Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 08:35   #3931
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wpadłam się przywitać I pochwalić, że napisałam pracę Siedziałam do 1 w nocy i dzisiaj od 6, ale jest gotowa do oddania promotorce tak bardzo się z tego cieszę, że sobie nie wyobrażacie

Mam dzisiaj zajęcia do 18.45, co prawda to mój ostatni zjazd, ale mam zamiar się zerwać i wyciągnąć męża na spacer Tak pięknie słonko świeci

Miłego dnia wam życzę
Gdzie te słońce, u mnie taki śnieg, że nawet asfaltu na ulicy nie widać
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:54   #3932
AgaPlast
Zadomowienie

Gratulacje zwłaszcza samozaparcia trzymam kciuki zeby przyjeli prace bez marudzenia;
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:30   #3933
mela1234
Zakorzenienie

Gratuluję pracy.
Jestem po śniadaniu (serek wiejski) i powoli biorę się do pakowania się do szpitala. Jeżeli int nie będzie mi tam działał to nie wiem jak ja was nadrobię to tych 3 dniach???
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:37   #3934
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Katie_86 Pokaż wiadomość
Tak wiem, że pod koniec stycznia jeszcze nie będzie widać także bardzo dobrze ale ogólnie sytuacja w pracy... boję się o tym w pracy powiedzieć, bo będzie to dla wszystkich szok... nie mam męża (jeszcze:P), mam chłopaka (na święta się zaręczamy) i żeby było śmieszniej pracujemy w jednej firmie, tyle że w innych działach... dlatego będzie zaskoczenie dość duże... i jakoś się boję i nie wyobrażam sobie chodzić do pracy z widocznym brzuszkiem... nie wiem, może boję się plotek czy coś.... )
Ludźmi się nie przejmuj My z TŻ mieszkamy razem od jakichś 4 lat, a ślub planujemy wziąć jak się dziecko urodzi i jak się trochę ogarnę. Ciąża jest zaplanowana, a ustalenie daty ślubu uzależnialiśmy właśnie od tego, kiedy nam się uda zaciążyć
Stary 2012-12-16, 10:41   #3935
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Witam,
Od kilku dni czytam wątek, dotarłam do 35 strony i stwierdziłam, że zanim nadrobię resztę to się przywitam

Dołączam do lipcowo-sierpniowych mam Życzę wszystkim spokojnych 9 miesięcy i obyśmy razem dotrwały w tym samym składzie do końca!

Kilka słów o mnie: wczoraj zaczął się u mnie 12 tc. Termin wg OM 5 lipiec, z wielkości płodu wychodzi podobnie. O ciąży wiedziałam właściwie od 4 tc, jak tylko nie pojawił się okres. Na początku roku miałam awarię - trafiła mi się ciąża pozamaciczna, o której dowiedziałam sie tak naprawdę już na stole - i od tamtej pory bardzo uważnie obserwowałam swój organizm. Oczywiście na początku, oprócz wstępnej radości, pojawił się strach, czy zagnieżdżenie miało miejsce tam, gdzie powinno, dlatego 5 dni po teście byłam już u ginekologa, który na usg potwierdził, że jest tam, gdzie powinno.

Dwa tygodnie później kolejna wizyta - już z wszystkimi wynikami (zresztą b.dobrymi) ale okazało sie, że serduszko nie bije tak mocno jak powinno.. zatem kolejna wizyta po dwóch tygdniach, a między czasie luteina, duphaston, acard no i eutyrox (ale to juz przed ciążą, bo lekkie problemy z tarczycą). Generalnie poranny zestaw dość imponujacy, jeśli dołożyć do tego standardowy kwas foliowy i jod. 1 grudniowa wizyta okazała się pozytywna bardzo - wszystko ok i w tym momencie dopiero zdecydowaliśmy się powiedzieć dziadkom i najbliższym znajomym. Rodzice wiedzieli od drugiej wizyty, ale mieli zakaz mówienia komukolwiek. Zreszta w tej chwili ta wiadomość również nie wykracza poza to najbliższe grono... Jak to się mówi: "do 12 tc tylko najbliższym, po 14 można już wrogom"

Jako że była tu wcześniej rozmowa o NFZ i prywatnych lekarza - z mojej strony omijam NFZ jak się da.. wolę odmówić sobie ciuchów ale pójść prywatnie do sprawdzonego lekarza i nie czekać... Niestety, moje doświadczenia z państwowymi przychodniami nie są najlepsze, co nie znaczy, że nie pracują tam fachowcy. Dodatkowo jestem w tej dobrej sytuacji, że częściowo firma, w której pracuję zapewnia dostęp do prywatnej kliniki ((z małą dopłatą pracownika w pełnym wymiarze usług). Także chodzę tak naprawdę do dwóch ginekologów - jednego prywat. i jednego w ramach abonamentu z firmy. W ten sposób nie płacę dodatkowo za badania.

No nic wyszedł mi bardzo długi post mam nadzieję, że nie posnęłyście))

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2012-12-16 o 10:46
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:49   #3936
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy no jak widzę to tylko ja tu w takiej wczesnej ciaży a koniec wszystkie juz beda z bobasami a ja bede sama do siebie pisac
Stary 2012-12-16, 10:50   #3937
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana.
wlasnie miałam swoje pierwsze poranne rzyganko, buuu

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:51   #3938
AgaPlast
Zadomowienie

Trzymam kciuki za pobyt. Zrobią ci wszystkie badania i na spokojnie wrócisz do domku
Stary 2012-12-16, 10:52   #3939
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy no jak widzę to tylko ja tu w takiej wczesnej ciaży a koniec wszystkie juz beda z bobasami a ja bede sama do siebie pisac
no co Ty!!
w ktorym tygodniu jestes??

jeszcze sie zglosza mamy sierpniowe, spokojnie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:59   #3940
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
czyżby ten z dżemem? jeśli tak to ciesze się, że przepis się przydał
tak ten samtylko oczywiscie bylam przekonana ze mam jajka w domu i mi wystarczy czyt.4..no a okazalo sie ze 3aaa taak mo sie nie chcialo ci do sklepu i zrobilam z 3 tylko troche skladnikow mniej dawalam ale i tak miazga wlasnie lece rodzica zaniesc niech zobacza jaka maja zdolna corkehaha
wogole moja biedna szwagierka jak odeszly jej w sobote rano o 5wody to miala niereguralne skorcze odeslali ja do domu wieczoe juz miala bardziej to pojechala do szpitala cala.noc sie meczyla mowi ze bol jak niewie co i juz ma dosc to dopiero przedchwila napisala ze ma.rozwarcie na 8cm i pewnie zaniedlugo urodzi eh niewiem czemu jej wczesniej nie pomogli jakos..nie znam sie..ale juz pewnie dzis urodzi.sory za bledy na telefonie wizaz jakos kijowo dziala...do poNiej.paaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:01   #3941
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
U mnie według OM dopiero 6 tydzień leci
Stary 2012-12-16, 11:07   #3942
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

elaine witaj nareszcie ktoś z moich okolic

Dzień dobry

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:26   #3943
Katie_86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Witaj ja mam termin (+/-) na 7 sierpnia 2013 i tez jestem na przełomie 6/7 tygodnia, więc nie jesteś sama

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Ludźmi się nie przejmuj My z TŻ mieszkamy razem od jakichś 4 lat, a ślub planujemy wziąć jak się dziecko urodzi i jak się trochę ogarnę. Ciąża jest zaplanowana, a ustalenie daty ślubu uzależnialiśmy właśnie od tego, kiedy nam się uda zaciążyć
Mój mówi to samo, że to są nasze sprawy i nasze życie... żeby się innymi nie przejmować. Plotki zawsze były i będą w każdej firmie, ludzie pogadają, potem na tapetę wezmą kogoś innego heh My jeszcze nie mieszkamy razem planujemy zamieszkać w okolicach marca/kwietnia, zaraz po ślubie cywilnym no i jak sobie urządzimy górę w domu kościelny planujemy dopiero na czerwiec 2014 ...no a jesteśmy razem zaledwie... 5 miesięcy...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Mam do Was dziewczyny takie pytanko, skoro wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciąży to pewnie macie to już za sobą, albo lada dzień będziecie robić od mojego gin dostałam na kartce wypisane badania które muszę obowiązkowo zrobić max do 10 tc. Są to m.in.: mocz, glukoza, morfologia, grupa krwi, tsh, owa i hbsaj coś takiego o ile dobrze odczytałam z kartki mam pytanie czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu czy on mi wypisze skierowanie na te badania? I gdzie się je robi? normalnie w przychodni czy gdzie?
Katie_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:41   #3944
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Mam do Was dziewczyny takie pytanko, skoro wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciąży to pewnie macie to już za sobą, albo lada dzień będziecie robić od mojego gin dostałam na kartce wypisane badania które muszę obowiązkowo zrobić max do 10 tc. Są to m.in.: mocz, glukoza, morfologia, grupa krwi, tsh, owa i hbsaj coś takiego o ile dobrze odczytałam z kartki mam pytanie czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu czy on mi wypisze skierowanie na te badania? I gdzie się je robi? normalnie w przychodni czy gdzie?
Lekarz pierwszego kontaktu da na podstawowe mocz/ morfologia jak jest miły -> zawsze możesz zapytać, ale kilku dziewczynom odmówił (zależy na jakiego lekarza trafisz)
Ja nie próbowałam, wszystkie robiłam prywatnie
A badanie robiłam w laboratorium, które mam najbliżej

Witam nowe Mamusie

A my się witamy w 15 tygodniu
To już nie jest napis na dropsach

No i z tej okazji boli mnie głowa

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:53   #3945
malaczarnakejt
Zakorzenienie

a nam wczoraj minął miesiąc jak zobaczyliśmy 2 kreski
Dzidziol po koncercie nie szarżował, więc jestem spokojna Dziś muszę Męża "zmolestować" o zdjęcie, bo wczoraj nie było czasu
Ja przez całe życie miałam wystający brzuch, mimo, że jestem szczupła, taka figura po prostu Teraz mi to nie przeszkadza

Dziś wg usg mamy 7+4 dni i data z tego wychodzi na 31 lipca
A wg OM mam na 24 lipca. Zobaczymy co pokaże kolejne usg za 2 tygodnie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:06   #3946
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Gdzie te słońce, u mnie taki śnieg, że nawet asfaltu na ulicy nie widać
U mnie już wczoraj śnieg zniknął. Padał deszcz i było ciepło... A to podbeskidzie, więc powinno być dużo śniegu od gór

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Gratuluję pracy.
Jestem po śniadaniu (serek wiejski) i powoli biorę się do pakowania się do szpitala. Jeżeli int nie będzie mi tam działał to nie wiem jak ja was nadrobię to tych 3 dniach???
Dasz radę spokojnie Bądź tam dzielna i oby wszystko wyszło dobrze

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Witam,
Od kilku dni czytam wątek, dotarłam do 35 strony i stwierdziłam, że zanim nadrobię resztę to się przywitam

Dołączam do lipcowo-sierpniowych mam Życzę wszystkim spokojnych 9 miesięcy i obyśmy razem dotrwały w tym samym składzie do końca!

Kilka słów o mnie: wczoraj zaczął się u mnie 12 tc. Termin wg OM 5 lipiec, z wielkości płodu wychodzi podobnie. O ciąży wiedziałam właściwie od 4 tc, jak tylko nie pojawił się okres. Na początku roku miałam awarię - trafiła mi się ciąża pozamaciczna, o której dowiedziałam sie tak naprawdę już na stole - i od tamtej pory bardzo uważnie obserwowałam swój organizm. Oczywiście na początku, oprócz wstępnej radości, pojawił się strach, czy zagnieżdżenie miało miejsce tam, gdzie powinno, dlatego 5 dni po teście byłam już u ginekologa, który na usg potwierdził, że jest tam, gdzie powinno.

Dwa tygodnie później kolejna wizyta - już z wszystkimi wynikami (zresztą b.dobrymi) ale okazało sie, że serduszko nie bije tak mocno jak powinno.. zatem kolejna wizyta po dwóch tygdniach, a między czasie luteina, duphaston, acard no i eutyrox (ale to juz przed ciążą, bo lekkie problemy z tarczycą). Generalnie poranny zestaw dość imponujacy, jeśli dołożyć do tego standardowy kwas foliowy i jod. 1 grudniowa wizyta okazała się pozytywna bardzo - wszystko ok i w tym momencie dopiero zdecydowaliśmy się powiedzieć dziadkom i najbliższym znajomym. Rodzice wiedzieli od drugiej wizyty, ale mieli zakaz mówienia komukolwiek. Zreszta w tej chwili ta wiadomość również nie wykracza poza to najbliższe grono... Jak to się mówi: "do 12 tc tylko najbliższym, po 14 można już wrogom"

Jako że była tu wcześniej rozmowa o NFZ i prywatnych lekarza - z mojej strony omijam NFZ jak się da.. wolę odmówić sobie ciuchów ale pójść prywatnie do sprawdzonego lekarza i nie czekać... Niestety, moje doświadczenia z państwowymi przychodniami nie są najlepsze, co nie znaczy, że nie pracują tam fachowcy. Dodatkowo jestem w tej dobrej sytuacji, że częściowo firma, w której pracuję zapewnia dostęp do prywatnej kliniki ((z małą dopłatą pracownika w pełnym wymiarze usług). Także chodzę tak naprawdę do dwóch ginekologów - jednego prywat. i jednego w ramach abonamentu z firmy. W ten sposób nie płacę dodatkowo za badania.

No nic wyszedł mi bardzo długi post mam nadzieję, że nie posnęłyście))
Witaj Dobrze, że z dzieciątkiem już wszystko dobrze

Odnośnie badań to ja robiłam wszystkie prywatnie, nie byłam nawet u rodzinnego się pytać.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:28   #3947
mela1234
Zakorzenienie

To ile was kosztowały te prywatne badania? Pewnie krocie.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:30   #3948
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Mój mówi to samo, że to są nasze sprawy i nasze życie... żeby się innymi nie przejmować. Plotki zawsze były i będą w każdej firmie, ludzie pogadają, potem na tapetę wezmą kogoś innego heh My jeszcze nie mieszkamy razem planujemy zamieszkać w okolicach marca/kwietnia, zaraz po ślubie cywilnym no i jak sobie urządzimy górę w domu kościelny planujemy dopiero na czerwiec 2014 ...no a jesteśmy razem zaledwie... 5 miesięcy...
O to krotko ale najwazniejsze, ze sie kochacie, moi bliscy znajomi byli ze soba ok 3 miesiace jak dowiedzieli sie o ciazy, na poczatku roznie to bywalo u nich, bylo trzeba czasami wkraczac, aby jakos sie dogadali jak tylko urodzil sie malec, to kolega kupil pierscionek, oswiadczyl sie i zalatwil slub ze skromnym obiadem. Nie wazne ile sie jest, wazne co jest miedzy ludzmi.
My tez nie mam slubu, planujemy cywilny na styczen- luty, tutaj w Londynie, bo Tz sie martwi, ze jak polece samolotem, to dla bobaska cos sie stanie. Slub koscielny bedzie jak bede miala wszystko ogarniete z malcem i niczego mu nie bedzie brakowalo. Czy przed slubem czy po slubie to i tak sie tak samo zyje z ta druga osoba i trzeba znosic jego zachowanie ;d. Tz ma ze mna ciezko, wczoraj cala noc przeplakalam, ze tesknie za rodzicami, nigdy mi sie to nie zdazylo, ze chce mame, jak wymiotuje, bo to ona zawsze, gdy bylam mala pomagala mi w takiej sytuacji a wczesniej przed obiadem na niego nakrzyczalam, bo chcial umyc garnek a ja juz bylam glodna. Biedak, choc polozna powiedziala, ze moge krzyczec a on musi to znowu. Kocham ta polozna
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:05   #3949
aanka0308
Rozeznanie

Cytat:
Aga ja jeszcze jestem Wg kalkutatora wychodzi mi 16 sierpnia termin Do ginekologa na pierwszą wizytę idę dopiero 07.01. Liczę, ze będzie już coś widać
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:32   #3950
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Oj współczuję ci bardzo Moja jest fajna, bo jest daleko Co prawda mieszkaliśmy na przeciwko przez 2 lata, ale nie mieliśmy ślubu i wszyscy się bali mi coś powiedzieć, że ucieknę 3 miesiące przed ślubem się wyprowadziliśmy 400km od nich i też byłam tą złą synową, co synka zabiera, ale chyba jej przeszło. Albo przynajmniej zdaje sobie sprawę, że jak będzie wredna to nie będzie się widywać ani z synem, ani z wnukami

Chciałabym ponowić pytanie: Dziewczyny chodzące do 2 lekarzy-Czy oni wiedzą o sobie nawzajem?
moi raczej wiedzą, w tej prywatnej klinice z pracy, do babki którą sobie wybrałam są niestety kolejki
jak się umawia na normalną wizytę nie ciążową, więc już wcześniej powiedziałam jej ze na pewno bedę chodziła do tego drugiego - zresztą lekarza z b.dobrą opinią w 3mieście.
Teraz w pon idę do niej, a w środę do niego. Tylko żeby było ciekawiej u niego 4 wizyta w ciąży, a u niej będzie pierwsza.

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witaj Truskawko
Łącze się z Tobą w bólu... poważnie. Wiem co to okropna teściowa i szczerze wolałabym by moja się niczym nie interesowała niż wiecznie wtykała nosa. Jak z moim TŻem planowaliśmy ślub (a miał być w wakacje 2012) to wszystko tak zepsuła, że się nie odbył. Mój "narzeczony" mnie zostawił, chyba zrobiła mu jakieś pranie mózgu - wyrzuciła mnie z JEGO domu.
Ale zmądrzał i po dwóch tygodniach stał pod moim domem z podkulonym ogonkiem. Swoją drogą jak sobie pomyślę, że posłuchał się mamy to jest mi tak przykro, że płakać mi się chce.
Teraz jestem w ciąży i kto wie co jej wpadnie do głowy... że może moje dziecko będzie wychowywać, albo mi mówić jak mam się nim zajmować?! Strasznie mnie to przeraża... Nigdy nikomu źle nie życzyłam, ale czasem zastanawiam jakby to było gdyby jej nie było (to straszne...).
Wydzwania do mojego faceta nawet 8 razy dziennie o różne PIERDOŁY. Np. "Co robicie?" (w złości mówię pod nosem "A bzykamy się") albo "Jutro zabierają śmieci, wystawiłeś je?" grr aż się we mnie gotuje
Raz jak jeszcze mieszkaliśmy razem zrobiła mi rewizję, przejechała paluchem po kiblu i wyjechała z tekstem "Jestem zawiedziona. Syf, kiła i mogiła"... zrobiłam to samo w odwecie z jej parapetem (oczywiście nie w jej obecności) i wcale nie ma czyściej.
Żadnej z Was nie życzę tego co ja przeżyłam, że swoją niedoszłą teściową, a uwierzcie mi mimo, że mam 20 lat to wiele złego przeszłam.
Teściowa mocno potrafi zajść za skórę...

PS. Wiem, że on mnie kocha. Ale boi się "co mama powie". Swoją drogą... nigdy nie skrzywdzę swojego syna taką nadopiekuńczością. Synowej, też tak nie potraktuje. Wiadomo, że kiedyś musi się ożenić i założyć własną rodzinę.
oj oj... powiem tak, najważniejsze żeby Twój facet wiedział, że czasami musi postawić się mamie. Niestety. Jeśli nie, to radzę się głęboko zastanawić, bo na dłuższą metę można się psychicznie zmęczyć i taka teściowa człowieka wykończy. I miłość niestety też. Przechodziłam to i po 7 latach zakończyłam.
Na całe szczęście moja teściowa jest b.fajna i mąż też wie, jak sie zachować.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
elaine witaj nareszcie ktoś z moich okolic

Dzień dobry
Bardzo się cieszę, bo tak przegladając wątek to jakoś dużo południowych przyszłych mam już myślałam ze sama z Pomorza będę.
3mam kciuki za zdrówko Twojej mamy! i z ciekawości do jakiego lekarza chodzisz?

Cytat:
oj tak to nigdy nie będzie, że sama do siebie będziesz pisaćnie na wizażu:P

Cytat:
U mnie już wczoraj śnieg zniknął. Padał deszcz i było ciepło... A to podbeskidzie, więc powinno być dużo śniegu od gór

Dasz radę spokojnie Bądź tam dzielna i oby wszystko wyszło dobrze

Witaj Dobrze, że z dzieciątkiem już wszystko dobrze

Odnośnie badań to ja robiłam wszystkie prywatnie, nie byłam nawet u rodzinnego się pytać.
u mnie to może więcej zachodu wymaga, ale jak od pryw. dostanę konkretne badania do zrobienia to idę do internisty od niego dostaję skierowanie (minus tej kliniki że wszystkie badania muszą mieć skierowanie od ich ludzi) i potem w ramach abonamentu załatwione i na necie odbieram wyniki

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:48   #3951
aanka0308
Rozeznanie

Cytat:
))
Robię dokładnie tak samo. Mój lekarz, który przyjmuje prywatnie jest naprawdę dobry w tym co robi i ma rewelacyjny sprzęt, jeden z najlepszych w Krakowie, jednak za badania też nie chcę płacić.
Dlatego też, będę chodzić do drugiej doktorki z medicover w ramach abonamentu firmowego. Już tak załatwiałam badania przed operacją. Miałam tego całe mnóstwo, przyszłam powiedziałam co chce i bez mrugnięcia wszystkie mi przepisali.

Edytowane przez aanka0308
Czas edycji: 2012-12-16 o 13:49
Stary 2012-12-16, 14:16   #3952
tysia222
Raczkowanie

Witam

Przeczytałam kilkanaście stron ale doszłam do wniosku, że się przywitam zanim skończę.
Właściwie to nie wiem co napisać
Ostatnia miesiączka 1.11.2012, termin porodu na 8.08.2013.
Jest ktoś też na sierpień? Bo chyba większość tu lipcowych mam
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:24   #3953
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witam

Przeczytałam kilkanaście stron ale doszłam do wniosku, że się przywitam zanim skończę.
Witaj
Jest już kilka sierpniowych Mam...

Mały
Stary 2012-12-16, 14:28   #3954
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Cześć U mnie też, także nie jesteś jedyna.

Cytat:
oj oj... powiem tak, najważniejsze żeby Twój facet wiedział, że czasami musi postawić się mamie. Niestety. Jeśli nie, to radzę się głęboko zastanawić, bo na dłuższą metę można się psychicznie zmęczyć i taka teściowa człowieka wykończy. I miłość niestety też. Przechodziłam to i po 7 latach zakończyłam.
Na całe szczęście moja teściowa jest b.fajna i mąż też wie, jak sie zachować.
My jesteśmy razem 2 lata. Odkąd wróciliśmy do siebie jest lepiej, teściowa nie skacze mi do gardła, jest miła. Ale wiem, że za plecami i tak pewnie robi swoje. Zresztą ta ciągła kontrola synusia jest denerwująca.
Jak ja do niego zadzwonię o coś dwa razy (np. czy wyjeżdża po mnie, bo czekam od 30min ubrana w kurtkę i czapkę w domu, albo stoję na mrozie) to jestem be i wielka awantura, a mamusia może dzwonić i 8
Wizja samotnej matki przeraża mnie jeszcze bardziej niż sama teściowa...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:38   #3955
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Witam

witaj
ja jestem na sierpień, wg OM na 7.08, natomiast wg USG na 15.08
Stary 2012-12-16, 14:40   #3956
aanka0308
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Witam!!!!

Ja jestem sierpniowa
Stary 2012-12-16, 14:57   #3957
Margosia__
Zakorzenienie

W dzisiejszą niedzielę dyżur przejęły Mamusie Sierpniowe

My już po obiadku, jeszcze mała sjesta i trzeba będzie się spakować

Mały
Stary 2012-12-16, 14:57   #3958
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
witaj
ja jestem na sierpień, wg OM na 7.08, natomiast wg USG na 15.08
ja z USG jeszcze nie mam terminu podanego bo sprzęt nie chciał pokazać bo pęcherzyk za mały- lekarz powiedział że do zapłodnienia doszło jakiś tydzień później niż myśleliśmy. Więc dowiem sie może przy następnej wizycie.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:06   #3959
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
W dzisiejszą niedzielę dyżur przejęły Mamusie Sierpniowe

My już po obiadku, jeszcze mała sjesta i trzeba będzie się spakować
Ale będziesz tu do nas zaglądać i pisać mam nadzieję? Ciekawa jestem jaka będzie reakcja Twoich rodziców na wieść, że dziadkami zostaną, więc musisz tu nam dać znać jak poszło

Witam nowe mamy!

Ja wczoraj bardzo źle się czułam. Pierwszy raz przytulałam się z kibelkiem , ale to pewnie dlatego, że chyba czymś się strułam bo i biegunka mnie dopadła Na szczęście już mi lepiej I ostatnio jestem ciągle śpiąca. Przespałabym całe dnie

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:09   #3960
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja z rana.
wlasnie miałam swoje pierwsze poranne rzyganko, buuu
Moje gratulacje!
Pozwalam sobie naśmiewać się z Ciebie, bo od przedwczoraj ledwo żyję przez mdłości. Poprostu jest tragedia. Jeszcze nie miałam przyjemności przytulać porcelanki, ale dziś ją porządnie wyszorowałam tak na wszelki wypadek ...

Witam się i uciekam, bo zaraz przyjadą moi rodzice w odwiedziny do nas. Wpadnę jak już sobie pojadą
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości