|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Lili a zmieściły się do bagażnika tyle pak?
to ceny sweterków zachęcające, 50 %. Blondynka dla mnie 100 zł za taką kurtkę to dużo. Wiem że pewnie jest dużo przeceniona od ceny wyjściowej, ale ja za taką cenę na all kupiłam długą grubą puchową z kapturem. Dla mnie nie liczą się metki a ceny. W sieciówkach bardzo rzadko kupuje, właśnie jak już to przecenione. kur** cały dzień mam czkawkę! Powaga.
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Mamad dzieki za cynk o dadach. Wlasnie wrocilam z biedry, zrobilam zapas na 2 miesiace.
Shira az mnie ciary przeszly... A tym sie dzis zajmowalismy: Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-12-16 o 18:38 |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=patik87;38163347]Lili a zmieściły się do bagażnika tyle pak?
to ceny sweterków zachęcające, 50 %. /QUOTE] Transportera mają, zmieszczą się. ![]() Ale czad! Z jakiego przepisu robiłyscie pierniczki? Ile pampersów na dobe zużywacie? Tzn dzieci
|
|
|
|
#4684 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że w pracy wszystko się układa ![]() Na pewno wszystko się dobrze ułoży! ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla psiaka! Cytat:
![]() Może coś się jej źle kojarzy ![]() Cytat:
Cytat:
2. ![]() Jak u nas po remoncie otwierali, to też się zaopatrzyłam, ale nie aż tak ![]() 3. za udane zakupy!Cytat:
Cytat:
(I sprzedawania też )
|
||||||||
|
|
|
#4685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Uwierzę. Mąż koleżanki z pracy miał kiedyś czkawkę przez kilka dni non stop i nic nie pomagało. Ale już nie pamiętam, jak się ta historia skończyła ![]() Cytat:
Półtora miesiąca temu składałam wniosek o zasiłek rodzinny i wychowawczy, a w piatek przyszło mi pismo, że jeszcze jednego dokumentu im brakuje 2. Co najmniej 6 ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Powiedzcie mi, czy Was też drażnią takie teksty: "Uważaj, bo się przewrócisz", "uderzysz się", "Spadniesz", "Przytniesz palce" itd. często jeszcze z dalszym opisem sytuacji: "będzie bolało", będzie leciała krew i bedziesz płakał itd? Nie wystarczy powiedzieć "uważaj, bo ślisko, bo wysoko, bo ostre"? Bo dla mnie to brzmi tak, jakby łóżko/krzesło służyło do spadania z niego, szafka do przycinania palców, podłoga do przewracania się itd, a wszystko na świecie jest tylko po to, żeby sobie krzywdę zrobić... Może ja zbyt przewrażliwiona jestem? |
||
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dziś na trenigu z personalnym. Rewelacja. Jak bym była bogata to bym sobie takiego zatrudniła. Pokazał mi co i jak, ja troche marudziłam, ze chciałabym hantle itd. to stwierdził, że ok. za miesiąc do mnie przedzwoni i zrobi drugi trening gratis
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo zależy ile jest w kurtce danego puchu. jedyny minus ze trzeba ja w pralni prać. a C&A to żadna dobra metka ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Lili co do pampów to nie wiem ile Nam idzie kiedyś ok 2 paczki na miesiąc.Teraz jakoś tego nie obserwuje.
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lili 83;38164277]
Cytat:
Pierniki zamierzam robić ( jak mi formy dojdą przed świętami) z tego przepisu: http://kuchniaszerokootwarta.blogspo...lukrowane.html Aga wow dziewczyny zainteresowane, tradycja przekazana Śliczne panny z nich. I do Ciebie podobne .Blondynka akurat ta moja kurtka pewnie nie ma prawdziwego puchu ale jest bardzo ciepła i od środka misiem podszyta, ważne że swoje zadanie spełnia a co ma w środku to mnie nie obchodzi. Mamad rozumiem pani babcia taka asekurancka? pif paf...dziecko nie ma żadnej swobody i własnej autonomii.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-12-16 o 20:25 |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Patik daj linka skąd zamawiałaś foremki
![]() Mamad oj denerwuje, chociaż musze przyznać, że i mi zdarzy się coś takiego powiedzieć ![]() Dziś poszłam z Radkiem na chwilę do moich rodziców to mama na wejsćie Radkowi ciastko dała. Słowem się nie odezwałam bo wiem, że to nie miałoby sensu. Złota babcia. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-12-16 o 20:50 |
|
|
|
#4691 |
|
Rozeznanie
|
Aga
Lili niezłe zapasy zrobiłaś pampków.....rozumiem, że rozmiar 5 używacie?? A przecena była na 19.9? U nas ostatnio otwierali biedronkę to była przecena dad ale raptem do 24,9. A jak nocnikowanie Radzia? Kiedyś pisałas, o sukcesach nocnikowych, nie załapał bakcyla na dobre? Mamad, Patik a ja czasami a wrecz często odruchowo też do Ali wołam, by uważała bo spadnie, by nie skakała po łóżku bo będzie bam, by nie biegała jak szalona bo będzie ała, by nie wspinała się po jexdziku do górnej szuflady bo odjedzie i będzie guz etc...... Oczywiście, że wkurzało mnie tez, gdy teściowa kiedyś ciągle asekurowała Alę przy jej wspinaczkach przy meblach, przy raczkowaniu, przy zabawach grzechotkami bo sobie dziecko krzywdę zrobi. ale teraz widząc co dziec wyczynia odruchowo zwracam uwagę by uważała bo spadnie, bo sie przewróci......Maarina domyślam się, że musi być Ci tam ciężko...Dzielna babka z Ciebie!!! Shira o losie, brak słów na wszystko i na to co spotkało waszego psinkę, i na to co by było gdyby....., i na to jak sąsiedzi traktują swoje psy...... Włosy dęba stają jak się słyszy, czyta takie historie! Nie pojechałysmy na mikołajki |
|
|
|
#4692 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Haj laseczki
![]() My też dziś pierniczyliśmy Ja wyrabiałam i wycinałam, Tymcio dzielnie asystował na plecach w nosidle. W domu pachnie obłędnie Jeszcze jutro polukrować i będą gotowe. Część pójdzie na choinkę.Cytat:
Biedny mały piesek Co za szczęscie, że dało się pozszywać. Oby szybko wrócił do siebie! A sąsiedzi - brak słów. Jak się traktuje psa, jak bestię, to on sie staje bestią ![]() Cytat:
O szpitalu nawet nie myśl. Musi być dobrze! Cytat:
Nie oszczędza Was życie, oj nie ![]() Jeszcze ten koleś. A on Wam wynajmował na czarno, czy na umowę. Bo jak na czarno, to przecież nie zmusi Was do zapłacenia... Fajnie tak z dziećmi piec, nie mogę się doczekać ![]() Chociaż w zasadzie to też dziś piekłam z dzieckiem (co z tego, ze na plecach Ja dziś piekłam z tego:http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki Smaczne wyszły No nie ![]() Cytat:
To odbieranie dziecku prawa do ... dzieciństwa. Do poznawania świata. Moja mama ma tendencję do takich tekstów, ale na szczęście rzadko je słyszę, bo i rzadko się widujemy. Domyślam się, że Ciebie to zamęcza...Cytat:
Cytat:
|
|
#4693 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad mnie to mocno nie rusza, bo jak Alibany sama tak mówię. Ale nie mówię tego w normalnych sytuacjach, tylko jak widzę, że wariuje i jakiś guz może z tego być.
Shira dobrze, że psina uszła z życiem i tylko na szwach się skończyło. Dobrze, że wilczur nie rzucił się na Ciebie... ja tak samo "głupia" weszłam między dwa psy. Mogło się to skończyć źle. Wyrwałam zaprzyjaźnionemu amstaffowi mojego kundelka z pyska. Psy zawsze się razem bawiły, aż raz amstaffka za mocno zaczepiła mojego a ten kurdupelek się rzucił na bestię. Musiałam coś zrobić a dopiero po czasie pomyślałam, że mogło się to źle dla mnie skończyć. Na szczęście amstaffka mnie znała od szczeniaka i lubiła. Mój psiak wyszedł bez szwanku.
|
|
#4695 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. 2. Z polecanego juz tu na forum: http://margarytka.blogspot.com/2011/...wiateczne.html 3. 4-5 szt. Jedna paka starcza na ok. 2 tyg. Cytat:
![]() A jakiego dokumentu Ci zabraklo? Mysmy na szczescie juz w listopadzie dostali, bo byloby krucho... 2. No faktycznie, zle nie bylo... Dziewczyny chyba podrosly, a moze ja mialam inne podejscie? 3. A wiesz, ze nie wiem, czy mnie takie teksty ruszaja? Choc po zastanowieniu, chyba tak. Jeszcze zalezy, kto je wypowiada. U nas tesciowa jest taka asekurancka. Ja tam nie chodze za dziecmi krok w krok, choc nawet mnie zdarza sie taki tekst puscic, ale generalnie jestem zwolennikiem metody: "jak sie nie przewrocisz, to sie nie nauczysz" Cytat:
Lubisz silownie? Ja jakos wole fitness, choc kiedys na silownie tez chodzilam. Cytat:
ha ha, tak przekazana... Cytat:
Szkoda z tymi Mikolajkami (ja bylam z dzieciakami w zeszlym tygodniu, wszyscy mieli duza frajde), ale bezpieczenstwo najwazniejsze. Cytat:
2. Brumku, a nie probujesz Tymka postawic przy blacie na krzeselku (np. na mamucie) i zeby tez cos z Toba robil? Antek juz tak jest "wytresowany", ze jak widzi, ze ja albo maz cos robimy, np. myjemy gary, czy wlasnie ciasto, czy cos, to bierze krzeselko, popycha je do szafek kuchennych i staje na nim. I w ten sposob myje gary ze mna, szykuje obiad itp. Gozej jak dziewczyny pierwsze wezma oba krzeselka (mamy tylko 2 takie), to jest nieszczesliwy i wpycha sie do ktorejs. Dzis tak wlasnie troche wycinal ze mna pierniczki i probowal mi jesc surowe ciasto... |
||||||
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Patik, aż się wzruszyłam oglądając cud narodzin okiem fotografa. Marina, jesteśmy z Tobą i trzymamy za Was mocno kciuki, aby wreszcie zaczęło się układać. ![]() Brumku, współczuję nocy . Mówisz, że kocyk będzie najpotrzebniejszą rzeczą pod słońcem? Ja odpuściłam temat po przeliczeniu kocyków Hani. Do tego ma jeszcze super pościel, a i tak niczym nie można jej przykryć bo zaraz się odkopuje (w śpiworze też nie chce spać).Aga, jaki cudny widok Shira, o matko aż miałam łzy w oczach czytając- biedny psiak. Oby szybko doszedł do siebie. Faktycznie strach wychodzić z psem, a co dopiero z dzieckiem po takim wydarzeniu. W takiej sytuacji miałabym w poważaniu sąsiedzkie konwenanse i zgłosiłabym fakt pogryzienia do straży miejskiej (tym bardziej, że pies może być nieszczepiony...).Madzia, zdrówka dla Dominika , fajnie że w pracy Ci się układa i że znalazłaś chwilę, żeby do Nas zajrzeć. ![]() Mamad, ja chyba cały dzień tak mówię . Nie zastanawiałam się nad tym głębiej, może gdyby ktoś inny tak mi trajkotał to by denerwowało. Nie asekuruje Hani przy wszystkich czynnościach. Jak już tylko mówię, że biegając po łóżku może się przewrócić, to sama z poważną miną dokańcza-bam i ała.![]() Lili, świetne foremki do pierników są w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30133046/ . Madziulka, o widzisz czyli na różne ekspedientki można trafić. Jest to dla mnie o tyle dziwne, że w jednym sklepie nie chcą w ogóle sprzedać butów, a w innym mówią że te buty doskonale nadadzą się dla chodzącego już dziecka. Te buty z pieskiem są boskie ![]() Przez ostatnie kilka dni biegamy z tż i Hanią po sklepach w poszukiwaniu prezentów. Oczywiście kilka rzeczy spoza listy też wpadło mi w ręce. Za namową Blondynki dzisiaj odwiedziłam H&M wreszcie znalazłam bodziaki za 10 zł i jeszcze jedną czapę kupiłam Hani , taką bardziej na wiosnę też za dychę. (Blondynko, widziałam ten misiowy dresik ) Jutro jeszcze zaklepiemy sprzęt na wyjazd w góry i we wtorek jedziemy do rodziców. Muszę się pochwalić, że Hania ostatnie dwie noce całe przespała w swoim łóżeczku. Niestety nie wynikało to z braku pobudek , tż do niej wstawał w nocy i dzisiaj też ma zamiar. Stwierdził, że czas aby Hania spędzała noce w swoim łóżeczku, a ja skwitowałam to tym, że ok ale to on do niej wstaje.
|
|
|
|
#4697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też szał przedświąteczny dobija, ludzie z obłędem w oczach, panika, przepychanie i wszędzie kolejki Shira, biedna psiunia oby szybko wrócił do zdrowiaświetnie! Cytat:
też ![]() W piątek byłam z Adasiem u koleżanki, na spotkaniu w grupce ze studiów. Pomijając że jedna mnie zaczynała irytować porównaniami dzieci (jej syn starszy o równy rok), to druga jest w ciąży, 9 tydzień Trzymam kciuki bo pierwszą ciążę straciła w 21 tyg . I po raz kolejny potwierdziło się to co u Myhy - że szefowe kobiety to większe france niż mężczyźni. Lekarz od razu kazał jej iść na zwolnienie, bierze zastrzyki itp, tyle że nie musi leżeć. A szefowa obrażona, z pretensjami że przecież ciąża to nie choroba więc powinna normalnie do pracy przychodzić.... ![]() ![]() ![]() Fajnie nam niedziela minęła. Troszkę pracy pisałam, TŻ się zajmował małym, ale i tak Adaś wzywał nas oboje co chwilę, wskazując że mamy się położyć na łóżku, po czym pakował się w środek i tak się przytulaliśmy słodziak.
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Lili http://allegro.pl/foremki-wykrawacze...864179188.html , nie wiem czy będa ok. w zasadzie po cenie patrzyłam.
|
#4699 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Jeżeli chcesz zrobic to radzę dzien przed swietami. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
U nas wychodza dolne 3 i tez lekko nie jest , ale dajemy rade![]() Cytat:
.Moj Tz cuda z nich buduje, a Borys zachwycony burzy dzieła tatusia .Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4700 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Przypomniało mi sie dzieciństwo, zawsze piekłam z babcia pierniki i pozniej dekorowałyśmy-uwielbiałam to.Dzisiaj jak za mama rozmawiałam przez telefon to mowiła, ze tata z babcia ciacho na pierniki zrobili i jutro beda wycinac i piec(podziwiam moja babcie , ze jej sie jeszcze chce, ja niestety nie mam jak pomóc bo nie mieszkamy w jednym mieście). [QUOTE=Lili 83;38164277] Cytat:
Cytat:
Cytat:
), ale postanowiłam ,ze biorę się od stycznia!![]() Cytat:
) dla Tz ze taki wytrwały![]() Cytat:
Nasz weekend spokojne zleciał(nawet nosa nie wyściubiłam z domu bo pogoda paskudna, padł deszcz).Troszkę posprzątałam, pogotowałam. popiekłam . Dzisiaj ubraliśmy choinkę, stoi na stole, bo Borysek był bardzo zainteresowany i ściągał ozdoby i układał klocki na gałązkach(raczej chciał ).
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-16 o 23:54 |
||||||
|
|
|
#4701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Teliku - jak ślub? Nie spiłas sie za bardzo jednym kieliszkiem szampana?
I jak Jasio zniósł rozłąkę? I Ty jak zniosłaś? ![]() Cytat:
![]() 2. Nie próbowałam. Chyba by długo nie ustał w miejscu. A Antoś Ci wszystkiego nie ściąga z blatu? Bo Tymek staje na palcach i ściąga wszystko, co mu w łapki wpadnie. Na krzesełku to by dopiero miał używanie ![]() Cytat:
Tymuś ma tylko prześcieradełko i śpiworek. Kocyków też kilka, ale wszystkie takie małe i niedługo przestaną starczać. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę 2. Mąż jak marzenie A Hania bardzo protestuje? W sensie inaczej się budzi niż w łóżku, bardzie płacze, czy nie?Cytat:
![]() Ale piękny Borysek To pierwsze zdjęcie jest po prostu do zakochania Moje pierniczki spotkał marny los - mąż się do nich dorwał Najpierw spytał, czy może jednego, a potem wziął sobie kilkanaście I mleczko do popicia I chyba jutro drugą partie zrobię...
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry mowie i ja
Kusicie tymi pirniczkami, a ja jeszcze nigdy nic nie pieklam takiego. Ale do 17 tej pewnie zapal mi przejdzie ![]() Milego dnia
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINKO jestes bardzo dzielna
SHIRA co za nieodpowiedzialni sasiedzi....ja chyba gdzies bym głosiła warunki w jakich trzymaja psa i w ogóle to jak je traktuja. nastepnym razem jak ta suka ucieknie może własnie "dopasc" Krzysia...Zdrówka dla Twojego psuaka. A ty babo też dałas czadu....ja chyba bym sie bała stanac tak przed agresywnym psem i do tego w samych klapakach nie no żartuje-szacunekAGU smakowicie te pierniczki wyglądaja :ślina: MAMAD ja tez niejednokrotnie tak móie nawet nigdy sie nie zastanawiałam nad sensem wypowiadanych słów. Chociaz ja nie chodze za swoim dzieckiem krok w krok. jak widze, ze zaczyna przeginac w chodzeniu po łóżku lub wspinaniu sie po meblach to wtedy odpalam "dziwne" treści.Pieluchy-my chyba zużywamy wiecej niz 4-5 dziennie. A to wszytsko przez te gorsze sprawy bo u nas czasami bywaja 3 w ciagu dnia i to czesto po przebraniu pampka ![]() BRUMKU widocznie pierniczki były naprawde smakowite skoro TŻ pochłaniał wszystkie DDEWIK Borysek to już prawdziwy dorosły męzczyzna Ja w weekend troszke posprzatałam. i efekt-boli mnie krocze ![]() Dzisiaj TŻ "oddaje" dziecko pod opieke babci na 2-3 h i jedzie z oknami. Wreszcie bede mogła troszke poozdabiac światecznymi dekoracjami. Pogoda-tragedia. Nie ma w zasadzie śniegu Ciekawe jak bedzie ze świetami... ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- A i po katarze wywaliło mi zimno (opryszczke) nad ustami i na nosie Co do rogalików to ja w tamtym roku robiłam własnie z jabłkami. Potwierdzam najlepsze sa takie wyjete z piekarnika, jeszcze cieplutkie. Ja najdłuzej przechowywąłam chyba 2-3 dni. Nakrywałam folia spozywcza miske i nie wysychały. Nadzienie tez sie nie zepsuło. |
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
I piatkowe wspomnienie zimy+powrót do domu:
Obraz018.jpg Obraz020.jpg Obraz022.jpg |
|
|
|
#4707 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to nie jest tak, że nie tak nie powiem, gdy mały zaczyna wariować. Chodziło mi o takie normalne rzeczy - mały chodzi po pokoju, stoi koło krzesła... W sumie jak się człowiek zastanowi, to wszystko jest zagrożeniem dla dziecka, ale chyba nie ma co popadać w jakąś obsesję? 2. U nas by nie przeszło, "bo jest za mały i spadnie' (Choć za mną już mył naczynia, ciasto wałkował stojąc na taborecie)Niby brakło dokumentu potwierdzającego mój dochód utracony Cytat:
2. Z tym podkreślonym niestety się zgodzę (nie mówię, że wszędzie tak jest) 3. Słodziak z Adasia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo przypomniałao mi sie. Z serii teściowa (wasze ulubione
![]() Oczywiscie poskarzyłam sie TŻ. Ma z nia przeprowadzic rozmowe. On jest takiego samego zdnaia, zenie należy podważac autorytetu rodzica... Wpienia mnie ta baba. A potem sie dziiw, ze nie chce jej powierzyc opieki nad Martyna. Cos tam zapowiadała, ze w wakacje bede Martyne mogła zostawic u niej na cały dzień bo bedize sie bawic na dworze a ja na to, ze nie bardzo to widze...Dziecka później nie poznam ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ANKA widze cie na pasku. Jak egzaminy? |
|
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
Odczucia na pograniczu zdania i niezdania, ale obawiam się że wymagane 60% nie będę miała
![]() Wczoraj Was nadrobiłam, ale na odpisanie już mi sił zabrakło. Wracam do pracy, ale mi się nie chce po urlopie, ale zaległości mnóstwo... A tak wogóle to dzień dobry!
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

uciekał im z kojca który wygląda jak jego osobiste małe Auschwitz wychudzona aż żebra widać
a co gdyby to był Krzyś

za udane zakupy!

Śliczne panny z nich. I do Ciebie podobne .
Jeszcze jutro polukrować i będą gotowe. Część pójdzie na choinkę.
. Nie zastanawiałam się nad tym głębiej, może gdyby ktoś inny tak mi trajkotał to by denerwowało.