|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
), kto ja denerwuje...Nigdy się za nia nie wstydziłam. I chyba robie dobrze- bo jak patrzę na inne dzieci w jej szkole, słownictwo, zachowanie pyskowanie do rodziców
|
|
|
#2612 | |||||
|
Zakorzenienie
|
oj nie wiem, bo to oni zmieniali, ale tylko w szpitalu miałam na łóżku, w domu podpaski wielkie wystarczały
Cytat:
dziękuję Cytat:
książka też wyszła niedawno, chyba 7 część.. dalsze losy ![]() za tydzień 2 część tego co było dziś ![]() ![]() Cytat:
Co niedzielę, leciały wszystkie odcinki, od pierwszego jak przybyła na Zielone Wzgórze, przez studia, posadę nauczycieli, ślub z Gillem, wojnę itd itd za tydzień 2 część ostatniej części. boskie!!! Cytat:
zdrowiej kochana bez leków dłuuugo trzeba się męczyć zdecydowanie za szybko!! dzięki Cytat:
* postaram się nie upadać więcej, ale powiem wam że stłukłam kolano :/ jak chodzę to mnie boli, a najgorzej jak siedzę i wstaję W ogóle trzymajcie kciuki, aby nic mi nie wypadło i we wtorek zrobiła tą glukozę, bo już lepiej się czuję i mogę iść
|
|
|
|
#2613 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Na tym wątku jestem new, trochę się przedstawię. Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło ![]() Nie przeczytałam wątku w całości... masakrycznie dużo już napisałyście ![]() Zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką do maleństwa. Jakie kupowałyście łóżeczka i gdzie? Na necie pewnie takiej wyjdzie. Pozdrawiam brzuchaczki
|
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy bardzo zadowoleni, nawet przed chwilą mierzyłam, bo Julia od 2 dni ma temperaturę rano i wieczorem koło 37,7 Można nim mierzyć temperaturę ciała, w pomieszczeniach, mleka w butelce, czy wody w wanience przy gorączce pali się lampka na czerwono i zapala się budzik przy normalnej jest zielone światełko bez budzika. Jest na baterię, a jak kupiliśmy prawie 3 lata temu to do tej pory trzyma No i mam napisane, że jest polecany przez lekarzy. Tylko trzeba patrzeć, bo ten microlife ma różne modele, ja mam akurat NC 100 tu znalazłam ten mój http://allegro.pl/microlife-nc100-te...840868824.html my kupiliśmy w aptece za 120zł. Cytat:
![]() gratuluję córeczki co do łóżeczka to kupowałam u nas w dziecięcym, zwykłe łóżeczko, kosztowało 80zł, teraz przemalowałam je na biało i będzie dla synka
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytam kiedys w aptece z ciekawosci i chyba bym sie zdecydowala na ten jak jest sprawdzony ![]() ok dobranoc
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ale zagoniony weekend ![]() wczoraj maz kladl tapety w sypialni i w kuchni, a ja bede dzisiaj malowala sciany, wieczorem czeka nas rozbiorka starej szafy i lozka... pozniej kolejne 2 wieczory bedziemy kladli panele, i montaz mebli... ale to pewnie po swietach, gdyz w sobote wyjezdzamy do tesciowej ![]() a ja zmykam zaraz do lekarza... mam chyba zapalenie zatok.. boli masakrycznie.. kochane brala ktoras z Was antybiotyki w ciazy?
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Oliwka super ciuszki ![]() za wizyty.cześć AniolekGirl Moderna i Maria zdrówka. Ja antybiotyków nie brałam. Na katar i ból zatok inhalowałam się sinupretem - on rozrzedza katar i łatwiej wycieka, więc w konsekwencji mniej boli i łatwiej przechodzi, poza tym po holendersku wzięłam paracetamol Ale ja ogólnie staram się mało leków przyjmować, nawet bez ciąży.
|
|
#2618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja zaraz na wizytę zbierać się będę (o 8.45 mam) Mam nadzieję że potem do pracy dojadę bo mi busy polikwidowali i ostatni mam o 9.30 (jak zdąże na niego to będzie cud...) I miałam baardzo niemiłą sytuację przed chwilą... Całą ciąże nie wymiotowałam a dzisiaj zjadłam trochę śniadania... wylądowało właśnie w wc No nic miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
nestelle ja lubię zawsze jakieś spersonalizowane prezenty. Twój TŻ uprawia chyba sport, no ale podejrzewam, że gadżety wszystkie ma. Ale ogląda też chyba pasjami wszystkie sztuki walki, może więc bilet na jakąś galę bokserską czy inna tam sztuka walki (nie znam się ) na żywo, nie koniecznie w pl, od Was do Berlina blisko, a taki wspólny weekendzik we dwójkę, bez dzieciaków plus takie widowisko na żywo to by mogło być coś.
dopisek: u nas to super zadziałało, na mojego 30 urodziny, pojechaliśmy do Barcelony na mecz FC Barcelony. Akurat wtedy moja szwagierka tam mieszkała więc nocleg mieliśmy u niej a i z biletami nieco pomogła, ale i tak powiem Ci że do dzisiaj - Mąż totalnie wspomina to, na dodatek nawet ja się nie nudziłam, bo jednak takie duże wydarzenia sportowe nawet na średnio zainteresowanych (ja ) robią wrażenie U nas akurat Mąż wiedział tylko że jedziemy na weekend, zdziwił się na maks jak pojechaliśmy na lotnisko, a potem to już zdziwienie goniło zdziwienie. W Barcelonie już byliśmy wcześniej, no ale jak się zorientował, że to nie jest taki zwykły weekend to naprawdę był w szoku Super wspomnienia to wd nie najlepszy prezent
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-12-17 o 08:10 |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj
Ja tez niedawno dołączyłam i też oczekuję dziewczynki ![]() I również dołączam się do tych, które w tym tygodniu mają wizytę u lekarza (ja we wtorek), już się nie mogę doczekać, bo teraz miałam przerwę 4 tygodnie między wizytami. Co do łóżeczka to raczej w necie zwykle są tańsze, ale skalkuluj koszty przesyłki, bo czasem drogo wychodzi i zawyża koszt. Cytat:
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas sinupret jest w tabletkach i kropelkach.. do inhalacji nie ma ![]() kiedys bralam sinupret i fakktycznie bylo lepiej... to moze jednak nie pojde do lekarza , a zaczne znowu brac sinupret? no i po holendersku... paracetamol antybiotyku nie chce (byly gdzies jakies studia, ze malo pomagaja przy zatokach).. a paracetamol chyba lepszy niz antybiotyk?
|
|
|
#2623 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny po weekendzie
u nas leci... mąz na 10ta idzie na ta rozmowę do banku jeju widzę jak się stresuje... żal mi go... ... wie, że jak nie ta praca to będzie cholernie ciężko znaleźć coś innego ... poza tym okazało się że szwagier leży od wczoraj na oddziale i UWAGA: na ostatniej kontroli popatrzyli na nie to zdjęcie co trzeba tj. innego pacjenta!!! i teraz nie wiadomo czy wyników też nie pomylili i zamiast podejrzenia łagodnego raka kości bd miał np. złośliwego ... nosz kur*a bo inaczej sobie nie powiem ... jak można się pomylić w takiej sprawie??? od początku mówiłam że ten lekarz jest dziwny... bo czy dobrze czy źle on cały czas mów że 'wszystko jest dobrze' ... idiota czy jak... i teraz nie wiadomo nawet co on właściwie ma w ręce bo dopiero teraz bd mu ją prześwietlać i stwierdzając co jest grane żeby było tego mało mój brat zakomunikował nam wczoraj ze zostają w stanach na następne 2lata ![]() są już 6msc legalnie ale chcą zostać nielegalnie na następne ok 2 lata... tam chcą wsiąść ślub a raczej przyrzeczenie kościelne i mieć dziecko a zaraz po porodzie wracać do polski... ehhhh... już ich nie widziałam ponad rok czasu bo rozminęliśmy jak my byliśmy w uk oni wyjechali... a ja się boję że oni jak już zostaną na te 2 lata to nawet i za 10siec nie wrócą ... mama się popłakała na to wszystko a tata chodzi jak struty... i wcale się im nie dziwie bo to jednak ich dziecko i to jeszcze gówniarz bo ma 23 lata więc w tym wieku to co poniektórzy dopiero zaczynają wchodzić w dorosłość ... z drugiej strony wcale się im nie dziwie nie bd mieć w pl pracy... chcą kupić mieszkanie... ale mimo wszystko smutne to takie ...chcą przełożyć ślub kościelny z sierpnia tego roku na 2014/2015 ... choć wtedy to bd raczej coś jak odnowienie przysięgi małżeńskiej biorąc pod uwagę że wezmą to przyrzeczenie kościelne w stanach ... sprawa się komplikuje z chrzestnymi... bo miał być on chrzestnym ... a teraz tak na prawdę nawet nie mam kogo wsiąść od mojej strony... bez sensu miałam ten weekend i w ogóle MEGA bolą mnie plecy i głowa mi taaaaak napiernicza, mam smarkate dni, stresuje się wszystkim, zaczyna mnie lekko przerażać całokształt pracy i życia, nadal nie mamy planów co do wigilii a w ostatni weekend w przeciągu 30" moi teściowe pokazali na co ich stać wogóle mam jakiegoś doła i wszystko za co się biorę zaczyna mnie przerastać ... ehhhh... to się wyżaliłam ... przepraszam...
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-12-17 o 08:21 |
|
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Udało nam się wczoraj przewieźć meble Wszyscy chwalą nasze tapety więc chyba jest nieźle, heheWczoraj wieczorkiem pojechaliśmy też do galerii. Udało mi się kupić dwupak biustonoszy do karmienia w H&M i bluzeczkę ciążową. Wrzucę Wam zdjęcia w wolnej chwili. Biustonosze są naprawdę fajne! Bawełniane, mają rozpinane przody. Trzeba jednak próbować mierzyć. U mnie się okazało, że obwód pod biustem jest większy niz zwykle więc gdybym nie zmierzyła byłabym w d. Wykorzystałam też karty rabatowe z Glamour, zrobiłam zakupy za 110zł, zapłaciłam 70. Czyli bluzkę dostałam gratis, a jeszcze 10zł na biustonoszach zaoszczędziłam Jednak w galeriach naprawdę dużo ludzi, a kolejki meeeeega .... Współczuję pracownicom.Teść mnie zaskoczył, a jeszcze bardziej zaskoczył moją mamę. Przyjechał wczoraj z nami po meble i do moich rodziców, że zaprasza ich na Sylwestra. Na szczęście dopadłam moich rodziców szybciej i ich uprzedziłam. Ufff! Mama od razu do mnie dzwoniła, że nie chce nigdzie jechać, że absolutnie, że ona chce być w domu, nie szuka przyjaciół itd. Powiedziałam więc by zadzwoniła i powiedziała, że nie przyjadą i tyle. Mam nadzieję, że twarda będzie Nam już zapowiedzieli, że święta musimy dzielić po równo i raz u jednych, raz u drugich. Za rąk chcą nas u siebie. Już powiedziałam, że może akurat u nas będzie, bo ja nie chcę z dzieckiem się tułać po nocach. Dobra kochane, lecę ogarniać mieszkanie. Potem zrobię sobie płatki owsiane z mlekiem. W tym tygodniu musze iść na glukozę. Jakoś damy radę
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-12-17 o 08:21 |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz w płynie ten sinupret to można się nim inhalować 3 razy dziennie od razu odczuwa się ulgę. A paracetamol na pewno lepszy od antybiotyku, no chyba że już inne metody nie pomagają i ma się potwierdzenie, że zakażenie ma charakter bakteryjny, bo niestety w pl i na wirusy przepisują - co jest jakimś niezłą abstrakcją !
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
babcina apteczka, ale jak by był mus, to bym wzięła. Cytat:
![]() makabra Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2627 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie! gaduły!!!
to zaczynam odliczanie...10.... ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę też o kciuki za moją ![]() Weekend leniwy! przeleżeliśmy niedzielę w wyrku Dostałam paczkę z za oceanu wstawię później fotki ciuszków! stwierdzam, że w PL nie ma takich ładnych! uhuhuh! myślę, że to już się robi m2! Ale malutka! nie mogę sobię jeszcze wyobrazić takiego małego szkraba w domu! Cytat:
skoro lekarz mówi, że jest ok to za pewne tak jest![]() śliczne! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do brata postanowienia to nie ma się co dziwić. Tak jak piszesz w PL nie mieliby pracy A co do koleżanki i jej kariery hmmm... no fajnie, że się dziewczynie powodzi. Ale tak jak mówisz skąd wiesz ile w tym prawdy i że jest tak różowo u niej?? Ja tam nigdy nie patrze na innych i cieszę się tym co mam. Fajnie jak innym się powodzi, cieszy mnie to jak znajomi sie dorabiają bardziej niż ja, ale nigdy im nie zazdroszczę
|
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) czyli za jakieś 10 lat ![]()
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
podobno ![]() wszystkim to buziaka a mi jakas smutna minka przypadła ![]() współczuje potłuczonego tyłka
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
A kochana bo nie doczytałam wcześniej, u nas też do inhalacji nie ma, ale ten w kropelkach ma minimalną ale jednak dawkę alkoholu, dlatego mój lekarz powiedział, że lepiej żebym się nim inhalowała bo działanie podobne niż piła. I rzeczywiście super mi oczyściło zatoki. Zalecił ok 30 kropli do miski z wodą no i wiadomo jak już dalej z inhalacjami dalej idzie, ręcznik i 20 minut przyjemności, a potem powódź z nosa, ale po jakimś czasie bardzo oczyszczające
)
|
|
#2631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
odebrałam wyniki i nie mogłam uwierzyć od ostatniej wizyty jem żelazo i hemoglobina dalej spadła już mam 10,8 a co najlepsze w tym miesiącu spadła najwięcej o 0.8. A wcześniej różnie o 0.4-0.6 Czytałam, że spada do 30t mam nadzieję że to prawda bo nie wiem co to będzie. Muszę zmienić dietę i wcinać więcej produktów zawierających żelazo. A w sobotę zrobiłam pierwszy raz ciasteczka owsiane i muszę Wam powiedzieć, że pycha http://mojamanufakturasmaku.blogspot...a-owsiane.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
A różnica w rozmiarach spora Cytat:
Ja łóżeczko kupiłam używane z szufladą za 80zł
|
||||
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki kochane, stęskniłam się za wami
Ale jestem w czarnej du.... z nadrabianiem ![]() nie mam czasu kompletnie, jak wy to robicie że go macie ![]() Po krótce co u mnie, oprócz tego że cierpię na brak czasu na neta ![]() ![]() Siostra moja dziś przylatuje w właśnie Tż z Tatą pojechali po nie, a my z Mamą ogarniamy domek no tak na Święta więc roboty troszkę jest... Oprócz tego jeździmy za prezentami bo wszystko na ostatnią chwilę zostało a tu tydzień czasu ![]() Po za tym mam już łóżeczko i przewijak od siostry Mój maluszek ostatnio daje mi mocniejsze kopniaki, bo wcześniej czułam go tylko na dole a teraz fika pod żebrami A przyszła mi sukienka, ta co wrzucałam linka, ładna jak za tą cenę ale rozmiarówkę to nie wiem skąd oni wzięli wzięłam największą z racji tego że wiadomo brzuch urośnie, i co... na brzuch to miejsce jest ale ogólnie opięta no ale cóż,założy się i taką![]() A teraz ![]() kciuki za dzisiejsze wizyty...to narka |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamowilam w takim razie kropelki ![]() sinupret w tabletkach jeszcze mam, wiec zaczne znowu brac.. moj lekarz jest przeciwnikiem antybiotyku, i przepisuje tylko jezeli nic nie pomaga... wiec pewnie na poczatek by mi i tak zalecil sinupret, inhalacje i plukanie nosa roztworem soli.. tylko, ze mnie nigdy tak nie bolało, dlatego mysli mi juz zaczely krazyc wokol tego antybiotyku
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
A ja już po wizycie. Mam b. Dobre wyniki żelaza(: mała ułożona wspak tak jak myślałam. Ja mam 1 kg na plusie... W sumie myślałam że będzie więcej. Ale nie narzekam od początku już 5 kg jest.
Nastepna wizyta 7 stycznia a usg 16 stycznia... Liwka kciuki za Twoja wizytę i resztę dzisiejszych. ObserwujeCie pytałam o ochraniacze i rzeczywiście tutaj zabronione. Przez zły przepływ powietrza. Badania wykazały że może to być jedna z przyczyn śmierci lozeczkowej. No to tyle. Czekam teraz na busa i do pracy... Miłego dnia dziewczyny(;
|
|
#2635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
A właśnie - wcinasz mięcho? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Ale za udaną wizytę i za to, że wszystko ok. Ja trzymam kciuki za dzisiejsze pozostałe wizyty. I zaraz jadę na jakieś małe zakupy - pajacowe, bodowe itp.
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super wieści! Fajnie to brzmi udanego polowania
|
|
|
|
#2637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to jak my, 65 w komisie, plus biała farba za 22 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- A jeszcze Wam napiszę, że trochę zła jestem, bo miałam dziś jechać po ubranka, wanienki i inne pierdoły do mojej przyjaciółki, ale synek jej się pochorował i w związku z tym przełożyłyśmy to na po nowym roku... no trudno, sporo czasu jeszcze jest, ale tym sposobem, jestem totalnie wstrzymana z wszelkimi zakupami, póki co
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
Będąc wczoraj w H&M oglądałam ubranka dla dziecka i....doszłam do wniosku, że nie będę niczego kupować. Mały ma parę nowych body, dostanę ubranka po moim bracie. Dzieciątko szybko będzie rosło więc szkoda inwestować w nowe rzeczy. Najwyżej zajrzę do jakiegoś sh kiedyś. Potem wiosna i lato więc nie będę go grubo ubierać. Dopiero w zimowe zainwestujemy.
Nie kupiliśmy jeszcze łóżeczka czy wózka. Najpierw mały musi mieć pokój zrobiony, a potem będę się w to bawić. Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze
|
|
|
#2639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ptaszysko śliczny brzuszek.. ![]() Dragusia no no.. już prawie wszystko gotowe.. super.. ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty.. ![]() u mnie po weekendzie jakoś tak szaro, buro i do d.. śnieg się roztopił i tak brzydko.. ![]() poza tym spałam dziś 5 godzin, bo córcia w nocy płakała i nie mam pojęcia co się jej działo.. siły nie mam..
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największa dla mnie atrakcja małego przyrostu wagi, to mało do zrzucenia po ciąży
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

) - bez sensu... 40tkę będzie miał huczną 

), kto ja denerwuje...Nigdy się za nia nie wstydziłam. 

za wizyty.

jeju widzę jak się stresuje... żal mi go...
... wie, że jak nie ta praca to będzie cholernie ciężko znaleźć coś innego ... 

05.07.2008 
wzięłam największą z racji tego że wiadomo brzuch urośnie, i co... na brzuch to miejsce jest ale ogólnie opięta no ale cóż,założy się i taką