeszcze nie miałam przyjemności przytulać porcelanki, ale dziś ją porządnie wyszorowałam tak na wszelki wypadek ... Witam się i uciekam, bo zaraz przyjadą moi rodzice w odwiedziny do nas. Wpadnę jak już sobie pojadą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

I pochwalić, że napisałam pracę
zwłaszcza samozaparcia 
)
My z TŻ mieszkamy razem od jakichś 4 lat, a ślub planujemy wziąć jak się dziecko urodzi i jak się trochę ogarnę. Ciąża jest zaplanowana, a ustalenie daty ślubu uzależnialiśmy właśnie od tego, kiedy nam się uda zaciążyć

czyżby ten z dżemem?
jeśli tak to ciesze się, że przepis się przydał
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)

3 miesiące przed ślubem się wyprowadziliśmy 400km od nich i też byłam tą złą synową, co synka zabiera, ale chyba jej przeszło. Albo przynajmniej zdaje sobie sprawę, że jak będzie wredna to nie będzie się widywać ani z synem, ani z wnukami